Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

El Escorialin 10 parasta ravintolaa

Jos vietät muutaman päivän Madridissa, sinun kannattaa ehdottomasti vierailla läheisessä San Lorenzo del Escorialin kaupungissa. Kun olet nähnyt sen kuuluisan luostarin, hyvä suunnitelma on syödä yhdessä suosittelemistani ravintoloista.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

7 minuuttia luettu

El Escorialin 10 parasta ravintolaa

El Escorial | ©Milan Tvrdy

Madridin moniin nähtävyyksiin kuuluu läheinen El Escorialin luostari. Vaikka Espanjan pääkaupunkiin tutustumiseen syvällisesti tarvitaan useita päiviä, suosittelen, että sisällytätte suunnitelmiinne retken tähän upeaan esimerkkiin Espanjan kultakauden arkkitehtuurista.

Vierailu Unescon maailmanperintökohteeksi nimeämässä San Lorenzo de El Escorialin luostarissa ja kuninkaallisella alueella kestää useita tunteja. Todennäköisesti olet kaupungissa vielä lounasaikaan, ja sinun on etsittävä ravintola, jossa voit syödä. Onneksi voit valita useista huippuravintoloista, joista yksi on Michelin-tähti, jos haluat hemmotella itseäsi.

1. Kokeile muhennosta El Charolésissa

Syöminen ravintolassa Charolés| ©Angie_Ohio
Syöminen ravintolassa Charolés| ©Angie_Ohio

Madridista El Escorialiin pää see monella eri tavalla, mutta paluumatkaa suunnitellessasi kannattaa varata aikaa hyvälle cocidolle (muhennokselle ) yhdessä kaupungin tunnusmerkkisessä ravintolassa: El Charolésissa.

Tämä vain muutaman metrin päässä luostarista sijaitseva ravintola on yksi koko alueen tunnetuimmista perinteiseen ruokaansa panostamisen ansiosta. Myös itse ravintola on erittäin viihtyisä puupalkkeineen ja kiviseinineen.

Vuodenaikojen mukaan voit istua jossakin sisätiloissa tai viihtyisillä terasseilla.

Vaikka ravintola on tunnettu erityisestä muhennoksesta, siellä voit maistaa myös muita alueen tyypillisiä ruokia, kuten callos a la madrileña (nyhtölihaa ) tai judiones con almejas (papuja simpukoiden kanssa). Myös liharuokia suositellaan lämpimästi, aina kyljyksistä poskiin.

Paikan suosion vuoksi suosittelen varaamaan pöydän hyvissä ajoin etukäteen, erityisesti sesonkiaikana.

Käytännön tietoja

 • Osoite: Calle Floridablanca 24
 • Hinta per henkilö: noin 35 €
 • Mitä et voi jättää väliin: epäilemättä sen cocido (pataruoka)

.

Varaa retki El Escorialiin

2. Paras ravintola lihansyöjille: El Asador del Rey

Asador del Reyn lihaa| ©Carlos Javier Pineda
Asador del Reyn lihaa| ©Carlos Javier Pineda

Kun olet nähnyt kaiken sen, mitä El Escorialilla on tarjottavanaan, on aika kerätä voimia. Aivan kaupungin historiallisessa keskustassa sijaitsee Asador del Rey, joka on yksi alueen arvostetuimmista ravintoloista.

Yksi tämän ravintolan vetonauloista on sen gastronomisen tarjonnan lisäksi sen terassi. Jos varaat pöydän etukäteen, voit istua siellä ja nauttia näköaloista itse luostariin.

Puhtaasti kulinaarisen puolen osalta tämä ravintola on erikoistunut Segovian parhaista pihviravintoloista opitulla tyylillä valmistettuihin liharuokiin. Sen ruokalajeihin kuuluu upeaa karitsan- tai porsaanpaistia sekä naudanlihaa. Kaikkien näiden ruokien seurana on erinomaisia viinejä, ja ne kruunataan kotitekoisilla jälkiruoilla.

Ja aivan kuin kaikki edellä mainitut seikat eivät olisi vielä riittäneet, pihviravintolalle on ominaista myös koko henkilökunnan tarjoama erinomainen palvelu.

Käytännön tietoja

 • Osoite: Calle Floridablanca 10
 • ** Hinta per henkilö:** 25-40 €
 • Mitä ei kannata jättää väliin: Vaikka kaikki liharuoat ovatkin loistavia, suosittelen valitsemaan imettävän lampaanlihan.

Varaa retki El Escorialiin

3. Vesta Tabernassa perinteistä ruokaa eri tavalla

Sisällä Vesta Taberna| ©Manuel Angel
Sisällä Vesta Taberna| ©Manuel Angel

Jos olet käynyt tapas-kierroksella Madridissa, sinulla on jo jonkinlainen käsitys alueen tyypillisestä ruokakulttuurista. El Escorialissa, erityisesti Vesta Tabernassa, näihin resepteihin on annettu erilainen ote, jotta voit nauttia niistä entistä enemmän.

Ravintola on myös sitoutunut paikalliseen keittiöön, sillä kaikki sen ruoat valmistetaan samalta alueelta peräisin olevista luonnollisista kausituotteista.

Vesta Taberna sijaitsee lähellä luostaria, kaupungin historiallisessa osassa. Sen sisätila ei ole liian suuri, ja se on sisustettu melko yksinkertaisella tavalla. Mielestäni on parasta yrittää varata pöytävaraus heidän upealle ulkoterassilleen.

Muista alueen ravintoloista poiketen Vesta Taberna tarjoaa tapas- ja raciones-ruokalistaa, jonka voi syödä baarissa. Toinen vaihtoehto on tilata à la carte -listalta, jonka ruokalajit vaihtelevat markkinoiden mukaan. Lopuksi he tarjoavat myös maistelumenun (varaus vaaditaan), joka vaihtuu joka päivä.

Käytännön tietoja

 • Osoite: Calle Xavier Cabello Lapiedra 2
 • Hinta per henkilö: maistelumenu maksaa noin 45 euroa, kun taas à la carte -ruokailu voi maksaa 25-30 euroa. Jos haluat vain tapaksia, 10 eurolla voit kokeilla niitä.
 • Mitä ei kannata jättää väliin: On vaikea valita, sillä kaikki on hyvää, mutta suosittelen kokeilemaan sienikroketteja, lihapullia ja cevicheä.

Varaa tapas-kierros Madridissa

4. Upeaa vastinetta rahalle Cava Altassa

Syöminen Cava Altassa| ©Lambanthony
Syöminen Cava Altassa| ©Lambanthony

Vierailua valmistellessasi kannattaa ottaa huomioon esimerkiksi luostarin aukioloajat, ja jos aiot syödä alueella, varaa pöytä etukäteen. Erinomainen vaihtoehto on Cava Alta, joka on yksi tyypillisimmistä ja suosituimmista ravintoloista muistomerkin lähellä.

Sen keittiö on saanut vaikutteita Madridin perinteisistä resepteistä, mutta siinä on nykyaikainen vivahde, minkä ansiosta sen ruokalajeja, kuten porsaanlihaa, pidetään koko yhteisön parhaimpiin kuuluvina. Voit halutessasi kokeilla myös muita, rajat ylittäviä ruokalajeja, kuten lasagnea, jossa on bolognesea, boletus, vasikanlihaa ja mustia tryffeleitä.

Cava Altan hinta-laatusuhde on yksi alueen parhaista, mihin erinomainen palvelu ja henkilökunnan ystävällisyys epäilemättä vaikuttavat osaltaan.

Ravintolassa on myös laaja viinilista ja mahdollisuus tilata erinomaisia tapaksia ja puolikkaita annoksia baarista.

Käytännön tietoja

 • Osoite: Calle del Rey, 41, Cocheras del Reyn vieressä
 • Hinta per henkilö: noin 35 € per henkilö, mutta jos haluat tapaksia, se on halvempi.
 • Mitä ei kannata jättää väliin: Epäilemättä Madridin tyyliin valmistettua, omaperäistä trippiä.

Varaa retki El Escorialiin

5. Mesón La Cueva: erinomaista ruokaa upeissa puitteissa

Ruokailu Mesón La Cuevassa| ©astrolopia
Ruokailu Mesón La Cuevassa| ©astrolopia

Kun olet päättänyt retken El Escorialiin, olet varmasti lumoutunut sen historiallisesta perinnöstä. Jos lisäksi menet syömään Mesón La Cuevaan, tuntuu kuin vierailu ei olisi vielä ohi.

Tämä mesón sijaitsee yhdessä koko El Escorialin kauneimmista rakennuksista. Tarkemmin sanottuna kyseessä on entinen Posada de las Ánimas, joka on rakennettu 1700-luvulla ja joka on edelleen täydellisessä kunnossa.

Ravintolan baari sijaitsee tämän nelikerroksisen rakennuksen pohjakerroksessa, kun taas sen ruokasalit (yhteensä neljä) ovat ensimmäisessä kerroksessa. Ravintolan ruokalista perustuu perinteiseen kastilialaiseen ruokaan, johon kuuluu esimerkiksi kananmunia makkaran kanssa, kroketteja, kastilialaista keittoa ja punaista lihaa.

Sisätiloissa sijaitsevien ruokasalien lisäksi ravintolassa on suuri terassi. Sen ansaittu maine johtuu myös huomaavaisen tarjoilijan tarjoamasta hyvästä palvelusta.

Käytännön tietoja

 • Osoite: Calle de San Antón, 4
 • ** Hinta per henkilö:** Ravintola tarjoaa tiistaista perjantaihin 19 €:n set-menun sekä erikoisempaa menua noin 30 €:n hintaan. Jos haluat syödä à la carte, voit maksaa noin 40 tai 45 € per henkilö
 • Mitä ei kannata jättää väliin: ulkofileepihvi cabrales-kastikkeella on vaikea voittaa.

Varaa retki El Escorialiin

6. Hemmottele itseäsi Michelin-tähtiravintola Montíassa.

Montían sisällä| ©JC Capel
Montían sisällä| ©JC Capel

Jos olet päättänyt tehdä retken Madridista El Escorialiin ja haluat hemmotella itseäsi hyvällä aterialla, valintasi on selvä: ravintola Montía. Se sijaitsee kaupungin keskustassa, ja sen Michelin-tähti on tae sen korkeasta laadusta.

Tämän ravintolan ruokalistalle on ominaista Sierra de Guadarrama -vuoriston tuotteiden käyttö erittäin luovan keittiön esittelyssä. Koska ravintola on sitoutunut kausituotteisiin, ruokalista vaihtelee paljon sesongin mukaan.

Yksi ravintolassa eniten huomiota vaativista seikoista on paritus. Heillä on loistava viinilista, jossa on joitakin erittäin mielenkiintoisia yllätyksiä.

Toisaalta koko ravintolan tiimi on aina valmis palvelemaan asiakkaita ja selittämään jokaisen ruokalistan ruokalajin. Ainoa ongelma on, että pöytää on vaikea löytää, joten pöytä on varattava hyvissä ajoin etukäteen.

Käytännön tietoja

 • Osoite: Calle de Juan de Austria 7
 • Hinta per henkilö: Ravintola tarjoaa kahta erilaista ruokalistaa. Ensimmäinen, nimeltään Menú Largo, maksaa noin 95 €, kun taas Menú XL -niminen menu maksaa jopa 110 € noin
 • Mitä ei kannata jättää väliin: Tässä tapauksessa menu vaihtuu jatkuvasti, joten sinun on luotettava kokkien mestaruuteen.

7. Taloudellinen vaihtoehto El Escorialissa: Fonda Genara

Ravintola Fonda Genara| ©Esetena
Ravintola Fonda Genara| ©Esetena

Kun olet maksanut pääsymaksut El Escorialin katsomiseen, haluat ehkä mieluummin syödä jossain, joka ei ole liian kallis. Kaupungissa ei ole juuri parempia vaihtoehtoja kuin Fonda Genara, joka tarjoaa erilaisia menuja kaikille budjeteille.

Ravintola erottuu myös sijaintinsa puolesta: 1700-luvun rakennus on sisustettu Elisabetin-tyyliin. Sisällä on useita sohvia, Elisabetin ajan huonekaluja ja seiniä koristavat kaiverrukset ja maalaukset kuuluisista henkilöistä.

Fonda Genaran ruokaa kuvaillaan perinteisen ja luovan keittiön sekoitukseksi. Jos pidät erilaisista pataruoista, älä jätä väliin ravintolassa tarjolla olevia pataruokia, kuten valkoisia papuja matanzan kanssa tai haudutettuja linssejä.

Käytännön tietoja

 • Osoite: Plaza de San Lorenzo, 2
 • Hinta per henkilö: Fonda Genara tarjoaa arkisin noin 15 euron set-menun, kun taas viikonloppumenu (jossa voit valita 14 alkuruoan ja 12 pääruoan väliltä) maksaa noin 25 euroa
 • Mitä ei kannata jättää väliin: Jos pidät lusikkaruoista, kannattaa kokeilla heidän valkoisia papujaan. Älä myöskään jätä väliin heidän kotitekoisia jälkiruokiaan.

Varaa retki El Escorialiin

8. Kokeile yhtä Al punto Hambgourmetin hampurilaisista

Hampurilainen Al punto Hambgourmetista| ©Manu Hidalga
Hampurilainen Al punto Hambgourmetista| ©Manu Hidalga

Vaikka hampurilaiset yhdistetään yleensä pikaruokaan ja huonoon laatuun, Al punto Hambgourmet on onnistunut tekemään tästä ruokalajista ehdottoman herkullisen Madridin vuoristosta peräisin olevan parhaan lihan käytön ansiosta. Tämä ja heidän upeat kastikkeensa antavat jokaiselle hampurilaiselle ainutlaatuisen maun.

Kun tilaat hampurilaisesi, voit valita hampurilaisesi eri lihalajien ja leipien väliltä, joita he tarjoavat käyttöösi. Sama pätee tietenkin myös kastikkeisiin ja lisukkeisiin, vaikka suosittelen valitsemaan kotitekoiset perunat. Henkilökunta neuvoo sinua joka vaiheessa, jotta tiedät tarkalleen, mitä aiot syödä.

Jos olet oluen ystävä, ravintola tarjoaa myös mielenkiintoisen valikoiman erikoislajikkeita.

Paikka on tietysti melko pieni, joten kannattaa varata pöytä etukäteen, varsinkin jos vierailet El Escorialissa viikonloppuna.

Käytännön tietoja

 • Osoite: Calle Teniente Tejel, 1
 • Hinta per henkilö: 10-20 €
 • Mitä ei kannata jättää väliin: Sinä valitset itse jokaisen aineksen täydellisen hampurilaisen valmistamiseksi, mutta heidän upea naudanlihansa on todella unohtumatonta

9. Kotiruokaa Las Viandasissa

Syöminen Las Viandasissa| ©Marisol B
Syöminen Las Viandasissa| ©Marisol B

Aivan Plaza de la Constituciónilla sijaitsee ravintola Las Viandas, joka on kaupungin klassinen ravintola, joka on erikoistunut kotitekoiseen ruokaan. Jos olet käynyt Madridissa syksyllä ja olet onnekas, että sää on hyvä sinä päivänä, jolloin menet El Escorialiin, voit kokeilla istua tämän ravintolan terassilla ja katsella luostarin näkymiä samalla, kun syöt jotain.

Sen perinteiset reseptit ovat todella upeita, cocidosta (muhennos) riisiruokiin, mukaan lukien munakkaat ja torreznot (pekoni- ja pekonisiivut). Koska voit tilata myös puolikkaita annoksia, suosittelen jakamaan ne seuralaisesi kanssa, jotta voit kokeilla useampia ruokalajeja ruokalistalta.

Palvelu on todella huomaavaista, ja hinta-laatusuhde on ehkä yksi koko kaupungin parhaista.

Käytännölliset tiedot

 • Osoite: Plaza de la Constitución, 2
 • ** Hinta per henkilö:** noin 20 € per henkilö
 • Mitä ei kannata jättää väliin: Vaikka pataruoka on erinomaista ja heidän lihat ovat laadukasta, suosittelen tällä kertaa maistamaan jotain heidän kotitekoista jälkiruokaansa. Jos se on ruokalistalla, älä epäröi kokeilla heidän kotitekoista hasselpähkinä-nugattijäätelöään.

10. Paikka, jossa Escurialin asukkaat syövät: Mesón Los Candiles

Mesón Los Candilesin ruoka| ©Marisol B
Mesón Los Candilesin ruoka| ©Marisol B

Heti kun saavut tähän ravintolaan, huomaat, että luostarissa vierailevat turistit käyvät siellä vähemmän kuin muissa, jotka sijaitsevat keskeisemmällä alueella. Tämä ei suinkaan tarkoita, etteivätkö sen ruoat olisi laadukkaita, sillä sekä raaka-aineet että niiden valmistus ovat erinomaisia.

Henkilökunnan ystävällisyys tekee Los Candilesin ruokailukokemuksesta erittäin miellyttävän. Lisäksi jos olet matkustanut Madridiin talvella, on hyvin todennäköistä, että lounastat tässä ravintolassa, jonka takka lämmittää miellyttävästi.

Ravintolan ruokalista koostuu hyvin perinteisistä ruokalajeista, ja voit valita erilaisia grillattuja liha- ja kalalajeja. Muista lopuksi kokeilla sen ihania jälkiruokia.

Käytännön tietoja

 • Osoite: Calle Galarza S/N
 • Hinta per henkilö: noin 20 € per henkilö
 • Mitä ei kannata jättää väliin: Ravintolassa on 20 €:n set menu, joka sisältää useita ruokia ja juoman. Halutessasi tarjolla on myös laaja à la carte -menu.

Varaa retki El Escorialiin