Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Retket Menorcan parhaille rannoille

Jos lähdet lomalle Menorcalle, haaveilet sen valkoisista rannoista ja turkooseista vesistä. Tässä ovat retket, joilla voit tutustua Menorcan parhaisiin poukamiin.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minuuttia luettu

Retket Menorcan parhaille rannoille

Mitjana Cove | Joao Branco

Menorcan voi sanoa tuntevansa hyvin vasta, kun on purjehtinut sen kauniiden turkoosien vesien yli: sen upeat poukamat kutsuvat rentoutumaan, ja kun otetaan huomioon, että useimpiin niistä ei pääse jalan tai autolla tai ne vaativat pitkiä kävelymatkoja, on hyvä ajatus osallistua Menorcan veneretkelle, jotta matkasta saisi parhaan mahdollisen hyödyn.

Mutta mitkä ovat parhaat retket? Kuinka paljon budjettia tarvitsen? Voinko lähteä veneellä koko perheen kanssa? Vastaan näihin ja muihin kysymyksiin tässä artikkelissa. Lue eteenpäin!

Paras vaihtoehto

Menorca Southern Beaches Veneretki Sisältäen

Paras veneretki Menorcan eteläosan poukamiin tutustumiseen

Täydellinen paikka, jos haluat viettää päivän veneellä purjehtien saaren etelärannikolla, jonka turkoosit, hienohiekkaiset lahdet ovat täynnä. Sisältää lounaan ja snorklausvälineet.

Macarella, Macarelleta, Mitjana ja Trebalúguer, muun muassa pitäisi olla toivelistallasi, kun matkustat Menorcalle. Niiden hieno hiekka, kristallinkirkkaat vedet, niitä ympäröivä luonto ja meren rauhallisuus tekevät niistä kaikkien saarella vierailevien suosikkeja.

Lähdet matkaan noin kello 10 aamulla rentouttavaan retkeen etelässä sijaitseviin poukamiin. Aluksella on lounas (tarjolla on tuoretta perinteistä paellaa) ja baaripalvelu, jossa voit virkistäytyä aina kun haluat. Sinulla on kaikki tarvitsemasi, jotta voit pysähtyä uimaan, snorklata ja nauttia saaren vedenalaisesta elämästä.

Enempää ei voisi pyytää retkeltä, joka sisältää kaiken tämän näin kohtuulliseen hintaan, kun otetaan huomioon, että etelärannikko on saaren suosituin osa. Älä unohda uimapukua, varvassandaaleja ja aurinkovoidetta - nauti!

Miksi valita tämä vaihtoehto: Mukana on kaikki tarvittava, jotta voit vierailla saaren suosituimmilla rannoilla. Pysähdyt uimaan ja snorklaamaan, etkä jätä yhtäkään poukamaa löytämättä. Kuulostaa hyvältä, eikö kuulostakin?

Suositellaan, jos... haluat vierailla etelän poukamissa, joihin sisältyy kaikki tarvittava erittäin edulliseen hintaan.

Kuinka paljon retki Menorcan poukamiin maksaa?

Menorcan poukama| ©Ricardo Frantz
Menorcan poukama| ©Ricardo Frantz

Veneretkiä Menorcan poukamiin löytyy etelärannikolta 28 €:sta (kesto 4 tuntia) noin 110 €:iin, jos haluat pohjoisrannikon premium-vaihtoehdon (purjeveneellä ja purjehdus koko päivän). Yleisesti ottaen saaren etelärannikko on suositumpi, ja siellä on yleensä paremmat palvelut (isommat veneet, tiheämmät vuorot jne.), mikä tekee siitä hieman halvemman kuin pohjoisrannikosta.

Varaa retki Menorcan etelärannikon poukamiin

Kuinka kauan retket Menorcan poukamiin kestävät?

Veneretki Menorcan poukamien ympäri| ©Jordan Irving
Veneretki Menorcan poukamien ympäri| ©Jordan Irving

Koska retkien valikoima on laaja ja monipuolinen, voit valita lyhyistä 3,5 tunnin retkistä lähes koko päivän kestäviin, noin kahdeksan tuntia kestäviin retkiin. Yleensä pidemmät retket sisältävät ruokaa ja juomaa laivalla, mutta kaikilla retkillä, niin pitkillä kuin lyhyilläkin, voit nauttia uimisesta ja snorklauksesta, jotta saat kaiken irti lahdista.

.

Varaa retki Menorcan eteläosan poukamiin

Kannattaako tehdä retki tutustuakseen parhaisiin poukamiin?

Menorca| ©Joan Mesquida
Menorca| ©Joan Mesquida

Kyllä, ehdottomasti kyllä. Moniin saaren poukamiin ei pääse jalan eikä autolla. Toiset vaativat pitkiä, jopa kahden tunnin kävelymatkoja, jotka on tehtävä kovassa kesähelteessä. Niinpä kannattaa liittyä veneretkelle, jolla pääset poukamiin mukavasti vedestä käsin ilman kuumuutta ja rasitusta.

Jos osallistut kokopäiväretkelle, lounas sisältyy hintaan, joten sinun ei tarvitse keskeyttää rantapäivääsi mennäksesi rantabaariin syömään tai ostamaan ruokaa. Voit syödä sen, mitä miehistö on valmistanut sinulle laivalla, ja nauttia uimisesta, auringosta ja kristallinkirkkaista vesistä täysillä.

Varaa retki Menorcan eteläosan poukamiin

Mistä retket lahdille alkavat?

Ciutadella| ©Jr Harris
Ciutadella| ©Jr Harris

Päivittäiset retket lähtevät saaren tärkeimmistä kaupungeista ja rannoilta: Cala Galdanasta tai Ciudadelasta lähdetään etelän poukamiin, ja jos haluat purjehtia pohjoisen poukamiin, lähdetään aina Fornellsin satamasta, joka on pieni kaupunki Fornellsin lahdella Menorcan pohjoisosassa.

Riippuen kuitenkin siitä, missä hotellisi tai huoneistosi sijaitsee, voit valita myös muita lähtöpisteitä, kuten Mahónin.

Varaa retki Menorcan eteläosan poukamiin

Valitse eteläisten ja pohjoisten poukamien välillä

Katamaraani valmiina lähtöön| ©Brett Jordan
Katamaraani valmiina lähtöön| ©Brett Jordan

Tunnetuimpia ovat eteläiset poukamat (Macarella, Macarelleta, Turqueta, Mitjana, Trebalúguer...), mutta ne ovat myös ruuhkaisimpia. Menorcalta ei voi lähteä käymättä niissä, ja hyvä tapa välttää parkkipaikkojen ruuhkautuminen ja väkijoukot hiekalla on vierailla niissä veneellä. Jos kuitenkin haluat tutustua luonnonläheisempään ja koskemattomampaan ympäristöön, jossa on vähemmän ihmisiä (ja veneitä), valitse pohjoisessa sijaitsevat rannat.

Varaa retki Menorcan eteläosan poukamiin

Mitä retkiin sisältyy? Reittiohjelma, mitä sisältyy jne

Uiminen kristallinkirkkaissa vesissä| ©Daniel Ferrandiz
Uiminen kristallinkirkkaissa vesissä| ©Daniel Ferrandiz

Retkien aikana voit tutustua poukamiin veneestä käsin, nauttia veden väristä ja luonnonmaisemista, jotka ympäröivät kutakin rantaa. Lisäksi kaikilla veneretkillä pysähdytään uimaan, ja yleensä saat snorklaukseen tarvittavat välineet. Voit uida ja tutustua lahtien ja niiden kallioiden ja luolien merielämään.

Päiväretkillä ruoka ja juoma sisältyvät hintaan, joten sinulla on mahdollisuus tankata matkan aikana huoletta.

Retkillä eteläisiin poukamiin on kiinteä reitti: Ciudadelasta tai Cala Galdanasta lähdettäessä voit tutustua muun muassa Mitjanaan, Mitjanetaan, Macarellaan, Macarelletaan ja Trebalúgueriin. Pohjoisten lahtien reitti ei ole yhtä tarkasti määritelty, sillä purjeveneellä purjehtiessa tuuli ja aallot määräävät veneen kulun. Kippari vie sinut joka tapauksessa aina parhaisiin uinti- ja snorklauspaikkoihin, ja saat nauttia aidosta kokemuksesta.

Varaa retki Menorcan eteläosan poukamiin

Snorklaaminen veneretkillä

Snorklaaminen| ©Mari Martin
Snorklaaminen| ©Mari Martin

Snorklaaminen Menorcalla on luultavasti päivän viihdyttävin osa. Virkistävä pulahdus veteen veneen tarjoamien suojalasien ja snorkkelin kanssa antaa sinulle mahdollisuuden päästä lähelle satoja värikkäitä kaloja ja leviä, jotka elävät saaren vaikuttavia poukamia ympäröivillä seinämillä. Kirkkaan, turkoosin väriset vedet tekevät näkemisestä helppoa, ja voit tuntea hetkeksi olevasi National Geographicin dokumentissa - eikä sinun tarvitse lentää Karibialle tai Malediiveille!

Kunnon suhteen ei ole syytä huoleen, sillä snorklaaminen ei vaadi hengityksen pidättämistä eikä syvälle veden alle menemistä, joten se on suhteellisen rentouttavaa eikä kovin väsyttävää toimintaa.

Vinkkejä veneretken järjestämiseen

Auringonlasku Menorcalla| ©Samuel Pagel
Auringonlasku Menorcalla| ©Samuel Pagel

Veneretkelle osallistumisen suuri etu on nimenomaan se, että sinun ei tarvitse huolehtia mistään muusta kuin siitä, että saavut ajoissa laivaan ja annat itsesi mennä lomasi varmasti parhaan päivän aikana. Pidä silti seuraavat asiat mielessä, jotta saat retkestäsi kaiken irti:

  • Olet jo nähnyt, että vaihtoehtoja on monenlaisia: pidempiä tai lyhyempiä, ruokailun kanssa tai ilman... Lue kaikki yksityiskohdat huolellisesti, jotta voit valita sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon.
  • Aamupäiväretket vs. iltapäiväretket: Jos haluat tehdä puolipäiväisen retken etkä osaa päättää, tekisitkö sen aamulla vai iltapäivällä, tässä on vinkki. Veden väri on paljon silmiinpistävämpi aamulla, kun aurinko on korkeimmillaan ja tuo turkoosin värit esiin parhaalla mahdollisella tavalla. Jos haluat nauttia uimisesta, valitse aamuvaihtoehto. Jos haluat rennomman kävelyretken, jossa voit nauttia hillitymmistä väreistä, tee retki iltapäivällä tai jopa iltahämärässä.
  • Mitä ottaa mukaan: Älä unohda välttämättömiä tavaroita, kuten uimapukua (kannattaa ottaa mukaan vaihtopuku, jos et halua viettää koko päivää märässä uimapuvussa), aurinkovoidetta, vettä ja varvassandaalit. Kaikki muu sisältyy hintaan.
  • Mitä odottaa veneeltä: Jos haluat tutustua tarkemmin Menorcan vesillä liikennöiviin veneisiin ja niiden välisiin eroihin, voit tutustua artikkeleihini purjeveneretkistä ja katamaraaniretkistä Menorcalla.

Varaa retki Menorcan eteläosan poukamiin