Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Colosseum-lipun hinta

Et malta odottaa, että pääset Roomaan ja tietenkin Colosseumiin, mutta kuinka paljon liput maksavat? Lue eteenpäin, niin kerron sinulle yksityiskohtaisesti.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minuuttia luettu

Colosseum-lipun hinta

Colosseumin tiedot | Chad Greiter

Colosseum on Mekkasi, kun saavut Roomaan: se on ensimmäinen asia, jonka haluat nähdä ja jonka muistat, kun lähdet kaupungista. Paljonko liput maksavat? Paljonko joudut maksamaan, jos haluat vierailla myös Forum Romanumissa?

Älä huoli, tässä on kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää Colosseumin lippujen hinnoista.

Paljonko jonon ohituslippu Colosseumiin maksaa?

Nauti Colosseumista| ©Jorge Fernández Salas
Nauti Colosseumista| ©Jorge Fernández Salas

Colosseumin liput (jotka sisältävät myös pääsyn Forum Romanumille ja Palatinuksen kukkulalle) maksavat noin 24 € aikuisilta, ja lapsille on tarjolla erikoishinta (2 € per lippu pienimmille).

Silti lippujen ostaminen lipputoimistosta ei ole paras vaihtoehto. Suosittelen, että ostat Colosseumin liput netistä ja etukäteen, jotta säästyt turhalta odottelulta kassalla.

Varaa liput Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

Kuinka paljon opastettu kierros Colosseumilla maksaa?

Colosseumin opastettu kierros| ©Bill Smith
Colosseumin opastettu kierros| ©Bill Smith

Hinta voi vaihdella sen mukaan, mitä kierros sisältää: esimerkiksi tunnin mittainen pikakierros Colosseumiin maksaa 30 euroa aikuiselta, kun taas täysi opastettu kierros Colosseumiin, Forumiin ja Palatinuksen kukkulalle voi maksaa noin 40 euroa ja kestää kolme tuntia.

Hieman kalliimmalla voit käydä myös Colosseumin areenalla, josta saat ainutlaatuisen perspektiivin vierailun aikana. Helloticketissä hinta on noin 56 euroa eksklusiivisemmille opastetuille kierroksille pienissä ryhmissä.

Opastetut kierrokset Colosseumilla ovat epäilemättä paras tapa tutustua ja päästä sisään muinaiseen Roomaan, niin amfiteatteriin kuin Forum Romanumiin ja Palatinuksen kukkulalle. Lisäksi olet nähnyt, että tarjolla on vaihtoehtoja kaikille budjeteille ja aikavarauksille, joten älä epäröi.

Varaa vierailu Colosseumille, Forumille ja Palatiinan kukkulalle

Kuinka paljon lippu Forum Romanumiin maksaa?

Forum Romanum| ©Fabio Fistarol
Forum Romanum| ©Fabio Fistarol

Sisäänpääsy Forum Romanumiin sisältyy Colosseumin lippujen ja useimpien Colosseumin opastettujen kierrosten hintaan, joten sinun ei tarvitse maksaa ylimääräistä Colosseumissa käymisestä.

Jos haluat käydä Colosseumissa etkä ole varotoimena ostanut lippuja etukäteen netistä, voit aina mennä lipunmyyntipisteeseen (Forum Romanumin lipunmyyntipisteessä on tavallisesti vähemmän väkeä kuin Colosseumissa) ja ostaa lippusi sieltä. Koska kyseessä ovat koko arkeologisen alueen yhdistelmäliput, ne ovat voimassa Colosseumilla, ja säästät aikaa, kun sinun ei tarvitse jonottaa pidempiä aikoja.

.

Varaa liput Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

Kuinka paljon lippu Palatinuksen kukkulalle maksaa?

Palatinuksen kukkula| ©Anthony Majanlahti
Palatinuksen kukkula| ©Anthony Majanlahti

Pääsy Palatinuksen kukkulalle sisältyy useimpiin Helloticketsin opastettuihin kierroksiin Colosseumille ja Forum Romanumille, joten jos ostat täyden opastetun kierroksen, sinun ei tarvitse maksaa lisämaksua vierailusta siellä.

Jos olet kuitenkin ostanut pelkän yksittäisen lipun Colosseumille, se ei kelpaa Palatinuksen museoon. Siinä tapauksessa kannattaa harkita täyden passin ostamista, jos haluat päästä koko alueelle.

Varaa liput Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

Kuinka paljon Circus Massimon lippu maksaa?

Circus Massimo| ©Sonse
Circus Massimo| ©Sonse

Circus Massimo on ilmainen. Circo Massimo on ulkoilmassa, sitä ei ole rajattu, ja sinne pääsee vapaasti milloin tahansa, milloin vain ja ilman pääsylippua. Jos valitset opastetun kierroksen, vältät jonot ja voit ymmärtää hippodromin historiaa asiantuntijaoppaan selostuksen ansiosta.

.

[Varaa opastettu kierros Circus Maximukseen](/italia/rooma/opastettu vierailu-thermas-caracalla-circus-maximus/a/pa-208)

Kuinka paljon maksaa Colosseumissa käynti Roma Passilla?

Colosseumin julkisivu| ©Fabio Fistarol
Colosseumin julkisivu| ©Fabio Fistarol

Roma Passin hinta riippuu siitä, kuinka moneksi päiväksi sen ostat. Esimerkiksi 72 tunnin passi maksaa 52 euroa, ja sillä pääset ilmaiseksi Colosseumille ja Forum Romanumille.

Jos haluat selvittää, kannattaako tämä turistikortti ostaa, on parasta laskea pääsymaksut kuhunkin museoon tai nähtävyyteen, jossa haluat käydä. Huomaa, että Roma Passilla pääset yleensä sisäänpääsymaksuihin mutta et opastettuihin kierroksiin useimmissa Rooman nähtävyyksissä.

.

Varaa Roma Pass

Kuinka paljon maksaa yhdistetty lippu Colosseumiin ja Vatikaaniin?

Vieraile Vatikaanissa| ©CALIN STAN
Vieraile Vatikaanissa| ©CALIN STAN

Yhdistelmälippu maksaa noin 115 euroa, ja sillä pääset käymään molemmissa nähtävyyksissä samana päivänä asiantuntijaoppaan johdolla ja etuoikeutetulla sisäänpääsyllä, jolloin voit ohittaa jonot.

Jos haluat tietää, mitä tämä lippu sisältää Vatikaaniin ja Colosseumiin, voit lukea artikkelini, jossa kerron kaikki yksityiskohdat, jotta voit hyödyntää tätä yhdistelmää.

.

Varaa liput Colosseumiin ja Vatikaaniin

Pääsenkö Colosseumiin ilmaiseksi?

Colosseumin sisällä| ©Mathew Schwartz
Colosseumin sisällä| ©Mathew Schwartz

Kyllä, joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina Colosseum avaa ovensa ilmaiseksi. Kuten voit kuvitella, italialaiset ja ulkomaalaiset tungeksivat sisäänkäynneillä saadakseen ilmaisen sisäänpääsyn, joten hyödynnä se vain, jos sinua ei haittaa väkijoukon läpi puristaminen.

Vinkkinä suosittelen, että nouset aikaisin (ja hyvin aikaisin), jotta vältät mahdollisuuksien mukaan muodostuvat jonot ja varmistat, että saat paikan maailman suosituimmassa amfiteatterissa. Tämä koskee myös vierailua Forum Romanumissa.

.

Onko Colosseumiin tarjolla alennuskuponkeja tai -lippuja?

Colosseum iltahämärässä| ©David Köhler
Colosseum iltahämärässä| ©David Köhler

Ei, Colosseumiin ei yleensä ole tarjolla alennuskuponkeja tai erikoistarjouksia. Muista, että se on yksi maailman kysytyimmistä nähtävyyksistä, ja Colosseum on yleensä päivittäin loppuunmyyty opastetuilta kierroksilta. Kuten voit kuvitella, tässä tilanteessa on mahdotonta löytää viime hetken tarjouksia, alennuksia tai halpoja lippuja.

On kuitenkin olemassa ryhmiä (kuten erityisopettajia tai taideopiskelijoita), joilla on oikeus ostaa lippuja yleisöä edullisemmin. Voit lukea tästä artikkelistani, joka koskee halpoja tai alennettuja lippuja Colosseumiin.

.

Pitääkö lasten maksaa sisäänpääsy Colosseumiin?

Lapset pitävät taukoa nähtävyyksien katselusta| ©Raymond Bucko, SJ
Lapset pitävät taukoa nähtävyyksien katselusta| ©Raymond Bucko, SJ

Kyllä, lapset tarvitsevat lipun päästäkseen Colosseumiin tai Colosseumin ja Forum Romanumin opastetulle kierrokselle. Alle 18-vuotiaat lapset ovat kuitenkin oikeutettuja alennettuun hintaan lippua ostaessaan. Voit tarkistaa täältä lisätietoja tarjouksista tai siitä, miten saat halpoja tai alennettuja lippuja Colosseumiin.

Esimerkiksi Helloticketsissä voit valita ostoprosessin aikana, kuinka monta aikuisen ja lapsen lippua tarvitset. Huomaa, että alaikäisten on oltava aikuisen seurassa ja heidän on todistettava ikänsä sisäänkäynnillä henkilöllisyystodistuksella.

Varaa liput Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle