Vinkkejä Pariisiin matkustamiseen ja siihen, että kaikki osoittautuu täydelliseksi

Vierailu Pariisissa, valojen kaupungissa, on monien unelmien täyttymys. Sen muistomerkit, museot, puutarhat ja viehätysvoima tekevät siitä yhden Euroopan suosituimmista kaupungeista, mutta jotta kaikki sujuisi hyvin, sinun on noudatettava muutamia vinkkejä.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

7 minuuttia luettu

Vinkkejä Pariisiin matkustamiseen ja siihen, että kaikki osoittautuu täydelliseksi

Ilmakuva Riemukaaresta yöllä | ©Alexus Goh

Kun alat suunnitella matkaa Pariisiin, on usein tärkeää laatia matkasuunnitelma ja tutkia, mitä kaikkea Pariisissa on nähtävää. Nähtävyyksien suuri määrä tekee tästä vaiheesta välttämättömän, jotta voit hyödyntää aikasi parhaalla mahdollisella tavalla, mutta joskus joitakin yhtä tärkeitä käytännön yksityiskohtia unohdetaan.

Siksi annan tässä artikkelissa muutamia yksinkertaisia vinkkejä, joiden avulla saat matkastasi kaiken irti. Joskus juuri pienet asiat voivat tehdä eron hienon kokemuksen ja vaivalloisen oleskelun välillä, kuten se, että tiedät , miten liikkua kaupungissa, tai mahdollisuus ostaa turistikortti, jolla voit säästää hieman rahaa ja lisätä mukavuuttasi.

1. Käy Louvressa ja Eiffel-tornissa silloin, kun väkijoukko ei ole liian suuri

Kuva Eiffel-tornista| ©Valentin Antonucci
Kuva Eiffel-tornista| ©Valentin Antonucci

Jos on kaksi paikkaa, joissa kannattaa aina käydä Pariisiin matkustaessa(vaikka viettäisit Pariisissa vain yhden päivän), ne ovat Louvre ja Eiffel-torni. Niiden tärkeys voi kuitenkin tehdä niistä liian ruuhkaisia, jolloin kokemus ei ole niin tyydyttävä kuin haluaisit.

Yritäksesi välttää ruuhkat kannattaa ottaa huomioon kiireisimmät ajat sekä se, mitkä ovat periaatteessa otollisempia, jotta voit nähdä molemmat nähtävyydet rauhallisemmin:

 • Mitä tulee siihen, milloin Louvren museoon kannattaa mennä, olisi ihanteellista olla käymättä museossa kello 11:00 ja 16:00 välisenä aikana, sillä silloin on eniten väkeä. Muista, että museo avaa ovensa noin klo 9:00, joten aamulla aikaisin herääminen, jotta ehdit tutustua Louvreen kaikessa rauhassa, voisi olla ratkaisu. Voit myös mennä illalla tai hyödyntää niitä päiviä, jolloin Louvre on avoinna myöhemmin, yleensä noin kello 21:30 asti.
 • Eiffel-torniin kiipeäminen sesonkiaikana, Pariisin kesällä, merkitsee yleensä pitkiä jonoja, etenkin viikonloppuisin. Tämän ajanjakson ulkopuolella tungos on paljon vähäisempää, mutta suosittelen kuitenkin pyrkimään sinne ajoissa, ennen klo 10.30 aamulla. Toinen hyvä aika mennä ylös on klo 17:00 jälkeen tai yöllä.

Osta liput Eiffel-torniin

2. Varaa liput etukäteen suosituimpiin kohteisiin

Pariisin katedraalit| ©MykReeve
Pariisin katedraalit| ©MykReeve

Pariisi on yksi niistä maailman kaupungeista, joihin saapuu vuosittain eniten turisteja. Yksi tämän vetovoiman seurauksista ovat loputtomat jonot, joita muodostuu sen tärkeimpien turistikohteiden eteen. Sen lisäksi, että nämä jonot ovat epämukavia, ne ovat myös suurta ajanhukkaa, varsinkin jos oleskelu on lyhyt, ja niiden välttämiseksi on vain yksi ratkaisu: lippujen ostaminen etukäteen.

Onneksi monet Pariisin nähtävyyksistä tarjoavat tämän vaihtoehdon, jotta vältytään pitkiltä jonoilta, Louvresta Eiffel-torniin sekä muihin Pariisin tunnusomaisimpiin muistomerkkeihin:

Jos muuten aiot käydä Pariisin Disneylandissa, älä unohda ostaa yhden tai kahden päivän lippuja etukäteen.

.

Osta liput Pariisin museoihin

3. Säästä metrossa jollakin saatavilla olevista kulkuluvista

Metro Pariisissa| ©FranceHouse
Metro Pariisissa| ©FranceHouse

Ranskan pääkaupungissa on erittäin tehokas julkinen liikenneverkko, ja metro on tärkein tapa liikkua kaupungissa nopeasti, sillä sen avulla voit välttää nykyistä liikennettä.

Artikkelissani Kuinka käyttää metroa Pariisissa selitän kaikki tekijät, jotka sinun tulisi ottaa huomioon. Yksi niistä on "Next Stop"-sovelluksen hyödyllisyys, joka sisältää käytännöllisen kartan liikennöivistä linjoista ja jonka avulla voit laskea reittejä ilman, että sinun tarvitsee olla yhteydessä internetiin. Eri lipputyyppien joukosta löytyy mm:

 • Lippu t+: tämä on kertalippu. Jos et aio käyttää metroa paljon, se riittää.
 • Paris Visite: lippuja on useita eri tyyppejä riippuen lipun voimassaoloajasta (1-5 päivää) ja alueista, joilla haluat käydä. Se sisältää myös alennuksia joihinkin Pariisin nähtävyyksiin.
 • Navigo Pass: Periaatteessa tämä passi on edellistä halvempi, jos aiot viipyä Pariisissa noin viikon. Suurin haittapuoli on se, että sen hankkiminen on hieman monimutkaisempaa, sillä tarvitset passikokoisen valokuvan ja maksat 5 euroa, jota ei tarvitse palauttaa.

4. Säästä vierailuissasi turistikortilla

Pariisi-passi| ©AntisocialClub
Pariisi-passi| ©AntisocialClub

Ellet ole niin onnekas, että voit pidentää Pariisissa oloasi yli 7 päiväksi, sinun on tehtävä lista siitä, mitä haluat nähdä, jotta saat kaiken irti ajasta. Taloudellisella puolella, joka on myös tärkeä, kannattaa tutkia vaihtoehtoja, joita Ranskan pääkaupunki tarjoaa.

Mahdollisesti paras tapa säästää rahaa vierailuissasi on Paris Pass -turistikortti. Kyseessä on kortti, jolla saat huomattavia alennuksia sisäänpääsystä yli 60 nähtävyyteen, muun muassa Louvreen, Riemukaarelle ja Saint-Denis'n basilikaan.

Kannattaa myös tietää, että joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina pääset moniin museoihin ilmaiseksi.

Osta Paris Pass

5. Tutustu Pariisiin kiertoajelulla tai turistibussilla

Pariisin kiertoajelubussi| ©Tilemahos Efthimiadis
Pariisin kiertoajelubussi| ©Tilemahos Efthimiadis

Pariisin (ja sitä ympäröivän alueen) koko ja vierailtavien paikkojen suuri määrä voivat tehdä nähtävyyksien katselusta hankalaa. Siirtyminen paikasta toiseen vie aikaa, jota sinulla ei välttämättä ole, puhumattakaan siitä, että käytät aikaa sen tutkimiseen, miten kullekin monumentille pääsee. Tämän välttämiseksi yksi parhaista vaihtoehdoista on varata jokin Pariisissa tarjolla olevista monista kiertoajeluista. Käytännössä jokainen löytää sellaisen, joka sopii hänen kiinnostuksen kohteisiinsa:

Toinen vaihtoehto säästää aikaa ovat kiertoajelubussit. Voit nousta bussiin ja poistua siitä niin monta kertaa kuin haluat, ja ne vievät sinut yleensä kaupungin mielenkiintoisimpiin paikkoihin. Toisaalta voit saada paikan Big Bus -bussista, toisaalta voit varata paikan Toot-bussista, joka sisältää myös kaksi itseopastettua kävelykierrosta pääkaupungin eri alueille.

Lopuksi voit aina hyödyntää mielenkiintoista vaihtoehtoa, jonka kaupunki tarjoaa vierailijoilleen: Batobussia. Kyseessä on vene, joka kulkee Seinen varrella samoissa olosuhteissa kuin turistibussi, sillä sen monilla pysäkeillä tärkeimpien nähtävyyksien lähellä voi nousta kyytiin ja poistua kyydistä.

Varaa Pariisin kiertoajelu

6. Uskalla tutustua toiseen Pariisiin

Pariisin Montmartren kaupunginosa| ©Ed Webster
Pariisin Montmartren kaupunginosa| ©Ed Webster

Vaikka se riippuu aina siitä, kuinka kauan olet kaupungissa, henkilökohtaisesti yksi suosikkivinkeistäni on lähteä kiertämään kuljettuja polkuja. Pariisin tapauksessa, jossa on monia piilotettuja viehätyksiä, voit löytää upeita paikkoja, jos päätät kävellä Pariisin kaupunginosissa.

Nämä ovat paikkoja, joissa turistit vierailevat vähemmän, mutta jotka ilahduttavat kaikkia niihin törmääviä. Tässä on lyhyt luettelo näistä paikoista, mutta voit varmasti löytää lisää omatoimisesti:

 • Canal St-Martin: tämä on eräänlainen Seinen keinotekoinen sivujoki, jonka kautta kauppalaivat kulkevat. Kävely sen rantaa pitkin on todella miellyttävää, minkä pariisilaiset tietävät, sillä he pitävät yleensä piknikin hyvän sään päivinä. Erinomainen suunnitelma on tehdä risteily Seinen ja Saint-Martinin kanavan varrella. Jos olet onnekas, voit katsella, kuinka sillat avautuvat, jotta joella yhä kulkevat laivat pääsevät kulkemaan ohi.
 • Käytävät ja galleriat: Pariisi on täynnä käytäviä ja gallerioita, joissa yhdistyvät kaunis arkkitehtuuri ja upea sisustus. Neuvoni on hankkia hyvä kartta, jonka avulla voit suunnitella kierroksen tai varata kierroksen Pariisin katettuihin käytäviin ja gallerioihin.
 • Pariisin näköalapaikat: Eiffel-tornin tai Notre Damen näköalapaikkojen lisäksi Pariisi tarjoaa vierailijoilleen muitakin näköalapaikkoja, joista kaupunkia voi tarkastella. Jotkut, kuten Montparnassen torni, ovat maksullisia, kun taas toiset, kuten Printemps-gallerioiden terassi, ovat täysin ilmaisia.

Varaa kierros Pariisin katetuille käytäville ja gallerioille

7. Koe Pariisi yöllä

Pariisi yöllä| ©Luciano Teixeira
Pariisi yöllä| ©Luciano Teixeira

Kun aurinko laskee, Pariisin kaupunki muuttuu ja näyttää toisenlaiset kasvonsa. Pariisi y öllä Sen kadut ja monet muistomerkit ovat valaistuja, ja elämä jatkuu vilkkaana monissa paikoissa.

Vaikka jokaisella on oma tapansa matkustaa, Pariisissa on joitakin nähtävyyksiä, joita ei kannata jättää väliin yöllä. Tässä on lyhyt luettelo pakollisista nähtävyyksistä, jotta voit löytää ne, jotka sopivat parhaiten kiinnostuksen kohteisiisi:

 • Vieraile Eiffel-tornissa: Pariisin ikoni syttyy yöllä näyttämään vaikuttavan hahmonsa koko kaupungille. Voit nauttia siitä yksinkertaisesti katselemalla sitä läheisestä pisteestä tai tekemällä yöllisen nousun Eiffel-torniin nähdäksesi metropolin ylhäältä käsin. Lopuksi, jos sää on hyvä, voit myös istahtaa Champs de Marsille ja pitää pienen iltapiknikin.
 • Nauti yöelämästä: Vaikka se on klisee, joka pätee moniin maailman kaupunkeihin, voidaan sanoa, että Pariisi ei koskaan nuku. Vilkkaammat löytävät runsaasti baareja ja yökerhoja, joissa viihtyä myöhään yöhön asti.
 • Käykabareessa: Monet sanovat, että Pariisi on kabareen syntypaikka. Kuuluisin niistä on epäilemättä Moulin Rouge, jossa voi ruokailla ja katsella Moulin Rouge -show'ta. Muita yhtä mielenkiintoisia ovat Lido, Crazy Horse tai Paradis Latin.
 • Seine yöllä: Pääkaupungin halki kulkeva joki tarjoaa kävijöille useita mahdollisuuksia nauttia siitä myös yöllä, kuten lähteä jollekin Seinen varrella järjestettävistä yöristeilyistä tai yksinkertaisesti kävellä sen rannoilla ja ihailla sen kauniita siltoja.

Liikkuminen Pariisissa yöllä

Koska liikenteen aikataulut ovat rajalliset, liikkuminen yöllä riippuu vuorokaudenajasta. Esimerkiksi metro kulkee kello 1:00 asti (viikonloppuisin kello 2:00 asti). Sen jälkeen sinun on löydettävä jokin muu tapa liikkua, kuten Noctilien-bussi, joka liikennöi kello 00:30 ja 07:00 välisenä aikana, tai otettava taksi.

Varaa liput Moulin Rougeen illallisineen ja kuljetuksineen

8. Sopeudu Pariisin aikatauluihin

Valokuvan ottaminen Riemukaarella Pariisissa| ©Sebastien Gabriel
Valokuvan ottaminen Riemukaarella Pariisissa| ©Sebastien Gabriel

Vaikka Pariisin aukioloajat ovat jonkin verran joustavammat kuin pienemmissä ranskalaisissa kaupungeissa, erot Espanjaan verrattuna ovat silti huomattavia, erityisesti Pariisin ravintoloissa.

Matkustajan on sopeuduttava matkakohteena olevan maan tapoihin, ellei hän halua ottaa riskiä siitä, että kaikki on suljettu. Ranskan pääkaupungissa lounas syödään yleensä klo 12.00-13.30, joten on suhteellisen tavallista, että monet keittiöt sulkeutuvat jo klo 14.00.

Toisaalta illallinen tarjoillaan yleensä klo **19.30-20.**00, mikä tarkoittaa, että jos haluat syödä välipalaa, joudut myös aikaistamaan aikaasi melkoisesti.

9. Lukekaa ranskalainen gastronomia Pariisissa löydettävien nähtävyyksien joukkoon

Creep by Au Petit Grec| ©Auptitgrec
Creep by Au Petit Grec| ©Auptitgrec

Niille meistä, jotka rakastavat tutustua vierailemiemme paikkojen gastronomiaan, Pariisi vaikuttaa loistavalta tilaisuudelta. Eri ruokalajien kokeileminen on paras tapa tutustua sen kulttuuriin, ja suosittelen, ettet jätä sitä väliin.

Tyypillisimpiin ruokalajeihin, joita Ranskan pääkaupungissa on tarjolla:

 • Foie gras.
 • Escargots (etanat).
 • Boeuf bourguignon (vasikanlihapata punaviinin kera).
 • Quiche Lorraine (eräänlainen suolainen torttu, jossa on lihaa ja juustoa).
 • Croque-monsieur (klassinen leivottu juusto- ja kinkkuvoileipä).
 • Ranskalaiset juustot, joiden seuraan sopii parhaiten lasi vio tai samppanjaa.

Ja tietysti aina on tilaa maan ihanille makeisille. Jos olet makeanhimoinen, et voi jättää niitä väliin:

Varaa kierros Pariisin konditoriatehtaisiin

10. Tässä on vielä muutama vinkki, joiden avulla vierailustasi Pariisissa tulee täydellinen

Champs Elysées Avenue.| ©Josh Hallett
Champs Elysées Avenue.| ©Josh Hallett

Jotta matkastasi tulisi täydellinen menestys, on olemassa muutamia pieniä vinkkejä, joita voit käyttää ja joita on helppo noudattaa:

 • Opettele muutama fraasi ranskaksi. Sinun ei tarvitse tulla kaksikieliseksi, mutta bonjourin (hyvää huomenta), mercin (kiitos) tai s 'il vous plaît (olkaa hyvä ) sanomisen opetteleminen auttaa toisinaan. Jos lisäät vielä monsieur tai madame, tulos on vielä parempi.
 • Edellä mainittuun liittyy läheisesti se, että Ranskassa annetaan suuri merkitys käytöstavoille ja kohteliaisuudelle. Älä koskaan unohda sanoa "hei" tai "kiitos" ravintoloissa tai lipunmyyntipisteissä, ja yritä aina välttää "tuteo".
 • Saattaa olla, että et tule ajatelleeksi, mutta sinun on silti hyvä tietää, että kyyhkyjen ruokkiminen on ehdottomasti kielletty. Lisäksi sakot voivat olla melkoisia.
 • Uiminen Seinen u ima-altaassa on myös kielletty, jopa kesällä. Jos et voi vastustaa halua, mene niin sanottuun Paris Plageen.
 • Vielä yksi kielto, josta sinun kannattaa tietää, on se, että julkisella paikalla humalassa oleminen voi johtaa sakkoihin. Et tietenkään saa sakkoa siitä, että juot viiniä piknikillä puistossa, mutta ole varovainen, ettet ylitä tiettyä rajaa.