Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 tekemistä Amsterdamissa kesällä

Kun kesä saapuu Amsterdamiin, kaupunki täyttyy valosta, musiikista ja tuhansista ulkoilma-aktiviteeteista. Odotatko sinäkin innolla sinne lähtöä?

Carmen Navarro

Carmen Navarro

8 minuuttia luettu

10 tekemistä Amsterdamissa kesällä

Amsterdam pyörällä | ©Franklin Heijnen

Kukapa ei haluaisi mennä Amsterdamiin ja nähdä kaupunkia kesällä? Nyt on hyvä aika vierailla Alankomaiden pääkaupungissa. Miksi sanon niin? Lämpötilaltaan leuto ja vähäsateinen sää kutsuu sinut ulos ja tekemään suunnitelmia, joissa musiikki, taide ja luonto ovat päähenkilöitä.

Vaikka on selvää, että turistivirta on suurempi, Amsterdamissa on erityistä säihkettä kesä-, heinä- ja elokuussa. Kuten kaikki amsterdamilaiset, minäkin haluan mieluiten olla ulkona ja nauttia pitkistä, lämpimistä öistä. Voit myös ottaa siitä kaiken irti käymällä konserteissa ja ulkoilmateattereissa, mutta myös tutustumalla kaupungin ympäristöön.

1. Nauti kanavaristeilystä

Kanavaveneet| ©Erik Cleves Kristensen
Kanavaveneet| ©Erik Cleves Kristensen

Kun kesä saapuu Amsterdamiin, elämä siirtyy kanaaleille, joten ota kaikki irti jokaisesta auringonpaisteesta, joka ei ole niin yleistä muina vuodenaikoina! Kun menet sinne, yllätyt varmasti nähdessäsi ne täynnä ihmisiä ja värejä, jotka toivottavat sinut tervetulleeksi tutkimaan niitä. Tässä on suunnitelma: lähde jokiristeilylle Amsterdamin kanavia pitkin. Voit risteillä niitä pitkin kaikessa rauhassa, lempeä aurinko kasvoillasi ja aaltojen lempeä lappaminen tekevät maisemasta entistäkin idyllisemmän, eikö niin?

Näissä Amsterdamin kanaaleilla tehtävissä veneretkissä on se hieno puoli, että niiden avulla voit nähdä kaupungin tunnusomaisimmat nähtävyydet vedestä käsin ja kadehdittavan hyvältä näköalapaikalta. Esimerkiksi? No, Anne Frankin talo, Kapea silta tai Kultainen mutka, josta näet uskomattomia taloja, joissa ovat aina asuneet (ja käyneet kauppaa) rikkaimmat ihmiset. Jos haluat, voit tehdä risteilyn Amsterdamin kanaaleja pitkin myös yöllä, kun aurinko laskee ja kaupungin valot alkavat syttyä.

Jos tarvitset vielä yhden syyn nauttia kanavista kesällä, kannattaa tietää, että ne ovat maailmanperintökohde. Vakuutan teille, että kesäisessä valossa ja auringonpaisteessa niiden kauneus on vieläkin ilmeisempää, joten älkää miettikö sitä liikaa ja varatkaa risteily nyt.

Varaa kanavaristeily Amsterdamissa

2. Seuraa konserttien rytmiä Vondelparkissa

Amsterdam Vondelpark| ©Franklin Heijnen
Amsterdam Vondelpark| ©Franklin Heijnen

Kesä kuulostaa musiikilta, ja Amsterdamissa erityisesti Vondelparkista kuuluu musiikkia. Miksi? Kesä-, heinä- ja elokuussa Vondelparkissa, kaupungin suurimmassa ja tunnetuimmassa puistossa, järjestetään monia konsertteja ja esityksiä lapsille. Tietenkin ne hyödyntävät miellyttäviä lämpötiloja ja järjestetään ulkoilmassa - parempaa suunnitelmaa ei olekaan! Etenkin, jos siihen liittyy piknik.

Kunkin konsertin ohjelmaan voi tutustua heidän verkkosivustollaan, mutta voin jo nyt kertoa, että musiikkityylit ovat vaihtelevia ja että jos matkustat pienten lasten kanssa, he todella nauttivat suunnitelmasta, sillä he esittävät erityisesti heille suunniteltuja näytelmiä. Näiden esitysten lisäksi Vondelpark on näyttämönä monille katusoittajille ja ihmisille, jotka tuovat sinne soittimensa harjoittelemaan. Kesä on heidän suosikkivuodenaikansa, sillä silloin on suurempi yleisö ja ilmasto innostaa ketä tahansa.

Elävän musiikin lisäksi puistossa on paljon tekemistä ja satoja hehtaareja, joilla voi vaeltaa. Jos haluat tehdä sen kävellen, ota mukaan mukavat kengät ja paljon energiaa, sillä tarvitset sitä. Jos et ole, voit myös vuokrata polkupyörän tai rullaluistimet. Et tietenkään voi jättää väliin mahdollisuutta ottaa valokuvaa kuuluisan iamsterdam-monumentin luona, joka sijaitsee puistossa.

3. Juhli kesää Amsterdamin festivaaleilla

Uitmarkt, Amsterdam| ©Martijn van Exel
Uitmarkt, Amsterdam| ©Martijn van Exel

Kulttuuri merkitsee kesää Alankomaiden pääkaupungissa, ja jos et usko minua, odota, kunnes kerron, kuinka monta festivaalia, joista monet ovat ilmaisia, järjestetään Amsterdamissa tähän aikaan. Amsterdam Rootsin kaltaiset tapahtumat ovat edullisen tai joskus olemattoman hintansa lisäksi loistava tapa tutustua kaupunkiin ainutlaatuisella tavalla.

Amsterdam on nuori paikka, jossa on paljon kulttuuria ja halua pitää hauskaa, joten kesäkuun ja elokuun välisenä aikana järjestetään festivaaleja, joita et voi jättää väliin. Älä luule, että kyse on vain musiikista, sillä kesäisin ohjelmassa on myös gastronomia.

  • Amsterdam Roots Festival: se on sitoutunut nuoriin, kansainvälisiin lahjakkuuksiin ja antaa tilaa vähän tunnetuille, ei-länsimaisille ryhmille. Se on oodi monimuotoisuudelle, ja sen näyttämönä ovat kaupungin kuuluisat kanavat sekä muut kaupungin tärkeät paikat. Se on maksuton.
  • Bacchus Winefestival: Kukapa ei haluaisi lasillista viiniä kesäiltojen pidentämiseksi? Hollantilaiset näyttävät pitävän siitä, ja siksi Bacchus-viinifestivaali järjestetään joka kesäkuu. Täällä voit maistella viinejä eri puolilta maailmaa, mutta myös ruokaa ruoka-autoista. Kaiken tämän lisäksi paikalliset DJ:t soittavat hyvää musiikkia.
  • Grachtenfestival Amsterdam: Amsterdamin kanaalit hiljenevät joka elokuu, mutta niiden mukana saapuu myös tuhansia ihmisiä, vaikka se saattaa tuntua ristiriitaiselta. Syy? Grachtenfestival Amsterdam, joka kokoaa maailman parhaat klassisen musiikin taiteilijat yhteen joka kesä 10 päiväksi.
  • Uitmarkt: Usko tai älä, Amsterdamin kulttuurikauden avaus tapahtuu elokuussa Uitmarktin aikana. Tämä festivaali kokoaa yhteen satojatuhansia ihmisiä, jotka kokoontuvat yli 30 lavalle (jotka ovat hajallaan ympäri kaupunkia) kuuntelemaan suosikkijazzejaan, kabareeta tai jopa komediaa.

4. Tutustu Amsterdamin monimuotoisimpaan Prideen

Pride Amsterdamissa| ©Kitty Terwolbeck
Pride Amsterdamissa| ©Kitty Terwolbeck

Tiesitkö, että Amsterdam Pride on yksi maailman kuuluisimmista? Se järjestetään kesällä, joten jos matkustat tähän aikaan vuodesta, sinulla on mahdollisuus nähdä se itse. Kaupungin tapahtumapaikat täyttyvät LGTBIQ+-sateenkaarista, jotta kaikki tuntevat olevansa edustettuina ja vapaita juhlapäivinä ja myös koko loppuvuoden ajan.

Neuvon teitä osallistumaan tähän tasa-arvon juhlaan ja erityisesti sen vuotuiseen paraatiin, joka tietenkin järjestetään kanavien vesillä. Mutta tämän keskeisen tapahtuman lisäksi kaupunki järjestää keskusteluja, näyttelyitä, urheiluotteluita, juhlia... Ja paljon muuta, joten tutustu ohjelmaan ja nauti hyvästä säästä ja monipuolisuudesta.

Vaikka Amsterdamin lähes joka kolkassa juhlitaan Pridea, Zandvoort aan Zee on yksi paikka, jonne on ehdottomasti mentävä. Tällä keinotekoisella rannalla on runsaasti aktiviteetteja, joihin voi osallistua.

5. Ui Amsterdamin kaupunkirannoilla

IJburg Beach| ©Franklin Heijnen
IJburg Beach| ©Franklin Heijnen

Oletko menossa rannalle Amsterdamissa? Kyllä, se on mahdollista kesällä IJburgin keinotekoisten saarten ansiosta. Hyvän sään ansiosta voit jopa ottaa muutaman auringonsäteen pulahdusten välissä. Sinun ei tarvitse edes lähteä kaupungista viettämään virkistävää päivää, joka jatkuu iltaan asti, jolloin sytytetään nuotiotulet ja DJ:t soittavat musiikkia.

Amsterdamin kaupunkirannoilla on paljon tekemistä, mutta jos haluat uida, voit mennä vain IJburgiin, avantgardistiseen kompleksiin, jossa on rento tunnelma ja jonne sekä paikalliset että turistit kerääntyvät kesän kuumimpina päivinä. Tämä kaupunginosa koostuu kolmesta saaresta, Steigereilandista, Haveneilandista ja Rieteilandenista, ja parasta on, että se on vain 15 minuutin junamatkan päässä päärautatieasemalta.

On toinenkin ranta, Strandzuid, mutta täällä ei saa uida, vaikka suosittelen sitä lentopallo-ottelun katsomiseen tai cocktailin nauttimiseen riippumatossa.

6. Käy kesällä ulkoilmaelokuvissa Amsterdamissa

Pluk de Nacht - Amsterdam| ©Michiel
Pluk de Nacht - Amsterdam| ©Michiel

Heinäkuusta syyskuuhun Amsterdamin elokuvateatterit ovat kaduilla, erityisesti kaupungin terasseilla ja kaupunkirannoilla. Paitsi yksittäisiä näytöksiä, järjestetään myös useita päiviä kestäviä festivaaleja. Nappaa popcornia, vuokraa riippumatto (tai ota oma pyyhe mukaan) ja istu alas katsomaan elokuvaa Amsterdamin kesän lempeässä tuulessa, se on todellista herkkua.

Yksi tunnetuimmista festivaaleista on Pluk de Nacht, joka kiertää myös muissa Alankomaiden kaupungeissa. Se tulee Amsterdamiin juuri ennen kesän loppua, ja siellä nähdään lisää kokeellisia elokuvia ja lyhytelokuvia.

Nykyaikaisemmat, menestyselokuvat esitetään Forest Film Festival -festivaalilla, joka järjestetään kaupungin metsässä. Jos haluat syödä illallista, voit varata piknik-korin. Yksi neuvo: älä lähde pois elokuvan jälkeen, sillä siellä on yleensä juhlat, joissa on musiikkia ja juomia.

Jos haluat tehdä kokemuksesta vieläkin mahtavamman, voit mennä johonkin Rooftop Movie Night-tapahtumista. Kuten nimestä voi päätellä, se sijaitsee katolla, joten elokuvan lisäksi sinulla on näköala Amsterdamiin.

7. Pyöräile kaupungin ja sen puutarhojen läpi

Polkupyöräretki| ©Franklin Heijnen
Polkupyöräretki| ©Franklin Heijnen

Ei ole mikään salaisuus, että Amsterdam on polkupyörien kaupunki, vaikka turistit ovat usein haluttomia käyttämään niitä sateen ja kylmyyden vuoksi. Kesällä, kun sää on hyvä, kaupunki on kuitenkin loistava paikka vierailla pyörällä. Suosittelen vuokraamaan polkupyörän ja lähtemään Amsterdamin pyöräretkelle, joka vie sinut keskustan lisäksi myös sen puistojen ja puutarhojen läpi.

Koska täällä ei ole liian kuuma ja kadut ovat tasaisia, pyöräily ei uuvuta sinua, ja itse asiassa olen varma, että pidät siitä. Ylität siltoja ja kuljeskelet kaupungin kuuluisimmissa kaupunginosissa kuin aito amsterdamilainen. Lisäksi kesäkuussa järjestetään avoimien puutarhojen päiviä, jolloin voi vierailla yksityisissä puutarhoissa, joihin yleisöllä ei yleensä ole pääsyä. Kannustan sinua jättämään pyöräsi hetkeksi parkkiin ja kävelemään kasvillisuuden ja veistosten keskellä.

Kun tarvitset taukoa, voit mennä puistoon ja pysähtyä hetkeksi varjoon. Ne ovat yleensä hyvin vilkkaita kesällä. Esimerkiksi Sarphati ja Museumplein ovat täynnä urheilijoita, jotka tekevät akrobatiaa, pelaavat pelejä... Ja vaikka Oosterpark on hiljaisempi, musiikki ei puutu sieltä.

Varaa pyöräretki Amsterdamissa

8. Tee retki läheisiin kyliin

Vierailu Volendamissa| ©Paul Smeets
Vierailu Volendamissa| ©Paul Smeets

Jos aiot viettää Amsterdamissa enemmän kuin yhden päivän, suosittelen lämpimästi tutustumaan ympäröiviin kyliin. Tiedän, että suurkaupungissa asuminen on hienoa, mutta kun tutustut kesäiseen Alankomaiden maaseutuun, ymmärrät, miksi sanon niin. Maaseutu on lumoava ympäri vuoden, mutta kesäkuukausina se on vihreämpi kuin koskaan, ja pitkien valoisien päivien ansiosta voit ottaa vierailustasi kaiken irti. Aivan kuin tämä ei olisi vielä tarpeeksi, kesä on Graskaas-juuston sesonkiaikaa, ja Volendamin kaltaiset kaupungit ovat parhaita paikkoja maistaa sitä.

Volendam, Marken, Edam tai Zaanse Schans ovat vain tunnin matkan päässä Amsterdamista sijaitsevia kaupunkeja, jotka olet varmasti nähnyt postikorteissa. Tuulituulimyllyt ja vihreät pellot ovat heidän suuria tunnuksiaan, mutta niissä on paljon muutakin, sillä voit tutustua hollantilaiseen perinteeseen läheltä. Jos haluat vierailla useammassa kuin yhdessä kylässä (ja suosittelen, että vierailet), on parasta lähteä järjestetylle kiertoajelulle Amsterdamin kyliin, sillä silloin sinulla on aina käytettävissäsi ajoneuvo ja opas, joka selittää sinulle kaiken.

Volendam

Yksi suosikeistani, ja jos pidät juustosta, siitä tulee varmasti myös sinun suosikkisi. Kesällä valmistetaan Graskaas-juustoa. Sitä kutsutaan "laidunjuustoksi", koska se valmistetaan niiden lehmien maidosta, jotka pitkän talven jälkeen tulevat laitumelle. Ne syövät korkealaatuista ruohoa, joten syntyvä juusto on pehmeää ja maukasta... Todellinen herkku!

Volendamissa vieraillessasi voit vierailla juustotehtaassa ja maistaa juustoa, mutta sinun kannattaa tutustua myös muuhun kalastajakylään.

Marken

Markenissa suosittelen käymään mahdollisimman monessa protestanttisessa kirkossa, sillä ne ovat siellä hyvin tunnettuja. Tietenkin sinun pitäisi nähdä myös kalastajien talot tällä pienellä saarella. Muutaman Amsterdamissa vietetyn päivän jälkeen yhteys tällaiseen perinteiseen kylään tuntuu unelmalta. Tämä on epäilemättä yksi parhaista retkistä, jotka voit tehdä Amsterdamista käsin.

Edam

Edam on kuuluisa myös juustostaan, mutta sillä on myös toinen tunnettu tuote: tee. Kanavan varrella on monia teetaloja. Kaupungissa kierteleminen on kuitenkin parasta, mitä voi tehdä. Sen rakennukset ovat peräisin 1600-luvulta, mukaan lukien kallistuva torni. Jokin kertoo minulle, ettet halua lähteä.

Zaanse Schans

Tämä kaupunki on yksi kuuluisimmista, erityisesti tuulimyllyistään. Jos et halua palata matkaltasi ottamatta kuvaa, jossa ne ovat taustalla täysin vihreän maan takana, tämä on oikea tilaisuus. Voit myös käyttää tilaisuutta hyväksenne ja vierailla puukenkätehtaalla, jotka ovat niin tyypillisiä Hollannille.

Löydä parhaat retket Amsterdamista

9. Maista hollantilaisia mansikoita, suurta kesäherkkua

Hollantilaiset mansikat| ©Ben Eekhof
Hollantilaiset mansikat| ©Ben Eekhof

Alankomaat on monarkia, mutta kesällä "kuningatar" on erilainen: mansikat! Zomerkoninkjes" (kirjaimellinen käännös on "kesäkuninkaat") ovat makeita, ja vielä makeampia ne ovat jäätelön tai kerman kera, kuten kaikki paikalliset tekevät. Ne ovat niin tyypillisiä, että niitä voi tilata jälkiruoaksi mutta myös mille tahansa terassille.

Vaikka hollantilaisia mansikoita voi maistaa missä tahansa Amsterdamin ravintolassa, suosittelen ostamaan niitä Noordermarktilta, joka on kaupungin paras markkina-alue. Siellä on parhaita tuotteita, joten saat laadukkaita, tuoreita ja erittäin maukkaita zomerkoninkjes-juomia. Varmista, että menet lauantaisin, sillä esimerkiksi maanantaisin markkinat ovat antiikkimarkkinat.

10. Tutustu Amsterdamin eläintarhaan kesäyönä

Amsterdamin eläintarha| ©Charlotte de Vries
Amsterdamin eläintarha| ©Charlotte de Vries

Hollantilaiset nauttivat kesäpäivistä Amsterdamissa. Tämä on ainoa vuodenaika, jolloin sää sallii ulkoilun, joten voit hyödyntää kaikkia kaupungin tiloja, myös eläintarhaa. Lauantai-iltapäivisin kesäkuusta elokuuhun järjestetään Zoomeravondenin tapahtumia: opetusnäytöksiä, musikaaleja, tarinankerrontaa... Lapset ja aikuiset viihdyttävät eläintarhassa iltaan asti.

Mitä eläintarhassa tapahtuu lauantaisin? Monet ihmiset tulevat katsomaan konsertteja, mutta myös oppimaan lisää alueella elävistä eläimistä. Myös kirjalliselle ja maalaustehtävälle on tilaa ja aikaa. Päivän päätteeksi järjestetään konsertti, jossa jätetään jäähyväiset seuraavaan viikkoon asti.

Millaiset ovat Amsterdamin kesälämpötilat?

Kesä Amsterdamissa| ©Franklin Heijnen
Kesä Amsterdamissa| ©Franklin Heijnen

Kesä on minulle paras aika matkustaa Amsterdamiin. Lämpötilat ovat leudot (10 °C ja 22 °C välillä); koskaan ei ole liian kuuma, mutta voit kävellä kaupungilla ilman Amsterdamin talven sateista tai kylmää sääennustetta. Tuuli ei ole lainkaan kylmää, ja sademäärät ovat vähäisiä, ja ne ovat vuoden alhaisimmat.

Loppuvuoden aikana sateet ovat hyvin yleisiä Alankomaiden pääkaupungissa, ja voit välttää ne helposti, jos matkustat kesällä. Amsterdam on aina kaunis, mutta valon, auringonpaisteen ja leudon kesäsään ansiosta vierailu on aina miellyttävämpi.

Amsterdamin kesäkuukausina on vilkasta kesäkuukausina

Amsterdamin punaisen valon alue| ©Jennifer K
Amsterdamin punaisen valon alue| ©Jennifer K

En aio valehdella teille, että hyvät mutta ei tukahduttavan kuumat lämpötilat tekevät Amsterdamista suositun matkakohteen kesällä. Tämä tarkoittaa, että kaupungissa on paljon enemmän ihmisiä, asuntoja on vähemmän saatavilla ja hinnat nousevat.

Neuvoni Amsterdamin-matkalle on, että kannattaa varata lennot ja hotellit etukäteen, jotta voi tehdä edullisia löytöjä. Jos aiot vierailla Amsterdamin parhaissa museoissa tai tehdä retken, varaa matkasi hyvissä ajoin, sillä kysyntä on suurta ja kapasiteetti on yleensä täynnä. Kannattaa myös muistaa, että suosituimmilla alueilla, kuten Amsterdamin punaisen valon alueella, on enemmän väkeä, etkä pääse näkemään niitä samalla tavalla.

Kesä-, heinä- ja elokuussa koko kaupunki on kuitenkin eloisampi ja ottaa sinut avosylin vastaan.

Mitä suunnitelmia sinulla on juhlistaa kesän tuloa Amsterdamissa? Toivon, että suositukseni auttavat sinua valitsemaan.