Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Vinkkejä valaiden katseluun Teneriffalla

Teneriffalta ei voi lähteä lähtemättä valasristeilylle - se on uskomatonta! Älä missaa näitä vinkkejä, jotta se onnistuu.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

4 minuuttia luettu

Vinkkejä valaiden katseluun Teneriffalla

Valas rannikolla | ©Gustavo A.

Valaanbongaus keskellä valtamerta on kiehtovaa ja monen matkailijan unelma. Jotta saisit Teneriffan valaanbongausretkestäsi kaiken irti, suosittelen, että otat huomioon nämä vinkit, jotka auttavat sinua suunnittelemaan valaanbongauskokemuksesi yksityiskohtaisesti.

1. Varaa kiertueesi etukäteen matkapäivästäsi

Valaan tarkkailu Teneriffalla| ©Peter & Michelle S
Valaan tarkkailu Teneriffalla| ©Peter & Michelle S

Teneriffan valaidenbongausristeilyt ovat yksi suosituimmista aktiviteeteista nauttia saarella olevasta luonnosta, erityisesti perheiden ja ulkomaisten matkailijoiden keskuudessa, sillä se on yksi parhaista paikoista tarkkailla luonnonvaraisia valaita ja delfiinejä mihin aikaan vuodesta tahansa Euroopassa.

Varmistaaksesi, ettet jää paitsi yhdestä näistä Atlantin laivamatkoista, suosittelen varaamaan paikkasi verkossa ja mahdollisimman hyvissä aj oin ennen matkapäivääsi, varsinkin jos se osuu Teneriffan matkailusesonkiin (kesä- ja talvikausi).

Lippujen varaaminen netistä valaanbongausristeilylle on hyvä idea, koska voit vertailla muun muassa aikatauluja, matkojen saatavuutta, kestoa, hintoja ja reittityyppejä.

On esimerkiksi aktiviteetteja, joissa sen lisäksi, että voit tarkkailla valaita veneessä, voit myös kuunnella näiden olentojen ääniä, sukeltaa Kanariansaarten vesiin snorklaamaan tai syödä veneessä.

Helloticketsissä sinulla on monia vaihtoehtoja, joista valita, mutta ennen kuin hankit liput, suosittelen, että katsot postauksen Valaan ja delfiinin katselu Teneriffalla, jotta voit valita sinulle parhaiten sopivan retken.

Haluan lähteä valaanbongausretkelle

2. Tarkista paras aika nähdä valaita Teneriffalla

Vedenalainen valas| ©Frontierofficial
Vedenalainen valas| ©Frontierofficial

Tarkalleen ottaen talvi ja kevät ovat parasta aikaa nähdä valaita ja delfiinejä saarella. Postauksessa Paras aika valaiden ja delfiinien tarkkailuun Teneriffalla saat lisätietoja tästä, ja kerron myös, millainen on saaren ilmasto eri vuodenaikoina.

On totta, että niiden käyttäytyminen riippuu monista tekijöistä, mutta Teneriffa on onneksi yksi Euroopan parhaista paikoista nähdä niitä luonnossa mihin aikaan vuodesta tahansa.

Haluan lähteä valaanbongausretkelle

3. Kameralla vai puhelimella kuvaamaan valaita ja delfiinejä Teneriffalla?

Laita kamera valmiiksi| ©Stacey Gabrielle Koenitz Rozells
Laita kamera valmiiksi| ©Stacey Gabrielle Koenitz Rozells

Ei ole epäilystäkään siitä, että tämäntyyppisellä retkellä repussasi on oltava mukana hyvä kamera, jolla voit tallentaa kokemuksen parhaat hetket muistoihisi.

Valaat ovat nopeita eläimiä, jotka liikkuvat aina puolelta toiselle, joten niitä ei ole helppo saada "poseeraamaan" kuvaa varten. Kun havaitset yhden näistä eläimistä vedessä, voit saada hyvän tuloksen keskittymällä kuvaamaan vain sitä ja unohtamalla muut sen ympärillä mahdollisesti olevat merenelävät.

Toinen vinkki: jos otat DSLR-kameran, yritä käyttää nopeaa suljintilaa kuvaa ottaessasi, ja jos valitset matkapuhelimen, suosittelen valitsemaan vedenpitävän puhelimen, jossa on vedenpitävä kotelo, jos aiot snorklata retken aikana, jotta voit suojata sitä ottaessasi kuvia vedessä.

Haluan lähteä valaanbongausretkelle

4. Mitä muuta minun pitäisi pakata reppuuni?

Älä unohda snorklausvälineet| ©david henrichs
Älä unohda snorklausvälineet| ©david henrichs

Jos haluat lähteä katsomaan valaita ja delfiinejä Teneriffalla, suosittelen, että otat kameran lisäksi mukaan pienen kiikarin, joka auttaa sinua havaitsemaan nämä eläimet kaukaa.

Joskus meri aiheuttaa tuulen kylmyyden laskua, joten risteilylle kannattaa aina ottaa mukaan vedenpitävä takki sekä aurinkovoidetta, lippis ja aurinkolasit.

Jos valaiden katseluristeilyyn sisältyy snorklauspysähdys, muista ottaa mukaan uimapuku ja pyyhe, jolla voit kuivata itsesi risteilyn jälkeen. Tarkista, sisältyykö valitsemallesi retkelle snorklausvälineet, muuten sinun on vuokrattava ne. Älä huoli, saarella on paljon kauppoja!

Ja jos olet altis merisairaudelle laivoilla, älä unohda ottaa mukaan matkapahoinvointilääkettä, jotta pahoinvointi ei pilaa kokemusta.

Haluan lähteä valaanbongausretkelle

5. Tutustu retken aikana näkemääsi villieläimiin, jotta voit tunnistaa ne paremmin

Valaat pinnalla| ©Tony Hisgett
Valaat pinnalla| ©Tony Hisgett

Vaikka luonnonvaraisten eläinten käyttäytymistä ei voi ennustaa, Teneriffan valaanvartiointiristeilylle osallistumisen etuna on se, että valaanvartiointikausi kestää ympäri vuoden, ja on mahdollista nähdä valaan uiskentelevan rauhallisesti meressä lähes joka päivä.

Jotta et jää yllättämättä retkipäivänä, suosittelen, että luet hieman Kanariansaarten vesillä elävistä valaista, jotta voit tunnistaa ne helposti ja tutustua niihin paremmin. Varsinkin jos menet lasten kanssa ja haluat kertoa heille, mitä he näkevät.

Teneriffalla asuu pullonokkadelfiinejä ja luotsivalaita, mutta myös monet muut lajit vaeltavat saarelle aika ajoin. Postauksessa Millaisia valaita voin nähdä Teneriffalla? löydät lisää tietoa merieläimistä, joita voit nähdä veneretkellä. Älä missaa sitä!

Haluan lähteä valaanbongausretkelle

6. Onko 2 vai 3 tunnin valaanvartiointiristeily parempi?

Valaanvartiointiveneet| ©Malcolm Murdoch
Valaanvartiointiveneet| ©Malcolm Murdoch

Se riippuu siitä, mitä haluat saavuttaa toiminnan aikana. Jos haluat vain viihdyttää itseäsi hetken aikaa katselemalla valaita ja delfiinejä, voit valita lyhyen, noin 2 tunnin mittaisen laivamatkan, jolla saat tietoa näistä ystävällisistä eläimistä, kun taas jos etsit merellä vähän enemmän säihkettä, suosittelen vapaa-ajan risteilyä, johon sisältyy lounas laivalla ja pysähdys snorklausta varten.

Se kestää hieman kauemmin, noin 3 tuntia, mutta se on täydellisempi ja hauskempi kokemus, jonka muistat varmasti koko elämäsi ajan.

Mistä risteilyt lähtevät?

Tavallisesti suurin osa Teneriffan valaanbongausristeilyistä lähtee Puerto Colónista, Puerto de los Cristianosista tai Los Gigantesin satamasta. Suosittelen jälkimmäistä vaihtoehtoa, sillä Los Gigantesista purjehtimalla näet kauniit näkymät reitin varrella oleville kallioille ja paljon paremmat mahdollisuudet nähdä näitä mereneläviä.

Haluan lähteä valaiden katseluretkelle

7. Ota kaikki irti laivamatkasta, jos menet lasten kanssa

Lapsi nauttii veneestä| ©alex yosifov
Lapsi nauttii veneestä| ©alex yosifov

Jos matkustat perheesi kanssa Teneriffalle ja sinulla on siihen mahdollisuus, suosittelen lämpimästi tekemään tämän aktiviteetin lasten kanssa, koska heillä on hauskaa veneellä ja nähdä eläimiä niiden omassa elinympäristössä. Se on kokemus, jota he eivät koskaan unohda!

Kuten kaikilla lasten kanssa tehtävillä retkillä, on kuitenkin tiettyjä asioita, joihin sinun on kiinnitettävä huomiota, jotta kaikki sujuu ongelmitta. Suojaa heidät hyvin auringolta esimerkiksi hatulla, aurinkolaseilla ja aurinkovoiteella, jos lähdet risteilylle kesällä. Jos päivä on viileämpi, tee samoin kylmän suhteen ja ota mukaan lämpimiä vaatteita.

Toisaalta lapset ovat arvaamattomia ja voivat saada nälän milloin tahansa, joten älä unohda pakata reppuusi eväitä ja vettä kaiken varalta.

Jos haluat lisää vinkkejä siitä, miten tehdä tämä vierailu perheenä, suosittelen katsomaan postausta Whale and dolphin watching with children.

Haluan lähteä valaiden katseluretkelle