Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Teneriffa 5 päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Onko sinulla 5 päivää aikaa käydä Teneriffalla etkä tiedä, mistä aloittaa tai mitä nähdä? Jos vastaus on kyllä, lue eteenpäin ja ota huomioon, että kerron sinulle kaiken tässä artikkelissa.

Camilla Graciano

Camilla Graciano

8 minuuttia luettu

Teneriffa 5 päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Teneriffa | ©Vincent Dandrieu-Bergez

Teneriffa on Kanariansaarista suurin ja Espanjan väkirikkain. Siksi sinulla on paljon nähtävää ja tehtävää, ja tarvitset useita päiviä tutustuaksesi kaikkiin tärkeimpiin kohteisiin. Mutta ei hätää, jos järjestät itsesi hyvin, 5 päivässä ehdit nähdä kaikki suosituimmat paikat ja nauttia niistä täysillä.

Jos sinulle tulee Teneriffasta mieleen vain meri, hiekka ja paratiisimaiset rannat, haluan kumota ensimmäisen myytin: saarelta löydät niitä ja paljon, paljon muuta. Teneriffan kulttuurinen ja historiallinen perintö on yhtä hämmästyttävää kuin kaikki sen luonnonmaisemat. Alla kerron , mitä Teneriffalla voi nähdä ja tehdä 5 päivän aikana. Ota tämä matkasuunnitelma huomioon ja järjestä matkasi niin, ettet missaa mitään.

1. päivä: San Cristóbal de la Laguna ja Anagan maaseutupuisto.

San Cristobal de La Laguna| ©Eduardo Arostegui
San Cristobal de La Laguna| ©Eduardo Arostegui

Matkasi ensimmäinen päivä alkaa tutustumalla osaan Teneriffan upeasta luoteisosasta, jossa sijaitsee suosittuja ja ohittamattomia luonnonkauneuksia, jotka sinun kannattaa ehdottomasti sisällyttää matkasuunnitelmaasi, kuten San Cristobal de la Laguna ja Parque de Anaga.

San Cristobal de la Laguna

Teneriffan 5-päiväisen matkasi ensimmäinen pysähdyspaikka on saaren vanhin kaupunki: San Cristobal de la Laguna. Se on Teneriffan toiseksi väkirikkain kaupunki, ja Unesco julisti sen maailmanperintökohteeksi vuonna 1999, koska se on ainoa siirtomaa-aikainen kaupunki, jossa ei ole muureja.

Kävellessäsi sen viehättävillä ja vanhoilla kaduilla hengität osa saaren historiaa, sillä kaupungissa on ainutlaatuisia muistomerkkejä, kuten Casa Lercaro, jossa sijaitsee Teneriffan historian ja antropologian museo, Santa Catalina de Sienan luostari ja Matriz de Nuestra Señora de la Concepciónin seurakuntakirkko.

Kaupungin sydämessä sijaitsee myös tunnusomainen Plaza del Adelantado, joka on keskeisin ja tärkein aukio, joka on nimetty saaren valloittajan, Adelantado Alonso Fernández de Lugon mukaan. On syytä huomata, että tämä aukio saavutti merkityksensä 1500- ja 1900-luvuilla, sillä se oli tärkeimpien julkisten tapahtumien pääpaikka, koska sitä ympäröivät kaupungin tärkeimmät rakennukset.

Anagan maaseudun puisto

Noin 13 kilometrin päässä San Cristóbal de la Lagunasta ja noin 20 minuutin ajomatkan päässä TF-12-tietä pitkin löydät päivän toisen kohteen: Anagan maaseutupuiston. Tässä kohteessa on vaikuttava luonnonkauneus, minkä vuoksi se julistettiin biosfäärialueeksi vuonna 2015, ja sitä on suojeltu vuosien varrella poikkeuksellisella tavalla.

Kerronpa, että tämä on yksi Teneriffan suosituimmista kohteista, ja siksi se on sisällytetty 10 parhaan aktiviteetin joukkoon, joita saarella kannattaa tehdä. Vuoristomaisema häikäisee epäilemättä, vaikka voit myös kävellä sen lukuisia polkuja pitkin, kunnes saavut johonkin henkeäsalpaavista mustan hiekan poukamista.

Jos saan antaa sinulle vinkin, hyvä tapa tutustua tähän upeaan puistoon on opastettu kierros, jossa opit paljon asiantuntevalta oppaalta ilman, että sinun tarvitsee huolehtia mistään.

Varaa opastettu kierros Anagan maaseutupuistoon

2. päivä: Santa Cruz de Tenerife ja La Candelaria

La Candelaria| ©M. Nieves Santos
La Candelaria| ©M. Nieves Santos

Toinen päivä saarella sisältää kaksi sen klassisinta ja ohittamattominta paikkaa, joilla kummallakin on erityinen merkitys, toinen sen pääkaupunkina ja toinen sen hengellisenä pääkaupunkina. Tarkoitan Santa Cruz de Tenerifeä ja La Candelariaa.

Santa Cruz de Tenerife

Mikään ei voita sitä, että toinen päivä tällä saarella aloitetaan kaupungista, joka on ollut Teneriffan pääkaupunki 1600-luvulta lähtien: Santa Cruz de Tenerife. Tästä kaupungista löydät ainutlaatuisia nähtävyyksiä, joihin voit tutustua kävellen tai halutessasi vuokrata polkupyörän, jotta matkastasi tulisi dynaamisempi. Valinta on sinun!

Sen tärkeimmistä nähtävyyksistä löydät mm:

Santa Cruz de Tenerife on myös loistava paikka pysähtyä syömään ja käyttää tilaisuus hyväkseen levätä ja ladata akkuja loppupäivää varten.

Vuokraa polkupyörä kiertääksesi Santa Cruz de Tenerifeä

La Candelaria

Noin 19 kilometrin päässä Santa Cruz de Teneriffalta sijaitsee La Candelarian pikkukaupunki, jossa vietät päivän toisen osan. Kävely sen historiallisilla kaduilla on täydellinen suunnitelma, jota ei pitäisi jättää pois matkasuunnitelmastasi, sillä se sisältää Teneriffan alkuperäisasukkaiden, guanchien, perinnön uudelleen elämisen.

Kerron, mitä tärkeimmistä nähtävyyksistä löydät tästä kaupungista, ja kerron sinulle, mitä niistä ei kannata jättää väliin:

 • Camino Viejo de Candelaria on tie, jota kuljetaan matkalla Santa Cruz de Teneriffalta La Candelariaan ja jolla on yhä jäljellä joitakin sen alkuperäisiä, vuosisatoja sitten rakennettuja osuuksia.
 • Kuuluisa Nuestra Señora de Candelarian basilika, joka on kaupungin suurin ja vaikuttavin kirkko, on julistettu kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi kohteeksi, ja se vie koko samannimisen aukion. Tältä aukiolta löytyy myös 9 pronssipatsasta guanche-kansan 9 kuninkaan kunniaksi.
 • Ermita de San Blas, joka on luonnonluola, josta guanchit löysivät Neitsyt Marian kuvan, josta on nykyään kopio.
 • La Casa Cabildo, entisen kaupungintalon paikka.
 • Keramiikkakeskus "La Casa de las Miquelas", joka on vanha talo, jossa on esillä keramiikkaa.

3. päivä: Teiden kansallispuisto ja Los Gigantesin kalliot

Vieraile Teiden kansallispuistossa| ©Marek Piwnicki
Vieraile Teiden kansallispuistossa| ©Marek Piwnicki

Kolmas päivä saarella on puhdasta seikkailua. Teiden kansallispuistossa voit kiivetä korkeimmalle kohdalle ja toisaalta nauttia Los Gigantes -nimellä tunnetuista mahtavista kallioista, joita voi arvostaa paljon enemmän Atlantin vesillä purjehtiessa. Kerron siitä lisää alla.

Teiden kansallispuisto

Teiden kansallispuisto julistettiin kansallispuistoksi vuonna 1954, ja se on yksi Espanjan suosituimmista. Se on yksi tärkeimmistä vierailukohteista Teneriffalla, ja suosittelen, että jos haluat nauttia siitä täysillä, sinun kannattaa suunnitella vierailu sinne Teiden opastetulla kiertomatkalla.

Siellä voit kiivetä Espanjan korkeimmalle kohdalle El Teiden tulivuorelle ja nauttia muista kansallispuiston kiinnostavista kohteista, kuten esim:

 • Los Roques de García, jotka sopivat erinomaisesti patikointiin.
 • Vieraile tähtitieteellisen observatorion teleskoopeissa.
 • Vieraile Telesforo Bravon vierailukeskuksessa ja El Portillossa.
 • Vieraile Juan Évoran etnografisessa museossa.

Los Gigantesin kalliot

Santiago del Teiden kunnassa sijaitsee yksi Teneriffan vaikuttavimmista luonnonihmeistä, Los Gigantes. Pääset sinne TF-38-tietä pitkin El Teiden kansallispuistosta, jonne on matkaa noin 30 kilometriä.

Kerron teille, että paras tapa arvostaa valtavia, jopa 600 metriä korkeita tuliperäisiä seinämiä on purjehtia veneellä Atlantin vesillä. Tämän ainutlaatuisen ja ainutkertaisen kokemuksen ansiosta voit myös nauttia alueella esiintyvistä valtavasta delfiini- ja valaslajistosta, se on sen arvoista!

Vaikka jos et halua lähteä veneretkelle, suosittelen, että nouset Archipenquen näköalapaikalle, josta on yksi parhaista näkymistä auringonlaskuun, joita olet koskaan nähnyt.

Varaa veneretki Los Gigantesiin

4. päivä: Reitti Teneriffan pohjoisosan läpi, mukaan lukien Puerto de la Cruz, La Orotava, Icod de los Vinos ja Garachico

Puerto de la Cruz| ©Eduardo Arostegui
Puerto de la Cruz| ©Eduardo Arostegui

Neljäntenä päivänä rakastut yksinkertaisesti päätä pahkaa Teneriffaan, ellet ole jo rakastunut. Pohjoisen maisemissa on erityinen viehätysvoima, ja yhdessä päivässä voit käydä tärkeimmissä unelmapaikoissa.

Puerto de la Cruz

Neljännen päivän Teneriffan kierros alkaa yhdestä saaren pohjoisosan suosituimmista turistikohteista, Puerto de la Cruzista. Se on myös yksi monien matkailijoiden suosituimmista yöpymispaikoista Teneriffan-matkallaan, sillä se on yksi vilkkaimmista ja vilkkaimmista kaupungeista.

Täällä on monia matkailun kannalta kiinnostavia paikkoja, joissa voit vierailla, ja voit tehdä sen täydellisesti kävellen, koska kaikki on suhteellisen lähellä. Jotta saisit kaiken irti tästä pienestä kaupungista, kerron sinulle, mitkä ovat tärkeimmät nähtävyydet, joita et voi jättää väliin matkallasi:

Minulla on sinulle suositus, jos haluat tutustua Puerto de la Cruziin eri tavalla ja lisätä hieman adrenaliinia kävelykierroksellesi ympäri kaupunkia, täällä sinulla on mahdollisuus varjoliitoihin, ainutlaatuinen kokemus!

Varaa varjoliitolento Puerto de la Cruzin yllä

La Orotava Village

Neljännen päivän toinen pysähdys tapahtuu Villa de la Orotavassa. Minulla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö vanhan kaupungin kiertoajelu pitäisi sisällyttää matkasuunnitelmaasi. Se on vain noin 8 kilometrin päässä Puerto de la Cruzista, ja suosittelen, että käytät aikaa sen tutkimiseen rauhassa ja hiljaisuudessa, sillä se ei ole kovin suuri, mutta se on hämmästyttävä.

Tästä pikkukaupungista löydät joitakin välttämättömiä turistikohteita, joissa kannattaa vierailla, kerron sinulle, mitkä ovat suosituimpia, jotta et missaa niitä:

Icod de los Vinos

Noin 21 kilometriä TF-5-tietä pitkin saavut neljännen Teneriffalla vietettävän päivän kolmannelle pysähdyspaikalle, Icod de los Vinosiin, pieneen kylään, joka tunnetaan kuuluisasta ja suositusta Drago Milenario -puistosta tai Dragon puistosta, jonka nimi tulee vuonna 1917 kansalliseksi muistomerkiksi julistetusta valtavasta Drago-puuyksilöstä, joka on tunnustetusti Kanariansaarten vanhin.

Epäilemättä ainutlaatuisin ja unohtumattomin kokemus, jonka Icod de los Vinosissa voi kokea, on mennä myyttisen Cueva del Vienton vulkaaniseen putkeen.

Mutta siinä ei ole vielä kaikki, sillä Icod de los Vinosissa voit myös kävellä sen historiallisen kaupunginosan viehättävillä kaduilla, vierailla ja tutustua kaupungin tunnetuimpiin museoihin, kuten Guanche-museoon ja Casa del Plátanoon, ja voit jopa päättää kävelyretken vilvoittelemalla Playa de San Marcosin rannalla, joka ei ole suurin näkemäsi ranta, mutta jolla on aivan erityinen viehätysvoima, joka tekee siitä ainutlaatuisen.

Garachico

Hieman yli 6 kilometrin päässä Icod de los Vinosista, TF-42-tietä pitkin, saavut Teneriffan neljännen päivän seuraavaan ja viimeiseen kohteeseen, Garachicoon. Tämän kylän hämmästyttävin erityispiirre on, että se tuhoutui lähes täysin Trevejo-tulivuoren purkauduttua vuonna 1706 ja rakennettiin kokonaan uudelleen, jolloin siitä tuli entistäkin viehättävämpi, aivan kuin se olisi otettu sadusta.

Kerron teille, että tässä pienessä kylässä on useita vertauskuvallisia ja ikonisia paikkoja, joissa kannattaa vierailla, vaikkakin sen tärkein nähtävyys on epäilemättä El Caletónin luonnonaltaat. Nämä altaat ovat syntyneet luonnollisella tavalla Garachicon vanhaa satamaa tuhonneen tulivuoren laavan vaikutuksesta, ja suosittelen, että käytätte niitä hyväksenne rentoutuaksenne kävelyn ja päivän päätteeksi ja virkistäytyäksenne virkistävällä uinnilla.

Mutta ennen sitä on joitakin tärkeitä kohteita, joita haluan suositella, jotta voit ottaa kaiken irti Garachicosta:

 • Castillo de San Miguel, on muinainen puolustustorni, joka sijaitsee tässä kylässä.
 • Parque de la Puerta de la Tierra, jonka erityispiirre on, että se säilyttää edelleen vanhan sataman sisäänkäyntiportin kaaren 1500-luvulta.
 • El Roque de Garachico, kaupungin suosittu rannikkokallio, joka on osa kaupungin maisemaa, on 77 metriä korkea ja pinta-alaltaan 5 hehtaaria. 300 metriä erottaa sen maasta meren eroosion vuoksi, ja se on useiden lintulajien koti.
 • El Emigranten näköalapaikka, josta avautuvat parhaat panoraamanäkymät kaupunkiin.

Jos haluat, voit vierailla Icodissa ja Garachicossa opastetulla kierroksella, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia järjestelyistä ja voit optimoida Teneriffalla käyntiin käytettävissäsi olevan ajan.

Varaa opastettu kierros Icodiin ja Garachicoon

Päivä 5: Koko maailman paras puisto, Siam Park (Siam Park)

Siamin puisto| ©Andrei Rosca
Siamin puisto| ©Andrei Rosca

Viimeiseksi Teneriffalla vietettäväksi päiväksi tarjoan sinulle klassisen ja erittäin viihdyttävän suunnitelman, joka saa sinut haluamaan palata saarelle käymään siellä uudelleen. Ainutlaatuinen kokemus!

Siam Park on vesipuisto, mutta ei mikä tahansa vesipuisto, vaan paras, ei vain Teneriffalla vaan koko maailmassa. Näin se on tunnustettu vuosi toisensa jälkeen, ja vakuutan teille, että tämä ei ole liioittelua, teidän on vain tutustuttava siihen ymmärtääksenne miksi. Se on myös sisällytetty Teneriffan 10 parhaan puiston luetteloon.

Vaikka se on suunnitelma koko perheelle, siitä nauttiminen ei ole ikärajoitteista, ja on sanomattakin selvää, että se on täydellinen suunnitelma, jos aiot vierailla saarella lasten kanssa. Tämä fantastinen ja suosittu puisto sijaitsee Playa de las Americasin yläosassa, ja se on täysin Thaimaan innoittama.

Jos pidät adrenaliinista, nopeudesta, korkeuksista ja seikkailusta yleensä, tulet todella nauttimaan tästä suunnitelmasta ja kiität minua suosituksesta. Jotta voit kuvitella ja valmistautua, kerron sinulle, että Siam Parkissa on liukumäkiä, joilla pääset 80 kilometrin tuntinopeuteen! Lisäksi siellä on myös muunlaisia pelejä ja seikkailuja.

Toinen perustavanlaatuinen tosiasia on, että tämä puisto ei sulje oviaan vuoden jokaisena päivänä, ja voit hankkia liput verkossa virallisilta verkkosivuilta. Muista, että se maksaa sinulle noin 28 euroa.

Nyt kun sinulla on täydellinen matkasuunnitelma, voit järjestää 5-päiväisen Teneriffan-matkasi parhaalla mahdollisella tavalla ja suunnitella ainutlaatuisen, räätälöidyn elämyksen, josta nautit niin paljon, että nämä päivät riittävät sinulle ja haluat tulla takaisin lisää. Jos olet nyt tullut näin pitkälle etkä usko, että 5 päivää riittää sinulle, jätän sinulle tämän matkasuunnitelman asioista, joita Teneriffalla voi nähdä ja tehdä 7 päivässä, jotta voit vertailla niitä etkä missaa mitään.