Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Parhaat Lontoon Liput

Lontoo on yksi maailman mahtavimmista kaupungeista, mutta tarjolla olevien nähtävyyksien määrä voi olla ylivoimainen. Tässä lopullisessa oppaassa kerron, mitä kannattaa tehdä vierailusi aikana, jotta voit tutustua Englannin pääkaupunkiin.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

10 minuuttia luettu

Parhaat Lontoon Liput

Puente de Londres |© Charles Postiaux

Lontoo on Britannian kruunun, jalojen rakennusten ja ainutlaatuisen kaupunkirakenteen kaupunki, jota Thamesin sivujoki hallitsee, mutta se on myös yksi Euroopan johtavista kaupungeista, kansainvälinen poliittinen pääkaupunki, jota ei voi jättää väliin, ja se on myös joidenkin maailman silmäänpistävimpien nähtävyyksien koti. Tässä lopullisessa oppaassa esittelen 22 parasta asiaa, joita kannattaa tehdä vierailusi aikana, jotta voit tutustua Lontoon henkeen.

Lontoon tornista Windsorin linnaan, Westminster Abbeyyn, London Eyeen, Pyhän Paavalin katedraaliin ja Harry Potter -teemapuistoon kerron, millä lipuilla saat Lontoosta eniten irti hauskimmilla aktiviteeteilla. Oletko valmis tähän seikkailuun?

1. Lontoon tornin liput

Lontoon torni|©Maria Uvin
Lontoon torni|©Maria Uvin

Lontoon Toweria, jossa sijaitsee virallinen kuninkaallinen palatsi, pidetään kaupungin kuuluisimpana rakennuksena, ei ainoastaan sen historian vuoksi ja siksi, että se on ollut joidenkin Englannin menneisyyden kuuluisimpien tapahtumien, kuten Anne Boleynin mestauksen, päähenkilönä, vaan myös siksi, että siellä säilytetään Britannian monarkian jalokiviä, kuten kruunajaistuin tai keisarillinen valtakunnan kruunu.

Vierailun aikana Tower of Londonissa pääset sisään kompleksin eri rakennuksiin ja voit osallistua opastetulle kierrokselle Beefeater-vartioston edustajan kanssa. Kierroksella kuulet tämän Unescon maailmanperintökohteena pitämän muistomerkin oudoimmat tarinat. Koska kyseessä on yksi Lontoon suosituimmista maamerkeistä, liput kannattaa varata etukäteen.

Varaa liput Lontoon Toweriin

2. Liput Westminster Abbeyyn

Westminster Abbey|©Maria Victoria 83
Westminster Abbey|©Maria Victoria 83

Westminster Abbey on Englannin tärkein ja omaleimaisin anglikaaninen rakennus ja myös yksi Lontoon edustavimmista, sillä siellä on pidetty useimmat Britannian monarkkien kruunajaiset ja kuninkaalliset häät, kuten kuningatar Elisabet II:n ja prinssi Philipin häät. Näillä lipuilla voit tutustua luostarin sisätiloihin, jotka erottuvat keskilaivastaan ja kappelistaan.

Voit myös vierailla luostarin hautakammiossa, jonne on haudattu joitakin Englannin historian merkittävimpiä henkilöitä, kuten Isaac Newton, Charles Darwin, Stephen Hawking ja Charles Dickens. Westminster Abbeyyn tutustuminen on epäilemättä seikkailu, joka on kuin matka ajassa taaksepäin.

Varaa liput Westminster Abbeyyn

3. Windsorin linna liput

Windsorin linna, Windsor.|©MANUEL SÁNCHEZ CANTÓN
Windsorin linna, Windsor.|©MANUEL SÁNCHEZ CANTÓN

Jotta saat käsityksen Windsorin residenssin historiallisesta merkityksestä, riittää mainita, että se on yksi maailman kuuluisimmista linnoista ja vanhin yhä asuttu linna. Se on kuninkaallisen perheen koti ja siellä sijaitsevat myös kruunun museot, joita voit kiertää vierailusi aikana tutustuaksesi kuninkaallisen kokoelman taideteoksiin.

Näillä lipuilla Windsorin linnaan voit vierailla myös Pyhän Yrjön kappelissa, valtiohuoneissa, joissa monarkki tapaa säännöllisesti Englannin pääministerin, ja valtiohuoneistoissa, joista löydät palvelusväen asunnot ja kellarit.

Varaa liput Windsorin linnaan

4. Liput Lontoon silmään

London Eye|©Theo Crazzolara
London Eye|©Theo Crazzolara

Jos haluat nähdä Englannin pääkaupungin horisontin, yksi parhaista vaihtoehdoista on vierailla London Eye - modernilla näköalatasanteella, joka toimii kuin maailmanpyörä. 30 minuutin lipulla näet Lontoon ylhäältä yhdessä sen lasikapseleista, joista avautuvat huikeat näkymät. Täältä näet Big Benin, Westminster Abbeyn, Buckinghamin palatsin ja kaupungin sillat.

Ennen London Eye -kapseleihin pääsyä voit myös katsoa esittelyvideon, jossa kerrotaan, miten pyörä rakennettiin, mitä materiaaleja käytettiin ja mitä inspiraatioita on ollut tämän nähtävyyden taustalla, jonka englantilaiset aluksi kyseenalaistivat, mutta joka on jo ansainnut paikkansa Lontoon horisontissa turistiviehätyksensä ansiosta.

Varaa liput London Eye -pyörään

5. St Paulin katedraalin liput

Pyhän Paavalin katedraali|©Angel Alicarte
Pyhän Paavalin katedraali|©Angel Alicarte

Christopher Wren oli yksi Englannin historian kuuluisimmista arkkitehdeistä, ja hänen suurin perintönsä oli St Paulin katedraali, viisikerroksinen uskonnollinen rakennus, jossa on monia Britannian sankarivainajien muistomerkkejä, taideteoksia täynnä oleva Kultainen galleria ja terassi, jolta voit tutustua yhteen kaupungin parhaista panoraamanäkymistä.

Vierailun aikana voit tutustua katedraalin sisätiloihin, joka on ainoa uskonnollinen rakennus, jossa on barokkityylinen sisääntuloportti, ja nähdä myös Napoleonin sotien tärkeimpiin hahmoihin kuuluneen amiraali Lordi Horatio Nelsonin rintakuvan, joka on haudattu St Paulin katedraaliin.

Varaa liput St Paulin katedraalissa vierailuun

6. Harry Potter Studios Park -liput

Harry Potterin studiokierros|©Bill Bartlett
Harry Potterin studiokierros|©Bill Bartlett

Jos olet Harry Potter -saagan fani Lontoossa, voit vierailla Harry Potter Studios -teemapuistossa, jossa pääset uppoutumaan kirjailija J.K. Rowlingin luoman nuoren velhon fantastiseen maailmaan. Kokemus on ensi hetkestä lähtien unohtumaton, sillä puistoon kuljetetaan fiktiossa esiintyvän kaltaisella bussilla. Jos ostat lippusi Helloticketsin verkkosivuilta, kuljetus puistoon ja takaisin sisältyy hintaan.

Lisäksi voit tutustua studioissa autenttisiin lavasteisiin ja rekvisiittaan, joita käytettiin jokaisessa elokuvassa, ja voit vierailla suositulla Diagon Alleylla. Voit myös pysähtyä puiston lahjapuodissa ja maistella saagan hahmojen nauttimaa voibiiriä. Oletko valmis Harry Potter -teemapuiston taianomaiselle matkalle?

Varaa liput ja kuljetukset Harry Potter -teemapuistoon

7. Thames-joen risteilyliput

Thames River|©Alfonso
Thames River|©Alfonso

Yksi parhaista tavoista nähdä Lontoon toinen puoli on risteily Thames-joella, joka jakaa Britannian pääkaupungin kahtia. Tällä matkalla voit kokea kaupungin eri näkökulmista samalla, kun näet Big Benin, Trafalgar Squaren ja Saint James Parkin siluetit horisontissa.

Näillä kierroksilla, jotka kestävät yleensä noin puolitoista tuntia, sinua seuraa eri kielillä puhuva ääniopas, joka kertoo sinulle Lontoon kuriositeeteista ja kaupungin historiasta. Voit myös yhdistää nämä Thames-kierrokset muihin suosittuihin aktiviteetteihin, kuten hop-on-hop-off -kiertoajeluihin bussikierroksilla tai London Eye -maailmanpyörän huipulta avautuviin näkymiin.

Varaa Thamesin risteily

8. Liput O2-stadionin huipulle kiipeämiseen

O2-areena|©mimmis.olsson
O2-areena|©mimmis.olsson

Jos haluat erilaisen kokemuksen Lontoon sydämessä, voit valita kiertoajelun O2-areenalle, joka on tunnettu monialainen tapahtumapaikka Britannian pääkaupungissa ja jossa on järjestetty monenlaisia taide- ja urheilutapahtumia. O2-areenan tärkein nähtävyys on kiipeäminen sen kupoliin, jonka voit tehdä valjaissa ja kaidetta pitkin.

O2:n huipulta pääset toiselle kaupungin tärkeimmistä panoraamanäkymistä, josta näet Greenwich Parkin ja olympiapuiston. Lisäksi saat seikkailukokemuksen tällä lipulla, joka sisältää kiipeilyn ja joitakin Lontoon kauneimmista valokuvista 52 metriä korkealta stadionilta.

Varaa liput O2-stadionin huipulla käymiseen

9. Liput Madame Tussaudin vahakabinettiin

Madame Tussauds|©Laura del Fresno
Madame Tussauds|©Laura del Fresno

Madame Tussaudsin vahakabinetti on perinne suurissa kaupungeissa ympäri maailmaa, mutta sen päämaja on Lontoossa, joten jos vierailet Britannian pääkaupungissa, voit vierailla maailman ensimmäisessä vahakabinetissa ja tutustua kaikenlaisiin hahmoihin Madonnasta ja James Deanista Ludvig XVI:een, kuningatar Elisabet II:een, David Beckhamiin ja Kim Kardashianiin.

Lisäksi tämä museo tarjoaa myös näyttelyssä taksilla tapahtuvan immersiivisen kokemuksen, jonka avulla voit oppia Lontoon historiasta kävellessäsi läpi gallerian, joka on täynnä Lontoon menneisyyden tärkeimpien hahmojen vahahahmoja. Pakollinen vierailukohde, jos matkustat Lontooseen lasten kanssa.

Varaa liput Madame Tussauds -vahakabinettiin

10. Liput London Dungeoniin

London Dungeon|©Renee Neuschul
London Dungeon|©Renee Neuschul

Jos haluat vaihtoehtoisen kokemuksen, voit varata liput London Dungeoniin, näytelmään, jossa käydään läpi Britannian pääkaupungin historian pelottavimpia ja hyytävimpiä tapahtumia, kuten suuren kulkutaudin mätänemistä tai vuoden 1666 suurta tulipaloa.

Tämän noin kaksi tuntia kestävän esityksen aikana voit myös tehdä laivamatkan Traitors' Gaten läpi tai kokea omakohtaisesti Viiltäjä-Jackin, Lontoota viktoriaanisen aikakauden lopulla piinanneen suositun sarjamurhaajan, jota ei koskaan löydetty, takaa-ajot.

Varaa liput kohteeseen Madame Tussauds -vahakabinetti

11. Liput The Shardiin

The Shard Lontoon sillalta|©neil_gerrard
The Shard Lontoon sillalta|©neil_gerrard

Jos London Eye -silmän tai O2-stadionin panoraamanäkymät eivät riitä sinulle, voit halutessasi nousta The Shardin huipulle. 310 metriä korkea rakennus on Englannin korkein, ja sen avulla voit nähdä kaupungin kaikessa komeudessaan etenkin kirkkaana lontoolaisena kesäpäivänä.

The Shardin 360 asteen panoraamanäkymien lisäksi voit käyttää 68., 69. ja 72. kerroksessa sijaitsevien observatorioiden interaktiivisia teleskooppeja, ja halutessasi voit myös valita, että lippusi hintaan sisältyy lasillinen samppanjaa ja opas, joka kertoo sinulle taivaanrannan kohteiden historiasta.

Varaa liput The Shardiin

12. Liput Kew Gardensiin

Kew Gardens|©Ian Tear
Kew Gardens|©Ian Tear

Jos haluat erilaisen kokemuksen Lontoossa, kaukana Englannin pääkaupungin keskipisteen historiallisista rakennuksista, voit ostaa liput Kew Gardens -vierailuun. Kyseessä on yli 120 hehtaarin kokoinen luonnontila, jonka maisemat ovat täynnä eksoottisia kasveja ja lajeja ja jonka ansiosta voit paeta hetkeksi Lontoon hälinää ja ottaa turvapaikan tässä Unescon maailmanperintökohteeksi julistamassa kukkaparatiisissa.

Kew Gardens -kierroksen aikana voit vierailla sen viidessä kasvihuoneessa, The Hive -kasvihuoneessa ja Palatsissa, joka on luonnonmukaisen kompleksin päärakennus. Voit myös ottaa valokuvia puiden muodostamalla luonnollisella kävelyreitillä Treetop Walkwaylla ja vierailla kahdessa taidegalleriassa. Jos suunnittelet matkaa Lontooseen lasten kanssa, he voivat nauttia Climbers & Creepers -leikkipuistosta, jossa on laitteita ja nähtävyyksiä pienimmille.

Varaa liput Kew Gardensiin

13. Liput kohteeseen Shrekin seikkailut Lontoossa

Shrekin seikkailu: Lontoo|©Matthew Wells
Shrekin seikkailu: Lontoo|©Matthew Wells

Lontoo on yksi lasten animaatioiden paratiiseista, ja Shrek's Adventures on perhe-elämys maailman tunnetuimmassa örkki-teemapuistossa, jossa tapaat myös legendaarisia hahmoja, kuten Saapasjätkä, Aasi, Tuhkimo ja Fiona, sekä kävelet Kaukana Kaukana Kaukana, joka on Shrekin maailmankaikkeuden 4D-luonnos.

Muiden nähtävyyksien ohella voit myös kokeilla konna-baaria, Poison Applea, jonka henkilökuntaan kuuluu Doris, toinen Shrek-saagan hahmo, joka tuli tunnetuksi Fionan ystävänä, ja osallistua yli 10 erilaiseen elävään teatteriesitykseen, mikä on yksi parhaista vaihtoehdoista Lontoossa koko perheelle.

Varaa liput Shrekin seikkailut -teemapuistoon

14. Old Royal Naval College Painted Hall Liput

Old Royal Naval College|©David Brown
Old Royal Naval College|©David Brown

Old Royal Naval Collegen maalattua salia pidetään Lontoon Sikstuksen kappelina, sillä se on tunnettu freskoistaan ja seinäkoristeluistaan , jotka on suunnitellut Christopher Wren, sama arkkitehti, joka suunnitteli myös St Paulin katedraalin. Alun perin tämän rakennuksen salin oli tarkoitus toimia kuninkaallisen sairaalan veteraanien kokoontumispaikkana, mutta sen kauneus teki siitä vierailunähtävyyden.

Painted Hallista voit myös ihailla avointa näkymää Thamesille, sillä se sijaitsee joen rannalla. Näillä lipuilla voit tutustua myös muihin Old Royal Naval College -kompleksin rakennuksiin, ja sinulla on vapaata aikaa vierailla puutarhoissa ja yleisissä tiloissa.

Varaa liput nähdäksesi Painted Hall Lontoossa

15. Greenwichin observatorion liput

Greenwichin observatorio|©danissanti
Greenwichin observatorio|©danissanti

Jos olet sellainen, joka nauttii tieteellisistä kokemuksista Lontoossa matkoillaan, et voi jättää väliin lippuja Greenwichin observatorioon, jossa voit seistä maapallon kaksi napaa jakavalla meridiaaniviivalla ja tutustua tarinoihin ensimmäisen tähtikartan takana, joka loi aikavyöhykkeet ja suunnitteli uudelleen merenkulun navigointimenetelmät.

Tämä kiehtova kokemus johdattaa sinut niiden tähtitieteilijöiden ja fyysikoiden työhön, jotka alkoivat muotoilla ensimmäistä GPS:ää ja varhaisia planeettajärjestöjä, jotka auttoivat laivojen navigointia ja varmistivat sujuvan kaupankäynnin, joka teki Englannista maailmanmahdin. Kierroksen aikana saat myös parhaat näkymät Lontooseen Great Equatorial Telescope -kaukoputkesta.

Varaa liput Greenwichin observatorioon

16. Liput Kensingtonin palatsiin

Kensingtonin palatsi|©carmen164
Kensingtonin palatsi|©carmen164

Oletko koskaan haaveillut siitä, että olisit osa kuninkaallisia? Jos vastaus on kyllä, yksi lähimmistä kokemuksista, jonka voit saada, on käydä Kensingtonin palatsissa, monumentaalisessa rakennuksessa, jossa Britannian kruununperilliset asuvat. Se sisältää kuninkaan huoneet, kamarit, makuuhuoneet ja galleriat, jotka ovat yleisölle avoinna näillä sisäänkäynneillä, jotta pääset tutustumaan kuninkaalliseen elämäntyyliin.

Kensingtonin palatsi, joka on ollut kuninkaallisena kartanona vuodesta 1690 lähtien, oli kuningatar Victorian syntymä- ja kasvatuspaikka ja myös prinsessa Lady Di:n asuinkoti. Kierroksen aikana voit myös tutustua puutarhoihin ja kävelyreitteihin, joita reunustavat patsaat, veistokset ja suihkulähteet, sekä käydä historiallisissa näyttelyissä, joissa on esillä koruja, pukuja ja valokuvia palatsista ja sen asukkaista.

Varaa liput Kensingtonin palatsiin

17. Liput ArcelorMittal Orbit -näyttelyyn

ArcelorMittal Orbit alhaaltapäin|©Istvan
ArcelorMittal Orbit alhaaltapäin|©Istvan

Toinen hieno paikka nähdä Lontoo ylhäältä on ArcelorMittal Orbit, joka on 114 metrin korkeudellaan kaupungin olympiapuiston korkein kohta. Täältä avautuvat panoraamanäkymät, voit ottaa valokuvan olympiarenkaiden kanssa ja nähdä Itä-Lontoon horisontin, joka on yksi Britannian pääkaupungin ikonisimmista alueista.

ArcelorMittal Orbit on Yhdistyneen kuningaskunnan korkein veistos, joten riippukäytäviltä pääsee yli 30 kilometrin pituisille näkymille, ja sieltä voi helposti nähdä legendaarisen Wembley-stadionin, St Paul's Cathedralin, O2-stadionin näköalatasanteet ja jopa Westminster Abbeyn kupolin.

Varaa liput ArcelorMittal Orbit London -näyttelyyn

18. Liput The Dare Skywalk -elämykseen

Dare Skywalk|©Football Pictures
Dare Skywalk|©Football Pictures

Tottenham Hotspur on yksi Lontoon perinteikkäimmistä jalkapallojoukkueista, ja sen yli 62 000 katsojaa vetävän stadionin kunnostuksen jälkeen on mahdollista päästä sen huipulla oleville näköalatasanteille, jotka täydentävät Lontoon taivaanrantaa, ja ottaa valokuva seuran tunnuksena olevan kultaisen kukon kanssa.

Dare Skywalk on yksi kaupungin vaikuttavimmista aktiviteeteista, sillä siinä yhdistyvät panoraamanäkymät ja kierros yhdellä Englannin kuuluisimmista stadioneista sekä utelias kävely noin 50 metriä maanpinnan yläpuolella sijaitsevaa lasikäytävää pitkin. Sieltä näet myös kentän ja katsomot, jotka ovat täynnä katsojia joka viikonloppu.

Varaa liput The Dare Skywalk Experience -tapahtumaan

19. Liput Kidzaniaan

Kidzania Westfieldin ostoskeskuksessa|©Erwin
Kidzania Westfieldin ostoskeskuksessa|©Erwin

Lasten kanssa matkustaminen on haasteellista, kun pitää yhdistää aikuisten kokemukset lasten aktiviteetteihin, ja Lontoossa yksi parhaista mahdollisuuksista nauttia kiertoajelusta pienten kanssa on käydä Kidzaniassa. Näillä lipuilla pääset nauttimaan interaktiivisesta kaupungista, jossa on teemanähtävyyksiä, joissa lapset voivat näytellä ammattirooleja, pukeutua ja leikkiä aikuisia.

Kidzania keskittyy tarjoamaan lapsille monenlaisia vaihtoehtoja, jotta he voivat leikkiä suosikkiammattiaan, joten heillä on mahdollisuus olla päivän ajan palomies, tanssija, toimittaja, lääkäri, pankkiiri, tiedemies, kokki tai jopa lentäjä.

Varaa liput Kidzania-lapsikaupunkiin

20. Liput Sea Life London Aquariumiin

Akvaario|©Courtney Carson
Akvaario|©Courtney Carson

Sea Life London on yksi Euroopan tunnetuimmista akvaarioista, osittain siksi, että siellä voi tutustua yli 500 merieläinlajiin, kuten haikaloihin, mustekaloihin, pingviineihin ja ankeriaisiin, mutta myös siksi, että siellä voi vierailla lähellä Lontoon ydinkeskustaa, mikä on harvinaista tiheämmin asutuissa kaupungeissa.

Kaikkiaan voit vierailla jopa 14 teemavyöhykkeellä, joilla on erilaisia merellisiä elinympäristöjä ja yli 50 näyttelyesinettä, mukaan lukien Shark Wall, kävelyreitti, jossa voit nähdä haita uimassa lasisessa altaassa suoraan jalkojesi alla. Sea Life London on yksi parhaista lipuista perhe- tai lapsiretkelle Lontoossa.

Varaa liput Sea Life London Aquariumiin

21. Liput ZSL London Zoo

Tiikerit ZSL London Zoo|©Heather Smithers
Tiikerit ZSL London Zoo|©Heather Smithers

ZSL London Zoo on ihanteellinen paikka turisteille, jotka nauttivat villieläimistä ja villieläinten ihmeistä, sillä tästä eläintarhasta löydät gorilloja, kirahveja, makeita, tiikereitä, leijonia ja jopa eksoottisia tai uhanalaisia lajeja, kuten komodolaisia lohikäärmeitä ja pandakarhuja, joten elämyksestä tulee täydellinen.

Eläintarhan erikoisvaihtoehtojen joukossa voit vierailla myös perhosmajassa, pingviinirannalla ja matelijatalossa, jossa käärmeet, kilpikonnat ja krokotiilit elävät yhdessä temaattisessa ympäristössä. Kierroksen päätteeksi olet nähnyt yli 17 000 erilaista eläintä.

Varaa liput ZSL London Zoo -kierrokselle

22. Tutustu kaupungin jokaiseen kolkkaan London Passin avulla

Lontoon jokilaivat|©Rjf pix
Lontoon jokilaivat|©Rjf pix

Jos haluat tutustua Lontooseen syvällisesti, voit valita London Explorer Passin, sähköisen passin, jolla voit säästää matkasi aikana jopa 35 % rahaa valitsemalla liput yli 50 tarjolla olevasta nähtävyydestä, kuten Tower of London, St Paul's Cathedral, British Museum, The Shard ja Wembley Stadium.

Tämä passi on voimassa enintään 60 päivää, ja se aktivoituu ensimmäisestä käyttökerrasta alkaen. Siitä lähtien voit käyttää sen määrän nähtävyyksiä, johon olet ostanut Tourist Cardin, joka tarjoaa vaihtoehtoja 2, 3, 4, 5, 6 ja 7 nähtävyyttä. Lisäksi kortilla pääset Big Busin hop on hop off -bussikierroksille ja Thames-joen risteilyille.

Osta London Explorer Pass nähdäksesi kaupungin jokaisen kolkan