Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Rijksmuseon: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää nauttiaksesi siitä.

Lue kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää lippujen hankkimisesta, opastetun kierroksen tekemisestä ja vierailuajankohdista.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Rijksmuseon: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää nauttiaksesi siitä.

Rijksmuseum, Amsterdam | ©Miriam Papp

Vierailu Amsterdamissa ei ole täydellinen ilman vierailua Rijksmuseumissa, joka on yksi kaupungin suurimmista ja tärkeimmistä museoista. Museo on niin suuri, että edes viisi tuntia ei riitä kaikkien sen teosten ihailuun.

Museo on kuitenkin hyvin organisoitu, joten voit käydä itseäsi eniten kiinnostavissa teoksissa ja kokoelmissa ennen kuin sinua väsyttää niin paljon kauniita maalauksia nähneenä. Museossa on myös matkamuistomyymälä, kahvila ja kirjakauppa siltä varalta, että haluat vaihtaa painopistettä tai ottaa jotain mukaan kotiin.

Pakollinen vaihtoehto

Amsterdam Rijksmuseum Liput

Tutustu Alankomaiden tärkeimpään museoon

Tutustu Amsterdamin kansallismuseoon, Rijksmuseumiin, tällä lipulla, joka sisältää multimediaoppaan ja pääsyn vaatehuoneeseen, joka helpottaa sisäänpääsyä.

Tällä lipulla Amsterdamin kansallismuseoon, Rijksmuseumiin, voit tutustua muun muassa Goyan, Van Goghin, Rembrandtin ja Vermeerin kaltaisten taiteilijoiden töihin. Voit myös nauttia täydellisestä kokoelmasta Alankomaiden kultakauden maalauksia sekä aasialaista ja egyptiläistä taidetta. Voit myös varata multimediaoppaan, joka sisältää videoita ja kuvia, jotta voit tutustua museon jokaiseen nurkkaan perusteellisesti.

Suositellaan, jos: Jos haluat kulkea omaan tahtiisi ja pysähtyä jokaisen taideteoksen äärelle niin pitkäksi aikaa kuin haluat.

Paras vaihtoehto

Amsterdamin Rijksmuseum Opastettu Kiertue

Opastettu sisäänpääsy Rijksmuseumiin ilman jonotusta.

Erittäin suositeltava vaihtoehto, jos haluat nauttia erinomaisesta vierailusta ja nähdä hollantilaisen taiteen parhaita teoksia. Kaikki tämä tuhlaamatta aikaa jonottamiseen.

Kesto: 2 tuntia

Tällä opastetulla kierroksella Amsterdamin Rijksmuseumissa voit nauttia 2 tunnin kävelyretkestä tämän tärkeän amsterdamilaisen museon taiteen ja historian täyttämillä käytävillä. Sinulla on myös vierelläsi asiantunteva opas, joka seuraa sinua ja kertoo sinulle kaikista niistä taiteellisista näkökohdista, jotka kiinnittävät huomiosi.

Suositellaan, jos: Rijksmuseumin kohokohtien näkemisen lisäksi olet kiinnostunut ymmärtämään taidetta ja oppimaan lisää Alankomaiden historiasta ja kulttuurista.


Miten saada lippuja Rijksmuseumiin?

Museon sisällä| ©Michael Beckwith
Museon sisällä| ©Michael Beckwith

Jos Amsterdamin-vierailusi aikana aiot vierailla Rijksmuseumissa, mikä on mielestäni ehdoton suunnitelma, voit ostaa liput virallisten verkkosivujen kautta, ostaa ne lipputoimistosta tai käydä Hellotickets-sivustolla, jossa sinulla on useita vaihtoehtoja.

Onko Rijksmuseumissa järjestetty opastettuja kierroksia ja ovatko ne sen arvoisia?

Rijksmuseumin kirjasto| ©erich2448
Rijksmuseumin kirjasto| ©erich2448

Jos valitset Rijksmuseumin opastetun kierroksen, oli se sitten yksityinen tai ei, sinun ei tarvitse ostaa lippua paikan päällä. Myös Rijksmuseumin ja Van Gogh -museon yksityisellä opastetulla kierroksella voit lyhentää aikaa. Älä siis epäröi, vaan valitse jokin näistä kolmesta vaihtoehdosta.

Opastetut kierrokset kestävät yleensä kaksi tuntia, ja taideasiantuntija opastaa sinua ja varmistaa, ettet jää paitsi mestariteoksista, ja kertoo mielenkiintoisia tarinoita ja anekdootteja, jotka antavat vierailullesi eloa ja merkitystä. Kun olet lopettanut kierroksen, voit jatkaa vaeltelua museossa niin kauan kuin haluat. Aikuisten pääsymaksu on alkaen 60 euroa.

Toinen vaihtoehto on osallistua yksityiselle museokierrokselle. Tämä on kalliimpi ja ammattimaisempi vaihtoehto, jossa asiantunteva taideopas selittää maalausten teknisiä näkökohtia ja paljastaa joidenkin teosten piilotetut merkitykset. Lippu maksaa alkaen 117 euroa.

Yksi tapa säästää rahaa, jos aiot vierailla Amsterdamin kahdessa tärkeimmässä museossa, on varata yksityinen opastettu kierros Van Gogh -museoon ja Rijksmuseumiin Amsterdamissa, joka tulee halvemmaksi kuin jos ostat ne erikseen. Tämän lipun hinta on alkaen 230 euroa.

Varaa vierailu Van Gogh -museoon Rijksmuseumiin

Kuinka paljon liput Rijksmuseumiin maksavat?

Rijksmuseumin sisällä| ©Eric de Redelijkheid
Rijksmuseumin sisällä| ©Eric de Redelijkheid

Itseopastetut liput Rijksmuseumiin ovat halvimmat ja suosituimmat, ja ne maksavat 21 euroa kaikille yli 19-vuotiaille aikuisille. Rijksmuseumiin on ilmainen sisäänpääsy 18-vuotiaille ja sitä nuoremmille lapsille, mutta tämä on tehtävä selväksi joko ennen museoon menoa tai ilmoittamalla ikä nettivarauksen yhteydessä.

Alankomaiden taidemuseo ei tarjoa alennuksia senioreille tai opiskelijoille. Jos sinulla on I Amsterdam-kortti, saat kuitenkin 100 prosentin alennuksen Rijksmuseumissa käynnistäsi, kunhan vain näytät kortin.

Aikaisemmin Rijksmuseumin liput olivat voimassa 12 kuukautta ostopäivästä, mutta nykyään sinun on valittava vierailusi päivämäärä ja kellonaika ja oltava museolla vähintään 10 minuuttia ennen valittua kellonaikaa. Pääsylippu oikeuttaa sinut sisään museoon enintään 15 minuuttia lipussa mainitun kellonajan jälkeen, joten ole varovainen, ettet myöhästy.

Varaa yksityinen kierros Rijksmuseumiin

Rijksmuseumin aukioloajat

Osa museon teoksista| ©Eric de Redelijkheid
Osa museon teoksista| ©Eric de Redelijkheid

Rijksmuseum aukeaa klo 9.00 ja sulkeutuu klo 17.00 ympäri vuoden. Viimeinen sisäänpääsy on klo 16.30, jolloin myös Rijksmuseumin lipunmyynti sulkeutuu.

Rijksmuseumin puutarhat, Rijks Shop ja Rijks Café ovat avoinna kävijöille klo 9.00-18. 00, eikä niihin tarvita pääsylippuja.

Rijksmuseumiin saavuttaessa on jonotettava kahteen jonoon. Ensimmäinen jono on lipputiskillä, ja päivästä ja vuodenajasta riippuen jonotusaika voi vaihdella 10 minuutista tuntiin. Jos olet jo varannut lippusi etukäteen, voit jonottaa suoraan toiseen jonoon. Toista jonoa ei tosin voi ohittaa, mutta hyvä uutinen on, että se etenee hyvin nopeasti.

Varaa vierailu Van Gogh -museoon Rijksmuseumissa

Kuinka paljon aikaa tarvitset Rijksmuseumissa vierailuun?

Maitotyttö Rijksmuseumissa| ©Pikis
Maitotyttö Rijksmuseumissa| ©Pikis

Rijksmuseum suosittelee käyttämään vähintään viisi tuntia kaikkien taidemuseon näyttelyiden katsomiseen, mutta jos haluat keskittyä vain mestariteoksiin, voit tehdä kierroksen vain kahdessa tunnissa.

Toisen tunnin jälkeen väsymys alkaa sitä paitsi iskeä, joten on viisasta pitää pieni tauko ennen kierroksen jatkamista. Sinulla on myös mahdollisuus jakaa vierailusi kahtia ikään kuin sarjaan. Ensimmäisenä päivänä näet yhden osan museosta ja toisena päivänä näet puuttuvan osan. Lasku voi olla hieman kalliimpi, mutta nautit kierroksesta enemmän.

Varaa liput Rijksmuseumiin

Miten pääset Rijksmuseumiin?

Amsterdamin raitiovaunu| ©Gary Todd
Amsterdamin raitiovaunu| ©Gary Todd

Rijksmuseum sijaitsee Museumstraatilla, ja sinne pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä, autolla ja polkupyörällä. Amsterdam on autoystävällinen, mutta suosittelen käyttämään Amsterdamin julkista liikennettä sinne pääsemiseksi. I Amsterdam -kortilla pääset ilmaiseksi 44 museoon ja nähtävyyteen Amsterdamissa ja matkustat julkisilla liikennevälineillä ilmaiseksi yhdellä kiinteällä hinnalla. Suosittelen ottamaan selvää Amsterdamin parhaista turistipasseista.

Raitiovaunulinjat 2, 5, 19 ja 12 vievät sinut Rijksmuseumin raitiovaunupysäkille. Jos olet kaukana, suosittelen Amsterdamin metroa, Weesperplein on lähin metroasema. Sieltä voit hypätä linjalle 1, 7 tai 19 ja jäädä pois Spiegelgrachtin raitiovaunupysäkillä, joka on vain kahden minuutin kävelymatkan päässä museosta.

Rijksmuseumiin pääsee myös alueellisilla busseilla. Linja-auto numero 288 vie sinut Marnixstraatin alueelliselta linja-autoasemalta Rijksmuseumin pysäkille. Samoin bussi numero 397 vie sinut Schiphol Amsterdamin lentokentältä Rijksmuseumiin.

Varaa liput Rijksmuseumiin

Paras aika vierailla Rijksmuseumissa

Museon käytävillä| ©erich2448
Museon käytävillä| ©erich2448

Paras aika vierailla Rijksmuseumissa on heti sen avauduttua, klo 9 aamulla. Seuraavaksi paras aika vierailla Rijksmuseumissa on klo 15.00 jälkeen, sillä silloin suuret ryhmäkierrokset ovat jo lähteneet. Jos menet museoon kello 15.00, sinulla on enintään kaksi tuntia aikaa tutustua museoon, sillä museo suljetaan kello 17.00. Pidä tämä siis mielessä.

Jos vierailet Amsterdamissa kesällä tai toukokuussa, sinun on hyvä muistaa, että näihin aikoihin Rijksmuseum on hyvin täynnä, ja kävijät voivat odottaa jopa tunnin ennen sisäänpääsyä (siksi on tärkeää tehdä varaus verkossa).

Perjantaisin, viikonloppuisin ja koulujen loma-aikoina Rijksmuseum ei myöskään ole paras aika vierailla siellä. Jos et pidä pitkissä jonoissa odottelusta, kannattaa välttää sadepäiviä, jotta sisään ei pääse epäedullisessa kunnossa.

Varaa opastettu kierros Rijksmuseumissa

Miksi kannattaa käydä Rijksmuseumissa?

Vierailu Rijksmuseumissa| ©Becky Houtman
Vierailu Rijksmuseumissa| ©Becky Houtman

Amsterdamin Museoaukiolla sijaitseva Rijksmuseum on kuuluisa taidemuseo, joka on tunnettu ja arvostettu kaikkialla maailmassa. Tässä museossa voit nauttia monenlaisista taideteoksista, jotka ovat peräisin tunnetuilta ja historiallisesti merkittäviltä taiteilijoilta, kuten: Rembrandt, Van Gogh, Vermeer, Frans Hals, Jan Steen ja monet muut.

Muista, että kyseessä on yksi Amsterdamin tärkeimmistä museoista, joten kiinnitä erityistä huomiota löytämiesi teosten laatuun*. Näihin kuuluvat Vincent Van Goghin omakuva ja Johannes Vermeerin Maitotyttö. Lisäksi Hollannin tärkein taidegalleria, Galerie de night watch, kattaa joitakin suosituimmista kokoelmista, joita löydät kävellessäsi tämän upean museon käytävillä. Muutamia esimerkkejä mainitakseni voit nähdä Rembrandtinikioman "Yövartijan".

Varaa opastettu kierros Rijksmuseumiin

Tärkeimmät teokset, joita ei kannata jättää väliin Rijksmuseumissa

Vaikuttavia teoksia museossa| ©erich2448
Vaikuttavia teoksia museossa| ©erich2448

Jos aikaa on vähän, paras tapa tutustua Rijksmuseumiin on keskittyä mestariteoksiin.

  • Museonkohokohtiin kuuluu Rembrandt van Rijnin vuonna 1642 maalaama "Yövartija". Se on taiteilijan kuuluisin öljymaalaus.
  • Toinen vaihtoehto on Johannes Vermeerin vuosina 1658-1660 maalaama"Maitotyttö", jossa tyypillinen keittiöpiika kaataa maitoa purkkiin.
  • Kolmas vaihtoehto on Franz Halsin vuonna 1622 maalaama "Isaac Massan ja Beatrix van der Laenin avioliittokuva", joka on 1600-luvun standardeihin nähden epätavallinen muotokuva. Ensinnäkin tuohon aikaan oli harvinaista, että kuvattavat hymyilivät, ja toiseksi oli epätavallista, että pariskunta istui näin lähellä toisiaan julkisesti.
  • Neljäs teos, jota suosittelen katsomaan, on Jan Asselijnin vuonna 1650 maalaama <a href="link|text="Uhattu joutsen|url=https://www.infobae.com/cultura/2021/11/09/la-belleza-del-dia-el-cisne-amenazado-de-jan-asselijn/">"Uhattu joutsen''.
  • Viides teos, jota myös suosittelen sinua tarkastelemaan, on Jan Willem Pienemanin vuonna 1824 maalaama "Waterloon taistelu''.

Varaa liput Rijksmuseumiin

Vinkkejä Rijksmuseumissa vierailuun

Rijksmuseumin näyttely| ©Eric de Redelijkheid
Rijksmuseumin näyttely| ©Eric de Redelijkheid
  • Rijksmuseum on jaettu eri osastoihin, vyöhykkeisiin ja kerroksiin maalauksen tekovuoden mukaan. Jos vierailet museossa ensimmäistä kertaa, sinulla voi olla vaikeuksia löytää perille. Rijksmuseumin kartta voi auttaa sinua säästämään aikaa ja varmistamaan, ettet missaa mestariteoksia. Kartta auttaa sinua myös löytämään turistikohteet, kuten käymälät, kahvilat, tupakointipaikat, matkamuistomyymälät jne.
  • Valokuvaus ja videokuvaus on sallittua, mutta et saa käyttää salamaa tai minkäänlaista valaistusta. Lisäksi sinun on pyydettävä kirjallinen lupa käyttää jalustaa / selfie-keppiä.
  • Rijksmuseum tarjoaa ilmaisen vaatehuoneen, johon voit jättää laukkusi, sateenvarjosi, rinkkasi ja muut tavarasi. Niissä ei kuitenkaan ole tilaa isommille tavaroille, joten ota tämä huomioon ennen museovierailua.
  • Rijksmuseum sisältyy lähes kaikkiin Amsterdamin turistipasseihin, joten pidä se mielessä.
  • Voit odottaa jonossa 20-30 minuuttia kiireisimpinä kuukausina. Näitä kuukausia ovat toukokuu, heinäkuu ja elokuu. Seuraavassa on lisää vinkkejä Amsterdamin vierailua varten.

Varaa liput Rijksmuseumiin

Tältä näyttää Rijksmuseumin myymälä

Rijksmuseumin myymälän sisällä| ©Ilias C
Rijksmuseumin myymälän sisällä| ©Ilias C

Museokaupassa on eksklusiivinen kokoelma Rijksmuseumin lahjoja ja matkamuistoja. Voit ostaa monenlaisia koriste-esineitä kotiin, leluja, kirjoja ja jopa koruja. Useimmissa myytävissä tuotteissa on modernia hollantilaista muotoilua, ja ne ovat saaneet vaikutteita Rembrandtin ja Vermeerin teoksista. Kirjaosasto kattaa esimerkiksi kuvataidetta, historiaa ja valokuvausta.

Rijksmuseumin verkkokauppa toimittaa myös toimitukset. Missä tahansa oletkin, voit tuoda Rijksmuseumin teoksen kotiisi. Jos kuitenkin haluat ostaa esineitä mieluummin paikan päällä, suosittelen, että vierailet myymälän verkkosivuilla ennen vierailua, jotta sinulla on käsitys siitä, mitä on myynnissä ja mitä ei.

.

Varaa opastettu kierros Rijksmuseumiin