Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Rooman lentokenttäkuljetukset

Tässä on kaikki tiedot, joita tarvitset päästäksesi lentokentältä Rooman keskustaan ja päinvastoin.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Rooman lentokenttäkuljetukset

Laskeutuminen Roomaan | © John Mc Arthur

Rooma on yksi maailman matkailullisimmista kaupungeista, joten sinulla on useita vaihtoehtoja päästä sen kahdelta lentokentältä kaupungin keskustaan. Teen yhteenvedon siitä, mitä sinun pitäisi tietää, mutta voin jo nyt kertoa, että paras hinta-laatusuhteeltaan edullinen vaihtoehto on jaettu siirto.

Kuljetusvaihtoehdot Roomaan lentokentältä

Lentoaseman terminaali| ©Chuttersnap
Lentoaseman terminaali| ©Chuttersnap

Ciampinon lentoasema

Vaikka Ciampino on Fiumicinon lentoasemaa pienempi, se on yksi niistä lentoasemista, jolta lähtee enemmän kansainvälisiä lentoja Roomaan, joista monet ovat halpalentoyhtiöiden lentoja. Se sijaitsee vain 15 kilometrin päässä kaupungin keskustasta, joten lentoasemalle pääsee hyvin helposti. Parhaat kuljetukset Ciampinosta ovat:

Fiumicinon lentoasema

Ciampino on kolmen terminaalinsa ansiosta Rooman tärkein lentokenttä ja **yksi Euroopan vilkkaimmista. Se on nykyaikainen, eikä se ole kaukana pääkaupungista , noin 26 kilometriä. Tässä ovat vaihtoehdot, joilla pääset Fiumicinosta hotelliin Roomassa:

Kuljetukset Ciampinon ja Rooman välillä

Lentokenttä| ©Richard Lee
Lentokenttä| ©Richard Lee

Ciampinosta pääsee Roomaan ja päinvastoin usealla eri tavalla. Tässä on kaksi tärkeintä eroa jaettujen ja yksityisten kuljetusten välillä:

Jaettu kuljetus Ciampinon ja Rooman välillä

Jos yövyt Rooman keskustassa ja haluat päästä Ciampinosta hotellisi ovelle helposti, nopeasti ja mukavasti edulliseen hintaan, jaettu minibussikuljetus Ciampinosta Roomaan onparas vaihtoehto. Matkustat kahdeksanpaikkaisella minibussilla, ja 45 minuutissa olet Rooman keskustassa.

Paluumatkalla voit nauttia samasta palvelusta ja tehdä jaetun minibussikuljetuksen Rooman hotellistasi Ciampinoon: voit päättää matkasi stressittömästi.

Palvelu toimii täsmälleen samalla tavalla meno- ja paluumatkalla, mutta jos sallitte minun antaa teille muutaman neuvon, on tärkeää, että laskette kuljetuksen noutoajan. Muista, että Rooman liikenne voi olla hieman kaoottista, joten ei kannata lähteä lyhyellä varoitusajalla.

He kysyvät myös hotellin osoitteen ja noutoajan, jotta he voivat laskea hyvän reitin, mutta pidän kiinni siitä, että on parempi, jos annatte heille hieman liikkumavaraa, jotta voitte välttää mahdolliset odottamattomat liikenneongelmat ja saapua lentokentälle mielenrauhassa.

Yksityinen kuljetus Ciampinon ja Rooman välillä

Toinen vaihtoehto on varata yksityinen kuljetus Ciampinosta hotelliisi sen sijaan, että jakaisit kuljetuksen muiden matkustajien kanssa. Yksityisauto odottaa sinua ja seuralaisiasi laskeuduttuasi, ja pääset suoraan hotelliisi ilman turhia odotuksia tai pysähdyksiä. Kun teet varauksen, voit myös valita edestakaisen kuljetuksen hotellista lentokentälle.

Ciampinosta Roomaan bussilla

Tämä on suositeltavin vaihtoehto, jos et aio käyttää yksityis- tai yhteiskuljetusta. Halvin vaihtoehto on käyttää säännöllisiä ATRAL-busseja, jotka yhdistävät lentoaseman ja linjan A viimeisen metroaseman (Anagnina). Sieltä on kuitenkin päästävä Rooman keskustaan metrolla, ja mitä säästät hinnassa, käytät aikaa ja vaivaa.

Jos valitset tämän vaihtoehdon ja asut Rooman keskustassa, suosittelen bussikuljetusta Ciampinon ja Rooman välillä. Noin kuudella eurolla saat useita pysähdyksiä Rooman keskustassa, ja matka on paljon lyhyempi ja mukavampi. Nämä bussit voi myös varata etukäteen.

Jos varaat paikkasi verkossa, saat kupongin, jossa on ohjeet bussiyhtiön bussipysäkin löytämiseksi (voit myös kysyä asiaa lentokentällä). Bussit Ciampinosta Roomaan kestävät yleensä noin 45 minuuttia keskustaan, lähtevät 30-40 minuutin välein, ovat ilmastoituja, ja ne voi varata myös Termini-asemalta. Matkatavaroista ei peritä lisämaksua.

Muut vaihtoehdot Ciampinoon: taksi tai Uber

Taksit Ciampinosta Rooman keskustaan maksavat kiinteän hinnan, joka on noin 30 euroa ilman mahdollista yölisää. Taksitolpat ovat helposti löydettävissä lentoasemalla; muista varoa epävirallisia takseja (viralliset taksit ovat valkoisia, ja niiden katolla lukee "taxi" ja niiden lupanumero ja kaupungin vaakuna ovat näkyvissä), joita lentoasemalla saatetaan tarjota.

Jos käytät mieluummin VTC-sovelluksia, Uber on saatavilla Roomassa, mutta kyyti lentokentältä keskustaan voi olla kalliimpi. Jos valitset tämän vaihtoehdon, tarkista hinta ennen auton tilaamista, varmista, että tapaat helposti saavutettavassa noutopaikassa, ja varmista, että sinulla on internetyhteys, kun nouset lentokoneesta.

Varaa kuljetus Rooman lentokentiltä

Kuljetukset Fiumicinon ja Rooman välillä

Yöliikenne Roomassa| ©Serena Repice Lentini
Yöliikenne Roomassa| ©Serena Repice Lentini

Samat vaihtoehdot, jotka mainitsin Ciampinon lentoasemalta, ovat saatavilla myös Fiumicinon lentoasemalta Roomaan. Kuten näet, hinta ja ehdot ovat käytännössä samat:

Yhteiskuljetus Fiumicinon ja Rooman välillä

Fiumicinoon saavuttaessa on sama mahdollisuus käyttää yhteiskuljetusta. Jos asut Rooman keskustassa ja haluat päästä Fiumicinosta hotellisi ovelle helposti, nopeasti ja mukavasti edulliseen hintaan, jaettu minibussikuljetus on paras vaihtoehto. Matkustat kahdeksanpaikkaisella minibussilla, ja 45 minuutissa olet Rooman keskustassa.

On tärkeää päästä majapaikkaan muutenkin kuin vasta lentokentällä. Kun palaat matkaltasi, sinulla on sama pulma: miten pääset hotelliltasi Fiumicinoon tai Ciampinoon.

Yhteiskuljetus on saatavilla myös Rooman keskustasta Fiumicinoon, mitä arvostat vielä enemmän, kun olet uupunut intensiivisen (ja ihanan, vakuutan sinulle) matkan jälkeen ja kun haluat varmistaa, että lasket aikasi hyvin, jotta saat kaiken irti Rooman kaupungista.

Kun palaat lentokentälle hotellista tämän palvelun avulla, sinulla on sama varausmenettely, samat ehdot ja sama hinta.

Yksityinen kuljetus Fiumicinon ja Rooman välillä

Jos sinulla on kiire, et halua odottaa tai haluat vain kulkea omaan tahtiin etkä ole riippuvainen muista matkustajista, voit varata yksityisen kuljetuspalvelun Fiumicinon ja Rooman välille. Auto on vain sinulle (ja seuralaisillesi, jos matkustat pariskuntana, ystävien tai perheen kanssa), ja se vie sinut suoraan hotelliisi tai minne ikinä käsketkin, kunhan määränpää on Rooman keskustassa.

Bussi Fiumicinosta Roomaan

Tämä on halvin vaihtoehto (hinta on noin kuusi euroa), ja sinulla on mahdollisuus varata lippu Fiumicinosta Roomaan etukäteen. Fiumicinon ja Rooman keskustan välillä on useita bussiyhtiöitä, jotka liikennöivät suoraan Fiumicinon ja Rooman keskustan välillä ja pysähtyvät Terminin asemalla ja muissa pääkaupungin keskeisissä paikoissa.

Hyödyllisin tapa löytää kyseinen yritys on seurata sähköpostitse saamiasi tietoja, kun teet varauksen, tai kysyä suoraan lentoaseman infopisteissä, vaikka sinulla on halutessasi mahdollisuus vuokrata erillinen noutopalvelu varauksen yhteydessä. Matka kestää noin 45 minuuttia, bussit lähtevät Fiumicinosta 30-40 minuutin välein, ja niissä on tilaa matkatavaroille.

Tämä vaihtoehto on saatavilla myös paluuseen lentokentälle Rooman keskustasta ja pysähtyy Terminissä, Vatikaanissa ja Via Aureliassa.

Fiumicinosta Roomaan junalla

Roomassa on kaksi metrolinjaa: A ja B. Fiumicinon lentokentältä pääset sinne suoralla junalla. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

 • Leonardo Express -pikajunalla pääset Terminin asemalle, ja matka kestää noin 55 minuuttia. Hinta on noin 15 euroa.
 • Normaali FL-1-juna, joka kestää noin tunnin ja vartin (koska se pysähtyy useammin) ja maksaa noin 8 euroa.

Voit kysyä lippujen ostamista mistä tahansa lentoaseman infopisteestä, mutta molemmat vaihtoehdot on merkitty opastein.

Muita vaihtoehtoja Fiumicinoon: taksi tai Uber

Varmista, että tiedät hinnan ennen kuin lähdet lentokentältä ja että taksi on virallinen (tunnistat taksin siitä, että sen rekisterinumero on näkyvissä kaupungin vaakunan vieressä, autot ovat valkoisia ja katolla lukee "taxi"). Rooman kaupungintalon vahvistama kiinteä hinta Fiumicinon lentokentältä mihin tahansa kaupungin osaan (kunhan se on Aurelianuksen muurien sisäpuolella) on noin 48 euroa.

Muista, että taksit voivat periä yölisää ja että joskus ne saattavat pyytää "matkatavaralisää". Jos olet menossa Aurelianuksen muurien ulkopuolelle, on parasta neuvotella hinnasta ennen lähtöä. Taksiasemat löytyvät helposti lentoaseman opasteista.

Varaa kuljetus Rooman lentokentiltä

Kuinka varata kuljetus

Varaa kuljetus verkossa| ©Charles Deluvio
Varaa kuljetus verkossa| ©Charles Deluvio

Kuten huomaatte, hinta ja ehdot ovat molemmilla lentoasemilla lähes samat. Kun olet varannut kuljetuksen, saat vahvistussähköpostin, jossa on kaikki yksityiskohdat ja ohjeet. Sinulta kysytään todennäköisesti lennon numero ja lentoyhtiö, jolla matkustat, jotta he voivat tarkistaa, että lentosi saapuu ajoissa.

Joka tapauksessa lähes kaikilla kuljetusyrityksillä on lentoasemalla koju tai nurkkaus, jonka henkilökunta on käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa, jotta voit ottaa heihin yhteyttä laskeuduttuasi. He kysyvät myös hotellisi osoitetta, jotta he voivat laskea hyvän reitin ja viedä sinut majapaikkaasi mahdollisimman nopeasti.

.

Miten varata askel askeleelta

 1. Varaa paikkasiverkossa.
 2. Saat tositteen, jossa kerrotaan , mistä ja miten kuljettaja noutaa sinut lentokentältä.
 3. Sinulta kysytään lentotietoja, ja sinulle annetaan sen yrityksen yhteystiedot, joka noutaa sinut lentokentältä, jos sinulle tulee ongelmia.
 4. Kun lentokoneesi saapuu Fiumicinoon, kuljettajasi odottaa sinua sovitussa paikassa.
 5. Nouset yhteiskuljetukseen muiden matkustajien kanssa**(8 paikkaa**).
 6. Minibussi vie teidät kaikki omiin hotelleihinne.

Anan matkustajavinkki

Rooman kaksi lentoasemaa ovat yhtä kaukana keskustasta, joten jos kaupungistasi on lentoja molemmille lentoasemille, voit valita halvimman.

Mitä sinun on tiedettävä yhteiskuljetuksista Rooman keskustaan?

Yhteinen siirto| ©Steve Pancrate
Yhteinen siirto| ©Steve Pancrate
 • Jokaisella matkustajalla on oikeus yhteen matkalaukkuun ja käsilaukkuun. Jos sinulla on erityisiä matkatavaroita (soittimia, polkupyöriä, ammattimaista valokuvauskalustoa...), tarkista asia kuljetusliikkeestä ennen varauksen tekemistä.
 • Jos koneesi on myöhässä, kuljettaja tietää sen, koska hänellä on lentotietosi. Kuljetusyritys ottaa sinuun yhteyttä, jos noutoon tulee muutoksia, joista sinun tulisi olla tietoinen.
 • Jos myöhästyt tapaamispaikalta, kuljettaja odottaa sinua enintään 30 minuuttia. Tämä ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi kiirehtiä koneesta pois; kuljettajasi laskee lentotietojesi perusteella, kuinka kauan sinulta kestää löytää ja päästä tapaamispaikkaan.
 • Tämä kuljetuspalvelu ei tavoita kaikkia Rooman keskustan ulkopuolella sijaitsevia hotelleja; jos majoitut keskustan ulkopuolella, kuljetus ei välttämättä kata kuljetusta. Jos olet epävarma, tarkista varausta tehd essäsi, että hotelli sisältyy hintaan.

Varaa kuljetus Rooman lentokentiltä

Yksityisen kuljetuksen edut jaettuun kuljetukseen verrattuna:

Yksityinen kuljetus| ©Dan Gold
Yksityinen kuljetus| ©Dan Gold
 • Jos matkustat suuressa ryhmässä (enintään 8 henkilöä), on luultavasti edullisempaa valita yksityinen kuljetus, koska maksatte matkan kustannukset yhdessä ja se on halvempi kuin yhteiskuljetus.
 • Kuljettaja on yksinomaan käytettävissänne ja odottaa teitä terminaalissa nimikyltin kanssa.
 • Hotelliin pääseminen vie vähemmän aikaa, koska minibussi tai luksusauto (aina ilmastoitu), jossa matkustat, ei pysähdy jättämään muita matkustajia heidän hotellilleen.
 • Jos kuljetat paljon matkatavaroita, se on sinulle helpompaa, koska et joudu jakamaan tilaa ajoneuvossa muiden matkustajien kanssa.

Varaa kuljetus Rooman lentokentiltä

Saatat myös olla kiinnostunut

Roomassa ollessasi sinun kannattaa järjestää aikasi hyvin, sillä siellä on monia asioita, joita ei kannata jättää väliin, vaikka voitkin aina jättää osan niistä kaupunkiin paluuseen. Rooman kiertoajelu voi olla yksi parhaista vaihtoehdoista varmistaa, ettet missaa kaupungin nähtävyyksiä. Tämän postauksen lukeminen noin Parhaat Rooman kierrokset saat lisätietoja Rooman parhaista retkistä.

Lisäksi, jos sinulla on tarpeeksi aikaa, suosittelen sinua tutustumaan Rooman ympäristöön retkellä. Se on todella sen arvoista, kuten voitte nähdä, jos katsotte tätä viestiä osoitteessa Parhaat päiväretket Roomasta.

UKK

 • Kuinka kauan kestää päästä Ciampinon lentokentälle?

  Ciampinon lentoasema sijaitsee 16 kilometriä Rooman kaupungista etelään. Kuljetus vie sinut lentokentältä kaupunkiin noin 40 minuutissa.

 • Kuinka suuri Ciampinon lentoasema on?

  Ciampino on suhteellisen pieni lentoasema, jolla on yksi terminaali. Sitä pidetään yleisesti edullisimpana vaihtoehtona Fiumicinon lentoasemalle.

 • Onko Ciampinon lentoasema avoinna 24 tuntia vuorokaudessa?

  Ei, lentoasema suljetaan yöllä kello 00:00-4:30, joten sisällä ei voi nukkua.