Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Pariisi yöllä: valaistus, nähtävyydet ja vinkkejä

Yöllinen Pariisi on täysin erilainen kaupunki, ja tämä versio on näkemisen arvoinen. Valaistu Eiffel-torni, baarit, tunnelma, yökierrokset... sitä ei kannata jättää väliin.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Pariisi yöllä: valaistus, nähtävyydet ja vinkkejä

Näkymä kohti Eiffel-tornia yöllä | ©Egie Aroa

Suunnittelemme usein, mitä aiomme tehdä päivän aikana matkoillamme, mutta sitten tulee yö, ja valitettavasti päätämme päivän. Jos samaistut tähän ja seuraava seikkailusi suuntautuu Pariisiin, olet onnekas, sillä tässä on ehdoton opas, jonka avulla voit ottaa kaiken irti matkasi jokaisesta hetkestä ja olla tuhlaamatta öitä yhdessä niistä kaupungeista, jotka loistavat eniten auringon laskiessa, ja siksi sitä kutsutaankin valon kaupungiksi!

1. Lähde yöristeilylle Seinäjoelle nähdäksesi Pariisin valaistuna

Seinen risteily| ©josefrancisco salgado
Seinen risteily| ©josefrancisco salgado

Laivaretki Pariisissa on aina hyvä idea, mutta mikä olisikaan parempi tapa nähdä kaupunki valaistuna kuin yöllä? Harva asia on verrattavissa miellyttävään kävelyretkeen, jonka aikana näet valaistun Eiffel-tornin tai monumentteja, kuten upean **Pont Alexandre III:**n, joka on yksi Ranskan pääkaupungin kauneimmista.

Nämä risteilyt kestävät 40 minuutista tuntiin, mutta tarjolla on erilaisia vaihtoehtoja "lisävarusteiksi", kuten yhdistetty vierailu Eiffel-torniin ja risteily tai upea illallinen laivalla samalla kun nautit näkymistä, jotka voit varata alla olevasta painikkeesta klikkaamalla:

Varaa risteily Seinen risteilyllä

2. Vieraile Eiffel-tornissa yöllä

Eiffel-torni yöllä| ©Paul Gaudriault
Eiffel-torni yöllä| ©Paul Gaudriault

Jos Pariisin tunnusomaisin monumentti on hämmästyttävä päivänvalossa, se on spektaakkeli yöllä. Tämä vuonna 1889 rakennettu kolossaalinen torni valaistaan yöllä yli 300 hehkulampulla, ja sen voi nähdä eri tavoin, mutta et voi lähteä Pariisista näkemättä sitä yöllä.

Yöllinen vierailu Eiffel-tornissa antaa sinulle mahdollisuuden katsella auringonlaskua yhdestä kaupungin strategisista pisteistä, ja voit myös nähdä lukuisia monumentteja, kuten Sacre Coeurin, Notre Damen katedraalin, Trocaderon puutarhan tai Invalidien kupolin monien muiden joukossa, mikä on epäilemättä kokemisen arvoinen kokemus.

Viimeinen vierailu on klo 22:30, mutta pääsy riippuu sesongista ja juhlapyhistä, joten suosittelen, että varaat lippusi etukäteen, jotta vältät yllätykset ja varmistat, että voit tehdä tämän hienon kokemuksen.

Täällä on linkki, josta voit tutustua kaikkiin mahdollisuuksiin, jotka ovat olemassa kiivetä Eiffel-torniin.

Varaa yöliput Eiffel-torniin

3. Katso esitys ikonisessa Moulin Rouge -teatterissa

Moulin Rouge| ©Vadin Sadovski
Moulin Rouge| ©Vadin Sadovski

Moulin Rouge on kabareen ja jopa kuuluisan elokuvan näyttämönä toiminut Moulin Rouge on toinen pakollinen vierailukohde Pariisin-vierailullasi. Vuonna 1889, kuuluisan Belle Époque -kauden aikana, avattu paikka on ollut jo vuosia Ranskan pääkaupungin sosiaalinen ja jopa kulttuurinen ja taloudellinen maamerkki.

Lukemattomat julkkikset Liza Minellistä Frank Sinatraan ovat vierailleet sen näyttämöillä, ja esitysten aikana voit nauttia suuresta joukosta taiteilijoita, kuten jonglööreistä, tanssijoista, köysikävijöistä ja yli tuhannesta puvusta!

Moulin Rouge sijaitsee Montmartren kaupunginosassa, ja se on erittäin helppo löytää, mutta tässä on artikkeli siitä, miten pääset Moulin Rougeen, jotta et eksyisi, ja jos olet edelleen utelias tietämään lisää, tässä on kaikki tiedot Moulin Rouge -esityksestä.

Varaa liput Moulin Rougeen

4.Koe pariisilainen kabareespektaakkeli

Showtanssija| ©Roderick Eime
Showtanssija| ©Roderick Eime

Jos olet jo nauttinut Moulin Rougesta ja haluat nähdä muita kabaree-esityksiä ympäri Pariisia, voit nauttia halvemmista esityksistä, jotka antavat sinulle silti mahdollisuuden kokea Pariisin yöelämän taikaa.

Crazy Horse Pariisi

Tämä on yksi kaupungin kuuluisimmista kabareeklubeista, jossa voit nauttia "Tottally Crazy"-show'sta, joka koostuu hulvattomista esityksistä legendaarisen klubin 65-vuotisjuhlan kunniaksi. Liput Cabaret Horse Parisiin antavat sinulle unohtumattoman hetken, jossa voit nauttia samppanjaa tai jopa aperitiivejä täydellistä kokemusta varten.

Cabaret Paradis Latin

Itse Gustave Eiffelin uudelleenrakentama teatteri Pariisin Latinalaisen korttelin sydämessä odottaa sinua kokemaan kabaree-esityksen ainutlaatuisissa puitteissa. Cabaret Paradis Latin -teatterin lipuilla pääset nauttimaan esityksestä, jossa himo, huumori ja runous yhdistyvät ja jättävät sinut kaipaamaan lisää. Ja tietysti, kun valitset lippusi, voit lisätä esitykseen illallisen ja juomat.

Varaa liput Cabaret Paradis Latiniin

5. Vieraile Louvressa iltahämärässä

Louvren museon julkisivu yöllä| ©Lonni Besançon
Louvren museon julkisivu yöllä| ©Lonni Besançon

Louvre on Ranskan ja Euroopan museoiden helmi, joten vierailu Louvressa on Pariisin-matkasi ehdoton ohjelma. Vaikka Louvren museo on yleensä avoinna kello 9-18, on kuitenkin kaksi päivää viikossa, jolloin muut museot ja matkailutoiminnot sulkeutuvat noin kello 18, tämä uskomaton museo avaa ovensa kaikille halukkaille kello 21.45 asti.

Epäilemättä tämän kellonajan suurin etu on se, että se on vähemmän täynnä, joten Louvren parhaista teoksista nauttiminen, joita tämä museo pitää sisällään, on paljon helpompaa kuin mihin tahansa muuhun aikaan. Vastoin yleistä uskomusta taideteoksia valaiseva keinovalo ei myöskään heikennä vierailun laatua, sillä edes päiväsaikaan suurin osa huoneista ei ole luonnollisesti valaistu, joten eroa ei tule.

Koska yövierailut päättyvät kello 21:45, olet toivottavasti alkanut saada eväitä siihen mennessä. Jos näin on, eikä sinulla ole aavistustakaan, minne mennä, tässä on luettelo parhaista ruokapaikoista Louvren lähellä.

Varaa liput Louvreen

6. Käy Opéra Garnierissa

Opéra Garnier| ©Helen Simonsson
Opéra Garnier| ©Helen Simonsson

Rakennusta, joka on inspiroinut kuuluisaa näytelmää "Oopperan kummitus", ei pidä jättää vierailustasi pois. Kierroksella sen sisätiloissa voit nähdä aikakauden komeimmille rakennuksille tyypillisen ylellisyyden ja mahtipontisen sisustuksen, joka on suurelta osin koristeltu lehtikullalla ja upeilla mosaiikeilla.

Oopperatalon sisätiloihin pääsee tutustumaan kahdella tavalla: ottamalla opastetun kierroksen ja osallistumalla näytelmän esitykseen. Jos valitset ensimmäisen vaihtoehdon, suosittelen valitsemaan iltapäivän viimeisen esityksen, sillä silloin vierailu on todennäköisesti vähemmän tungosta, voit nauttia majesteettisesta rakennuksesta yöllä ja sinulla on ollut loppupäivä aikaa tehdä muita aktiviteetteja, joita kannattaa tehdä päivänvalossa.

Varaa liput Opéra Garnieriin

7. Lähde yöbussikierrokselle

Yöbussikierros| ©TourScanner
Yöbussikierros| ©TourScanner

Nähtävyysbussikierros on aina hyvä idea, sillä noin puolessa tunnissa näet lähes kaikki kaupungin tärkeimmät nähtävyydet, ja se on myös hyvä tapa lepuuttaa jalkojasi, kun jatkat nähtävyyksien katselua.

Useimmat näistä kierroksista järjestetään yleensä päivällä, mutta on olemassa Pariisin kaltaisia kaupunkeja, jotka kannattaa nähdä valaistuina. Jos ei ole liian kylmä, yöllinen matka panoraamabussilla ja samalla valon kaupungin nähtävyyksistä nauttiminen on suunnitelma, joka ei tuota pettymystä.

Jos haluat lisätietoa, tässä on kaikki, mitä sinun on tiedettävä Pariisin parhaista kiertoajelubusseista, jotta voit valita parhaan vaihtoehdon.

Varaa Pariisin yöbussikierros

8. Nauti jazzkonsertista Latinalaisessa korttelissa

Pariisin jazzfestivaali| ©InfoParis
Pariisin jazzfestivaali| ©InfoParis

Pariisi on yksi Euroopan jazzpainotteisimmista kaupungeista, joten jos pidät jazzista, sinua odottaa herkkupala. Pariisin Latinalaisessa kaupunginosassa (Quartier Latin ), joka sijaitsee Ìle de la Citén eteläpuolella, on runsaasti paikkoja, joissa voit nauttia musiikista ja upeasta ilmapiiristä.

Jos siis pidät ajatuksesta viettää uskomaton ilta upean elävän musiikin parissa yhdessä Ranskan pääkaupungin luonteenomaisimmista kaupunginosista, tässä on muutamia ehdotuksia:

Le Petit Journal Saint Michel

Le Petit Journal Saint Michel on viihtyisä klubi, joka sijaitsee hyvin lähellä Luxemburgin puutarhaa, ja se vie katsojan 50-luvulle. Se on viehättävä paikka, jossa voit myös nauttia illallisen konsertin aikana.

Le Caveau de la Huchette

Le Caveau de la Huchette on Pariisin jazzklubien klassikko. Täällä vallitsee upea tunnelma, paljon tanssivaa väkeä ja kaikenikäistä yleisöä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että koska paikka on niin tunnettu, siellä on paljon turisteja sekä pariisilaisia.

Caveau des Oubliettes

Le Caveau des Oubliettes on pieni jazz-baari ja myös loistava paikka, jos olet elävän musiikin tuulella, ja mikä parasta, sinulla on mahdollisuus nousta lavalle ja näyttää taitosi joka keskiviikko soulin, joka torstai jazzin ja joka sunnuntai bluesin merkeissä.

Aux Trois Mailletz

Aux Trois Mailletzin tunnelma ja energia ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia. Se on avoinna aamuyön tunteihin asti, ja voit myös nauttia illallisen samalla, kun katsot esitystä.

Varaa kierros Latinalaisessa korttelissa

9. Maistele pariisilaista gastronomiaa parhaissa bistroissa

Ratatouille-annos| ©amirali mirhashemian
Ratatouille-annos| ©amirali mirhashemian

Pariisi on epäilemättä yksi Euroopan gastronomisista pääkaupungeista, mutta se on myös yksi niistä paikoista, joissa on niin paljon valinnanvaraa, että saatat tehdä virheen.

Mielestäni paras aika maistella näitä ruokia on iltaisin, sillä silloin voit viettää enemmän aikaa ja nauttia kokemuksesta enemmän ilman kiirettä ja ilman, että sinun tarvitsee keskeyttää nähtävyyksien katselua. Tässä ovat siis ranskalaiset ruoat, joita on pakko kokeilla, ja parhaat paikat, joissa Pariisissa voi syödä.

Foie Gras

Tämä herkku on pelkkää ankka- tai hanhenmaksapateeta, ja se levitetään yleensä leivän päälle tai toisen ruokalajin lisukkeeksi. Se on ranskalaisen gastronomian tähtiruoka, jonka vahvaa ja herkullista makua et voi jättää väliin. Yksi parhaista paikoista syödä hanhenmaksaa Pariisissa on Le Comptoir de la Gastronomie.

Ratatouille

Tämä ranskalainen ruokalaji, joka on kuuluisa myös samannimisestä Disney-elokuvasta, valmistetaan perinteisesti tomaatista, sipulista, munakoisosta ja kesäkurpitsasta, mutta joskus kokit varioivat joitakin näistä ainesosista tai lisäävät muita antaakseen sille oman persoonallisen lisänsä. Sitä voidaan syödä myös pääruokana tai liharuokien lisäkkeenä. Ratatouille on hyvä kasvisruokavaihtoehto, se on herkullista, ja paras paikka syödä sitä on Montmartren kaupunginosassa.

Fondues, raclettes ja ranskalaiset juustot

Ranska tunnetaan suuresta juustovalikoimastaan, ja Pariisissa juustokauppoja on lähes joka kadunkulmassa. Jos kuitenkin pidät juustosta, et voi lähteä Pariisista kokeilematta fonduea tai raclettea, jotka molemmat ovat tekniikoita, joissa juusto sulatetaan muiden ruokien kanssa. Jos kuola jo kuolaa, suosittelen Le Chalet Savoyard -ravintolaa, jossa nautit todellisesta spektaakkelista makuaistillesi.

Makeiset ja leivonnaiset

Vaikka olet ehkä kuullut ihmeitä ranskalaisista leivonnaisista, et ymmärrä, miten herkullisia ne ovat, ennen kuin maistat niitä oikeasti. Macaronit, croissantit, crêpes, pain au chocolat, praline... Pariisi on paratiisi makeannälkäisille, ja näiden makeiden herkkujen nauttimiseen suosittelen Café Pouchkinea ja Mère de Famillea, uskomatonta 200 vuotta vanhaa konditoriaa, jossa voit valita yli 1 200 makeisen joukosta. Ja jos haluat kokeilla crêpejä, tässä on luettelo Pariisin parhaista crêperieistä.

Varaa Pariisin leivonnaiskierroksesi

10. Mene elokuviin

Elokuvailta| ©Erik Witsoe
Elokuvailta| ©Erik Witsoe

Pariisilaiset ovat yleensä hyvin sivistyneitä elokuvissa kävijöitä, ja elokuvissa käyminen paitsi viihdyttää heitä myös opettaa heille paljon taiteesta ja kulttuurista.

On totta, että ihanteellisimmassa tapauksessa sinun pitäisi osata kieltä, jotta saisit kaiken irti tästä kokemuksesta, mutta toisinaan ulkomaisia elokuvia esitetään kuitenkin alkuperäisversiona, jolloin ranskan kieli ei olisi esteenä.

Elokuvateattereita, joissa voit nauttia hyvästä elokuvasta, on tuhansia, mutta suosittelen kuitenkin menemään klassiseen elokuvateatteriin, kuten La Filmothèqueen, joka on hyvin tunnettu Pariisissa, jossa esitetään klassisia elokuvia ja jossa järjestetään usein elokuvafestivaaleja. Tässä paikassa on kaksi eri elokuvateatteria, ja se sijaitsee Latinalaisessa korttelissa.

Silti, jos haluat uusimmat elokuvat, voit mennä johonkin Pariisin monista elokuvateattereista, joissa on uusinta tarjontaa, kuten UGC Cine Cité les Halles, MK2 Beaubourg, UGC Montparnasse tai Le Grand Rex monien muiden muassa.

11. Nauti illanvietosta Pariisissa

Bileet| ©Maurício Mascaro
Bileet| ©Maurício Mascaro

Kun ajattelet illanviettoa, ensimmäisenä tulee mieleen yökerho, minkä vuoksi se on ehdoton osa opastamme siitä, mitä tehdä Pariisissa yöllä.

Totuus on, että koska Pariisi on suuri kaupunki, siellä on paljon paikkoja, joista voit valita, missä voit mennä ulos ja juhlia. Esimerkiksi Le Marais on viime aikoina ollut erittäin muodikas alue, ja Bastillen alue on myös hyvin suosittu yliopisto-opiskelijoiden keskuudessa, mutta jos etsit hienompaa tunnelmaa, Champs Elysées on oikea paikka sinulle, vaikka sinun kannattaa muistaa, että sinne ei ole helppo päästä, sillä sinne ei päästetä ketä tahansa. Joka tapauksessa tässä on minun valikoimani, jotta näet parhaat vaihtoehdot:

La Féline

Vaihtoehtoinen tunnelma ja täydellinen rokkareille. La Féline sijaitsee osoitteessa Rue Victor Letalle 6, ja siellä järjestetään joka viikko live-konsertteja, DJ-sessioita ja muita esityksiä.

.

Le Balajo

Ihanteellinen latinalaisen musiikin ystäville, sillä jokainen päivä on omistettu eri musiikkilajeille, ja siellä järjestetään myös salsan ja bachatan opetusta. Jos pidät tanssimisesta, Le Balajo voi olla täydellinen paikka sinulle. Sijaitsee osoitteessa Rue de Lappe 9.

.

Le Duplex

Tämä paikka sopii täydellisesti nuoremmalle väelle, sillä se on tunnettu yliopistomaisesta ilmapiiristään, ja jos disko ei riitä, täällä on myös keilarata ja ravintola. Le Duplex sijaitsee osoitteessa Avenue Foch 2bis.

.

Le Carmen

Tämä vuonna 1875 avattu paikka on vierailun arvoinen jo pelkästään näkemisen vuoksi. Se sijaitsee osoitteessa 34 Rue Duperré, ja sen upeat, ylellisyyttä ja aistillisuutta herättävät sisustukset vievät sinut toiselle aikakaudelle. Le Carmenissa voit nauttia pienistä live-konserteista, DJ-sessioista ja esityksistä.

.