Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Mitä tehdä Lontoossa yöllä: kätevä opas, jonka avulla voit nauttia kaupungista päivän päätteeksi.

Komediasta, teatterista ja musiikista aina kaupungin parhaisiin klubeihin ja baareihin, Lontoossa on paljon hauskaa tekemistä yöllä.

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuuttia luettu

Mitä tehdä Lontoossa yöllä: kätevä opas, jonka avulla voit nauttia kaupungista päivän päätteeksi.

London Eye | ©David Geib

Lontoo on epäilemättä yksi maailman suurimmista ja vilkkaimmista kaupungeista. Energinen on tapa kuvata Lontoota yöllä. Aktiviteetteja on runsaasti, joten älä huoli. Vaikka vaihtoehdot tuntuisivatkin rajallisilta, todellisuudessa Lontoossa on aina paljon nähtävää ja koettavaa.

Uppoudu Lontoon yöelämän parhaimpiin puoliin: Lontoon maailmanluokan teatterit, näkymät Hampsteadin observatoriosta, viileät yöt Shoredi tchissä ja paljon muuta.

Jatka!

1. Viini ja ruokailu Thamesilla

Thames-joen yöristeily| ©Graham Hobbs
Thames-joen yöristeily| ©Graham Hobbs

Haluaisitko risteillä pitkin Thames-jokea lasillinen samppanjaa kädessä? Nauti iltaristeilystä Thamesilla neljän ruokalajin aterian, jazzin ja upeiden näköalojen kera.

Näe maailman vaikuttavimmat rakennukset, kuten St Paulin katedraali, Shard, Big Ben, Lontoon torni ja Tower Bridge - ja kaikki ylimääräisen kimalluksen kera!

Varaa Thamesin illallisristeily

2. Lähde luonnonkauniille yöbussikierrokselle

Yöllinen bussikierros Lontoossa| ©saxman1597
Yöllinen bussikierros Lontoossa| ©saxman1597

Lontoon henkeäsalpaavat maamerkit muuttuvat vieläkin taianomaisemmiksi, kun ne valaistaan yöllä.

Ei ole parempaa tapaa kokea niiden mahtavuus kuin kiivetä avoimeen kaksikerroksiseen bussiin! Bussi vie sinut ympäri Lontoon eri nähtävyyksiä ilman pelkoa eksymisestä. Yritä kuunnella elävää opasta, joka viihdyttää sinua kiehtovilla faktoilla ja hauskoilla tarinoilla.

Bussi ylittää Tower Bridgen, ohittaa Lontoon Towerin, Westminsterin palatsin ja London Eye -näköalapaikan. Hämmästy, kun lähestyt vilkasta Trafalgar Squarea ja kaupungin länsipäätä, Piccadilly Circusta. Ja kun näet Big Benin, tiedät olevasi todella Lontoossa!

Lontoon yökierrokset Lontoon kiertoajelubussilla ovat yksi parhaista suunnitelmista, jotka voit valita, varsinkin jos paljon kävelyä ei ole jotain, joka vetoaa sinuun.

Varaa Lontoon yöbussi

3. Hyppää Lontoon silmään

London Eye -kopit yöllä| ©Martin Hesketh
London Eye -kopit yöllä| ©Martin Hesketh

Kyyti (ei koskaan parempaa sanaa) London Eye -robotilla yöllä on ikoninen Lontoon kokemus. London Eye ei ole mitään muuta kuin jättimäinen maailmanpyörä, joka sijaitsee Thames-joen etelärannalla 135 metrin korkeudessa. Suosittelen, että tutustut London Eye -hintoihin ja London Eye -aukioloaikoihin, jotta voit nousta tähän turistinähtävyyteen, sillä ylös kannattaa mennä ainakin kerran.

Kun olet päässyt huipulle, London Eye antaa sinulle mahdollisuuden nauttia kaupungin ikonisimmista nähtävyyksistä.

Varaa liput Lontoon silmään

4. Käy museossa yöllä

British Museum yöllä| ©Jey han
British Museum yöllä| ©Jey han

Monet Lontoon parhaista museoista ja tunnetuimmista gallerioista ovat avoinna myöhään tiettyinä päivinä, kuten British Museum, Science Museum, Tate Modern, National Gallery ja Lontoon liikennemuseo. Päivisin näissä tiloissa on usein vilkasta, mutta illalla on hiljaisempaa, joten voit tutustua jokaiseen yksityiskohtaan kaikessa rauhassa.

Voit paitsi selailla näyttelyitä myös osallistua työpajoihin tai kuunnella museon järjestämiä keskusteluja.

Varaa opastettu kierros British Museumiin

5. Osallistu avainseremoniaan

Avainseremonia Lontoossa| ©Vane
Avainseremonia Lontoossa| ©Vane

Avainten seremonia on 700 vuotta vanha seremonia, joka on yksi Lontoon Towerin nähtävyyksistä. Se järjestetään joka ilta kello 21.53-22.05, ja siinä Towerin vartioston päällikkö luovuttaa avaimet Towerin kuvernöörille.

Aikaisemmin Towerin turvaamisella oli merkitystä, koska se suojasi siellä asuvaa monarkkia. Vaikka näin ei enää olekaan, kruununjalokivet ja muut arvoesineet ovat yhä siellä, minkä vuoksi seremonia on edelleen merkityksellinen.

Tapahtuma on maksuton, mutta sen rajallisen tilan ja suosion vuoksi on suositeltavaa varata paikka ajoissa.

Varaa liput Lontoon Toweriin

6. Kävele Harrodsissa

Harrods yöllä| ©ramonbaile
Harrods yöllä| ©ramonbaile

Harrods on yksi maailman tunnetuimmista kaupoista, ja se myy pääasiassa ylellisyystavaroita. Suosittelen aloittamaan Lontoon yökierroksen kävelemällä Harrodsin läpi, se on silloin täysin valaistu.

Rakennusta hämärässä ympäröivät tuikkivat valot antavat sille kiistatta maagisen tunnelman. Harrodsissa shoppailu voi olla kallista, jos tuhlaat ylellisyystavaroihin, mutta jokaisessa kerroksessa käveleminen riittää kuitenkin ihailemaan uskomatonta yöympäristöä.

Kaksi tärkeää asiaa, jotka on hyvä tietää vierailua varten: Harrodsiin on ilmainen sisäänpääsy, mutta sinne on mentävä ennen kello 21.00, joka on sulkemisaika joka päivä paitsi sunnuntaisin, jolloin se sulkeutuu kello 18.00.

Varaa yökierros Lontoossa

7. Näe yötaivas Hampsteadin observatoriosta

Hampsteadin observatoriossa| ©Guillermo Goldes
Hampsteadin observatoriossa| ©Guillermo Goldes

Jos The Shardin näkymät eivät ole sinulle tarpeeksi jännittävät, kannattaa kokeilla seuraavaa tasoa, Hampsteadin observatoriota. Tämä on yksi harvoista Lontoon observatorioista, joissa voi katsella tähtiä ja yötaivasta.

Hampsteadin observatorio on yksi näkyvimmistä paikoista, josta voi katsella avaruutta, mukaan lukien kuuta, planeettoja ja muita taivaankappaleita. Huomaa kuitenkin, että aukioloajat ovat hyvin rajoitetut.

Hampstead Observatory on avoinna vain syyskuun puolivälistä huhtikuun puoliväliin perjantaisin ja lauantaisin iltahämärästä klo 22:00 asti. Onni nähdä lähes kaikki kaupungin ja taivaankannen kohdat on unohtumaton kokemus.

.

8. Katso esitys The Comedy Storessa

Comedy Storeen osallistuminen| ©Mike Dillon
Comedy Storeen osallistuminen| ©Mike Dillon

Brittiläinen huumori on komiikan laji, joka perustuu erityisesti satiiriin ja keskittyy paljon ihmisten elämään ja tapoihin. Sarkasmi ja itseironia ovat kaksi brittiläisten koomikkojen käyttämää pääteemaa, joten Lontoossa ollessasi yritä avata mielesi tälle klassiselle huumorille, jos englannin kielesi on hyvä, jotta ymmärrät esityksen.

Piccadilly Circusin lähellä sijaitseva The Comedy Store on tunnetuin brittiläisistä komediaklubeista, ja sillä on ollut keskeinen rooli brittiläisen komedian kasvussa. Siellä on noin 400 paikkaa, mikä riittää houkuttelemaan turistijoukkoja.

The Comedy Storen esitykset maksavat esityksestä riippuen 8 GBP (9,52 EUR) - 24 GBP (28,56 EUR). Lontoossa on myös monia muita paikkoja, jotka tarjoavat komediaesityksiä (monet niistä ovat jopa ilmaisia), joten sinulla ei ole mitään tekosyytä olla menemättä.

.

9. Elokuvailta

Elokuvailta| ©Tima Miroshnichenko
Elokuvailta| ©Tima Miroshnichenko

Se on ihan normaalia, kuulen kyllä, että kiireisen nähtävyyksien kiertelypäivän jälkeen haluaa joskus vain istahtaa alas, rentouttaa lihakset ja nauttia hyvästä elokuvasta.

Curzon-elokuvateattereita on ripoteltu ympäri Lontoota. Niissä on mukavat istuimet ja anniskelubaarit, jotka sopivat erinomaisesti rentouttavaan iltaan perheen kanssa tai romanttiseen iltaan kumppanisi kanssa. Nämä elokuvateatterit ovat ylellisiä ja ylellisiä sisätiloiltaan, ja ne sopivat täydellisesti lisämukavuuteen matkallasi.

10. Juhlailta ja musiikkia

Juhlailta| ©Sebastian Ervi
Juhlailta| ©Sebastian Ervi

Jos etsit enemmän bileitä, Lontoo on täynnä funkyjä yökerhoja, jotka ovat auki aamuyön pikkutunneille asti ja tarjoavat monenlaisia musiikkityylejä ja elämyksiä.

Suuntaa Shoreditchiin, jos baarit ja yökerhot ovat sinun juttusi, tai Camdeniin, jossa on tarjolla elävää musiikkia, kuten Spiritual Bar tai Electric Ballroom. Jos olet musiikin ystävä, odota London Moonia, jotta voit aloittaa iltasi.

Onko Lontoossa hyvä yöelämä?

Yöelämä Lontoossa| ©Recal Media
Yöelämä Lontoossa| ©Recal Media

Lontoo on yksi maailman yöelämän pääkaupungeista. Jos sinulla on vapaailta pitkän Lontoon-kierroksen jälkeen, et voi jättää väliin yöpymistä kaupungilla.

Suosittelen, että teet yöbussikierroksen, jonka avulla voit tunnistaa silmiinpistävimmät yöelämän paikat, jotta voit tehdä tietoisempia ja ennen kaikkea makusi mukaisia päätöksiä. Lontoossa on kaikkea ja kaikkea kaikelle!

Yöelämän ostokset Lontoossa

Ilmakuva Westfield Londonista:| ©Ramidjea
Ilmakuva Westfield Londonista:| ©Ramidjea
  • Westfield London: Täältä löydät luksusliikkeitä ja loputtoman määrän paikkoja jokaiseen makuun ja tyyliin.
  • Westfield Stratford City: Täältä löydät yhden Euroopan suurimmista kaupunkien ostoskeskuksista.
  • Lontoon Oxford Street: Täältä löydät designer-merkit ja laadukkaat tuotemerkit.
  • Duke of York Square: Täältä löydät tunnettuja tuotemerkkejä ja rajattoman valikoiman vaatteita.

Onko Lontoo yöllä turvallinen?

Lontoo tyylillä| ©Pixabay
Lontoo tyylillä| ©Pixabay

Lontoo on yleensä turvallinen kaikkina aikoina, myös öisin. Kuten kaikissa suurkaupungeissa, on kuitenkin olemassa alueita tai kaupunginosia, jotka ovat turvallisempia kuin toiset.

Lontoossa ihmiset kävelevät mielellään, myös yöllä. Tämä tarkoittaa sitä, että kaduilla ja kujilla näkee aina ihmisiä kuljeskelemassa vuorokaudenajasta riippumatta.

Paras kaupunginosa Lontoossa illanviettoon?

The Shard yöllä| ©Som Thapa Magar
The Shard yöllä| ©Som Thapa Magar

Shoreditch on mielestäni Lontoon hippimpi ja hipsterimpi kaupunginosa. Siellä on joitakin parhaista katutaiteista (kuten graffiteista), jotka sopivat tämän kaupunginosan illanviettoon. Suuriksi koetusta ylellisyydestä huolimatta suuri osa alueesta on yhä säilyttänyt alkuperäisen hilpeän ja urbaanin tunnelmansa.

Shoreditchin baareissa on ainutlaatuinen tunnelma. Suosittelen ehdottomasti baarihyppelyä alueella, jotta saat täyden kokemuksen joistakin Lontoon yöelämän paikoista. Ja jos haluat tietää lisää Lontoon kaupunginosista, suosittelen tätä artikkelia Lontoon kaupunginosat kaupunginosittain, jotta et missaa mitään matkasi aikana.