Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Parhaat Frascati -päivämatkat Roomasta

Frascati on yksi historiallisista kukkulan laella sijaitsevista kaupungeista, joissa voit maistella Italian parhaita viinejä.

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuuttia luettu

Parhaat Frascati -päivämatkat Roomasta

Frascati | ©Simone Ramella

Frascatissa vierailemalla voit oppia lisää Frascatin, Monte Porzio Catonen ja Grottaferratan kunnissa sijaitsevien 12 jalon Tosculan huvilan historiasta. Se koostuu kesähuviloista ja on myös Italian kansallisen viinin tunnus, joten matka tähän erillisalueeseen on yksi parhaista asioista, jotka kannattaa lisätä Rooman nähtävyyksien ja tekemisten listaan.

Oletko valmis retkelle ja nauttimaan pienen viehättävän kaupungin tunnelmasta?

1. Puolen päivän retki Roomasta junalla Frascatiin

Juna| ©Mattia Deambrogio
Juna| ©Mattia Deambrogio

Yksi mukavimmista tavoista päästä Frascatiin on junalla. Tämän noin tunnin kestävän kulkuneuvon ansiosta voit ihailla kauniita maisemia, kun lähestyt kaupunkia. Siksi Frascatin opastettu kierros junalla alkaa Roma Terminin rautatieasemalta, ja sen jälkeen pääset tutustumaan kaupungin historialliseen keskustaan ja sen viinitarhoihin.

Tällä puolen päivän retkellä pääset myös maistelemaan paikallisia viinejä ja alueen tyypillisiä ruokia, kuten porchettaa (paistettua sianlihaa), biscottia ja ekstra-neitsytoliiviöljyä sisältäviä leipiä. Kaiken tämän ohella maistat tietysti monipuolisesti italialaisia viinejä, joita nautit, kun kävelet rauhassa alueen viinitarhoilla.

Noin viiden ja puolen tunnin retken aikana sinua seuraa paikallinen opas enintään 15 hengen ryhmässä. Opas kertoo sinulle kylän historialliset yksityiskohdat, ja sen jälkeen sinulla on vapaata aikaa käydä katsomassa, mistä pidit eniten, tai käydä ostoksilla paikallisissa kaupoissa.

Kierros päättyy maalaismaiseen roomalaiseen lounaaseen, joka ilahduttaa makuaistiasi entisestään, ja voit hyvästellä kauniin kaupungin ja lähteä junalla takaisin Roomaan.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Hinta: Alkaen 87 €
 • Kesto: Noin 5 tuntia ja puoli
 • Kuljetusmuoto: Juna
 • Vaihtoehdon edut: Tämä on erittäin täydellinen vierailu, koska siinä yhdistyvät täydellisesti historia, italialainen gastronomia ja parhaat viinit.
 • Tämän vaihtoehdon haitat: Se ei sisällä paluujunia, jotka sinun on varattava itse Roma Terminin asemalta

.

Varaa retki Frascatiin junalla Roomasta käsin

2. Yksityinen ajomatka Castelli Romanin maakuntaan

Autolla| ©Dan Gold
Autolla| ©Dan Gold

Toinen nopeampi tapa päästä Frascatiin on ajaa autolla. Hieman yli 35 minuutin ajomatkan jälkeen tällä yksityisellä Castelli Romaniin suuntautuvalla ajomatkalla voit nauttia viininmaistajaisista viinitilojen alueella valitsemasi varausryhmän kanssa.

Frascati on yksi niistä kaupungeista, jotka muodostavat tämän Rooman kaakkoispuolella Albanin kukkuloilla sijaitsevan erillisalueen. Tällä minibussiretkellä voit vierailla useissa kunnissa, joissa on viininvalmistusperinteitä, ja tietenkin maistella niiden viinejä ja paikallisia tuotteita.

Kolmen ja puolen tunnin retken aikana, johon sisältyy nouto hotellista, tutustut keskiajan linnoihin sekä niiden viinikellareihin. Tusculumin amfiteatterin jäännökset tai Grottaferratan kaupunki, joka tunnetaan luostaristaan, tai Genzano di Roma, jossa sijaitsee yksi Castelli Romanin kauneimmista keskiaikaisista kylistä, ovat joitakin historiallisista ihmeistä, joissa voit vierailla.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Hinta: Alkaen 169 euroa
 • Kesto: Noin 3 ja puoli tuntia
 • Kulkuväline: Auto
 • Tämän vaihtoehdon edut: Kun sinut noudetaan kätevästi hotellistasi, voit unohtaa kuljetusvälineiden etsimisen ja valitsemisen, jotta pääset alueelle.
 • Tämän vaihtoehdon haitat: Aika alueen kyliin tutustumiseen on hieman niukka, mutta ihanteellinen viinitilojen perusteiden näkemiseen.

3. Muita kokopäiväretkiä Frascatiin ja Rooman maaseudulle

Nemi| ©New2022
Nemi| ©New2022

Jos sinulla on enemmän aikaa tutustua Frascatiin ja sen ympäristöön, voit viettää koko päivän nauttien hyvästä viininmaistelusta kiirehtimättä. Koska alue on niin lähellä, tämä on ehdoton vierailukohde Rooman matkallasi.

Eräillä retkillä on tarjolla kuljetus henkilöautolla tai tila-autolla, ja voit myös sopia, että sinut noudetaan suoraan hotellista. Matkalla opas kertoo yksityiskohtia suosituimmista matkailukohteista, joissa vierailet.

Jotkut näistä retkistä vievät sinut eri kyliin Rooman maaseudulla, kuten Castel Gandolfoon (paavin kesäasunto), Nemiin ja Roca di Paavaan. Frascatissa viininmaistelu on tietenkin ehdoton ohjelma, samoin kuin alueen tyypilliset aperitiivit.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Hinta: 200-400 €, riippuen siitä, aiotko tutustua alueen muihin kaupunkeihin
 • Kesto: Noin 8 tuntia
 • Kulkuväline: Auto
 • Tämän vaihtoehdon edut: Yhden päivän aikana voit nähdä useita Albanian vuoriston kyliä, jotka ovat kaunis osa Rooman maaseutua.
 • Tämän vaihtoehdon haitat: Vaihtoehto voi olla kalliimpi, koska siihen sisältyy vierailuja muihin kuntiin ja aikaa niiden kaikkien näkemiseen voi olla vähemmän.

Varaa opastettu kierros paavin residenssiin

Frascatin retkien kesto

Castelli Romani| ©Jametlene Reskp
Castelli Romani| ©Jametlene Reskp

Riippuen siitä, kuinka paljon aikaa sinulla on Rooman-matkallasi, voit valita puolipäiväisen tai kokopäiväretken. Jos etsit kahden tai jopa kolmen päivän lomaa Roomassa ja haluat käydä Frascatissa, kannattaa valita puolen päivän opastettu Frascatin kiertoajelu junalla. Vaikka haluaisit unohtaa kuljetuksen, sinulla on myös mahdollisuus varata puolen päivän retki Castelli Romaniin autolla.

Jos taas et ole ensimmäistä kertaa Roomassa, olet viinin ystävä tai haluat sisällyttää tämän suunnitelman nähtävyyksien luetteloon neljän tai viiden päivän matkallasi Italian pääkaupunkiin, voit tutustua pidempikestoisiin retkiin.

Varaa opastettu kierros Frascatiin Roomasta käsin

Vinkkejä Frascatin retkelle

Frascatin ympäristössä| ©Kostandin Minga
Frascatin ympäristössä| ©Kostandin Minga

Joka tapauksessa, minkä tahansa matkan valitsetkin, on erittäin tärkeää, että otat huomioon joitakin perussuosituksia, jotka esittelen yksityiskohtaisesti alla:

 • Varmista, että sinulla on kuljetusväline, jolla pääset perille: Kun valitset matkaa, tarkista, sisältyykö siihen kuljetus Frascatiin vai ei. On helppo ajatella, että se sisältyy matkan hintaan, ja sitten huomaat, että sinun olisi pitänyt ottaa juna, bussi tai vuokra-auto itse, eikä sinulla ole aikaa valmistella kaikkea retken alkamishetkellä.
 • Vaatetus: Koska vietät muutaman tunnin kävellen kaupungin keskustassa ja viinitarhoilla, on erittäin suositeltavaa pukeutua mukaviin ja viileisiin vaatteisiin.

Varaa retki Frascati Roomasta

Mitä ei kannata jättää väliin Frascatissa?

1500-luvun Pietarinkirkko| ©LPLT
1500-luvun Pietarinkirkko| ©LPLT

Majesteettisten viinitilojen lisäksi Frascatissa on erittäin mielenkiintoinen historiallinen keskusta ja muita nähtävyyksiä, jotka kannattaa lisätä kaupunkikierrokselle.

Kesähuviloiden kaupunki

Vaikka Frascatissa on monia huviloita, suurin osa niistä on suljettu yleisöltä. Vaikuttavin, Villa Aldobrandini, mahdollistaa pääsyn sen majesteettisiin puutarhoihin, jotka tarjoavat rauhallisen välähdyksen menneestä loistosta sekä kauniit panoraamanäkymät Frascatiin ja sen ulkopuolelle.

Tutustu 1500-luvulla rakennettuun Pietarin katedraaliin

Alueella, kuten lähes kaikissa Italian kaupungeissa ja kylissä, on monia kirkkoja, joista tärkein on 1500-luvulla rakennettu Pyhän Pietarin katedraali.

Barokkijulkisivu on arkkitehti Girolamo Fontanan työtä, ja suuri osa sisätiloista tuhoutui toisessa maailmansodassa, mutta se on silti mielenkiintoinen nähtävyys, joka tarjoaa pienen palan tämän kaupungin ja sen muinaisten asukkaiden historiaa.

Eksy Tusculumin arkeologisen puiston raunioille

Heti Frascatin ulkopuolella, noin 20 minuutin ajomatkan päässä, on Tusculumin muinainen kaupunki, tärkeä Rooman aikainen latinalainen kaupunki, joka sijaitsee Albanian vuoristossa ja jonka legendan mukaan perusti Telegonus, Odysseuksen/Ulysseksen ja Circen poika.

Rooma tuhosi Tusculumin 1191-luvulla, ja se oli hylätty 1900-luvun alkuun asti, jolloin kaivaukset alkoivat. Puistossa on muinaisen teatterin, amfiteatterin, basilikan, foorumin, huvilan, useiden temppelien ja akropolin rauniot.

Vieraile kaupungin tärkeimmissä museoissa

Frascatissa on kaksi mielenkiintoista museota, joista ensimmäinen on Museo Civico "Tuscolano", joka, kuten kerroin, sijaitsee Aldobrandinin tallissa ja jossa on taidenäyttelyitä, työpajoja ja multimediatiloja.

Toinen on kardinaali Guglielmo Massaian kunniaksi perustettu Etiopian museo, joka on kooltaan pieni mutta tärkeä muistutus Italian kolonialismista Afrikassa.

Hieman historiaa

Frascatin kadut| ©slayer
Frascatin kadut| ©slayer

Frascati on peräisin noin 7. vuosisadalta eKr. Kaupungin nimen sanotaan tulleen paikallisesta perinteestä kerätä polttopuita (frasche).

Frascati oli vain pieni kaupunki, kunnes sen koko ja merkitys kasvoivat sen jälkeen, kun läheinen Tusculumin kaupunki tuhoutui 1200-luvulla ja kaikki sen elossa olevat asukkaat muuttivat kaupunkiin.

Monien muiden kukkulan laella sijaitsevien kaupunkien tapaan Frascati on ollut pitkään roomalaisten aatelisten suosima kesälomapaikka. Sinne rakennettiin mahtipontisia kesähuviloita suurine puutarhoineen ja suihkulähteineen paetakseen Rooman rangaistavaa kuumuutta.