Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Thames-risteilyn hinnat

Haluatko lähteä veneilemään Thamesilla, mutta et tiedä, kuinka paljon rahaa tarvitset? Lue lisää!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

4 minuuttia luettu

Thames-risteilyn hinnat

Näkymä The Shardista, Lontoo | ©Benjamin Davies

Yksi kauneimmista nähtävyyksistä, jonka näet Lontoon-lomallasi, on kaupungin sydämen halki virtaava Thames-joki. Sen molemmin puolin on useita Britannian pääkaupungin tunnetuimpia maamerkkejä, jotka ovat tehneet sen horisontista omanlaisensa matkailunähtävyyden.

Jos ajatus purjehtia Thamesin vesillä laivalla kuin merimies vetoaa sinuun, sinun on aktiviteettisi suunnittelua varten ensimmäiseksi tiedettävä, kuinka paljon Thamesin risteilyliput maksavat, mistä niitä voi ostaa ja voiko sisäänpääsymaksuissa säästää. Kaikki tämä ja paljon muuta kerrotaan alla!

1. Millaisen budjetin tarvitsen Thamesin risteilylle?

Thamesin risteily| ©Luca Vavassori
Thamesin risteily| ©Luca Vavassori

Halvin vaihtoehto

Jos haluat risteilylle Thamesilla, mutta matkustat Lontooseen tiukalla budjetilla tai et halua käyttää liikaa rahaa aktiviteettiin, voit ostaa lipun laivamatkalle joella 15 punnasta alkaen.

Se on halvin vaihtoehto. Teet tunnin mittaisen suljetun kierroksen Thamesilla ja näet monia joen varrella sijaitsevia nähtävyyksiä. Esimerkiksi Big Ben ja Westminsterin palatsi, London Eye, Tower of London tai Tower Bridge.

Tämä on loistava suunnitelma, jolla voit kuvata useita kaupungin nähtävyyksiä eri näkökulmasta samalla kun rentoudut ja rentoutut.

Joustavin vaihtoehto

Jos kuitenkin haluat tehdä Thamesin risteilyn, mutta kaipaat hieman enemmän joustavuutta toimintaan, voit tehdä jokiristeilyn hieman suuremmalla hinnalla**(23 eurosta alkaen** Helloticketsissä), jossa on ilmaisia pysähdyksiä ja voit hypätä kyytiin ja pois missä tahansa reitin varrella, aivan kuin kyseessä olisi yksi kaupungin turistibusseista.

Tämä vaihtoehto on loistava, jos haluat ottaa rauhallisen veneajelun ja ottaa valokuvia jokirannasta ja samalla hyödyntää ylitystä siirtyäksesi kaupungin eri osien välillä ja tutustuaksesi niihin omin päin.

Varaa Thamesin risteily

2. Kuinka paljon budjettia tarvitsen, jotta pääsen Thamesin risteilyille, jotka ovat parhaimmillaan?

London Eye risteilyalukselta| ©Gail Frederick
London Eye risteilyalukselta| ©Gail Frederick

Halusitpa sitten hemmotella itseäsi Lontoossa ollessasi tai jos matkustat kumppanisi kanssa ja haluat yllättää hänet romanttisella suunnitelmalla, voit hankkia Helloticketistä 40 eurolla lipun yhdelle Thamesin premium-risteilyistä, jotka yleensä sisältävät laivamatkan ja välipalan tai illallisen viihdeohjelmineen aluksella.

Thamesin premium-risteilyillä on myös eri hintaluokkia riippuen siitä, millaisia aktiviteetteja matkalla toteutetaan.

Esimerkiksi iltapäivätee-risteilyt ovat halvempia kuin monilajiset illallisristeilyt, joilla on myös elävää musiikkia ja joihin osallistuminen edellyttää tyylikästä pukeutumista.

Varaa Thamesin risteily

3. Voinko lähteä Thamesin risteilylle turistikortilla ja kuinka paljon se maksaa?

Lontoo Pass| ©ba7raini
Lontoo Pass| ©ba7raini

Aivan oikein! 74 eurolla saat esimerkiksi Helloticketsistä London Passin, jonka avulla voit tehdä risteilyn Thames-joella 1 päivän River Roamer -passilla. Voit siis nauttia risteilystä, jossa on ilmaisia pysähdyksiä Thames-joella.

Näin voit nousta kyytiin missä tahansa joen varrella olevista laitureista ja tehdä koko laivaristeilyn tai liikkua eri nähtävyyksien välillä, jotka ovat ympäristössä, noustessasi ja poistuessasi haluamallasi pysäkillä, jotta voit tutustua jokaiseen paikkaan omatoimisesti.

Monet Britannian pääkaupungissa vierailevat matkailijat ostavat yhden Lontoon nähtävyyslipuista saadakseen matkastaan kaiken irti.

Lontoo-passin tapauksessa maksat käyttöpäivää kohden. Suosittelen harkitsemaan tätä vaihtoehtoa, jos aiot nähdä paljon eri paikkoja matkasi aikana, sillä näiden turistikorttien avulla säästät aikaa ja rahaa.

Jos olet kiinnostunut tästä turistikortista ja haluat ostaa sen, postitse paras turistikortti Lontoossa sinulla on yksityiskohtainen analyysi, jotta näet kaiken, mitä voit tehdä sen kanssa.

Varaa Lontoon turistikortti

4. Voinko ostaa liput Thames River Cruise -risteilylle lipputoimistosta ja kuinka paljon ne maksavat siellä?

Kävely Thamesin varrella| ©Gina Hall
Kävely Thamesin varrella| ©Gina Hall

Kyllä, Thamesin risteilylle voi ostaa lippuja satamassa olevista lippukopeista. Suosittelen kuitenkin ostamaan liput netistä, jotta vältät jonot ja ostat ne hyvissä ajoin etukäteen, sillä se on yksi suosituimmista aktiviteeteista Lontoon matkailijoiden keskuudessa, ja liput myydään nopeasti loppuun.

Hinnat vaihtelevat risteilyoperaattorin, reitin pituuden ja sen mukaan, onko kyseessä kertalippu vai ei, mutta yli 16-vuotiaille aikuisille on tarjolla vaihtoehtoja alkaen 13 eurosta. 5-15-vuotiaat lapset maksavat vähemmän, ja liput alkavat 8 eurosta.

Varaa Thamesin risteily

5. Voinko tehdä Thames-risteilyn ilmaiseksi? Miten voin säästää?

Vene Thamesilla| ©Scott Anderson
Vene Thamesilla| ©Scott Anderson

Ei, Thames-joen risteilyllä ei voi matkustaa ilmaiseksi. On kuitenkin olemassa keinoja säästää, kun ostat lippuja nauttiaksesi tästä kokemuksesta.

Turistikortilla

Yksi niistä on ostaa Lontoon turistikortti, eli London Pass**(alkaen 74 €** Helloticketsissä), jolla voit vierailla yli 80 kaupungin nähtävyyksissä ja tehdä jokiristeilyn.

Yhdistetyllä lipulla useisiin nähtävyyksiin

Toinen vaihtoehto on ostaa yhdistetty lippu kahteen jokirannan nähtävyyteen. Suosituin vaihtoehto on Thamesin risteily ja London Eye.

Voit varata aikuisen lipun London Eye -palvelun verkkosivuilta15 eurosta alkaen, mutta jos maksat hieman enemmän, 22 eurosta alkaen, saat lipun, jolla on etuoikeus istua veneen eturivissä ja josta on esteetön näköala jokimaisemiin.

Jos haluat tietää lisää tästä vaihtoehdosta, suosittelen lukemaan postauksen London Eye ja Thamesin risteily: täydellinen yhdistelmä Lontoon-matkallesi.

Oyster-kortilla

Jos sinulla on Oyster-kortti, jolla voit liikkua Lontoossa julkisilla liikennevälineillä (ladattava lompakkokortti, joka alentaa kertalipun hintaa), olet onnekas, sillä voit käyttää sitä päästäksesi River Bus-laivaan, jota liikennöi Thames Clippersin Uber Boat -yhtiö, jonka avulla voit kulkea kaupungin toiselta puolelta toiselle vesiteitse sen sijaan, että kulkisit maanteitse bussilla tai maan alla metrolla.

Jos haluat tehdä pienen risteilyn Thamesilla kuluttamatta paljon rahaa, vain veneilyn ilosta, Oyster Card on loistava tapa toteuttaa toiveesi ja samalla säästää hieman rahaa, sillä sinun ei tarvitse ostaa yleistä pääsylippua päästääksesi laivaan.

Varaa Thamesin risteily

6. Kuinka paljon maksaa päästä Thamesin risteilylaiturille?

City Cruises laituri| ©Sajeel Munir
City Cruises laituri| ©Sajeel Munir

Mielestäni metro on nopein tapa liikkua Lontoon nähtävyyksien välillä turistina, ja voit ostaa yksittäisen lipun jo 6 eurolla riippuen siitä, missä kaupunginosassa matkustat.

Ennen kuin nouset junaan, suosittelen, että tarkistat lipun hinnan London Transportin verkkosivuilta syöttämällä lähtöaseman ja määränpään, jotta voit laskea lipun likimääräisen hinnan.

Jos nouset Thames Cruise -risteilylle Westminster Pierillä tai London Eye Pierillä, voit jäädä pois Westminsterin metroasemalla, joka on lähin asema molempiin.

Jos haluat säästää hieman rahaa käyttäessäsi julkista liikennettä, joka ei ole aivan halpaa, suosittelen hankkimaan lipun Lontoon kiertoajelubussiin (jonka avulla voit kiertää kaupunkia ja nauttia samalla kaupunkimaiseman nähtävyyksistä) tai hankkimaan jonkin Travelcard- tai Oyster-kortin.

Varaa Thamesin risteily