10 parasta monumenttia Lontoossa

Lontoo on täynnä historiaa ja monumentteja, joiden kauneus on vertaansa vailla. Jos matkustat Lontooseen, sinulla on velvollisuus nähdä mahdollisimman monta niistä.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

10 parasta monumenttia Lontoossa

Lontoon kaupunkikuva | ©Pixabay

Lontoossa on paljon historiaa ja arkkitehtuuria. Jos matkustat Lontooseen vuodenajasta tai kuukaudesta riippumatta, voit nähdä useita monumentteja, joissa on paljon taidetta ja merkitystä.

Lontoon tärkeimpiä monumentteja ovat muun muassa Big Ben, Tower Bridge, Trafalgar Square ja Piccadilly Circus. Ja ne, joissa voit myös vierailla, kuten: parlamenttitalo, Lontoon torni, St Paulin katedraali, Buckinghamin palatsi ja Westminster Abbey.

Jos olet laatimassa listaa siitä , mitä nähdä ja tehdä Lontoossa, tämä artikkeli kiinnostaa sinua varmasti.

1. Big Ben

Lontoon Big Ben| ©Oleg Magni
Lontoon Big Ben| ©Oleg Magni

Big Ben on ehkä maailman tunnetuin kello ja Lontoon kuuluisin maamerkki. Kun ajattelet Lontoota, saat todennäköisesti mielikuvituksessasi esiin kuvan tästä uskomattomasta kellotornista parlamenttitalon vieressä.

Big Benin rakennustyöt valmistuivat vuonna 1859, ja kuuluisa nelisivuinen kello on kertonut aikaa niin tarkasti jo yli 150 vuoden ajan pysähtymättä. Nykyään sen ikoninen arkkitehtuuri ei jää huomaamatta edes paikallisilta. Jos siis yksi asia Lontoossa on pakko tehdä, se on ehdottomasti nähdä tämä maaginen torni.

Henkilökohtainen vinkki: Se on kaunis näky kaikkina vuorokauden aikoina. On kuitenkin jotain maagista nähdä kellotaulu valaistuna yöllä! Etenkin, jos näet sen risteilyltä Thames-joella.

Varaa auringonlaskun risteily Thames-joella

2. Kensingtonin palatsi

Kensingtonin palatsin ulkotilat| ©Steve Cadman
Kensingtonin palatsin ulkotilat| ©Steve Cadman

Kensingtonin palatsi on yksi Lontoon, Englannin historiallisista maamerkeistä. Palatsin kuuluisa historia alkoi, kun Sir George Coppin rakennutti sen vuonna 1605.

Palatsissa syntyi kuningatar Victoria, ja nykyään se on Lontoon herttuan ja Cambridgen herttuattaren virallinen asuinpaikka. Kensingtonin palatsi edustaa yli 400 vuoden kuninkaallista historiaa.

Voit aloittaa kierroksen vierailemalla kuningattaren valtiollisissa huoneistoissa. Vaikka monet tarinat niistä eivät olekaan iloisia, on kiistatonta, että ne ovat osa Lontoon historiaa.

Voit myös viettää päivän yrittäen selvittää , miten kuningatar Victoria eli elämäänsä lukemalla hänen kirjeitään ja tutustumalla hänen koruihinsa ja vaatteisiinsa.

Varaa liput Kensingtonin palatsiin

3. Parlamenttien talot

Parlamenttien talot| ©Berit
Parlamenttien talot| ©Berit

Parlamenttitalot ovat Big Benin ohella Lontoon ehkä tunnetuin maamerkki. Se tunnetaan virallisesti nimellä Westminsterin palatsi, ja se on Britannian hallituksen kokoontumispaikka, mistä johtuu sen ikoninen arvo, sillä siellä on tehty joitakin tärkeimpiä päätöksiä ja allekirjoitettu historiallisia sopimuksia.

Vaikka se näyttää monta vuotta vanhalta, se saattaa itse asiassa olla vanhempi kuin onkaan. Alkuperäinen Westminsterin palatsi paloi nimittäin vuonna 1834, mutta se rakennettiin uudelleen vuosina 1840-1870 Goottilaiseen tyyliin Thames-joen rannalle. Traagisen tulipalon jäljiltä on säilynyt ehjänä vain Suuri sali.

Westminsterin palatsi, Westminsterin luostari ja Pyhän Margaretan kirkko ovat maailmanperintökohteita. Näiden kolmen kuuluisan rakennuksen sisällä on vuosisatojen aikana tapahtunut monia tärkeitä historiallisia tapahtumia.

Vaikka useimmat tyytyvät ihailemaan niiden loistavaa arkkitehtuuria ulkopuolelta, parlamenttitalossa voi tiettyinä aikoina vierailla myös sisältä käsin. Sisällä voit tutustua monien kuuluisien henkilöiden muistolaattoihin sekä suuren salin vaikuttavaan arkkitehtuuriin. Katso lisätietoja Houses of Parliamentin viralliselta verkkosivustolta.

Varaa vierailu Westminsteriin ja parlamenttiin

4. Towerin silta

Kuuluisa Tower Bridge| ©Ericson Fernandes
Kuuluisa Tower Bridge| ©Ericson Fernandes

Tower Bridge on yksi Lontoon maamerkeistä, ja se on yksi suosikkipaikoistani Lontoossa. Vaikka se on yksi maailman kuuluisimmista silloista, sitä kutsutaan usein virheellisesti London Bridge -sillaksi (joka on itse asiassa seuraava silta lännessä ja vähemmän mielenkiintoinen).

Vuosina 1886-1894 rakennetusta sillasta on tullut kaupungin maamerkki. Nykyään silta on edelleen tärkeä Temmes-joen ylityspaikka. Lisäksi yli 40 000 ihmistä ylittää Tower Bridgen joka päivä.

Monet eivät tiedä, että siltaa nostetaan säännöllisesti, jotta veneet pääsevät kulkemaan! Silta avataan yleensä joka päivä, ja se on vaikuttava näky. Löydät lueteltujen nostojen ajat Tower Bridgen viralliselta verkkosivustolta.

Valokuvauksesta kiinnostuneille tämä vaikuttava maamerkki tarjoaa lukuisia valokuvausmahdollisuuksia upeiden Lontoon kuvien ottamiseen. Tower Bridgen lähellä on jopa pieni hiekkaranta, joka on piilotettu joen varrelle täydellistä valokuvaa varten.

Varaa salainen kierros Lontoon keskustassa

5. Lontoon Tower

Kaukaa katsottuna Tower of London| ©Federico Lo Forte
Kaukaa katsottuna Tower of London| ©Federico Lo Forte

Tower of London on toinen Unescon maailmanperintökohde. Vaikka esikaupunkialueilla on useita kauniita linnoja, tämä on ainoa linna, joka sijaitsee Lontoon keskustassa, ja osittain juuri siksi liput Tower of Londoniin ovat Englannin pääkaupungin halutuimpia.

Yli 1000 vuotta vanha historiallinen monumentti on palvellut monia erilaisia tarkoituksia: se on toiminut linnoituksena, vankilana, kuninkaallisena rahapajan toimipaikkana ja jopa eläintarhana.

1600-luvulta lähtien Towerissa on myös säilytetty kuninkaallisen perheen arvokkaimpia tavaroita. Kuningattaren kruununjalokiviä säilytetään siellä edelleen, ja niitä vartioivat Beefeaterit (Lontoon Towerin seremonialliset vartijat). Tower on nyt kuitenkin Beefeatersin ohella yksi Lontoon suosituimmista matkailunähtävyyksistä. Itse asiassa sitä pidetään koko Englannin suosituimpana maksullisena nähtävyytenä!

Jos haluat nähdä kaiken, mitä Towerissa on nähtävää, nähdä kruununjalokivet ja oppia lisää Towerin historiasta, Towerin lippujen hinnat alkavat 25 punnasta (29,73 eurosta). Jos olet valmis vierailulle, tutustu tähän postaukseen siitä, missä syödä Lontoon Towerin lähellä- se saattaa olla sinulle hyödyksi!

Varaa lippu Lontoon Towerin kiertoajelulle

6. Pyhän Paavalin katedraali

Pyhän Paavalin katedraali| ©Olga Lioncat
Pyhän Paavalin katedraali| ©Olga Lioncat

Pyhän Paavalin katedraali on arkkitehtuurin mestariteos ja yksi Lontoon ikonisimmista rakennuksista. Tämä upea katedraali on ollut tärkeä osa Lontoon taivaanrantaa yli 300 vuoden ajan, ja se oli Lontoon korkein rakennus valmistumisestaan vuonna 1710 aina vuoteen 1967 saakka.

Se on edelleen yksi Lontoon tärkeimmistä uskonnollisesti merkittävistä maamerkeistä. Kävelyllä tämän upean katedraalin ympärillä voit ihastella sen mahtavuutta ja vaikuttavaa ulkomuotoa. Kannattaa kuitenkin käydä myös sisällä tutustumassa St Paul'sin omituisuuksiin.

Kun olet päässyt tämän valtavan rakennuksen sisälle, voit kiivetä 528 askelmaa ylös kupolin huipulle ja nauttia panoraamanäkymistä Lontooseen. Voit myös tutustua kryptaan, josta löydät useiden Englannin sankareiden ja hahmojen, kuten Christopher Wrenin, amiraali Nelsonin ja Wellingtonin herttuan, leposijat.

Jos sinulla on Lontoon parhaimpiin nähtävyyskortteihin lukeutuva London Pass, sisäänpääsyPyhän Paavalin kirkkoon sisältyy hintaan. Muussa tapauksessa voit ostaa passin netistä noin 17 punnalla (20,21 eurolla ).

Osta liput St Paulin katedraaliin

7. Buckinghamin palatsi

Buckinghamin palatsin ulkotilat| ©Craige McGonigle
Buckinghamin palatsin ulkotilat| ©Craige McGonigle

Lontoon maamerkkien top 10 -luettelo olisi epätäydellinen, jos siihen ei kuuluisi kuningattaren virka-asunto Buckinghamin palatsi ja sen kuuluisa vahdinvaihto. Vaikuttava arkkitehtuuri on suunnittelultaan majesteettista ja ylellistä: taidokkaasti veistettyjä juonenkäänteitä, kullalla koristeltuja portteja ja taidokkaasti univormuihin pukeutuneita vartijoita.

Jos et kuitenkaan tiennyt! Rakennus tunnettiin alun perin nimellä Buckinghamin talo, ja siitä oli vähällä tulla British Museum 1600-luvulla.

1800- ja 1900-luvuilla rakennusta on laajennettu, ja nykyään kuninkaallisessa residenssissä on 775 huonetta ja Lontoon suurin yksityinen puutarha.

Jos olet Lontoossa kesällä, voit tehdä kierroksia joihinkin palatsin ylellisiin hyttihuoneisiin. Suosittelen kuitenkin käymään Buckinghamin palatsin verkkosivustolla saadaksesi lisätietoa, ellet halua vain kävelykierrosta, jossa on näkymä palatsiin.

.

8. Westminsterin luostari

Westminster Abbey| ©Zaymuel
Westminster Abbey| ©Zaymuel

Tämä kuninkaallinen kirkko on peräisin vuodelta 960 jKr. ja on todella ikoninen rakennus. Se on ollut monien tärkeiden tapahtumien näyttämönä 1000-vuotisen historiansa aikana.

Westminster Abbey on vuodesta 1066 lähtien ollut Englannin kruunajaiskirkko sekä monien aiempien monarkkien hautapaikka. Westminster Abbeyssa on myös pidetty 16 kuninkaallista vihkimistä, joista viimeisimmät olivat Cambridgen herttuan ja herttuattaren häät vuonna 2011.

Jos et tiedä tarkalleen, mitä Westminster Abbeyssa pitäisi nähdä, suosittelen käymään sisätiloissa, sillä sen goottilaisen tyylin loistokkuus on paljon paremmin havaittavissa sisäpuolelta.

Ne, jotka haluavat vierailla ulkopuolelta, voivat tehdä sen ilmaiseksi. Matkailijat, jotka haluavat vierailla kaikilla haudoilla, muistomerkeillä tai Abbey Museumissa, tarvitsevat kuitenkin pääsylippunsa, joten suosittelen tutustumaan Westminster Abbeyn aukioloaikoihin ja Westminster Abbeyn hintoihin ennen vierailun aloittamista.

Varaa liput Westminster Abbeyyn

9. Trafalgar Square

Vierailu Trafalgarin aukiolla| ©Diliff
Vierailu Trafalgarin aukiolla| ©Diliff

Trafalgar Square on ollut olemassa jo 1200-luvulta lähtien, jolloin sitä käytettiin kuningas Edward I:n aikana kuninkaan pihapiirinä (King's Mews, hevostallit).

Vasta 1800-luvun alussa Trafalgar Square muutettiin kuitenkin nykyiseksi julkiseksi aukioksi. Sen nimi annettiin vuonna 1830, ja se on muistomerkki Trafalgarin taistelusta vuonna 1805.

Nelsonin pylväs lisättiin vuonna 1843, ja se on kunnianosoitus amiraalille, joka menetti henkensä tässä taistelussa. Myöhemmin, vuonna 1867, luotiin neljä kuuluisaa pronssista leijonaa.

Nykyään Trafalgar Squarea ympäröi joitakin Lontoon tärkeimpiä nähtävyyksiä, kuten National Gallery. Siellä järjestetään myös monia julkisia tapahtumia ympäri vuoden aina kiinalaisesta uudesta vuodesta Lontoon Gay Pride -päivään.

Varaa paikka Lontoon Big Bus -bussissa

10. Prinsessa Dianan muistolähde

Prinsessa Dianan muistolähde| ©Jason Hawkes
Prinsessa Dianan muistolähde| ©Jason Hawkes

Hyde Parkissa sijaitseva Prinsessa Dianan muistolähde rakennettiin 545 kappaleesta cornwallilaista graniittia, joista jokainen valettiin itsenäisesti. Suihkulähde rakennettiin nimensä mukaisesti prinsessa Dianan muistoksi, ja se paljastettiin vuonna 2004.

Suihkulähteen muotoilu on tehty prinsessa Dianan elämäntyylin mukaisesti. Vesi virtaa suihkulähteen korkeimmasta kohdasta kahteen suuntaan kaskadien, pyörteiden ja kuplien kautta ennen kuin se virtaa alla olevaan rauhalliseen altaaseen . Visuaalinen nautinto!

Prinsessa Diana oli ulospäin suuntautunut ihminen, joten suihkulähde kuvaa yksityiskohtaisesti hänen luonnettaan. Suihkulähteen näkeminen antaa katsojalle aivan erityisen tunteen. Vierailu on erittäin suositeltavaa!

Varaa pyöräretki Lontoon puistoihin ja puutarhoihin