Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Katakombien liput ja kierrokset

Pariisin katakombit ovat monien mielestä piilotettu helmi. Erittäin mielenkiintoinen paikka, jonka kutsun sinut tutustumaan tähän virkaan, jossa sinulla on kaikki kiinnostavat tiedot.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

5 minuuttia luettu

Katakombien liput ja kierrokset

Pariisin katatombit | © Karim Rezk

Pariisin maan alle on kätketty satoja kilometrejä tunneleita, jotka ovat täynnä salaperäisyyttä ja historiaa. Katakombit ovat paikka, jonka monet ihmiset joko kunnioituksesta tai tietämättömyydestä unohtavat Pariisin-vierailullaan, mutta on virhe jättää ne käymättä, sillä ne ovat Ranskan pääkaupungin matkan ehdoton kohde.

Yli 300 kilometrin pituisista maanalaisista tunneleista vain 1,5:ssä voi vierailla laillisesti. Tässä on yhteenveto kaikesta, mitä sinun on tiedettävä, ennen kuin nautit tästä epätavallisesta ehdotuksesta.

Täydellisin vaihtoehto

Pariisin Katakombien Liput

Tutustu Pariisin pimeään puoleen

1700-luvulla Valon kaupungilla oli kauhea ongelma ylikansoitettujen hautausmaidensa kanssa. Tutustu tämän alamaailman historiaan ja katakombien alkuperään.

.

Tutustu valon kaupungin pimeään puoleen tällä lipulla Pariisin katakombeihin, paikkaan, joka vihittiin "Pariisin kunnan kivikaivokseksi" vuonna 1786. Sen rakentamista varten valittiin helposti saavutettava paikka, joka tuolloin sijaitsi pääkaupungin ulkopuolella: Tombe-Issoiren entiset louhokset Montrougen tasangon alla. Ensimmäiset evakuoinnit tapahtuivat vuosina 1785-1787, ja ne koskivat Pariisin suurinta hautausmaata, Pyhien viattomien hautausmaata. Hautakammiot, joukkohautoja ja hautakammio tyhjennettiin.

Tällä kierroksella saat tietää kaikki yksityiskohdat useilla kielillä laaditun ääniopastuksen ansiosta, joka sisältyy pääsylipun hintaan. Varaudu laskeutumaan yhteensä 131 askelmaa ja nousemaan 112 askelmaa. Sisälle päästyäsi vaellat tämän 1 500 metriä pitkän labyrinttimaisen tilan läpi 20 metriä maan alla olevien tunnelien muodossa.

Miksi pidän tästä vaihtoehdosta... Kyseessä on hyvin utelias vierailu, joka on kaukana turistiradoista.

Suositellaan, jos... Jos haluat syventyä Pariisin historiaan.

Kuinka paljon liput Pariisin katakombeihin maksavat?

Pariisin katakombit| ©MykReeve
Pariisin katakombit| ©MykReeve

Voit käydä Pariisin katakombeissa joko ostamalla liput suoraan sisäänkäynnin lipunmyyntipisteestä Montparnassen hautausmaan vieressä tai ostamalla ne netistä. Jälkimmäinen vaihtoehto on suositeltavampi, sillä ostamalla ne etukäteen säästyt pitkiltä jonoilta. Normaalin lipun ja ääniopastuksen hinnat ovat seuraavat:

 • Normaali lippu 1 hengelle: Alkaen 27 €
 • Alennettu lippu: Alkaen 25 €.
 • Lippu 4-17-vuotiaille lapsille: Alkaen 5 €.

On toinenkin riskialttiimpi vaihtoehto, mutta sillä voi säästää. Jos lähdemme viime hetkellä, voimme hankkia erikoislipun nimeltä "last minute", joka on voimassa samana päivänä ja jonka voi ostaa vain lipunmyyntipisteestä.

Nämä liput maksavat 18 € normaalilipusta ja 16 € alennetusta lipusta, ja lapset pääsevät ilmaiseksi, mutta lippuja on rajoitetusti ja vain, jos kapasiteetti sallii. Jos siis valitset tämän vaihtoehdon, vaarana on, että jäät paitsi vierailusta. Muista myös, että tämä lippu ei sisällä ääniopasta, ja sinun on maksettava 5 euron lisämaksu.

Varaa liput Pariisin katakombeihin

Onko Pariisin katakombeissa järjestetty opastettuja kierroksia?

Katakombeihin tutustuminen| ©Scott Kisha
Katakombeihin tutustuminen| ©Scott Kisha

Ei, katakombeihin tutustuminen sisältää pääsylippuun sisältyvän ääniopastuksen, jonka avulla voit oppia kaiken Pariisin kaupungin synkimmästä historiasta yksityiskohtaisten selostusten avulla, jotka ovat saatavilla useilla kielillä, mukaan lukien tietysti englanniksi.

Miten pääset Pariisin katakombeihin?

Arts et Métiersin asema| ©Clicsouris
Arts et Métiersin asema| ©Clicsouris

Turistisisäänkäynti sijaitsee Montparnassen hautausmaanvieressä Avenue du Colonel Henri Rol-Tanguy -kadulla, joka sijaitsee Pariisin eteläosassa, lähes tunnin kävelymatkan päässä keskustasta. Vertailun vuoksi mainittakoon, että Place de la Concorde -aukiolta on noin 55 minuutin kävelymatka. Sinne pääsee kuitenkin hyvin muilla liikennevälineillä, jotka ovat parhaita vaihtoehtoja Pariisissa ja sen ympäristössä liikkumiseen:

 • Pariisin metrolla: Lähin asema on Denfert-Rochereaun asema, jonka kautta kulkevat linjat 4 ja 6.
 • Bussilla: Linjat 38 ja 68 pysähtyvät Montparnassen hautausmaan lähellä.
 • Autolla tai taksilla: Laita seuraava osoite GPS:ään tai pyydä taksinkuljettajaa viemään sinut osoitteeseen Avenue du Colonel Henri Rol-Tanguy, 75014.

Varaa liput Pariisin katakombeihin

Kannattaako Pariisin katakombeihin mennä lasten kanssa?

Allekirjoitus yhdessä katakombeista| ©Oh Paris
Allekirjoitus yhdessä katakombeista| ©Oh Paris

Teknisesti sisäänpääsy on sallittu yli 5-vuotiaille lapsille. Mutta se ei ole paras paikka vierailla lasten kanssa. Katakombien pimeän ja synkän ilmapiirin sekä vierailun aikana nähtävien kallojen ja ihmisjäännösten lisäksi sisäänpääsy ja paikan olosuhteet eivät ole ihanteelliset lapsille.

Katakombit ovat 20 metriä maan alla, ja niihin on lukuisia portaita ylös ja alas, jotta sinne pääsee sisään ja ulos. Maan alla on vähän valoa, ja monet käytävät ovat hyvin kapeita, mikä voi tehdä niistä ahtaita, erityisesti lapsille.

Vaikka vierailu lasten kanssa on mahdollista, ota nämä olosuhteet huomioon, kun päätät, haluatko vierailla lasten kanssa omalla vastuullasi. Seuraavassa on muutamia vaihtoehtoisia suunnitelmia tutustua Ranskan pääkaupunkiin lasten kanssa.

.

Varaa liput Pariisin katakombeihin

Mitä Pariisin katakombeissa voi nähdä?

Château des Catatombesin sali| ©Florian Bon
Château des Catatombesin sali| ©Florian Bon

Katakombien arviolta 300 kilometrin pituisista tunneleista vain 1,5 kilometriä on avattu vierailuille. Tällä reitillä on ensin tunnelialue ja pieni näyttely, jossa kerrotaan katakombien historiasta. Kauempana on katakombien tärkein nähtävyys, kiviröykkiö.

Ossuaarialueella on yli 6 miljoonan ihmisen jäännökset, joiden kallot ja ossuaarit on sijoitettu hyvin erikoisiin paikkoihin ja muotoihin. Ossuaareja on yli 800 metriä, mukaan lukien Ranskan vallankumouksessa kuolleiden muistolle omistettu alue, tunneleita varten käytetyn kuilun alue ja kallotynnyri. Jälkimmäinen on kasa tynnyrin muotoon järjestettyjä luita, ja se on yksi katakombien tyypillisimmistä elementeistä.

Varaa liput Pariisin katakombeihin

Kuinka paljon aikaa tarvitset Pariisin katakombeissa käymiseen?

Yksi saleista| ©Joanne
Yksi saleista| ©Joanne

Kierros kestää noin 1 tunnin. On tärkeää, ettei tätä aikaa ylitetä, sillä kapasiteetti on rajoitettu noin 200 henkilöön, ja katakombeihin tulevia ja sieltä lähteviä henkilöitä valvotaan tarkasti. Kolmessa varttitunnissa on kuitenkin enemmän kuin tarpeeksi aikaa nähdä koko kompleksi yksityiskohtaisesti.

Pariisin katakombien aukioloajat

Yksityiskohdat hautakammioista| ©mowolf2000
Yksityiskohdat hautakammioista| ©mowolf2000

Pariisin katakombit ovat avoinna viikon jokaisena päivänä paitsi maanantaisin. Tiistaista sunnuntaihin aukioloajat ovat klo 10:00-20:30. Viimeinen sisäänpääsy on klo 19.30, joten sinun on oltava paikalla ajoissa, jotta et menetä sisäänpääsyä.

Katakombien lyhyt historiaa

Katakombien kallot| ©Passi1903
Katakombien kallot| ©Passi1903

Katakombien alkuperä juontaa juurensa 1200-luvun alkupuolelle, jolloin ensimmäiset tunnelit kaivettiin kiven ja materiaalien louhimiseksi Notre Damen katedraalin kaltaisten rakennusten rakentamista varten. Monien vuosien romahtamisen ja sortumisen jälkeen kuningas Ludvig VXI määräsi katakombit kunnostettaviksi ja ratkaisi näin yhden Pariisin tuolloin kärsimistä ongelmista. Tilanpuute sen hautausmailla.

Vuosina 1786-1859 katakombeihin siirrettiin jatkuvasti monien pariisilaisten jäänteitä. Vuonna 1814 katakombeista tehtiin vierailijoille avoim ia, ja monet sinne varastoidut jäännökset sijoitettiin erityisiin muotoihin ja paikkoihin vierailijoita varten.

Vuonna 1955 tunneleihin pääsy kiellettiin, koska niitä käytettiin usein saatanallisiin riitteihin ja muuhun ei täysin lailliseen toimintaan. Siitä lähtien vain pieni osa katakombeista on ollut vierailukelpoinen.

.

Varaa liput Pariisin katakombeihin

Vinkkejä Pariisin katakombeihin tutustumiseen

Katakombien pääkalloseinä| ©Tobias F. Wolf
Katakombien pääkalloseinä| ©Tobias F. Wolf

Vierailu Pariisin katakombeissa poikkeaa suuresti muista turistikohteista, joten on syytä ottaa huomioon monia asioita.

 • Ensimmäinen suositus on ostaa liput etukäteen ja verkosta. Jos et tee niin, joudut todennäköisesti jonottamaan sisäänpääsyä varten yli tunnin, sillä kapasiteetti on rajallinen ja kysyntä on yleensä suurta. Sesonkiaikana jonot voivat olla yli 2 tuntia pitkiä.
 • Vaikka menisitkin kesällä, kannattaa varautua lämpimään, sillä 20 metrin syvyydessä maan alla lämpötila on keskimäärin korkeintaan 15 astetta ja siellä on hyvin kosteaa.
 • Jos olet klaustrofobinen, kärsit hengitystiesairaudesta tai olet useita viikkoja raskaana, katakombeissa käyntiä ei suositella.
 • Älä kanna mukanasi reppuja, laukkuja tai suuria matkatavaroita, sillä niiden kanssa et pääse sisään, jotta ossuaari säilyisi. Joissakin kohdissa on hyvin kapeaa, eikä matkatavaroiden jättöpalvelua ole.
 • Salamavalokuvaus ei ole mahdollista kivikaivoksen sisällä.
 • Sinne ei pääse lastenvaunuilla tai pyörätuoleilla.
 • Siellä on kaksi kerrosta, joissa kummassakin on yli 100 porrasta ylös- ja alaspäin. Ota tämä huomioon, kun käytät hyviä jalkineita.

Varaa liput Pariisin katakombeihin