Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Venematkat Mahónista

Mahón on Menorcan pääkaupunki: sen viehättävät kadut ovat nähtävyyksiä, ja sen suuri satama tekee siitä ihanteellisen paikan osallistua veneretkelle.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minuuttia luettu

Venematkat Mahónista

Uimassa Menorcan rannikolla Menorcan rannikolla | ©Mor Shani

Mahónin satama on varmasti yksi Espanjan kauneimmista. Kaupungin orografian suojaama ja täynnä värikkäitä pikkutaloja, se on postikortin arvoinen. Jos olet tullut tänne asti tehdäkseni laivamatkan Menorcan poukamiin, älä epäröi hyödyntää vierailuasi tutustumalla satamaan ja sitä ympäröiviin katuihin.

Lomasi aikana haluat varmasti hypätä turkooseihin vesiin ja osallistua jollekin Menorcan veneretkelle.

Minkä laivamatkan valita Mahónissa

Laivamatka Mahónista| ©Patrick Lalonde
Laivamatka Mahónista| ©Patrick Lalonde

Riippuen haluamastasi matkareitistä voit valita useiden Mahónin satamassa toimivien yhtiöiden välillä. Jotkut vievät sinut vain maisemareitille kaupungin ympäri, kun taas toiset vievät sinut pohjoisen koskemattomille poukamille tai etelän paratiisimaisille rannoille. Ota huomioon:

Veneretki sataman ympäri

EsimerkiksiYellow Catamarans järjestää retkiä itse sataman ympäri, jotta voit nauttia kaupungin parhaista näkymistä. Ne voi varata verkossa, ja ne maksavat vain 12 euroa aikuisilta. Tällä kiertomatkalla et kuitenkaan pääse uimaan tai vierailemaan koskemattomissa poukamissa. Tämä kierros ohittaa kaupungin ja on hyvä tilaisuus ottaa kuvia rannikosta.

Jotain hyvin samankaltaista järjestää Rutas Marítimas de la Cruz. Heidän veneessään voit tutustua satamaan syvällisesti, ja veneessä on myös panoraamaikkunat veden alla, joten voit tutustua myös merenpohjaan.

Retki etelän poukamiin

Sama yhtiö, Rutas Marítimas de la Cruz, järjestää päivittäin lähtöjä Mahónin satamasta etelän ja Ciudadelan lahdille: matka kestää koko päivän (7 tuntia) ja pysähtyy uimaan. Hinta on 44 € aikuiselta, ja se vie sinut tutustumaan Macarellan, Macarelletan, Turquetan ja useiden muiden tunnettujen lahtien luoliin.

Se sisältää myös sangriaa ja herkullista paellaa, joten sinun ei tarvitse huolehtia mistään.

Veneen vuokraus ilman kipparia Mahonissa

Jos sinulla on ajokortti, jolla voit ajaa venettä itse, tai jos uskallat vuokrata pienen veneen, jota varten et tarvitse erityistä lupaa, voit myös vuokrata veneen Mahónin satamasta. Tämä vaihtoehto antaa sinulle paljon vapautta liikkua minne haluat, ilman että sinun tarvitsee liittyä määrättyyn reittisuunnitelmaan tai turistiryhmään. Voit tarkistaa saatavuuden ja hinnat osoitteessa Nautal.

Varaa laivamatka Mahóniin

Kuinka paljon laivamatka Mahonista maksaa?

Näkymä veneestä| ©Alix Greenman
Näkymä veneestä| ©Alix Greenman

Mahónista lähtevien laivamatkojen hinnat vaihtelevat reitistä ja veneestä riippuen: voit tehdä tunnin retken sataman ympäri suurella veneellä noin 12 eurolla, ja jos haluat purjehtia eteläisiin poukamiin koko päivän merellä, hinta voi olla noin 50 euroa. Voit aina vuokrata veneen ilman kipparia purjehtimaan ilman, että sinun tarvitsee noudattaa järjestettyä kiertomatkaa: tällöin hinta voi vaihdella 200 eurosta 1 000 euroon.

Muista, että mitä suurempi retki on kyseessä ja mitä enemmän matkustajia retkelle osallistuu, sitä halvemmaksi aktiviteetti tulee. Hyvä puoli on se, että suuremmat alukset ovat hyvin varusteltuja ja niissä on jopa ruokaa ja juomaa, joten sinun ei tarvitse huolehtia mistään.

Yksityisen veneen vuokraaminen kipparin kanssa tai ilman kipparia tekee kokemuksesta yleensä kalliimman. Jos haluat esimerkiksi vertailla hintaluokkia, koko päivän retki Menorcan pohjoisosassa voi maksaa noin 110 euroa henkilöä kohti, mutta jokaisessa veneessä on vain 10 matkustajaa.

Varaa veneretki Mahoniin

Miten varata venekierros Mahonissa

Veneretki Menorcan ympäri| ©Jordan Irving
Veneretki Menorcan ympäri| ©Jordan Irving

Varaus kannattaa tehdä verkossa ja etukäteen. Mahónin satamassa toimii tällä hetkellä useita yhtiöitä, ja jokaisella yhtiöllä on erilaiset reitit, alukset ja aikataulut. Suosittelen kuitenkin, että varaatte paikan hyvissä ajoin etukäteen, jotta saatte varmasti paikan. Kesäkuukausina kysyntä on yleensä hyvin suurta. Tarkista: Yellow Catamarans, Rutas Marítimas de la Cruz ja Nautal saatavuuden ja hintojen osalta.

Kun päivämäärät ja budjetti ovat selvillä, valitse reitti ja tee varaus matkapuhelimesta tai tietokoneelta. Tarkista, mitä sisältyy hintaan (ateriat, juomat, välipalat, snorklausvälineet jne.), jotta voit valita sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Varaa veneretki Mahonissa

Mahónista lähtevien laivamatkojen aikataulu

Auringonlasku Menorcalla| ©Loreta Pavoliene
Auringonlasku Menorcalla| ©Loreta Pavoliene

Aikataulut vaihtelevat valitun reitin ja laivan tyypin mukaan. Lyhyitä matkoja sataman ympäri tehdään tunneittain, joten jos valitset tämän vaihtoehdon, aikataulut ovat hyvin joustavat. Jos haluat päästä eteläisille poukamille, muista, että reitti on pidempi, joten retki kestää yleensä koko päivän (noin 8 tuntia), ja sinun on lähdettävä aamulla (noin klo 10.00), jotta voit hyödyntää päivän keskituntia.

Laivamatkojen kesto

Katamaraani| ©Brett Jordan
Katamaraani| ©Brett Jordan

Mahónissa on paljon erilaisia vaihtoehtoja: voit valita 7- ja 8-tuntisista laivamatkoista, joilla voit viettää päivän purjehtien, lyhyisiin tunnin mittaisiin retkiin sataman ympäri. Sinun on hyvä tietää, että kokopäiväretkiin sisältyy yleensä lounas, jotta retken logistiikka olisi helpompaa. Jos haluat mieluummin vuokrata yksityisen veneen itsellesi ja seuralaisillesi, voit neuvotella veneen omistajien kanssa ajoista ja kestosta (jolloin maksat yleensä tuntipalkan, joten kesto riippuu budjetistasi).

Retkien aikataulu

Menorcan poukama| ©JR Harris
Menorcan poukama| ©JR Harris

Yleisimmät niistä rajoittuvat kävelyretkiin Mahónin sataman ympäri: ne vievät sinut katsomaan kaupunkia eri näkökulmista sen rantaviivaa, ja vain 60 minuutissa olet takaisin satamassa. Jos haluat nauttia koko päivän uimisesta saaren luonnollisimman osan kristallinkirkkaissa vesissä, reitti vie yleensä etelässä sijaitseville poukamille: vierailet muun muassa Macarellassa, Macarelletassa, Turquetassa, Cala Mitjanassa ja Trebaluguerissa. On olemassa retkiä, jotka johtavat jopa Ciudadelaan asti.

Ne kaikki palaavat päivän päätteeksi Mahónin satamaan, joten retki päättyy samaan reitin lähtöpisteeseen.

Veneretket, jotka lähtevät muista lahdista tai kaupungeista

Ciudadela, Menorca| ©JR Harris
Ciudadela, Menorca| ©JR Harris

Jos et halua varata Mahónista lähtevää laivamatkaa, ei hätää. Saaren tarjonta on niin laaja, että voit valita retkiä ja reittejä, jotka lähtevät muista Menorcan satamista. Esimerkiksi Ciudadelasta lähtee päivittäin laivamatkoja eteläisiin poukamiin tai Cala Galdanasta lähteviä laivamatkoja. Jos haluat tutustua pohjoisiin poukamiin, käytännöllisin tapa on varata venematka Fornellsista.

Mitä muuta voin tehdä Menorcalla?

Saarella on paljon tarjottavaa kulttuurin tasolla: sen kylät, maisemat, kalliot, ruokakulttuuri ja ihmiset saavat sinut haluamaan jäädä ja asua siellä joksikin aikaa. Mutta kun matkustamme, aika on rahaa, joten olen tehnyt matkaoppaan, jotta muistat, mitä et voi jättää väliin Menorcalla.