Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

17 aktiviteettia Central Parkissa

Ison Omenan keuhko on loistava paikka kävelylle, piknikille, veneen vuokraamiselle tai pyöräilylle.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

11 minuuttia luettu

17 aktiviteettia Central Parkissa

Aurinkoinen päivä Central Parkissa | ©Hellotickets

341 hehtaarin Central Park on New Yorkin suurin kaupunkipuisto ja sen vihreä keuhko, joka on epäilemättä yksi Manhattanin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Se on kaunis paikka, jonne newyorkilaiset kokoontuvat tekemään miellyttäviä kävelylenkkejä, ottamaan aurinkoa tai harrastamaan urheilua ja irrottautumaan kaupungin kiireestä ja hälinästä. Kaunis paikka, jonne newyorkilaiset kokoontuvat miellyttävälle kävelylle, ottamaan aurinkoa tai urheilemaan ja irrottautumaan kaupungin kiireestä. Mitä Central Parkissa kannattaa nähdä ja tehdä?

Se on New Yorkin parhaiden puistojen listan kärjessä, ja olet luultavasti nähnyt sen lukemattomia kertoja kohtauksena monissa elokuvissa ja sarjoissa. Ennen kuin lähdet vierailulle, kannattaa muistaa, että se on yli 800 metriä leveä ja yli 4 kilometriä pitkä, joten se on suurempi kuin Vatikaani ja Monaco, kaksi itsenäistä valtiota.

Tämän huomioon ottaen olisi uuvuttavaa kävellä koko Central Parkin pituus. Jotta saisit yleiskuvan puistosta ja sinulla jäisi vielä energiaa New Yorkin tutkimiseen tämän vierailun jälkeen, voit liittyä opastetulle kierrokselle Central Parkiin tai tutustua siihen omin päin, mitä varten olen koonnut tämän listan pakollisista nähtävyyksistä:

1. Vuokraa vene The Lake -järvellä

Veneretket Central Parkissa| ©Hellotickets
Veneretket Central Parkissa| ©Hellotickets

The Lake on puiston toiseksi suurin järvi Reservoirin jälkeen. Sen yli kulkee Bow Bridge -silta, josta voit vuokrata pieniä veneitä tai tehdä gondoliajelun kesäisin. Veneajelu mihin vuorokaudenaikaan tahansa on rauhallinen ja rentouttava kokemus, mutta jos sää sallii, suosittelen sitä auringonlaskun aikaan, jolloin puiston ja ympäröivien rakennusten värit saavat maagisen sävyn.

Jos haluat vuokrata veneen The Lakella, siihen mahtuu enintään neljä henkilöä, ja se maksaa 15 Yhdysvaltain dollaria tunnilta, joskin joudut maksamaan 4 Yhdysvaltain dollaria ylimääräistä jokaista 15 minuuttia kohden, jonka veneen palauttaminen kestää. Yleensä sinulta pyydetään 20 dollarin takuumaksu, joka palautetaan palautuksen yhteydessä, kun veneen kunto on tarkistettu.

Veneen aukioloaika on huhtikuusta marraskuuhun kello 10 aamusta auringonlaskuun, joten kannattaa hyödyntää tämä, jos matkustat New Yorkiin keväällä, kesällä tai syksyllä.

Varaa Central Parkin pyörätaksikierros

2. Lähde luistelemaan Wollman Rink -talviradalle, heidän talviradalleen

Central Parkin jäähalli| ©FJKFJK / Flickr.com
Central Parkin jäähalli| ©FJKFJK / Flickr.com

Yksi New Yorkin suosituimmista asioista talvella (ja vielä enemmän joulun aikaan) on luistelu Central Parkissa. Aivan puiston eteläkulman tuntumassa on Wollman Rink, upea jäähalli, jossa voit liukua jäällä kello 10-22 viikon jokaisena päivänä (varoitan, että maanantaisin se suljetaan noin kello 14.30).

Hinnasta aikuiset maksavat 12 dollaria ja lapset 6 dollaria, ja luistinten vuokraus on saatavilla jäähallin sisäänkäynnin yhteydessä kymmenen dollarin lisämaksulla. Muista ottaa käteistä mukaan, sillä luottokortteja ei hyväksytä. Kun olet paikalla, he kysyvät jalkasi kokoa, jotta he voivat antaa sinulle sopivat luistimet. Tämä on loistava suunnitelma, joka odottaa sinua New Yorkissa marraskuusta lähtien.

Jos haaveilet postikorttikaupungista, koska olet onnekas ja pääset New Yorkiin jouluna, tässä on muita tämän kaltaisia suunnitelmia, joita et voi jättää väliin vuoden taianomaisimpana aikana: 15 jouluista aktiviteettia New Yorkissa.

Vuokraa sähköpyörä Central Parkissa

3. Vieraile Central Parkin eläintarhassa

Kuva yhdestä Central Parkin eläintarhan merileijonista.| ©NYC & Company
Kuva yhdestä Central Parkin eläintarhan merileijonista.| ©NYC & Company

Se oli New Yorkin ensimmäinen eläintarha (1860), ja se on erikoistunut tiettyihin lajeihin, kuten makiineihin, harmaakarhuihin, valkoisiin leopardeihin, punaisiin pandoihin ja merileijoniin, mutta lapsille ovat tuttuja sen kuuluisat pingviinit, jotka ovat inspiroineet "Madagaskar"-elokuvia.

Ennakkoilmoittautuminen on tarpeen, mutta onneksi hinnat eivät ole kohtuuttomia. Aikuisen lippu maksaa 13,95 dollaria ja lapset alle 9 dollaria, joten kyseessä on edullinen suunnitelma (Manhattanin normaalihintaiset hinnat huomioon ottaen). Toinen vaihtoehto on tehdä tämä New Yorkin kiertoajelu Central Parkin eläintarhassa käynnin yhteydessä.

Entä jos haluat mieluummin nähdä kasvistoa?

Vieraile Conservatory Gardensissa: tämä on valtava puutarha, joka on jaettu kolmeen eri tyyliin (englantilainen, ranskalainen ja italialainen) ja jossa on kauniita kausikasveja ja kukkia. Tunnelma täällä on hyvin rento, sillä täällä ei ole pyöräilijöitä tai lenkkeilijöitä, joten voit kävellä rauhassa ja nauttia maisemista.

Varaa liput Central Parkin eläintarhaan

4. Aja legendaarisella Central Parkin karusellilla

Central Parkin kuuluisa karuselli| ©Bike Rental Central Park
Central Parkin kuuluisa karuselli| ©Bike Rental Central Park

Tämä karuselli on puiston ikoni, joka on ollut toiminnassa vuodesta 1871 lähtien. Se on yksi maan suurimmista karuselleista, ja monet sukupolvet ovat nauttineet siitä. Kolmen ja puolen minuutin ajelu maksaa 3 dollaria. Lähistöllä on ulkoilmaurheilualue.

Vaikka se saattaa vaikuttaa hieman lastenajelulta, yllättyisit, kuinka monet aikuiset tulevat kokeilemaan sitä ilman lapsia. Ehkä sillä on jotain tekemistä kuvien kanssa, joita monet ajattelevat ladata Instagramiinsa, mutta totuus on, että karusellin sijainti antaa koko perheelle hauskaa.

Varaa hevosvaunukierros Central Parkissa

5. Tankkaa ravintoa Tavern on the Greenissä

Tavern on the Greenin terassi Central Parkissa| ©Paul Wagtouicz
Tavern on the Greenin terassi Central Parkissa| ©Paul Wagtouicz

Vuodesta 1934 avoinna ollut Tavern on the Green on Central Parkin kuuluisin ravintola. Se on erikoistunut amerikkalaiseen keittiöön, ja keväisin sen terassilla on kukkien täyttämä puutarha ja upeat näkymät puistoon.

Se ei luultavasti ole paras ravintola, jota voit kokeilla matkasi aikana, mutta sijaintinsa ja puitteidensa ansiosta se on erittäin miellyttävä paikka pysähtyä lepäämään (tai lämmittelemään) ennen puistokävelyä tai sen jälkeen.

Valikoima vaihtelee salaateista voileipiin ja hampurilaisiin, mutta oma suosikkini oli päivän keitto, joka on varmasti täydellinen lämmittelyyn luistelusession jälkeen New Yorkin talvipäivänä.

.

6. Käy lenkillä The Mallin kauniilla kävelykadulla

Juoksu Central Parkissa| ©Hellotickets
Juoksu Central Parkissa| ©Hellotickets

Jos menet Central Parkiin, sinun on pakko kävellä ainakin osa tästä ihanasta kävelykadusta. The Mall on puiston pääkävelykatu, joka kulkee 66th Streetiltä 72nd Streetille ja johtaa kauniille Bethesda Terrace -terassille, josta kerron kohta.

Kuvittelen mielelläni, että kaupungin yläluokka saapui puistoon vaunuillaan vuosikymmeniä sitten ja käveli täällä miellyttävällä kävelyllä - todellinen aikamatka ajassa taaksepäin!

Nykyään se on suosittu kokoontumispaikka muun muassa katusoittajille ja rullalautailijoille(muuten, hämmästyt monien rullalautailijoiden tasosta tällä kävelykadulla). ) Reitin varrella on usein myös elävää musiikkia.

The Mallin eteläpäässä on The Literary Walk, kävelyreitti, jonka varrella on kuuluisien kirjailijoiden, kuten Shakespearen, Robert Burnsin ja Sir William Scottin, patsaita.

7. Ota kuvia Bethesda Terrace -terassilta

Bethesda Terrace -terassin portailta Central Parkissa| ©Hellotickets
Bethesda Terrace -terassin portailta Central Parkissa| ©Hellotickets

Bethesda Terracea pidetään Central Parkin sydämenä. Kokonaisuutta hallitsee Bethesdan suihkulähde (1873), joka on yksi sen kuvatuimmista nähtävyyksistä, mutta myös ylempi terassi ja sen alapuolella oleva kauniisti kaakeloitu ja kaareva kävelytie ansaitsevat paljon huomiota.

Suihkulähteen ympärillä esiintyy usein eläviä muusikoita, ja monet newyorkilaiset käyttävät sitä tapaamispaikkana, jossa voi vaihtaa kuulumisia ystävien kanssa (ja ensitreffeillä). Täällä näkee myös teiniryhmiä kävelemässä koulun jälkeen, ja useampi kuin yksi on kosinut kumppaniaan täällä (jätän sen siihen!).

8. Kunnianosoitus John Lennonille Strawberry Fieldsissä

John Lennonin kunnianosoitus Central Parkissa| ©Hellotickets
John Lennonin kunnianosoitus Central Parkissa| ©Hellotickets

Strawberry Fields on nimi John Lennonin muistomerkille, joka sijaitsee 71. ja 74. kadun välissä ja joka on nimetty The Beatlesin kappaleen "Strawberry Fields Forever" mukaan.

Lennon asui hyvin lähellä tätä paikkaa, kuuluisassa Dakota Buildingissa, ja kunnianosoituksena maahan asetettiin suuri mosaiikki, jossa on sana "Imagine", joka viittaa yhteen hänen kuuluisimmista kappaleistaan. Nykyään tästä pyöreästä mosaiikista on tullut hänen faniensa pyhiinvaelluskohde.

Sen huomaa heti, sillä sen ympärillä on yleensä muusikoita, jotka soittavat Lennonin kappaleita, sekä joukko turisteja odottamassa, että he saisivat ottaa kuvan mosaiikin kanssa.

9. Pondin ympärillä

Tytöt soittavat The Pondissa| ©Hellotickets
Tytöt soittavat The Pondissa| ©Hellotickets

Suurin osa puiston nähtävyyksistä sijaitsee puiston eteläosassa, 59. ja 86. kadun välillä. 1,4 hehtaarin kokoinen The Pond on Central Parkin neljänneksi suurin järvi ja muuttolintujen turvapaikka. The Pond sijaitsee eräänlaisessa laaksossa, mikä tekee siitä yllättävän hiljaisen ja rauhallisen paikan, joka on ihanteellinen auringonlaskun katseluun.

Muita puiston järviä tai altaita:

 • Harlem Meer: Toinen Central Parkissa olevista järvistä ja jalokivi, josta monet eivät tiedä. Täällä näkee usein kalastajia sillä ehdolla, että he palauttavat kalat veteen, ja ihmisiä piknikillä. Suurten puiden ympäröimänä se antaa tunteen siitä, että on hetken eristyksissä New Yorkin kaupunkialueesta, ja keväällä on vaikuttavaa nähdä, miten ruusut valtaavat tämän osan Central Parkia.
 • Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir: 43 hehtaarin kokoinen järvi on Central Parkin suurin. Se toimi 1990-luvulle asti New Yorkin juomavesisäiliönä, mutta nykyään se toimittaa vettä vain puiston muille järville.

.

10. Lähde etsimään Liisaa Ihmemaassa

Liisa Ihmemaassa -patsas| ©Hellotickets
Liisa Ihmemaassa -patsas| ©Hellotickets

Yksi Central Parkin kuuluisimmista patsaista, joka kunnioittaa kirjailija Lewis Carollin hahmoja. Se on suunniteltu erityisesti lapsia varten, jotta he voivat kiivetä sen päälle ja ottaa hauskan valokuvan Liisan, Valkoisen jäniksen ja Hullun Hatuntekijän kanssa. Ei kaukana on Hans Christian Andersenin, "Pieni merenneito" -kirjan kirjoittajan, patsas.

Muita Central Parkin patsaita

Useimmat Central Parkin patsaista ovat yksityishenkilöiden ja organisaatioiden lahjoittamia, ja muutaman on lahjoittanut kaupunki itse. Siellä on patsaita eläimistä, kirjailijoista, fiktiivisistä hahmoista, historiallisista henkilöistä, tiedemiehistä ja jopa ensimmäisen maailmansodan aikaisesta rykmentistä.

 • Kirjailijat: William Shakespeare, Lewis Caroll, Hans Christian Andersen, Sir Walter Scott ja Fitz-Greene Halleck.
 • Fiktiiviset hahmot: Liisa Ihmemaassa, Romeo ja Julia ja Burnett Memorial Fountain.
 • Historialliset henkilöt: Kristoffer Kolumbus, Simon Bolivar, kuningas Władysław II Jagiełłło ja ulkoministeri Daniel Webster.
 • Tiedemiehet: luonnontieteilijä Alexander von Humboldt.
 • Sotamuistomerkki: ensimmäisen maailmansodan 107. New Yorkin jalkaväkirykmentti.
 • Eläimet: Eagles and Prey, Still Hunt ja Balto (jälkimmäinen niiden kelkkakoirien kunniaksi, jotka ratsastivat lumimyrskyn läpi toimittaakseen lääkkeitä kurkkumätäepidemian pysäyttämiseksi Alaskassa).

11. Vieraile Belvederen linnassa

Näkymiä Belvederen linnasta| ©Centralpark.com
Näkymiä Belvederen linnasta| ©Centralpark.com

Tämä on viktoriaaniseen tyyliin rakennettu linnoitus, joka on suunniteltu vuonna 1865. Täällä on nykyään sääobservatorio, mutta voit vierailla linnassa ja nauttia panoraamanäkymistä Delacorte-teatteriin, Great Lawniin, Turtle Pondiin ja Ramble Forestiin.

12. Piknikretki Great Lawn -nurmikolla

Illallisen jälkeisistä päiväunista nauttiminen Central Parkissa| ©Hellotickets
Illallisen jälkeisistä päiväunista nauttiminen Central Parkissa| ©Hellotickets

Tämä on Central Parkin suurin niitty, jonne newyorkilaiset kokoontuvat ottamaan aurinkoa tai piknikille, kun sää on hyvä. Jos vierailet puistossa kesällä, siellä järjestetään useita ilmaisia tapahtumia, kuten New Yorkin filharmonisen orkesterin konsertteja.

Mistä ostaa ruokaa take-away-periaatteella

Jos sää on hyvä ja on aurinkoinen päivä, älä epäröi ja lähde piknikille Central Parkiin. Mutta mistä ostaa ruokaa piknikille?

 • Whole Foods Market: Tässä osoitteessa 10 Columbus Circle sijaitsevassa supermarketissa on laaja valikoima salaatteja, valmisruokia, voileipiä, hampurilaisia, luomutuotteita ja mehuja.
 • The Plaza Food Hall: Tämä on Plaza-hotellin maanalaisessa kerroksessa sijaitseva ruokatori, jossa on leipomo, konditoria ja baari/ravintola, josta voit ostaa erilaisia tuotteita. Voit syödä täällä jossakin pöydässä tai baarissa tai tilata take away -annoksen mukaan Central Parkiin. Plaza Food Hall sijaitsee osoitteessa 1 W 59th St.
 • Streetin kojuista: Central Parkissa on hajallaan useita ruokakojuja, joista voit ostaa hot dogeja, vohveleita, jäätelöä, voileipiä ja juomia.
 • Café Express: Se on The Loeb Boathousen halpa vaihtoehto, jonka ruokalistalla on hampurilaisia, voileipiä ja salaatteja. Sillä on erittäin miellyttävä puutarha, jossa voit syödä, kun sää on kaunis, vaikka heillä on myös take away -palvelu, jonka avulla voit nauttia piknikistä puistossa.
 • Le Pain Quotidien: Se on yksinkertainen kahvila, jossa on edulliset hinnat lounaalle tai välipalalle. Tarjolla on terveellinen ruokalista, kahvia, leivonnaisia ja herkullista limonadia, jota voit nauttia puistoon avautuvalla viehättävällä terassilla. Heillä on myös ilmainen WiFi.

13. Pyöräile puiston ympäri

Keskuspuiston pyöräretki| ©Hellotickets
Keskuspuiston pyöräretki| ©Hellotickets

Keskuspuistoon voi tutustua monella tavalla, mutta aikaasi ei välttämättä ole rajattomasti ja pelkäät, että menetät osan nähtävyyksistä. Totuus on, että pyöräily puiston läpi on erittäin hyvä vaihtoehto, sillä sen avulla voit pyöräillä puiston läpi paljon lyhyemmässä ajassa ja nähdä tärkeimmät nähtävyydet.

Puiston pääsisäänkäyntien luona on kojuja, joista voit vuokrata pyörän: suosittelen vuokraamaan pyörän noin kahdeksi tunniksi, joten ehdit nähdä lähes kaiken, mitä haluat nähdä.

.

14. Käy Central Parkia ympäröivissä museoissa ja maamerkkirakennuksissa

Dakota Building ja Upper West Siden horisontti Central Parkista käsin| ©Hellotickets
Dakota Building ja Upper West Siden horisontti Central Parkista käsin| ©Hellotickets

Kaikkien jo mainitsemieni Central Parkissa nähtävien paikkojen lisäksi reitillesi kannattaa sisällyttää joitakin puiston reunaa reunustavista museoista ja rakennuksista. Tärkeimmät niistä pohjoisesta etelään ovat seuraavat:

 • Guggenheim-museo: Yksi New Yorkin parhaista museoista upean modernin taiteen kokoelmansa ja Frank Lloyd Wrightin suunnitteleman modernistisen rakennuksen upean arkkitehtuurin ansiosta. Guggenheim on 1900-luvun ikoni.
 • MET-museo: Kaupungin suurin museo ja yksi kaupungin merkittävimmistä. Sen kokoelma kokoaa yhteen taideteoksia kaikkialta maailmasta yli 5 000 vuoden ajalta. MET on kiehtova!
 • Luonnonhistoriallinen museo: Tämä on yksi New Yorkin pakollisista museoista. Se on perustettu maailmankaikkeuden, maapallon ja ihmisen tutkimista sekä tieteen levittämistä varten.
 • Dakota Building: Tämä Upper West Sidella sijaitseva kerrostalo on surullisen kuuluisa John Lennonin murhasta vuonna 1980, kun hän oli menossa kotiinsa.
 • Ghostbusters Building: Central Park West 55:ssä sijaitsee ikoninenGhostbusters-rakennus, jossa osa elokuvan ikonisimmista kohtauksista tapahtuu.

15. Lounaaksi The Loeb Boathouse

The Loeb Boathouse järven takana| ©Posta.com.mx
The Loeb Boathouse järven takana| ©Posta.com.mx

The Lake -järven rannalla sijaitsee tämä tyylikäs ravintola, joka on yli kuuden vuosikymmenen historiansa aikana toiminut näyttämönä suosituille elokuville ja sarjoille, kuten "Kun Harry tapasi Sallyn", "27 mekkoa" ja "Sex and the City".


Suunnittele vierailusi Central Parkiin

Näin pääset Central Parkiin

 • Bussi: linjat M1, M2, M3 M4 ja M10.
 • Metro: linjat 5, 6, 7, A, B, B, B, C ja D.

Sijainti ja aikataulu

Fifth ja Eighth Avenuen sekä 59th ja 110th Streetin välissä. Puisto on avoinna klo 6.00-01.00.

Mikä on suosituin sisäänkäynti?

Plaza-hotellin Fifth Avenuen sisäänkäynti. Se on suosituin, vaikka jos haluat aloittaa vierailusi vähemmällä turistiruuhkalla ja rauhallisemmin, voit suunnata pohjoiseen Harlemin suuntaan.

Kuinka paljon aikaa kannattaa käyttää

New Yorkissa oleskelusi pituudesta riippuen voit suunnitella vierailusi Central Parkissa eri tavoin:

 • Jos vierailusi on lyhyt, voit viettää siellä aamun tai iltapäivän, ja sinun on suunniteltava matkasuunnitelmasi käytettävissäsi olevan ajan mukaan, sillä et ehdi nähdä kaikkea, koska puisto on valtava. Jos sinulla on aikaa vain pari tuntia, vuokraa polkupyörä, jotta voit varmistaa, että pääkohdat on nähty.
 • Jos olet New Yorkissa viikon, voit viettää siellä kokonaisen päivän ja käydä piknikillä tai syömässä ravintolassa, kuten Tavern on the Greenissä.
 • Toinen vaihtoehto on tutustua keskuspuistoon useamman päivän ajan ja yhdistää joka päivä puiston eri osia ja joitakin sen lähellä sijaitsevia museoita.
 • Jos sinulla on vähän aikaa, harkitse sähköpotkulaudalla tehtävää kierrosta keskuspuistossa. Nopein tapa varmistaa, ettet missaa yhtään mitään!

Miten löytää perille Central Parkissa?

Central Parkissa on monia eri sisäänkäyntejä, ja kun pääset sinne, voit hämmentyä puiston suuren koon vuoksi. Tämän välttämiseksi kehotan sinua katsomaan lyhtypylväitä, sillä ne on numeroitu. Kaksi ensimmäistä numeroa vastaa sinua lähimpänä olevaa kadunnumeroa, kun taas viimeinen numero kertoo, oletko puiston länsi- vai itäpuolella.

Lisäksi parilliset numerot tarkoittavat, että olet lähempänä Manhattanin itäpuolta, kun taas parittomat numerot tarkoittavat, että olet länsipuolella.

Central Parkin tiedotuspisteet

Jos tunnet olevasi eksyksissä tai haluat löytää parhaan reitin jonnekin Central Parkissa, voit mennä mihin tahansa puiston neljästä infopisteestä.

 • Dairy Visitor Center: Sijaitsee puiston keskellä osoitteessa 65th Street. Se on avoinna maanantaista sunnuntaihin kello 9-17.
 • Infokioski: Central Parkissa on kolme infokioskia, joihin voit mennä, jos sinulla on kysyttävää vierailusi aikana: West 60th Street, West 72nd Street ja East 72nd Street.

Central Parkin julkiset käymälät

Jos tunnet luonnon kutsun Central Parkissa vieraillessasi, älä huoli, siellä on julkisia vessoja! Tässä ovat ne, jotka ovat avoinna ympäri vuoden:

 • Heckscher-leikkikenttä
 • Delacorte-teatterin vessat
 • Charles A. Dana Discovery Center
 • Ramble Shed
 • Ancient Playground
 • Conservatory Garden
 • North Meadow Recreation Center.

Milloin kannattaa vierailla Central Parkissa?

Paras aika vierailla puistossa on kevät tai syksy, jolloin Central Parkin kasviston kauneus on huipussaan, kun kasvillisuus kukkii tai puiden lehdet vaihtuvat, mikä on kaunis värinäytös silmille.

Talvella on kuitenkin myös viehätyksensä ikonisen Wollman Rink -jäähallin ansiosta, ja kesällä Central Park on viileä keidas, jossa voi rentoutua, kun New Yorkin lämpötilat ovat kuumimmillaan.

Mikä viikonpäivä on paras aika tutustua Central Parkiin?

Mikä tahansa aika on hyvä aika tehdä miellyttävä kävelyretki tässä Manhattanin puistossa, mutta sunnuntaisin on erityistä taikaa, sillä silloin on yleinen vapaapäivä, ja monet newyorkilaiset käyttävät tilaisuutta hyväkseen ja lähtevät Central Parkiin piknikille niityille, valokuvauskierrokselle, urheilemaan jne.

Mitkä ovat Central Parkin parhaat näkymät?

Central Park näkyy parhaiten kävellen tai pyörällä, kuten olemme nähneet. Se on täynnä piilossa olevia kukkuloita, siltoja, järviä ja näköalapaikkoja, joista saat uskomattomia postikortteja.

Mutta kuten useimmat asiat New Yorkissa, Central Park on paras nähdä lintuperspektiivistä. Jos haluat nähdä Central Parkin ylhäältä, parhaat näkymät avautuvat Top of the Rockilta tai MET-museon terassilta.

Toinen vaihtoehto on liittyä helikopterilennolle Manhattanin ylle ja nauttia puiston valtavuudesta kokonaisuudessaan. On olemassa useita kierroksia, jotka haravoivat koko puiston etelästä pohjoiseen, ja voin vakuuttaa, että ne jättävät sinut suu auki.

UKK

 • Onko pyöräily vaarallista New Yorkissa?

  New York on viime vuosina parantanut huomattavasti keskivertopyöräilijän asemaa, kiitos monien käytettävissä olevien pyöräkaistojen.

 • Voiko New Yorkin jalkakäytävillä ajaa pyörällä?

  Pyöräily jalkakäytävällä on itse asiassa laitonta, mutta lakia noudatetaan harvoin. Jos pyöräilet jalkakäytävällä, tärkeintä on kunnioittaa jalankulkijoita, polkea hitaasti ja nousta tarvittaessa pyörästä.

 • Pitäisikö minun käyttää kypärää pyöräillessäni New Yorkissa?

  Useimmat pyöräretket ja vuokraamot pyytävät sinua käyttämään kypärää turvallisuutesi vuoksi, ja vaikka laki ei sitä vaadi, suosittelemme vahvasti kypärän käyttämistä etenkin New Yorkin kaltaisessa vilkkaassa kaupungissa.