Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Mitä tehdä Lontoossa 7 päivässä

Seitsemän päivän aikana voit tutustua suurimpaan osaan Britannian pääkaupungin tarjonnasta ja vierailla myös muutamissa ympäröivän alueen mielenkiintoisissa paikoissa.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

9 minuuttia luettu

Mitä tehdä Lontoossa 7 päivässä

Lontoo, Yhdistynyt kuningaskunta | ©Yaopey Yong

Koko viikon viettämistä Lontoossa voidaan pitää todellisena ylellisyytenä matkailun ystäville. Seitsemässä päivässä voit tutustua Lontoon tärkeimpiin nähtävyyksiin ja löytää joitakin Lontoon piilotetuimmista salaisuuksista.

Tällaisen oleskelun aikana voit nähdä historiallisia monumentteja, kuten Buckinghamin palatsin, Tower of Londonin ja Big Benin, sekä vierailla joissakin Lontoon monista museoista. Lisäksi pääset tutustumaan Britannian pääkaupunkiin kiirehtimättä ja nauttimaan siitä kaikessa olemuksessaan.

1. päivä: Kävele Marble Archista Big Beniin.

Lontoon Big Ben| ©Oleg Magni
Lontoon Big Ben| ©Oleg Magni

Vaikka sinun on noustava aikaisin, jotta saat kaiken irti tästä päivästä, tämä ensimmäinen päivä on upea retki. Pääset näkemään yhden pääkaupungin ikonisista tapahtumista, vartiovuoron vaihdon, sekä vierailemaan yhdessä maailman tärkeimmistä museoista.

.

Marble Arch

Tämän kierroksen voisi yhtä hyvin tehdä jollakin Lontoon kiertoajelubussilla, mutta ei haittaa, jos haluat ottaa kaiken irti kävellen.

Kierros alkaa Marble Archista, riemukaaresta, joka oli aikoinaan Buckinghamin palatsin sisäänkäynnin yhteydessä ja on nykyään yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä.

Varaa paikkasi Lontoon kiertoajelubussissa

Buckinghamin palatsi ja vartijan vaihtuminen

Buckinghamin palatsiin suuntautuvan kierroksen aikana suosittelen pysähtymään hetkeksi ihailemaan Wellingtonin kaaria, joka rakennettiin juhlistamaan Englannin voittoa Napoleonista.

Kun olet kävellyt osan Diana Memorial Walk -kävelykadusta, pääset lopulta palatsiin, joka on Britannian monarkkien tärkein asuinpaikka. Jos olet noussut aikaisin ja olet paikalla noin kello 10:30-11:00, voit todistaa kuuluisan vartijanvaihdon Buckinghamin palatsissa.

Sisään Westminster Abbeyyn

Lontoon kulttuurin ja historian ihailuun ei ole mitään parempaa kuin astua Westminster Abbeyyn. Odota, että vierailu kestää noin kaksi tuntia, ja muista, että pääset sisään London Passilla tai ostamalla liput Westminster Abbeyyn etukäteen, sillä jonot ovat usein pitkiä.

Westminster Abbeyssa pidetään edelleen maan kuninkaiden kruunajaiset ja hautajaiset. Sisälle on haudattu maineikkaita henkilöitä, kuten Isaac Newton, Charles Dickens ja Charles Darwin, sekä Englannin kuninkaita.

Varaa vierailusi Westminster Abbeyyn

Trafalgar Square ja National Gallery

Trafalgar Square| ©a.canvas.of.light
Trafalgar Square| ©a.canvas.of.light

Westminsteristä jatkat matkaa Lontoon kuuluisimmalle aukiolle, Trafalgar Squareen, jossa sinua tervehtii amiraali Nelsonin patsas ja hänen neljä leijonaansa. Täällä sinua tervehtii amiraali Nelsonin patsas ja hänen neljä leijonaansa.

Aukiolla kävelyn lisäksi aukiolla sijaitsee National Gallery, joka on taiteen ystäville ehdoton museo.

Galleriaan on vapaa pääsy, ja se sisältää suuren kokoelman eurooppalaisten taiteilijoiden maalauksia 1300-luvulta 1900-luvulle. Näet muun muassa Rembrandtin, Tizianin, Velázquezin ja Van Goghin teoksia, vain muutamia mainitakseni.

Varaa vierailusi Kansallisgalleriaan

Matkalla Big Beniin Downing Streetin kautta

Kun olet lopettanut näiden taidemaalareiden töiden ihailun, etsi Whitehall Streetin sisäänkäyntiä, joka johtaa Parliament Squareen.

Matkan varrella voit nähdä vuonna 1698 palaneen palatsin säilyneen osan, jossa on yhä Rubensin maalaama katto.

Ennen kuin saavut Parliament Square -aukiolle, kuljetaan kuuluisan Downing Streetin läpi, jossa sijaitsee Ison-Britannian pääministerin virka-asunto, tarkemmin sanottuna numero 10.

Aukiolle saavuttuasi löydät erilaisia patsaita, jotka esittävät kuuluisia henkilöitä eri puolilta maailmaa, kuten muun muassa Winston Churchill, Abraham Lincoln ja Nelson Mandela.

Aukion tärkein nähtävyys on kuitenkin Westminsterin palatsi, joka tunnetaan myös parlamenttitalona. Täällä sijaitsee Big Ben-nimellä tunnettu torni, vaikka nimi viittaa todellisuudessa vain tornissa sijaitsevaan kelloon.

Lontoo yöllä

On hyvin todennäköistä, että yö on tulossa. Neuvoni on liittyä johonkin Lontoon yökierroksista, joiden avulla näet Lontoon nähtävyydet eri näkökulmasta.

Varaa kiertoajelubussi

2. päivä: British Museum ja St Paul's (Pyhän Paavalin kirkko)

St Paulin katedraali| ©BigStock
St Paulin katedraali| ©BigStock

Kuten edellisenä päivänä, tämäkin toinen päivä kannattaa aloittaa aikaisin, jos haluat hyödyntää aikasi parhaalla mahdollisella tavalla. Reittiohjelmaan kuuluu joitakin kaupungin tärkeimmistä museoista ja suosituin uskonnollinen rakennus.

Opastettu kierros

Paras tapa aloittaa päivä on osallistua yhdelle Lontoon monista opastetuista kierroksista. Tämä ei ainoastaan auta sinua tutustumaan joihinkin nähtävyyksiin, joita et ole vielä nähnyt, vaan auttaa sinua myös ymmärtämään, missä olet käynyt tähän mennessä, ja antaa sinulle tietoa siitä, missä aiot vierailla seuraavina päivinä.

Tarjolla olevien kierrosten valikoima on todella vaikuttava. Voit valita haluamasi teeman mukaisen kävely-, pyöräily-, bussi- tai laivamatkan.

.

Varaa opastettu kierros

Nauti historiasta British Museumissa

Kun kierros on ohi, suuntaa yhteen Lontoon hienoimmista museoista, British Museumiin, johon on vapaa pääsy.

Huomaa, että vierailu ei saa koskaan kestää alle kaksi tuntia, vaikka koko museon katsomiseen menisi useita päiviä.

Kokoelmassa on yli seitsemän miljoonaa esinettä eri puolilta maailmaa, mukaan lukien kuuluisa Rosettan kivi.

Jos haluat käyttää aikasi mahdollisimman tehokkaasti, on parasta tutkia etukäteen, mitä haluat nähdä, jotta voit mennä suoraan vastaaviin huoneisiin. On myös erittäin suositeltavaa ottaa mukaan heidän tarjoamansa ääniopas, jotta saat paremmin tietoa siitä, mitä olet näkemässä.

Varaa opastettu kierros British Museumiin

Lisää historiaa St Paulin katedraalissa

Vaikka Pyhän Paavalin katedraali on jo ulkoisesti vaikuttava kokonsa vuoksi, sillä se on toiseksi suurin Rooman Pietarinkirkon jälkeen, sen sisätilat eivät tuota kenellekään pettymystä.

Heti sisään astuessasi saat vaikutelman siitä, että olet ainutlaatuisessa paikassa, joka on täynnä historiaa. Se on epäilemättä yksi Lontoon parhaista monumenteista muun muassa sen upean sisustuksen ansiosta.

Vierailun aikana kannattaa kiinnittää erityistä huomiota sen kattoja koristaviin freskoihin sekä kiivetä sen kupoliin ja päästä kryptaan.

Osta lippu St. Paulin katedraaliin

Upeat näkymät The Shardista

Päivän viimeinen vierailu on Tower Bridgen ylityksen jälkeen kohti City Hallia. Silloin voit nauttia näkymistä The Shardista, modernista pilvenpiirtäjästä, jossa on vaikuttava näköalatasanne.

The Shardissa on myös ravintola, jossa voit ruokailla. Jos haluat mieluummin jonnekin muualle, ympäröivällä alueella on hyvä valikoima, kuten näet tästä artikkelista, jossa kerrotaan, missä voi syödä The Shardin lähellä.

.

Osta lippu The Shardin näköalatasanteelle

Päivä 3: Camden Marketista Sohoon Lontooseen

Camden Town| ©J.Ligero & I.Barrios
Camden Town| ©J.Ligero & I.Barrios

Matkamme kolmannen päivän kunniaksi olen laatinut reitin, joka vie sinut yhdeltä kaupungin tärkeimmistä ja viehättävimmistä markkinoista sen vilkkaimmille kaduille. Kannattaa muistaa, että joudut lähes varmasti kulkemaan jonnekin metrolla, joten tässä on pieni opas Lontoon metron käytöstä.

Camden Town

Päivä alkaa vierailulla Camden Towniin, yhteen Lontoon mielenkiintoisimmista kaupunginosista. Vaikka se on yleensä hyvin ruuhkainen turistien suuren määrän vuoksi, se on silti säilyttänyt osan vanhasta olemuksestaan, erityisesti siellä järjestettävillä markkinoilla.

Erilaisten kojujen lisäksi yritä vilkaista myös rakennusten julkisivuja. Erikoispaikkana yritä vierailla talleilla.

Se, kuinka kauan haluat viettää täällä, riippuu todella kiinnostuksestasi. Monet käyttävätkin tilaisuutta hyväkseen jopa syödäkseen markkinoilla, mutta kannattaa muistaa, että mitä enemmän aikaa vietät täällä, sitä vähemmän aikaa jää muiden paikkojen katseluun.

.

Tate Modern

Jos sinulla on aikaa jäljellä markkinoiden katsomisen jälkeen, seuraava pysähdyspaikka on Tate Modern, joka on yksi maailman suosituimmista modernin taiteen museoista.

Vierailu Tate Modernissa on taiteen ystäville todellakin ehdoton pakko. Jo sen sijainti entisessä Bankside Power Stationissa lisää sen vetovoimaa.

Tate Moderniin on vapaa pääsy, ja sen kokoelmiin kuuluu muun muassa **Picasson, Warholin, Salvador Dalín ja Monet'**n teoksia.

Harry Potterin tapahtumapaikkojen kierros

Harry Potter -saagan fanit löytävät Lontoosta joitakin parhaista Harry Potter -kierroksistasekä suuren Harry Potter -näyttelyn Warner Studiosissa.

Yksi mielenkiintoisimmista kierroksista on kierros, joka vie Harry Potter -elokuvien kuuluisimpiin tapahtumapaikkoihin King's Crossin aseman kuuluisasta laiturista 9 ja ¾ aina Borough Marketissa sijaitsevaan vuotavaan kattilaan (Leaky Cauldron).

Varaa Harry Potter -kierros

Tutustu Sohon tunnelmaan

Paras aika vierailla tällä alueella on pimeän jälkeen. Silloin tuhannet lontoolaiset ja turistit kulkevat kaduilla. Minun neuvoni on vaeltaa päämäärättömästi ja muun muassa tutustua erilaisiin teattereihin ja runsaaseen määrään kulttibaareja.

Alueen kuuluisin katu on Carnaby. Tunnelmansa lisäksi se on tunnettu ylellisistä joulukoristeistaan, joten se on ehdoton nähtävyys, jos olet Lontoossa jouluna.

4. päivä: Hyde Park, dinosaurukset, valtava maailmanpyörä ja pelottava nähtävyys yhdessä rentouttavan risteilyn kanssa

Luonnonhistoriallisen museon ulkopuolella| ©Diliff
Luonnonhistoriallisen museon ulkopuolella| ©Diliff

Lontoo tarjoaa vierailijoille kaikenlaisia nähtävyyksiä. Juuri tämä monipuolisuus mahdollistaa sen, että tämän neljännen päivän kierros koostuu mitä erilaisimmista paikoista.

Hyde Park

Neljäs päivä alkaa rentouttavalla kävelyllä yhdessä Lontoon hienoimmista puistoista, Hyde Parkissa. Sen polut kätkevät sisäänsä nähtävyyksiä, kuten Peter Panin patsaan, Speaker's Cornerin ja Serpentine-järven.

Varaa pyöräretki Lontoon puistojen läpi

Luonnonhistoriallinen museo

Luonnonhistoriallinen museo on yksi Lontoon näyttävimmistä museoista, etenkin jos matkustat lasten kanssa.

Sen kokoelma koostuu miljoonista luonnon elementeistä, mutta vaikuttavin on epäilemättä dinosauruksille omistettu alue, jossa on muun muassa vaikuttava, liikkeellä ja äänellä varustettu T-Rexin rekonstruktio elämänkokoisena.

Sisäänpääsy on ilmainen, ja siellä on paljon pelejä ja interaktiivisia nähtävyyksiä, joten se on loistava paikka lasten kanssa vierailuun.

Rentoudu veneessä Thamesilla

Kun olet lopettanut ulkoilmasta nauttimisen suurkaupungin sydämessä, haluat varmasti suunnata Thames-joelle erityiseen aktiviteettiin: pienelle risteilylle.

Tällaisia jokiristeilyjä on tarjolla runsaasti, joten tässä on artikkeli parhaista Thames-risteilyistä, jotta voit valita itsellesi parhaiten sopivan risteilyn.

Varaa Thamesin risteily

London Dungeon tai Sea London Aquarium

Sea Life Aquarium Shark| ©Domenico Convertini
Sea Life Aquarium Shark| ©Domenico Convertini

Westminster Bridgen alueelta löydät täydellisen paikan, jos olet kauhun ystävä: London Dungeon.

Se on interaktiivinen nähtävyys, joka kertoo kaupungin synkimmästä tarinasta ja saa varmasti pelokkaimmatkin välillä säikähtämään.

Jos olet menossa lasten kanssa (joille nähtävyyttä ei suositella) tai et ole kovin innostunut karmeista tarinoista, ei ole kovin kaukana Sea Life London Aquarium.

London Eye

Yhdestä pelotteluun suunnitellusta nähtävyydestä toiseen, joka voi saada huimauksesta kärsivät hikoilemaan. Tämä on London Eye, upea 135 metriä korkea maailmanpyörä.

Päästäksesi sen kyytiin suosittelen ostamaan liput London Eyeen etukäteen, jotta pääset nauttimaan parhaista näkymistä Lontooseen.

Älä huoli, jos Lontoossa alkaa pimetä, sillä London Eye on edelleen toiminnassa ja tarjoaa panoraamanäkymän kaupungin valaistuksesta.

Matkalla alaspäin kannattaa etsiä jokin London Eye -silmän ympärillä olevista ravintoloista, jossa voi käydä syömässä.

Osta lippusi London Eyeen

Päivä 5 - Käy Stonehengessä ja Bathissa yhtenä päivänä

Stonehenge Lontoossa| ©Sung Shin
Stonehenge Lontoossa| ©Sung Shin

Yksi Lontoossa vietetyn viikon suurista eduista on se, että sinulla on varaa lähteä järjestetylle kiertomatkalle Lontoosta.

Lontoon lähellä sijaitsee esimerkiksi Stonehenge, jonka vierailun voi yhdistää esimerkiksi Bathin kaltaisiin kauniisiin kaupunkeihin. Nähdäksesi molemmat sinun on päätettävä, teetkö sen omin päin vai vuokraatko järjestetyn matkan Stonehengeen.

Jos vuokraat mieluummin auton tai käytät julkisia liikennevälineitä, harkitse, mitä selitän artikkelissani How to get to Stonehenge from London. Punnitse sitten etuja ja haittoja, jotta näet, sopiiko järjestetty kiertomatka sinulle paremmin.

Retki Stonehengeen ja Bathiin

Jos haluat ottaa kaiken irti ajasta matkasi aikana, suosittelen yhdistämään vierailun Stonehengeen ja Bathin kaupunkiin yhdeksi retkeksi.

Stonehengen viehätysvoima lisääntyy erityisesti kesäpäivänseisauksen aikaan, joka on erityisen suositeltava aika vierailla siellä.

Mitä Bathiin tulee, tätä kaupunkia pidetään yhtenä maan viehättävimmistä kaupungeista sekä kylpylöiden vuoksi, jotka tekevät siitä kuuluisan, että monien muiden nähtävyyksien vuoksi, joihin voit tutustua vierailun aikana.

Varaa matkasi Stonehengeen

6. päivä: Portobello, Covent Garden ja West End -kaupunki

Madame Tussauds -museon ulkopuolella| ©annahasfreckles
Madame Tussauds -museon ulkopuolella| ©annahasfreckles

Matkasi toiseksi viimeinen päivä alkaa yhdestä kaupungin värikkäimmistä kaupunginosista, Notting Hillistä, ja päättyy vierailuun yhdessä Lontoon lukuisista näytöksistä.

Notting Hill ja Portobello Road

Vaikka Notting Hill tuli maailmankuuluksi samannimisestä elokuvasta, se tunnettiin jo entuudestaan värikkyydestään ja siellä järjestettävistä karnevaaleista. Nämä juhlat ovat epäilemättä yksi parhaista asioista, joita kannattaa tehdä, jos olet Lontoossa elokuussa.

Sen tunnetuin katu on Portobello Road, joka halkoo kaupunginosan lähes kokonaan. Paras päivä vierailla on lauantai, jolloin järjestetään yksi kaupungin täydellisimmistä kirpputoreista.

Madame Tussauds

Madame Tussauds -museo esittelee epäilemättä parhaita vahanukkeja kaikkialta maailmasta.

Tässä museossa näet realistisia vahanukkeja tuhansista kuuluisista ihmisistä kaikkialta maailmasta, urheilijoista historian suuriin päähenkilöihin, näyttelijöistä tiedemiehiin.

Osta lippu Madame Tussauds -museoon

Covent Garden

Iltapäivällä on hyvä aika kierrellä Covent Gardenin alueella ja imeä sisäänsä sille ominaista erityistä tunnelmaa. Täällä oli ennen kukkamarkkinat, ja nykyään täällä on lukuisia katusoittajia, ravintoloita, pubeja ja ruokakojuja.

Jos matkustat lasten kanssa, tällä aukiolla sijaitsee museo, josta lapset yleensä pitävät: Lontoon liikennemuseo.

West End

Tämän päivän kierros päättyy West Endiin, joka on yksi kaupungin vilkkaimmista alueista.

Täältä löydät lukuisia ruokailumahdollisuuksia, ja täällä sijaitsee myös suurin osa Lontoon teattereista. Suosittelen päivän päätteeksi katsomaan jonkin West Endissä esitettävistä musikaaleista.

.

Osta lippuja Lontoon musikaaleihin

7. päivä: Sherlock Holmes, sotamuseo ja Primrose Hill

Vierailu Sherlock Holmes -museossa| ©Anders Thirsgaard
Vierailu Sherlock Holmes -museossa| ©Anders Thirsgaard

Tavallisesti me kaikki saavumme matkan viimeiseen päivään melko väsyneinä ja lisäksi kokemuksen loppumisesta on outo surun tunne. Tämä ei kuitenkaan saisi estää nauttimasta viimeisestäkin hetkestä.

Seuraa Sherlock Holmesin reittiä Baker Streetin läpi

Lontoo oli myös paikka, jossa Sir Arthur Conan Doyle kirjoitti tarinat historian kuuluisimmasta yksityisetsivästä: Sherlock Holmesista.

Ei ole yllättävää, että kaupungissa on hahmolle omistettu museo, jonka sijainti ei tule yllätyksenä kenellekään fanille: 221B Baker Street, juuri siinä osoitteessa, jossa Holmes asui romaaneissa.

Primrose Hill

Baker Streetiltä lähdettyään ei ole parempaa paikkaa kuin Primrose Hill. Tämä puisto sijaitsee kukkulan rinteellä ja tarjoaa kävijöille kauniin näköalan kaupunkiin.

Puiston tunnelma on erittäin miellyttävä, ja se on ehdottomasti loistava paikka piknikille tai syömiseen jossakin alueen ravintoloista.

Imperial War Museum

Vapaamuotoisen lounaan jälkeen on aika vierailla yhdessä kaupungin mielenkiintoisimmista ja samalla häiritsevimmistä museoista.

Kyseessä on Imperial War Museum, joka on nimensä mukaisesti omistettu sodalle. Vuonna 1920 avatun museon ensimmäinen tarkoitus oli näyttää ensimmäisen maailmansodan seurauksia yhteiskunnalle. Ajan myötä sen kokoelma laajeni esineiden, asiakirjojen, aseiden ja muiden konfliktien, kuten toisen maailmansodan, uhrien todistusten esittelyyn.

Viimeinen kävelyretki Piccadilly Circuksen ja Oxford Streetin kautta

Lontoolaiset ja turistit pitävät Piccadilly Circusta Lontoon kuuluisimpana risteyksenä.

Joidenkin mielestä se on Lontoon vastine New Yorkin Times Squarelle. Sen näkeminen yöllä ennen kävelyä yhdellä kaupungin suosituimmista ostoskaduista on täydellinen tapa päättää matka.

Nauti Oxford Streetin tunnelmasta

Tätä ostoskatua pidetään Euroopan vilkkaimpana. Sen lähes kahden ja puolen kilometrin pituisia katuja reunustavat kaikenlaiset kaupat, ravintolat ja muut paikat, jotka vetävät puoleensa suuren määrän lontoolaisia ja vierailijoita.

Kävellessäsi tätä katua pitkin näet joitakin kaupungin tunnetuimmista tavarataloista. Jotkut, kuten Selfridges, sijaitsevat arkkitehtonisesti arvokkaissa rakennuksissa.

Jos olet onnekas ja olet Lontoossa joulun aikaan, tämä katu on pakko nähdä jouluvalojensa vuoksi.