Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 vinkkiä Colosseumissa vierailuun

Jos tiedät jo, että Colosseum on ehdoton nähtävyys Rooman-matkallasi, ota huomioon nämä vinkit, jotta saat siitä kaiken irti.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

5 minuuttia luettu

10 vinkkiä Colosseumissa vierailuun

Näkymät Colosseumiin | Den Harrson

Colosseum on yksi maailman suosituimmista nähtävyyksistä. Vuosisata toisensa jälkeen se vangitsee edelleen miljoonien Roomaan tulevien vierailijoiden katseet, jotka tulevat Roomaan ajatuksenaan kuljeskella muinaisen Rooman jäännösten läpi.

Vierailu ei tuota kenellekään pettymystä, mutta kuten missä tahansa tuhansia turisteja houkuttelevassa paikassa, myös täällä on omat juonensä. Kerron niistä kaiken tässä, jotta vierailusi olisi miellyttävämpi.

.

1. Osta lippusi verkossa ja etukäteen, jotta vältät jonot

Vältä jonot ja väkijoukot| ©Alexander Savin
Vältä jonot ja väkijoukot| ©Alexander Savin

Nyt sinun pitäisi jo tietää, että kaikkiin Rooman nähtävyyksiin (erityisesti Colosseumiin ja Vatikaaniin) joutuu odottamaan auringossa pitkiä tunteja saadakseen himoitut liput. Perusneuvo, jonka voin antaa teille, on ostaa Colosseumin liput etukäteen ja jos voitte, varata opastettu kierros Colosseumiin, koska se on sen arvoinen.

Esimerkiksi Helloticketsissä voit valita erityyppisiä lippuja (opastetun kierroksen kanssa tai ilman, areenalle pääsyn kanssa tai ilman jne.), ja sinulla on myös oikeus hyvitykseen, jos joudut perumaan kierroksen tai lipun ennakoimattomien olosuhteiden vuoksi. Lisätietoja Colosseumin lipuista löydät täältä.

Lipunmyyntitiskit ovat ylikuormitettuja, ja vaarana on, että liput lopp uvat sille päivälle ja kellonajalle, jolloin haluat vierailla Colosseumissa, tai että astut amfiteatteriin jo väsyneenä ja uupuneena pitkän jonotuksen jälkeen auringossa. Lisäksi hinnat ovat samat kuin verkkosivustolla, eikä lipputoimistosta ostamalla saa alennuksia tai erikoistarjouksia.

Varaa liput Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

2. Opastettu kierros on aina parempi kuin vierailu yksin

Opastettu kierros Colosseumissa| ©Mario Sánchez Prada
Opastettu kierros Colosseumissa| ©Mario Sánchez Prada

Colosseumissa ei ole vain paljon nähtävää, vaan sillä on myös uskomaton historia täynnä anekdootteja, legendoja ja asiayhteyksiä, jotka saavat sinut uppoutumaan sisällä käytyihin eeppisiin taisteluihin. Lisäksi opastettuihin kierroksiin sekä pääsylippuihin sisältyy myös vierailu Forum Romanumilla ja Palatinuksen kukkulalla.

Usko minua, jos näet sen vain yksin, menetät paljon jännitystä ja lähdet pois sillä tunteella, että olet nähnyt kiehtovan Colosseumin, mutta et oikeastaan ymmärrä sen asiayhteyttä ja Forum Romanumin raunioiden viehätystä.

Asiantunteva opas auttaa sinua uppoutumaan yhden maailman jännittävimmän paikan historiaan. Jos aiot käydä Colosseumissa vain kerran elämässäsi, älä epäröi ja liity opastetulle kierrokselle. Voit lukea lisää Colosseumin opastetuista kierroksista tästä artikkelista.

Varaa vierailu Colosseumiin, Forumiin ja Palatinuksen kukkulalle

3. Älä epäröi vierailla Colosseumin areenalla

Colosseumin areena| ©Henry Paul
Colosseumin areena| ©Henry Paul

Colosseumissa on olennainen osa, joka jää monilta näkemättä, koska he eivät edes tiedä, että siellä voi vierailla. Suuri osa Colosseumissa käytyjen taistelujen historiasta liittyy tiukasti sen maanalaisiin käytäviin, areenaan ja kuuluisaan gladiaattoriporttiin, jonka kautta Colosseumissa taistelemaan lähteneet tekivät voittoisan sisääntulonsa.

Jos haluat osallistua opastetulle kierrokselle, on olemassa erityinen kierros, joka vie sinut katsomaan Gladiaattorien porttia ja maailman kuuluisimman amfiteatterin areenaa. Jos vierailu Colosseumissa ei olisi ollut tarpeeksi mielenkiintoinen, tämä lisää ainutlaatuisen lisän- ota kamera valmiiksi!

Varaa vierailu Colosseumin areenalle

4. Suojaudu kuumuudelta: ota mukaan vettä tai virvoitusjuomia, hattu tai lippis ja aurinkovoidetta

Älä unohda suojata itseäsi auringolta.| ©Juliana Malta
Älä unohda suojata itseäsi auringolta.| ©Juliana Malta

Vaikka et kävisikään Roomassa keskellä kesää, muista, että Colosseumin ja Forum Romanumin ympäristössä lämpötila on aina hieman korkeampi kuin muualla kaupungissa.

Mukulakivet, puiden ja varjojen puute sekä alueella kulkevien ihmisten määrä aiheuttavat hellekesän tunnetta myös sellaisina kuukausina, jolloin et aio viettää Roomassa kuumaa aikaa.

On siis parasta varautua hyvin: mukavien ja sopivien jalkineiden lisäksi reppuun kannattaa pakata viileää vettä, peittää pää hatulla tai lippiksellä eikä aurinkovoidetta kannata epäröidä käyttää. Sinulla on myös mahdollisuus varata yöllinen opastettu kierros Colosseumiin ja päästä maanalaiseen tilaan, jolloin säästyt kuumuudelta ja näet silti Colosseumin.

Päivän päätteeksi on melko tavallista nähdä useampi kuin yksi täysin loppuun palanut turisti alueella. Jos et halua kantaa liikaa painoa Colosseumin ympärillä, löydät myös viileitä juomia ja jäätelöä myyviä katukojuja.

Jos olet matkustanut Roomaan lasten kanssa, sinun on hyvä tietää, että jotkin vierailut vaativat erityistä suunnittelua. Tässä on artikkeli Colosseumissa vierailusta lasten kanssa, jotta kaikki sujuisi ongelmitta.

5. Vältä yleisiä vapaapäiviä ja viikonloppuja

Colosseum, jossa on paljon kävijöitä| ©Denis Simonet
Colosseum, jossa on paljon kävijöitä| ©Denis Simonet

Tämä ei ole aina mahdollista, mutta jos vierailet Roomassa useita päiviä, yritä välttää lauantaita ja sunnuntaita, jolloin alueella on eniten väkeä.

Sama pätee juhlapyhinä: silloin on paljon enemmän kotimaan matkailua, suuria matkustajaryhmiä, risteilyalusten matkustajia, jotka pysähtyvät pakolliselle Colosseum-vierailulle... Jos etsit rauhallisempaa ja rennompaa ilmapiiriä, kannattaa mennä arkipäivinä.

6. Kävele Colosseumilla sunnuntaisin, jolloin Via del Fori Imperiali on kävelykatu

Via del Fori Imperiali jalankulkuväylät| ©Stefano Costantini
Via del Fori Imperiali jalankulkuväylät| ©Stefano Costantini

On hyvä tietää, että sunnuntaisin suuri osa Colosseumin ja Forum Romanumin ympäristöstä (erityisesti Piazza Venezia -aukiolta alkaen) on kävelykadulla, ja tuhannet vierailijat ja roomalaiset liikkuvat alueella kävellen.

Tämä antaa sille ihanan viehätyksen, ja suosittelen 100-prosenttisesti kävelemään sinne, mutta koska sinne kerääntyy paljon ihmisiä, sunnuntaisin ei ole paras päivä päästä Colosseumille.

Näet kokonaisia perheitä, ja se on loistava hetki ottaa valokuvia ja ottaa päivä rennosti kävelemällä tässä Rooman ruuhkattomassa osassa (viikolla autot kiitävät ohi, joten näkymät eivät ole yhtä nautinnollisia).

7. Parhaat näkymät avautuvat Montin portailta tai Campidoglion kukkulalta

Via del Fori Imperiali jalankulkuväylät| ©Bert Kaufmann
Via del Fori Imperiali jalankulkuväylät| ©Bert Kaufmann

Colosseum on sisältä vaikuttava: se on luultavasti yksi sydäntäsärkevimmistä nähtävyyksistä ja yksi parhaista muistoista, joita saat Rooman-matkaltasi.

Mutta on totta, että sen ympäristö, Forum Romanum, riemukaari ja alueella säilyneet muinaisen Rooman jäännökset tekevät siitä vieläkin erikoisemman. Jos haluat näkymät koko arkeologiselle alueelle, suosittelen nousemaan Campidoglio-kukkulalle (jossa sijaitsevat Capitoliumin museot) ja laskeutumaan alas yhtä merkittyjä kävelyteitä pitkin, jotka johtavat osaan Forumia. Näkymät ovat upeat, ja niin ovat myös valokuvat.

Jos haluat vangita Colosseumin koko loistossaan eikä sinun tarvitse taistella kamerasi tai matkapuhelimesi kanssa, koska sen valtavat mittasuhteet eivät anna sen mahtua kokonaan objektiiviisi, Montin kaupunginosaan johtavat portaat tarjoavat täydellisen panoraamanäkymän Colosseumin kauneimmalta puolelta. On alueita, joissa on kaiteet, luiskat ja portaat (ei liian korkeat), jotka antavat sinulle täydellisen kulman. Löydät ne aivan metroaseman yläpuolelta.

.

8. Älä lankea turistien ruoka-ansoihin

Maista roomalaista pizzaa| ©Inna Podolska
Maista roomalaista pizzaa| ©Inna Podolska

Syöminen Colosseumin lähellä voi olla ilo.... tai painajainen. Riippuen siitä, kuinka onnekas olet tai kuinka hyvä olet löytämään hyvän paikan etukäteen. Koska meillä ei aina ole aikaa varata, etsiä, vertailla ja katsella eri ravintoloiden ruokalistoja, tässä on luettelo mielestäni parhaista ruokapaikoista Colosseumin lähellä.

Menitpä sitten aamulla, iltapäivällä tai illalla, löydät täydellisen paikan, jossa voit nauttia hyvän pizzan, perinteisen italialaisen pastan, jäätelön tai vaikka cocktailin parhaiden näköalojen äärellä. Ota huomioon ja nauti!

Varaa Rooman ruokakierros

9. Varo taskuvarkaita lähistöllä

Ole varovainen väkijoukoissa| ©Matthew Waring
Ole varovainen väkijoukoissa| ©Matthew Waring

Rooma on yleisesti ottaen erittäin turvallinen kaupunki, eikä siellä vierailu aiheuta ongelmia. Yleinen suositus tälle alueelle on kuitenkin se, että koska alueella on paljon turisteja, jotka keskittyvät enemmän muistomerkkeihin kuin omaisuuteensa, taskuvarkaita saattaa olla liikkeellä Colosseumin ympäristössä.

Laita lompakko ja asiakirjat turvalliseen paikkaan (vältä arvoesineitä täynnä olevia reppuja), niin sinun ei tarvitse huolehtia mistään muusta kuin vierailusta nauttimisesta. Jos aiot kävellä Colosseumille, noudata samoja varotoimia - paikan kauneus luultavasti lumoaa sinut, ja on normaalia, että annat varoittelun laantua.

Muuten, jos tarvitset lisätietoja järjestää , miten päästä Colosseum minun artikkeli jätän sinulle parhaat vinkit käyttää julkisia liikennevälineitä, jotka ovat parhaita reittejä kävellä tai jopa pyöräilyä.

10. Yritä aina mennä aikaisin aamulla

Colosseum aamun valossa| ©Jorge Fernández Salas
Colosseum aamun valossa| ©Jorge Fernández Salas

Varsinkin jos sinulla ei ole kotoa ostettuja lippuja, kannattaa suunnata tälle alueelle heti aamulla. Sen lisäksi, että vältyt suurilta turistiryhmien väkijoukoilta, lippukopeissa on yleensä lyhyemmät jonot.

Se on myös hyvä tapa välttää keskellä päivää, jolloin aurinko ei ole liian korkealla ja voimakas ja vierailu on siedettävämpää. Yritä käydä ensin Colosseumissa (se täyttyy yleensä ensin) ja sitten Forum Romanumissa.

Kun olet viettänyt aamupäivän siellä, sinulla on loppupäivä aikaa istua terassilla lounaalla ja ladata akkuja iltapäivän nähtävyyksien katselua varten.

Muuten, jos olet sellainen henkilö, joka menee Colosseumille hetken mielijohteesta ilman lippuja, Forum Romanumin lippukassalla on yleensä lyhyempi jono kuin amfiteatterissa (ja hinnat, hinnat ja liput ovat samat molemmissa paikoissa).

Varaa vierailu Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle