Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Lontoon parhaat pyöräretket

Tutustu pyörällä Englannin pääkaupungin jokaiseen nurkkaan. Näillä kierroksilla pääset tutustumaan Lontoon nähtävyyksiin sekä niihin paikkoihin, jotka vain asiantuntijaopas voi näyttää sinulle.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

7 minuuttia luettu

Lontoon parhaat pyöräretket

Buckinghamin palatsi | ©Josh Stead

Suurkaupungin kiertäminen pyörällä on todella ainutlaatuinen kokemus. Valitsemastasi kierroksesta riippuen voit pyöräillä Lontoon keskustan läpi, ohi tärkeimpien kuninkaallisten maamerkkien (kuten Buckinghamin palatsin ja Westminster Abbeyn), Thames-joen varrella tai ehkäpä olet kiinnostunut tutustumaan Lontoon katutaiteen parhaimpiin nähtävyyksiin. Valitsitpa minkä vaihtoehdon tahansa, sinulla on varmasti hauskaa.

Huomaat, että Lontoossa on niin paljon nähtävää ja tehtävää, että mikään ei ole parempaa kuin kiertää kaupunkia kahdella pyörällä, omaan tahtiin ja erikoistuneen oppaan kanssa, joka kertoo sinulle aivan kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää tästä kiehtovasta kaupungista. Oletko valmis? Nyt mennään!

1. Lontoon keskustan pyöräretki

Buckinghamin palatsi pyöräretkellä| ©Yaffa Phillips
Buckinghamin palatsi pyöräretkellä| ©Yaffa Phillips

Lontoo on upea kaupunki, täynnä historiaa ja charmia, mikä tekee siitä ihanteellisen pyöräilyyn. Tämäntyyppisellä englanninkielisellä opastetulla kierroksella pääset tutustumaan joihinkin Englannin pääkaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin, kuten Westminster Abbeyyn, Englannin parlamenttiin ja Big Beniin, Buckinghamin palatsiin, Covent Gardeniin ja sen katutaiteilijoihin, Pyhän Paavalin katedraaliin ja Trafalgar Squareen.

Tämä kierros on yksi Lontoon 10 parhaasta kierroksesta ja retkestä, sillä se on todella kattava ja antaa sinulle yleiskuvan eri nähtävyyksistä ja niiden sijainnista. Saat myös liikuntaa samalla, kun näet tämän hämmästyttävän kaupungin kohokohdat.

Näet jopa vartiovuoron vaihtumisen Buckinghamin palatsissa, joka on todellinen spektaakkeli, jota ei kannata jättää väliin. Perinteisissä mustapunaisissa univormuissaan kuningattaren vartijat esittävät perinteisiä ja vähemmän perinteisiä lauluja. Noin 45 minuutin ajan voit nauttia tästä esityksestä, joka järjestetään Buckinghamin palatsin pääsisäänkäynnin luona.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: alkaen 44 €
 • Kesto: noin 3 tuntia 30 minuuttia
 • Kulkuväline: Polkupyörä
 • Tämän vaihtoehdon edut: Se on ihanteellinen tapa saada käsitys kustakin nähtävyydestä, missä se sijaitsee ja mistä on kyse, lisäksi saat hieman liikuntaa ja opas puhuu englantia
 • Tämän vaihtoehdon haitat: Ei suositella lainkaan ihmisille, jotka eivät pidä liikunnasta

Varaa pyöräretki Lontoon puistoihin ja puutarhoihin

2. Lontoon katutaidetta pyöräretkellä

Shoreditch, katutaide.| ©Stephen Kelly
Shoreditch, katutaide.| ©Stephen Kelly

Jos taide on sinun juttusi ja valitset tämän vaihtoehdon, näet Itä-Lontoon kohokohdat. Taideasiantuntijan opastuksella voit kiertää läpi sellaisten taiteilijoiden teoksia kuin uskomaton Banksy, Space Invader, ROA, Shepherd Fairey ja monet muut.

Vierailet alueilla, joista on tullut katutaiteen synonyymejä. Pyöräile Lontoossa kaupunginosa kaupunginosalta ja nauti Hackneyn, Brick Lanen, Shoreditchin tai Hoxtonin kaltaisista paikoista, joissa jokainen seinä on kuin kankaalle maalattu ja kaikki on värjätty väreihin näiden uskomattomien taiteilijoiden lahjakkuuden ja mielikuvituksen ansiosta.

Sinua opastaa lontoolainen katutaiteilija, joka on aktiivinen osa Lontoon katutaideliikettä, joten saat kuulla tarinoita, jotka saavat sinut lumoantumaan. Joillakin näistä retkistä on tarjolla spraymaalipurkkeja, jotta voit itse kokea, millaista on luoda taideteos.

Ehdottomasti pakollinen taiteen ystäville.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: alkaen 35 €
 • Kesto: 2 tuntia
 • Kulkuväline: Polkupyörä
 • Vaihtoehdon edut: Näet Lontoon katutaiteen parhaat palat taiteilijan kädestä pyörälläsi
 • Vaihtoehdon haitat: Opas puhuu vain englantia.

Varaa London Parks -pyöräretki

3. Kierros Thamesin jokirannalla

Tower Bridge pyörällä, Lontoo| ©Javier García Alfaro
Tower Bridge pyörällä, Lontoo| ©Javier García Alfaro

Nauti yhdestä Lontoon uskomattomimmista näkymistä. Thamesin rannalla voit nauttia joistakin kaupungin perinteisimmistä ja kuuluisimmista maamerkeistä. Legendaarinen Globe-teatteri, jossa William Shakespeare esitti näytelmänsä, London Bridge, vaikuttava London Eye ja Englannin parlamentti ovat olleet Englannin kulttuurin ja historian hiljaisia todistajia vuosisatojen ajan.

Tällä 4 tunnin opastetulla kierroksella tutustut paikkoihin, joissa olet aina halunnut käydä pyörällä. Oppaasi kertoo sinulle tarinoita ja legendoja kaupungin eri kulmista, ennen kuin pysähdyt yhdellä Lontoon vanhimmista ja suurimmista markkinoista: Borough Marketilla. Siellä voit nauttia tyypillisimmistä lontoolaisista tuoksuista ja mauista samalla, kun lepuutat jalkojasi kaiken pyöräilyn jälkeen.

Näet, että tällä kiertomatkalla on kaikkea, pääset jopa pyöräilemään London Bridgen yli! Ainutlaatuinen kokemus.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Hinta: alkaen 39 €
 • Kesto: noin 4 tuntia
 • Kulkuväline: Polkupyörä
 • Vaihtoehdon edut: Voit vierailla mielenkiintoisimmissa paikoissa, jotka sijaitsevat Thamesin rannalla, sinulla on asiantunteva opas
 • Vaihtoehdon haitat: Ei sovellu huonokuntoisille henkilöille kierroksen pituuden vuoksi. Opas vain englanniksi

Varaa pyöräretki Thames-jokea pitkin

4. Lontoon kuninkaalliset kohokohdat pyöräretkellä

Westminster Abbey pyöräretkellä| ©Garry Knight
Westminster Abbey pyöräretkellä| ©Garry Knight

Englanti on yksi niistä harvoista maista, joissa on edelleen monarkki, tässä tapauksessa kuningatar Elisabet. Jos kuninkaalliset ovat aina kiehtoneet sinua, tämä kiertomatka vie sinut kaikkiin niihin paikkoihin, jotka perinteisesti liittyvät kuninkaallisiin. Buckinghamin palatsista ja kuninkaallisista puutarhoista Westminster Abbeyyn sekä klassiseen ja valokuvauskelpoiseen Clock Toweriin, jossa sijaitsee kuuluisa Big Ben.

Asiantunteva oppaasi kertoo tarinoita kuninkaista, kuningattarista, prinsseistä ja prinsessoista, jotka ovat kiertäneet näitä uskomattomia tiloja. Mukavan pyörän kyydissä voit liikkua omaan tahtiisi ja helposti Englannin pääkaupungin kaikissa nurkissa ja kolkissa. Ohitat varmasti Lontoon 10 tärkeintä maamerkkiä.

Koe tämä uskomaton kokemus kuninkaallisen talon, Sussexien, Windsoreiden ja Mountbattenien salaisuuksien ja heidän rakkauden ja vihan historiansa kautta, joka on valloittanut lukuisat fanit ja historioitsijat.

Kierroksen päätteeksi on yksi Lontoon kierroksen pakollisista kohteista: käynti perinteisessä pubissa, jossa nautitaan jääkylmä olutpurkki. Kohotetaan malja huudolle Jumala varjelkoon kuningatarta!

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: alkaen 32 €
 • Kesto: noin 4 tuntia
 • Kuljetusväline: polkupyörä
 • Vaihtoehdon edut: opit yksityiskohtaisesti kaiken kuninkaallisista ja saat samalla liikuntaa
 • Vaihtoehdon haitat: opas puhuu vain englantia. Ei sovellu huonokuntoisille henkilöille.

Varaa Thames River Cycle Tour

5. Perinteinen Richmond Parkin pyöräretki

Richmond Park, Lontoo| ©Andreas
Richmond Park, Lontoo| ©Andreas

Richmond Park sijaitsee noin 10 mailin päässä Lontoon keskustasta, ja se on unelmapaikka. On vaikea uskoa, että niinkin lyhyen matkan päässä Lontoon suurkaupungista on Richmond Parkin kaltainen paikka, jossa peurat yhä elävät.

Richmond Park oli1500-luvulla kuninkaallisten perinteinen metsästysalue, ja nyt siellä voi nauttia luonnosta ja nauttia pyöräilystä tai piknikistä nurmikolla. Jos olet onnekas ja saat aurinkoisen päivän Englannin sumuisessa pääkaupungissa, älä epäröi, vaan varaa paikkasi tälle retkelle ja nauti ainutlaatuisesta paikasta.

Asiantunteva oppaasi kertoo sinulle tarinoita kuninkaallisista, ja voit vierailla Henrik VII:n palatsin jäännöksissä sekä muissa valikoiduissa kohteissa tässä upeassa paikassa. Nauti lounasta perinteisessä pubissa Thamesin rannalla, kun näet osan Lontoon kaupungista kaukaisuudessa. Erittäin mielenkiintoinen kierros, joka vie sinut ajassa taaksepäin.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: alkaen 109 €
 • Kesto: noin 4 tuntia
 • Kulkuväline: polkupyörä
 • Vaihtoehdon edut: opit yksityiskohtaisesti kuninkaallisista ja tämän perinteisen metsästysalueen historiasta ja saat samalla liikuntaa
 • Vaihtoehdon haitat: opas puhuu vain englantia. Ei sovellu huonokuntoisille henkilöille.

6. Vuokraa oma pyörä ja pyöräile ympäri Lontoota

Pyöräily Lontoossa| ©Jaanus Silla
Pyöräily Lontoossa| ©Jaanus Silla

Toinen hyvä idea on vuokrata pyörä ja pyöräillä muun muassa Lontoon 10 parhaan puiston läpi.

Vieraile uskomattomassa Hyde Parkissa, joka on yksi kaupungin kauneimmista puistoista, täynnä yksityiskohtia ja jossa sijaitsee Kensington Gardens. Regent's Park ja Primrose Hill, kaksi viehättävää paikkaa. Äläkä jätä väliin Victoria's Parkia, jossa on suuri järvi. Nämä ovat kaikki Englannin pääkaupungin nähtävyyksiä. Lontoo on kuuluisa muun muassa uskomattomista puistoistaan. Ne ovat ihanteellisia pyöräilyyn, sillä useimmissa niistä on useita polkuja ja erityisiä polkupyöräreittejä.

Lontoossa on monia paikkoja, joissa voit vuokrata polkupyöriä päiväksi, ja voit etsiä niitä netistä budjettisi ja haluamasi pyörätyypin mukaan. Monissa paikoissa vuokrataan jopa tandem-pyöriä, jos matkustat yli 10-vuotiaiden lasten kanssa, ja erikoistuimilla varustettuja pyöriä, jos matkustat hyvin pienten lasten kanssa.

Kaupungissa pyöräily on yksi parhaista tavoista päästä kosketuksiin kaupungin ja sen asukkaiden rytmin kanssa. Saat kokemuksia, jotka jäävät ikuisesti mieleesi. Ota neuvostani vaari, et tule katumaan. Olitpa sitten opastetulla kierroksella tai omatoimisesti, Lontoossa liikkuminen kahdella pyörällä on lyömätöntä.

Miten voin varata Lontoon pyöräretken?

Lontoon pyöräretkellä| ©Jaanus Silla
Lontoon pyöräretkellä| ©Jaanus Silla

Kuten näet, Lontoon kaupungissa on monia vaihtoehtoja pyöräretkille ja retkille, ja paras tapa on varata ne verkossa, se on helpoin tapa, ja voit myös lukea muiden käyttäjien kommentteja, jotka ovat varanneet retken ennen sinua. Koska tämäntyyppinen pyöräretki on hyvin suosittu matkailijoiden keskuudessa, suosittelen varaamaan paikan etukäteen paikan takaamiseksi. Useimmilla näistä retkistä on ilmainen peruutusoikeus, joten sinun ei tarvitse olla huolissasi, jos sää ei ole paras mahdollinen.

Kuinka pitkiä Lontoon pyöräretket ovat?

Pyöräily Lontoossa| ©Jaanus Silla
Pyöräily Lontoossa| ©Jaanus Silla

Kuten olen eritellyt jokaisessa matkassa, useimmat niistä kestävät noin 3-4 tuntia, koska tämä on aika, jonka tarvitset nähdäksesi joitakin Englannin pääkaupungin nähtävyyksiä, ja jos aikaa olisi vähemmän, sinulla olisi paljon paikkoja, joissa voit käydä. Siksi sinun on oltava hyvässä fyysisessä kunnossa, sillä matkoilla on määrättyjä reittejä, joita sinun on noudatettava.

Mitä näen tämäntyyppisellä kiertomatkalla?

Lontoon pyöräretki| ©Jaanus Silla
Lontoon pyöräretki| ©Jaanus Silla

Periaatteessa tämäntyyppisellä matkalla pyöräilet paljon, sen voin taata. Mutta ennen kaikkea vierailet Englannin pääkaupungin vaikuttavimmissa nähtävyyksissä. Valitsemastasi kierroksesta riippuen näet sitten kuninkaalliset kohokohdat, katutaiteen kukoistuspaikat, Thames-joen rannan kuuluisimmat paikat tai Richmond Parkin. Kuten huomaat, retkiä on tarjolla jokaiseen makuun, sinun on vain otettava aikaa ja selvitettävä, mikä niistä sopii sinulle parhaiten.

.

Vinkkejä Lontoon pyöräretkelle

Pyörällä autojen vieressä| ©Jaanus Silla
Pyörällä autojen vieressä| ©Jaanus Silla
 • Ensinnäkin, älä unohda pakata reppuusi virvokkeita ja vesipullo. Muista, että pyöräilet useita tunteja, ja vaikka pyöräily ei olekaan jatkuvaa, saatat välillä väsyä.
 • Ota mukaan kevyt takki tai poncho sateen varalta, äläkä unohda, että Lontoo on kaupunki, joka on ansainnut maineensa sateisena, harmaana ja pilvisenä, vaikka voin vakuuttaa, että kun aurinko paistaa, se on ihanaa.
 • Käytä mukavia vaatteita ja kenkiä, sillä sen lisäksi, että näytät hyvältä Instagram-kuvia varten, sinun pitäisi olla mukava ja liikkua vapaasti.
 • Vielä yksi asia: muistakaa, että Englannissa autot ajavat vasemmalla, joten teidän on oltava hyvin tarkkaavainen risteyksissä. Onneksi kaupungissa on paljon pyöräteitä, joten voit liikkua niillä kaikessa rauhassa.

Kuinka paljon Lontoon pyöräretki maksaa?

Lontoon pyöräretki| ©Jaanus Silla
Lontoon pyöräretki| ©Jaanus Silla

Tarjolla on vaihtoehtoja kaikille budjeteille, muutamasta tunnista aina puolen päivän retkiin. Ne vaihtelevat yleensä 32 eurosta 109 euroon.

Miksi on suositeltavaa ottaa Lontoon pyöräretki?

Lontoon pyöräretki| ©Jaanus Silla
Lontoon pyöräretki| ©Jaanus Silla

Se on loistava tapa tutustua kaupunkiin, sillä pyörällä pääsee pieniin paikkoihin, joihin bussi ei mahdu, ja lisäksi kierros on paljon ketterämpi ja dynaamisempi, joten se on ihanteellinen nuorille ihmisille (tai niille, joilla on nuori henki). Takaan, että pyöräillen pääset tutustumaan toiseen kaupunkiin, joka on hyvin erilainen kuin perinteisellä kiertoajelulla.

Mitkä ovat opastetun kierroksen edut verrattuna siihen, että käyn kaupungissa omin päin?

Katutaide, Lontoo| ©junepurkiss
Katutaide, Lontoo| ©junepurkiss

Minulta kysytään aina, enkä koskaan kyllästy vastaamaan. Opastettu kierros on täydellinen tapa tutustua kaupunkiin perusteellisesti. Kuka olisikaan parempi kuin asiantuntija kertomaan meille kaiken siitä paikasta, jossa olemme vierailemassa. Olipa kyseessä sitten katutaidekierros, kuninkaallisten kierros, kierros Thamesin rannoilla, kierros Richmond Parkissa tai kierros kaupungin keskustassa, löydät parhaat oppaat, jotka upottavat sinut yksityiskohtiin, joita kukaan muu ei voi kertoa sinulle.

Omatoimisella kiertomatkalla on löytöretkeilijän viehätysvoima, toki me kaikki olemme tehneet niin, mutta sitten huomaat, että olet jäänyt näkemättä tai oppimatta upeasta paikasta, koska et tiennyt sen olemassaolosta. Opastetut kierrokset ja retket ovat aina paras vaihtoehto, ja joskus ne ovat jopa hyvin mielenkiintoisia paikallisille, jotka lopulta löytävät oman kaupunkinsa yksityiskohtia, joista he eivät tienneet.