Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

11 Tekemistä Menorca maaliskuussa

Suunnitteletko matkaa ja mietit, mitä tehdä maaliskuussa Menorcalla? Olet tullut oikeaan paikkaan, täällä kerron sinulle kaiken, mitä voit tehdä, menitpä sitten yksin tai seurassa.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

6 minuuttia luettu

11 Tekemistä Menorca maaliskuussa

Menorca | ©Kaj Schmidt

Tähän aikaan vuodesta Menorcalla on ihanteelliset olosuhteet perhe- tai seikkailumatkailulle, joka on unohtumaton kokemus. Jos siis haluat monipuolisen luettelon aktiviteeteista, jotka pitävät sinut kiireisenä ja viihdyttävänä tämän vierailun aikana, lue eteenpäin.

Mikä parasta, mikään näistä suosituksista ei ole tavanomainen, sillä ne kaikki edustavat ainutlaatuista ja hyvin erityistä näkemystä tästä kauniista saaresta. Sitä arvostetaan kaikkialla Euroopassa lähinnä sen rantojen kauneuden ja ihmisten vieraanvaraisuuden vuoksi:

1. Mene surffaamaan talven laskuveden loppuvaiheessa

Surffaus Menorcalla| ©Víctor Bautista
Surffaus Menorcalla| ©Víctor Bautista

Talvi on synonyymi voimakkaammille vuorovesille, jotka merkitsevät paljon aggressiivisempaa aallokkoa kaikkien Euroopan rantojen rannikoilla Itämereltä Välimerelle.

Tämä voi kuitenkin olla uskomattoman suotuisaa, jos nautit surffauksesta, sillä Menorcan pohjois- ja eteläosan rannoilla voit nauttia olosuhteista, joita on vain tähän vuodenaikaan.

Lisäksi veden lämpötila on maaliskuussa sen verran lämmin, että surffatessasi et tunne talven kylmyyttä, mutta silti on riittävästi aallokkoa ainutlaatuiseen päivän urheiluun.

Nauti muista vesiaktiviteeteista

Hyödynnä jokin Menorcan veneretkistä, joilla voit tutustua rannikkoon, ja joihinkin retkiin sisältyy muita aktiviteetteja, kuten melontaa, snorklausta tai jopa vesiskootteria. Veden ihanteellinen lämpötila tähän vuodenaikaan saa sinut nauttimaan mistä tahansa niistä.

Varaa veneretki Menorcalla

2. Hyödynnä sitä, että turisteja on vähemmän, ja lähde retkelle keskustaan

Ciutadellan satama| ©Jaume Escofet
Ciutadellan satama| ©Jaume Escofet

Menorcan vanhankaupungin linnoitus on yksi niistä paikoista, joita et voi jättää väliin Menorcan maaliskuun tekemisten ohjelmassasi. Se sijaitsee länsirannikolla, ja sen kaunis satama koristaa yleensä useimpia tämän Baleaarisaaren matkailijoille myytäviä postikortteja. Varmistaaksesi, ettet eksy, valitse yksi Menorcan parhaista opastetuista kierroksista.

Suosittelen, että eksyt sen kaduille nauttiaksesi paikan todellisesta olemuksesta. Samalla tämä ei tuota päänvaivaa, sillä se, että olet valinnut matkallesi maaliskuun, tarkoittaa, että olet käytännössä yksin paikallisten kanssa, jotka ovat kansainvälisesti tunnettuja lämpimästä vieraanvaraisuudestaan.

Samalla kannattaa viettää aikaa pääaukiolla, sillä siellä on kaksi kauniisti säilynyttä palatsia, jotka tekevät sinuun syvän vaikutuksen.

Saaren pääkaupunki Mahon on toinen maaliskuun Menorcan-matkasi pakollinen nähtävyys, sillä se on maapallon toiseksi suurin luonnonsatama. Paikan arkkitehtuuri on unenomaista, ja jos olet historian ystävä, huomaat yksityiskohtia, jotka ovat jääneet siitä ajasta, jolloin se oli toinen brittiläinen telakka, joka rakennettiin maantieteellisten rajojen ulkopuolelle.

Varaa opastettu kierros Menorcan keskustaan

3. Tutustu mahdollisimman moniin koskemattomiin rantoihin

Menorcan ranta| ©Nicolas Vigier
Menorcan ranta| ©Nicolas Vigier

Jos aiot viettää maaliskuun Menorcalla, sinun on ehdottomasti sisällytettävä suunnitelmiisi vierailu eräillä saaren koskemattomilla rannoilla, joita on runsaasti eri puolilla saarta. Koska saari on suojeltu biosfäärialue, löydät paratiisimaisia paikkoja sekä saaren pohjois- että eteläosasta.

Ainoa yksityiskohta, jonka haluaisin huomauttaa teille, on se, että teidän kannattaa hyödyntää aikaisin aamulla tai myöhään iltapäivällä. Tämä on, jos haluat olla varma, että ranta on täysin yksin. Lue lisää postauksestamme Menorcan parhaista poukamista.

On todennäköistä, että kaikki turistirysän ulkopuolella olevat rannat ovat tyhjiä, mikä on ihanteellista mukavuutesi kannalta. Tämä johtuu siitä, että kyseessä on vuodenaika, joka on matkailullisesti katsottuna hiljainen sesonki.

Varaa venematka Menorcan poukamiin

4. Kävele Camí de Cavals -reittiä pitkin kävellen tai maastoautolla

Camí de Cavallsin varrella| ©Damià Vinent Olives
Camí de Cavallsin varrella| ©Damià Vinent Olives

Maaliskuussa on mahdollista kiertää saari kokonaan, ja siihen on mahdollisuus Camí de Cavalls -reitin ansiosta. Camí de Cavalls on 185 kilometriä pitkä polku, joka kulkee koko rannikkoa pitkin. Reitti kulkee viljelyalueiden, rantojen, poukamien, kosteikkojen ja rotkojen läpi.

Voit valita, missä vaiheessa polkua haluat kulkea, sillä polulla ei ole tiettyä alkua tai loppua. On suositeltavaa ottaa mukaan vettä ja ruokaa. Lisäksi pyyhe olisi erittäin hyödyllinen, sillä on hyvin todennäköistä, että sinua kiinnostaa uiminen jollakin reitin varrella sijaitsevista kiehtovista rannoista.

Turistien vähyys sekä auringonpaisteen ja kohtuullisten lämpötilojen välinen tasapaino tekevät myös Camí de Cavalsin vaelluksesta unohtumattoman kokemuksen. Ennen kaikkea mukavuus, jota tunnet matkan varrella, vaikuttaa siihen, että jaksat jatkaa kävelyä ja tutustua useampiin maisemiin yhden päivän aikana.

Kulje tietä jeeppiä pitkin

Tämän upean Menorcan reitin voi tehdä myös jeeppisafarilla. Saat adrenaliinisi nousemaan, kun matkustat tämän alueen maaseututeitä pitkin ja nautit saaren parhaista auringonlaskuista. Uskallatko?

5. Juhli Baleaarien päivää

Baleaarien päivä| ©ZoeD
Baleaarien päivä| ©ZoeD

Jos aloitat maaliskuun Menorcalla, sinulla on mahdollisuus juhlia Baleaarien päivää missä tahansa saarella. Maaliskuun 1. päivänä alkavana ja ainakin vielä viikon ajan jatkuvana päivänä muistetaan näiden Espanjan lainkäyttövaltaan kuuluvien Välimeren saarten itsehallintosäännön luomista.

Tarjolla olevat aktiviteetit vaihtelevat kulttuuritapahtumista, joita järjestetään eri vähemmistökaupunkien toreilla ja museoissa, muihin yksityisiin juhliin ravintoloissa ja hotelleissa. Tämä on erinomainen tilaisuus juhlia ja tehdä hyvä gastronominen kierros Menorcan gastronomisesta tarjonnasta.

6. Maista Vedella Vermellan lihaa, joka on gastronominen aarre

Vedella Vermellan liha| ©jgargallo
Vedella Vermellan liha| ©jgargallo

Ruokakulttuurin monipuolisuus on yksi Menorcan kulttuurin erityispiirteistä, ja Vedella Vermella -liha on olennainen osa tämän Baleaarien saariston kulinaarista kokonaisuutta.

Maaliskuun menorcalaisvierailun suunnitteleminen on erinomainen tilaisuus maistella ruokia, joissa käytetään tätä vasikanlihaa eri variaatioina ja paloina. Tämän kuukauden aikana järjestetään gastronominen festivaali, johon osallistuvat saaren eri ravintolat. Lisäksi se on yleisesti ottaen kaikkien huulilla, kun he päättävät, mitä syödä tämän kuukauden aikana.

7. Mene Mirador del Toroon

Kuva Monte Torosta| ©Heather Cowper
Kuva Monte Torosta| ©Heather Cowper

Toinen maaliskuun Menorcan-vierailun ehdoton kohde on yrittää päästä Mirador del Toron näköalapaikalle, joka sijaitsee saaren korkeimmalla kohdalla, 358 metriä merenpinnan yläpuolella. Täältä avautuvat panoraamanäkymät Menorcalle, ja jos taivas on kirkas, voit jopa nähdä naapurisaari Mallorcan.

Itse asiassa kirkas taivas ja riittävästi auringonpaistetta, jotta et palelisi tässä osassa Menorcaa, on yleinen ilmiö tämän kuukauden iltoina, sillä tämä kuukausi merkitsee talven loppua ja kevään alkua.

Vierailun päätyttyä voit ottaa auton ja ajaa Binibèquer Vellin kylään, joka on hyvin autenttinen kylä, joka erottuu perinteisiin menorcalaisiin kalastajataloihin perustuvien rakennustensa arkkitehtuurin ansiosta. Kaikki seinät ovat valkoisia, ja majoitusta ja gastronomiaa on runsaasti tässä osassa saarta.

Parasta koko asiassa on se, että valitsemalla matkapäiväksi maaliskuun Menorcan, sinun ei tarvitse jonottaa lounaspaikkaa, eikä sinun tarvitse huolehtia varausten tekemisestä liian pitkälle etukäteen alueen hotelleissa.

8. Järjestä vierailu kohteeseen Cova d'en Xoroi

Auringonlasku Menorcalla| ©Chris Combe
Auringonlasku Menorcalla| ©Chris Combe

Saaren eteläosassa sijaitsevassa Cala de Porterissa on Cova d'en Xoroi, kallion sisään muodostunut luonnonluola, joka on saanut nimensä merirosvon mukaan, joka pakeni sinne vuosikymmeniksi.

Paikka on melko turistinen, joten sinne pääseminen autolla ei ole ongelma, sillä opasteita on runsaasti. Sinne kannattaa mennä illalla yöpymään, sillä kuu laskee taivaan ylle ja auringonlaskut ovat maalauksen arvoisia. Luola on myös yksi Menorcan tunnusomaisimmista diskoista, ja maaliskuussa sinulla on hieman enemmän vapautta nauttia siitä täysillä kaikkien kanssamatkaajien kanssa.

Tammikuusta maaliskuuhun yöt voivat olla melko kylmiä, sillä tuuli puhaltaa suoraan kalliolta, joten on parasta välttää epämukavuutta pukeutumalla takkiin.

9. Maistele saaren perinteisten maatilojen tuotteita

Mahónin juusto| ©manuel m. v.
Mahónin juusto| ©manuel m. v.

Aivan kuten Vedella Vermelan liha on saaren gastronominen päähenkilö, niin ovat myös juustot. Tarkemmin sanottuna Mahónin juusto tunnetaan koko maassa laadustaan sekä erikoisesta koostumuksestaan ja maustaan.

Onneksi maaliskuu Menorcalla on myös synonyymi sille, että nämä juustot vapautuvat suoraan paikallisten maatilojen kypsytyskellareista, sillä nämä tilat olivat koko talven ajan varattuina kypsytetyille ja puoliksi kypsytetyille juustoille.

10. Tutustu menorcalaisen sivilisaation historiallisiin alkulähteisiin Naveta des Tudonsissa

Naveta des Tudons| ©Sole Perez
Naveta des Tudons| ©Sole Perez

Se on hieman epätavallinen, mutta jos haluat irrottautua muotista ja tutustua paikan epätavallisiin kulmiin, Naveta de Tudons on täydellinen paikka sinulle. Samalla maaliskuu tekee siitä ihanteellisen paikan matkasuunnitelmaasi, sillä maltilliset lämpötilat eivät aiheuta lämpöpiikkejä, joita turistit yleensä kokevat tässä saaren kolkassa.

Se koostuu hautamuistomerkistä, ja niin oudolta kuin se kuulostaakin, se on yksi tärkeimmistä esikristillisistä kohteista tässä Euroopan kolkassa. Se on peräisin ajalta, jonka arvioidaan ajoittuvan 1400 ja 900 eKr. välille.

Itse asiassa tämä kohde on niin arvokas, että olemalla siellä maaliskuussa Menorcalla ja vierailemalla raunioilla tukisit paikkaa, jonka maailmanperintökohteen asemaa arvioidaan parhaillaan.

11. Seuraa pääsiäisviikon kulkueita, joita on runsaasti saaren kylissä

Pääsiäisviikko Menorcalla| ©Stuart Moss
Pääsiäisviikko Menorcalla| ©Stuart Moss

Jos puhutaan todennäköisyyksistä, on hieman todennäköisempää, että Semana Santa osuu Menorcalla maaliskuun loppuun. Tämä tarkoittaa, että saarella toimivat katoliset veljeskunnat järjestävät kulkueensa useimmissa alueen kylissä pohjoisesta etelään ja idästä länteen.

Jos tämä siis kiinnostaa sinua, voit nähdä nämä perinteet, jotka ovat peräisin keskiajalta ja jotka antavat melko hyvän kuvan siitä, mitä tämä katolinen viikko merkitsee paikalliselle väestölle.

Miksi maaliskuu on ihanteellinen aika vierailla Menorcalla?

Iltapäivä Menorcalla| ©lhourahane
Iltapäivä Menorcalla| ©lhourahane

Toisaalta kaikki tässä luettelossa olevat suositukset ovat toteutettavissa ja sopivia sinulle, koska olosuhteet, jotka esitetään tämän kuukauden aikana matkailulle Menorcalla.

Ja kuten kaikki tässä elämässä, on sopivampia aikoja kuin toiset tehdä päätöksiä. Maaliskuu Menorcalla erottuu siis parhaaksi vaihtoehdoksi muiden vuodenaikojen joukosta seuraavien tekijöiden ansiosta:

  • Sää tuolloin: Ajattelet varmaan, että koska on vielä talvi, se on huono ajatus. Todellisuudessa vesi on kuitenkin jo lämmennyt Välimeren kyseisessä osassa niin paljon, että se on varsin miellyttävää, ja Baleaarien jatkuva auringonpaiste pitää olosi mukavana ilman, että sinun tarvitsee kärsiä kesän äärimmäisistä korkeista lämpötiloista.
  • Kävijöiden määrä: ehkä tämä on ratkaiseva seikka, sillä maaliskuu Menorcalla on synonyymi sille, että voi nauttia kaikista saaren tarjoamista aktiviteeteista ilman, että tarvitsee sietää suuria turistiryhmiä, jotka tulvivat kaduille ja rannoille kesän huippukesällä.
  • Se pienentää budjettia: lentoliput ja hotellivaraukset ovat edullisempia matalasesongin aikana. Asettamalla matkasi Menorcan maaliskuulle saat siis huomattavan säästön käteen verrattuna siihen, että suunnittelisit samanlaisen matkan heinäkuussa tai elokuussa.

Maaliskuu Menorcalla tarkoittaa siis täyttä nautintoa sinulle ja koko perheellesi ilman, että sinun tarvitsee kärsiä kaikista kesäkuukausien massaturismin aiheuttamista haitoista. Kutsun teidät luottamaan Hello Tickets - palveluun, jos tarvitsette logistista apua tämän matkan suunnittelussa tai jos haluatte henkilökohtaisempia neuvoja siitä, mitkä suunnitelmat voisivat sopia juuri teidän seurueellenne. Jos haluat tutustua muihin Menorcan aktiviteetteihin, klikkaa seuraavaa linkkiä.