Menorca 4 päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Välimerellä sijaitseva Menorca on aito matkailun paratiisi. Sen hieno hiekka ja surrealistinen veden väri sekä sen pitkä historia tekevät siitä ohittamattoman matkakohteen.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

7 minuuttia luettu

Menorca 4 päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Galdana Cove | ©Santiago lopez-pastor

Menorcan vierailu neljässä päivässä jättää varmasti kaipaamaan lisää. Mietit varmaan , mitä nähdä ja tehdä Menorcalla, älä huoli, tässä artikkelissa annan sinulle listan kaikesta, mitä et voi jättää väliin 4 päivän matkallasi Menorcalle.

1. päivä: Tee kierros Menorcan poukamissa: Cala Galdana, Cala Turqueta, Cala Macarella ja Cala Mitjana

Macarellan poukama| ©Antonio L
Macarellan poukama| ©Antonio L

Menorca on maailmankuulu rannoistaan ja poukamistaan. Jos et tiedä, poukamat ovat rannikolla olevia paikkoja, joihin meri laskeutuu muodostaen pienen lahden. Valtaosa kävijöistä saapuu tälle Baleaarien toiseksi tärkeimmälle saarelle etsimään rentoutumista ja nautintoa auringossa.

Vietä ensimmäinen päiväsi auringosta nauttien. Vaikka saarella ei ole alueita, joilla ei kannattaisi vierailla, Menorcan parhaat poukamat ovat epäilemättä etelässä sijaitsevia poukamia, joita olet varmasti nähnyt internetissä loputtomiin. Cala Galdana, Cala Turqueta, Cala Macarella ja Cala Mitjana ovat paikkoja, joissa voit nauttia italialaisten julistamasta "dolce far niente" -tunnelmasta.

Tässä on lineaarinen kierros saaren eteläisen alueen viidestä tärkeimmästä poukamasta.

Varaa venematka Menorcalle

Turquetan poukama

Aloita ensimmäinen päiväsi Cala Turquetan rannalla. Tämä mäntyjen keskellä piilossa oleva poukama on kaikista tässä mainituista lahdista koskemattomin. Se sijaitsee vain 11 kilometrin päässä Ciutadellasta, joten pääset sinne kävellen Cami de Cavalls-tietä pitkin, autolla tai bussilla.

Paikka on saanut nimensä vesiensä väristä, vaikka kuten näet, Menorca itsessään on turkoosin, vihreän ja valkoisen sekoitus. Se on ihanteellinen paikka myös lasten kanssa, koska sen vedet ovat rauhalliset ja ranta ympäröi luonnollista ympäristöä. Ei ole epätavallista nähdä vuohiryhmiä keskellä rantaa ujosti lähestymässä turisteja ruokaa etsien.

Toisin kuin muilla poukamilla, täällä ei ole ruokapaikkoja tai varastoja, joten suosittelen, että otatte mukaan eväitä, hedelmiä ja juomaa. Cala Turqueta on epäilemättä yksi saaren kauneimmista lahdista.

Macarellan poukama ja Macarelletan poukama

 • Cala Macarella: Tämä on ehdottomasti yksi Menorcan kuuluisimmista lahdista. Sen vedet ovat melkein kuin tästä maailmasta. Täällä voit nauttia hienoista, pehmeistä hiekkarannoista ja erilaisista vesiaktiviteeteista, kuten snorklauksesta ja kajakin vuokrauksesta. Siellä on myös rantabaari (Bar Susy), mutta koska se on suosituin ranta, se täyttyy helposti, joten ei ole koskaan huono idea ottaa mukaan virvokkeita.
 • Cala Macarelleta: Lähes tämän poukaman vieressä on pieni Cala Macarelleta. Monet pitävät tätä lahtea yhtenä Espanjan parhaista rannoista, ja se näyttää todelliselta paratiisilta. Se on mäntyjen ympäröimä ja melko vaikeapääsyinen, ja sen rauhalliset ja kristallinkirkkaat vedet ovat todella hypnoottisia.

Neuvon sana: jos päätät vierailla näissä uskomattomissa poukamissa, suosittelen, että teet sen veneellä, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia parkkipaikan etsimisestä ja sinulla on lyömättömät näkymät saarelle mereltä käsin. Cala Macarella ja Cala Macarelleta ovat sitä, mitä varten olette tulleet Menorcalle, vakuutan teille.

Varaa venematka Menorcalle

Galdanan poukama

Pääset tänne hyvin helposti näköalapaikan vieressä sijaitsevasta Cala Macarellasta lähteviä kävelyteitä pitkin. Cala Galdana on vain 5 kilometrin päässä Macarellan ja Macarelletan poukamista, ja se on hyvin tuttu paikka, jossa on hyvä tunnelma.

Sen hiekka on hienoa ja valkoista, ja ranta on 400 metriä pitkä. Rauhalliset vedet tekevät siitä houkuttelevan paikan, jossa voit uida, snorklata, vuokrata kajakkeja tai vain nauttia auringosta tässä unenomaisessa maisemassa.

Rannalla on runsaasti rantabaareja, joissa voit syödä, ja aurinkotuoleja, joissa voit viettää aikaa huoletta. Lisäksi poukamassa on korkealla sijaitseva näköalapaikka, josta on uskomattomat näkymät koko lahdelle. Vakuutan teille, että se on ehdottomasti sen arvoista.

.

Mitjanan poukama

Päätä päivä lopuksi Cala Mitjanassa, joka on toinen Menorcan eteläosan kauniista koskemattomista poukamista. Sen leveiden rantojen ansiosta sinulla ei ole ongelmia löytää makuupaikkaa edes keskellä kesää. Täältä ei kannata odottaa löytävänsä rantabaareja tai minkäänlaisia vuokraamoja, sillä tämä on luontoa puhtaimmillaan. Täällä on pöytiä ja tuoleja, joissa voit istua ja nauttia mukavasti mukanasi olevista virvokkeista.

Kuten monet saaren eteläosan poukamat, joihin voit varata veneretken, Cala Mitjana on ihanteellinen aktiviteetteihin, kuten snorklaukseen, sillä sen rauhallisten ja läpinäkyvien vesien ansiosta voit sukeltaa ja tutkia kaikkea Välimeren kätkemää rikkautta.

Varaa venematka Menorcalle

2. päivä: Kävele Binibèquer Vellin (Binibeca Vell) viehättävässä valkoisessa kylässä ja tutustu saaren pääkaupunkiin Mahónin kaupunkiin

Iltapäivä Binibecassa| ©Carla Varona
Iltapäivä Binibecassa| ©Carla Varona

Tälle toiselle päivälle olen valinnut joitakin saaren mielenkiintoisimpia paikkoja, jättäen rannat hetkeksi syrjään. Vieraile viehättävässä Mahónissa varaamalla opastettu kierros ja Binibeca Vellissä, kahta paikkaa, joita et voi jättää väliin Menorcan matkallasi.

.

Binibeca Vell

Binibecaan (Binibèquer ) pääset Mahónista Sant Lluísin tietä pitkin tai bussilla 93. Sinne on noin 8 kilometriä pääkaupungista.

Tämä kaunis kylä, joka jäljittelee viime vuosisadan alun kalastajien valkoisten talojen klassista tyyliä, on ehdottomasti yksi Menorcan kuvauksellisimmista ja suosituimmista paikoista. Se on viehättävä tekosyy viettää koko päivä vaeltelemalla sen kapeilla ja viehättävillä kaduilla sekä kivikäytävillä, joissa on kreikkalaisen saaren tuntua.

Tutustu siihen, mitä nähtävää ja koettavaa Binibecassa on Menorcalla oleskelusi aikana. Suosittelen, ettet jätä väliin kävelyä satamassa, jossa voit ottaa uskomattomia valokuvia rannikon veneistä.

Varaa opastettu kierros Binibecassa

Mahón (Maó)

Jos aamupäivä on Binibeca, iltapäivä on Mahón. Suosittelen, että matkustat ne 8 kilometriä, jotka erottavat Binibecan Menorcan pääkaupungista, ja siellä ollessasi vierailet muun muassa:

 • Mahónin luonnonsatama, joka on täynnä charmia.
 • Historiallinen keskusta, jossa on viehättäviä georgialaistyylisiä taloja.
 • Molan linnoitus, sotilasrakennus, joka suojasi Mahónin kaupunkia kuningatar Isabella II:n aikana.
 • Sant Rocin bastioni, jossa näet osan kaupungin vanhasta pääportista. Mahónissa (katalaaniksi Maó) on yhä jäljellä jälkiä menneisyydestään muurien ympäröimänä kaupunkina.
 • Älä myöskään jätä väliin veneretkeä Mahónista, jolloin voit purjehtia rannikkoa pitkin ja ihastella kaupungin näkymiä auringonlaskun aikaan.

Menorcan pääkaupungissa on yksi saarenparhaista juhlapaikoista, joten suosittelen, että jäät sinne auringonlaskuun asti. Yksi klassisista paikoista nauttia yöstä täällä on Ama-gi-yökerho ja loungebaari.

Varaa opastettu kierros Mahónissa

3. päivä: Käy Ciutadellassa (linnoitus) ja utuisassa Navetas de Tudonsissa saaren pohjoisosassa.

Ciutadella| ©Freebird
Ciutadella| ©Freebird

Tänä kolmantena päivänä vierailet joissakin saaren pohjoisosan historiallisimmista paikoista. Nyt mennään!

.

Ciutadella (linnoitus)

Aloita tämä kolmas päivä saaren entisestä pääkaupungista. Täällä voit nauttia viehättävästä taloryhmästä ja unenomaisista pikkukaduista, jotka kutsuvat eksymään ja ottamaan loputtomasti valokuvia. Kävelyretki Ciutadellassa sopii erinomaisesti muun muassa saaren menneisyyden tuntemukseen ja tutkimiseen:

 • Historiallista korttelia, jossa voit vierailla Torre Sauran palatsissa, kauniilla Plaza del Bornilla, Bisben sisäpihalla ja Santa Maria de Ciutadellan katedraalissa, joka on peräisin 1300-luvulta.
 • Käy sitten välttämättömässä paikassa, jota et voi olla sisällyttämättä Ciutadellan kiertoajeluusi: sen kauniissa satamassa. Satama on täynnä terasseja, kauppoja ja oleskelupaikkoja, ja se on ehdottomasti yksi niistä paikoista, jotka kannattaa nähdä ja kiertää. Lukemattomine veneineen ja kiviseinineen tämä on paikka, josta ei voi kyllästyä ottamaan kuvia.
 • Kävele Nou Mercatissa, joka on ehdottomasti kaupungin nykyaikaisin ostoskeskus.
 • San Nicolásin linna on toinen ehdoton nähtävyys, josta on uskomattomat näkymät merelle.
 • Viimeistele vierailusi tässä viehättävässä menorcalaisessa kaupungissa tekemällä erittäin suositeltava veneretki Ciudadelasta, Menorcalta, jotta voit nähdä kaupungin viehätyksen Välimeren turkoosista vedestä käsin.

Naveta des Tudons

Tämä hämmästyttävä hautarakennus löydettiin saarelta, ja se on peräisin esihistorialliselta ajalta (peräti 1200-750 eaa. väliseltä ajalta!). Se tunnetaan nimellä "naveta", koska se on käänteisen veneen muotoinen, ja sen uskotaan olevan Euroopan vanhin rakennus. Pääsymaksu tähän uskomattomaan arkkitehtoniseen jäännökseen maksaa noin 2 euroa, ja sen voi ostaa paikan päällä tai ennakkoon.

Se on rakennettu syklooppiseksi kutsutulla tekniikalla eli pinoamalla keskikokoisia kiviä ilman mutaa tai sementtiä, joka pitäisi ne kasassa. Sisältä kaivettaessa on löydetty suuria määriä luita, koriste-esineitä ja rannekoruja, mikä viittaa siihen, että kyseessä on ollut talajoottien kaudella käytetty kollektiivihauta.

Osta liput kohteeseen Naveta des Tudons Menorcalla

4. päivä: Vesiurheilua ja auringonlaskujuomia Cova D'en Xoroisissa saaren kaakkoisosassa

Iltapäivällä vesiskootterihiihtoa| ©Emilio De La Peña
Iltapäivällä vesiskootterihiihtoa| ©Emilio De La Peña

Vietä viimeinen päivä nauttien uskomattomimmasta, mitä tällä kauniilla saarella on tarjota: merestä! Menorcan pohjoisosasta löydät monenlaisia aktiviteetteja, jotka liittyvät tähän turkoosiin aarteeseen.

.

Vietä aamu vesiurheilun parissa

Jos olet vesiurheilun ystävä ja kaipaat adrenaliinipiikkiä taistellaksesi niin paljon auringossa rentoutumista vastaan, suosittelen, että suuntaat saaren pohjoisosaan. Sieltä löydät laajan valikoiman urheiluaktiviteetteja. Vesiskoottereita, kajakkien vuokrausta, sukellusta, snorklausta ja jopa flyboardingia, pohjoisen rannat ja poukamat ovat epäilemättä aktiivisimpia. Esimerkiksi Fornellsin kaltaisissa paikoissa on useita vesiurheilukeskuksia ja -kouluja.

Etkö voi elää ilman vauhdin tuntua? Vuokraa vesiskootteri Menorcalta ja koe ainutlaatuinen kokemus. Kulje poukamien läpi, sen uskomattoman läpinäkyvien vesien läpi ja elä adrenaliinia täysillä, vakuutan, ettet tule katumaan. Tutustu Menorcan 5 parhaaseen snorklauspaikkaan ja ihaile toista saarta, joka on piilossa turkoosien vesien alla. Löydät aivan kiehtovan maailmankaikkeuden.

...

Cova d'en Xoroi

Ja jos auringonlasku löytää meidät Cala de Porterista, mikä olisikaan parempi tapa päättää viimeinen päivä Menorcalla kuin muutama drinkki Cova D'en Xoroisissa, omituisessa baarissa, joka sijaitsee aivan kalliolla (kyllä, sen kuulee). Cova d'en Xoroi ei vedä vertoja, muutaman drinkin nauttiminen samalla kun katselee auringonlaskua Välimeren yllä on korvaamatonta.

Se on saaren klassikko ja yksi niistä paikoista, joita et voi jättää väliin Menorcan vierailullasi. Iltaisin paikka pukeutuu hienosti ja tuo paikalle tunnettuja taiteilijoita, joten se on erinomainen tapa päättää neljäs ja viimeinen päivä tässä paratiisissa.

Jos olet auringonlaskujen ystävä, olemme tehneet listan paikoista, joissa sinun kannattaa käydä, jos haluat nauttia Menorcan parhaista auringonlaskuista.

.

Milloin on paras aika vierailla Menorcalla?

Auringonlasku Menorcalla| ©Chris Combe
Auringonlasku Menorcalla| ©Chris Combe

Ehdottomasti kesäkuukausien aikana voit nauttia saaren nähtävyyksistä maksimaalisesti. Sen rannat, kaikki aktiviteetit ja vesiurheilulajit, purjeveneillä tai katamaraaneilla tehtävät retket ja retket eivät tapahdu vuoden kylmimpinä kuukausina.

Kaikista näistä syistä suosittelen, että järjestätte vierailunne saarelle kesäkuusta syyskuuhun, jotta voitte kokea ainutlaatuisen kokemuksen, joka on 100-prosenttisesti nautinnollinen Menorcalla.

Varaa venematka Menorcalle

Onko lomailu Menorcalla kallista?

Rahaa euroina| ©Pixabay
Rahaa euroina| ©Pixabay

Menorca ei ole liian kallis paikka, voit syödä suunnilleen samalla hinnalla kuin missä tahansa muussa Espanjan kaupungissa, vaikka tietysti jos haluat ravintolan, jossa on tyypillisiä menorcalaisia ruokia ja muutama korkeatasoisempi yksityiskohta, maksat siitä. Laivamatkat alkavat noin 30 eurosta, ja majoitusvaihtoehtoja löytyy jokaiseen budjettiin.

Varaa opastettu kierros Mahonissa

Mitä kieltä Menorcalla puhutaan?

Menorcan ranta| ©Nicolas Vigier
Menorcan ranta| ©Nicolas Vigier

Saarella puhutaan pääasiassa espanjaa ja katalaania, mutta paikallinen murre on menorcan, joka on katalaanin johdannainen.

Menorcan asukkaat ovat yleensä hyvin ystävällisiä vierailijoita kohtaan, joten älä epäröi aloittaa keskustelua heidän kanssaan.

Varaa opastettu kierros Mahonissa

Onko olemassa tyypillisiä menorcalaisia ruokia?

Hummerimuhennos| ©Eugene Peretz
Hummerimuhennos| ©Eugene Peretz

Menorcalle on kyllä monia tyypillisiä ruokia. Viime aikoina saaren ruokakulttuurista on tullut varsin kuuluisaa, ja se on syytä ottaa huomioon sen suuren valikoiman, esitystavan ja laadun vuoksi. Monet kokit ovat valinneet tämän paratiisimaisen kohteen vakiinnuttaakseen asemansa ja kehittääkseen uusia ruokia.

Saarella on rikas kulttuuriperintö, joka on jättänyt jälkensä kaikkeen sen arkkitehtuurista ja tavoista aina ruokakulttuuriin. Roomalaiset, britit, arabit ja ranskalaiset ovat vain muutamia niistä, jotka ovat kulkeneet Menorcan kautta tuoden mukanaan perinteitä ja muokaten menorcalaista elämäntapaa.

Joitakin herkkuja, joita et voi jättää väliin, ovat mm. seuraavat:

 • Arroz de la tierra (paikallinen riisi): Paradoksaalista kyllä, se ei sisällä riisiä, vaan vehnää, joka on murskattu morttelissa.
 • Paistettu raussi: Yksi saaren runsaimmista kaloista.
 • Perol menorquín: Perinteinen ruokalaji, jossa on sianlihaa, mutta sitä voi valmistaa myös kalan tai lampaan kanssa.
 • Crespells dulces (makeat crespellit): Herkullinen näyte menorilaisista leivonnaisista.
 • Oliagua: Perinteinen keitto, jonka alkuperä on vaatimaton ja joka on nykyään saaren klassikko.
 • Caldereta de langosta (hummerimuhennos): Tunnetuin menorilaisruoka. Herkku.

Tässä on toinen artikkeli, jos haluat tietää, mitkä ovat Menorcan parhaat ravintolat, ja voit jopa varata tyypillisen juustotyöpajan Mahónissa, oletko valmis siihen?

Varaa laivamatka Menorcalle