Tekemistä New Yorkissa talvella

Jos vierailet New Yorkissa talvella, varmista, että hyödynnät kaupungin ainutlaatuiset kokemukset kylmempinä kuukausina - tässä on lista suosikeistani!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

12 minuuttia luettu

Tekemistä New Yorkissa talvella

Luistelu Bryant Parkissa | ©Hellotickets

Matkustatko New Yorkiin talvella? Se on hyvin erityinen vuodenaika, jolloin voit tehdä paljon hienoja asioita sekä sisällä että ulkona. Tutustu näihin 10 juttuun, joita kannattaa tehdä talvella New Yorkissa, äläkä jätä väliin näitä vinkkejä, joiden avulla vältyt jäätymiseltä.

1. Paneudu NBA:han

Madison Square Garden| ©Hellotickets
Madison Square Garden| ©Hellotickets

Johtui se sitten siitä, että koripallo on intohimosi, tai siitä, että haluat kokea sen tunnelman ja hulluuden, jonka tämä laji herättää New Yorkissa, et voi lähteä nauttimatta maailman parhaasta koripalloliigasta henkilökohtaisesti. Älä siis epäröi ja varaa NBA-lippusi.

Vaikka et pitäisikään lajista! NBA-otteluun osallistuminen Madison Square Gardenissa on yksi kiehtovimmista kokemuksista, joita sinun on saatava Yhdysvalloissa. Ja jos matkustat New Yorkiin talvella, pääset varmasti katsomaan pelin kesken kauden- sinulla on varmasti hauskaa! Se on todellinen spektaakkeli, jossa on musiikkia, tanssia, juhlimista ja ennen kaikkea tietenkin urheilua.

"Maailman tunnetuimmaksi kolosseumiksi" kutsuttu Madison Square Garden sijaitsee Manhattanin keskustan sydämessä. Se on valtava sisäareena, joka tunnetaan New York Knicksin (NBA) ja New York Rangersin (NHL) kotiareenana. Haluatko kokea legendaarisen MSG:n taikaa? Näin hankit liput hetkessä.

Miten ostaa NBA-lippuja?

Jos olet jo suunnitellut talvimatkaa New Yorkiin ja haluat sisällyttää NBA-ottelun ohjelmaasi, neuvon sinua ostamaan liput netistä kotoa ennen kuin ylität lammen. Kysyntä on erittäin suurta, joten liput myydään varmasti nopeasti loppuun.

Yhdysvaltain lippumarkkinat ovat dynaamiset, mikä tarkoittaa, että hinnat nousevat sitä mukaa, kun pelipäivä lähestyy ja tarjonta vähenee. Jos odotat liian kauan, vaarana on, että liput loppuvat kesken tai että saatavilla on vain vähän lippuja korkeaan hintaan ja vähemmän näyttäville sektoreille. Lisäksi varaamalla liput verkossa voit itse valita haluamasi paikan stadionilla.

 • Missä: 4 Pennsylvania Plaza (Seventh Avenue W. 31st ja W. 33rd Streetsin välissä).
 • Miten sinne pääsee: Sinne pääsee metrolla 34th St. Penn Stationilta (linjat A, B, C, 1, 2 ja 3) ja bussilla linjoilla M4, M10, M16, M34 ja Q32.

Varaa NBA-liput

2. Vapaa pääsy MoMA:han perjantaisin

MoMA-galleria| ©Dan / Flickr.com
MoMA-galleria| ©Dan / Flickr.com

Jos matkasuunnitelmissasi ei ollut museon katsomista, mutta talvisää on sinua vastaan, suosittelen, ettet palele ja hyödynnät MoMA:n ilmaisia perjantai-iltoja, jolloin voit vierailla ilmaiseksi maailman tärkeimmässä modernin ja nykytaiteen galleriassa.

Jos yrität sopeuttaa budjettiasi matkasi aikana, tämä on hyvä tilaisuus käydä kiertoajelulla tässä museossa ilman, että joudut maksamaan dollarinkaan. Lisäksi pääset tutustumaan paikkaan, jolla on amerikkalaisten kulttuuri-identiteetti ja suuri arvostus. Lisäksi, jos se ei osu tälle viikonpäivälle, voit myös varata lipun MoMA:han ilman jonottamista.

.

Mistä saat liput MoMAn ilmaisiin perjantai-iltoihin?

Jono näitä ilmaisia lippuja varten on museon 54th Streetin sisäänkäynnin luona. Sillä pääset kaikkiin MoMAn näyttelyihin ja gallerioihin. Free Friday Nights-tapahtuman aikana MoMA on avoinna kello 16.00-20.00. Koska aikaa on rajoitetusti, suosittelen keskittymään neljänteen ja viidenteen kerrokseen, joissa sijaitsevat kuuluisimpien taiteilijoiden, kuten Pollockin, Cézannen, Warholin tai Matissen, teokset.

Jos olet taiteen ystävä, ehkä nämä neljä tuntia ilmaista sisäänpääsyä eivät riitä siihen, että voit rauhassa tutustua laajaan kokoelmaan, jossa on muun muassa Pablo Picasson, Salvador Dalín, Vincent Van Goghin tai Andy Warholin signeeraamia teoksia.

Jos kaipaat vielä lisää modernia taidetta ja haluat viettää tuntikausia sen saleissa, suosittelen hankkimaan jonon ohittavan lipun MoMA:han, jolla pääset heti sisään museoon ja sen yli 100 000 maalauksen, grafiikan, veistoksen, valokuvan, piirustuksen, muotoilun, elokuvan, arkkitehtuurin ja grafiikan teokseen. Lisäksi tällä lipulla pääset myös **MoMA PS1:**een, Long Island Cityssä sijaitsevaan nykytaiteen keskukseen, 14 päivän ajan sen jälkeen, kun olet käynyt Manhattanilla.

 • Missä: MoMA sijaitsee 53rd Streetillä 5th ja 6th Avenuen välissä.
 • Milloin: Avoinna päivittäin klo 10.30-17.30. Perjantaisin klo 10.30-20.00, ilmaiset perjantai-illat klo 16.00-20.00.
 • Lisätietoja: Lue tästä artikkelista, miten MoMassa voi vierailla.

Varaa lippusi MoMaan ilman jonoja

3. Kiipeä One World -observatorioon

Näkymät One World Observatory -observatoriosta| ©Hellotickets
Näkymät One World Observatory -observatoriosta| ©Hellotickets

Jos et pelkää korkeita paikkoja ja haluat nähdä kaupungin lintuperspektiivistä, kannattaa kiivetä One World Observatoryyn, joka on New Yorkin korkein näköalatasanne 386,5 metrin korkeudessa. Toisin kuin muilla näköalatasanteilla, kuten Top of the Rockilla tai The Edgellä, tällä observatoriolla ei ole ulkoaluetta, josta voi katsella kaupunkia, mikä New Yorkin keskellä talvea on etu, sillä voit nauttia kauniista näkymistä Empire State Buildingiin, Brooklyn Bridgeen tai Vapaudenpatsaaseen ilman, että jäätävä tuuli jäädyttää silmäripsesi ja jättää paikan jääkylmäksi.

One World Observatory sijaitsee One World Trade Center-pilvenpiirtäjän ylimmissä kerroksissa 100:sta 102:een. Ground Zeron näköalatasanteen modernin muotoilun ansiosta voit nähdä jopa 80 kilometriä kaikkiin suuntiin, ja täältä avautuvat 360 asteen näkymät New Yorkiin kaikessa komeudessaan.

Jos pidät modernista arkkitehtuurista ja pilvenpiirtäjistä kuten minä, tulet rakastamaan tätä kokemusta. Se alkaa siitä hetkestä, kun astut hissiin, joka on päällystetty LED-paneeleilla, jotka näyttävät New Yorkin kehityksen sen alkulähteistä. Vain 47 sekunnissa!

 • Missä: Sijaitsee osoitteessa 285 Fulton Street.
 • Aukioloajat: One World Observatory on avoinna päivittäin klo 9-20.

Varaa lippusi One World Observatoryyn

4. Luistelu New Yorkissa

Luistelu Bryant Parkissa| ©Hellotickets
Luistelu Bryant Parkissa| ©Hellotickets

Mitä tehdä ulkona, kun lämpötilat laskevat Isossa Omenassa?Mene luistelemaan, tietenkin! Olitpa sitten pariskuntana, ystävien kanssa tai perheenä, se on unohtumaton kokemus New Yorkissa talvella ja upea paikka ottaa hauskoja kuvia.Millä jäähalleilla suosittelen sinua käymään New Yorkissa?

Wollman Rink Central Parkissa

Tämä Central Parkin kaakkoiskulmassa sijaitseva jäähalli on tunnetuin ja elokuvamaisin. Mielestäni Wollman Rinkillä luistelun tunne on vertaansa vailla, sillä toisella puolella on puiston kaunis talvimaisema ja taustalla näkymät myyttisiin pilvenpiirtäjiin. Itse asiassa jäällä liukuminen saa sinut tuntemaan, että olet osa yhtä monista täällä kuvatuista jouluelokuvista.

 • Missä: Löydät sen vain kahden minuutin kävelymatkan päässä Central Park Southin sisäänkäynniltä, 59th Streetin ja Sixth Avenuen välissä.
 • Milloin: Avoinna yleensä marraskuun lopusta maaliskuuhun tai jopa huhtikuuhun.
 • Hinta: Viikonpäivästä riippuen 12-19 dollaria (noin 11,20-17,70 euroa). Luistinten vuokraus on lisämaksullista, jos tarvitset niitä.

The Rink at Bryant Park

Älä anna kylmyyden lannistaa! Suuntaa Bank of America Winter Villageen luistelemaan The Rink-jäähallille, joka on suuri, ilmainen jäähalli, joka on avoinna lokakuun lopusta tammikuun alkuun. Siellä on myös ikoniset joulumarkkinat, jotka ovat täynnä koriste-esineitä, matkamuistoja ja herkkuja - kuinka voitkaan vastustaa Ice Bitesin kuumaa kaakaota?

Ja jos matkustat New Yorkiin talvella, sinulla on mahdollisuus osallistua Bryant Parkin joulukuusen valaistusseremoniaan ja akrobaattiluistelijoiden show'hun, kun he esiintyvät musiikin tahtiin. Sen jälkeen The Rink avautuu yleisölle, kun Lincoln Centerin muusikot soittavat livejazzia.

 • Missä: Sijaitsee 42nd Streetillä Fifth ja Sixth Avenuen välissä.
 • Milloin: The Rink on avoinna klo 8-22 lokakuun lopusta maaliskuun alkuun / The Rink on avoinna maanantaista perjantaihin klo 11-20 ja viikonloppuisin klo 10-20.
 • Hinta: Sisäänpääsy on ilmainen (luistinten vuokraaminen on maksullista, jos et tuo niitä mukanasi).

Rockefeller Rink Rockefeller Plazalla

Kun talvi saapuu New Yorkiin, yksi perinteisimmistä suunnitelmista on mennä luistelemaan Rockefeller Plazalla sijaitsevalle Rockefeller Rinkille.

New Yorkissa on monia vaihtoehtoja, ja tämä on ehkä yksi tyypillisimmistä, mutta pitkien jonojen ja pienen koon vuoksi se ei kuulu suosikkeihini. Jos kuitenkin haluat kokea tämän tyypillisen talvikokemuksen New Yorkissa Rockefeller Rink -jäähallin vertauskuvallisessa jäähallissa, voit tarkistaa kaikki tiedot Rockefeller Centerin verkkosivuilta.

 • Missä: 45 Rockefeller Plaza.
 • Milloin: Normaalisti avoinna marraskuun lopusta maaliskuuhun.
 • Hinta: Vuodenaikojen mukaan 25-35 dollaria (noin 23-32 euroa valuuttakurssista riippuen). Tarvittaessa luistinten vuokraus on lisämaksullinen.
 • Lisätietoja: Rockefeller Centerillä on paljon tarjottavaa vierailijoille. Lue lisää tästä Top of the Rock -artikkelista.

Varaa liput Top of the Rockiin

5. Juhli kiinalaista uutta vuotta Chinatownissa

Koristele uutta vuotta varten Chinatownissa| ©Hellotickets
Koristele uutta vuotta varten Chinatownissa| ©Hellotickets

Chinatownissa vierailu Chinatownissa on erityistä talvella, jolloin vietetään kiinalaista uutta vuotta, joka on kiinalaisen kulttuurin tärkein juhlapäivä. Vaikka se pidetään yleensä helmikuussa, päivämäärä riippuu kuukalenterista.

Olen ollut onnekas ja nähnyt sen kerran, ja se on sen arvoista, koska sitä juhlitaan tyylikkäästi. Joka vuosi Chinatownin kadut koristellaan lyhdyillä eri eläimen tervetuliaisiksi, ja tuhannet ihmiset osallistuvat vaikuttavaan paraatiin, jossa on vaunuja, lohikäärmeitä, tanssia ja musiikkia. Loistava aika varata kierros Chinatowniin.

Se on hauska tapahtuma kaikenikäisille, ja siihen osallistuvat niin newyorkilaiset kuin turistitkin. Jos siis aiot nähdä uudenvuodenpäivän paraatin, suosittelen etsimään paikan kadun poikki, josta voit imeä tunnelmaa ja saada samalla hyvän näköalan.

Missä syödä?

Kun paraati on ohi, älä epäröi ja mene ravintolaan tai ruokakojuun nauttimaan parhaista aasialaisista ruokalajeista Chinatownin sydämessä. Jos olet herkuttelija, joka rakastaa syömistä, sinulla on varmasti hauskaa tässä kaupunginosassa.

.

Varaa Chinatown-kierros

6. Tunne Broadwayn taika

Broadway-musikaalit| ©Hellotickets
Broadway-musikaalit| ©Hellotickets

New Yorkissa ollessasi on vuodenajasta riippumatta pakko käydä katsomassa musikaali Broadwaylla, kuuluisalla teatterien reunustamalla bulevardilla, joka kulkee Manhattanin keskustan ja Times Squaren halki.

Täällä voit nähdä maineikkaita esityksiä, kuten Leijonakuningas, Chicago, Los Miserables, Oopperan kummitus, Wicked, Aladdin tai Frozen, jonka teema sopii hyvin, jos matkustat New Yorkiin talvella, eikö totta? Tänä vuodenaikana lumivalkoinen kaupunki näyttää melkeinpä Arendelleltä, Elsan ja Annan kodilta.

Entä jos en puhu englantia?

Jotkut varovat teatteriin menemistä Yhdysvalloissa, koska he eivät puhu englantia, mutta Broadwaylla tämä ei ole ongelma, sillä juoni on täynnä musiikkinumeroita, jotka auttavat sinua seuraamaan juonta.

Jos kuitenkin vielä epäröit, suosittelen valitsemaan musikaalin, josta on tehty elokuva, kuten Chicago, Leijonakuningas, Frozen tai Aladdin. Jos tutustut elokuvaan ennen matkaa, sitä on paljon helpompi seurata, koska niissä on yleensä sama käsikirjoitus. Lisäksi lupaan, että niiden majesteettinen lavastus ja musiikkinumerot räjäyttävät tajuntasi - tulet rakastamaan Broadwaylle menoa!

Miten ostaa Broadway-lippuja?

Jos haluat nauttia Broadway-musikaaliin menemisen elämyksestä, parasta on ostaa liput netistä, sillä teatterit täyttyvät ja lippukassat ripustavat jouluna nopeasti Sold Out -kyltin.

Kokemukseni perusteella suosittelen ostamaan liput netistä mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen, jotta voit varmistaa, että saat parhaat paikat haluamallasi päivämäärällä ja parempaan hintaan kuin lippukassasta, jossa säästyt myös loputtomilta jonotuksilta.

Jos ostat liput vasta New Yorkissa, on vaarana, että liput loppuvat kesken. Älä epäröi, lippujen ostaminen verkosta on helppoa, turvallista ja nopeaa.

Varaa Broadway-liput

7. Kohota malja New Yorkin matkallesi katolta!

Näkymät yhdeltä New Yorkin katoilta| ©Hellotickets
Näkymät yhdeltä New Yorkin katoilta| ©Hellotickets

New Yorkiin lähdetään pitämään hauskaa, ja pitkän nähtävyyksien kiertelypäivän jälkeen ei ole mitään parempaa kuin mennä jollekin kaupungin upeista katoista nauttimaan drinkistä ja auringonlaskusta parhaassa seurassa.

Yksi New Yorkin glamourisimmista katoista on 230 Fifth Fifth Avenuella. Se on upea paikka, jossa on Isolle Omenalle tyypillinen moderni tunnelma. Ulkona sillä on kaupungin suurin kattopuutarha, mutta sisällä on suuri lasitettu lounge, joka sopii erinomaisesti mataliin lämpötiloihin.

Täältä avautuvat upeat näkymät valaistulle Empire State Buildingille, joten jos et halua luopua terassista edes talvella, suosittelen varaamaan paikan yhdestä heidän igluistaan, jotta pysyt lämpimänä etkä jää paitsi Manhattanin näkymistä. Lisäksi 230 Fifthin yössä he projisoivat kauniin valoshow'n, joka elävöittää hetken taikaa, ja he tarjoavat asiakkaille mukavat pukutakit, jotta he eivät palele.

 • Missä: 230 Fifth Avenue, New York, NY 10001.
 • Aukioloajat: maanantaista torstaihin klo 14.00-2.00, perjantaisin klo 16.00-4.00, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10.00-2.00.

Haluatko tietää lisää katoista Isossa Omenassa? Tutustu postaukseemme New Yorkin 10 parhaasta katosta.

Varaa liput Empire State Buildingiin

8. Juhli ystävänpäivää New Yorkissa

Romanttinen risteily Hudsonilla| ©Hellotickets
Romanttinen risteily Hudsonilla| ©Hellotickets

Helmikuu on yksi kylmimmistä kuukausista New Yorkissa, mutta mahdollisuus kokea ystävänpäivä erilaisella ja unohtumattomalla tavalla on riittävä syy matkustaa kaupunkiin rakkaasi kanssa - romanttisia suunnitelmia riittää!

Yksi niistä on järjestetty jo useiden vuosien ajan Times Squarella iskulauseella "Love in Times Square", jossa useat rakastuneet pariskunnat vannovat ikuista rakkautta joko menemällä kihloihin, menemällä naimisiin tai uusimalla valansaNew Yorkin todistajana. Voitko kuvitella olevasi yksi heistä?

Ollaksesi onnekkaiden pariskuntien joukossa 14. helmikuuta sinun on ilmoittauduttava ennakkoon verkossa. Arvonta ratkaisee, kuka kokee hyvin omaperäisen ystävänpäivän ja unohtumattoman tarinan, jonka voi kertoa lapsenlapsille!

Rakkauden kunnianosoitus Times Squarella

Tämä ei kuitenkaan ole ainoa tapa juhlia ystävänpäivää Times Squarella, sillä joka vuosi sinne asennetaan interaktiivinen veistos, jonka aiheena on rakkaus, jotta ihmiset voivat ottaa romanttisia valokuvia New Yorkin matkastaan, ja taustalla on paljon sydämiä. Ja jos etsit toista romanttista suunnitelmaa päivän jatkoksi, muista, että voit varata illallisristeilyn Hudsonilla päivän päätteeksi

.

Varaa illallisristeily Hudsonilla

9. Ihaile New Yorkin jouluisia näyteikkunoita

The Edge -ostoskeskus| ©Hellotickets
The Edge -ostoskeskus| ©Hellotickets

New York on yksi monien matkailijoiden unelmien ostoskohteista -se on Yhdysvaltojen ostosmekka! Jos kaupunki on ympäri vuoden todellinen magneetti muodin ystäville löytyvien löytöjen vuoksi, jouluna ostoskokemus nousee aivan uudelle tasolle, kun kaupat koristavat ikkunansa kauniilla jouluaiheilla vetääkseen puoleensa kaikki katseet. Ja mikä menestys ne ovatkaan!

New Yorkin tavaratalot ovat jo vuosikymmenien ajan tehneet kaikkensa herättääkseen huomiomme ja yllättääkseen meidät luovalla tarjonnallaan. Esimerkiksi Macy'sissa voi joulusesongin aikana matkustaa Pohjoisnavalle poistumatta ostoskeskuksesta. Tähän aikaan vuodesta siellä luodaan uudelleen Santaland-niminen talvikylä, jossa lapset voivat tavata itse joulupukin ja keskustella hänen kanssaan. Vaikka tämä aktiviteetti on ilmaista, sinun on varattava aika.

Totta puhuen kaikki New Yorkin kaupat ovat koristeltu talvisin joulumielelle. Niinkin paljon, että siellä järjestetään jouluinen näyteikkunakierros. Jos siis rakastat shoppailua, suosittelen varaamaan tämän kierroksen tai valmistelemaan reitin kaupungin näyteikkunoiden läpi ja pysähtymään erityisesti muun muassa Bloomingdale'sissa, Tiffany & Co:ssa, Lord & Taylorissa, Saks Fith Avenessa, Bergdorf Goodmanissa ja Barneysissa tai Macy'sissa. Tulet hämmästymään! Voit lukea lisää täältä: Mitä New Yorkissa kannattaa tehdä jouluna.

.

10. Elä Pyhän Patrickin päivää kuin irlantilainen!

Pyhän Patrickin päivä| ©Running With Bulls
Pyhän Patrickin päivä| ©Running With Bulls

Älä unohda pakata matkalaukkuusi pala vihreää, jos aiot olla New Yorkissa 17. maaliskuuta, sillä tuona päivänä vietetään tyylikkäästi St. Patrickin päivää. Irlantilaisyhteisö on suuri, ja Pyhän Patrickin päivän paraati on yksi Yhdysvaltojen vanhimmista perinteistä, sillä sitä on vietetty vuodesta 1762 lähtien.

Vaikka se ei ole varsinainen juhlapäivä, New Yorkissa juhlitaan Pyhän Patrickin päivänä. Ihmiset lähtevät kaduille nauttimaan Fifth Avenueta pitkin kulkevasta valtavasta paraatista, johon osallistuu poliiseja, palomiehiä ja marssiorkestereita kello 11:stä iltapäivällä noin kello 17:een asti.

Minne mennä ulos Pyhän Patrickin päivänä?

Tuntia Pyhän Patrickin päivän paraatin jälkeen juhlat jatkuvat New Yorkin baareissa, joihin ihmiset tulevat nauttimaan olutta Irlannin suojeluspyhimyksen kunniaksi ja pitämään hauskaa.

Suosittelen McSorley's Old Ale Housea, joka on yksi kaupungin vanhimmista irlantilaispubeista vuodelta 1854. Myös Peter McManus Café, toinen irlantilaispubi, jolla on paljon historiaa ja joka on esiintynyt muun muassa sarjoissa "Law and Order" ja "Seinfeld". Ja muista pukeutua johonkin vihreään!

Mitä muuta nähtävää tänä päivänä?

Pyhän Patrickin päivänä voit myös käyttää tilaisuutta hyväkseen ja vierailla suojeluspyhimyksen väreissä valaistulla Empire State Buildingilla sekä Pyhän Patrickin katedraalissa, joka sijaitsee Rockefeller Centerin edessä Fifth Avenuella. Kirkkoon on vapaa pääsy!

Millainen sää New Yorkissa on talvella?

Brooklynin sillan ylittäminen kylmänä talvipäivänä.| ©Hellotickets
Brooklynin sillan ylittäminen kylmänä talvipäivänä.| ©Hellotickets

Tähän vuodenaikaan New Yorkin lämpötilat ovat yleensä hyvin alhaiset ja siellä tulee todella kylmä. Alkuvuonna voi jopa sataa lunta, ja lämpömittari voi laskea pakkasen alapuolelle. Talvi ajoittuu joulukuun 21. päivän ja maaliskuun 21. päivän välille. Keskilämpötilat vaihtelevat 2 °C:n ja -6 °C:n välillä, vaikka kylmimmät päivät voivat olla jopa -10 °C:n lämpötiloja. Lämpötilat alkavat nousta maaliskuussa, mutta pysyvät edelleen alhaisina, ja alin lämpötila on noin 2 °C ja ylin lämpötila 10 °C.

Monet ihmiset pelkäävät New Yorkiin matkustamista talvella, koska ulkona on liian kylmä useimpiin mielenkiintoisiin aktiviteetteihin. Minusta se on kuitenkin loistava aika nähdä kaupungista erilainen puoli kuin mihin olemme tottuneet.

On vain sopeuduttava matkan olosuhteisiin, jotta matkasta tulee unohtumaton seikkailu. Esimerkiksi New Yorkin näkeminen lumen peittämänä on maaginen kokemus, ja koska pimeä tulee aikaisemmin, voit nauttia Isosta Omenasta valaistuna paljon pidempään. Kaupunki yöllä on upea! Meidän pitäisi aina yrittää nähdä lasi puoliksi täynnä.

Varaa Brooklynin jouluretki

New Yorkiin talvella matkustamisen edut

Joulukoristeita Brooklynin Dyker Heightsin kaupunginosassa.| ©Hellotickets
Joulukoristeita Brooklynin Dyker Heightsin kaupunginosassa.| ©Hellotickets

Jos haluat matkustaa New Yorkiin, mutta en ole vielä saanut sinua vakuuttuneeksi siitä, että se kannattaa tehdä talvella, kerron sinulle joitakin etuja, joita Isossa Omenassa vierailu tähän vuodenaikaan tuo mukanaan. Joulun jälkeen ja aina pääsiäiseen asti on aika vuodesta, jolloin Isossa Omenassa on vähemmän turisteja. Tämä ei tarkoita, että kaupunki olisi tyhjä näinä kuukausina, mutta tärkeimmillä nähtävyyksillä on vähemmän ihmisiä jonottamassa. Lisäksi talvella New Yorkin hiljainen sesonki helpottaa halpojen lentojen ja majoituksen löytämistä New Yorkiin.

Eikä siinä vielä kaikki! Monet nähtävyydet, muistomerkit ja museot laskevat hintojaan houkutellakseen lisää kävijöitä talvella. Useimmilla New Yorkin turistikorteillakin on erikoistarjouksia, joita voit hyödyntää loppuvuoden aikana.

Jos matkustat New Yorkiin talvella, tammikuun lopusta helmikuun alkuun, älä jätä väliin NYC Restaurant Week-tapahtumaa, jonka aikana voit syödä newyorkilaisissa ravintoloissa tavallista edullisemmin. Se on loistava tilaisuus tutustua uusiin ravintoloihin ja päästä herkuttelemaan New Yorkin monipuolisella keittiöllä.

Varaa jouluvalokierros

Mitä pukeutua New Yorkissa talvella?

Sateinen päivä Times Squarella| ©Hellotickets
Sateinen päivä Times Squarella| ©Hellotickets

Ennen kuin pakkaat talvimatkalle New Yorkiin , suosittelen tarkistamaan sääennusteen kot imaan päiville. Näin voit pakata vaatteet, joita todella tarvitset ja käytät.

Talvi New Yorkissa on ankara, ja siellä on matalia lämpötiloja ja lumisadetta - on hyvin kylmä, joten sinun on kääriydyttävä lämpimästi! Kadulla se on kuitenkin kääntäen verrannollinen siihen, kuinka lämmintä on museoiden, ravintoloiden ja nähtävyyksien sisällä.

Miten siis valitset, mitä pukeutua talvella New Yorkissa? Tärkeintä on pukeutua kerroksittain eli kuin sipuli. Näin voit helposti pukea ja riisua vaatteita sen mukaan, missä lämpötilassa olet.

Mitä pukeutua talvella New Yorkissa

Joka tapauksessa ehdotan, että pukeudut olennaisesti New Yorkin jäisillä kaduilla talvella kulkemiseen:

 • Villahattu.
 • Villasta tai fleecestä valmistettu lämpöhuivi.
 • Lämpö- ja tuntohanskat, jotta voit käyttää kännykkääsi riisumatta niitä, eivätkä kätesi jäädy.
 • Villapusero, villapaita tai fleece.
 • T-paita siltä varalta, että menet jonnekin, jossa on kuuma ja haluat riisua villapaidan.
 • Liivi, ja jos olet hyvin kylmä, valitse lämpöpaita.
 • Paksut housut tai legginsit.
 • Lämpösukat tai paksut sukat pitämään jalat lämpiminä.
 • Kylmältä suojaava takki, kuten anorakki tai untuvatakki. Takin tulisi olla mahdollisimman pitkä, jotta se peittää myös selän alueen. Jos takki on vedenpitävä ja siinä on huppu, sitä parempi, sillä sateen tai lumen sattuessa olet paremmin suojassa.
 • Saappaat, jotka ovat mukavat kävellä ja lämpimät. Valitse saappaat, joissa on korotetut pohjat, koska talvella on yleistä kävellä sulavan lumen ja jäisten roskien päällä.

Vempaimia New Yorkin talven kylmyyden torjumiseksi

Vaatteiden lisäksi matkatavaroihin voi pakata muutamia vempaimia, jotka auttavat sinua kestämään kylmiä lämpötiloja kaupungissa ollessasi.

 • Kädenlämmitin: Erittäin hyödyllinen, kun kävelet New Yorkin kaduilla ja on jäätävän kylmä. Se muistuttaa virtapankkia, joka käyttää kaiken energiansa pitääkseen sinut lämpimänä missä tahansa oletkin. Niitä voi käyttää myös matkapuhelimesi lataamiseen, mikä on tärkeää, jos et halua, että akku loppuu kesken, kun olet yhdellä New Yorkin parhaista kierroksista.
 • Kuulokkeilla varustetut korvatulpat: Toinen vekotin kylmyyttä vastaan ovat korvatulpat. Ne eivät ainoastaan pidä korvia lämpiminä, vaan niiden avulla voit myös kuunnella musiikkia kuulokkeilla, kun olet kävelyllä.
 • Termoskannu: Yksi kikka lämmittää, kun on todella kylmä, on juoda kuumaa kahvia tai teetä. New Yorkissa on hyvin tavallista pyytää kahvilaa tarjoilemaan sinulle kuumaa juomaa omassa termospullossasi ympäristön hyväksi. Lisäksi, kun kannat sitä käsissäsi, ne pysyvät lämpiminä pitkään.

Varaa hevosvaunukierros nähdäksesi jouluvalot