Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Tekemistä New Yorkissa talvella

Jos vierailet New Yorkissa talvella, varmista, että hyödynnät kaupungin ainutlaatuiset kokemukset kylmempinä kuukausina - tässä on lista suosikeistani, jotta et jää paitsi!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

12 minuuttia luettu

Tekemistä New Yorkissa talvella

Luistelu Bryant Parkissa | ©Hellotickets

Matkustatko New Yorkiin talvella? Se on hyvin erityinen vuodenaika, jolloin voit tehdä paljon hienoja asioita sekä sisällä että ulkona. Tutustu näihin 10 juttuun, joita kannattaa tehdä talvella New Yorkissa, äläkä jätä väliin näitä vinkkejä, joiden avulla vältyt jäätymiseltä.

1. Paneudu NBA:han

Madison Square Garden| ©Hellotickets
Madison Square Garden| ©Hellotickets

Johtui se sitten siitä, että koripallo on intohimosi, tai siitä, että haluat kokea sen tunnelman ja hulluuden, jota tämä laji herättää New Yorkissa, et voi lähteä nauttimatta maailman parhaasta koripalloliigasta henkilökohtaisesti.

Vaikka et pitäisikään lajista! NBA-ottelun seuraaminen Madison Square Gardenissa on yksi kiehtovimmista kokemuksista, joita sinun on saatava Yhdysvalloissa. Ja jos matkustat New Yorkiin talvella, pääset varmasti katsomaan pelin kesken kauden- sinulla on varmasti hauskaa! Se on todellinen spektaakkeli, jossa on musiikkia, tanssia, juhlimista ja ennen kaikkea tietenkin urheilua.

"Maailman tunnetuimmaksi kolosseumiksi" kutsuttu Madison Square Garden sijaitsee Manhattanin keskustan sydämessä. Se on valtava sisäareena, joka tunnetaan New York Knicksin (NBA) ja New York Rangersin (NHL) kotiareenana. Haluatko kokea legendaarisen MSG:n taikaa? Näin hankit liput hetkessä.

Miten ostaa NBA-lippuja?

Jos olet jo suunnitellut talvimatkaa New Yorkiin ja haluat sisällyttää NBA-ottelun ohjelmaasi, neuvon sinua ostamaan liput netistä kotoa ennen kuin ylität lammen. Kysyntä on erittäin suurta, joten liput myydään varmasti nopeasti loppuun. Tärkeintä on ostaa ne ennemmin kuin myöhemmin, jotta saat parhaan paikan edullisimmalla hinnalla.

Yhdysvaltain lippumarkkinat ovat dynaamiset, mikä tarkoittaa, että hinnat nousevat ottelupäivän lähestyessä ja tarjonta vähenee, aivan kuten esimerkiksi lennotkin. Jos odotat liian kauan, on vaarana, että liput loppuvat kesken tai että lippuja on vähän, mutta ne ovat kalliita ja ne ovat huonommin näkyvillä sektoreilla. Kun varaat liput verkossa, voit myös valita oman paikkasi stadionilla.

 • Missä: 4 Pennsylvania Plaza (Seventh Avenue between W. 31st and W. 33rd Streets)
 • Miten sinne pääsee: Pääset metrolla 34th St. Penn Stationilta (linjat A, B, C, 1, 2 ja 3) ja bussilla linjoilla M4, M10, M16, M34 ja Q32.

Varaa NBA-liput

2. Vapaa pääsy MoMA:han perjantaisin

MoMA-galleria| ©Dan / Flickr.com
MoMA-galleria| ©Dan / Flickr.com

Jos matkasuunnitelmissasi ei ollut museon katsomista, mutta talvisää on sinua vastaan, suosittelen, ettet palele ja hyödynnät MoMA:n ilmaiset perjantai-illat, jolloin voit vierailla ilmaiseksi maailman tärkeimmässä modernin ja nykytaiteen galleriassa.

Jos yrität sopeuttaa budjettiasi matkasi aikana, tämä on hyvä tilaisuus käydä kiertoajelulla tässä museossa ilman, että joudut maksamaan yhtään dollaria. Pääset myös tutustumaan paikkaan, jolla on amerikkalaisten kulttuuri-identiteetti ja suuri arvostus.

Mistä saat liput MoMA:n Free Friday Nights -tapahtumaan?

Jono näitä ilmaisia lippuja varten on museon 54th Streetin sisäänkäynnin luona. Sillä pääset kaikkiin MoMAn näyttelyihin ja gallerioihin.

Free Friday Nights-tapahtuman aikana MoMA on avoinna kello 16.00-20.00. Koska aikaa on rajoitetusti, suosittelen keskittymään neljänteen ja viidenteen kerrokseen, joissa sijaitsevat kuuluisimpien taiteilijoiden, kuten Pollockin, Cézannen, Warholin tai Matissen, teokset.

Jos olet taiteen harrastaja, ehkä nämä neljä tuntia ilmaista sisäänpääsyä eivät riitä siihen, että voit tutustua rauhassa museon laajaan kokoelmaan, jossa on muun muassa Pablo Picasson, Salvador Dalín, Vincent Van Goghin ja Andy Warholin signeeraamia taideteoksia.

Jos kaipaat vielä lisää modernia taidetta ja haluat viettää tuntikausia sen saleissa, suosittelen hankkimaan jonon ohittavan lipun MoMA:han, jolla pääset heti sisään museoon ja sen yli 100 000 maalauksen, grafiikan, veistoksen, valokuvan, piirustuksen, muotoilun, elokuvan, arkkitehtuurin ja grafiikan teokseen.

Lisäksi tämä skip-the-line-lippu MoMA:an oikeuttaa sinut myös pääsyn **MoMA PS1:**een, Long Island Cityssä sijaitsevaan nykytaiteen keskukseen, 14 päivän ajan Manhattanin vierailun jälkeen.

 • Missä: MoMA sijaitsee 53rd Streetillä 5th ja 6th Avenuen välissä.
 • Milloin: Avoinna päivittäin klo 10.30-17.30. Perjantaisin klo 10.30-20.00. Ilmaiset perjantai-illat klo 16.00-20.00.
 • Lisätietoja: tutustu tähän artikkeliin, jossa kerrotaan , miten MoMAssa voi vierailla.

Varaa lippusi MoMaan

3. Kiipeä One World -observatorioon

Näkymät One World Observatorion näköalapaikalta| ©Hellotickets
Näkymät One World Observatorion näköalapaikalta| ©Hellotickets

Jos et pelkää korkeita paikkoja ja haluat nähdä kaupungin lintuperspektiivistä, kannattaa kiivetä One World Observatoryyn, joka on New Yorkin korkein näköalatasanne 386,5 metrin korkeudessa.

Toisin kuin muilla näköalatasanteilla, kuten Top of the Rockilla tai The Edgellä, tällä observatoriolla ei ole ulkoaluetta, josta voi katsella kaupunkia, mikä New Yorkin keskellä talvea on etu, sillä voit nauttia kauniista näkymistä Empire State Buildingiin, Brooklyn Bridgeen tai Vapaudenpatsaaseen ilman, että jäätävä tuuli jäädyttää silmäripsesi ja jättää paikan jääkylmäksi.

One World Observatory sijaitsee One World Trade Center-pilvenpiirtäjän ylimmissä kerroksissa 100-102. Tämän Ground Zeron näköalatasanteen modernin muotoilun ansiosta voit nähdä jopa 80 kilometriä kaupunkia kaikkiin suuntiin, ja täältä avautuvat 360º-näkymät New Yorkiin kaikessa loistossaan.

Jos pidät modernista arkkitehtuurista ja pilvenpiirtäjistä kuten minä, tulet rakastamaan tätä kokemusta. Se alkaa siitä hetkestä, kun astut hissiin, joka on päällystetty LED-paneeleilla, jotka näyttävät New Yorkin kehityksen sen alkulähteistä vain 47 sekunnissa!

 • Missä: 285 Fulton Street.
 • Aukioloajat: One World Observatory on avoinna päivittäin klo 9-20.

Varaa lippusi One World Observatoryyn

4. Luistele New Yorkissa

Luistelu Bryant Parkissa| ©Hellotickets
Luistelu Bryant Parkissa| ©Hellotickets

Mitä tehdä ulkona, kun lämpötilat laskevat Isossa Omenassa?Mene luistelemaan, tietenkin! Olitpa sitten pariskuntana, ystävien kanssa tai perheenä, se on unohtumaton kokemus New Yorkissa talvella ja upea paikka ottaa hauskoja kuvia.Millä jäähalleilla suosittelen sinua käymään New Yorkissa?

Wollman Rink Central Parkissa

Tämä Central Parkin kaakkoiskulmassa sijaitseva jäähalli on kaupungin jäähalleista kuuluisin ja elokuvamaisin. Mielestäni Wollman Rinkillä luistelun tunne on vertaansa vailla, sillä toisella puolella on puiston kauniit talvimaisemat ja taustalla näkymät myyttisiin pilvenpiirtäjiin. Itse asiassa jään yli liukuminen saa sinut tuntemaan, että olet osa yhtä monista täällä kuvatuista jouluelokuvista.

 • Missä: Löydät sen vain kahden minuutin kävelymatkan päässä Central Park Southin sisäänkäynniltä, 59th Streetin ja Sixth Avenuen välissä.
 • Milloin: Avoinna yleensä marraskuun lopusta maaliskuuhun tai jopa huhtikuuhun.
 • Hinta: Viikonpäivästä riippuen 12-19 dollaria. Luistinten vuokraus on lisämaksullista, jos tarvitset niitä.

The Rink at Bryant Park

Älä anna kylmän sään masentaa! Suuntaa Bank of America Winter Villageen luistelemaan The Rink-jäähallille, joka on suuri, ilmainen luistelurata, joka on avoinna lokakuun lopusta tammikuun alkuun. Siellä on myös ikoniset joulumarkkinat, jotka ovat täynnä koriste-esineitä, matkamuistoja ja kulinaarisia herkkuja - kuinka voitkaan vastustaa Ice Bitesin kuumaa kaakaota? Nami!

Jos matkustat New Yorkiin talvella, sinulla on lisäksi mahdollisuus osallistua Bryant Parkin joulukuusen valaistusseremoniaan ja musiikin tahdissa luistelevien luistelijoiden akrobaattiseen näytökseen. Sen jälkeen The Rink avautuu yleisölle Lincoln Centerin muusikoiden soittaessa livejazzia.

 • Missä: Sijaitsee 42nd Streetillä Fifth ja Sixth Avenuen välissä.
 • Milloin: The Rink on avoinna klo 8-22 lokakuun lopusta maaliskuun alkuun. / The Rink on avoinna maanantaista perjantaihin kello 11.00-20.00 ja viikonloppuisin kello 10.00-20.00.
 • Hinta: Sisäänpääsy on ilmainen (luistinten vuokraaminen on maksullista, jos et tuo niitä itse).

Rockefeller Rink Rockefeller Plazalla

Kun talvi saapuu New Yorkiin, yksi perinteisimmistä suunnitelmista on mennä luistelemaan Rockefeller Plazalla sijaitsevalle Rockefeller Rinkille.

New Yorkissa on monia vaihtoehtoja, ja tämä on ehkä yksi tyypillisimmistä, mutta pitkien jonojen ja jäähallin pienen koon vuoksi se ei kuulu suosikkeihini. Jos kuitenkin haluat elää tämän tyypillisen talvikokemuksen New Yorkissa joulun aikaan niinkin symbolisella jäähallilla kuin Rockefeller Rink, voit tarkistaa kaikki tiedot Rockefeller Centerin verkkosivuilta.

 • Missä: 45 Rockefeller Plaza.
 • Milloin: Normaalisti avoinna marraskuun lopusta maaliskuuhun.
 • Hinta: Sesongista riippuen 25-35 dollaria. Tarvittaessa luistinten vuokraus on lisämaksu.
 • Lisätietoja: Rockefeller Centerillä on paljon tarjottavaa kävijöille. Tutustu tähän artikkeliin Top of the Rockista

Varaa liput Top of the Rockiin

5. Ihaile New Yorkin jouluikkunoita

The Edge -ostoskeskus| ©Hellotickets
The Edge -ostoskeskus| ©Hellotickets

New York on yksi monien matkailijoiden unelmien ostoskohteista -se on Yhdysvaltojen ostosmekka! Jos kaupunki on ympäri vuoden todellinen magneetti muodin ystäville löytyvien löytöjen vuoksi, jouluna ostoskokemus nousee toiselle tasolle, kun kaupat koristavat ikkunansa kauniilla jouluaiheilla houkutellakseen kaikki katseet. Ja mikä menestys ne ovatkaan!

New Yorkin tavaratalot ovat jo vuosikymmenien ajan tehneet kaikkensa herättääkseen huomiomme ja yllättääkseen meidät luovalla tarjonnallaan. Esimerkiksi joulusesongin aikana Macy'sissa voit vierailla Pohjoisnavalla poistumatta ostoskeskuksesta. Tähän aikaan vuodesta siellä luodaan uudelleen Santaland-niminen talvikylä, jossa lapset voivat tavata itse joulupukin ja keskustella hänen kanssaan. Vaikka tämä aktiviteetti on ilmainen, sinun on varattava aika.

Totta puhuakseni kaikki New Yorkin kaupat ovat talvella koristeltu joulun tunnelmaan, joten jos rakastat shoppailua, suosittelen, että valmistelet reitin kaupungin näyteikkunoiden ympärille ja pysähdyt erityisesti muun muassa Bloomingdale'sissa, Tiffany & Co:ssa, Lord & Taylorissa, Saks Fith Avenuella, Bergdorf Goodmanissa ja Barneysissa tai Macy'sissa. Tulet olemaan hämmästynyt! Voit lukea lisää täältä: Mitä tehdä New Yorkissa jouluna.

Varaa jouluinen ikkunaostoskierros

6. Toivota kiinalainen uusi vuosi tervetulleeksi Chinatownissa

Koristele uudenvuoden kunniaksi Chinatownissa| ©Hellotickets
Koristele uudenvuoden kunniaksi Chinatownissa| ©Hellotickets

Erikoinen aika vierailla Chinatownissa on juuri talvella, kun vietetään kiinalaista uutta vuotta, joka on kiinalaisen kulttuurin tärkein juhla. Vaikka se pidetään yleensä helmikuussa, päivämäärä riippuu kuukalenterista.

Olen ollut onnekas ja nähnyt sen kerran, ja se on sen arvoista, koska sitä juhlitaan tyylikkäästi. Joka vuosi Chinatownin kadut koristellaan lyhdyillä eri eläimen toivottamiseksi tervetulleeksi, ja tuhannet ihmiset osallistuvat vaikuttavaan kulkueeseen, jossa on vaunuja, lohikäärmeitä, tanssia ja musiikkia.

Se on hauska tapahtuma kaikenikäisille, ja siihen osallistuvat sekä newyorkilaiset että turistit. Jos siis aiot nähdä uudenvuodenpäivän paraatin, suosittelen etsimään paikan kadun poikki, josta voit imeä tunnelmaa ja saada samalla hyvän näköalan.

Missä syödä?

Kun paraati on ohi, älä epäröi ja mene ravintolaan tai ruokakojuun nauttimaan parhaista aasialaisista ruokalajeista Chinatownin sydämessä. Jos olet herkuttelija, joka rakastaa syömistä, sinulla on varmasti hauskaa tässä kaupunginosassa.

.

Varaa Chinatown-kierros

7. Juhli ystävänpäivää New Yorkissa

Romanttinen Hudson-joen risteily| ©Hellotickets
Romanttinen Hudson-joen risteily| ©Hellotickets

Helmikuu on yksi kylmimmistä kuukausista New Yorkissa, mutta mahdollisuus kokea ystävänpäivä erilaisella ja unohtumattomalla tavalla on riittävä syy matkustaa kaupunkiin rakkaasi kanssa - romanttisia suunnitelmia riittää!

Yksi niistä on järjestetty jo useiden vuosien ajan Times Squarella iskulauseella "Love in Times Square", jossa useat rakastuneet pariskunnat vannovat ikuista rakkautta joko menemällä kihloihin, menemällä naimisiin tai uusimalla valansaNew Yorkin todistajana. Voitko kuvitella olevasi yksi heistä?

Ollaksesi onnekkaiden pariskuntien joukossa 14. helmikuuta sinun on ilmoittauduttava ennakkoon verkossa. Arvonta ratkaisee, kuka kokee hyvin omaperäisen ystävänpäivän ja unohtumattoman tarinan, jonka voi kertoa lapsenlapsille!

Rakkauden kunnianosoitus Times Squarella

Mutta tämä ei ole ainoa tapa juhlia ystävänpäivää Times Squarella. Joka vuosi asennetaan interaktiivinen veistos, jonka aiheena on rakkaus, jotta ihmiset voivat ottaa romanttisia valokuvia New Yorkin matkastaan, ja taustalla on paljon sydämiä.

Varaa illallisristeily Hudsonilla

8. Tunne Broadwayn taika

Broadway-musikaalit| ©Hellotickets
Broadway-musikaalit| ©Hellotickets

New Yorkissa ollessasi on vuodenajasta riippumatta pakko käydä katsomassa musikaali Broadwaylla, kuuluisalla teatterien reunustamalla bulevardilla, joka kulkee Manhattanin keskustan ja Times Squaren halki.

Täällä voit nähdä niinkin arvostettuja esityksiä kuin "Leijonakuningas", "Chicago", "Les Miserables", "Oopperan kummitus", "Pahis", "Aladdin" ja "Frozen", jonka teema on hyvin sopiva, jos matkustat New Yorkiin talvella, eikö totta? Tänä vuodenaikana lumivalkoinen kaupunki näyttää melkein Arendelleltä, Elsan ja Annan kodilta.

Entä jos en puhu englantia?

Jotkut epäröivät mennä teatteriin Yhdysvalloissa, koska he eivät puhu englantia, mutta Broadwaylla tämä ei ole ongelma, sillä juoni on täynnä musiikkinumeroita, jotka auttavat sinua seuraamaan juonta.

Jos kuitenkin epäröit vielä, suosittelen valitsemaan musikaalin, josta on tehty elokuva, kuten "Chicago", "Leijonakuningas", "Frozen" tai "Aladdin". Jos tutustut elokuvaan ennen matkaa, sitä on paljon helpompi seurata, koska niissä on yleensä sama käsikirjoitus.

Lisäksi lupaan, että niiden majesteettinen lavastus ja musiikkinumerot räjäyttävät tajuntasi - tulet rakastamaan Broadwaylle menoa!

Miten ostaa Broadway-lippuja?

Jos haluat nauttia Broadway-musikaaliin menemisen elämyksestä, parasta on ostaa liput netistä, sillä teatterit täyttyvät ja lippukassat ripustavat jouluna nopeasti Sold Out -kyltin.

Kokemukseni perusteella suosittelen ostamaan liput netistä mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen, jotta voit varmistaa, että saat parhaat paikat haluamallasi päivämäärällä ja parempaan hintaan kuin lippukassasta, jossa säästyt myös loputtomilta jonoilta.

Jos ostat liput vasta, kun olet New Yorkissa, on vaarana, että liput loppuvat kesken sinä päivänä, jona haluaisit mennä esitykseen, koska kysyntä on suurta. Älä epäröi, lippujen ostaminen verkosta on helppoa, turvallista ja nopeaa.

Varaa Broadway-liput

9. Kohota malja New Yorkin matkallesi katolta!

Näkymät yhdeltä New Yorkin katoilta| ©Hellotickets
Näkymät yhdeltä New Yorkin katoilta| ©Hellotickets

New Yorkiin lähdetään pitämään hauskaa, ja pitkän nähtävyyksien kiertelypäivän jälkeen ei ole mitään parempaa kuin mennä jollekin kaupungin upeista katoista nauttimaan drinkistä ja auringonlaskusta parhaassa seurassa.

Yksi New Yorkin glamourisimmista katoista on 230 Fifth Fifth Avenuella. Se on upea paikka, jossa on Isolle Omenalle tyypillinen moderni tunnelma. Ulkona siellä on kaupungin suurin kattopuutarha, mutta sisällä on suuri lasitettu oleskelutila, joka on ihanteellinen, kun lämpötila on alhainen.

Täältä avautuvat upeat näkymät valaistulle Empire State Buildingille, joten jos et halua luopua terassista edes talvella, suosittelen varaamaan paikan yhdestä heidän igluistaan, jotta pysyt lämpimänä etkä jää paitsi Manhattanin näkymistä. Lisäksi 230 Fifthin yössä he projisoivat kauniin valoshow'n, joka elävöittää hetken taikaa, ja he tarjoavat asiakkailleen mukavat pukutakit, jotta he eivät palele.

 • **Missä?**230 Fifth Avenue, New York, NY 10001
 • Aukioloajat: maanantaista torstaihin klo 14.00-02.00; perjantaisin klo 16.00-04.00; lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10.00-02.00.

Haluatko tietää lisää kattokatoksista Isossa Omenassa? Lue postauksemme New Yorkin 10 parhaasta kattokatoksesta.

Varaa liput Empire State Buildingiin

10. Koe Pyhän Patrickin päivä kuin irlantilainen!

Älä unohda pakata matkalaukkuusi vihreää, jos aiot olla New Yorkissa 17. maaliskuuta, sillä Pyhän Patrickin päivää juhlitaan tyylillä. Kaupungissa on suuri irlantilaisyhteisö, ja Pyhän Patrickin päivän paraati on yksi Yhdysvaltojen vanhimmista perinteistä, sillä sitä on vietetty vuodesta 1762 lähtien.

Vaikka se ei sinänsä ole yleinen juhlapäivä, New Yorkissa juhlitaan Pyhän Patrickin päivänä. Ihmiset lähtevät kaduille nauttimaan Fifth Avenueta pitkin kulkevasta valtavasta paraatista, johon osallistuu poliiseja, palomiehiä ja marssiorkestereita kello 11:stä aamupäivällä, kunnes se päättyy noin kello 17:ään.

Minne mennä ulos St. Patrickin päivänä?

Tuntia Pyhän Patrickin päivän paraatin jälkeen juhlat jatkuvat New Yorkin baareissa, joihin ihmiset tulevat nauttimaan olutta Irlannin suojeluspyhimyksen kunniaksi ja pitämään hauskaa.

Suosittelen McSorley's Old Ale Housea, joka on yksi kaupungin vanhimmista irlantilaispubeista vuodelta 1854. Myös Peter McManus Café, toinen irlantilaispubi, jolla on paljon historiaa ja joka on esiintynyt muun muassa sarjoissa "Law and Order" ja "Seinfeld". Ja muista pukeutua johonkin vihreään!

Mitä muuta nähtävää tänä päivänä?

Pyhän Patrickin päivänä voit myös käyttää tilaisuutta hyväkseen ja vierailla suojeluspyhimyksen väreissä valaistulla Empire State Buildingilla sekä Pyhän Patrickin katedraalissa, joka sijaitsee Rockefeller Centerin edessä Fifth Avenuella. Kirkkoon on vapaa pääsy!

Millainen sää New Yorkissa on talvella?

Brooklynin sillan ylittäminen kylmänä talvipäivänä.| ©Hellotickets
Brooklynin sillan ylittäminen kylmänä talvipäivänä.| ©Hellotickets

Tähän vuodenaikaan New Yorkin lämpötilat ovat yleensä hyvin alhaiset ja siellä tulee todella kylmä. Niin paljon, että alkuvuonna voi jopa sataa lunta ja lämpömittari voi laskea pakkasen alapuolelle.

Talvi ajoittuu joulukuun 21. päivän ja maaliskuun 21. päivän välille. Keskilämpötilat vaihtelevat 2 °C:n ja -6 °C:n välillä, vaikka kylmimmät päivät voivat olla jopa -10 °C:n lämpötiloja. Lämpötilat alkavat nousta maaliskuussa, mutta pysyvät edelleen alhaisina: minimi on noin 2 °C ja maksimi 10 °C.

Monet ihmiset pelkäävät matkustaa New Yorkiin talvella, koska ulkona on liian kylmä useimpiin mielenkiintoisiin aktiviteetteihin. Minusta se on kuitenkin loistava aika nähdä kaupungista erilainen puoli kuin mihin olemme tottuneet.

On vain sopeuduttava matkan olosuhteisiin, jotta matkasta tulee unohtumaton seikkailu. Esimerkiksi New Yorkin näkeminen lumen peittämänä on maaginen kokemus, ja koska pimeä tulee aikaisemmin, voit nauttia Isosta Omenasta valaistuna paljon pidempään. Kaupunki yöllä on upea! Meidän pitäisi aina yrittää nähdä lasi puoliksi täynnä.

New Yorkiin talvella matkustamisen edut

Joulukoristeita Brooklynin Dyker Heightsin kaupunginosassa| ©Hellotickets
Joulukoristeita Brooklynin Dyker Heightsin kaupunginosassa| ©Hellotickets

Jos haluat matkustaa New Yorkiin kaikin voimin, mutta en ole vieläkään saanut sinua vakuuttuneeksi siitä, että se kannattaa tehdä talvella, kerronpa sinulle joitakin etuja, joita Isossa Omenassa vieraileminen tähän vuodenaikaan tuo mukanaan.

Joulun jälkeen ja pääsiäiseen asti on aika vuodesta, jolloin Isossa Omenassa on vähemmän turisteja. Eli tammikuun puolivälistä maaliskuun alkuun. Tämä ei tarkoita, että kaupunki olisi tyhjä näinä kuukausina, mutta tärkeimmillä nähtävyyksillä on vähemmän ihmisiä jonottamassa. Mikä on hyvä asia.

Lisäksi talvella New Yorkissa on hiljainen sesonki, mikä helpottaa halpojen lentojen ja majoituksen löytämistä New Yorkiin.

Eikä siinä vielä kaikki! Monet nähtävyydet, muistomerkit ja museot laskevat hintojaan houkutellakseen lisää kävijöitä talvella. Jopa useimmat New Yorkin turistikortit tarjoavat erikoistarjouksia, joita voit hyödyntää loppuvuoden aikana.

Jos matkustat New Yorkiin talvella, tammikuun lopusta helmikuun alkuun, älä jätä väliin NYC Restaurant Week-tapahtumaa, jonka aikana voit syödä newyorkilaisissa ravintoloissa tavallista edullisemmin. Se on loistava tilaisuus tutustua uusiin paikkoihin ja kokeilla New Yorkin monipuolista ruokakulttuuria.

Mitä pukeutua New Yorkiin talvella?

Sateinen päivä Times Squarella| ©Hellotickets
Sateinen päivä Times Squarella| ©Hellotickets

Ennen kuin pakkaat talvimatkalle New Yorkiin , suosittelen tarkistamaan sääennusteen kot imaan päiville. Näin voit pakata vaatteet, joita todella tarvitset ja käytät.

Talvi New Yorkissa on ankara, ja siellä on matalia lämpötiloja ja lumisadetta - on hyvin kylmä, joten sinun on kääriydyttävä lämpimästi! Kadulla se on kuitenkin kääntäen verrannollinen siihen, kuinka lämmintä on museoiden, ravintoloiden ja nähtävyyksien sisällä.

Miten siis valitset, mitä pukeutua talvella New Yorkissa? Tärkeintä on pukeutua kerroksittain eli kuin sipuli. Näin voit helposti pukea ja riisua vaatteita sen mukaan, missä lämpötilassa olet.

Mitä pukeutua talvella New Yorkissa

Joka tapauksessa talvella New Yorkin jäisillä kaduilla kulkemiseen olennainen asu on seuraava:

 • Villahattu.
 • Villahuivi tai lämpöfleece.
 • Lämpö- ja tuntohanskat, jotta voit käyttää kännykkääsi riisumatta niitä, eivätkä kätesi jäädy.
 • Villapusero, collegepaita tai fleece.
 • T-paita, jos menet jonnekin, missä on lämmintä ja haluat riisua villapaidan.
 • T-paidan alle ja jos olet hyvin kylmä, valitse lämpöpaita.
 • Paksut housut tai legginsit.
 • Lämpösukat tai paksut sukat, jotka pitävät jalat lämpiminä.
 • Kylmältä suojaava takki, kuten anorakki tai untuvatakki. Takin tulisi olla mahdollisimman pitkä, jotta se peittää myös selän alueen. Jos takki on vedenpitävä ja siinä on huppu, sitä parempi, sillä sateen tai lumen sattuessa olet paremmin suojassa.
 • Kävelyyn sopivat ja lämpimät saappaat. Valitse saappaat, joissa on korotetut pohjat, koska talvella on yleistä kävellä sulavan lumen ja jääroskien päällä.

Vempaimia New Yorkin talven kylmyyttä vastaan

Vaatteiden lisäksi matkatavaroihin voi pakata muutamia vempaimia, jotka auttavat sinua kestämään kylmiä lämpötiloja kaupungissa ollessasi.

 • Kädenlämmitin: Erittäin hyödyllinen, kun kävelet New Yorkin kaduilla ja on jäätävän kylmä. Se muistuttaa virtapankkia, joka käyttää kaiken energiansa pitääkseen sinut lämpimänä missä tahansa oletkin. Niitä voi käyttää myös matkapuhelimesi lataamiseen, mikä on tärkeää, jos et halua, että akku loppuu kesken, kun olet yhdellä New Yorkin parhaista kierroksista.
 • Kuulokkeetkuulokkeilla: Toinen vekotin kylmyyttä vastaan ovat kuulokkeet. Ne eivät ainoastaan pidä korvia lämpiminä, vaan niiden avulla voit myös kuunnella musiikkia kuulokkeilla, kun lähdet kävelylle.
 • Termoskannu: Kikka lämmittää, kun on todella kylmä, on juoda kuumaa kahvia tai teetä. New Yorkissa on hyvin tavallista pyytää kahvilassa, että sinulle tarjoillaan kuumaa juomaa omassa termospullossa ympäristöä säästäen. Kaiken lisäksi, kun kannat sitä käsissäsi, pidät ne lämpiminä pitkään.