Mitä tehdä Pariisissa 5 päivässä

Pariisi on niin kaunis ja monipuolinen kaupunki, että voisin vaeltaa siellä ikuisuuden väsymättä. Viiden päivän Pariisin matka riittää kuitenkin käymään turistisimmissa paikoissa ja myös muutamassa salaisessa helmessä.

Katherine Betances

Katherine Betances

8 minuuttia luettu

Mitä tehdä Pariisissa 5 päivässä

Näkymä Pariisista yöllä | ©Jeevan Jose

Kuulen sinua! Pariisin matkan suunnittelu voi olla hankalaa; joka nurkan takana on niin paljon nähtävyyksiä, kahviloita ja nähtävyyksiä, että priorisoinnista tulee mahdoton tehtävä. Onnistuneen Pariisin-matkan avain on kuitenkin organisoinnissa ja sen ymmärtämisessä, että vaikka viisi päivää riittää monien paikkojen katsomiseen, et pysty näkemään jokaista pientä kolkkaa.

Tähän oppaaseen olen koonnut viiden päivän matkasuunnitelman, joka auttaa sinua suunnittelemaan täydellisen Pariisin-matkan. Lue , mitä kannattaa tehdä ja nähdä Pariisissa ollessasi.

Päivä 1: Katedraaleja, museoita, puutarhoja ja risteilyjä.

Notre Dame| ©Adrienn
Notre Dame| ©Adrienn

Vieraile L'île de la cité -saarella

Pariisin pääkaupunkia kahtia jakavan joen keskellä on kaksi pientä maasaarta. Toisella niistä, l'île de la cité -saarella, sijaitsee joitakin koko Pariisin tunnusomaisimpia monumentteja, minkä vuoksi suosittelen aloittamaan matkasi ensimmäisen päivän täältä. Île de la Citén ympäri kiertävillä kierroksilla nähtävät muistomerkit ovat:

Notre-Dame de Paris Notre-Dame de Paris on maailmankuulu, ja se on Pariisin ikoni jo itsessään. Tämä 1200-luvun alun goottilaisen arkkitehtuurin helmi on yksi pariisilaisten ja matkailijoiden rakastetuimmista monumenteista kaikkialla maailmassa.

Sainte-Chapelle Vuosina 1238-1248 rakennettu kirkko on toinen ranskalaisen goottilaisen arkkitehtuurin mestariteos, joka on maailmankuulu 1200-luvun lasimaalaustensa kokoelmasta. Se on maailman suurin.

La ConciergerieMuinainen goottilainen rakennus, joka toimi jonkin aikaa kuninkaan kotina ennen kuin se muutettiin vankilaksi.

 • Aukioloajat: klo 9-17
 • Lipun hinta: Sisäänpääsy maksaa 11,50 €.
 • Vierailun kesto: Kierros Sainte-Chapellen sisätiloihin kestää noin 30 minuuttia.

Kierros Louvren museossa

Louvre-museo on nykyään yksi Pariisin ja koko maailman suosituimmista museoista. Tämä johtuu sen saleja täyttävästä upeasta historian ja taiteen kokoelmasta. Alkuperäisiä taideteoksia ovat mm: La Gioconda, Milon Venus ja Gabioksen Artemis löytyvät sen saleista.

Jos mietit , kuinka paljon aikaa Louvren museoon kannattaa uhrata, Pariisin tärkein museo voi viedä koko päivän, joten suosittelen valitsemaan opastetun kierroksen, joka tutustuttaa sinut tunnetuimpiin teoksiin. Tämäntyyppiset kierrokset sisältävät yleensä sisäänpääsyn Louvreen, joten vältyt jonottamiselta sisäänpääsyä varten.

 • Aukioloajat: klo 9-18.
 • Pääsymaksu: Pääsymaksu on noin 15 euroa aikuisilta.
 • Vierailun kest o: Tärkeimpien taideteosten näkemiseen on varattava vähintään kaksi tuntia.

Varaa opastettu kierros Louvren museoon

Jardin des Tuileries ja ostosiltapäivä

Tuileries'n puutarha| ©Roland Turner
Tuileries'n puutarha| ©Roland Turner

Kun jätät Louvren taaksesi, tulet Tuileries-puutarhaan, joka on yksi Pariisin kauneimmista ja laajimmista puutarhoista. Vuonna 1564 aateliston ja kuninkaallisen perheen iloksi rakennettavaksi tilattu alue oli aiemmin pelkkää epämiellyttävää suoaluetta. Vuosia myöhemmin, vuonna 1667, puutarhasta tuli julkinen puutarha, josta kaikki Ranskan kansalaiset saivat nauttia.

Tutki puutarhan nurkkia ja kolkkia päämäärättömästi; ota eväät mukaan kävelylle. Kun olet valmis, poistu puutarhasta Place de la Concorde -aukion kautta ja vietä muutama tunti Pariisissa ostoksilla.

 • Aukioloajat: klo 7.30-19.30.
 • Sisäänpääsymaksu: Vapaa pääsy
 • Vierailun kesto: Suunnittele 30-40 minuutin kävelyretki puutarhassa.

Varaa yksityinen kiertoajelu Pariisissa

Yöristeily Seinen kanavia pitkin

Päätä ensimmäinen päiväsi Pariisissa huipentumalla risteilylle Seinen vesillä. Tämä taianomainen ajelu vie sinut ohi Pariisin suosituimpien maamerkkien, jotka ympäröivät kuuluisaa jokea, kuten Eiffel-tornin, Louvren, Notre Damen, Sainte-Chapellen ja Musée d'Orsayn.

Yöllä Pariisin parhaat muistomerkit täyttyvät valoista, ja syntyy värikäs ja loistava spektaakkeli, josta nautit varmasti.

.

Varaa yöristeily Seinen vesillä

2. päivä: Palatsit, Eiffel-torni ja Riemukaari Pariisissa

 ©Olivier Bruchez
©Olivier Bruchez

Puolen päivän retki Versaillesiin

Versailles on noin tunnin ajomatkan päässä Pariisista sijaitseva kaupunki, joka tunnetaan ikonisesta palatsistaan. Vietä toisen päivän koko aamupäivä tutustumalla tämän barokkityylisen linnan sisätiloihin; kävele sen kuvankauniissa Versailles'n puutarhoissa ja imeydy Ranskan entisen monarkian tyylikkääseen elämäntyyliin. Versaillesin palatsi oli pitkään kuninkaallisen perheen virallinen koti.

Matkat Versaillesiin lähtevät päivittäin Pariisista. Useimpiin matkoihin sisältyy Pariisin ja Pariisin välisen kuljetuksen lisäksi nopea sisäänpääsy palatsiin ja opas, joka seuraa ryhmää koko ajan.

 • Aukioloajat: Avoinna yleisölle klo 9.00-17.30.
 • Pääsymaksu: Aikuisten pääsylippu Versallen palatsiin maksaa noin 27 euroa.
 • Vierailun kesto: Matka Pariisista kestää vähintään 6 tuntia sisältäen paluun kaupunkiin ja palatsin kiertoajelun.

Varaa retki Versaillesin palatsiin

Eiffel-torni ja Trocaderon aukio

Versaillesin palatsissa vierailun ja runsaan pariisilaisen lounaan jälkeen voit käyttää loppuiltapäivän kiipeämiseen Eiffel-tornin huipulle ja sen jälkeen kävelyyn Place de Trocaderon aukiolla.

Eiffel-torni Eiffel-tornia pidetään yhtenä kaupungin tärkeimmistä monumenteista, ja sen katsominen kuuluu ehdottomasti jokaisen Pariisin-matkan ohjelmaan. Voit joko nousta ensimmäiseen kerrokseen nauttimaan terassista tai kävellä huipulle, jossa on yli 300 askelmaa käsittävä portaikko. Sateenkaaren päässä oleva kultapotti on täydellinen näkymä valon kaupunkiin.

Voit jäädä odottamaan auringonlaskua Pariisin ylle ja ottaa upeita valokuvia.

Jonojen välttämiseksi ja nopean pääsyn varmistamiseksi Eiffel-tornille suosittelen ostamaan liput etukäteen.

Trocaderon aukioMene takaisin maan pinnalle ja laskeudu alas ottamaan kauniita kuviatornista, suihkulähteestä ja Trocaderon puutarhasta.

 • Aukioloajat: Eiffel-torni on avoinna klo 9.30-23.45.
 • Sisäänpääsymaksu: Alkaen 10,7 €, hinta nousee, jos haluat kiivetä huipulle ja käyttää hissejä.
 • Vierailun kest o: Varaa noin 1,5 tuntia ensimmäiseen kerrokseen ja 2,5 tuntia, jos haluat kiivetä huipulle.

Osta liput Eiffel-torniin

Pariisin yökierros

Tee iltakävely **Pariisin pääkaduilla,**tee näyteikkunaostoksia arvostetuimmissa haute couture -putiikeissa ja ihaile Pariisin tyylikkäimpiä ravintoloita tai laitoksia.

Place du Trocadérolta Riemukaarelle pääset 30 minuutin kävelymatkan päähän kaunista Avenue Kléberiä pitkin.

Maailman kauneimpana kaduna pidetty Champs Elysées alkaa Pariisin Riemukaarelta ja päättyy aivan Place de la Concorde -aukiolle. 1,9 kilometrin pituinen reitti kestää yleensä noin 30 minuuttia ilman pysähdyksiä.

Varaa Pariisin yöpyöräretki

Päivä 3: Latinalaiskortteli ja Musée d'Orsay -museo

Pariisin Pantheon,| ©Moonik
Pariisin Pantheon,| ©Moonik

Puolen päivän kierros Latinalaisessa korttelissa

Aloita 3. päiväsi aamu tutustumalla 5. arrondissementissa sijaitsevaan Latin Quarteriin. Tämä Pariisin suosittu alue on kuuluisa yliopistoelämästään. Alue on täynnä rentoja ravintoloita, elokuvateattereita, museoita, taidegallerioita ja teattereita.

Puolen päivän opastetun kierroksen vuokraaminen Latin Quarterin näkemistä ja tutkimista varten on usein hyvä idea. Tämäntyyppisellä kierroksella asiantunteva opas johdattaa ryhmän tärkeimpiin nähtävyyksiin, joihin voi kuulua yksi tai useampi seuraavista kohteista:

 • Vieraile Pariisin Pantheonissa, jossa Victor Hugon ja Voltairen kaltaisten historiallisten henkilöiden jäännökset sijaitsevat.
 • Vieraile Jardin du Luxembourgissa.
 • Vieraile Jardin des Plantesissa
 • Kierros Pariisin Sorbonnessa

Varaa retki Latinalaiskortteliin

Vieraile Musée d'Orsayssa

Kulttuurista iltapäivää varten voit tehdä retken Musée d'Orsayhin. Museo on kuuluisa siitä, että siellä on yksi maailman rikkaimmista nykytaiteen ja impressionistisen taiteen kokoelmista, ja se on yleensä hyvin suosittu matkailijoiden keskuudessa. Jos pidät Matissen tai Vang Goghin kaltaisten taiteilijoiden töistä tai olet niistä kiinnostunut, pysähdys Orsayssa on tilaisuus ihailla heidän töidensä parhaimmistoa. Jotta vältät jonottamisen Musée d'Orsayssa, liput kannattaa ostaa etukäteen.

Latinalaiskorttelissa sijaitsevasta lähtöpisteestä lähdet Seinen Rivieraa luoteissuuntaan; joen varrella kävely kestää noin 30 minuuttia. Vaihtoehtoisesti voit ottaa metrolinjan 87 Notre-Dame - Quai de Montebellon päätepysäkiltä Henry de Montherlantin asemalle.

 • Aukioloajat: klo 9.30-23.45.
 • Sisäänpääsymaksu: 10,7 €, hinta nousee, jos haluat mennä huipulle ja käyttää hissejä.
 • Vierailun kest o: Ensimmäiseen kerrokseen on varattava noin 1,5 tuntia ja 2,5 tuntia, jos haluat kiivetä huipulle.

Nauti aperitiivi ranskalaiseen tyyliin

Päätä kulttuuri- ja taidepäiväsi aperitiivilla aitoon ranskalaiseen tyyliin; aperitiiviksi käännettynä se on ranskalainen rituaali, jossa usein yhdistetään viiniä ja kotitekoisia leikkeleitä. Monet pariisilaiset viinibaarit tarjoavat tämäntyyppistä ruokailukokemusta, joten voit istahtaa alas nauttimaan hyvästä viinipullosta, juustosta ja muista välipaloista.

.

4. päivä: Historialliset hautausmaat, katakombit ja markkinat

Saint-Germain-des-Présin luostari| ©DXR
Saint-Germain-des-Présin luostari| ©DXR

Aloita Saint-Germain-des-Présin luostarista

Voit aloittaa päiväsi vierailemalla luostarissa, joka oli kukoistuskaudellaan kuuluisa oppineiden keskus ja yksi koko Ranskan rikkaimmista luostareista. Luostari otettiin käyttöön 6. vuosisadalla, ja se on maailmankuulu siitä, että se toimi pitkään filosofi Rene Descartesin viimeisenä leposijana tämän oudon kuoleman jälkeen.

Teollisen vallankumouksen aikana osa luostarin muodostamasta kokonaisuudesta kuitenkin tuhoutui kapinan seurauksena. Descartesin hauta siirrettiin myöhemmin Pariisin PantheoniinLatin Quartieriin, jossa hän lepää muiden ihmiskunnan suurten henkien rinnalla.

 • Aukioloajat: klo 8.00-19.45.
 • Pääsymaksu: Luostari on avoinna yleisölle maksutta.
 • Vierailun kesto: Kirkkoon ja sen ympäristöön tutustuminen kestää arviolta 30 minuuttia.

Varaa kiertoajelu Saint-Germain-des-Présin kaupunginosassa

Syö lounasta ja seurustele pariisilaisten kanssa Rue Clerillä

Pysähdy hengailemaan ja syömään maukas pariisilaislounas Rue Clerillä. Yksi Pariisin kuuluisimmista ostoskaduista, jossa pariisilaiset hengailevat ja tekevät jokapäiväisiä ostoksiaan. Löydät kaikenlaisia ravintoloita, kahviloita, leipomoita ja erikoisliikkeitä.

Lähde Saint-Germain-des-Présissä sijaitsevasta paikastasi kiertoajelulle tutustumaan tarkemmin Pariisin 6. ja 7. kaupunginosaan. Kulje Rue de Varennea luoteeseen kuuluisalle Hotel des Invalidesille, jossa voit vierailla Musée d'Armesissa ja Napoleonin haudalla.

 • Aukioloajat: tiistaista sunnuntaihin klo 9-19, maanantaisin tauko.
 • Sisäänpääsymaksu: Katumarkkinat ovat ilmaiset ja yleisölle avoimet.
 • Vierailun kesto: Riippuu siitä, mitä haluat tehdä ja pysähdytkö lounaalle tai kahville. Arvioi 30 minuuttia kojuihin tutustumiseen ja markkinoiden kiertämiseen.

Vieraile Montparnassen hautausmaalla

Montparnassen hautausmaa| ©Jérôme Blum
Montparnassen hautausmaa| ©Jérôme Blum

Bosquet - Grenellen asemalta bussilinjalla 92 Cimetière Montparnasseen, lähin asema on Losserand - Maine. Sitä pidetään yhtenä Pariisin ylellisimmistä ja houkuttelevimmista hautausmaista, ja voit viettää aikaa kiertelemällä upeiden veistosten koristelemia kauniita hautakammioita.

Montparnasse on koti historian, musiikin, kirjallisuuden ja taiteen tärkeiden henkilöiden, kuten Jean Paul Sartren, Simone de Beauvoirin, Marguerite Durasin, Samuel Beckettin ja Maria Montezin , jäännöksille.

 • Aukioloajat: klo 8-17.30 tai 18.00 sesongista riippuen.
 • Pääsymaksu: Vapaa pääsy.
 • Vierailun kest o: Jos sinulla on mukanasi Montparnassen kartta, josta näkyy hautojen sijainti, voit tehdä koko kierroksen 1,5 tunnissa.

Mene katakombien kierroksella alas perustuksiin

Aivan Montparnassen vieressä on sisäänkäynti yhdelle Pariisin upeimmista kierroksista: Pariisin katakombeihin. Tietojen mukaan Pariisin maaperässä olevissa luolamaisissa tunneleissa on yli 6 miljoonan ihmisen luut; osa näistä tunneleista on muunnettu ja avattu yleisölle kierrokselle, joka tutustuttaa kaupungin historian verenhimoiseen puoleen.

 • Aukioloajat: Kierrokset alkavat klo 10.00, katakombit suljetaan klo 20.30.
 • Sisäänpääsymaksu: Katakombien sisäänpääsymaksu alkaa 29 eurosta aikuisen lipulla.
 • Vierailun kesto: Kahden kilometrin pituinen reitti kestää noin tunnin.

Varaa retki Pariisin katakombeihin

Päivä 5: Le Marais, Picasso ja Dali.

Sisäänpääsy Daliin| ©Florian75018
Sisäänpääsy Daliin| ©Florian75018

Puolen päivän kierros Le Marais'ssa

Le Marais sijaitsee 3. ja 4. kaupunginosassa, ja se on yksi Pariisin kauneimmista alueista; se on paikallisesti tunnettu siitä, että siellä sijaitsee joitakin Ranskan tyylikkäimpiä kartanoita, mutta myös ylellisistä hotelleista, taidegallerioista ja viehättävistä pikkukahviloista. Aloita viimeinen päiväsi Pariisissa kahvittelemalla tässä unenomaisessa kaupunginosassa.

Sen jälkeen voit kierrellä alueen arvostetuissa museoissa. Henkilökohtaisiin suosikkeihini kuuluvat mm.George Pompidou-museo Nykytaidetta esittelevä museo, johon kannattaa mennä katsomaan ainakin rakennuksen ulkopuolista ilmettä ja sen omituista arkkitehtuuria.Picasso-museo - Pariisi Kauniissa yksityisessä kartanossa sijaitseva museo esittelee 5000 Picasson taideteosta ja monia elementtejä taiteilijan elämästä.Carnavalet-museo Toisessa yksityisessä kartanossa sijaitseva museo esittelee Pariisin historiaa 1500- ja 1600-luvun lähestymistavasta lähtien.

Varaa kierros Le Marais'ssa

Vieraile Dali-museossa

Kun olet viettänyt aamupäivän Le Marais'n tutkimiseen, suosittelen retkeä 18. arrondissementtiin tutustumaan Montmartreen. Voit tehdä matkan metrolla, mutta henkilökohtaisesti suosittelen taksin ottamista, jotta voit nauttia Pariisin pohjoisten katujen ylellisyydestä.

Tämä myös Espace Dalí - näyttelynä tunnettu tila on hyvin erikoinen ja suosittelen sitä surrealismin ystäville tai niille, jotka ovat uteliaita Dalísta ja hänen työstään. Sen installaatioista löytyy yli 300 Dalín teosta, mukaan lukien kuuluisat maalaukset, kuten "Muistin pysyvyys", ja veistokset, kuten "Avaruusnorsu".

 • Aukioloajat: klo 10-18.
 • Pääsymaksu: Pääsylippu maksaa aikuisilta alkaen 13 euroa.
 • Vierailun kesto: Kyseessä on pieni museo, joten koko kierroksen voi tehdä noin tunnissa tai alle.

Kierros Place de Montmartren aukiolla

Pariisin Dali-museon läheisyydessä on Place du Tertre; se on koko Montmartren tärkein kohtaamispaikka, jonne paikalliset kokoontuvat syömään, ostoksille ja kävelemään.

Ranskan vallankumouksen jälkeen Montmartre oli lähiö, jonne Pariisin aloittelevat taiteilijat päättivät asettua; alhaiset elinkustannukset ja kohtuuhintaiset vuokrat mahdollistivat monille aloitteleville taiteilijoille elämänsä pysymisen pystyssä samalla, kun heidän uransa lähti nousuun. Useat merkittävät historialliset henkilöt, kuten Monet ja Picasso, kutsuivat tätä elinvoimaista paikkakuntaa kodikseen joissakin uransa vaiheissa.

Älä ylläty, jos löydät Place du Tertre -aukiolta kaikenlaisia nousevia lahjakkuuksia.

 • Aukioloajat: klo 10-20.
 • Sisäänpääsymaksu: Vapaa, aukio on avoinna yleisölle.
 • Vierailun kesto: Voit viettää aikaa niin kauan kuin haluat, löydät runsaasti tekemistä ja kahviloita, joissa voit käydä syömässä.

Varaa kierros Montmartrelle

Katsele auringonlaskua Sacre Coeurin luona

Auringonlasku Sacre Coeurissa| ©Gwenael Blanck
Auringonlasku Sacre Coeurissa| ©Gwenael Blanck

Vain 3 minuutin kävelymatkan päässä Place du Tertre -aukiolta Rue de Azais -kadulla on Sacre Coeur. Montmartren kukkulalla vaikuttavasti kohoava Sacre Coeur on toinen Pariisin ikoni, jota ei kannata jättää väliin.

Roomalais-bysanttilaiseen tyyliin, ja se on saanut vaikutteita muun muassa Konstantinopolissa sijaitsevan Pyhän Sofian basilikan kaltaisista malleista. Sen vaikuttava kupoli sijaitsee 83 metrin korkeudessa maanpinnasta, ja kävijät voivat kiivetä 300 askelmaa päästäkseen sinne.

Suosittelen saapumaan Sacre-Coeuriin hyvissä ajoin, jotta pääset ylös ja voit katsella auringonlaskua Pariisin yllä. Henkeäsalpaavan näköalan ansiosta se on yksi kauneimmista kokemuksista, joita saat Montmartrella, ja täydellinen tapa päättää viiden päivän seikkailu valon kaupungissa.

 • Aukioloajat: Basilikka on avoinna vierailuille klo 6.00 alkaen. Kupoliin pääsee kello 9.00-20.30, tietyinä kuukausina vaihtelevasti.
 • Pääsymaksu: Vapaa pääsy.
 • Vierailun kest o: Sekä Sacré Coeurin kupoliin että kryptaan tutustumiseen on varattava 45 minuuttia.