Kuinka kauan kestää vierailu Louvressa?

Jos suunnittelet matkaa Louvreen, mutta et tiedä, kuinka kauan matka kestää, lue tästä!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minuuttia luettu

Kuinka kauan kestää vierailu Louvressa?

Louvren museo, Pariisi | ©Vlada Karpovich

Louvren museo on Pariisin ehdoton nähtävyys, josta nautit varmasti, varsinkin jos pidät taiteesta ja arkeologiasta. Se on ehdoton nähtävyys, josta nautit varmasti, varsinkin jos rakastat taidetta ja arkeologiaa.

Kun haluat ostaa lipun Louvre-museoon ja suunnitella vierailuasi, sinun on tiedettävä, miten lippuja saa, kuinka paljon ne maksavat, miten sinne pääsee, aukioloajat ja kuinka paljon aikaa tarvitset perusteelliseen vierailuun. Tässä postauksessa kerron kaiken, mitä sinun on tiedettävä suunnitellaksesi reittisi museossa käytettävissäsi olevan ajan mukaan. Lue eteenpäin!

Kuinka paljon aikaa tarvitsen Louvren museoon tutustumiseen?

Louvren pyramidi| ©Patrick Langwallner
Louvren pyramidi| ©Patrick Langwallner

Miljoonan dollarin kysymys! Siihen ei ole yksinkertaista vastausta, koska Louvre on valtava, ja viime kädessä vierailusi pituus riippuu intohimostasi taiteeseen ja siitä, kuinka paljon aikaa haluat käyttää museon kuhunkin kokoelmaan.

Yleisesti ottaen tavallinen vierailu, joka antaa sinulle yleiskuvan kokoelmista, kestää yleensä keskimäärin 2-3 tuntia. Jos taide ja arkeologia ovat kuitenkin sinun juttusi, haluat luultavasti ottaa kaiken irti Louvren lipustasi ja viipyä pidempään, jotta voit yrittää nähdä mahdollisimman paljon, varsinkin jos olet Pariisissa vain muutaman päivän.

Miten Louvren vierailua kannattaa lähestyä?

Louvren museo on kooltaan valtava. Sen yli 400 huoneessa on 160 000 neliömetriä ja siellä on esillä yli 35 000 taideteosta. Siksi on hyvin vaikeaa käydä museossa kokonaisuudessaan yhden päivän aikana. Mielestäni tämä on hyvin kunnianhimoinen ja lähes mahdoton suunnitelma.

Neuvon, ettei sinne kannata mennä tämän tavoitteen kanssa, sillä vaikka aloittaisitkin kierroksen innostuneena, jonkin ajan kuluttua tunnet todennäköisesti stressiä, kun kiirehdit huoneesta toiseen, tuskin huomaat edessäsi olevia taideteoksia, ja sinulle tulee lopulta melkoinen kulttuurinen ruoansulatushäiriö. Museoista on nautittava kaikessa rauhassa!

Jos tavoitteenasi on nähdä Louvre kokonaisuudessaan, muista, että voit aina palata Pariisiin toteuttamaan tämän ja monia muita suunnitelmia, jotka odottavat sinua tässä kauniissa kaupungissa.

Osta lippuja Louvren museoon

Tutustu Louvren museoon yhtenä aamuna

Milon Venus Louvren museossa| ©Ivo Jansch
Milon Venus Louvren museossa| ©Ivo Jansch

Useimmat kävijät valitsevat tämän vaihtoehdon. Opastettu kierros Louvren museoon on saatavilla 89 € sta alkaen Helloticketissä. Se on ihanteellinen vaihtoehto, jolla saat erittäin mielenkiintoisen lähestymistavan tähän museoon, jos vierailet siellä ensimmäistä kertaa, sillä se antaa sinulle yleiskuvan sen merkittävimmistä taideteoksista.

Lisäksi yleensä Louvren museon opastetun kierroksen lipuilla vältät jonot ja pääset nopeasti sisään rakennukseen, jotta voit aloittaa kierroksen ilman viivytyksiä. Etu, joka kannattaa ottaa huomioon, jos vierailet Louvressa lasten kanssa.

Mikä museossa toimii aamulla?

1. Pohjakerros

2. Ensimmäinen kerros

3. Toinen kerros

Varaa opastettu kierros Louvren museossa

Tutustu Louvren museoon yhdessä päivässä

Hammurabin laki| ©Gary Todd
Hammurabin laki| ©Gary Todd

Jos aiot vierailla Louvren museossa omin päin, koska sinulla on jo melko tarkka käsitys siitä, mitä teoksia haluat nähdä, voit hankkia liput Louvren museoon alkaen 51 €

Näin voit suunnitella oman reittisi huoneiden läpi kuunnellen audio-oppaan selostusta. Tämä on kaikkein yksinkertaisin vaihtoehto, joka sopii täydellisesti niille, jotka vierailevat Pariisissa pienellä budjetilla.

Mitä museossa voi nähdä päivässä?

1. Pohjakerros

2. Ensimmäinen kerros

3. Ensimmäinen kerros

Missä syödä?

Jos aiot viettää koko päivän Louvren museossa, sinun on jossain vaiheessa pidettävä tauko, jotta voit palauttaa voimasi ja jatkaa kierrosta. Museon sisällä on runsaasti ruokailumahdollisuuksia kioskeista ja kojuista kahviloihin ja ravintoloihin.

Koska sinulla on vain yksi päivä aikaa nähdä Louvre, suosittelen valitsemaan kevyen välipalan ruokahalun tappamiseksi ja jatkamaan kierrosta mahdollisimman pian. Tässä on muutamia paikkoja, joissa voit napata nopean välipalan Louvressa:

  • Starbucks: Kerros -1. Richelieu-siiven välikerros, Pyramidin alla. Avoinna joka päivä klo 11-17.30 paitsi tiistaisin.
  • Paul's Bakery: Kerros -2. Pyramidin alla. Jatkuva palvelu klo 10:30-17:30.
  • Denon ja Richelieu Bar: Kerros -1. Richelieu-siiven välipohja ja Denon-siiven välipohja Pyramidin alla. Avoinna klo 9-17.
  • Le Café Mollien: Kerros 1. Denon-siipi (ranskalaisen maalauksen osasto). Jatkuva palvelu klo 9.45-16.45.

Jos kuitenkin haluat odottaa lounasta vierailusi loppuun asti, löydät lisää ehdotuksia postauksesta Where to eat near the Louvre Museum.

Mitä nähdä matkalla ulos?

Kun olet saanut kierroksen Louvressa päätökseen, ennen kuin jatkat Pariisin tutkimista, mene keskelle cour Napoléonia ihailemaan Ieoh Ming Pein pyramidia, valtavaa lasipyramidia, jossa museon sisäänkäynti sijaitsee.

Monet turistit käyttävät Louvren vierailun loppua hyväkseen ottaakseen matkamuistokuvia tämän mahtavan pyramidin vieressä, jolla on täsmälleen samat mittasuhteet kuin Kheopsin pyramidilla Egyptissä. Sisällä on myös useita matkamuistomyymälöitä ja kahviloita, joissa voit kierrellä ja pitää tauon.

Louvren museossa käynti voi olla hyvin intensiivinen, mutta jos sinulla on vielä energiaa jäljellä lisää nähtävyyksiä varten, museon ympäristössä on joitakin erittäin hienoja nähtävyyksiä, kuten Tuileries'n puutarha, Pariisin kuninkaallinen palatsi, Musée d'Orsay tai Place Vendome.

Osta liput Louvren museoon

Tutustu Louvren museoon kahdessa päivässä

Mona Lisa| ©Matthias Mueller
Mona Lisa| ©Matthias Mueller

Jos olet taiteen ystävä, haluat ottaa kaiken irti vierailustasi Louvren museossa ja viettää mahdollisimman paljon aikaa jokaisessa huoneessa ihailemalla kaikkia esillä olevia teoksia - museossa on esillä yli 35 000 teosta!

Kaikkien sen kokoelmien katsominen yhdessä aamussa tai yhdessä päivässä on käytännössä mahdotonta, mutta jos aiot viettää Pariisissa viikon tai kaksi viikkoa, on helpommin toteutettavissa, että voit omistaa Louvrelle vähintään kaksi päivää, jotta voit rauhassa tarkastella suurinta osaa siivistä, joihin museo on jaettu.

Jos haluat tutustua museoon kahdessa päivässä, suosittelen, että otat ensimmäisenä päivänä opastetun kierroksen Louvren museossa, jotta pääset ensi kertaa lähelle sen ikonisimpia taideteoksia. Toisena päivänä voit täydentää vierailua tutustumalla muunlaisiin teoksiin käyttämällä Paris Pass-korttia ( alkaen 178 €), sillä tämä turistikortti sisältää pääsyn tähän museoon sekä moniin muihin Ranskan pääkaupungin nähtävyyksiin.

Mitä museossa voi nähdä kahdessa päivässä?

1. Pohjakerros

2. Ensimmäinen kerros

3. Toinen kerros

Missä syödä?

Jos aiot vierailla Louvren museossa kahdessa päivässä, sinun on kokoelmien läpi kulkemisen lisäksi suunniteltava myös ateriat. Tällaiseen kulttuuriin uppoutumiseen tarvitset voimia ja myös paikan, jossa voit pitää tauon, kun olet ollut sisällä jo jonkin aikaa ja sinun täytyy tyhjentää pääsi.

Museossa on useita ruokailuvaihtoehtoja ravintoloista ja kahviloista kojuihin ja kioskeihin. Koska sinulla on useita päiviä aikaa tutustua rakennukseen, voit käyttää tilaisuutta hyväkseni pitämällä pitkän lounastauon ja käymällä läpi kaiken, mitä olet tähän mennessä nähnyt ja mitä sinun on vielä nähtävä. Tässä on muutamia ruokapaikkoja Louvren museossa:

  • Goguette: Kerros -1. Richelieu-siiven välipohja, Pyramidin alla. Tarjoaa jatkuvaa palvelua klo 11-16:45.
  • La Terrasse de Pomone: Tuileries'n puutarhassa. Avoinna päivittäin klo 10-17.
  • Bistrot Benoit: Kerros -2. Pyramidin alla. Aamupäivästä klo 11-16.
  • Café Richelieu- Angelina: Kerros 1. Richelieu-siipi (Napoleon III:n makuuhuoneen lähellä).

Mitä nähdä matkalla ulos?

Vierailun päätteeksi, ennen kuin poistut Louvresta, palaa Ieoh Ming Pein pyramidille (jossa museon sisäänkäynti sijaitsee) ja tutustu tarkemmin toiseen Pariisin ikoniin, joka on yksi viimeisimmistä.

Se avattiin vuonna 1989, mutta se on 1800-luvun idea Napoleon Bonaparten muistoksi. On todennäköistä, että arkkitehti Ieoh Ming Pei oli tietoinen tästä hankkeesta ja otti sen uudelleen esille, kun hän sai tehtäväkseen kunnostaa museon.

Tämä lasipyramidi on nykyään Louvren pääsisäänkäynti ja monien kävijöiden kohtaamispaikka. Et voi poistua ottamatta matkamuistokuvaa sen vieressä ja käymättä matkamuistomyymälöissä!

Varaa Pariisi-passi

Kuinka pitkiä ovat Louvren museon opastetut kierrokset?

Kierros Louvressa| ©vasse nicolas,antoine
Kierros Louvressa| ©vasse nicolas,antoine

Opastetut kierrokset Louvren museossa kestävät yleensä 2 tunnista 2 tuntiin ja 30 minuuttiin riippuen siitä, miten opas tutustuu rakennuksen sisätiloihin, mutta kaikki kierrokset kattavat yleensä tärkeimmät kokoelmat. Tämä ei ehkä tunnu pitkältä ajalta, mutta älä huoli, se on itse asiassa enemmän kuin tarpeeksi aikaa saada yleiskuva Louvren museosta, jos olet ensikertalainen.

Jos olet taidehistorian harrastaja, haluat luultavasti viettää enemmän aikaa huoneissa. Jos haluat viettää siellä yli kolme tuntia, mikä on tavallisen Louvre-vierailun keskimääräinen kesto, neuvon sinua menemään sinne niin, että sinulla on selkeä käsitys siitä, mitä haluat nähdä, keskittymään tuohon kierrokseen ja ottamaan kaiken irti kokemuksesta.

Kun otetaan huomioon rakennuksen koko, älä yritä nähdä koko Louvren museota yhdessä päivässä - se on lähes mahdoton tehtävä. On parempi asettaa itsellesi tavoitteita ja nähdä se pikkuhiljaa, vaikka joutuisit viettämään siellä useamman päivän tai käymään siellä enemmän, jos olet todella kiinnostunut sen kokoelmista.

Varaa opastettu kierros Louvren museoon

Kannattaako Louvressa käydä, jos aikaa on vähän?

Louvren museon sali| ©SpirosK photography
Louvren museon sali| ©SpirosK photography

Kyllä kannattaa! Vaikka sinulla ei olisikaan paljon aikaa kaikille Pariisin nähtävyyksille vierailusi aikana, vierailu Louvren museossa on Pariisin museoiden joukossa ehdoton, koska sen kokoelmat ovat niin tärkeitä taiteen maailmassa.

Jotta voisit ottaa kaiken irti siitä vähäisestä ajasta, joka sinulla on siellä, suosittelen sinulle pikakierrosta Louvren museoon, jossa opas selittää yksityiskohtaisesti sen kokoelmien mestariteokset vain 2 tunnin matkan aikana.

Se on paras vaihtoehto niille matkailijoille, jotka eivät halua lähteä Pariisista käymättä Louvressa, mutta joilla on hyvin tiukka aikataulu. Se säästää paljon aikaa!

Osta liput Louvren museoon

Vinkkejä ennen Louvren museossa käyntiä

Kun suunnittelet vierailuasi, suosittelen, että teet hieman tutkimusta:

Varaa opastettu kierros Louvren museoon