7 parasta Harry Potter -kauppaa Lontoossa

Oletko Harry Potter -universumin fani? Lontoossa on paljon kauppoja, joista voit ostaa mukavan matkamuiston nuoren velhon saagasta.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

7 parasta Harry Potter -kauppaa Lontoossa

Harry Potter -muistoesineet | Shayna Douglas

Lontoon Harry Potter -kierroksen jälkeen ei ole parempaa tapaa päättää tätä taianomaista seikkailua kuin vierailla kaupungin Harry Potter -liikkeissä, joista voit ostaa Harry Potter -muistoesineen, jonka olet haaveillut lisääväsi kokoelmiisi - ota huomioon, niitä on paljon!

1. Harry Potter -myymälä laiturilla 9 3/4, Kings Crossin aseman myymälä

Kauppa Platform 9 3/4:llä| ©Karen Roe
Kauppa Platform 9 3/4:llä| ©Karen Roe

Tämä Harry Potter -myymälä Lontoossa sijaitsee loistavalla paikalla, aivan kuuluisan laiturin 9 3/4 vieressä Kings Crossin asemalla, joten jos olet unohtanut pakata taikasauvasi tai taikajuomakirjasi mukaan, voit aina piipahtaa Kings Crossin myymälässä ostoksilla ennen Tylypahka-pikajunaan nousemista.

Ajatus yhden Harry Potter -myymälän avaamisesta Lontooseen Kings Crossin aseman laiturin 9 ja ¾ viereen syntyi, koska monet kävijät halusivat nähdä yhden elokuvissa esiintyvistä Lontoon tapahtumapaikoista.

Harry Potter -vaunu kuuluu myymälään, ja henkilökunta järjestää jonon niin, että voit ottaa valokuvan työntämällä vaunun laiturille. He pukevat päällesi Tylypahkan huivin ja heittävät sen ilmaan lisätäkseen hetkeen todellisuuden tuntua. Sen jälkeen voit ostaa ammattilaistyylisen valokuvan.

Kings Crossin Harry Potter -kaupan sisustus on saanut inspiraationsa romaanien Ollivanderin kaupasta. Sisustus on paras mahdollinen! Tätä liikettä varten on luotu eksklusiivinen kokoelma, jota et löydä muista Lontoon Harry Potter -liikkeistä - sitä suuremmalla syyllä kannattaa tulla tänne!

 • Osoite: Euston Rd, Lontoo N1 9AL, Yhdistynyt kuningaskunta.
 • Miten sinne pääsee: Metrolla, Circle-, Northern-, Piccadilly- ja Victoria-linjoilla.

Varaa Harry Potter -kierros Lontoossa

2. House of Minalima, taidegalleria, jossa on taikakauppa

House of Minaliman sisäänkäynti| ©Street Sensation!
House of Minaliman sisäänkäynti| ©Street Sensation!

Sohosta löydät toisen Lontoon siisteimmistä Harry Potter -liikkeistä, joka tunnetaan nimellä House of Minalima. Se on graafiseen suunnitteluun erikoistunut taidegalleria, jonka päänäyttely keskittyy Tylypahkan maagiseen universumiin.

Taiteilijat Eduardo Lima ja Miraphora Mira työskentelivät saagan elokuvien parissa ja vastasivat monien valkokankaalla esiintyvien elementtien suunnittelusta, kuten muun muassa "Weasleyn noitavainot", "Päivittäisen profeetan" kannet tai suklaasammakot.

Suosittelen, että käyt House of Minalimassa arkipäivänä tutustumassa tarkemmin ilmaiseen Harry Potter -näyttelyyn (viikonloppuisin se on yleensä täynnä) ja hyödynnät sitten vierailun ostamalla ainutlaatuisen matkamuiston, jonka nämä taiteilijat ovat suunnitelleet nuoren velhon maagisesta universumista.

 • Osoite: 157 Wardour St, Lontoo W1F 8WQ, Yhdistynyt kuningaskunta.
 • Miten sinne pääsee: Metrolla, Piccadilly Circusin asema, Bakerloo- ja Piccadilly-linjat.

Varaa Harry Potter -autokierros

3. House of Spells, fantasiaan erikoistunut matkamuistomyymälä

Vierailu House of Spellsissä Lontoossa| ©ChinaTown
Vierailu House of Spellsissä Lontoossa| ©ChinaTown

Myös Sohossa voit vierailla toisessa Lontoon kiehtovimmista Harry Potter -liikkeistä: House of Spells.

Sen sisustus ja tunnelma on hyvin pitkälti velhoelokuvissa esiintyvien kauppojen mukainen, joten sinne astuessa tuntuu kuin olisit yhdessä kuuluisan Diagon Alleyn kaupoista. Se on uskomaton!

House of Spellsissä myytävistä tuotteista löydät kaikenlaista Harry Potter -universumiin liittyvää (taikasauvoja, taikakirjoja, univormuja, hahmojen figuureja, makeisia, leluja ja paljon jne.), mutta myös muita fantasiasagoja, kuten "Game of Thrones", "Frozen", "Star Wars" tai "Taru sormusten herrasta", monien muiden muassa.

Jos rakastat kerätä esineitä suosikkikirjoistasi ja -elokuvistasi, sinun kannattaa ehdottomasti piipahtaa House of Spellsissä - vietät siellä tunteja! Se sijaitsee vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Leicester Squaren metroasemalta.

 • Osoite: 69-71 Charing Cross Rd, Lontoo WC2H 0NE, Yhdistynyt kuningaskunta.
 • Miten sinne pääsee: Metrolla, Leicester Squaren asema, Northern- ja Piccadilly-linjat.

Varaa Harry Potter -esittelykierros

4. Virallinen Harry Potter -myymälä Lontoossa, kuorrutus Warner Bros Studios -vierailun kakun päälle

Vierailu virallisessa myymälässä| ©LovindLondon
Vierailu virallisessa myymälässä| ©LovindLondon

Yksi hauskimmista kokemuksista, joita Potterheadina voi Lontoossa kokea, on matka Harry Potter Studios Parkiin kaupungin laitamilla - se on uskomaton!

Vieraillessasi Warner Bros -studioilla voit piipahtaa useissa eri kaupoissa, joista voit poimia velhomaailmaan liittyviä matkamuistoja:

 • The Studio Shop: Sieltä löydät muun muassa persoonallisia t-paitoja, Tylypahkan huiveja ja univormuja, sauvakopioita, Quidditch-lippuja tai pehmoleluja.
 • The Forbidden Forest Shop: Sieltä voit ostaa tuotteita, jotka liittyvät tähän Tylypahkan salaperäiseen paikkaan ja sen karmiviin olentoihin.
 • The Railway Shop: Sieltä voit ostaa maagisia herkkuja, kuten suklaasammakoita, lakritsisauvoja ja piparmintturupia, joita voit syödä matkalla takaisin Lontooseen.

Matka Harry Potter Studios Parkin virallisiin kauppoihin on osa elämystä itsessään. Ne ovat kauniisti sisustettuja, ja sieltä löytyy paljon hyvin omaperäisiä tuotteita, joita et löydä muista kaupoista.

Esimerkiksi Warner Bros Studiosin virallinen kauppa myy tyypillisten Harry Potter -tavaroiden lisäksi myös kauniita taideteoksia ja yksinoikeuspainoksia niille keräilijöille, jotka etsivät erikoisempia ja ainutlaatuisempia matkamuistoja.

Mielestäni se on upea kauppa, jossa voit laajentaa Harry Potter -kokoelmaasi ja ostaa lahjoja, koska siellä on niin paljon erilaisia tuotteita. Päästäksesi tähän paikkaan on kuitenkin välttämätöntä, että sinulla on lippu Harry Potter Studios Parkiin, ja jos et suunnittele matkaasi hyvissä ajoin etukäteen, niitä ei ole helppo ostaa, koska kysyntä on hyvin suurta ja liput päätyvät lentämään kuin Hedwig.

Kirjoituksessa Harry Potter Studios Park -liput Lontoossa kerron, mistä ja miten voit ostaa lippuja puistoon ja jos ne ovat vielä loppuunmyytyjä, kirjoituksessa Harry Potter -lippujen jälleenmyynti Lontoossa selitän, mitä voit tehdä saadaksesi viralliset liput nähtävyyteen kaikkine takuineen.

 • Osoite: Studio Tour Dr, Leavesden, Watford WD25 7LR, Yhdistynyt kuningaskunta.
 • Miten sinne pääsee: Junalla, Watford Junctionin asema.

Varaa liput Harry Potter Parkiin

5. Harry Potter Primark Lontoossa

Harry Potter Primark Lontoossa| ©Francisca
Harry Potter Primark Lontoossa| ©Francisca

Vaikka lähes jokaisessa maailman Primarkissa on pieni Harry Potter -universumille omistettu osasto, Oxford Streetin Primarkista on tullut yksi maailman epävirallisimmista Harry Potter -liikkeistä.

Toisin kuin yhtiön muissa ostoskeskuksissa, Oxford Street Primarkissa on valtava osasto täynnä J.K. Rowlingin romaanien tuotteita, ja sieltä löytyy lähes mitä tahansa, mitä vain voit kuvitella. Tossuista, pehmoleluista ja repuista paperitavaroihin, kodin tarvikkeisiin ja Tylypahkan inspiroimiin vaatteisiin.

Primark on luultavasti yksi Lontoon halvimmista Harry Potter -muistomyymälöistä. Koska kyseessä ei ole virallinen tavarantoimittaja, osa tuotteista on hieman epätarkkoja, mutta kuka siitä välittää, kun kotiin voi viedä hienon Rohkelikon pyjaman näin pienellä rahalla?

 • Osoite: 14-28 Oxford St, Lontoo W1D 1AU, Yhdistynyt kuningaskunta.
 • Miten sinne pääsee: Metrolla, Tottenham Court Roadin asema, Central ja Northern Lines.

Varaa Harry Potter -kierros Lontoossa

6. Hamleys-lelukauppa

Hamleys, Lontoon kuuluisa lelukauppa| ©Sheep purple
Hamleys, Lontoon kuuluisa lelukauppa| ©Sheep purple

Tämä Regent's Streetillä sijaitseva lelukauppa on kaupungin instituutio, sillä se on yksi kaupungin vanhimmista lelukaupoista, jolla on peräti 250 vuoden historia. Hamleys on monikerroksinen kauppa, jossa voit ihailla tuhansia leluja ja Harry Potter -saagalle omistettua aluetta, ja Hamleys saa sinut ihastumaan siihen niin paljon, ettet halua lähteä sieltä pois!

Suosittelen kävelemään koko liikkeen läpi, sillä siellä on erittäin erikoisia esineitä, mutta erityisesti nuorelle velholle omistettu osio, sillä hyllyissä on paljon esineitä, jotka houkuttelevat sinua.

Päähenkilön silmälaseista ja taikasauvasta, kultaisesta vasikasta, Tom Riddlen päiväkirjasta ja Marauderin kartasta lautapeleihin, mukeihin, pehmoleluihin ja Tylypahkan inspiroimiin avaimenperiin.

Olipa kyse sitten siitä, että se on yksi kaupungin vanhimmista lelukaupoista, tai siitä, että olet Harry Potter -saagan suuri fani, Hamleysissa kannattaa aina käydä. Etenkin jos matkustat Lontooseen perheen kanssa, sillä pienimmät viihtyvät näin suuressa lelukaupassa ja heillä on varmasti hauskaa!

 • Osoite: 188-196 Regent St., Lontoo W1B 5BT, Yhdistynyt kuningaskunta.
 • Miten sinne pääsee: Metrolla, Piccadilly Circusin asema, Bakerloo- ja Piccadilly-linjat.

7. Lego Toy Shop

Harry Potter -kello Lego-myymälässä| ©Ayleen Dority
Harry Potter -kello Lego-myymälässä| ©Ayleen Dority

Leicester Squarella sijaitseva Lego Store on maailman suurin, ja se on ehdoton osa Lontoon Harry Potter -kauppojen listaa!

Pelkästään myymälässä olevien Lego-rakennelmien ihaileminen on vierailun arvoista, mutta siellä on myös suuri osio, joka on omistettu kirjailija J.K. Rowlingin luomalle maagiselle universumille tuotemerkin omalla kosketuksella.

Sen lisäksi, että voit ostaa muun muassa Tylypahkan linnaa ja Tylypahkan pikajunaa, Hagridin maja, Diagon Alley ja Tähtitornia Harry Potter -malliston lelujen joukossa, voit myös nähdä jäljennöksiä joistakin Lont oon ikonisimmista nähtävyyksistä, kuten tyypillisestä punaisesta puhelinkopista, Big Benistä ja metrovaunusta.

Täältä on vaikea hankkia vain yhtä lelua, sillä ne ovat kaikki aika hienoja!

 • Osoite: 3 Swiss Ct, Lontoo W1D 6AP, Yhdistynyt kuningaskunta.
 • Miten sinne pääsee: Metrolla, Leicester Squaren asema, Northern- ja Piccadilly-linjat.

Varaa Harry Potter -kierros Lontoossa