Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Vinkkejä Pariisiin matkustamiseen ja siihen, että kaikki osoittautuu täydelliseksi

Vierailu Pariisissa, valojen kaupungissa, on monien unelmien täyttymys. Sen muistomerkit, museot, puutarhat ja viehätysvoima tekevät siitä yhden Euroopan suosituimmista kaupungeista, mutta jotta kaikki sujuisi hyvin, sinun on noudatettava muutamia vinkkejä.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

7 minuuttia luettu

Vinkkejä Pariisiin matkustamiseen ja siihen, että kaikki osoittautuu täydelliseksi

Ilmakuva Riemukaaresta yöllä | ©Alexus Goh

Kun alat suunnitella matkaa Pariisiin, on usein tärkeää laatia matkasuunnitelma ja tutkia, mitä kaikkea Pariisissa on nähtävää. Nähtävyyksien suuri määrä tekee tästä olennaisen tärkeän askeleen, kun haluat hyödyntää aikasi parhaalla mahdollisella tavalla, mutta joskus joitakin yhtä tärkeitä käytännön yksityiskohtia unohdetaan.

Siksi annan tässä artikkelissa muutamia yksinkertaisia vinkkejä, joiden avulla saat matkastasi kaiken irti. Joskus pienet asiat tekevät eron hienon kokemuksen ja vaivalloisen oleskelun välillä, kuten tieto siitä, miten liikkua kaupungissa, tai mahdollisuus ostaa turistikortti, jolla voi säästää hieman ja lisätä mukavuutta.

1. Käy Louvressa ja Eiffel-tornissa silloin, kun väkijoukko ei ole liian suuri

Kuva Eiffel-tornista| ©Valentin Antonucci
Kuva Eiffel-tornista| ©Valentin Antonucci

Jos on kaksi paikkaa, joissa kannattaa aina käydä Pariisiin matkustaessaan(vaikka viettäisit Pariisissa vain yhden päivän), ne ovat Louvre ja Eiffel-torni. Niiden tärkeys voi kuitenkin tehdä niistä liian täynnä, jolloin kokemus ei ole niin tyydyttävä kuin haluaisit.

Jos haluat välttää väkijoukkoja, sinun kannattaa ottaa huomioon kiireisimmät ajat sekä se, mitkä ovat periaatteessa otollisempia, jotta voit nähdä molemmat nähtävyydet rauhallisemmin:

 • Louvren museon aukioloaikojen osalta olisi ihanteellista olla vierailematta museossa kello 11:00 ja 16:00 välillä, sillä silloin on eniten väkeä. Muista, että se avaa ovensa noin kello 9:00 aamulla, joten varhainen herätys, jotta sinulla on aikaa nähdä Louvre rauhassa, voi olla ratkaisu. Voit mennä sinne myös illalla tai hyödyntää niitä päiviä, jolloin Louvre on avoinna myöhemmin, yleensä noin kello 21.30 asti.
 • Eiffel-torniin kiipeäminen sesonkiaikana, kesällä Pariisissa, merkitsee yleensä pitkiä jonoja, erityisesti viikonloppuisin. Tämän ajanjakson ulkopuolella väkijoukkoja on paljon vähemmän, mutta suosittelen kuitenkin pyrkimään paikalle ajoissa, ennen kello 10.30 aamulla. Toinen hyvä aika mennä ylös on klo 17:00 jälkeen tai yöllä.

Osta liput Eiffel-torniin

2. Varaa liput etukäteen suosituimpiin nähtävyyksiin

Pariisin katatombit| ©MykReeve
Pariisin katatombit| ©MykReeve

Pariisi on yksi niistä maailman kaupungeista, joihin saapuu vuosittain eniten turisteja. Yksi tämän vetovoiman seurauksista ovat loputtomat jonot, joita muodostuu tärkeimpien turistikohteiden eteen Louvresta Eiffel-torniin, Pariisin katakombeista Rodin-museoon.

Sen lisäksi, että nämä jonot ovat hankalia, ne ovat myös valtavaa ajanhukkaa, varsinkin kun oleskelu on lyhyt.

Jonojen välttämiseksi on vain yksi ratkaisu: osta liput etukäteen. Onneksi monet Pariisin nähtävyyksistä tarjoavat tämän vaihtoehdon, joten sinun ei tarvitse kestää pitkiä odotuksia. Jos vierailet Pariisin Disneylandissa, älä unohda hankkia kulkulupaa, jolla pääset nopeasti Disneylandin nähtävyyksiin.

Osta liput Louvren museoon

3. Säästä metrossa jollakin saatavilla olevista kulkuluvista

Metro Pariisissa| ©FranceHouse
Metro Pariisissa| ©FranceHouse

Pariisin kokoiset kaupungit pakottavat vierailijat käyttämään julkisia liikennevälineitä päästäkseen moniin paikkoihin. Onneksi Ranskan pääkaupungissa on erittäin tehokas liikenneverkko.

Tärkein tapa liikkua kaupungissa nopeasti on metro, jonka avulla voit välttää nykyistä liikennettä.

Artikkelissani Kuinka käyttää Pariisin metroa kerrotaan kaikki tekijät, jotka sinun on otettava huomioon. Niiden joukossa on Ranskan pääkaupungin metroa hallinnoivan RATP-yhtiön "Next Stop" -sovelluksen hyödyllisyys.
. Tämä sovellus sisältää käytännön kartan liikennöivistä linjoista, ja sen avulla voit laskea reittejä ilman, että sinun tarvitsee olla yhteydessä internetiin.

Jos et aio käyttää metroa paljon, yksi lippu, Ticket t+, riittää, mutta jos aiot käyttää julkista liikennettä paljon, voit ostaa jonkin tarjolla olevista kulkuluvista:

 • Paris Visite: tätä matkakorttia käyttävät yleisesti ne, jotka vierailevat kaupungissa muutaman päivän ajan. Vaihtoehtoja on useita riippuen passin kestosta (1-5 päivää) ja alueista, joilla haluat vierailla. Se sisältää myös alennuksia joihinkin Pariisin nähtävyyksiin.
 • Navigo Pass: Tämä passi on periaatteessa edellistä halvempi, jos aiot viipyä Pariisissa noin viikon. Suurin haittapuoli on se, että sen saaminen on hieman monimutkaisempaa, sillä tarvitset passikokoisen valokuvan ja maksat 5 euroa, jota ei tarvitse palauttaa.

4. Säästä vierailuissasi turistikortilla

Pariisi-passi| ©AntisocialClub
Pariisi-passi| ©AntisocialClub

Ellet ole niin onnekas, että voit pidentää Pariisissa oloasi yli 7 päivällä, sinun on tehtävä etukäteen lista siitä, mitä haluat nähdä. Taloudellisella puolella on myös tärkeää tutkia Ranskan pääkaupungin tarjoamia vaihtoehtoja.

Paris Pass -matkailijakortti on kenties paras tapa säästää rahaa vierailuilla. Tällä kortilla saat huomattavia alennuksia yli 60 nähtävyyden sisäänpääsystä, kuten Louvre-museoon, Riemukaarelle jaSaint-Denis'n basilikaan.

Kannattaa myös tietää, että joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina moniin museoihin pääsee ilmaiseksi.

Osta Paris Pass

5. Tutustu Pariisiin kiertoajelulla tai kiertoajelubussilla

Pariisin kiertoajelubussi| ©Tilemahos Efthimiadis
Pariisin kiertoajelubussi| ©Tilemahos Efthimiadis

Pariisin (ja sitä ympäröivän alueen) koko ja vierailukohteiden suuri määrä voivat tehdä nähtävyyksien katselusta vaikeaa. Siirtyminen paikasta toiseen vie aikaa, jota sinulla ei välttämättä ole, puhumattakaan siitä, että käytät aikaa kunkin muistomerkin etsimiseen.

Jos haluat välttää tämän, yksi parhaista vaihtoehdoista on varata yksi monista Pariisissa tarjolla olevista kierroksista. Käytännössä kaikki löytävät kiinnostuksen kohteisiinsa sopivan matkan, aina gastronomisista kiertomatkoista niihin, jotka kattavat vain muutaman tietyn kaupunginosan. Voit tehdä retkiä myös Pariisin ulkopuolelle.

Toinen vaihtoehto säästää aikaa ovat turistibussit. Voit hypätä kyytiin ja pois niin monta kertaa kuin haluat, ja ne vievät sinut yleensä kaupungin mielenkiintoisimpiin paikkoihin.

Lopuksi voit aina hyödyntää mielenkiintoista vaihtoehtoa, jonka kaupunki tarjoaa vierailijoilleen: Batobussia. Kyseessä on vene, joka kulkee Seinen varrella samoin ehdoin kuin turistibussi, sillä sen monilla pysäkeillä tärkeimpien nähtävyyksien läheisyydessä voi nousta kyytiin ja jäädä pois.

Varaa kiertoajelu Pariisissa

6. Uskalla löytää toinen Pariisi

Montmartren alue Pariisissa| ©Ed Webster
Montmartren alue Pariisissa| ©Ed Webster

Vaikka se riippuu aina siitä, kuinka kauan olet kaupungissa, yksi vinkki, jota itse pidän eniten, on se, että kannattaa mennä hieman sivuraiteille. Pariisissa, jossa on monia piilotettuja viehätyksiä, voit löytää upeita paikkoja, jos päätät kävellä Pariisin kaupunginosissa.

Nämä ovat paikkoja, joissa turistit vierailevat vähemmän, mutta jotka ilahduttavat jokaista, joka niihin törmää. Tässä on lyhyt luettelo näistä paikoista, mutta olen varma, että voit löytää lisää omatoimisesti:

 • Canal St-Martin: Se on eräänlainen Seinen keinotekoinen sivujoki, jonka kautta kauppalaivat kulkevat. Kävely sen rannalla on todella miellyttävää, minkä tietävät parisilaiset, jotka usein käyvät piknikillä hyvällä säällä. Jos olet onnekas, voit nähdä, miten sillat avautuvat, jotta joella edelleen kulkevat veneet pääsevät kulkemaan ohi.
 • Käytävät ja galleriat: Pariisi on täynnä käytäviä ja gallerioita, joissa yhdistyvät kaunis arkkitehtuuri ja upea sisustus. Neuvon hankkimaan hyvän kartan, jotta voit suunnitella retken.
 • Pariisin näköalapaikat: Eiffel-tornin ja Notre Damen näköalapaikkojen lisäksi Pariisi tarjoaa vierailijoilleen muitakin näköalapaikkoja, joista kaupunkia voi tarkastella. Jotkut, kuten Montparnassen torni, ovat maksullisia, kun taas toiset, kuten Galeries Printempsin terassi, ovat täysin ilmaisia.

Varaa kierros Pariisin katetuissa käytävissä ja gallerioissa

7. Koe Pariisi yöllä

Näkymä sisäänkäynniltä| ©Philip Daly
Näkymä sisäänkäynniltä| ©Philip Daly

Kun aurinko laskee, Pariisin kaupunki muuttuu ja näyttää toisenlaiset kasvonsa. Pariisi yöllä Sen kadut ja monet muistomerkit ovat valaistuja, ja elämä jatkuu vilkkaana monissa paikoissa.

Vaikka jokaisella on oma tapansa matkustaa, Pariisissa on joitakin yöllisiä nähtävyyksiä, joita ei kannata jättää väliin. Tässä on lyhyt luettelo pakollisista nähtävyyksistä, jotta voit löytää itsellesi parhaiten sopivat kohteet:

 • Vieraile Eiffel-tornissa: Pariisin ikoni syttyy yöllä näyttämään vaikuttavan hahmonsa koko kaupungille. Voit nauttia siitä yksinkertaisesti katselemalla sitä läheiseltä paikalta tai nousemalla yöllä Eiffel-torniin nähdäksesi suurkaupungin ylhäältä käsin. Jos sää on hyvä, voit myös istua Champs de Marsilla ja pitää pienen iltapiknikin.
 • Nauti yöelämästä: vaikka se on klisee, joka pätee moniin maailman kaupunkeihin, voidaan sanoa, että Pariisi ei nuku koskaan. Vilkkaammat löytävät runsaasti baareja ja yökerhoja, joissa voi viihtyä myöhään yöhön asti.
 • Käy kabareessa: Monet sanovat, että Pariisi on kabareen syntypaikka. Tunnetuin näistä on epäilemättä Moulin Rouge.
  jossa on mahdollisuus ruokailla ja katsella Moulin Rouge -esitystä. Muita yhtä mielenkiintoisia ovat Lido, Crazy Horse tai Paradis Latin.
 • Seine yöllä: pääkaupungin halki kulkeva joki tarjoaa kävijöille useita mahdollisuuksia nauttia siitä myös yöllä. Itsestäänselvintä on lähteä jollekin Seinen varrella järjestettävistä yöristeilyistä, mutta jos et pidä niistä, suosittelen, että vain kävelet Seinen rannalla ja katselet sen kauniita siltoja.

Liikkuminen Pariisissa yöllä

Koska liikenteen aikataulut ovat rajalliset, liikkuminen yöllä riippuu vuorokaudenajasta. Esimerkiksi metro kulkee kello yhteen asti (viikonloppuisin kello kahteen). Sen jälkeen sinun on löydettävä jokin muu tapa liikkua, kuten Noctilien-bussi, joka kulkee aamulla kello 00:30-7:00, tai otettava taksi.

Varaa lippusi Moulin Rougeen

8. Sopeudu Pariisin aikatauluihin

Valokuvan ottaminen Riemukaarella Pariisissa| ©Sebastien Gabriel
Valokuvan ottaminen Riemukaarella Pariisissa| ©Sebastien Gabriel

Vaikka Pariisin aukioloajat ovat jonkin verran joustavammat kuin pienemmissä ranskalaisissa kaupungeissa, erot Espanjaan verrattuna ovat silti huomattavia, erityisesti Pariisin ravintoloissa.

Matkustajan on sopeuduttava vierailevan maan tapoihin, ellei hän halua ottaa riskiä siitä, että kaikki on suljettu. Ranskan pääkaupungissa syödään yleensä klo 12:00-13:30, joten on suhteellisen tavallista, että monet keittiöt sulkeutuvat klo 14:00.

Illallinen tarjoillaan yleensä kello **19:30-20:**00, mikä tarkoittaa, että jos haluat syödä välipalan, sinun on myös aikaistettava ruokailua.

9. Sisällytä ranskalainen gastronomia Pariisin nähtävyyksien joukkoon

Creep Au Petit Grec| ©Auptitgrec
Creep Au Petit Grec| ©Auptitgrec

Niille meistä, jotka rakastavat tutustua vierailemiemme paikkojen gastronomiaan, Pariisi on loistava tilaisuus. Erilaisten ruokien maistaminen on paras tapa tutustua sen kulttuuriin, ja suosittelen, ettet jätä sitä väliin.

Tyypillisimpiä Ranskan pääkaupungissa tarjottavia ruokia ovat hanhenmaksa ja escargotit(etanat). Muita nimiä, jotka sinun kannattaa opetella, ovat boeuf bourguignon (vasikanlihapata punaviinin kera), quiche Lorraine (eräänlainen suolainen piirakka, jossa on lihaa ja juustoa) tai croque-monsieur (kroketit).
juusto) tai croque-monsieur (klassinen paistettu juusto- ja kinkkuvoileipä).

Ranskalaiset juustotansaitsevat erityismaininnan.
Ranskaa ei turhaan kutsuta "tuhannen juuston maaksi". Ravintoloiden lisäksi niitä löytyy jokaiselta torilta ja kaupasta, ja ne ovat mielestäni yksi parhaista lahjoista, joita voit ottaa mukaasi. Ne ovat myös mukana joillakin kaupungin mielenkiintoisimmista gastronomisista kierroksista.

Tietenkin maan upeille jälkiruoille on aina tilaa. Jos olet makeannälkäinen, et voi jättää väliin Pariisin parhaita crepesejä, macaroneja tai petit fouria.

Jos haluat esiintyä pariisilaisena, suosittelen jäljittelemään heidän tyypillistä aamiaistaan: café au lait ja uunituore croissant. Sinun on myös liityttävä heidän viini- ja juustokulttuuriinsa, äläkä unohda kokeilla lasillista samppanjaa.

Varaa gastronominen kierros Pariisissa

10. Seuraavassa on vielä muutama vinkki, joiden avulla vierailustasi Pariisissa tulee täydellinen

Avenue Champs Elysées.| ©Josh Hallett
Avenue Champs Elysées.| ©Josh Hallett

Jotta matkasi onnistuisi täydellisesti, on olemassa muutamia helppoja vinkkejä, jotka auttavat sinua:

 • Opi muutama fraasi ranskaksi. Sinun ei tarvitse tulla kaksikieliseksi, mutta jos opit sanomaan bonjour (hyvää huomenta), merci (kiitos) tai s'il vous plaît (olkaa hyvä), se auttaa sinua joissakin tilanteissa. Jos lisäät monsieur tai madame, lopputulos on vielä parempi.
 • Edellä mainittuun liittyy läheisesti se, että Ranskassa annetaan suuri merkitys käytöstavoille ja kohteliaisuudelle. Älä koskaan unohda tervehtiä tai kysyä "kiitos" ravintoloissa tai lippukassoilla, ja yritä aina välttää "tuteo".
 • Sinulle ei ehkä tule mieleen, mutta sinun pitäisi silti tietää, että kyyhkyjen ruokkiminen on ehdottomasti kielletty. Lisäksi sakot voivat olla melkoisia.
 • Uiminen Seinen u ima-altaassa on myös kielletty, jopa kesällä. Jos et voi vastustaa halua, mene niin sanottuun Paris Plageen.
 • Vielä yksi kielto, josta sinun kannattaa tietää, on se, että humalassa julkisella paikalla liikk umisesta voi saada sakkoja. Et tietenkään saa sakkoa, jos juot viiniä piknikillä puistossa, mutta varmista, ettet ylitä tiettyä rajaa.