Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Purjevenematkat Menorcalta

Harva tunne on verrattavissa purjehtimiseen tuulen ja aaltojen äänessä. Ja jos teet sen Menorcan kristallinkirkkailla vesillä... kokemuksesta tulee (kohtuuhintaista) ylellisyyttä, josta sinun kannattaa ottaa lomallasi kaikki irti.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minuuttia luettu

Purjevenematkat Menorcalta

Purjehdus auringonlaskun aikaan | ©Josh Sorenson

Menorca on luultavasti Baleaarien luonnollisin ja parhaiten säilynyt saari. Siellä pääset nauttimaan merestä ja luonnosta niin kuin harvassa muussa paikassa maailmassa, varsinkin jos osallistut Menorcan veneretkelle. Jos minkä tahansa veneen sijasta päätät täydentää matkasi purjehdusretkellä, haluat jäädä ja asua siellä (ennakkovaroitus on varautunut).

Anna aaltojen keinunnan, tuulen voiman ja Euroopan upeimpien koskemattomien poukamien hiljaisuuden viedä itsesi mukanaan. Kerron sinulle parhaista vaihtoehdoista, joilla voit lähteä tähän seikkailuun:

Paras vaihtoehto

Menorcan Pohjoisten Rantojen Veneretki

Kokopäiväretki purjeveneellä pohjoisissa poukamissa.

Lähdet Fornellsissa aidolla purjeveneellä, ja kippari seuraa tuulen rytmiä, jotta kokemus olisi mahdollisimman aito. Tutustut pohjoisen poukamiin, ja sinulla on aikaa uida ja snorklata.

Saaren pohjoisosassa sijaitseville poukamille on ominaista, että ne ovat käytännössä koskemattomia. Sen lisäksi, että sinua ei ympäröi turisteja jokaisella rannalla, matkustat purjeveneellä vain 10 muun henkilön kanssa, mikä tekee tästä retkestä intiimimmän ja paljon aidomman kokemuksen.

Lähdet purjehtimaan Fornellsista aamulla, ja sinulla on koko päivä aikaa antaa tuulen (ja kipparin) päättää reitti. Miehistö takaa, että purjehdit suurimman osan ajasta ja pääset nauttimaan Menorcan pohjoisosan parhaista paikoista.

Pakkaa mukaan pyyhe, uima-asu, aurinkolasit ja lippis, äläkä huolehdi mistään muusta. Päivän aikana pysähdytte useaan otteeseen uimaan ja snorklaamaan täydellisen päivän päätteeksi.

Miksi valita tämä retki: Erittäin hyvällä hinta-laatusuhteella vietät päivän merellä tutustuen pohjoisen parhaisiin poukamiin. Lounas sisältyy hintaan, ja vene on varustettu niin, että voit snorklata ja tutustua Menorcan vedenalaiseen elämään.

Suositellaan, jos... haluat tehdä purjehdusretken Menorcalla ilman, että sinun tarvitsee rikkoa taskujasi vuokraamalla yksityinen vene. Tämä on paras vaihtoehto intiimille matkalle hyvin pienissä ryhmissä.


Illalla

Menorcan Katamaraaniristeily

Juhli päivän päättymistä auringonlaskun purjeveneajelulla.

Saaren parhaan auringonlaskun voi nähdä mereltä käsin: pulahda uimaan myöhään iltapäivällä ja hyödynnä viimeiset auringonsäteet nauttimalla aperitiivi aluksella ja nauttimalla Välimeren rauhasta päivän päätteeksi.

On selvää, että purjehdus on jotain maagista, mutta jos teet sen myöhään päivällä, tuloksena on varmasti lomasi romanttisin ilta. Hieman ennen kello 19:00 nousette oikeaan purjeveneeseen ja lähdette purjehtimaan kohti pohjoisen poukamia. Edessäsi on muutama tunti aikaa nauttia tuulesta, aalloista ja merestä.

Ehditte käydä päivän viimeisellä uinnilla nauttimassa auringon säteistä ennen sen laskua, ja palaatte veneeseen katselemaan auringonlaskua loppuun, kun aluksella tarjoillaan aperitiivi. Ota mukaasi vaatteita, joihin voit vaihtaa vaatteet, sillä palaat satamaan myöhään illalla. Meren pimeydessä purjehtimisen tunnetta et unohda, kun palaat retkeltäsi.

Miksi valita tämä retki: Tällä retkellä voit viimeistellä täydellisen lomapäivän. Auringonlaskun valot, aperitiivi laivalla ja auringonlasku Välimereltä pitävät siitä huolen.

Suositellaan, jos... haluat liittyä rauhalliseen suunnitelmaan nauttia luonnosta.


Kuinka paljon purjehdusmatka Menorcalla maksaa?

Purjehdus purjeveneellä| ©Unsplash
Purjehdus purjeveneellä| ©Unsplash

Purjehdusretkien hinnat ovat hieman korkeammat kuin ruuhkaisempien veneretkien hinnat. Kannattaa muistaa, että matkustat pienissä ryhmissä ja kokemus on paljon eksklusiivisempi, joten joudut maksamaan noin 60 € 4 tunnin purjehduksesta tai 110 € koko päivästä.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että purjehdusretket sisältävät yleensä juomat ja välipalat. Kokopäiväretkellä myös lounas sisältyy laivaan, joten sinun ei tarvitse huolehtia mistään muusta. Jos etsit jotain edullisempaa, voit aina liittyä isommalle järjestetylle retkelle, kuten joillekin eteläisten poukamien kautta kulkeville retkille (koko päivän hinta on 50 euroa ja neljän tunnin hinta 28 euroa).

Varaa veneilyretki Menorcalla

Miksi purjehdusretki kannattaa tehdä

Menorcan paratiisimaiset rannat| ©Unsplash
Menorcan paratiisimaiset rannat| ©Unsplash

Vastaus on selvä: kokemus on paljon korkeatasoisempi. Ensinnäkin purjeveneisiin mahtuu enintään 12 matkustajaa, joten ne ovat käytännössä yksityisretkiä. Purjehdit kaukana massojen väkijoukoista (ja melusta), ja retken aikana voit nauttia luonnosta entistä enemmän.

Toisaalta voit päästä lähemmäs miehistöä, esittää kysymyksiä kipparille, keskustella suosikkipaikoistanne, jotta hän voi pysähtyä ja te voitte käydä uimassa jne. Lisäksi purjehdusta ei voi verrata siihen, että astuisi paljon suurempaan veneeseen (on olemassa veneitä, joihin mahtuu yli 200 ihmistä).

Tässä vaiheessa on kiistatonta, että Menorcan kristallinkirkkaista vesistä nauttii parhaiten mereltä käsin. Saaren retkitarjonta on kuitenkin varsin monipuolista, ja löydät reittejä ja retkiä kaikille budjeteille. Jos purjehdusretket eivät sovi sinulle, ei hätää, vaihtoehtoja on muitakin.

Varaa veneilyretki Menorcalla

Purjehdusretken varaaminen

Uiminen auringonlaskun aikaan| ©Unsplash
Uiminen auringonlaskun aikaan| ©Unsplash

Helpoin tapa on tehdä varaus verkossa. Helloticketistä voit tarkistaa aikataulut, hinnat ja saatavuuden. Tärkein suositus on varata etukäteen. Purjeveneiden kapasiteetti on hyvin rajallinen, ja jos matkustat kesällä, kysyntä on yleensä hyvin suurta. Varaa laivamatka heti, kun sinulla on lentoliput, jotta tila laivalla ei lopu kesken.

Kuinka kauan purjehdusmatka kestää?

Purjehdus| ©Unsplash
Purjehdus| ©Unsplash

Jos aiot varata purjehdusmatkan, voit valita matkan keston. Yleensä tarjolla on kokopäivämatkoja (hinta on noin 110-120 €) tai puolipäivämatkoja. Puolen päivän purjehdusmatkat kestävät yleensä noin 3,5 tuntia, ja ne ovat yleensä riittävän pitkiä, jotta voit tutustua alueen tärkeimpiin poukamiin.

Varaa veneilyretki Menorcalla

Retkien aikataulut

Nauti saaren läpinäkyvistä vesistä| ©Unsplash
Nauti saaren läpinäkyvistä vesistä| ©Unsplash

Jos valitset kokopäiväretken, sinun on noustava laivaan aamulla (yleensä noin klo 10:00), jotta voit hyödyntää päivänvalon parhaalla mahdollisella tavalla. Palaat satamaan noin klo 17.00 vietettyäsi upean päivän purjehdittuasi pitkin Menorcan rannikkoa ja nautittuasi lounaan aluksella. Jos valitset iltapäiväretken, nouset laivaan noin kello 19: 00, jolloin voit katsella auringonlaskua veneestä käsin, ja palaat satamaan myöhään illalla.

Purjeveneretkien matkasuunnitelma

Purjeveneet Menorcan rannoilla| ©Unsplash
Purjeveneet Menorcan rannoilla| ©Unsplash

Purjehdusretket alkavat yleensä saaren pohjoisrannikolta. Tukikohtasatama on aina Fornells, ja sieltä purjehditaan kirjaimellisesti sinne, minne tuuli vie. Eikä tämän pitäisi huolestuttaa sinua. Ensinnäkin siksi, että kipparin kokemuksen ansiosta pääset pohjoisrannikon upeimpiin ja piilotetuimpiin paikkoihin, ja toiseksi siksi, että koko alue on upea, joten minne ikinä menetkin, tulet hämmästymään.

Pohjoisrannikon tunnetuimpia poukamia ovat Cala Tortuga, Cala Pregonda, Cala Pilar ja Cap de Cavalleria. Tulet hämmästymään.

Muut Menorcan veneretket

Uiminen Menorcalla| ©Unsplash
Uiminen Menorcalla| ©Unsplash

Jos haluat tutustua Menorcan saarta kylpeviin turkooseihin vesiin, mutta et ole vakuuttunut siitä, että haluat tehdä sen purjeveneellä, suosittelen myös vaihtoehtoa tehdä retki katamaraanilla. Jos et, voit aina tutustua Menorcan parhaita veneretkiä käsittelevään oppaaseeni, josta löydät parhaat reitit ja kaikki saatavilla olevat hinnat.

Jos haluat varmistaa, että löydät veneilyretken läheltä hotelliasi tai asuntoasi, olen myös koonnut luettelon parhaista veneilyretkistä, jotka lähtevät jokaisesta saaren suuremmasta poukamasta tai kaupungista:

.