Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

ParhaatmuseotAmsterdamissa

Kanaalien, tulppaanien ja tuulimyllyjen lisäksi Amsterdamissa on maailman mielenkiintoisimpia museoita.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

11 minuuttia luettu

ParhaatmuseotAmsterdamissa

Näkymä useisiin Amsterdamin museoihin | ©V2F

Haluatko lisätä matkallesi kulttuuritoimintaa? Tutustu Amsterdamin 10 parhaaseen museoon ja vietä päivä täynnä taidetta, historiaa ja hauskaa.

Van Goghin museo

Van Goghin museo| ©Frans Ruiter
Van Goghin museo| ©Frans Ruiter

Mitä Van Gogh ajattelisi, jos hän saisi tietää, että hänen teoksilleen on omistettu museo maansa pääkaupungissa, vaikka hän myi koko uransa aikana vain yhden taulun?

Ehkä hän ei uskoisi sitä, sillä onni ei hymyillyt hänelle hänen elinaikanaan, mutta totuus on, että nykyään hän on yksi yleisön arvostetuimmista taiteilijoista, ja Van Gogh -museo on yksi Amsterdamin suosituimmista museoista.

Vaikka useita hänen teoksiaan on ripoteltu eri puolille maailmaa, Van Gogh -museossa on joitakin tärkeimpiä teoksia, kuten "Perunoita syövät talonpojat", "Auringonkukkia", "Makuuhuone Arles'ssa" tai "Keltainen talo".

Museossa on 1 450 teoksen kokoelma, johon kuuluu 500 piirustusta, 200 maalausta ja 750 kirjallista dokumenttia. Siellä on myös 1800-luvun maalauksia esittelevä näyttely, jossa voi tutustua Van Goghin aikalaisten taiteilijoiden ja hänen työnsä väliseen suhteeseen.

Miksi pidän tästä museosta

Van Gogh -museo on minusta kiehtova paikka, sillä sen ensimmäisessä kerroksessa voimme tutustua maalarin tarinaan, joka kerrotaan kankaalta toiselle.

Hänen maalauksensa on järjestetty kronologisesti viiden jakson kautta Van Goghin elämänvaiheiden mukaisesti, joten voit tarkastella hänen taiteellista kehitystään varhaisvaiheiden maalaismaisemista hänen viimeisten päiviensä levottomiin teoksiin.

Suosittelen yksityistä opastettua kierrosta Amsterdamin Van Gogh -museossa, jotta et missaa yhtään hollantilaisen taiteilijan uskomattomista teoksista.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Paikka: Paulus Potterstraat 7. Museumplein.
 • Pääsymaksu: 19 €/henkilö. Ilmainen alle 18-vuotiaille
 • Kuinka kauan aikaa tarvitaan: vähintään 2 tuntia.
 • Suositellaan... Kaikki taiteen ystävät. Van Goghin tyyli ei koskaan ollut kaikkien mieleen, mutta suuren osan hänen teoksistaan ihaileminen täällä ja niiden liittäminen hänen elämänsä eri vaiheisiin muuttaa monien ihmisten käsitystä hänestä.

Varaa liput Van Goghin museoon

Rijksmuseum

Rijksmuseum| ©Frans Ruiter
Rijksmuseum| ©Frans Ruiter

Rijksmuseumia pidetään Hollannin parhaana museona, ja se on yksi kaikkien Hollannissa vierailevien matkailijoiden pakollisista taidegallerioista, sillä siellä on maailman merkittävin kokoelma hollantilaisia kultakauden maalauksia.

Aivan Amsterdamin keskustassa sijaitsevassa kuningaskuntamuseossa säilytetään merkittävien alankomaalaisten taiteilijoiden, kuten Rembrandtin, Vermeerin, Jan Steenin ja Frans Halsin, signeeraamia maalauksia, mutta siellä on myös mielenkiintoinen valikoima muinaisia esineitä alankomaalaisesta kulttuurista (kaiverruksia, piirroksia, valokuvia jne.) ja muista kulttuureista, kuten egyptiläisestä ja aasialaisesta kulttuurista.

Miksi pidän tästä museosta

Rijksmuseum on Alankomaiden suurin museo ja yksi Amsterdamin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Se esittelee 800 vuotta Alankomaiden historiaa vuodesta 1200 nykypäivään.

Seiniensä sisällä se pitää sisällään pienen palan Euroopan historiaa ja taidetta ja paljastaa Alankomaiden kultakauden kulttuurisen ja poliittisen vaikutuksen maanosaan sen ajan rikkaimmille suvuille kuuluneiden esineiden kautta.

Rijksmuseumissa säilytetään myös monia historiallisesti arvokkaita esineitä, kuten veistoksia, aseita, koruja ja pukuja menneiltä aikakausilta, joten suosittelen tätä museota kaikille muinaisen taiteen ystäville, koska siellä on varmasti hauskaa.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Paikka: Jan Luijkenstraat 1, Amsterdam.
 • Pääsymaksu: 20 €/henkilö. Alle 18-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi.
 • Paljonko aikaa tarvitset sen katsomiseen: vähintään 3 tuntia, mutta vierailu vaatii kokonaisen päivän.
 • Suositellaan... niille, jotka nauttivat taiteesta sen kuvallisista ja arkkitehtonisista puolista, sillä Pierre Cuypersin suunnittelema majesteettinen uusgoottilainen rakennus, jossa museo sijaitsee, on ihme, joka ei jätä ketään välinpitämättömäksi.

Varaa liput Rijksmuseumiin

Stedelijk Museum

Stedelijk Museum| ©Frans Ruiter
Stedelijk Museum| ©Frans Ruiter

Jos pidät modernista taiteesta, Stedelijk-museo on ehdoton vierailukohde Amsterdamissa. Vuonna 1874 perustetussa taidegalleriassa on yksi maailman johtavista modernin taiteen kokoelmista, ja se keskittyy sellaisiin liikkeisiin kuin Bauhaus, pop-taide, De Stijl (The Style), värikenttä, uusimpressionismi ja minimalismi.

Stedelijk-museossa on yli 90 000 taideteosta 1800-luvulta nykypäivään.Tämä on Amsterdamin tärkein nykytaiteen ja -muotoilun museo ja yksi merkittävimmistä kansainvälisistä museoista.

Kun nykytaiteen museo avattiin, se ei kuitenkaan ollut täysin kiistaton, sillä monet ihmiset olivat tyytymättömiä museon taidevalintoihin. Nykyään Stedelijk-museosta on kuitenkin tullut yksi Alankomaiden viihdyttävimmistä ja rakastetuimmista museoista.

Miksi pidän tästä museosta

Toisaalta pidän Stedelijk-museon arkkitehtuurista, sillä se muodostaa voimakkaan kontrastin vanhan uusrenessanssirakennuksen ja futuristisen "kylpyammeeksi" kutsutun rakennuksen välillä, josta pääsee museoon sen pääovesta. Se on jopa ristiriidassa muiden lähialueen museoiden, kuten Van Gogh -museon ja Rijksmuseumin, kanssa. Se on varsin vaikuttava.

Toisaalta sen sisällä olevien taidekokoelmien vuoksi. Museossa on erittäin mielenkiintoisia teoksia muun muassa Van Goghilta, Matisselta, Renoirilta, Newmanilta, Picassolta, Warholilta, Jackson Pollockilta ja Rauschenbergiltä.

Lisäksi nykytaiteen museossa on kokoelma esineitä, jotka edustavat joitakin modernin taiteen suuntauksia, kuten valokuvia, veistoksia, piirustuksia, kaiverruksia tai graafista suunnittelua.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Paikka: Museumplein 10 1071 DJ Amsterdam
 • Pääsymaksu: Aikuisten lippu maksaa 20 euroa, opiskelijalippu 10 euroa ja alle 18-vuotiaat lapset ilmaiseksi.
 • Kuinka kauan matka kestää: 2 tuntia.
 • Suositellaan... niille, jotka ovat kiinnostuneita nykytaiteesta sekä sen arkkitehtonisista että kuvallisista puolista.

Varaa liput Stedelijk-museoon

Madame Tussauds Amsterdam

Madame Tussauds -museo, Amsterdam
Madame Tussauds -museo, Amsterdam

Madame Tussauds ei ehkä ole Amsterdamin museoiden listan kärjessä, mutta se on varmasti yksi miellyttävimmistä paikoista, joissa voit vierailla lomasi aikana.

Madame Tussauds Amsterdam avattiin vuonna 1972 Dam-aukion edustalla, mutta sillä on yli 20 toimipistettä Aasiassa, Euroopassa, Amerikassa ja Oseaniassa, joista Lontoon ja New Yorkin museot ovat kaksi tunnetuinta.

Jos matkustat lasten tai teini-ikäisten kanssa Alankomaiden pääkaupunkiin, tämä on yksi parhaista museoista Amsterdamissa, jossa kannattaa vierailla koko perheen voimin, sillä heillä on hauskaa tutkia eri kerroksia ja kaikkia yllätyksiä, jotka siellä odottavat heitä.

Miksi pidän tästä museosta

Monet ihmettelevät, onko Madame Tussauds niin arvokas ja näyttävä kuin sanotaan, ja voin taata, että sen maine on ansaittu.

Ei ainoastaan siksi, että sen vahaveistokset muistuttavat paljon niiden esittämiä julkkiksia, vaan myös siksi, että voit olla vuorovaikutuksessa niiden kanssa eri lavasteissa ja viedä kotiin upean valokuva-albumin vierailustasi.

Madame Tussauds Amsterdamin nykyiseen kokoelmaan kuuluu kuninkaallisia ja poliitikkoja (kuten Alankomaiden kuningas ja kuningatar, Angela Merkel ja Barack Obama), näyttelijöitä ja laulajia (Marilyn Monroe, Lady Gaga, Adele ja Daniel Craig) sekä fiktiivisiä hahmoja, kuten Marvelin supersankareita.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Paikka: Dam 20, 1012 NP Amsterdam
 • Lipun hinta: 21,50 €
 • Kesto: 1,5 tuntia
 • Suositellaan... perheille, pariskunnille ja ystäville. Tämä museo on hauska paikka pitää hauskaa ja ottaa hyperrealistisia valokuvia maailman kuuluisimpien julkkisten kanssa!

Varaa liput Madame Tussaudsiin

NEMO tiedemuseo

NEMO tiedemuseo| ©Gamekeeper - wikipedia
NEMO tiedemuseo| ©Gamekeeper - wikipedia

Amsterdamin NEMO-tiedemuseo, jonka motto on "kosketusta ei sallita", on täydellinen paikka koko perheen vierailulle, sillä se keskittyy siihen, että nuoret ja vanhat kävijät löytävät ympäröivän maailman toiminnan kokeiden ja interaktiivisten näyttelyesineiden avulla.

Tämä viisikerroksinen museo sijaitsee hyvin lähellä päärautatieasemaa suuressa vihertävässä laivanmuotoisessa rakennuksessa, ja se todistaa, että tekniikan ja luonnontieteiden oppimisen ei tarvitse olla tylsää.

Miksi pidän tästä museosta

Lisäksi sen huoneissa on interaktiivisia näyttelyitä ihmismielestä, magnetismista, painovoimasta ja muista jokapäiväisistä ilmiöistä, joiden kanssa elämme ja jotka voivat yllättää meidät, sekä erilaisia tieteellisiä kokeita, joihin voit osallistua.

NEMO-tiedemuseo on tila, joka on suunniteltu kokeilemaan tiedettä ja saamaan kävijät tuntemaan itsensä hetkeksi todellisiksi tutkijoiksi. Ja minun on sanottava, että se todella onnistuu. Lapset viettävät hauskan päivän, mutta myös aikuiset yllättyvät siitä, mitä he näkevät siellä.

Museon terassilta avautuvat upeat näkymät Amsterdamin historialliseen keskustaan, joten älä jätä vierailua väliin!

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Paikka: Oosterdok 2.
 • Pääsymaksu: Aikuiset maksavat 17,50 €, 4-17-vuotiaat lapset maksavat 17,50 € ja alle 4-vuotiaat lapset ilmaiseksi.
 • Kauanko aikaa: 2 tuntia
 • Suositellaan... Perheille, jotka haluavat viettää erilaista ja hauskaa aikaa Amsterdamin-lomallaan leikkien ja oppien samalla tieteestä ja teknologiasta.

Varaa liput NEMO Science Museumiin

Amsterdamin museo

Amsterdamin historiallinen museo| ©Marion Golsteijn - wikipedia
Amsterdamin historiallinen museo| ©Marion Golsteijn - wikipedia

Tämä Alankomaiden pääkaupungin keskustassa sijaitseva museo on paras paikka oppia Amsterdamin historiasta ja sen merkityksestä Euroopassa.

Vierailu Amsterdamin museossa antaa sinulle käsityksen siitä, miten kaupunki syntyi, miten se kehittyi keskiajalla, miten siitä tuli maailman ensimmäinen satama 1500-luvulla ja miten se muuttui sen jälkeen kosmopoliittiseksi kaupungiksi, joka se on nykyään.

Miksi pidän tästä museosta

Mielestäni se on erittäin mielenkiintoinen museo, jossa voi oppia Amsterdamin juurista. Ei ainoastaan näyttelyidensa vuoksi, joissa mallit, suunnitelmat ja piirustukset esittelevät kaupungin historiaa kronologisessa järjestyksessä, vaan myös siksi, että se esittelee hollantilaisten jokapäiväisen elämän sosiaalisia näkökohtia, heidän kansanperinteitään ja uskontoaan.

Lisäksi Amsterdamin museo sijaitsee entisessä klassistiseen tyyliin rakennetussa orpokodissa, joka itsessään on myös vierailun arvoinen, sillä sitä pidetään kauniina kaupungin historiallisena muistomerkkinä.

Yllättäen museon teema ja rakennuksen rakenne sulautuvat täydellisesti yhteen luoden hyvin täydellisen historiallisen perspektiivin kokemuksen, joten suosittelen käymään siellä.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Sijainti: Kalverstraat 92 1012 RM Amsterdam
 • Pääsymaksu: 15 €
 • Kuinka kauan matka kestää: 1 tunti ja 30 minuuttia.
 • Suositellaan... ensikertalaisille Amsterdamin-matkustajille, jotka haluavat tutustua kaupungin historiaan sen alkulähteiltä lähtien ja nähdä sen eri näkökulmasta lomansa aikana.

Varaa liput Amsterdamin historialliseen museoon

Amsterdamin moderni nykytaiteen museo (Moco)

Moco eli Modern Contemporary Museum on avantgardistinen taidekeskus, joka sijaitsee Villa Alsbergissä Amsterdamin Musempleinillä. Siellä on kokoelma nykyaikaisten taiteilijoiden ikonisia taideteoksia, jotka tekevät vierailustasi ainutlaatuisen hetken ja inspiroivat sinua laajalla valikoimallaan.

Tutustu Andy Warholin ja Keith Haringin kaltaisten tunnettujen taiteilijoiden yhteiskunnallisesti vaikuttaviin teoksiin, mutta kenties yllättävin kokoelma on museon osuus katutaiteilija Banksyn töistä.

Voitko kuvitella näkeväsi legendaariset "Tytöt ilmapallon kanssa" tai "Rakkautta on ilmassa" -maalaukset? Tämän museon pysyvässä näyttelyssä "Laugh Now", jossa muistetaan anonyymiä graffititaiteilijaa hänen pelastettujen teostensa jäänteillä, se on mahdollista.

Miksi pidän tästä museosta

Jos pidät nykytaiteesta ja haluat antaa taiteen liikuttaa itseäsi, et voi jättää väliin tätä museota, joka uhmaa sääntöjä ja antaa äänen sekä katutaiteilijoille että nykytaiteen mestareille. Varaa liput etukäteen ja ohita jonot.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Sijainti: Honthorststraat, 1071 DE.
 • Lipun hinta: 20 €.
 • Kuinka kauan aikaa tarvitaan: 1 tunti.
 • Suositellaan: niille, jotka haluavat kokea modernia ja katutaidetta. Nauti ensimmäisestä Banksy-kokoelmasta museossa ja löydä uudelleen muiden avantgardetaiteilijoiden työt, jotka eivät jätä sinua välinpitämättömäksi.

Anne Frankin talo

Anne Frankin talo| ©Unsplash
Anne Frankin talo| ©Unsplash

Anne Frankin hahmosta on tullut ikoni totalitarismia ja barbaarisuuden järjettömyyttä vastaan. Hänen kuuluisan päiväkirjansa ansiosta hänen tarinansa tunnetaan kaikkialla maailmassa, ja joka vuosi tuhannet ihmiset vierailevat talossa, jonne hän pakeni perheensä kanssa toisen maailmansodan aikana natsien vainoa.

Frankin perheen kotina yli kahden vuoden ajan toimineen rakennuksen ilmapiirin uudelleenluominen vie meidät takaisin myrskyisään aikaan. Tämä Amsterdamissa sijaitseva museo antaa meille käsityksen Euroopan juutalaisyhteisön tilanteesta 1940-luvulla nuoren tytön viattomien silmien kautta.

Miksi pidän tästä museosta

Kaikki, jotka ovat lukeneet "Anne Frankin päiväkirjan", haluavat nähdä paikan, jossa tarinassa kuvatut tapahtumat tapahtuivat, ja ne, jotka eivät ole vielä lukeneet, voivat tutustua tämän teini-ikäisen koskettavaan tarinaan, joka on koskettanut miljoonia ihmisiä kaikkialla maailmassa.

Vierailu Anne Frankin talossa, joka on Anne Frankin isän yrityksen entinen toimisto, joka toimi heidän piilopaikkanaan, on hyvin suunniteltu ja opastettu. Voit nähdä talon jokaisen huoneen ja asettua Frankin perheen asemaan vaikeina aikoina.

Vierailun aikana saat väistämättä möykyn kurkkuun. Varsinkin kun näet tytön päiväkirjan alkuperäiset muistikirjat ja rakennuksen sisällä vallitsevan valtavan tyhjyyden tunteen.

Annen isä ja perheen ainoa eloonjäänyt, Otto Frank, palasi keskitysleiriltä ja päätti, ettei piilopaikkaa rakenneta uudelleen, vaan se jätetään tyhjäksi, jotta se edustaisi sitä tyhjyyttä, jota hän itse tunsi sukulaistensa menettämisen vuoksi.

Lyhyesti sanottuna suosittelen vierailua talomuseossa, koska se on tapa pitää Anne Frankin muisto elossa ja siirtää hänen perintöään tuleville sukupolville, jotta heidän kokemansa kauhu ei koskaan toistuisi.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Sijainti: Prinsengracht 267.
 • Pääsymaksu: Aikuiset maksavat 14 euroa, 10-17-vuotiaat lapset 7 euroa ja 0-9-vuotiaat lapset 1 euroa.
 • htävyysaika: 1 tunti.
 • Suositellaan kaikille, jotka ovat koskaan kuulleet Anne Frankin koskettavasta tarinasta. Olivatpa he lukeneet hänen päiväkirjansa tai eivät. Elämän oppitunti.

Rembrandtin museo

Rembrandtin talon museo| ©Unsplash
Rembrandtin talon museo| ©Unsplash

Aina ei pääse vierailemaan paikassa, jossa yksi maalaustaiteen suurista neroista asui, mutta Amsterdamin keskustassa on yhä Rembrandtin talo-museo, joka on taiteen ystäville ehdoton paikka.

On erittäin mielenkiintoinen kokemus astua sisään tähän täysin restauroituun 1600-luvun taloon. Se antaa sinulle käsityksen siitä, miltä talot näyttivät tuolloin ja miten taiteilija, joka osti sen vuonna 1639, kun hän oli jo saavuttanut menestystä, työskenteli ja asui siellä.

Miksi pidän tästä museosta

Se on erittäin suositeltava vierailukohde, koska se kertoo Rembrandtista taidemaalarina, liikemiehenä, keräilijänä ja Amsterdamin asukkaana keskellä Alankomaiden kultakautta.

Pidin siitä, että museon vastuuhenkilöt tekivät tarkkaa työtä jäljitellessään alkuperäistä taloa huonekaluineen, taideteoksineen ja esineineen tuolta ajalta sen inventaarion perusteella, joka laadittiin Rembrandtin joutuessa velkojensa vuoksi turmioon.

Vierailu Rembrandt-museossa on melkoinen elämys, koska siellä voi kävellä taiteilijan asuttamissa eri huoneissa, kuten olohuoneessa, keittiössä tai ateljeessa (mielestäni talon tärkein tila), jossa hän maalasi useita mestariteoksiaan. On uskomatonta kävellä tämän paikan läpi!

Mutta ei siinä vielä kaikki! Toinen syy, miksi suosittelen käyntiä tässä museossa, on se, että siellä järjestetään päivittäin työpajoja kaiverrustekniikasta ja siitä, miten maalaaminen tehtiin Rembrandtin aikana. Se on hyvin, hyvin mielenkiintoista.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Paikka: Jodenbeestraat 4.
 • Pääsymaksu: Aikuiset maksavat 15 euroa, lapset 6-17 maksavat 6 euroa ja alle 6-vuotiaat ilmaiseksi.
 • Kesto: 1 tunti ja 30 minuuttia.
 • Suositellaan... niille, jotka ovat kiinnostuneita Rembrandtista. Tämä on hyvä tilaisuus tutustua yhden kaikkien aikojen innovatiivisimman taidemaalarin elämään ja työhön hänen omassa kodissaan. Erittäin ainutlaatuinen kokemus, joka ei tuota pettymystä.

Vastarintamuseo

Vastarintamuseo| ©Jvhertum - wikipedia
Vastarintamuseo| ©Jvhertum - wikipedia

Tämä ei ole yksi Amsterdamin huippumuseoista, mutta historian ystävät löytävät tästä paikasta jännittävän matkan Alankomaiden historiaan natsimiehityksen aikana, joka kerrotaan vuorovaikutteisesti ja monien sellaisten hollantilaisten henkilökohtaisten tarinoiden kautta, jotka työskentelivät ja riskeerasivat henkensä heikentääkseen vihollista toisen maailmansodan aikana.

Miksi pidän tästä museosta

Vastarintamuseo tarjoaa kävijöille runsaasti tietoa yhdestä maan historian viimeisimmistä vaiheista. Se on hyvin dokumentoitu ja sisustettu, ja suosittelen käymään siellä, koska se kertoo tapahtumista hyvin dynaamisella tavalla valokuvien, kirjeiden, ajan esineiden ja sanomalehtien avulla, jotka auttavat sinua ymmärtämään, miten maihinnousu ja sitä seurannut vastarinta tapahtuivat.

Jos vierailet Amsterdamissa perheesi kanssa ja haluat mennä vastarintamuseoon lasten kanssa, tässä laitoksessa on heille omistettu erikoisnäyttely, joka kertoo neljästä pienestä lapsesta ja heidän kokemuksistaan sodan aikana.

Vierailu ei ole lainkaan tylsä, ja voit oppia monia asioita yhdestä Euroopan historian kouristuttavimmasta luvusta.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Paikka: Plantage Kerklaan 61, Amsterdam.
 • Pääsymaksu: Aikuiset maksavat 12 euroa, lapset 7-17 vuotta maksavat 6,50 euroa. Alle 7-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi.
 • Kesto: 1,5 tuntia
 • Suositellaan... historian ystäville, erityisesti niille, jotka ovat kiinnostuneita toisesta maailmansodasta. Suosittelen yhdistämään tämän vierailun Anne Frankin talon kanssa, jotta saat kattavamman ja yksityiskohtaisemman käsityksen siitä, mitä hollantilaisille tapahtui tuona aikana.

Amstelkringin museo

Pyhän Nikolauksen hyväntekeväisyys, yksi museon tärkeimmistä teoksista.| ©Cornelis de Vos - wikipedia
Pyhän Nikolauksen hyväntekeväisyys, yksi museon tärkeimmistä teoksista.| ©Cornelis de Vos - wikipedia

Amstelkring-museo on yksi Amsterdamin vaikuttavimmista ja vanhimmista museoista. Se on silmiinpistävä, koska ulkopuolelta se näyttää tavalliselta naapuruston pieneltä talolta, mutta mikään ei viittaa siihen, mitä sisältä löytyy: salakirkko!

Mutta miten on mahdollista, että kaupungissa on ollut salakirkkoja? Kävi ilmi, että Lutherin uskonpuhdistuksen jälkeen Amsterdamista tuli protestanttinen kaupunki, jossa katolista uskoa ei saanut harjoittaa julkisesti.

Silloin syntyivät ensimmäiset salaiset katoliset kirkot, kuten Amstelkringin tai Begijnhofin kappeli, jotka muistuttavat tavallaan Rooman kristittyjen katakombeja, jotka auttoivat katolilaisia hengellisesti julkisuudelta piilossa julmien vainojen aikana.

Miksi pidän tästä museosta

On todella hämmästyttävää nähdä, miten hyvin tämä 350 vuotta sitten rakennettu kirkko-museo on säilynyt ja miten rakennuksen sisätiloja on mukautettu gallerioilla, aukoilla ja palkeilla uskonnollista jumalanpalvelusta varten ilman, että ulkojulkisivun arkkitehtuuriin on kajottu. Mikään ei saanut antaa viitteitä siitä, että siellä harjoitettiin kiellettyä uskontoa, tai sillä saattoi olla vakavia seurauksia uskoville.

Ullakkokirkkoon pääsee kapeita ja jyrkkiä portaita pitkin. Yhdessä kauniin myöhäisbarokkialttarinsa kanssa se on museon vaikuttavin osa. Tiesitkö, että tähän kirkkoon mahtuu yli 150 ihmistä?

Amstelkring-museon loppuosa vierailusta tapahtuu talon muissa huoneissa. Näin voit nähdä ullakolle piilotetun kirkon lisäksi myös muita tiloja, kuten rippituolin, keittiön ja joitakin muita tiloja, joissa on esillä katolisen perinnön kokoelmia.

Tämä on yksi Amsterdamin yllättävimmistä ja mielenkiintoisimmista museoista, johon suosittelen tutustumaan sen rakenteen ja tarkoituksen ainutlaatuisuuden vuoksi. Sen uskomaton historia ja hyvä säilyvyys ovat lomallasi vierailun arvoisia - tulet rakastamaan sitä!

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Sijainti: Oudezijds Voorburgwal 38, 1012 GD Amsterdam
 • Pääsymaksu: Aikuiset maksavat 14 euroa, lapset 5-17 vuotta maksavat 7 euroa ja alle 5-vuotiaat ilmaiseksi.
 • Kauanko matka kestää: 1 tunti ja 30 minuuttia
 • Suositellaan... matkailijoille, jotka haluavat päästä yhteen harvoista maanalaisista kirkoista, jotka ovat vielä säilyneet alkuperäisessä asussaan. Vierailu on todella ainutlaatuinen ja erityinen.

Lisää museoita ja kulttuurielämyksiä Amsterdamissa

Amsterdam on vilkas kaupunki, jossa on monenlaista kulttuuritarjontaa, mikä tekee tästä kohteesta entistäkin mielenkiintoisemman. Upeiden museoiden lisäksi, jotka on pakko nähdä, on monia muitakin suositeltavia kokemuksia, jotka voit kokea toisella matkalla Alankomaiden pääkaupunkiin, mikä kannattaa. Tiivistän ne alla:


Mitä muita nähtävyyksiä Amsterdamissa kannattaa nähdä?

Jos matkustat Alankomaiden pääkaupunkiin ensimmäistä kertaa etkä tiedä, mistä aloittaa vierailusi, Amsterdamin museot ovat hyvä vaihtoehto, mutta suosittelen myös ottamaan inspiraatiota artikkelista Mitä nähdä ja tehdä Amsterdamissa, jossa tutustut sen tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Jos haluat kiertää kaupunkia mieluummin oppaan seurassa, joka näyttää sinulle kaikki Amsterdamin salaisuudet, älä jätä väliin postausta Amsterdamin parhaat kierrokset. Se on erittäin mukava ja miellyttävä tapa tutustua kaupunkiin.

Toinen kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä on Amsterdamin punaisen valon alue, joka on tunnettu vapaamielisestä elämäntyylistään ja kiistanalaisesta alkuperästään. Jos olet kiinnostunut tutustumaan tähän omituiseen paikkaan oppaan johdolla, katso lisätietoja Amsterdamin Red Light District Tours -kirjoituksesta.

Lopuksi, jos et ole vielä tehnyt sitä, on aina hyvä aika lähteä kanaaliristeilylle "Pohjoisen Venetsiassa " ja rentoutua samalla kun nautit kauniista kaupunkinähtävyyksistä. Lue lisää tästä kokemuksesta osoitteesta Amsterdam Canal Cruises.

UKK

 • Minä päivänä Amsterdamin museot ovat kiinni?

  Useimmat Amsterdamin museot ja nähtävyydet ovat maanantaisin kiinni. Lisäksi museot ovat viikonloppuisin auki myöhemmin.

 • Mikä on Amsterdamin paras museo?

  Kaiken kaikkiaan Rijksmuseumia pidetään Amsterdamin mielenkiintoisimpana museona. Jos olet valokuvauksen ystävä, älä jätä väliin vaahtomuseota. Vierailu Van Gogh -museossa on aina hyvä idea, sillä siellä on joitakin hollantilaisen taidemaalarin ikonisimpia teoksia.

 • Voiko Van Gogh -museossa ottaa valokuvia?

  Ainoastaan niille osoitetuilla alueilla, kuten sisääntuloaulassa ja selfieitä varten tarkoitetuissa valokuvissa. Taideteosten ja näyttelyiden valokuvaaminen ei ole sallittua.