Miten päästä Pariisin-Charles de Gaullen lentoasemalta Pariisin keskustaan?

Jos lennät Pariisiin ja laskeudut Charles de Gaullen lentokentälle, tämä opas on sinua varten. Kerron kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää päästäksesi majapaikkaasi.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Miten päästä Pariisin-Charles de Gaullen lentoasemalta Pariisin keskustaan?

Punainen lentokone lastaa matkustajia | ©Tanathip Rattanatum

Charles de Gaullen lentoasema, joka tunnetaan myös nimellä Roissyn lentoasema, on Ranskan pääkaupungin ja maan suurin lentoasema ja matkustajamäärältään Euroopan toiseksi suurin. Lentoasema sijaitsee 25 kilometriä Pariisista luoteeseen, joten sinun on valittava kulkuväline, jolla pääset itse kaupunkiin aloittamaan seikkailusi.

Koska kyseessä on kuitenkin näin tärkeä lentokenttä, siitä on erittäin hyvät yhteydet ja se tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoja liikkumiseen, joten tässä on luettelo kaikista yksityiskohdista, jotka sinun on tiedettävä, jotta voit valita tarpeisiisi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Kätevin vaihtoehto

Pariisin Charles de Gaullen tai Orlyn lentokenttien yksityinen kuljetus Pariisin hotelleihin

Yksityinen kuljetus Charles de Gaullen lentokentältä Pariisin keskustaan

Säästät odotusaikaa ja vältät julkiset liikennevälineet vuokraamalla yksityisauton, joka ottaa sinut vastaan lentoasemalla ja vie sinut ovelta ovelle majapaikkaasi kaupungin keskustassa.

Tarpeidesi mukaan räätälöity palvelu

Parasta tässä palvelussa on se, että se mukautuu sinulle eikä päinvastoin. Sinä itse valitset, mihin aikaan haluat lähteä, ja lisäksi, koska tätä kuljetusta vuokratessasi sinun on annettava erilaisia tietoja, kuten lentotietosi, jos esimerkiksi lentokoneesi on myöhässä, yritys on tietoinen tästä, ja kuljettajasi odottaa sinua silti saapuessasi.

Toinen etu on se, että he vievät sinut juuri sinne, missä olet majoittumassa, joten sinun ei tarvitse huolehtia julkisten kulkuneuvojen yhdistelmien löytämisestä tai matkalaukkujen raahaamisesta, vaan ainoa huolenaiheesi on selvittää, olisiko parempi aloittaa matkasi käymällä Pariisin parhaissa museoissa vai pitäisikö sinun aloittaa vatsan täyttäminen jossakin kaupungin parhaista kreperioista

. Toinen tärkeä seikka, joka on otettava huomioon, on se, että tiedät etukäteen maksettavan summan. Summa riippuu useista tekijöistä, kuten ajoneuvon koosta tai matkustajien määrästä, mutta tämäntyyppistä kuljetusta on tarjolla jo 50 eurosta alkaen.

Suositellaan, jos... erityisesti jos saavut lentokentälle varhain aamulla, mutta myös jos matkustat ryhmässä, sillä voit myös pyytää kaikkea, mitä tarvitset, jos matkustat lasten kanssa, kuten istuinkorokkeita.

Yksityinen kuljetus, mukavuutta ja yksinoikeutta

Yksityinen kuljetus| ©Dan Gold
Yksityinen kuljetus| ©Dan Gold

Jos haluat matkustaa rauhassa, nauttia olostasi eikä sinun tarvitse huolehtia mistään, yksityinen kuljetus on sinulle sopiva ratkaisu. Tämän eksklusiivisen vaihtoehdon avulla voit matkustaa Charles de Gaullen lentokentältä Pariisin majapaikkasi ovelle ilman matkalaukkujen kantamista tai karttojen katselua, sillä vuokraamalla tämän palvelun kuljettaja noutaa sinut lentokentän ovelta ja kuljettaa sinut määränpäähäsi. Kun aika on koittanut, sinun tarvitsee vain löytää kuljettajasi, ja hän vie sinut majapaikkaasi mukavimmalla ja turvallisimmalla mahdollisella tavalla.

Lisäksi, koska sinun täytyy vuokrata nämä palvelut etukäteen ja yritys tietää lentosi yksityiskohdat, kuljettaja odottaa sinua saapumisaikanasi kellonajasta riippumatta, sillä näitä palveluja tarjoavilla yrityksillä on ympärivuorokautinen saatavuus ja monet jopa sallivat peruutukset, jos teet sen tietyn ajan kuluessa etukäteen.

Varaa yksityinen kuljetus Pariisiin

Jaettu kuljetus, mukavuutta kohtuulliseen hintaan

Kuljetusta odotellessa| ©Anna Shvets
Kuljetusta odotellessa| ©Anna Shvets

Jos ajatus yksityisestä kuljetuksesta houkuttelee sinua, mutta hinta tuntuu korkealta tai jos matkustat yksin, voit silti nauttia sen mukavuudesta varaamalla yhteiskuljetuksen.

Miten yhteiskuljetus toimii?

Samalla tavalla kuin yksityinen kuljetus, sinun tarvitsee vain vuokrata tämä palvelu jonkin aikaa etukäteen, ja kun saavut lentokentälle, kuljettaja odottaa sinua, sillä erotuksella, että tällä kertaa kuljettaja odottaa myös muita matkustajia viedäkseen teidät kaikki määränpäähänne.

Tämä on silti erittäin mukava tapa päästä Pariisiin lentokentältä, sillä samaan tapaan kuin yksityisen kuljetuksen kohdalla kuljettaja jättää sinut valitsemaasi paikkaan, vaikka onkin totta, että perille saapuminen voi kestää hieman kauemmin, koska kuljettaja todennäköisesti pysähtyy matkan varrella jättääkseen muut matkustajat kyydistä.

Mitä sinun pitäisi tietää, jos haluat vuokrata yhteiskuljetuksen?

Sinun on muistettava, että kun varaat tämän palvelun, sinun on annettava yritykselle joukko tietoja, kuten lentosi numero ja majoituspaikkasi osoite, jotta he voivat selvittää, mihin aikaan laskeudut, jos koneesi on myöhässä ja jotta he voivat suunnitella parhaan reitin, jotta kuljetus olisi tehokkain tapa sinulle ja kanssasi matkustaville.

Yritykset järjestävät nämä kuljetukset kuitenkin yleensä niin, että pahimmassa tapauksessa joudut odottamaan enintään tunnin, ja matka-aika on noin 40 minuuttia, vaikka tämä riippuu pysäkkien määrästä ja niiden välisestä etäisyydestä.

Juna, nopein julkinen liikenne

Junaa odotellessa| ©Rui Ornelas
Junaa odotellessa| ©Rui Ornelas

RER-juna (Réseau Express Régional), joka on esikaupunkijuna, on yksi suosituimmista tavoista päästä Charles de Gaullen lentoasemalta Pariisin keskustaan.

Lentoasemalta liikennöivällä B-linjalla pääset vain puolessa tunnissa tämän linjan keskeisimmille pysäkeille Pariisissa, kuten Gare du Nordin, Châtelet-Les-Hallesin tai Saint Michel-Notre Damen juna-asemille.

Lipun hinta tälle linjalle on noin 10,5 euroa, ja sen voi ostaa asemilla sijaitsevista lippuautomaateista. Jos määränpääsi ei ole millään B-linjan asemalla, voit vaihtaa junaa millä tahansa asemalla ja jatkaa matkaa metrolla tai muulla paikallisjunalla ilman, että sinun tarvitsee ostaa uutta lippua.

Voit tutustua juna-aikatauluihin täällä.

Bussikuljetus, joka on pidempi mutta halvempi

Roissybus| ©BusBoxParis
Roissybus| ©BusBoxParis

Charles de Gaullen lentoasemalta pääsee Pariisiin myös bussilla, mutta vaihtoehtoja on useita. Tarjolla on sukkulabussi ja useita reittiliikenteen busseja, sekä päivällä että yöllä. Kerron niistä kaiken tarpeellisen, jotta voit valita tarpeisiisi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Roissybus

Tämä sukkulabussi yhdistää lentokentän ja Place de l'Opéra -aukion Ranskan pääkaupungissa. Roissybus-vaihtoehto on ihanteellinen, jos majoituksesi on kyseisellä alueella, sillä se on mukava, halpa ja kulkee hyvin usein, 15-20 minuutin välein. Suosittelen tutustumaan tähän sivuun, jotta vältyt yllätyksiltä ja saat kaiken hallintaan.

Lipun hinta on noin 12 euroa, ja voit ostaa lipun bussipysäkkien automaateista tai kuljettajalta itse bussissa.

Linjat 350 ja 351

Roissybussin lisäksi pääset kaupunkiin myös tavallisilla busseilla. Kaksi Charles de Gaullen kautta kulkevaa kaukoliikenteen bussia ovat linja 350 ja linja 351. Nämä bussit kulkevat 15-30 minuutin välein, ja niiden matka kestää noin tunnista puoleentoista tuntiin, mutta mikä parasta, voit nauttia tästä matkasta vain 2 eurolla! Vaihtoehto, joka kannattaa ottaa huomioon, jos et halua kuluttaa paljon rahaa matkaasi.

Yöbussit

Jos haluat käyttää tätä liikennevälinettä, mutta saavut keskiyön jälkeen, ei hätää, sillä Noctilien on yöbussi, joka vie sinut lentokentältä kaupungin keskustaan.

On olemassa kaksi linjaa, joilla voit matkustaa varhain aamulla, toinen on linja 140 ja toinen linja 143, joiden molempien määränpää on Gare de l'Est. Hinta riippuu siitä, minne olet menossa, sillä on olemassa eri hintavyöhykkeitä, jotka vaihtelevat kahden euron hinnasta ensimmäisellä vyöhykkeellä kahdeksan euron hintaan viidennellä vyöhykkeellä.

Mielenkiintoisia tietoja

Matka-aika: tunti/puoli tuntia
Hinta: noin 2 euroa.

Taksi, toinen kätevä vaihtoehto

Taksin ottaminen| ©Markus Winkler
Taksin ottaminen| ©Markus Winkler

Kuten millä tahansa lentoasemalla, taksit ovat aina vaihtoehto, sillä uloskäynnillä on useita takseja, jotka voivat viedä sinut matkallesi aina, kun tarvitset niitä.

On totta, että se on vaihtoehto, joka ei vaadi minkäänlaista suunnittelua ja on varsin kätevä, koska sinun ei tarvitse odottaa niiden saapumista tai olla niistä riippuvainen, mutta silti tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit tehdä Pariisin matkastasi täydellisen

Taksi vie sinut majoituspaikkasi ovelle, ja kuljettaja auttaa sinua matkatavaroiden kanssa. Etuna on myös se, että Pariisissa lentokentältä lähteville taksimatkoille on kiinteä hinta:

 • Noin50 euroa, jos majoituspaikka on kaupungin vasemmalla puolella.
 • Noin55 euroa, jos matka suuntautuu Pariisin oikealle puolelle (vertailukohtana Seine-joki).

Tämän lisäksi sinun on hyvä muistaa, että sinulta saatetaan periä 15 prosentin lisämaksu, jos matka tehdään erityisajankohtina, kuten viikonloppuisin, juhlapyhinä tai yöllä.

Vielä kätevämpää on käyttää VTC:tä

Toisaalta on olemassa myös samanlainen vaihtoehto, joka koostuu VTC:n (Uber, Bolt, Free Now...) käyttämisestä, joka voi olla kysynnästä riippuen enemmän tai vähemmän kallis kuin edellinen vaihtoehto. Näitä vaihtoehtoja voi käyttää myös kaupungissa ollessasi, mutta tässä on paras opas Pariisissa liikkumisesta, jotta voit tutustua siihen.

Autonvuokraus, täydellinen, jos haluat lähteä kiertelemään nähtävyyksiä Pariisin ulkopuolelle

Vuokrattavat autot| ©Pixabay
Vuokrattavat autot| ©Pixabay

Vaikka autonvuokraus ei ehkä ole suosituin vaihtoehto, se on silti harkitsemisen arvoinen vaihtoehto, jos suunnittelet matkaa Pariisista muihin kaupunkeihin.

Tämä vaihtoehto antaa sinulle mahdollisuuden liikkua omaan tahtiisi turvautumatta julkisiin liikennevälineisiin, vaikka minun on varoitettava sinua siitä, että auton vuokraamisessa on myös useita haittoja, jotka sinun on syytä tiedostaa:

 • Sinun on luultavasti vietettävä jonkin aikaa lentokentällä täyttämällä paperityöt autonvuokrausta varten.
 • Sinun pitäisi olla tietoinen siitä, että joudut todennäköisesti maksamaan auton jättämisestä pysäköitynä.
 • Jos aiot liikkua kaupungissa, on parempi käyttää julkista liikennettä.
 • Jos auto ei ole sähkökäyttöinen, sinun on investoitava polttoaineeseen.
 • Jos matkasi tarkoituksena on kuitenkin vierailla myös kaupungin ympäristössä, tämä voi olla täydellinen vaihtoehto, sillä et ole riippuvainen aikatauluista ja voit liikkua missä ja milloin haluat.

Mielenkiintoisia faktoja

Matkan kesto: Riippuu etäisyydestä lentokentältä majapaikkaasi
Hinta: Alkaen 25 euroa päivässä.

Tässä on yhteenvetotaulukko, jotta kaikki olisi selkeämpää

 • Yksityinen kuljetus
 • Aika: Riippuu etäisyydestä
 • Hinta: Alkaen 30 euroa
 • Etu: Kätevyys
 • Jaettu kuljetus
 • Aika: Riippuu etäisyydestä ja pysähdyksistä
 • Hinta: Alkaen 16 euroa
 • Etu: Mukavuus-hintasuhde
 • Juna
 • Aika: Noin puoli tuntia
 • Hinta: noin 12 euroa
 • Etu: Nopeus
 • Bussi
 • Aika: 1 tunti/puoli tuntia
 • Hinta: noin 2 euroa
 • Etu: Hinta
 • Taksi, VTC
 • Aika: Riippuu etäisyydestä
 • Hinta: Noin 50 euroa
 • Etu: Kätevyys
 • Vuokra-auto
 • Aika: Riippuu etäisyydestä
 • Hinta: Alkaen 25 euroa/päivä
 • Etu: Kätevyys

Tiedätkö jo, miten pääset määränpäähäsi lentokentältä? Tarkista kaikki vaihtoehdot ja valitse sinulle sopivin riippuen budjetistasi, saapumisaikasi ja -päivästäsi, ja tästä eteenpäin voit vain nauttia valon kaupungista.

Varaa yksityinen kuljetus Pariisiin