11 Tekemistä Menorca maaliskuussa

Surffausta, koskemattomia rantoja, gastronomisia aarteita ja paljon luontoa. Voit nauttia kaikesta tästä ja paljon muustakin, jos matkustat Menorcalle maaliskuussa.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

6 minuuttia luettu

11 Tekemistä Menorca maaliskuussa

Menorca | ©Kaj Schmidt

Tähän aikaan vuodesta Menorcalla on ihanteelliset olosuhteet, jotta voit nauttia saarella oleskelustasi parhaalla mahdollisella tavalla, koska ei ole vielä liian kuuma eikä turisteja ole paljon. Lisäksi maaliskuussa Menorcalle matkustaminen antaa sinulle mahdollisuuden tehdä suunnitelmia, joita et pystyisi tekemään muuhun aikaan vuodesta. Oletko valmis tutustumaan kaikkeen, mitä Menorcalla on tarjottavanaan maaliskuussa? Nyt mennään!

1. Hyödynnä lopputalven vuorovesi ja lähde surffaamaan!

Surffaus Menorcalla| ©Víctor Bautista
Surffaus Menorcalla| ©Víctor Bautista

Talvi on synonyymi voimakkaammille vuorovesille, jotka merkitsevät paljon aggressiivisempaa aallokkoa kaikkien Euroopan rantojen rannikoilla Itämereltä Välimerelle.

Tämä voi kuitenkin olla uskomattoman suotuisaa, jos harrastat surffausta, sillä Menorcan pohjois- ja etelärannoilla voit nauttia olosuhteista, joita on vain tähän vuodenaikaan.

Lisäksi veden lämpötila on maaliskuussa niin lämmin, että surffatessasi et tunne talven kylmyyttä, mutta silti on riittävästi aallokkoa ainutlaatuiseen päivän urheiluun.

Nauti muista vesiaktiviteeteista

Menorca on vesiaktiviteettien paratiisi, ja maaliskuu voi olla ihanteellinen aika niiden harrastamiseen, koska se ei ole vielä sesonkiaikaa:

Varaa veneretki Menorcalla

2. Hyödynnä sitä, että turisteja on vähemmän, ja tee retki sen kaupunkeihin

Ciutadellan satama| ©Jaume Escofet
Ciutadellan satama| ©Jaume Escofet

Menorcan vanhankaupungin linnoitus on yksi niistä paikoista, joita et voi jättää väliin Menorcan maaliskuun tekemisten matkasuunnitelmassasi. Se sijaitsee länsirannikolla, ja sen kaunis satama koristaa yleensä useimpia tämän Baleaarisaaren matkailijoille myytäviä postikortteja.

Suosittelen, että vaellat sen kaduilla saadaksesi paikan todellisen olemuksen. Samalla se ei tuota päänvaivaa, sillä se, että olet valinnut matkasi ajankohdaksi maaliskuun, tarkoittaa, että olet käytännössä yksin paikallisten kanssa, jotka ovat kansainvälisesti tunnettuja lämpimästä vieraanvaraisuudestaan.

Saaren pääkaupunki Mahon on toinen ohittamaton osa maaliskuun Menorcan matkaa, sillä se on maailman toiseksi suurin luonnonsatama. Paikan arkkitehtuuri on unenomaista, ja jos olet historian ystävä, huomaat yksityiskohtia, jotka ovat jääneet siitä ajasta, jolloin se oli toinen brittiläinen telakka, joka rakennettiin maantieteellisten rajojensa ulkopuolelle. Suosittelen varaamaan opastetun kierroksen Mahoniin, jotta et jää mistään paitsi.

.

Varaa opastettu kierros Mahonissa

3. Tutustu mahdollisimman moneen koskemattomaan rantaan

Menorcan ranta| ©Nicolas Vigier
Menorcan ranta| ©Nicolas Vigier

Jos aiot viettää maaliskuun Menorcalla, sinun on ehdottomasti sisällytettävä suunnitelmiisi vierailu eräillä koskettamattomilla rannoilla, joita on runsaasti ympäri saarta. Koska saari on suojeltu biosfäärialue, löydät paratiisimaisia paikkoja sekä saaren pohjois- että eteläosasta.

Useimmat rannat ovat todennäköisesti tyhjiä tai lähes tyhjiä, sillä nyt on turistien hiljainen sesonki. Tämä on ihanteellista, kun voit nauttia niistä omaan tahtiisi.

Jos haluat käydä mahdollisimman monella poukamalla, suosittelen kahta suunnitelmaa:

Varaa venematka pohjoisen poukamien ympärille

4. Maistele saaren perinteisten maatilojen tuotteita

Mahónin juusto| ©manuel m. v.
Mahónin juusto| ©manuel m. v.

Aivan kuten Vedella Vermelan liha on saaren gastronominen päähenkilö, niin ovat myös juustot. Tarkemmin sanottuna Mahónin juusto tunnetaan koko maassa sen laadusta sekä sen erikoisesta rakenteesta ja mausta.

Onneksi maaliskuu Menorcalla on myös synonyymi sille, että pääset hyödyntämään näiden juustojen suoraa vapautumista paikallisten maatilojen kypsytyskellareista, sillä nämä paikat olivat koko talven ajan kiireisiä kypsytettyjen ja puolikypsytettyjen juustojen kanssa.

Ja jos rakastat paitsi näkemistä myös tekemistä ja oppimista, Mahónin juustotyöpajan varaaminen voi olla erittäin suositeltava kokemus sinulle.

Varaa Mahónin juustotyöpaja

5. Kävele Camí de Cavalsia pitkin kävellen tai maastoautolla

Camí de Cavallsin varrella| ©Damià Vinent Olives
Camí de Cavallsin varrella| ©Damià Vinent Olives

Maaliskuussa on mahdollista kävellä koko saaren ympäri, ja se onnistuu Camí de Cavalls -reitin ansiosta. Camí de Cavalls on 185 kilometriä pitkä polku, joka kulkee koko rannikkoa pitkin ja kulkee viljelyalueiden, rantojen, poukamien, kosteikkojen ja rotkojen läpi.

Voit valita, missä vaiheessa polkua haluat kulkea, sillä polulla ei ole tiettyä alkua tai loppua. On suositeltavaa ottaa mukaan vettä ja ruokaa. Lisäksi pyyhe olisi erittäin hyödyllinen, sillä on hyvin todennäköistä, että sinua kiinnostaa uiminen jollakin reitin varrella sijaitsevista kiehtovista rannoista.

Turistien vähyys sekä auringonpaisteen ja kohtuullisten lämpötilojen välinen tasapaino tekevät myös Camí de Cavalsin vaelluksesta unohtumattoman kokemuksen. Ennen kaikkea mukavuus, jota tunnet matkan varrella, vaikuttaa siihen, että jaksat jatkaa kävelyä ja tutustua useampiin maisemiin yhden päivän aikana.

Matkusta poluilla jeepeillä

Tämän upean Menorcan reitin voi kulkea myös jeeppisafarilla. Saat adrenaliinisi nousemaan, kun matkustat tämän alueen maaseututeitä pitkin ja nautit joistakin saaren parhaista auringonlaskuista. Uskallatko?

6. Juhli Baleaarien päivää

Baleaarien päivä| ©ZoeD
Baleaarien päivä| ©ZoeD

Jos aloitat maaliskuun Menorcalla, sinulla on mahdollisuus juhlia Baleaarien päivää missä tahansa saarella. Maaliskuun 1. päivänä alkavana ja ainakin vielä viikon ajan jatkuvana päivänä muistetaan näiden Espanjan lainkäyttövaltaan kuuluvien Välimeren saarten itsehallintosäännön luomista.

Tarjolla olevat aktiviteetit vaihtelevat kulttuuritapahtumista, joita järjestetään eri vähemmistökaupunkien toreilla ja museoissa, muihin yksityisiin juhliin ravintoloissa ja hotelleissa. Se on erinomainen tilaisuus juhlia ja tehdä hyvä gastronominen kierros Menorcan tarjonnasta.

.

7. Maista gastronomisen aarteen Vedella Vermellan lihaa

Vedella Vermelan liha| ©jgargallo
Vedella Vermelan liha| ©jgargallo

Ruokakulttuurin monipuolisuus on yksi Menorcan kulttuurin erityispiirteistä, ja Vedella Vermella -liha on olennainen osa tämän Baleaarien saariston kulinaarista kokonaisuutta.

Maaliskuun menorcalaisvierailun suunnittelu on erinomainen tilaisuus maistella ruokia, joissa käytetään tätä vasikanlihaa eri variaatioina ja paloina. Tämän kuukauden aikana järjestetään gastronominen festivaali, johon osallistuvat saaren eri ravintolat. Lisäksi se on yleisesti ottaen kaikkien huulilla, kun he päättävät, mitä syödä tämän kuukauden aikana.

8. Mene Mirador del Toroon

Kuva Monte Torosta| ©Heather Cowper
Kuva Monte Torosta| ©Heather Cowper

Toinen maaliskuun Menorcan-vierailun ehdoton kohde on yrittää päästä Mirador del Toron näköalapaikalle, joka sijaitsee saaren korkeimmalla kohdalla, 358 metriä merenpinnan yläpuolella. Täältä avautuvat panoraamanäkymät Menorcalle, ja jos taivas on kirkas, voit nähdä naapurisaari Mallorcan.

Kun olet saanut vierailun päätökseen, voit ottaa auton ja ajaa Binibèquer Vellin kylään, joka on hyvin aito kylä ja joka erottuu edukseen rakennustensa arkkitehtuurilla, joka perustuu perinteisiin menorcalaisiin kalastajataloihin. Kaikki seinät ovat valkoisia, ja majoitusta ja gastronomiaa on runsaasti tässä osassa saarta.

Parasta koko asiassa on se, että valitsemalla matkapäiväksi maaliskuun Menorcan, sinun ei tarvitse jonottaa lounaspaikkaa, eikä sinun tarvitse huolehtia varausten tekemisestä liian pitkälle etukäteen alueen hotelleissa.

9. Järjestä vierailu kohteeseen Cova d'en Xoroi

Auringonlasku Menorcalla| ©Chris Combe
Auringonlasku Menorcalla| ©Chris Combe

Saaren eteläosassa sijaitsevassa Cala de Porterissa on Cova d'en Xoroi, kallion sisään muodostunut luonnonluola, joka on saanut nimensä merirosvon mukaan, joka pakeni sinne vuosikymmeniksi.

Paikka on melko turistinen, joten sinne pääseminen autolla ei ole ongelma, sillä opasteita on runsaasti. Sinne kannattaa mennä illalla yöpymään, sillä kuu laskee taivaan ylle ja auringonlaskut ovat maalauksen arvoisia. Luola on myös yksi Menorcan tunnusomaisimmista diskoista, ja maaliskuussa sinulla on hieman enemmän vapautta nauttia siitä täysillä kaikkien kanssamatkaajien kanssa.

Tammikuusta maaliskuuhun öisin voi olla melko kylmä, sillä tuuli puhaltaa suoraan kalliolta, joten on parasta välttää epämukavuutta ottamalla mukaan varatakki.

.

10. Opi Menorcan sivilisaation historiallisista alkulähteistä Naveta des Tudonsissa

Naveta des Tudons| ©Sole Perez
Naveta des Tudons| ©Sole Perez

Se on hieman epätavallinen, mutta jos haluat irrottautua muodista ja tutustua paikan epätavallisiin kulmiin, Naveta de Tudons on täydellinen paikka sinulle. Samalla maaliskuu tekee siitä ihanteellisen paikan matkasuunnitelmaasi, sillä maltilliset lämpötilat eivät aiheuta lämpöpiikkejä, joita turistit yleensä kokevat tässä saaren kolkassa.

Se koostuu hautamuistomerkistä, ja niin oudolta kuin se kuulostaakin, se on yksi tärkeimmistä esikristillisistä kohteista tässä Euroopan kolkassa. Se on peräisin ajalta, jonka arvioidaan ajoittuvan 1400 ja 900 eKr. välille.

Itse asiassa tämä kohde on niin arvokas, että olemalla siellä maaliskuussa Menorcalla ja vierailemalla raunioilla tukisit paikkaa, jonka maailmanperintökohteen asemaa arvioidaan parhaillaan.

11. Seuraa pääsiäisviikon kulkueita, joita on runsaasti saaren kylissä

Pääsiäisviikko Menorcalla| ©Stuart Moss
Pääsiäisviikko Menorcalla| ©Stuart Moss

Jos puhutaan todennäköisyyksistä, on hieman todennäköisempää, että Semana Santa osuu Menorcalla maaliskuun loppuun. Se tarkoittaa, että saarella toimivat katoliset veljeskunnat järjestävät kulkueensa useimmissa alueen kylissä pohjoisesta etelään ja idästä länteen.

Jos tämä siis kiinnostaa sinua, voit nähdä nämä perinteet, jotka ovat peräisin keskiajalta ja jotka antavat melko reilun kuvan siitä, mitä tämä katolinen viikko merkitsee paikalliselle väestölle.

Miksi maaliskuu on ihanteellinen aika käydä Menorcalla?

Iltapäivä Menorcalla| ©lhourahane
Iltapäivä Menorcalla| ©lhourahane

Toisaalta kaikki tässä luettelossa olevat suositukset ovat toteutettavissa ja sopivia sinulle, koska olosuhteet, jotka esitetään tämän kuukauden aikana matkailulle Menorcalla.

Ja kuten kaikki tässä elämässä, on sopivampia aikoja kuin toiset tehdä päätöksiä. Maaliskuu Menorcalla erottuu siis parhaaksi vaihtoehdoksi muiden vuodenaikojen joukosta seuraavien tekijöiden ansiosta:

  • Sää tuolloin: Ajattelet varmaan, että koska on vielä talvi, se on huono ajatus. Todellisuudessa vesi on kuitenkin jo lämmennyt Välimeren kyseisessä osassa niin paljon, että se on varsin miellyttävää, ja Baleaarien jatkuva auringonpaiste pitää olosi mukavana ilman, että sinun tarvitsee kärsiä kesän äärimmäisistä korkeista lämpötiloista.
  • Kävijöiden määrä: ehkä tämä on ratkaiseva seikka, sillä maaliskuu Menorcalla on synonyymi sille, että voi nauttia kaikista saaren tarjoamista aktiviteeteista ilman, että tarvitsee sietää suuria turistiryhmiä, jotka tulvivat kaduille ja rannoille kesän huippukesällä.
  • Se pienentää budjettia: lentoliput ja hotellivaraukset ovat edullisempia matalasesongin aikana. Asettamalla matkasi Menorcan maaliskuulle saat siis huomattavia säästöjä käteen verrattuna siihen, että suunnittelisit samanlaisen matkan heinäkuussa tai elokuussa.