Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Menorca 4 päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Välimerellä sijaitseva Menorca on aito matkailun paratiisi. Sen hieno hiekka ja surrealistinen veden väri sekä sen vuosien historia tekevät siitä ohittamattoman kohteen.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

9 minuuttia luettu

Menorca 4 päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Galdana Cove | ©Santiago lopez-pastor

Menorcan vierailu neljässä päivässä saa sinut haluamaan enemmän, vakuutan sen. Et halua lähteä pois pelkästään sen rantoja ja poukamia katsomalla. Lisäksi sen kauniissa rannikkokylissä on suuri gastronominen tarjonta ja sellainen viehätysvoima, että tunnet olosi kotoisaksi heti, kun astut saarelle.

Mietit varmaan , mitä nähdä ja tehdä Menorcalla, mutta älä huoli, tässä artikkelissa annan sinulle listan kaikesta, mitä et voi jättää väliin 4 päivän matkallasi Menorcalle.

Saarella on paljon muutakin nähtävää kuin vain auringossa makoilu, vaikka en aio kieltää, etteikö se olisi yksi parhaista asioista, joita täällä voi tehdä. Vain 4 päivän aikana sinun on jaettava aikasi eri kiinnostaviin kohteisiin, joita saarella on tarjottavanaan, koska pohjoinen ei ole sama kuin etelä, eikä Ciutadella kuin Mahón, joten sinun on seurattava minua ja kiinnitettävä huomiota, koska sinun on valittava makusi mukaan. Toinen erittäin hyvä vaihtoehto tutustua vähän kaikkeen on lähteä opastetulle kierrokselle Menorcan saarella, jotta saat yleiskuvan siitä, mitä saarella on tarjottavanaan. Pakkaa laukkusi: paratiisi odottaa sinua.

1. päivä: Kierros Menorcan lahdilla: Cala Galdana, Cala Turqueta, Cala Macarella ja Cala Mitjana

Macarella Cove| ©Antonio L
Macarella Cove| ©Antonio L

Menorca on maailmankuulu rannoistaan ja poukamistaan. Jos et tiedä, poukamat ovat paikkoja rannikolla, joihin meri laskeutuu muodostaen pienen lahden. Valtaosa kävijöistä saapuu tälle Baleaarien toiseksi tärkeimmälle saarelle etsimään rentoutumista ja nautintoa auringossa.

Vietä ensimmäinen päiväsi auringosta nauttien. Vaikka saarella ei ole alueita, joilla ei kannattaisi vierailla, Menorcan parhaat lahdet ovat epäilemättä etelässä sijaitsevia lahtia, joita olet varmasti nähnyt internetissä jo monta kertaa. Cala Galdana, Cala Turqueta, Cala Macarella ja Cala Mitjana ovat paikkoja, joissa voit nauttia vapaa-ajasta ja italialaisten julistamasta dolce far niente -tunnelmasta.

Turkoosit vedet, hieno ja pehmeä hiekka, rauhallinen ilmapiiri, jos tämä ei ole paratiisi, en rehellisesti sanottuna tiedä, mitä kertoa teille. Menorcan saari on paljon raittiimpi kuin sen sisarsaaret, vilkas Ibiza ja Mallorca, ja se erottuu edukseen olemalla paljon rauhallisempi ja perheystävällisempi matkakohde, joka on täynnä nähtävyyksiä jokaiseen makuun.

Helpottaakseni sinua olen järjestänyt lineaarisen kierroksen, joka kattaa 5 tärkeintä lahtea saaren eteläosassa.

Turqueta Cove

Aloita ensimmäinen päivä rannalla Turquetan poukamassa. Tämä mäntyjen keskellä piilossa oleva poukama on kaikista tässä mainituista poukamista koskemattomin. Se on vain 11 kilometrin päässä Ciutadellasta, joten tänne pääsee kävellen Cami de Cavallsia pitkin, autolla tai bussilla.

Menorca on saanut nimensä vesiensä väristä, vaikka kuten näet, Menorca itsessään on turkoosin, vihreän ja valkoisen sekoitus. Se on ihanteellinen myös lasten kanssa, koska sen vedet ovat rauhalliset ja koska rantaa ympäröi luonnonympäristö. Ei ole harvinaista nähdä vuohiryhmiä keskellä rantaa ujosti lähestymässä turisteja ruokaa etsiessään.

Toisin kuin muilla poukamilla, täällä ei ole ruokapaikkoja tai varastoja, joten suosittelen, että otat mukaan eväitä, hedelmiä ja juomia. Kuten sanoin, tämä poukama on kaikista koskemattomin, joten älkää odottako kajakkivuokrausta, snorklausta tai muita vesiaktiviteetteja, vaan teillä on vain yksi koko saaren rauhallisimmista maisemista, joka on ihanteellinen paikka, jossa voitte levätä ja rentoutua ja unohtaa kaikki murheet.

Cala Turqueta on epäilemättä yksi saaren kauneimmista lahdista.

Macarella Cove ja Macarelleta Cove (Macarelleta-lahti)

Noin 15 minuutin ajomatkan päässä autolla tai bussilla löydät toisen suosittelemistani lahdista, viehättävän Cala Macarellan. Tämä on ehdottomasti yksi Menorcan kuuluisimmista lahdista.

Sen vedet näyttävät melkeinpä ulkopuolisilta. Täällä voit nauttia hienoista, pehmeistä hiekkarannoista ja erilaisista vesiaktiviteeteista, kuten snorklauksesta ja kajakin vuokrauksesta. Rannalla on myös rantabaari (Susy-baari), mutta koska se on suosituin ranta, se täyttyy helposti, joten ei ole koskaan huono idea ottaa mukaan virvokkeita.

Jos olet enemmän seikkailunhaluinen ja pidät snorklauksesta ja vedenalaisista aktiviteeteista, suosittelen sinua käymään vedenalaisessa luolassa, joka on todellinen luonnonihme.

Voit sukeltaa syvyyksiin ja vierailla syvyyksissä, tutustua merenalaisen kasviston ja eläimistön vedenalaisiin aarteisiin ja olla samalla tuon todella maagisen turkoosin ympäröimänä.

Lähes tämän poukaman vieressä on pieni Cala Macarelleta. Monet pitävät tätä lahtea yhtenä koko Espanjan parhaista rannoista, ja se on kuin todellinen paratiisi. Mäntyjen ympäröimä ja melko vaikeapääsyinen lahti, jonka rauhalliset ja kristallinkirkkaat vedet ovat todella hypnoottisia.

Neuvon sana: jos päätätte vierailla näissä uskomattomissa poukamissa, suosittelen, että teette sen veneellä, jolloin teidän ei tarvitse huolehtia parkkipaikan etsimisestä ja teillä on lyömättömät näkymät saarelle mereltä käsin. Cala Macarella ja Cala Macarelleta ovat sitä, mitä varten olette tulleet Menorcalle, vakuutan teille.

Varaa venematka Menorcalla

Galdana Cove

Tänne pääsee hyvin helposti Macarellan poukamasta lähteviä polkuja pitkin näköalapaikan vierestä. Cala Galdana on vain 5 kilometrin päässä Macarellan ja Macarelletan poukamista, ja se on hyvin tuttu paikka, jossa on hyvä tunnelma.

Sen hiekka on hienoa ja valkoista, ja ranta on 400 metriä pitkä. Rauhalliset vedet tekevät siitä houkuttelevan paikan, jossa voit uida, snorklata, vuokrata kajakkeja tai yksinkertaisesti nauttia auringosta tässä unenomaisessa maisemassa.

Rannalla on runsaasti rantabaareja, joissa voit syödä ja aurinkotuoleja, jotta voit viettää aikaa huoletta. Lisäksi poukamassa on korkea näköalapaikka, josta on uskomattomat näkymät koko lahdelle. Vakuutan teille, että se on ehdottomasti sen arvoista.

Mitjana Cove

Päätä päivä Cala Mitjanassa, joka on toinen Menorcan eteläosan kauniista ja koskemattomista poukamista. Laajojen rantojen ansiosta sinulla ei ole vaikeuksia löytää makuupaikkaa edes keskellä kesää.

Täältä et löydä rantabaareja tai minkäänlaisia vuokraamoja, sillä tämä on luonto puhtaimmillaan. Siellä on pöytiä ja tuoleja, joissa voit istua ja nauttia mukavia virvokkeita.

Paras aika nauttia tästä poukamasta on auringonlaskun aikaan, minkä vuoksi jätin sen viimeiseksi, vaikka koska täällä ei ole rantabaareja tai paikkoja, joissa voi tankata, monet ihmiset suosivat muita mukavampia vaihtoehtoja, joten sinulla ei ole vaikeuksia löytää paikkaa, jossa voit maata päivän viimeisten auringonsäteiden alla.

Kuten monet muutkin saaren eteläosan rannat, Cala Mitjana on ihanteellinen aktiviteetteihin, kuten snorklaukseen, sillä sen rauhallisten ja läpinäkyvien vesien ansiosta voit sukeltaa ja tutustua Välimeressä piileviin rikkauksiin.

2. päivä: Kävele Binibèquer Vellin (Binibeca Vell) viehättävässä valkoisessa kylässä ja vieraile Mahónin kaupungissa, saaren pääkaupungissa

Iltapäivä Binibecassa| ©Carla Varona
Iltapäivä Binibecassa| ©Carla Varona

Tälle toiselle päivälle olen valinnut joitakin saaren mielenkiintoisimmista paikoista, ja jätän rannat hetkeksi syrjään. Vieraile viehättävässä Mahónissa ja Binibeca Vellissä, joita et voi jättää väliin Menorcan matkallasi.

Binibeca Vell

Binibecaan (Binibèquer ) pääset Mahónista Sant Lluísin tietä pitkin tai bussilla 93. Sinne on noin 8 kilometriä pääkaupungista.

Tämä kaunis kylä, joka jäljittelee viime vuosisadan alun kalastajien valkoisten talojen klassista tyyliä, on ehdottomasti yksi Menorcan kuvauksellisimmista ja suosituimmista paikoista. Se on viehättävä tekosyy viettää koko päivä kävellen sen kapeilla ja viehättävillä kaduilla sekä sen kivikäytävillä, joilla on kreikkalaisen saaren tunnelma.

Suosittelen aloittamaan toisen päivän täällä, sillä voit nauttia herkullisen aterian jossakin ravintoloista ja kävellä sen jälkeen alas rannoille, jotka ovat saaren eteläosan rantojen tapaan todellinen paratiisi.

Sant Lluísin kunnassa sijaitseva kylä perustettiin 1970-luvulla, ja vuosia se herätti melkoista kiistelyä, koska se ei ollut aito kalastajakylä. On kuitenkin kiistatonta, että Binibeca vellillä on suuri viehätysvoima.

Tutustu Binibecan nähtävyyksiin ja tekemisiin Menorcan lomasi aikana. Suosittelen kävelemään satamassa, jossa voit ottaa upeita kuvia rannikolla olevista veneistä.

En keksi parempaa paikkaa, jossa voisit esitellä Instagramissa (vakuutan, että et tarvitse suodattimia).

Binibeca Vellin rannoilla on rantabaari ja vuokrattavia aurinkotuoleja, joten voit rentoutua ja nauttia yhdestä saaren viehättävimmistä paikoista.

Mahón (Maó)

Jos aamupäivä on Binibeca, iltapäivä on Mahón. Suosittelen, että matkustatte ne 8 kilometriä, jotka erottavat Binibecan Menorcan pääkaupungista, ja kun olette siellä, käykää muun muassa siellä:

 • Mahónin luonnonsatama, paikka täynnä charmia.
 • Historiallinen keskusta, jossa on viehättäviä georgianistyylisiä taloja.
 • Molan linnoitus, sotilasrakennus, joka suojasi Mahónin kaupunkia kuningatar Isabella II:n aikana.
 • Sant Rocin bastioni, jossa näet osan kaupungin vanhasta pääportista. Mahónissa (katalaaniksi Maó) on yhä jäljellä jälkiä menneisyydestään muurien ympäröimänä kaupunkina.
 • Älä myöskään jätä väliin Mahónista lähtevää veneretkeä, jolla voit purjehtia rannikkoa pitkin ja ihastella kaupungin näkymiä auringonlaskun aikaan.

Menorcan pääkaupungissa on yksi saarenparhaista juhlapaikoista, joten suosittelen, että jäät sinne auringonlaskuun asti. Yksi klassisista paikoista nauttia yöstä on Ama-gi-yökerho ja loungebaari.

3. päivä: Vieraile Ciutadellassa (Ciutadella) ja saaren pohjoisosassa sijaitsevassa omituisessa Navetas de Tudonsissa.

Ciutadella| ©Freebird
Ciutadella| ©Freebird

Kolmantena päivänä vierailet joissakin saaren pohjoisosan historiallisimmista paikoista. Nyt mennään!

Ciutadella (Ciutadella)

Aloita kolmas päiväsi saaren entisessä pääkaupungissa. Täällä voit nauttia viehättävästä talojen kokonaisuudesta ja unenomaisista pikkukaduista, jotka kutsuvat sinua eksymään ja ottamaan loputtomasti valokuvia.

Jos asut Mahónissa, pääset Ciutadellaan autolla tai bussilla noin 1 tunnissa Me-1-tietä pitkin.

Rannikkokaupunki on todella kaunis, ja siksi suosittelen, että omistatte sille koko päivän, jotta voitte kävellä siellä rauhassa, nauttia menorcalaisen ruoan jossakin sen monista ravintoloista ja antautua sen viehätykselle.

Kävelyretki Ciutadellassa on ihanteellinen paikka muun muassa saaren menneisyyden tuntemukseen ja tutkimusmatkailuun:

 • Historiallinen kaupunginosa, jossa voit vierailla Torre Sauran palatsissa, kauniilla Plaza del Bornilla, Bisben sisäpihalla ja Santa Maria de Ciutadellan katedraalissa, joka on peräisin 1300-luvulta.
 • Käy sitten välttämättömässä paikassa, jota et voi olla sisällyttämättä Ciutadellan kiertoajeluusi: sen kauniissa satamassa. Satama on täynnä terasseja, kauppoja ja hengailupaikkoja, ja se on ehdottomasti yksi nähtävyyksistä ja kierroksista. Lukemattomine veneineen ja kiviseinineen tämä on paikka, jossa voit kyllästyä ottamaan kuvia.
 • Kävele Nou Mercatissa, joka on ehdottomasti kaupungin nykyaikaisin ostoskeskus.
 • San Nicolásin linna on toinen ehdoton nähtävyys, ja sieltä on uskomattomat näkymät merelle.
 • Viimeistele vierailusi tähän viehättävään menorcalaiskaupunkiin tekemällä erittäin suositeltava veneretki Ciudadelasta, Menorcalta, jotta voit nähdä kaupungin viehätyksen Välimeren turkoosista vedestä käsin.

Naveta des Tudons

Kun olette käyneet Ciutadellan tärkeimmissä nähtävyyksissä, kutsun teidät tutustumaan paikkaan, jolla on historiaa. Vain 4 kilometrin päässä on yksi Menorcan vanhimmista ja tärkeimmistä muistomerkeistä: La Naveta des Tudons.

Tämä yllättävä hautarakennus löydettiin saarelta, ja se on peräisin esihistorialliselta ajalta (1200-750 eKr.). Se tunnetaan nimellä "naveta", koska se on muodoltaan käänteinen vene, ja se olisi Euroopan vanhin rakennelma.

Se rakennettiin syklooppiseksi kutsutulla tekniikalla, eli kasaamalla keskikokoisia kiviä ilman mutaa tai sementtiä, joka pitäisi ne kasassa. Kaivauksissa on löydetty runsaasti luita, koriste-esineitä ja rannekoruja, mikä viittaa siihen, että kyseessä olivat talajoottien ajan kollektiivihautoja.

Pääsy tähän uskomattomaan arkkitehtoniseen jäännökseen maksaa noin 2 euroa, ja sen voi ostaa paikan päällä.

Tästä kivirakennelmasta kerrotaan monia tarinoita, joista jotkut yhdistävät sen jumaluuksiin, kuten Isikseen, joka on merenkulun suojeluspyhimys, toiset taas traagisiin kohtaloihin rakastuneisiin kuninkaisiin, mutta totuus on, että Menorcalta ei voi lähteä käymättä siellä.

4. päivä: Vesiurheilua ja auringonlaskun aikaisia drinkkejä Cova D'en Xoroi -saarella, saaren kaakkoispuolella

Vesiskootterien iltapäivä| ©Emilio De La Peña
Vesiskootterien iltapäivä| ©Emilio De La Peña

Vietä viimeinen päivä nauttien uskomattomimmasta, mitä tällä kauniilla saarella on tarjota: merestä! Menorcan pohjoisosasta löydät monenlaisia aktiviteetteja, jotka liittyvät tähän turkoosiin aarteeseen.

Vietä aamu vesiurheilun parissa

Jos olet vesiurheilun harrastaja ja tarvitset adrenaliinipiikin taistellaksesi niin paljon auringossa rentoutumista vastaan, suosittelen, että suuntaat saaren pohjoisosaan. Siellä on tarjolla laaja valikoima urheilutoimintoja.

Vesiskoottereita, kajakin vuokrausta, sukellusta, snorklausta ja jopa flyboardingia - pohjoisen rannat ja poukamat ovat epäilemättä aktiivisimpia. Esimerkiksi Fornellsin kaltaisissa kaupungeissa on useita vesiurheilukeskuksia ja -kouluja.

Etkö voi elää ilman nopeuden tunnetta? Vuokraa vesiskootteri Menorcalta ja koe ainutlaatuinen kokemus. Kierrä lahtia, sen uskomattomia läpinäkyviä vesiä ja elä adrenaliinia täysillä, vakuutan sinulle, että et tule katumaan sitä.

Vaikka suurin osa näistä paikoista sijaitsee saaren pohjoisosassa, kaakossa, esimerkiksi Cala de Porterissa, on myös hyviä paikkoja vesiaktiviteetteihin, kuten melontaan.

Tutustu Menorcan 5 parhaaseen snorklauspaikkaan ja ihaile toista saarta, joka on piilossa turkoosin veden alla. Löydät täysin kiehtovan maailmankaikkeuden.

Varaa jeeppisafari

Cova d'en Xoroi

Ja jos auringonlasku löytää meidät Cala de Porterista, mikä olisikaan parempi tapa päättää viimeinen päivä Menorcalla kuin muutama drinkki Cova D'en Xoroisissa, erikoisessa baarissa, joka sijaitsee aivan kalliolla (kyllä, kuulit oikein). Cova d'en Xoroi ei vedä vertoja, ja muutaman drinkin nauttiminen samalla kun katselet auringonlaskua Välimeren yllä on korvaamatonta.

Tässä baarissa, loungessa ja yökerhossa on eri korkeuksilla olevia terasseja, joilla voit nauttia maisemista ja muutamasta hyvästä drinkistä.

Legendan mukaan luolaa käytti vuosia Xoroi, haaksirikkoutunut merimies, joka saapui näille rannoille ja pelasti henkensä ihmeen kautta.

Nykyään paikka on saaren klassikko ja yksi niistä paikoista, joita ei voi jättää väliin Menorcan vierailulla. Iltaisin paikka pukeutuu hienosti ja tuo paikalle tunnettuja taiteilijoita, joten se on erinomainen tapa päättää neljäs ja viimeinen päivä tässä paratiisissa.

Jos olet auringonlaskujen ystävä, olemme laatineet luettelon paikoista, joissa sinun on käytävä, jos haluat nauttia Menorcan parhaista auringonlaskuista.

Milloin on paras aika vierailla Menorcalla?

Auringonlasku Menorcalla| ©Chris Combe
Auringonlasku Menorcalla| ©Chris Combe

Kesäkuukausina voit nauttia saaren nähtävyyksistä täysillä. Sen rannat, kaikki aktiviteetit ja vesiurheilulajit, purjeveneillä tai katamaraaneilla tehtävät retket ja retket eivät tapahdu vuoden kylmimpinä kuukausina.

Kaikista näistä syistä suosittelen, että järjestätte vierailunne saarelle kesäkuusta syyskuuhun, jotta voitte nauttia ainutlaatuisesta kokemuksesta, joka on 100-prosenttisesti nautittavaa Menorcalla.

Onko loma Menorcalla kallista?

Raha euroina| ©Pixabay
Raha euroina| ©Pixabay

Menorca ei ole kohtuuttoman kallis paikka, voit syödä suunnilleen samalla hinnalla kuin missä tahansa muussa Espanjan kaupungissa, vaikka tietysti jos haluat ravintolan, jossa on tyypillisiä menorcalaisia ruokia ja joitakin melko korkealuokkaisia yksityiskohtia, sinun on maksettava siitä.

Laivamatkat alkavat noin 30 eurosta, ja majoitusvaihtoehtoja löytyy jokaiseen budjettiin.

Mitä kieltä Menorcalla puhutaan?

Menorcan ranta| ©Nicolas Vigier
Menorcan ranta| ©Nicolas Vigier

Saarella puhutaan pääasiassa espanjaa ja katalaania, mutta paikallinen murre on menorilainen, joka on katalaanin johdannainen.

Menorcan asukkaat ovat yleensä hyvin ystävällisiä vierailijoita kohtaan, joten älä epäröi aloittaa keskustelua heidän kanssaan.

Onko olemassa tyypillisiä menorcalaisia ruokia?

Hummeri muhennos| ©Eugene Peretz
Hummeri muhennos| ©Eugene Peretz

Menorcalle tyypillisiä ruokalajeja on paljon. Viime aikoina saaren gastronomia on tullut varsin kuuluisaksi, ja se on syytä ottaa huomioon sen suuren valikoiman, esittelyn ja laadun vuoksi. Monet kokit ovat valinneet tämän paratiisimaisen kohteen vakiinnuttaakseen asemansa ja kehittääkseen uusia ruokia.

Saarella on rikas kulttuuriperintö, joka on jättänyt jälkensä kaikkeen arkkitehtuuriin ja tapoihin sekä tietenkin ruokakulttuuriin. Roomalaiset, britit, arabit ja ranskalaiset ovat vain osa niistä, jotka ovat kulkeneet Menorcan läpi tuoden mukanaan perinteitä ja muokaten menorcalaista elämäntapaa.

Joitakin herkkuja, joita et voi jättää väliin, ovat:

 • Arroz de la tierra (paikallinen riisi): Paradoksaalista kyllä, se ei sisällä riisiä vaan vehnää, joka on murskattu morttelissa.
 • Rausku: Yksi saaren runsaimmista kaloista.
 • Perol menorquín: Perinteinen ruokalaji, jossa käytetään sianlihaa, mutta sitä voi valmistaa myös kalan tai lampaan kanssa.
 • Crespells dulces (makeat crespellit): herkullinen näyte menorilaisista leivonnaisista.
 • Oliagua: Perinteinen keitto, jonka alkuperä on vaatimaton ja joka on nykyään saaren klassikko.
 • Caldereta de langosta (hummerimuhennos): Tunnetuin menorcalaisista ruokalajeista. Herkkua.

Tässä on toinen artikkeli, jos haluat tietää, mitkä ovat Menorcan parhaat ravintolat.