Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Miten vierailla Wieliczkan suolakaivoksilla yksin?

Wieliczkan suolakaivos on ehdoton nähtävyys Krakovan-matkalla. Jos haluat nähdä sen omin päin, tässä postauksessa on hyödyllistä tietoa, joka auttaa sinua suunnittelemaan vierailusi - lue eteenpäin!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

Miten vierailla Wieliczkan suolakaivoksilla yksin?

Kaivosgalleriat | © Anna & Michal

Wieliczkan suolakaivos on yksi maailman vanhimmista ja suurimmista suolakaivoksista ja yksi Krakovan tunnetuimmista nähtävyyksistä. Siitä lähtien, kun siellä vierailtiin ensimmäisen kerran 1400-luvulla, niin sanottu "Puolan maanalainen suolakatedraali" on edelleen hämmästyttänyt kävijöitä kaikkialta maailmasta.

Haluaisitko tutustua Wieliczkan suolakaivoksiin omaan tahtiisi? Lue eteenpäin, kerron, miten se onnistuu!

Kätevin vaihtoehto

Wieliczkan suolakaivokseen päiväretki Krakovasta

Nauti tästä vaikuttavasta vierailusta kaivoksiin retkellä, johon sisältyy kuljetus.

Kierrät koko luonnonpuiston, ja sinulla on runsaasti aikaa patikoida ja katsella yöllä valaistuja vesiputouksia. Paluumatkalla pysähdytte ostoksille outlet-myymälään.

Nauti opastetusta kierroksesta noin 35 hengen ryhmässä. Sinut haetaan ilmastoidulla ajoneuvolla hotelliltasi Krakovassa, ja sieltä ajetaan suoraan Wieliczkan suolakaivoksille. Kierros kestää noin 4 tuntia, jonka aikana menette syvälle maan sisään tutkimaan kammioita, käytäviä, suolakappeleita ja järviä.

Wieliczkan suolakaivokset ovat 135 metriä maan alla, joten sinulla on aina mukanasi asiantunteva opas, joka vie sinut maanalaisen kaupungin läpi ja kertoo tarinoita ja kuriositeetteja. Näet maanalaisia järviä ja huoneita, joita koristavat veistokset ovat niin vaikuttavia, että Unesco julisti ne vuonna 1978 maailmanperintökohteeksi.

Suositellaan, jos... et halua jättää väliin tätä ainutlaatuista vierailua ja säästät mieluummin aikaa ja rahaa varaamalla järjestetyn kierroksen.


Näin ostat liput Wieliczkan suolakaivoksiin

Kaivoksen hyödyntämisessä käytetyt koneet| ©Milan Boers
Kaivoksen hyödyntämisessä käytetyt koneet| ©Milan Boers

Osta liput verkossa

Koska Wieliczkan suolakaivos on yksi suosituimmista nähtävyyksistä Krakovan lähistöllä, lippujen ostaminen verkosta on mielestäni paras tapa varmistaa pääsy haluamana päivänä ja välttää loputtomat jonot lipputoimistoissa.

Ostamalla liput netistä voit myös varata paikkasi kierrokselle muulla kielellä kuin puolan ja englannin kielellä. Kuten aiemmin totesin, muilla kielillä on saatavilla hyvin vähän lippuja, joten ennakkoon ostaminen on tärkeä tekijä lippujen saamisessa haluamallasi kielellä, jos et puhu sujuvasti englantia.

Koska kaikki vierailut Wieliczkan suolakaivoksiin on tehtävä sisällä oppaan kanssa, jotta et hankaloittaisi kuljetuksen, lippujen, kielten ja niin edelleen etsimistä, suosittelen yksinkertaistamaan asioita ja varaamaan opastetun kierroksen Wieliczkan suolakaivoksiin, jossa kaikki on jo järjestetty, joten sinun ei tarvitse huolehtia mistään, vaan voit vain nauttia olostasi.

Postauksesta Retket suolakaivoksiin Krakovasta löydät useita mielenkiintoisia ehdotuksia, joihin kehotan sinua tutustumaan, jos haluat ostaa liput netistä. Muista, että kun olet varannut retken verkossa, sinun on otettava yhteyttä palveluntarjoajaan varmistaaksesi retken alkamisajan valitsemallasi kielellä.

Lippujen ostaminen lipunmyyntipisteestä

Jos suunnittelet matkaa Krakovaan ja haluat käydä Wieliczkan suolakaivoksessa omin päin, kannattaa ensin tarkistaa aukioloajat vierailun suunnittelemiseksi ja sitten hankkia liput.

Jos haluat vierailla Wieliczkan suolakaivoksella omin päin , voit hankkia liput muistomerkin lipputoimistosta puolan- ja englanninkielisille kierroksille, mutta jos haluat tehdä tämän kierroksen jollakin muulla kielellä, sinun on ostettava liput netistä ja etukäteen ennen matkapäivääsi, sillä kierrokset muilla kielillä ovat harvinaisia, mutta niillä on suuri kysyntä.

Kun olet saanut lippusi, sinut jaetaan ryhmään, jonka kanssa kiertelet kaivoksilla oppaan johdolla, ja vaikka suojelu- ja turvallisuussyistä et voi vierailla kaivoksilla täysin yksin tutkimusmatkailijan tilassa, kokemus on myös hyvin jännittävä, ja sinulla on hauskaa kierroksen aikana.

Varaa retki suolakaivoksiin

Millainen on Wieliczkan suolakaivoskierros?

Suolakaivoksen kääpiöt| ©Dennis Jarvis
Suolakaivoksen kääpiöt| ©Dennis Jarvis

Wieliczkan suolakaivos on uskomaton paikka - kuka olisi voinut kuvitella, että maan uumenissa voisi olla tällainen paikka?

Pelkästään sisätilojen kuvia katsellessa tekee mieli tutkia kaivoksen syvyyksiä Indiana Jonesin tavoin, mutta niiden, jotka haluavat tutustua Wieliczkan suolakaivoksiin omaan tahtiinsa, on hyvä tietää, että suojelu- ja turvallisuussyistä mukana on aina ammattitaitoinen opas itse muistomerkiltä.

Tämä saattaa kuulostaa hieman hemmottelevalta, mutta mikään ei voisi olla kauempana totuudesta. Oppaat tietävät kaivoksista monia tarinoita ja kuriositeetteja, jotka tekevät vierailusta entistäkin hauskemman.

Kannattaa myös muistaa, että kierroksen reitti kulkee 135 metriä alaspäin 3,5 kilometrin pituisen labyrinttimaisen gallerian ja kammioiden sekä maanalaisten järvien läpi, joten maan syvyyksissä liikkuminen hämärässä oppaan kanssa, joka tietää, miten löydät takaisin ja jolla on tietoa ensiapu- ja turvallisuustiedoista, on aina rauhoittavaa.

Jos tunnet klaustrofobiaa reitin hieman suljetummalla osuudella, heillä on protokolla, joka seuraa sinua ja auttaa sinua. Joten älä huoli, kaikki sujuu täydellisesti ja siitä tulee unohtumaton kokemus!

Varaa retki suolakaivoksille

Mitä näet Wieliczkan suolakaivoksilla?

Pyhän Kingan kappeli| ©G. Weston
Pyhän Kingan kappeli| ©G. Weston

Matkan varrella näet vaikuttavia nähtävyyksiä, jotka ylittävät kaikki odotuksesi. Vierailu Wieliczkan suolakaivoksilla alkaa Danilowicza-kuilusta, ja sieltä laskeudut ensimmäiseltä tasolta kolmannelle tasolle erilaisten käytävien kautta, jotka johtavat muun muassa seuraaviin kammioihin: Kopernikus-kammio (yksi kaivosten ensimmäisistä vierailijoista), Pyhän Barbaran kammio (kaivostyöläisten suojeluspyhimys), Kazimierz-kammio (tärkeä puolalainen kuningas), Weimarin kammio (jossa on pienen pieni valaistu järvi) tai Ristin kappeli.

Kaikista näistä Pyhän Kingan kappeli on mielestäni Wieliczkan kaivosten helmi. Pelkästään tämä kammio on vierailun arvoinen. Se on hyvin erityinen paikka yli 100 metriä maan alla, ja se on koristeltu kauniilla katosta riippuvilla kattokruunuilla, patsailla ja Kristuksen elämästä kertovilla reliefeillä. Se on paikka, jossa on ainutlaatuinen tunnelma! Se herättää todella huomiota.

Jos haluat tietää lisää Wieliczkan suolakaivosten kammioista ja siitä, mitä voit nähdä kiertoajelulla, älä jätä väliin postausta Mitä nähdä suolakaivoksissa.

Varaa retki suolakaivoksiin

Mikä on paras aika vierailla Wieliczkan suolakaivoksilla?

Yksityiskohta Pyhän Kingan kappelin sisustuksesta| ©Dennis Jarvis
Yksityiskohta Pyhän Kingan kappelin sisustuksesta| ©Dennis Jarvis

Mielestäni paras aika vierailla Wieliczkan suolakaivoksissa on aikaisin aamulla. Silloin sinulla on loppupäivä aikaa tehdä muita suunnitelmia Krakovassa, joita sinulla on vielä tekemättä.

Tässä mielessä suosittelen lukemaan postauksen Mitä nähdä ja tehdä Krakovassa, josta löydät ideoita, joiden avulla voit ottaa kaiken irti lomamatkasta tähän puolalaiseen kaupunkiin.

Varaa matka suolakaivoksiin

Kuinka kauan kestää vierailla Wieliczkan suolakaivoksissa?

Pyhän Kingan kappelin alttari| ©Dennis Jarvis
Pyhän Kingan kappelin alttari| ©Dennis Jarvis

Riippumatta siitä, menetkö Wieliczkan suolakaivoksille omin päin vai järjestetylle kierrokselle, kierros Wieliczkan suolakaivoksilla kestää noin 2 tuntia, ja sitä voidaan pidentää 3 tuntiin, jos siihen lisätään käynti maanalaisessa näyttelyssä Krakovan suolakaivosmuseossa.

Joidenkin mielestä vierailu voi olla pitkä, mutta todellisuudessa se ei ole kovin vaativaa toimintaa, sillä kävelymatka on kiehtova ja kierroksen aikana on hauskaa. Loppujen lopuksi et aina saa tilaisuutta mennä oikeaan kaivokseen, joka on niinkin taiteellinen kuin tämä yhä toiminnassa oleva kaivos, joka on myös yksi maailman vanhimmista ja suurimmista.

Jos suunnittelet matkaa Krakovaan, selitän artikkelissa Kuinka pitkiä ovat kierrokset suolakaivoksiin yksityiskohtaisesti, kuinka paljon aikaa tarvitset muistomerkin katsomiseen, jotta voit paremmin suunnitella päivän muut aktiviteetit.

Varaa retki suolakaivoksiin

Miten päästä Wieliczkan suolakaivokseen?

Hissi suolakaivoksille| ©Dennis Jarvis
Hissi suolakaivoksille| ©Dennis Jarvis

Tämä kiinnostaa sinua, jos aiot vierailla Wieliczkan suolakaivoksella omin päin.

Muistomerkki sijaitsee vain 14 kilometrin päässä Krakovasta, joten sinne ei mene kauaa. Valitsemastasi liikennevälineestä riippuen matka kestää korkeintaan noin 30 minuuttia.

Koska Wieliczkan suolakaivokset ovat niin turistinen paikka, niillä on erittäin hyvät yhteydet Krakovaan, ja sinne on useita eri liikennevaihtoehtoja, jos haluat päästä sinne omin päin.

Postauksessa How to get to the Wieliczka Salt Mines from Krakow kerron sinulle kaikki käytettävissäsi olevat vaihtoehdot, vaikka kuten sanoin jo aiemmin, jos et halua hankaloittaa itseäsi etsimällä kuljetuksia ja lippuja, laskemalla reittejä ja kuljetuksia, tarkastelemalla pysäkkejä, pysäköintipaikkoja ja niin edelleen, neuvon yksinkertaistamaan asioita ja varaamaan paikkasi järjestetylle retkelle Wieliczkan suolakaivoksille, jossa sinut haetaan hotellista tai kaupungin tapaamispaikasta yksityisautolla, jolla suuntaat muistomerkin luokse. Niin helppoa se on!

Muita vinkkejä Wieliczkan suolakaivoskierrokselle

Suolakaivosjärvi| ©Aleksandr Zykov
Suolakaivosjärvi| ©Aleksandr Zykov

Jos aiot vierailla Wieliczkan suolakaivoksella omin päin, aukioloaikojen, lippujen varaamisen ja parhaan kulkutavan lisäksi on muitakin asioita, jotka sinun kannattaa tietää, jotta saat kokemuksesta kaiken irti.

Postauksesta Vinkkejä Krakovan suolakaivoksilla vierailuun löydät muutamia erittäin hyödyllisiä vinkkejä, jotka varmasti auttavat sinua. Älä missaa sitä!

Varaa retki suolakaivoksiin