Omnia-kortti

Tässä on opas kaikesta, mitä voit tehdä Roomassa, jos ostat Omnia-kortin.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Omnia-kortti

Pietarinkirkon pylväikkö ja kupoli | © Xavier Coiffic

Kävely Roomassa on kuin matka ajassa taaksepäin. Sitä kutsutaan ikuiseksi kaupungiksi, ja minulle se on kirjaimellinen, koska sen kulmilla, monumenteilla ja museoilla ei koskaan lopeta käyntiä. Omnia-kortilla voit varmistaa, että sen pitkä luettelo nähtävyyksistä ei vie veronsa sinulta.

Mikä on Omnia Card ja mitä se maksaa?

Yksityiskohta Sikstuksen kappelista| ©Slices of light
Yksityiskohta Sikstuksen kappelista| ©Slices of light

Aloitan kertomalla, että Omnia-kortti ei ole enempää tai vähempää kuin passi, jolla pääsee vierailemaan kaupungissa ja jolla saa ilmaisen sisäänpääsyn tai alennuksia useimmista sen kiinnostavista kohteista.

Sen lisäksi, että saat ilmaisen sisäänpääsyn ja alennuksia kaupungin tärkeimmissä nähtävyyksissä, se tarjoaa myös ilmaisen kuljetuksen ympäri kaupunkia (myös turistibussilla) ja taloudellisia etuja, kun varaat opastettuja kierroksia, pyöränvuokrausta, lippuja esityksiin ja vierailuja arkeologisiin kohteisiin. Hinta riippuu siitä, millaisen kortin haluat ostaa.

24 tunnin Omnia-kortti

Tämä on Vatikaanin erikoiskortti, jolla voit vierailla kaikissa Vatikaanin nähtävyyksissä (Vatikaanin museot, Vatikaanin puutarhat, Pietarinkirkko ja pääsy kupoliin).

72 tunnin Omnia-kortti

Tämä on suosikkiversioni, ei ainoastaan siksi, että sinulla on paljon enemmän aikaa nauttia kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä, vaan myös siksi, että 72 tunnin versio sisältää myös paljon täydellisemmän Roma Pass -turistikortin, josta puhun tässä toisessa artikkelissa, jonka kirjoitin aiheesta Rooma-passi ja muut passit.

Varaa Roma Pass ja Omnia Card

Kannattaako Omnia Card ostaa?

Galleria Borghesen sisällä| ©Unsplash
Galleria Borghesen sisällä| ©Unsplash

Tämä on ehkä ensimmäinen este kysyä itseltäsi, kannattaako siihen investoida. Vastaus tähän kysymykseen on helppo: se on sen arvoista, jos aiot hyödyntää sitä, ja hyödynnät sitä, jos tavoitteenasi on ottaa kaikki irti kaikesta siitä kulttuurista, jota Rooman kaupungilla ja Vatikaanilla on tarjota.

Ennen kuin kerron tarkemmin, annan esimerkin: vierailu Vatikaanin museoihin, Rooman kiertoajelubussi ja sisäänpääsy Pietarinkirkkoon ääniopastuksella kattavat jo lähes koko Omnia Cardin 24 tunnin passin. Nyt kysymys kuuluu: mitä haluatte nähdä?

Jos minun laillani et halua jättää mitään väliin ja rakastat museoita ja muistomerkkejä, voin epäröimättä sanoa, että Omnia Card on rahallisesti sen arvoinen (äläkä aliarvioi mahdollisuutta välttää Colosseumin tai Vatikaanin jonot, jotka voivat kestää puolitoista tunnista kolmeen tuntiin).

Milloin se EI ole sen arvoista?

Olen myös laatinut luettelon tapauksista, joissa Omnia Cardia ei mielestäni kannata ostaa.

 • Kun aiot vierailla vain yhdessä tai kahdessa museossa matkasi aikana,
 • Kun sinulla on lisäalennuksia ikään tai ammattiin liittyvistä syistä nähtävyyksissä (nämä eivät kumuloidu Omnia Cardin ja Roma Passin tarjoamien alennusten kanssa),
 • Kun aiot viettää viikkoja Roomassa ja aiot annostella museokäynnit kävelyretkillä ympäri kaupunkia,
 • Kun olet jo nähnyt Rooman tärkeimmät nähtävyydet (Vatikaani, Colosseum, Capitoliiniset museot, Borghesen galleria...) aiemmilla matkoillasi etkä halua käydä niissä uudelleen, Kun olet jo nähnyt tärkeimmät nähtävyydet (Vatikaani, Colosseum, Capitoliiniset museot, Borghesen galleria...) aiemmilla matkoillasi etkä halua vierailla niissä uudelleen.) aiemmilla matkoilla etkä halua käydä siellä uudelleen ja
 • Kun odotusaika ei ole sinulle ongelma.

Kaikissa näissä tapauksissa paras vaihtoehto olisi luultavasti ostaa liput Colosseumiin tai Vatikaaniin (joka on ehdoton nähtävyys Roomassa) erikseen. Näin se tehdään: Vatikaanin MuseoLiput: Kuinka paljon ne maksvat, mistä ostaa, kuinka säästää rahaa....

Varaa Roma Pass ja Omnia Card

Miten Omnia Card toimii?

Michelangelon Pietà| ©Alejandro Moreno Calvo
Michelangelon Pietà| ©Alejandro Moreno Calvo

Seuraavaksi kerron sinulle askel askeleelta, miten voit varata tämän turistipassin ja aloittaa sen käytön. Huomaat, että se on hyvin yksinkertaista:

Osta se

Kun ostat Omnia-kortin verkosta, sinun on ensin valittava, haluatko 24 vai 72 tunnin vaihtoehdon. Suosittelen jälleen kerran toista vaihtoehtoa, koska sen lisäksi, että Roma Pass sisältyy siihen, saat siitä eniten irti kolmen päivän aikana.

Toistan: Roomassa on paljon nähtävää, ne ovat kaikki näkemisen arvoisia, eikä niitä kannata nähdä kiireessä ja tasapainottaa vierailujen välisiä tunteja.

Kerää se

Tämän jälkeen sinulle lähetetään sähköpostitse koodi, joka sinun on esitettävä jossain Omnia-kortin noutopisteessä eri puolilla Roomaa (nämä ovat metroasemia, museoiden lipputoimistoja ja Omnia-korttiin kuuluvien nähtävyyksien lipputoimistoja).

Näissä keräyspisteissä täytät korttiin tietosi, ja saat Omnia-kortin, Roma Passin (jos ostat 72 tunnin passin) ja kaupungin karttaoppaan, joka auttaa sinua suunnittelemaan vierailusi.

Aktivoi se

72 tunnin Omnia-kortti sisältää myös Roma Passin: kaksi korttia yhdessä. Ensimmäisellä näet Vatikaanin nähtävyydet ja toisella Rooman kaupungin nähtävyydet. Molemmat kortit aktivoituvat ensimmäisellä käyttökerralla, ja siitä lähtien aika alkaa kulua.

Vaikka ostaisit ne yhdessä, voit tietysti aktivoida ne erikseen; eli sen sijaan, että käyttäisit molempia samana päivänä, voit käyttää Omnia-korttia ensin Vatikaanin näkemiseen ja seuraavana päivänä aktivoida Rooma-passin Rooman näkemiseen.

Varaa Roma Pass ja Omnia Card

Mitä Omnia Card sisältää?

Vatikaanin puutarhat| ©Unsplash
Vatikaanin puutarhat| ©Unsplash
 • Ilmainen sisäänpääsy Vatikaanin museoihin ja Sikstuksen kappeliin
 • Ilmainen sisäänpääsy Pyhän Pietarin basilikaan audio-opastuksella
 • Ilmainen sisäänpääsy Vatikaanissa sijaitsevaan Lateraanin Johanneksen basilikaan ja Pietarin vankilaan
 • Ilmainen sisäänpääsy kahteen valitsemaasi Rooman nähtävyyteen: Colosseum, Forum Romanum ja Palatiinan kukkula, Capitoliiniset museot, Borghesen galleria, Borghesen galleria, Forum Romanum ja Palatiinan kukkula, Capitoliininen kukkula, Borghesen galleria, Forum Romanum ja Palatiinan kukkula, muun muassa Forum Romanum ja Palatinuksen kukkula, Capitoliiniset museot, Borghesen galleria, pääkaupungin museot ja Castel Sant Angelo
 • Noin 20 prosentin (paikoin enemmän) alennukset yli 30 Rooman nähtävyydestä ja museosta. Nähtävyydet, joihin ei ole vapaa pääsy, sisältyvät näihin alennuksiin
 • Ilmainen julkinen liikenne
 • Rooman kiertoajelubussin käyttö kolmen päivän ajan
 • Alennukset retkistä, esityksistä, vierailuista arkeologisille alueille, järjestetyistä kiertoajeluista ja matkailupalveluista, kuten polkupyörien vuokrauksesta.

Varaa Roma Pass ja Omnia Card

Omnia Card -korttiin sisältyvät nähtävyydet

Colosseum ja Forum Romanum| ©Unsplash
Colosseum ja Forum Romanum| ©Unsplash

Nyt tulemme mielenkiintoiseen osaan, ja ennen kuin luet eteenpäin, varoitan sinua: en ole vastuussa siitä, jos tämän osion lukemisen jälkeen haluat hypätä lentokoneeseen Roomaan. Miksi sanon tämän? Koska Omnia Card- ja Roma Pass -paketti sisältää käytännössä kaiken, mitä Roomassa on nähtävää, ja nähtävää on paljon. Varoitettu on varautunut on varautunut.

Vatikaanin museot ja Sikstuksen kappeli nopealla sisäänpääsyllä

Euroopan suurin taidekokoelma on Vatikaanin museoissa, joista löytyy myös kruununjalokivi: Sikstuksen kappeli, jossa käy päivittäin yli 25 000 turistia. Tässä vaikuttavassa museossa on esillä egyptiläistä, etruskilaista, kreikkalaista, roomalaista ja varhaiskristillistä taidetta, muun muassa Michelangelon, Rafaelin, Caravaggion, Tizianin ja Leonardon teoksia. Kaikkien Rooman kautta kulkevien taiteen ystävien on ehdottomasti nähtävä tämä museo.

Pyhän Pietarin basilika audio-oppaalla ja nopealla kulkuväylällä

Pietarinkirkkoon on ilmainen sisäänpääsy, mutta ääniopas ei ole. Tämä basilika on Rooman tunnetuin, sen kupoli on maailman korkein (vaikuttava näköala Pietarinaukiolle) ja Pyhä Pietari, jota pidetään katolisen kirkon ensimmäisenä paavina, on haudattu sinne.

Colosseum, Forum Romanum & Palatine Hill (Palatiinan kukkula)

Tähtivierailu. Tarinoita gladiaattoreista ja keisareista on tarjolla tällä kierroksella, joka sisältää Rooman amfiteatterin, foorumin, jossa kaupungin sosiaalinen elämä tapahtui, ja Palatinuksen kukkulan, joka on kaupungin seitsemästä kukkulasta keskeisin ja jonka arkeologiset jäännökset ovat peräisin ensimmäiseltä vuosisadalta. Tässä käytännön oppaassa RoomanColosseuminLiput: Kuinka ostaa, mitä ne sisältävät, kuinka paljon ne maksavat, jne... voit lukea, mitä sinun tarvitsee tietää suunnitellaksesi vierailuasi. Voit tutustua myös tähän toiseen: Colosseumin kierrokset.

Capitoliumin museot

Campidoglion museot ovat maailman vanhimpia, ja niissä on kokoelmia, jotka paavit ovat lahjoittaneet Rooman kansalle. Sen vaikuttava rakenne ja ylelliset huoneet ovat jo itsessään vierailun arvoisia sen taidegallerian lukemattomien taideteosten lisäksi, joissa on Tizianin, Caravaggion ja Rubensin maalauksia.

Castel Sant Angelo

Rooman linnoitus, joka toimi myös paavin palatsina ja vankilana, on vierailukohde, jota ei pidä unohtaa Rooman ihmeiden joukossa. Vatikaanin lähellä sijaitsevassa linnassa on salaisuuksia, kuten henkeäsalpaavat näkymät kaupunkiin, maanalainen mausoleumi ja käytävien labyrintti. Se on yksi lasten kanssa Roomaan matkustavien suosikkikohteista.

Borghesen galleria

Villa Borghesen puutarhassa sijaitsevassa galleriassa on maalaustaiteen suurten mestareiden teoksia, upea kokoelma antiikin Kreikan ja antiikin Rooman veistoksia sekä Berninin varhaisia teoksia. Se on taiteen ystävien ilo, ja siellä voi vierailla rauhassa, jota ei löydy muista kaupungin suurista museoista. Tässä artikkelissa on kaikki tiedot, joiden avulla voit järjestää vierailun Galleriaan: Borghese Gardens ja GalleriaKierrokset&Liput.

Muut nähtävyydet

 • Pyhän Johanneksen Lateraanin basilikan aarremuseo
 • Pyhän Paavalin muurien ulkopuolisen basilikan luostari
 • Pyhän Johanneksen Lateraanin basilika.
 • Pyhän Pietarin vankila
 • Kaikki Rooma-passin nähtävyydet 72 tunnin Omnia Card -versiossa.

Varaa Roma Pass ja Omnia Card

Rooman kiertoajelubussi ja Omnia-kortti

Liikennettä Rooman kaduilla| ©Calin Stan
Liikennettä Rooman kaduilla| ©Calin Stan

Vaikka sanonkin aina, että Rooma on kaupunki, josta kannattaa nauttia kävellen, on myös totta, että se voi olla väsyttävää useiden päivien nähtävyyksien katselun jälkeen. Jos joskus kyllästyt kävelemään paikasta toiseen, muista, että Omnia-kortti sisältää kaupunkikierrosbussin, jonka kyydissä pääset tutustumaan tärkeimpiin nähtävyyksiin panoraamakierroksella oppaan selittäessä niitä sinulle.

Turistibussin reitti

 • Vatikaani - Castel Sant'Angelo
 • San Giovanni dei Fiorentini
 • Piazza Navona - Santa Agnese in Agone - Piazza Navona
 • Area Sacra Torre Argentina
 • Santa Maria in Aracoeli
 • Santi Apostoli
 • Santa Maria degli Angeli
 • Terminin asema
 • Santa Maria Maggiore
 • San Giovanni in Laterano San Giovanni in Laterano
 • Colosseum - Santa Maria degli Angeli - Santa Maria Maggiore Santa Maria Maggiore - Santa Maria Maggiore San Giovanni in Laterano Colosseum - Santa Maria degli Angeli - Santa Maria degli Angeli - Santa Maria Maggiore San Gregorio al Celio
 • Circo Massimo - Santa Sabina all'Aventino
 • Teatro Marcello - Santa Maria in Campitelli
 • Santa Maria in Aracoeli
 • Largo Argentina - Santa Maria ad Martyres
 • Vatikaani - Castel Sant Angelo

Varaa Roma Pass ja Omnia Card

Järjestä matkasi Omnia Cardilla

Roomalainen Colosseum| ©David Köhler
Roomalainen Colosseum| ©David Köhler

Jos olet päättänyt ostaa Omnia Card -kortin Roomaan, tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla saat siitä kaiken irti:

 • Suunnittele vierailusi ottaen huomioon museoiden aukioloajat ja -päivät (useimmat museot ovat maanantaisin kiinni), jotta vältät aktivointiajan tuhlaamisen. Jos teet hieman tetristä etukäteen, voit nähdä enemmän museoita ja hyödyntää tämän kaupunkipassin edut mahdollisimman hyvin.
 • Varaa liput etukäteen kiireisiin kohteisiin, kuten Colosseumiin tai Vatikaanin museoihin, sinulle parhaiten sopivana ajankohtana. Suosittelen valitsemaan molemmissa kohteissa aikaiset aamupäiväajat, jolloin turisteja on yleensä vähemmän.
 • Yhdistä nämä kaksi korttia viisaasti: sinun ei tarvitse aktivoida sekä Omnia-korttia että Roma Pass -korttia samana päivänä. Näin säästät aikaa.
 • Tarkista reitit paikasta toiseen ennen kuin suunnittelet, mitä haluat nähdä joka päivä. Yritä ryhmitellä vierailut läheisiin paikkoihin samalle päivälle. Mitä tulee julkisiin liikennevälineisiin, vaikka ne olisivatkin mukana, muistakaa, että Roomassa ne eivät toimi niin hyvin kuin voisivat, joten jos voitte kävellä paikasta toiseen, suosittelen tätä vaihtoehtoa.

Anan matkavinkki

Aktivoi Omnia Pass ja Roma Card erikseen, jotta saat enemmän vapaata aikaa vierailusi aikana.

Mitä muita turistikortteja on olemassa Roomassa käyntiä varten?

Rooman katot| ©Unsplash
Rooman katot| ©Unsplash

Jos et ole käymässä Vatikaanissa tai olet käynyt siellä jo aiemmin, voit valita Roma Passin, jolla säästät rahaa ja aikaa Rooman tärkeimpien nähtävyyksien katseluun.

Vaikka Roma Pass sisältyy 72 tunnin Omnia Card -kortin ostamiseen, sitä myydään myös erikseen, ja sillä pääset kaikkiin Rooman historiallisiin nähtävyyksiin ja julkisiin liikennevälineisiin, jotka eivät kuulu Vatikaanin kaupunkiin. Lisätietoa Roma Passista on saatavilla tässä Rooma Passia koskevassa artikkelissa. Rooma-passi ja muut passit.

Varaa Roma Pass ja Omnia Card

Jos olet kiinnostunut ostamaan Omnia-kortin, sinua kiinnostaa myös

Jos olet hankkinut Omnia Card -kortin, se johtuu siitä, että haluat saada kaiken irti Rooman kulttuurista ja nähtävyyksistä. Kun olet "kuluttanut" tämän kortin, on aika tutustua Roomaan, joka on näkyvillä ja josta ei tarvitse maksaa pääsymaksua. Jos haluat myös nauttia tästä osasta vierailustasi kaikessa loistossaan, suosittelen tutustumaan tähän artikkeliin osoitteessa Parhaat Rooman kierrokset.

Jos ajattelet myös tutustua muihin Rooman lähistöllä sijaitseviin paikkoihin, kuten Pompeijiin, jätän sinulle tämän oppaan. Pompeijin päiväretket Roomasta tai tämä on Parhaat päiväretket Roomasta.

Varaa Roma Pass ja Omnia Card