Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Miten liikkua Pariisissa

Kuinka lähellä olet Pariisin matkaa? Olet varmasti jo viimeistelemässä yksityiskohtia ja matkasuunnitelmia, joten älä missaa vinkkejäni siitä, miten liikkua kaupungissa mukavasti.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minuuttia luettu

Miten liikkua Pariisissa

Pariisin kadut | ©Adrien Olichon

Pariisissa on paljon nähtävää ja tekemistä. Koko kaupungissa liikkuminen voi olla lähes mahdotonta, ellet löydä oikeaa tapaa tehdä sitä. Järjestettyjä retkiä, henkilökohtaisia kierroksia, metroa, bussia... Vaihtoehtoja on monia, ja ennen Pariisiin saapumista sinun kannattaa harkita niitä kaikkia.

Heti kun astut Ranskan pääkaupunkiin, huomaat, että siellä on metroasemia, erilaisia busseja, takseja ja jopa vaihtoehtoisia liikennevälineitä, kuten pyöräily. Riippuen siitä, miten haluatte liikkua Pariisissa, kuinka paljon aikaa teillä on tai mitä haluatte käydä katsomassa, suosittelen jompaakumpaa, mitä mieltä olette?

Kävely Pariisissa järjestetyllä kierroksella, mukavin ja turvallisin tapa liikkua Pariisissa

Kävely Pariisissa| ©Earth
Kävely Pariisissa| ©Earth

En aio pettää sinua, koska tiedät tämän varmasti jo, mutta Pariisi on valtava kaupunki, ja liikkuminen voi joskus olla monimutkaista, jos et tiedä, mikä reitti on paras tai mikä on paras tapa päästä paikasta toiseen. Siksi valitsen aina järjestetyn Pariisin kiertoajelun, joka järjestää kaiken puolestani, jotta voin unohtaa kartat, reitit ja ohjeet ja keskittyä näkemään kaupungin ilman pelkoa siitä, että eksyn tai myöhästyn paikasta, jonne haluan päästä.

Toinen etu on se, että matkat sisältävät yleensä sisäänpääsyn Pariisin maamerkkeihin, joten voit olla varma, että pääset sisään sovittuun aikaan. Loppujen lopuksi mikään ei ole ärsyttävämpää kuin saapua paikalle käveltyään puolet kaupungin halki vain siksi, että pääsylippu on kadonnut, tai siksi, että pääsylippu on olemassa, mutta et ole saapunut ajoissa, koska olet eksynyt.

Lyhyesti sanottuna, jos et halua sekoilla, luota ammattitaitoisiin oppaisiin, jotka selittävät kaiken näkemäsi ja tekevät Pariisissa liikkumisesta helppoa. Lisäksi voit varata yhden tai toisenlaisen kiertoajelun riippuen siitä, mitä haluat nähdä tai jopa mitä liikennevälinettä haluat käyttää.

Varaa opastettu kierros Pariisissa

Kävelykierros Pariisissa

On selvää, että kävely on paras tapa nähdä enemmän asioita, sillä voit pysähtyä tai päästä lähemmäs Pariisin parhaita museoita tai Pariisin muistomerkkejä, jotka kiinnittävät huomiosi. Niin monien katujen ja väylien keskellä eksyt tietysti todennäköisesti, mutta jos sinulla on erikoistunut opas, se ei ole ongelma.

Unohda kiertotiet ja se, että päädyt uupuneena ennen aikojaan, koska olet mennyt väärään suuntaan, mikä on hyvin yleistä Pariisissa, ja varaa henkilökohtainen kävelykierros, jotta näet juuri sen, mitä haluat nähdä, ja pysähdyt siellä, missä haluat pysähtyä ilman, että sinun tarvitsee odottaa suurta ihmisryhmää, mikä epäilemättä myös vaikeuttaa ja viivästyttää mitä tahansa matkaa Pariisissa.

Totuus on, että Pariisin kiertäminen omaan tahtiin, mutta luottaen siihen, että opas on suunnitellut reitin juuri sinua varten, on ylellisyyttä, usko pois. Varmista vain, että teet ennen varausta listan paikoista, joihin haluat mennä, jotta opas voi sisällyttää ne retkeen tai kertoa, sisältyykö siihen sisäänpääsy vai ei.

Pyöräile ympäri Pariisia oppaan kanssa

Jos pidät pyöräilystä, sinun on pakko nähdä Pariisi kahdella pyörällä. Varoitan, että Pariisin liikenne ja kadut voivat olla hieman kaoottisia, joten suosittelen, että jos aiot pyöräillä Pariisissa, tee se oppaan seurassa ja järjestetyllä kiertoajelulla isomman ryhmän kanssa. Näin muut ajoneuvot näkevät sinut helpommin, ja olet myös selvempi manööverien, kääntymisten, merkkien jne. suhteen... On parempi olla ottamatta riskiä, että risteyksessä epäröidään, koska ei tiedetä, mihin suuntaan mennä, eikö totta?

Vaikka polkupyörä voi tuntua vaaralliselta, se on hyvä kulkuväline, jolla pääsee liikkumaan Pariisissa nopeammin ja pääsee lyhyemmässä ajassa hieman kauempana keskustasta sijaitseviin paikkoihin. Jos olet edelleen huolissasi turvallisuudesta, sinun ei tarvitse olla, sillä järjestetyllä retkellä sinulla on pyörä ja kypärä täydellisessä kunnossa, ja lisäksi opas näyttää tietä, joten sinun tarvitsee vain seurata häntä ilman, että sinun tarvitsee pysähtyä kesken reitin tarkistamaan karttaa.

Jos haluat nähdä mahdollisimman paljon Pariisista yhden päivän aikana, suosittelen pyöräretkeä, sillä pääset useampaan paikkaan kuin kävelykierroksella. Muista kuitenkin, että pyöräretkellä ei pysähdytä yhtä usein, joten valitse tämä reitti, jos etsit yleistä kierrosta Pariisissa.

Varaa pyöräretki Pariisiin

Kierrä Pariisissa Segwayllä

Segway Pariisissa| ©Markus Tacker
Segway Pariisissa| ©Markus Tacker

Haluatko päästä Pariisin yhdestä kaupunginosasta toiseen vielä nopeammin? Sinulla on onnea, sillä on järjestettyjä kierroksia, jotka vievät sinut ympäri kaupunkia Segwaysilla, nopealla kulkuvälineellä, jossa sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin hallita ohjaustankoa ja seurata opasta. Väsymys ei pääse yllättämään sinua, ja voit nähdä Pariisin silmät auki.

Jos et ole koskaan ennen ajanut Segwayllä, saatat olla hieman huolissasi siitä, että teet sen ensimmäistä kertaa Pariisissa, varsinkin jos et tiedä, missä saat ajaa, mikä on nopeusrajoitus tai miten pysäköidä. Älä huolehdi siitä, sillä kierroksella on vastuuhenkilö, joka vastaa kysymyksiisi ja opastaa sinut Segway-kierroksella kaupungin läpi.

Jos matkustat Pariisiin vähällä ajalla, ehkä vain yhden päivän ajan, Segway-kierros on hyvä vaihtoehto, sillä voit liikkua Ranskan pääkaupungin tärkeimmissä paikoissa hyvin lyhyessä ajassa ja ottaa kaiken irti jokaisesta minuutista.

Kierros Pariisissa kiertoajelubussilla

Yksi vaihtoehto Pariisissa liikkumiseen, jota harkitsen aina, on Pariisin kiertoajelubussi. Nämä kulkuneuvot kulkevat lähes koko Pariisin pituudelta, ja voit nousta kyytiin ja jäädä pois sinua eniten kiinnostavilla pysäkeillä. Se on hyvä tapa varmistaa, että näet kaiken, mutta vietät aikaa vain niissä paikoissa, jotka kiinnittävät huomiosi.

Jos viivyt Pariisissa pari päivää, harkitse tätä vaihtoehtoa, sillä lippu on voimassa molempina päivinä ja voit käyttää sitä julkisena liikennevälineenä ja liikkua Pariisissa vain tällä bussilla, joka pysähtyy esimerkiksi Notre Damen, Eiffel-tornin ja Moulin Rougen kaltaisilla paikoilla. Kun pääset pois, voit yhdistää tämän bussikierroksen kävelykierrokseen.

Lisäksi on hyvä asia valita tällainen bussi tavallisen bussin sijasta, koska niissä on valmius nähdä kaupunki, kun liikut siinä, joten niissä on kaksi kerrosta ja toisessa niistä on avoin katto, joten voit nähdä Pariisin eri näkökulmasta.

.

Varaa paikka Pariisin kiertoajelubussista

Liikkuminen Pariisissa metrolla ja esikaupunkijunalla: nopein tie

Metro Pariisissa| ©FranceHouse
Metro Pariisissa| ©FranceHouse

Pariisin metrossa on yhteensä 16 linjaa, jotka yhdistävät satoja kaupungin pisteitä, joten voit kuvitella, että se on aina nopea, mukava ja helppokäyttöinen vaihtoehto Pariisissa liikkumiseen, sillä pysäkkejä on paljon ja vuoroväli on noin 5 minuuttia. Lisäksi monilla metroasemilla on yhteys tai RER-pysäkit (Pariisin esikaupunkijunien pysäkit), joilla pääset kauempana sijaitseviin paikkoihin, kuten Versaillesiin.

Kun lähdet kiertämään Pariisia, huomaat, että metroasemia on paljon ja että ne ovat avoinna kello 5.30-13.00 (lauantaisin ja juhlapyhinä kello 2.00 asti), joten voit aina käyttää metroa, jos haluat liikkua kaupungissa. Lippua ostaessasi sinun on kuitenkin otettava huomioon vyöhykkeet, joita aiot käyttää.

Pariisi on jaettu viiteen vyöhykkeeseen, joista kolme ensimmäistä ovat keskeisimpiä ja edullisimpia, ja niihin pääsee helposti metrolla (noin 2 € kertalippu ja 23 € 10 lipun lippu). Näillä alueilla RER toimii metron tavoin, joten se sisältyy lippuun.

Vyöhykkeet 4 ja 5 ovat sen sijaan kauempana, ja sinne pääsee RER-lähijunalla, joka ei sisälly yksittäiseen lippuun, mutta sisältyy île-de-France -lippuun. Hinta vaihtelee matkan pituuden mukaan, mutta voit tarkistaa sen viralliselta verkkosivustolta. Huomaa, että RER aukeaa samaan aikaan kuin metro (5.30), mutta sulkeutuu keskiyöllä, joten pidä silmällä kellonaikaa, jos haluat palata keskustaan RERillä.

Jos aiot viipyä Pariisissa vähintään viikon ja käytät metroa tai junaa, suosittelen hankkimaan Navigo-kortin, jolla voit matkustaa vapaasti kaikilla valitsemillasi alueilla ilman, että sinun tarvitsee huolehtia yksittäisten lippujen loppumisesta. Jos et viivy niin kauan, voit aina hankkia Paris Visite Card -kortin, joka on suunniteltu erityisesti turisteille, jotka haluavat matkustaa Pariisissa metrolla niiden päivien ajan, jolloin he vierailevat kaupungissa.

Nämä passit ovat hyviä vaihtoehtoja, mutta suosittelen myös Paris Passia, korttia, jolla voit käyttää julkisia liikennevälineitä Pariisissa ja jolla pääset myös etuoikeutetusti moniin kaupungin nähtävyyksiin.

.

Liikkuminen Pariisissa bussilla

Linjan 30 bussi Pariisissa, Ranskassa| ©Bus Box
Linjan 30 bussi Pariisissa, Ranskassa| ©Bus Box

Vaikka metro on nopeampi, bussi on viehättävämpi, sillä voit nähdä Pariisin laitamille, kun liikut ympäri kaupunkia. Itse asiassa bussi on myös yksi pariisilaisten suosituimmista liikennevälineistä, sillä bussilla on 59 reittiä ja sen hinta on erittäin halpa (noin 2 euroa). Älä kuitenkaan unohda, että bussit eivät ole yhtä täsmällisiä, vaan ne kulkevat noin 15-20 minuutin välein, ja niitä on saatavilla vähemmän aikaa (klo 7:30-20:30).

Jos haluat liikkua Pariisin keskustassa, käytät eniten linjoja 20-99, sillä myöhäisemmät linjat kulkevat laitamilla. Voit joka tapauksessa tutustua saatavilla oleviin reitteihin virallisella kartalla.

Lippu on helppo ostaa minkä tahansa aseman tai myyntipisteen lippuautomaatista, mutta voit ostaa lipun myös bussissa. Jos teet niin, se on kuitenkin hieman kalliimpi, etkä voi vaihtaa muihin liikennevälineisiin, kuten metroon tai junaan. Jos haluat säästää vielä enemmän rahaa, voit aina ostaa esimerkiksi Navigo- tai Paris Visite-passin.

Vaikka et haluaisikaan käyttää bussia päivällä, jos haluat nauttia Pariisin yöelämästä ja liikkua kaupungissa yöllä, sinun on käytettävä yhtä 42:sta Noctilien-bussista (merkitty N-kirjaimella), jotka kulkevat Pariisissa keskiyöstä puoli kuuteen aamulla, ja voit käyttää samaa lippua.

Liikkuminen Pariisissa taksilla

Taksi Pariisissa| ©joiseyshowaa
Taksi Pariisissa| ©joiseyshowaa

Pariisin taksi ei ole halvin tapa liikkua kaupungissa (noin 1,06 euroa kilometriltä), mutta se on silti hyvä vaihtoehto, varsinkin jos et halua huolehtia metro- tai bussipysäkkien löytämisestä tai jos haluat ammattitaitoisen kuljettajan hakevan ja vievän sinut juuri sinne, minne haluat mennä. Se on myös erittäin turvallinen vaihtoehto, varsinkin jos matkustat yöllä, vaikka hinta onkin hieman korkeampi.

Jos olet juuri saapunut jollekin Pariisin lentoasemista ja haluat matkustaa kaupungin keskustaan, virallinen taksi on helppo tunnistaa, sillä ne ovat taksitolpalla. Jos olet jo kaupungin keskustassa, luota vain niihin, joissa on valomerkki.

.

Liikkuminen Pariisissa pyörällä: kestävä vaihtoehto

Liikkuminen Pariisissa pyörällä| ©TRAVELBLOG
Liikkuminen Pariisissa pyörällä| ©TRAVELBLOG

Mikä olisikaan idyllisempää kuin pyöräillä Eiffel-tornin tai Place Vendomen kaltaisilla paikoilla? En usko, ja siksi vuokraan aina Pariisissa käydessäni pyörän joiksiin päiviksi. Se on nopea tapa tutustua kaupunkiin menettämättä mitään. Lisäksi se ei lisää Pariisin saastumista ja on melko edullista, sillä kaupungissa on vuokrattavissa polkupyöriä (kuuluisa Vélib) noin 5 eurolla 24 tunnin välein.

Pyöräilyn kestävyyden lisäksi se on erittäin helppokulkuinen liikennemuoto, sillä pyöräpysäköintiasemia on paljon (voit tarkistaa viralliset asemat täältä) ja pyöräkaistoja on paljon, joten pääset varmasti kaikkiin haluamiisi paikkoihin ilman, että sinun tarvitsee sekaantua liikaa autoihin.

Liikkuminen Pariisissa autolla: kalliimpi vaihtoehto

Pariisi autolla| ©Alexandr Podvalny
Pariisi autolla| ©Alexandr Podvalny

Jos haluat liikkua Pariisissa autolla, muista, että liikenne voi olla ylivoimaista, varsinkin jos et ole tottunut ajamaan suurkaupungeissa. Keskeiset alueet, kuten Riemukaari, jossa liikenneympyrä tuntuu mahdottomalta, mutta jos aiot hyödyntää Pariisin-matkasi nähtävyyksien kiertämiseen Pariisissa ja olet vuokrannut auton, voit käyttää sitä myös keskustassa, jotta sinulla on aina ajoneuvo käytettävissäsi.

Jos olet EU:n kansalainen, kansallinen ajokorttisi riittää auton vuokraamiseen ja ajamiseen Pariisissa tai muualla Ranskassa. Muista kuitenkin tarkistaa viralliset määräykset, jotta et palaa matkaltasi sakkojen kanssa. Yleisesti ottaen säännöt ovat samat kuin muissa Euroopan maissa (aja oikealla, käytä turvavyötä ja noudata liikennesääntöjä ja -merkkejä).

Pariisin ruuhkien ja liikenneruuhkien lisäksi hankalinta autolla liikkumisessa on pysäköinti, sillä se on aina kallista. Esimerkiksi kadunvarsipysäköinti on mahdollista vain enintään 2 tunnin ajan, ja se maksaa noin 2,40-4 euroa (joka päivä klo 9-20 paitsi juhlapyhinä ja sunnuntaisin joillakin kaduilla).

Jos haluat valita turvallisemman vaihtoehdon, käytössäsi on aina maanalaiset pysäköintialueet, jotka ovat avoinna ja vartioitu 24 tuntia vuorokaudessa. Hinnat vaihtelevat kuitenkin kaupunginosittain, ja ne ovat noin 2,50 euroa tunnilta. Jos tiedät, että aiot ajella Pariisissa ja tarvitset pysäköintipaikan, voit hankkia monipäiväisen pysäköintiluvan.

Muita hauskoja tapoja tutustua kaupunkiin

Tässä artikkelissa kuvattujen tavanomaisten liikennevaihtoehtojen lisäksi on kuitenkin muitakin kiertomatkavaihtoehtoja, joiden avulla voit tutustua Pariisiin ilman, että joudut luopumaan hauskanpidosta. Klassikkoautokierroksella kuljettajan kanssa voit ajella Pariisin pääkaduilla aidolla ranskalaisella klassikkoautolla. Vilkkaimmille on tarjolla myös mahdollisuus viininmaisteluun.

Löydä Pariisi uudelleen eri näkökulmasta yksityisellä sivuvaunukierroksella ja sen laajalla kierroksilla. Tai ehkä haluatte jotain rauhallisempaa ja ympäristöystävällisempää, kuten tuk-tuk-kierrokset Pariisissa

Kävely Pariisissa: vain jos aiot kiertää vain yhden kaupunginosan

Pariisin ympäristössä| ©Mathias P.R. Reding
Pariisin ympäristössä| ©Mathias P.R. Reding

Kävely maailman kuuluisimpia ja erikoisimpia paikkoja katsellessa on nautinto, sitä en kiellä, mutta on ymmärrettävä, että Pariisi on kaupunki, jossa on monia kaupunginosia ja matkailukeskuksia. Kävely on kyllä hauska, halpa ja viehättävä vaihtoehto liikkumiseen, mutta paikasta toiseen kuluu paljon aikaa. Voit mennä tiettyyn kaupunginosaan, ja kun olet siellä, voit kiertää sitä ja käydä katsomassa sen tärkeimpiä nähtävyyksiä.

Eikö Pariisissa kannata kävellä ympäriinsä? Päinvastoin! Se on loistava tapa tutustua kaupunkiin, mutta neuvon sinua menemään nopeasti tiettyyn kaupunginosaan ja siellä ollessasi liikkumaan kävellen. Esimerkiksi Eiffel-tornilta Montmartren kaupunginosaan kuluu yli tunti, ja kun pääset perille, olet uupunut etkä jaksa kävellä taiteilijoiden täyttämillä kaduilla. On paljon parempi päästä Montmartrelle metrolla ja kävellä sieltä.

Oletko päättänyt, miten aiot liikkua Pariisissa? Kuten näet, vaihtoehtoja on useita, ja joitakin niistä voi yhdistää toisiinsa, joten en epäile, etteikö matkallasi voisi nähdä niin paljon kuin haluat.

Varaa opastettu kierros Pariisissa