Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Mitä tehdä Pariisissa 4 päivässä

Neljä päivää Pariisissa tarjoaa paljon hauskoja ja mielenkiintoisia aktiviteetteja. Tärkeintä on organisointi! Tässä neljän päivän matkasuunnitelmassa jaan kanssasi joitakin kaupungin parhaita paloja: museoita, monumentteja, historiallisia paikkoja, palatseja, puutarhoja, baareja ja markkinoita - kaikki on täällä!

Katherine Betances

Katherine Betances

7 minuuttia luettu

Mitä tehdä Pariisissa 4 päivässä

Näkymä Pariisiin ikkunasta | ©Isaiah Bekkers

Pariisi on jännittävä kaupunki. Kun ajattelemme sitä, meillä kaikilla on ennakkokäsityksiä, jotka joillekin tarkoittavat herkullista ruokaa ja viiniä, toisille kävelyä Seinen varrella auringonlaskun aikaan ja toisille uppoutumista menneiden aikakausien taiteeseen ja arkkitehtuuriin. Mikä tahansa onkaan sinun versiosi Pariisista, 4 päivän matkasuunnitelma riittää hyvin aikaa kokea kaikki, mitä Pariisilla on tarjota, ja paljon muuta!

Matkareitti, jonka jaan kanssasi, on suunniteltu alkamaan Pariisiin saapumista seuraavana aamuna ja kattaa tästä lähtien 4 täyttä päivää lähtöön asti. Syy tähän on yksinkertainen: yleensä saapumispäivä mihin tahansa kohteeseen on yleensä kaoottinen ja hyvin väsyttävä; se myös vaihtelee paljon matkustajasta toiseen. Jos tarvitset lyhyempiä tai pidempiä matkareittejä, katso seuraavat oppaat.

Päivä I: Tutustu Pariisin 7. ja 8. kaupunginosaan

Champs Elysées| ©PCA Stream
Champs Elysées| ©PCA Stream

Matkasuunnitelmasi ensimmäisenä päivänä suosittelen, että keskität voimasi 7. ja 8. kaupunginosan viehättävimpiin kohteisiin, joista suuri osa on mahdollista tehdä kävellen, mikä on yksi parhaista tavoista tutustua Pariisiin.

Kahvi ja aamukävely Champs Elysées'llä

Aloita ensimmäinen päiväsi Pariisissa aamukävelyllä kaupungin kauneimmalla ostoskadulla. Les Champs Elysées, joka alkaa Pariisin Riemukaaren juurelta ja päättyy Place de la Concorde -aukiolle.

 • Riemukaarella: Vaikka valokuvaaminen tämän monumentin luona on jokaisen Pariisin-matkan ehdoton edellytys, älä unohda ihailla jättiläispatsaita, jotka muodostavat kaaren seinät ja rakenteen.
 • Champs Elysées: Kävellessäsi tätä katua pitkin löydät joitakin Pariisin parhaista kahviloista, ravintoloista, muotitaloista ja suurista kaupoista. Jos pidät shoppailusta, hyödynnä tämä hetki!
 • Place de la Concorde: Tämä on Pariisin suurin aukio, ja täällä teloitettiin vallankumouksen aikana ranskalaisia aatelisia, kuten kuningas Ludvig XVI Tarkkaile hetki obeliskia ja kahta upeaa suihkulähdettä, jotka sijaitsevat sen päissä.

Varaa lounas Eiffel-tornilla

Vieraile lounasaikaan Eiffel-tornilla ja nauti aito pariisilainen ateria samalla, kun katselet kaupungin kauneutta kaikessa komeudessaan. Yksi suurimmista eduista, kun teet varauksen johonkin Towerin ravintoloista, on se, että sinun ei tarvitse jonottaa sisäänpääsyä. Vaihtoehtoisesti voit syödä lounasta Eiffel-tornin läheisyydessä ja nousta sen jälkeen tärkeälle monumentille.

Le Place de la Concorde -paikaltasi on helppo päästä Eiffel-tornille, sinun tarvitsee vain mennä Pont de la Concordea pitkin, ylittää Seine-joen ja nousta suoraan Seinen aluetta reunustaville kävelyteille. Kävelymatka kestää 30 minuuttia, mutta voit nauttia viehättävistä maisemista.

 • Aukioloajat: Klo 9.30-23.45.
 • Pääsymaksu: Alkaen 10,7 €, hinta nousee, jos haluat mennä huipulle ja käyttää hissejä.
 • Vierailun kesto: Varaa noin 1,5 tuntia ensimmäiseen kerrokseen ja 2,5 tuntia, jos haluat kiivetä huipulle.

Varaa liput Eiffel-torniin

Vieraile Rue Clerin markkinoilla

Kävele Rue Clerin kauppakatua pitkin| ©Michele Louise
Kävele Rue Clerin kauppakatua pitkin| ©Michele Louise

Vain 10 minuutin kävelymatkan päässä Eiffel-tornia reunustavilta puutarhoilta löydät torin, joka on aito markkinakatu Eiffel-tornin tyyliin. Aito pariisilaistyylinen markkinakatu, jossa paikalliset kokoontuvat ostamaan lempiruokiaan ja istumaan ystävien kanssa kahville ja nauttimaan seurasta.

Erittäin suositeltava paikka, jos haluat viettää muutaman tunnin rauhallisen ensimmäisenä päivänä Pariisissa ja erityisesti jos haluat vierailla hieman ainutlaatuisessa kohteessa, joka ei ole täynnä turisteja.

 • Aukioloajat: Tiistaista sunnuntaihin kello 9.00-19.00, maanantaisin on tauko.
 • Sisäänpääsymaksu: Katumarkkinat ovat ilmaiset ja avoimet yleisölle.
 • Vierailun kesto: Riippuu siitä, mitä haluat tehdä ja pysähdytkö lounaalle tai kahville. Tutustu kojuihin 30 minuutin ajan.

Vieraile Jardinissa ja Place de Trocaderolla

Rue Clerin torilla nautitun kahvin jälkeen suuntaa Trocadéro-aukiolle ja puutarhaan katsomaan auringonlaskua Eiffel-tornin yllä, nyt on aika ottaa kamera esiin!

Jardins du Trocadéro Puutarhan tunnusomaisin piirre on jättimäinen vesipeili ja sitä ympäröivät lukuisat suihkulähteet, jotka tarjoavat hämmästyttävän spektaakkelin. Tiettyinä vuorokauden aikoina, kuten auringonlaskun tai auringonnousun aikaan, peilimäinen suihkulähde on todella kaunis.

Place du Trocadéro Aivan puutarhojen edessä sijaitsevaPlace du Trocadéro on Pariisin paras paikka ottaa kuviaEiffel-tornista. Sinun ei tarvitse olla asiantuntija kameramies, näkymä on niin täydellinen, että sinun tarvitsee vain puhdistaa kameran linssi ja tarkentaa kunnolla.

 • Aukioloajat: Avoinna 24 tuntia
 • Pääsymaksu: Vapaa
 • Vierailun kesto: 20-30 minuuttia riittää puutarhan kiertämiseen ja kuvien ottamiseen paikassa.

Tango-ilta Seinen varrella

Kesäisin kello 19.00 alkaen Pariisissa Seinen rannalla sijaitsevaan amfiteatteriin kokoontuu innokkaita tangon ystäviä, jotka tanssivat iltaan asti. Jos 4 päivän Pariisin-matkasi osuu tähän aikaan vuodesta perjantaille, kannattaa harkita sinne suuntaamista tango-iltaan ja spontaaniin tanssimiseen. Nämä ammattitanssijat esittelevät kykyjään kaikille, jotka katsovat, ja mainostavat samalla kurssejaan.

Varaa risteily Seinen varrella

Päivä 2: Tutustu Pariisin 1., 4. ja 5. kaupunginosaan

Pariisin Pantheon,| ©Moonik
Pariisin Pantheon,| ©Moonik

Puolen päivän kierros Latinalaisessa korttelissa.

Pariisin Latinalaiskortteli on alue, joka tunnetaan opiskelijaelämästään, vilkkaasta ilmapiiristään ja herkullisista ruokabistroistaan. Toisena päivänä Pariisissa voit osallistua opastetuille kierroksille ja tutustua Pariisin tämän kulman nähtävyyksiin ja kuriositeetteihin.

Useimpiin matkoihin sisältyvät muun muassa seuraavat kohteet:

Varaa kierros Latinalaisessa korttelissa

Notre Damen katedraali ja Sainte-Chapelle (kirkko)

Lyhyen 5 minuutin kävelymatkan päässä Latinalaiskorttelista (5. arrondissement) Île de la Citén (4. arrondissement) luo Notre Dame ja Sainte-Chapelle. Molemmat ovat ranskalaisen goottilaisen arkkitehtuurin helmiä, joita ihaillaan kaikkialla maailmassa.

Notre-Dame de Paris. Tämä keskiajan arkkitehtoninen jalokivi on ollut suljettu yleisöltä vuoden 2019 tuhoisan tulipalon jälkeen, joka tuhosi katon ja keskustornin. Pääsy etuaukiolle on kuitenkin sallittu.

Sainte-Chapelle. Sitä pidetään yhtenä goottilaisen arkkitehtuurin suurimmista teoksista sen rikkaan sisustuksen ja unenomaisten lasimaalausten ansiosta.

 • Aukioloajat: Klo 9-17
 • Lipun hinta: Lipun hinta on alkaen 11,50 €
 • Vierailun kesto: Kierros Sainte-Chapellen sisätiloihin kestää noin 30 minuuttia.

Varaa liput Sainte Chapelle kohteeseen Pariisi

Opastettu kierros Louvressa

Museon ulkoinen näkymä| ©Pedro Szekely
Museon ulkoinen näkymä| ©Pedro Szekely

Jätä Île de la Cité taaksesi kulkemalla Pont au Changea pitkin Seinen yli, ja käänny vasemmalle Boulevard Georges Pompidou -bulevardille matkalla Louvreen. Tämä vie noin 13 minuuttia kävellen, kun katselet Seinen rantoja.

Louvre on jättimäisen kokoinen museo, ja sen sisältämät taideteokset ovat lähes loputtomia. Jotta vierailu Louvressa menisi hyvin, suosittelen seuraavaa:

 • Osta Louvren liput etukäteen
 • Varaa opastettu kierros Louvressa, joka vie sinut tärkeimpien nähtävyyksien läpi.
 • Aukioloajat: klo 9-18.
 • Sisäänpääsymaksu: Sisäänpääsymaksu on noin 15 euroa aikuisilta.
 • Vierailun kesto: Tärkeimpien teosten näkemiseen on varattava vähintään kaksi tuntia.

Varaa opastettu kierros Louvren museossa

Nauti aperitiivi pariisilaisessa viinibaarissa

Ranskaksi aperitiivi on ennen illallista nautittu aperitiivi, joka on perinteinen ranskalainen rituaali. Pariisissa on monia baareja, jotka tarjoavat tämäntyyppisiä gastronomisia elämyksiä yhdistettynä rentoon ilmapiiriin, joka auttaa sinua päättämään toisen illan hyvillä mielin.

Päivä 3: Retket Pariisin ulkopuolelle ja tutustuminen 14. kaupunginosaan

Versaillesin palatsi| ©Travis Wise
Versaillesin palatsi| ©Travis Wise

Puolen päivän retki Versaillesiin

Versailles on Pariisin ulkopuolella sijaitseva ranskalainen yhteisö, joka tunnetaan maailmanlaajuisesti Versaillesin palatsin ja puutarhojen sijaintipaikkana. Tämä vuonna 1623 rakennettu ranskalaisen arkkitehtuurin helmi on yksi ranskalaisen barokkitaiteen suurimmista ilmentymistä. Sen lisäksi, että sen ylellisissä saleissa on vaikuttava määrä yksityiskohtia, se on yllättävän hyvin säilynyt iästään huolimatta.

Versailles on julistettu Unescon maailmanperintökohteeksi, ja se on avoinna yleisölle joka päivä. Pariisista voit varata retken Versaillesiin, jossa voit tutustua palatsin sisätiloihin ja sen ulkopuolella oleviin puutarhoihin.

 • Aukioloajat: Avoinna yleisölle kello 9.00-17.30.
 • Pääsymaksu: Aikuisten pääsylippu Versaillesin palatsiin maksaa noin 27 euroa.
 • Vierailun kesto: Matka Pariisista kestää vähintään 6 tuntia sisältäen paluun kaupunkiin ja palatsikierroksen.

Varaa retki Versaillesin palatsiin

Kierros Musée d'Orsayssa

Kun palaat Versaillesista, suosittelen, että varaat noin 2,5 tuntia iltapäivästäsi Musée d'Orsayn vierailuun. Museota pidetään yhtenä Pariisin ja koko maailman tärkeimmistä museoista, ja se on ehdoton vierailukohde kaikille taiteen ja historian ystäville.

Täältä löydät yhden suurimmista kokoelmista viime aikojen modernin ja impressionistisen taiteen mestareista. Yleisön suosikkeihin kuuluvat Monet'n, Degas'n, Van Goghin ja Rodinin alkuperäiset freskot.

Kaksi vinkkiä, joiden avulla saat kaiken irti Musée d'Orsayn vierailusta: harkitse yksityisen kierroksen vuokraamista, jotta pääset nopeasti kiinnostavimpien teosten äärelle, ja osta liput museoon etukäteen, jotta vältyt pitkiltä jonoilta sisäänkäynnin luona.

 • Aukioloajat: Klo 9.30-18.00
 • Pääsymaksu: Noin 16 euroa aikuisen lipusta
 • Vierailun kesto: Vierailuun kannattaa varata aikaa vähintään 2 tuntia.

4. päivä: Tutustu Pariisin 3. ja 18. kaupunginosaan

Place de la Concorde| ©Rutger van der Maar
Place de la Concorde| ©Rutger van der Maar

Viimeisenä päivänä Pariisissa voit herätä aikaisin ja nähdä kolme tärkeää historiallista muistomerkkiä, jotka sijaitsevat lähellä toisiaan kolmannessa kaupunginosassa, sekä useita vaihtoehtoisia museoita Pariisissa.

Place de la Bastille

Ranskan vallankumouksen aikana aseistettu parisilaisjoukko valtasi Bastilian, joka oli tuolloin Ranskan kuninkaan kevytmielisyyden ja despoottisen vallan symboli, kapinan alkuvaiheessa, mikä loi pohjan poliittiselle liikkeelle, joka huipentui monarkian lakkauttamiseen ja kuninkaiden teloittamiseen.

Place des Vosges

Koska se on yksi Pariisin vanhimmista aukioista, se on myös yksi kauneimmista. Kävele hetki sen kaarien alla, kulje puutarhapolkuja pitkin ja ihaile kauppojen kauniita punatiilisiä julkisivuja. Voit pysähtyä kahville!

Victor Hugo Maison. Kuuluisan ranskalaisen kirjailijan, runoilijan ja poliitikon talosta tuli museo jonkin aikaa hänen kuolemansa jälkeen. Se sijaitsee Place des Vosgesin aukion lähellä.

 • Aukioloajat: tiistaista sunnuntaihin klo 10-18.
 • Pääsymaksu: Museon pysyvä kokoelma on yleisölle ilmainen. Tilapäiskokoelmien käyttö on maksullista.
 • Vierailun kesto: Yksi tunti tai vähemmän riittää talon eri tiloihin tutustumiseen.

Kierros Picasso-museossa

Vuonna löydät suuren kokoelman taiteilijan veistoksia sekä tuhansia asiakirjoja ja valokuvia, jotka kuuluivat tälle taidehistorian merkittävälle hahmolle. Itse museo on Picasson elämää ja työtä käsittelevä tutkimuskeskus, joten jos ihailet tai olet utelias hänen töitään kohtaan, et voi jättää sitä väliin.

Place des Vosgesin aukiolta Pariisin Picasso-museoon on lyhyt 8 minuutin kävelymatka Marais'n alueen kaduilla.

 • Aukioloajat: Tiistaista sunnuntaihin aukioloajat ovat klo 10-18.
 • Pääsymaksu: Aikuisen lippu alkaen 40 euroa.
 • Vierailun kesto: Sisäkierros kestää noin tunnin.

Sacre Coeur

Pariisi on täynnä kauniita kappeleita ja basilikoita; Se on toinen Pariisin arkkitehtuurin jalokivistä, jonka suosittelen sisällyttämään 4 päivän Pariisin-matkalle. Se sijaitsee mahtipontisesti Montmartren kukkulalla 18. kaupunginosassa.

Picasso-museolta pääset Sacre Coeuriin metrolla, joka kulkee linjalla 8 Saint-Sébastien - Froissartin asemalla ja vaihtaa linjalle 4 Barbès - Rochechouartin asemalla; kävele kukkulalle 15 minuutissa. Tästä syystä suosikkivaihtoehtoni on sijoittaa muutama euro ja ottaa 25 tai 30 minuutin taksimatka tärkeiden Pariisin kaupunginosien läpi kaupungin pohjoispuolella.

 • Aukioloajat: Basilikka on avoinna vierailuille aamukuudesta alkaen. Kupoliin pääsee kello 9.00-20.30, tietyinä kuukausina vaihtelevasti.
 • Pääsymaksu: Vapaa pääsy.
 • Vierailun kesto: Sekä Sacré Coeurin kupoliin että kryptaan tutustumiseen on varattava 45 minuuttia.

.

Dali-museo Pariisi

Sisäänkäynti Dali| ©Florian75018
Sisäänkäynti Dali| ©Florian75018

Sacre-Coeurin kukkuloilla, vain 5 minuutin päässä basilikasta, sijaitsee Sacre-Coeurin kirkko. tai Espace Dalí. Täältä löydät surrealismin mestarin pysyvän näyttelyn, jossa on 300 teoksen kokoelma. Koko museon kiertäminen kestää yleensä enintään 1 tunnin.

 • Aukioloajat: klo 10-18.
 • Pääsymaksu: Pääsylippu maksaa aikuisilta alkaen 13 euroa.
 • Vierailun kesto: Kyseessä on pieni museo, joten koko kierros kestää noin tunnin tai vähemmän.

.

Kierros Montmartren aukiolla

Vain muutaman minuutin päässä Dalí-museosta on yksi Montmartren suosituimmista viihdevaihtoehdoista. Tämä kukkulan huipulla sijaitseva aukio on kuuluisa kaikkialla Pariisissa taidemaalareista, jotka ovat aina pitäneet täällä näytteillä parhaita töitään. Aikaisemmin Monet'n ja Picasson kaltaiset merkittävät historialliset henkilöt olivat osa Montmartren vilkasta aluetta, kun heidän uransa lähti nousuun ja heidän työnsä saivat mainetta ja tunnustusta.

 • Aukioloajat: Klo 10-20.
 • Sisäänpääsymaksu: Ilmainen, aukio on avoin yleisölle.
 • Vierailun kesto: Voit viettää niin kauan kuin haluat, löydät runsaasti tekemistä ja kahviloita, joissa voit syödä jotain

Varaa kiertoajelu Montmartressa