Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Mitä tehdä Lontoossa jouluna

Joulu on se, mikä valaisee maailman talvella, herättää paikat henkiin tuikkivilla valoilla, eikä Lontoo ole poikkeus tässä joulun taikuudessa!

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuuttia luettu

Mitä tehdä Lontoossa jouluna

Lontoo jouluna | ©Jamie Davies

Erilaisten festivaalien, jäähallien ja perinteisten markkinoiden ansiosta näet, että kaikki on valmiina, jotta joulumieli loistaa ja näkyy kaupungin joka kolkassa.

Haluatko tietää, mitä Lontoossa kannattaa tehdä jouluna? Älä etsi kauempaa!

1. Luistelu Luonnonhistoriallisessa museossa sen mahtavan joulukuusen vieressä

Luistelusta nauttiminen| ©Ungry Young Man
Luistelusta nauttiminen| ©Ungry Young Man

Lontoossa ei ole pulaa luisteluradoista, mutta joulun kaunein paikka piruettien pyörimiseen on Natural History Museumin jäähalli.

Historiallisen rakennuksen kauniiden näkymien lisäksi keskellä on valtava 30 metriä korkea joulukuusi, jonka keskellä on kahviloita, joissa tarjoillaan kuumaa kaakaota ja useita jouluisia leivonnaisia.

Jos et pidä jäällä edestakaisin liukumisesta, jäällä on näköalatasanne, jolta voit seurata kaikkea ympärilläsi tapahtuvaa. Se on avoinna klo 10-21 joka päivä tammikuuhun asti.

  • Osoite: Cromwell Rd, South Kensington, Lontoo SW7 5BD.

Varaa opastettu kierros Luonnonhistoriallisessa museossa

2. Juhli Hyde Parkissa Winter Wonderland -joulujuhlissa

Hyde Parkin talven ihmemaa| ©TimeOut
Hyde Parkin talven ihmemaa| ©TimeOut

Vuodesta 2007 lähtien tämä klassinen joulutapahtuma on toivottanut vuosittain tervetulleeksi yli kaksi miljoonaa kävijää. Se ei ole vain yksi Lontoon parhaista puistoista, vaan se tarjoaa myös joitakin parhaista jouluaktiviteeteista. Etkö tiedä , mitä tehdä Lontoossa joulun aikaan? Suuntaa Hyde Parkiin.

Marraskuun puolivälistä tammikuun alkuun puistossa järjestetään juhlamarkkinoita, yli 100 huvipuistolaitteita, jättimäinen maailmanpyörä, elävää viihdettä, kuten taitoluistelua, sirkusta, elävää musiikkia sekä lukuisia baareja ja ravintoloita. Näin voit räätälöidä kokemuksesi joulubudjettisi mukaan.

Jos haluat hauskan juomapaikan, kokeile Winter Wonderland -baaria, jossa kaikki on tehty jäästä, myös tuolit, pöydät ja cocktaillasit.

Ja Bavarian Hallissa voit tanssia sydämesi kyl lyydestä DJ:n tahtiin koko päivän ja yön! Puistoon on ilmainen sisäänpääsy.

  • Osoite: W2 2UH.

Varaa London Parks Bike Tour

3. Käy kahvilla Elan Caféssa nauttimassa joulumuotoilusta

Elan Cafe sisustus Lontoossa| ©EL&N London UK
Elan Cafe sisustus Lontoossa| ©EL&N London UK

Elan Cafe Lontoossa on yksi Lontoon jouluaiheisista kahviloista. Sen omituinen jouluinen muotoilu, valot tilan joka nurkassa ja rentouttava musiikki, vaaleanpunaisten pallojen seppeleet, kimaltelevat saniaisen oksat ja vaaleanpunaisten kukkien seinät tekevät siitä ehdottomasti yhden Lontoon parhaista paikoista joulutunnelmaa varten!

Ja jos tämä ei vielä riittäisi, kaikista kahviloista on näkymät St Pancrasin kansainvälisen aseman upealle vaaleanpunaiselle joulukuuselle, joka valaisee St Pancrasin aseman maagisella vaaleanpunaisella valolla. Se on koristeltu 1 200 metrillä juhlanauhaa, johon on painettu tiimin jäsenten rakkauden ja toivon sitaatteja, joilla juhlistetaan henkilökunnan osoittamaa sitoutumista, myötätuntoa ja epäitsekkyyttä.

Voit vierailla asemalla ja nauttia Elanin ruokalistavaihtoehdoista, mutta Elanin kahvit kuuluvat Lontoon suosituimpiin, joten muista tilata kupillinen kahvia.

  • Osoite: St Pancras International, Unit 32-33, Euston Road St. Pancras Station, London N1C 4QP.

Varaa Lontoon ruokakierros

4. Kävele Kew-puutarhojen läpi ja tervehdi joulupukkia ja hänen tonttujaan

Kävele Kew Gardensissa Lontoossa| ©Jim Linwood
Kävele Kew Gardensissa Lontoossa| ©Jim Linwood

Lontoon Kew Gardens on yksi kaupungin vaikuttavimmista viheralueista. Tämä kaunis kasvitieteellinen puutarha sijaitsee vain 30 minuutin julkisen liikenteen matkan päässä kaupungin keskustasta, ja se sisältää muun muassa Kewin palatsin ja yhden maailman laajimmista kasvitieteellisistä kokoelmista - unohtumaton seikkailu koko perheelle!

Parasta on se, että Kew Gardens tarjoaa vaikuttavan valikoiman valo- ja ääninäytöksiä, joita voit ihailla kävellessäsi joulupolkua pitkin. Kahden kilometrin pituisen polun varrella on noin miljoona valoa, jotka tuikkivat puiden oksilla, ja kimalteleva kellotunneli. Matkan varrella on tarjolla minimunkkeja ja vaahtokarkkeja, kakkuja, paistettuja kastanjoita ja kuumaa kaakaota.

Valojen lisäksi siellä on myös vanhoja tivoliajeluja ja tietenkin joulupukki tonttuineen! Hinnat ja lippuvaraukset löytyvät verkkosivuilta.

  • Osoite: Richmond TW9 3AF.

Varaa liput Kew Gardens

5. Syö 34 Mayfairissa

Ruokailu osoitteessa 34 Mayfair| ©Beaky
Ruokailu osoitteessa 34 Mayfair| ©Beaky

34 Mayfair on yksi Lontoon omituisimmista ruokapaikoista, ja siellä on yksi kaikkien aikojen upeimmista jouluasetelmista **-**tämä ei ole liioittelua.

Joulun alla ravintola tekee kaikkensa, sillä sen seinät ja katot on koristeltu 14 000 kertaa, mukaan lukien 8400 kimaltelevaa palloa!

Tämän pihvi- ja grilliravintolan joulumenu sisältää japanilaista Wagyu-pihviä, valkoista tryffeliä, italialaisia pizzoja ja pekingin ankkaa pannukakkujen kera. He järjestävät myös viikonloppubruncheja ja yksityisiä illallisia. Jos arvostat ruokataidetta, suosittelen myös varaamaan ruokakierroksen Lontooseen.

  • Osoite: 34 Grosvenor Square, S Audley St, London W1K 2HD.

Varaa Lontoon ruokakierros

6. Tutustu Southbank Centren talvimarkkinoihin

Southbank Centre Winter Marketissa| ©Pete Woodhead
Southbank Centre Winter Marketissa| ©Pete Woodhead

Kun päivät lyhenevät ja ulkona on pakkasta, Southbank Centren talvitori muuttuu jonkinlaiseksi kauden ihmemaaksi, joka tuo lämpöä kylmiin, talvisiin öihin.

Täältä löydät glögiä, kaneliherkkuja ja käsintehtyjä lahjoja. Kävele markkinoiden läpi ja tutustu satuvalojen valaisemaan kauniiseen näkyyn. Suurin osa kojuista on avoinna klo 22:een asti, joten pitkän päivän jälkeen on runsaasti aikaa nauttia kuuma juoma ja syödä jotain.

  • Osoite: Belvedere Rd, London SE1 8XX

.

7. Katso jouluelokuva Luna Drive-in Winter Cinema -elokuvateatterissa

Luna Drive-in -talvielokuvateatterissa| ©The Luna Cinema
Luna Drive-in -talvielokuvateatterissa| ©The Luna Cinema

Mikään ei ole parempaa talvi-iltana kuin jouluisen klassikon katsominen! **Miksi et siis tekisi sitä autostasi käsin?**Nämä messut tarjoavat ulkoilmaelokuvia eri puolilla Englantia. Hienoa on, että jouluelokuviin liittyvät suunnitelmat vaihtelevat sijainniltaan ja ominaisuuksiltaan, joten suosittelen, että vierailet Luna Driveinin verkkosivustolla saadaksesi lisätietoja. Kaikissa tähän aikaan vuodesta esitettävissä elokuvissa on joulun tuntua, kuten elokuvissa Home Alone, Love Actually ja muissa klassikoissa, joita ei kannata jättää väliin.

8. Kuuntele joululauluja Trafalgarin aukiolla

Trafalgar Square Carols| ©Kathleen Tyler Conklin
Trafalgar Square Carols| ©Kathleen Tyler Conklin

Kuuntele joululauluja ympäri Lontoota ja laula joululauluja Trafalgar Squarella. Yli neljäkymmentä lauluryhmää laulaa joulun alla tunnin ajan kerätäkseen rahaa hyväntekeväisyysjärjestöille, erityisesti joulukuussa Lontoossa.

Muista kääriytyä lämpimästi ja suuntaa aukiolla keskellä sijaitsevan vaikuttavan joulukuusen luo - se on täydellinen paikka kuulla joulun kauniit äänet! Oslon kaupunki lahjoittaa joka vuosi Lontooseen jättimäisen joulukuusen, ja tämä perinne on jatkunut vuodesta 1947 lähtien, jolloin on haluttu kunnioittaa Englannin urheaa roolia toisen maailmansodan aikana.

Kuusi on yleensä noin 25 metriä korkea ja koristeltu sadoilla valaistuilla lampuilla. Älä jätä sitä väliin! Miksetsiis ottaisi kuumaa kaakaota ja käpertyisi pingviinien lailla kuusen ympärille, kun joululaulut soivat? Aukiolla on usein ruokaa ja juomaa tarjoavia kojuja.

  • Osoite: Trafalgar Square, London WC2N 5DN.

9. Käy katsomassa joulunäytös

Lontoon Coliseumin sisällä| ©Tom Page
Lontoon Coliseumin sisällä| ©Tom Page

Talvinen Lontoo on tunnettu luovasta maailmastaan. Uskon siis, että Lontoon West End ei tuota pettymystä! Lontoon Coliseumissa järjestettäviä yleisiä ja vuosittaisia suosikkinäytöksiä ovat muun muassa:

  • A Christmas Carol: Ebenezer Scroogen elämäntarina menneisyydestä, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta.
  • Pähkinänsärkijä: Kertoo tarinan pikkutytöstä, joka sai lahjaksi lumotun pähkinänsärkijän.
  • Lumiukko: Tarina lumiukosta, joka herää henkiin.

Olitpa Lontoossa yhden päivän tai seitsemän päivän vierailulla Lontoossa, jos käyt West Endissä, näet todennäköisesti joulunäytöksen Lontoossa nähtävien musikaalien joukossa.

.

West Endin pantomiimit

Joulupantoa ei tietenkään voi jättää väliin Lontoossa! Pantomiimilla on länsimaisessa kulttuurissa pitkä teatterihistoria, joka juontaa juurensa 1500-luvun komediaan. Pantomiimin kehittäjänä pidetään John Richiä, joka tunnetaan "pantomiimin isänä", koska hän oivalsi ensimmäisenä komediahahmojen potentiaalin.

Nykyään pantomiimit perustuvat suosittuihin satuihin tai kansantarinoihin, kuten Tuhkimoon, Aladdiniin ja Lumikkiin.

Osta lippuja Lontoon musikaaleihin

10. Kävele Lontoon jouluaiheisimmilla kaduilla

Kävele Oxford Streetillä| ©Cristiano Betta
Kävele Oxford Streetillä| ©Cristiano Betta

Lontoossa on vaikuttava valikoima valonäytöksiä, ja Lontoossa on luultavasti joitakin parhaista laitteistoista, joita Britannialla on tarjottavanaan tänä juhlakaudella. Lontoon hienoimmista maamerkeistä Lontoon salaisimpiin paikkoihin, kaikki näyttää jouluiselta.

Yksi parhaista asioista, joita Lontoossa voi tehdä jouluna, on yksinkertaisesti tuijottaa jouluvaloja, jotka läpäisevät pääkadut!

Oxford Street

Yksi parhaista kaduista löytää upeita kimalluksia. Monille lontoolaisille nämä ovat Lontoon tunnetuimmat valot. Tällä pitkällä kadulla on esillä yli 1700 installaatiota, ja se on myös hyvä paikka tehdä jouluostoksia.

Regent Street

Toinen katu, jolla kannattaa käydä, on Regent Street. Joka joulu siellä järjestetään tähtien tähdittämä sytytystapahtuma. Kadulla ei ole yöllä liikennettä, ja läheiset kaupat järjestävät myös mielenkiintoisia tapahtumia, joten kannattaa pitää silmällä, mitä yksityiskohtia tämä kuuluisa katu tarjoaa.

Bond Street

Bond Street, Lontoon yläluokkainen ostosalue, tunnetaan myös legendaarisista riikinkukkohenkisistä jouluvaloista. Saatat ihmetellä, miksi he valitsivat riikinkukkoteeman?

No, nämä tuikkivat valot ovat saaneet inspiraationsa Bond Streetin vilkkaasta menneisyydestä. 1700-luvun lopulla nuoret miehet vierailivat alueella liian näyttävässä asussa. Heistä tuli pian aikansa ensimmäisiä malleja tai "riikinkukkoja", ja ne innoittivat sitten kauniita riikinkukkovaloja, joita näemme joulupäivinä. Eikö olekin mielenkiintoista?

Suunnittelukauppojen ylelliset näyteikkunat ovat myös näkemisen arvoisia! On arvioitu, että yli 250 000 yksittäistä valoa on kytketty toisiinsa.

Varaa yksityinen kierros Lontoossa