Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Monte Toro Menorcalla: kaikki vierailustasi

Monte Toro on ehdoton nähtävyys Menorcalla. Jos ilmoittaudut tälle kävelylle, sinun on tehtävä tiettyjä tehtäviä.

Andressa García

Andressa García

6 minuuttia luettu

Monte Toro Menorcalla: kaikki vierailustasi

Monte Toro, Menorca | ©Munin.moon

Monte Toro on Menorcan korkein kohta, joten sen tärkein nähtävyys on panoraamanäkymät koko alueelle. Lisäksi Monte Torossa ja sen ympäristössä voit löytää useita paikkoja ja kokemuksia, joita et voi jättää väliin. Tämän vuoksi se on yksi niistä paikoista, jotka kannattaa sisällyttää Menorcan nähtävyyksien ja tekemisten joukkoon.

Sekä vuoren huipulla että sen juurella on mielenkiintoisia paikkoja, joissa haluat varmasti käydä. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan paikalle tyypillistä ruokakulttuuria, jonka voimakkaat maut saavat sinut haluamaan tulla takaisin.

1. Arvosta Menorcan uskomatonta näköalaa

Fornells alkaen Monte Toro| ©Luca Sbardella
Fornells alkaen Monte Toro| ©Luca Sbardella

Kirkkaimpina päivinä Monte Torolta avautuu yksi koko saaren ja sen ympäristön parhaista auringonlaskunäkymistä. Jos olet onnekas, voit jopa nähdä vilauksen naapurimaasta Mallorcasta. Päivisin tämä on maaginen reitti, joka jokaisen Menorcalla vierailevan on käytävä.

Kun pääset huipulle ja alat katsella koko saarta, huomaat, miten pieni Menorca voi olla maantieteellisesti. Monte Toro sijaitsee noin 358 metriä merenpinnan yläpuolella, ja se on täydellinen valinta, kun haluat tutustua saareen.

Monte Torolta avautuvat näkymät ovat niin vaikuttavia, että ne hämmästyttävät edelleen sekä paikallisia että vierailijoita. Tämä näkymä yllättää sinut, jos vierailet paikassa ensimmäistä kertaa, sillä et näe vain merta, kuten yleensä ajatellaan, vaan voit nähdä myös saaren laajan maa-alueen.

Varaa puolen päivän retki Menorcalle

2. Kävele saaren korkeimman vuoren ympäri

Monte Torossa| ©Eduardo Ortín
Monte Torossa| ©Eduardo Ortín

Vuoren huipulle pääsee kävellen, autolla tai polkupyörällä. Jos päätät kulkea jalan tai polkupyörällä, olisi parasta pysähtyä muutaman kerran ja ihailla maisemia matkan jokaisella askeleella.

Vuorelle kiipeäminen ei ole vaikeaa, kuka tahansa voi tehdä sen, ja kun olet päässyt huipulle, voit kävellä ympäri aluetta. Jos olet menossa perheenä, auto on ehdottomasti paras vaihtoehto.

Huipulla ollessasi tärkeintä on nauttia maisemista ja kiertää Monte Toron jokainen nurkka.

Jos haluatte patikoida (epäilemättä yksi Menorcan parhaista aktiviteeteista), suosittelen, että jätätte auton Es Mercadaliin ja jatkatte nousua kävellen.

Matkan varrella näet erilaisia nähtävyyksiä, joissa vallitsee vuoristolle ominainen tunnelma. Jos nouset ylös kävellen, matka kestää noin tunnin, mutta se on sen arvoista, kun pää set huipulle.

3. Vieraile Monte Toron neitsyt Marian pyhäkössä

Monte Toron neitsyt Marian pyhäkkö| ©Eduardo Arostegui
Monte Toron neitsyt Marian pyhäkkö| ©Eduardo Arostegui

Tätä pyhäkköä pidetään Menorcan saaren syrjäisimpänä ja syrjäisimpänä kirkkona. Se sijaitsee itse asiassa saaren korkeimmalla kohdalla.

Kaupunkilegendan mukaan pyhäkkö ja vuori ovat saaneet tämän nimen , koska muinoin niitä vartioi härkä, joka piti kaikki vierailijat poissa paikalta.

Eräänä päivänä joukko uskonnollisia miehiä lähti kiipeämään vuorelle, vaikka heidän olisi kohdattava härkä. Kun he pääsivät huipulle ja härkä huomasi, että heillä oli ristit käsissään, hän johdatti heidät luolaan, jossa oli neitsyen kuva.

Kierroksen aikana voit oppia omakohtaisesti tämän muistomerkin elävästä historiasta. Sitä hallinnoi tällä hetkellä Franciscan Order of Mercy. Nykyään siellä asuvat munkit avaavat ystävällisesti ovet, jotta voit tutustua paikkaan alusta loppuun.

Monte Toron neitsyt Marian pyhäkkö erottuu edukseen suurenmoisella goottilaistyylisellä arkkitehtuurillaan, joka on esimerkki Välimeren kulttuurista ja historiasta.

Pyhäkön sisällä on puusta veistetty neitsyen kuva, joka on hieno lisä, jota ei voi olla ihailematta.

4. Odota auringonlaskua vuoren huipulla

Auringonlasku Monte Torossa| ©tonycrake
Auringonlasku Monte Torossa| ©tonycrake

Vaikka yöllä ei ole yleistä mennä ylös, Monte Toro tarjoaa yhden saaren upeimmista auringonlaskuista. Auringonlaskun seuraaminen Menorcan joka kolkan yllä on kokemus, jota et halua jättää väliin.

Jos haluat nähdä auringonlaskun Monte Torossa, suosittelen ottamaan huomioon auringonnousun ajankohdan.

Kiipeäminen voi kestää jopa tunnin riippuen siitä, millaisella ajoneuvolla matkustat. Paras aika saapua on kesällä, koska silloin ilmapiiri on paljon kirkkaampi ja näkymät ovat selkeämmät.

Auringonlasku on upea spektaakkeli, josta voit nauttia ystävien, perheen tai pariskunnan kanssa. Jos haluat nauttia kauniista näköaloista ja nauttia samalla virkistävän juoman, Monte Toro tarjoaa myös hyvän vaihtoehdon viettää miellyttävä iltapäivä horisonttia tuijottaen.

5. Ihaile Jeesuksen pyhän sydämen suurta patsasta

Jeesuksen pyhän sydämen patsas| ©R Flickr6
Jeesuksen pyhän sydämen patsas| ©R Flickr6

Monte Toron huipulla on Jeesuksen pyhän sydämen patsas. Se sijaitsee aivan näköalapaikalla, ja se on ehdoton nähtävyys matkalla ylös vuorelle. Tämä patsas kuvaa Jeesusta kädet ojennettuina, ikään kuin hän toivottaisi koko saaren tervetulleeksi ja syleilisi sitä tasavertaisesti.

Patsas edustaa saaren asukkaiden uskoa ja hengellisyyttä, joka on keskittynyt sekä Toro-vuoren pyhäkköön että Jeesuksen pyhän sydämen hahmoon. Tämä muistomerkki on kopio Brasilian Corcovadon Kristuksesta, vaikkakin huomattavasti pienempi kuin Cariocan kuva.

Muistomerkki on jaettu kahteen osaan, joista ensimmäinen on pohja, joka avattiin yleisölle vuonna 1928. Alun perin tämä tukikohta sijoitettiin sinne Afrikan sodan aikana kaatuneiden muistoksi.

Myöhemmin, noin vuonna 1944, Jeesuksen patsas paljastettiin aivan ensimmäisen muistomerkin yläpuolella.

6. Maista Välimeren parasta ruokaa

Välimeren ruoka| ©Angelo Mossuto
Välimeren ruoka| ©Angelo Mossuto

Sa Posada del Toro on Monte Toron huipulla sijaitseva ravintola. Täällä voit nauttia hienoja tapaksia ja välimerellisiä ruokia, joita vain saaren parhaat ravintolat voivat tarjota.

Se on hyvä paikka levätä raskaan kiipeämisen jälkeen, varsinkin jos olet kävellyt. Tämä ravintola tarjoaa laajan ja monipuolisen ruokalistan, josta koko perhe voi nauttia.

Tämä ravintola on avoinna aamusta alkaen, joten voit nauttia juoman tai välipalan mihin aikaan päivästä tahansa. Jos tulet iltapäivällä, ravintola tarjoaa laajan valikoiman välipaloja ja erilaisia kahveja tai virkistäviä juomia. Lounaan pääruokien osalta voit nauttia paelloja, hummereita ja muita Välimeren alueen ruokia.

Jos haluat maistaa saaren tyypillisimpiä makeisia, tämä on myös oikea paikka. Leivonnaisvalikoima vaihtelee crepeistä kakkuihin ja mantecadosiin.

Ruoan seurana on hyvä valikoima viinejä, joita on saatavilla myös ravintolassa. Voit maistella muun muassa valko- ja punaviinejä.

Kaikki Sa Posada del Torossa nautittavat ruoat, jälkiruoat ja juomat voi nauttia samalla, kun arvostaa paikan tarjoamaa kaunista näköalaa. Epäilemättä gastronominen kokemus Menorcan saaren korkeimmalla kohdalla.

7. Tutustu Es Mercadalin kaupunkiin

Es Mercadal, Menorca| ©Damià Vinent Olives
Es Mercadal, Menorca| ©Damià Vinent Olives

Valkoiset talot, joissa on antiikin ilmapiiri, Es Mercadal on hyvä paikka käydä ennen Monte Toron kiipeämistä tai sen jälkeen. Tämä kylä sijaitsee aivan kukkulan juurella, ja se on koko saaren maantieteellinen keskus.

Es Mercadalissa on erilaisia nähtävyyksiä, joihin voi tutustua korkeintaan parin tunnin ajan.

Yksi parhaista asioista, jotka huomaat paikkakunnalla, on sen asukkaiden ystävällisyys ja ennen kaikkea renessanssiarkkitehtuuri, jota löytyy kaikkialta.

Yksi erikoisimmista rakennuksista, jossa kannattaa vierailla, on San Martínin seurakuntakirkko. Mylly on myös pienen kylän suuri nähtävyys.

Mercadalissa on monia ruokailuvaihtoehtoja, erityisesti alueen ja koko Menorcan saaren tyypillisiä ruokia.

Suositeltavin resepti, jota kannattaa kokeilla, on caldereta (muhennos). Muita ruokalajeja, joita kannattaa kokeilla Es Mercadalissa vieraillessasi, ovat täytetty mustekala, paistettu luikeri ja riisi merenelävillä. Ei ole epäilystäkään siitä, että vierailu tässä pikkukaupungissa ja sen ruokakulttuurista nauttiminen on maaginen ja hieno kokemus makuelämyksille.

8. Osta matkamuistoja matkamuistomyymälästä

Monte Toron juurella| ©Diego Francisco Molina
Monte Toron juurella| ©Diego Francisco Molina

Jos menet Monte Toroon, sinun on ehdottomasti otettava matkamuistoja matkasi muistoksi. Voit pysähtyä matkamuistomyymälässä, joka sijaitsee yläkerrassa Monte Toron neitsyt Marian pyhäkön lähellä.

Tässä myymälässä voit valita monenlaisia matkamuistoja, joita voit antaa sukulaisillesi ja muistoksi matkastasi.

Tilat, joissa tämä matkamuistomyymälä sijaitsee, ovat vanhan rakennuksen sisätiloissa, joissa tunnet olosi varmasti kotoisaksi ja joissa on lämmin ja miellyttävä ilmapiiri, jotta voit tehdä ostoksesi rauhassa.

Tästä paikasta löydät muun muassa avaimenperiä, kirjoja, päiväkirjoja, patsaita ja muita kuriositeetteja, jotka viittaavat Monte Toroon ja Menorcan saareen.

9. Ota paljon kuvia huipulla

Monte toron kuva| ©Heather Cowper
Monte toron kuva| ©Heather Cowper

Jos etsit hyviä valokuvia ja haluat luoda kauniita muistoja, Monte Toro on ehdottomasti yksi saaren parhaista paikoista, josta saat kauniita postikortteja. Jos lähdet perheen tai pariskunnan kanssa, paikka tarjoaa sinulle kauneimmat maisemat laadukkaita valokuvia varten.

Jos menet sinne päivällä, voit ottaa kuvia sekä pyhäkössä että sen ulkopuolella. Suosittelen, että otat mukaan kameran, jossa on erinomainen resoluutio, jotta voit tallentaa jokaisen pienen yksityiskohdan saaren näkymistä, huipulla olevista nähtävyyksistä ja Neitsyt Marian pyhäköstä.

Iltapäivällä ja myöhään illalla kuvat ovat vielä parempia, kun auringonlasku laskee saaren yllä.

Sinulla on mahdollisuus ottaa kuvia sekä auringosta että muusta saaresta, kun iltahämärä laskee. Menorcan parhaat postikortit ovat auringonlaskuja, jotka voi nähdä Monte Toron huipulta.

Pyhäkön sisällä voit ottaa niin monta valokuvaa kuin haluat muistomerkin jokaisesta osasta. On kuitenkin tärkeää, että kysyt ensin paikkaa hoitavilta munkeilta, mitkä ovat rajoitukset, jotka koskevat valokuvien ottamista.

10. Vieraile Cala en Tosqueta

Turqueta Cove| ©Enrique Maestro
Turqueta Cove| ©Enrique Maestro

Jos haluat Monte Toron vierailun jälkeen käydä rannalla, on hyvä hetki vierailla lahdella, joka sijaitsee hyvin lähellä saaren korkeinta vuorta.

Tämä ei ole mikään muu kuin Cala en Tosqueta. Se on todellinen helmi, koskematon ranta, joka sijaitsee hyvin lähellä Fornellsin kaupunkia ja Es Mercadalia. Yksi tämän poukaman parhaista puolista on se, että se ei ole kovin ruuhkainen ja todella pieni, joten se on mukava paikka viettää aikaa perheen kanssa.

Se on hyvä kohde, jos haluat lähteä Monte Torosta viettämään mukavaa ja mukavaa iltaa hyvän vuoristovierailun jälkeen. Se on kohde, jossa voit vierailla perheen tai ystävien kanssa.

Se on hyvä vaihtoehto lasten kanssa tehtäville aktiviteeteille saarella, koska sen vedet ovat rauhalliset.

Pääset tähän paikkaan Camí de Cavallsia pitkin, joka on yksi parhaista reiteistä sinne.

Jos haluat vierailla myös toisessa kauniissa ja koskemattomassa poukamassa hyvin lähellä Monte Toroa, voit mennä Cala Pudentiin. Menorcan parhaat aktiviteetit löytyvät ehdottomasti rannikolta.

Varaa kajakki retki snorklaamalla Fornellsista käsin