Parhaat kierrokset Pariisista

Pariisin-matkallasi sinulla on valittavanasi lukuisia unohtumattomia retkiä. Mitkä niistä haluat tehdä? Haluatko tietää, mitkä niistä ovat olennaisia?

María Cano

María Cano

7 minuuttia luettu

Parhaat kierrokset Pariisista

Pariisin silta | ©Léonard Cotte

Versailles'n palatsissa käynti, Disneylandissa vierailu tai retki Loiren linnoihin ovat vain muutamia niistä erilaisista suunnitelmista, joista voit nauttia Pariisin matkallasi. Kaikkien kaupungissa sijaitsevien muistomerkkien, museoiden ja nähtävyyksien lisäksi tarjolla on myös laaja valikoima retkiä lähiseudun kohteisiin, joita järjestetään ympäri viikon ja joita et voi jättää väliin. Jos olet epävarma siitä, mitkä niistä kannattaa tehdä oleskelupäivien määrän mukaan, tässä ovat olennaiset.

Toisaalta suosittelen lukemaan postauksen Mitä nähdä ja tehdä Pariisissa, jotta voit tehdä listan parhaista suunnitelmista matkallesi.

1.- Ihastele Versaillesin palatsia

Versaillesin palatsi| ©Travis Wise
Versaillesin palatsi| ©Travis Wise

Maailmanperintökohteeksi julistettu ja vain puolen tunnin ajomatkan päässä Pariisista sijaitseva Versaillesin palatsi on yksi suosituimmista retkikohteista Ranskan pääkaupungin vierailun aikana. Tällä kierroksella sinulla on tilaisuus tutustua yhteen Ranskan kultakauden symboleista, tutustua vertauskuvalliseen peilisaliin, kuninkaallisiin asuintiloihin ja kuljeskella puutarhoissa. Ja jos matkasi ajoittuu huhtikuun ja lokakuun välille, voit myös nauttia musiikkiesityksistä palatsin puutarhoissa ja suihkulähteillä. Artikkelista Mitä nähdä Versaillesin palatsissa saat lisätietoja olennaisista asioista, jotka kannattaa nähdä tällä vierailulla.

Tarjolla on puolen päivän ja koko päivän retkiä. Jälkimmäinen sisältää myös pääsyn Grand ja Petit Trianoniin sekä Marie-Antoinetten kartanoon. Lähtöajat ovat aikaisin aamulla noin klo 8 tai iltapäivällä noin klo 13. Tästä artikkelista voit lukea kaikki tiedot Versaillesin palatsin aukioloajoista. Ja koska kierros on pitkä, suosittelen sinua lukemaan postauksen, jossa kerrotaan , missä Versaillesissa voi syödä, jos haluat nauttia herkullisen aterian tai pitää tauon.

Toisaalta, postauksessa liput Versaillesin palatsiin ja miten päästä Versaillesiin Pariisista voit tarkistaa lisätietoja tästä ehdotuksesta. Ja jos matkustat perheen pienimpien kanssa, artikkeli Visit Versailles with children tarjoaa hauskoja ideoita.

 • Hinta... Puolipäiväinen kiertoajelu alkaen 59 € ja kokopäiväretki alkaen 89 €.
 • Kesto... 4 tunnista alkaen kierroksen tyypistä riippuen.
 • Sisältää... Kuljetuksen Pariisiin ja Pariisista, emännän bussissa, pääsyn puutarhoihin, sisäänpääsyn palatsiin jonon ohi ja ääniopastuksen. Lisäksi kokopäivän pakettiin sisältyy pääsy Grand ja Petit Trianoniin, Marie-Antoinetten kartanoon ja musiikkiesitys puutarhoissa.
 • Kuljetusvälineet... Bussi.

Varaa matka Versaillesiin Pariisista

2. Pidä hauskaa kuin lapsi Pariisin Disneylandissa

Disneyland Pariisi| ©Sean MacEntee
Disneyland Pariisi| ©Sean MacEntee

Disneyland Paris on suosituin retki Pariisista. Ja se on ihanteellinen suunnitelma, menitpä sitten lasten kanssa tai ilman, hauskanpito on taattu. Ennen vierailuasi sinun tulisi tietää, että puistoja on kaksi: Disneyland, joka on perinteinen puisto, ja Walt Disney Studios, joka on Disney Studios. Jos haluat tietää kaikki yksityiskohdat, lue artikkelit Mitä nähdä ja tehdä Disneyland Pariisissa ja Disneylandin parhaat nähtävyydet.

Pariisin keskustasta on mahdollista mennä ja palata samana päivänä. Mukavin vaihtoehto on juna. Sitä varten sinun on otettava juna Marne-la-Vallee Chessyn asemalle. Lippu maksaa noin 7-10 euroa kumpaankin suuntaan lähtöasemasta riippuen. Postauksessa How to get from Paris to Disneyland: all the options, löydät lisätietoja tästä ja muista vaihtoehdoista.

Jos olet menossa vain yhdeksi päiväksi, on tietysti erittäin tärkeää lähteä ajoissa. Suosittelen lukemaan postauksen Mitä nähdä Pariisin Disneylandissa yhdessä päivässä, jotta tiedät kaiken tarpeellisen tätä satupäivää varten. Lisäksi on tärkeää, että tunnet Disneyland Pariisin aikataulut, jotta voit järjestää itsesi mahdollisimman hyvin, ja voit harkita pikapassin ostamista, jotta vältät jonot ja saat päivästä kaiken irti.

Ja jos lähdet useammaksi päiväksi, olet onnekas, sillä Pariisin Disneylandissa on paljon nähtävää. Saat siitä käsityksen lukemalla postaukset Mitä nähdä Disneyland Parisissa kahdessa päivässä, Mitä nähdä Disneyland Parisissa kolmessa päivässä ja Mitä nähdä Disneyland Parisissa neljässä päivässä, niin huomaat, miten paljon suunnitelmia sinulla on edessäsi.

On erittäin tärkeää, että sinulla on myös tietoa siitä, miten järjestät ateriat, sillä sinun on otettava huomioon, että puisto ei ole aivan halpa. Tässä on postaus Pariisin Disneylandin parhaat ravintolat, jotta tiedät kaikki yksityiskohdat.

Tätä retkeä suositellaan aina, mutta jos matkasi osuu tärkeisiin päivämääriin, kuten jouluun tai halloweeniin, sinun ei kannata epäröidä. Lue artikkelit Disneyland Paris jouluna tai Disneyland Paris halloweenina ja tiedä kaikki yksityiskohdat teemapuistosta näinä päivinä. Voit myös käydä postauksessa paras aika mennä Disneyland Parisiin, niin saat lisää tietoa matkastasi muina vuodenaikoina.

Matkailijan vinkki

Pariisista on useita retkiä jokaiseen makuun ja budjettiin: Versaillesin palatsi, Disneyland Paris, Giverny, Loiren laakso... Suosittelen, että suunnittelet matkasi päivät hyvin ja teet ainakin pari retkeä. Et tule katumaan!

 • Hinta... Alkaen 54€.
 • Kesto... Yhdestä neljään päivään.
 • Mitä sisältyy... Lippuja on erityyppisiä, mutta ihanteellista on ostaa yhden päivän lippu, jolla pääset molempiin puistoihin, Disneylandiin ja Walt Disney Studiosiin.
 • Kuljetusmuoto... Kuljetusmuoto on sinun valintasi. Kätevintä on matkustaa junalla.

Varaa Disneyland-lippusi

3. Tutustu Monet'ta inspiroineisiin maisemiin Givernyn kierroksella.

Vierailu Givernyssä| ©Aaron Perkins
Vierailu Givernyssä| ©Aaron Perkins

Toinen mielenkiintoinen retki Pariisista erityisesti taiteen ystäville on puolen päivän matka Givernyn kylään, jossa impressionistimaalari Claude Monet asui yli 40 vuotta. Tällä retkellä tutustut joihinkin hänen maalaamiinsa maisemiin: värikkäisiin puutarhoihin, joissa kasvaa vesililjoja ja itkupajuja, vehnäpelloille sekä Normandian metsiin. Voit myös vierailla taidemaalarin talossa, jonka perhe lahjoitti 1960-luvulla Académie des Beaux-Artsille. Museo avattiin yleisölle 1980-luvulla.

Giverny sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Pariisista, ja noin viisi tuntia kestävä retki tehdään bussilla. Retken hinta on alkaen 69 euroa.

 • Hinta... Alkaen 90 €.
 • Kesto... 5 tuntia.
 • Mitä sisältyy... Kuljetuspalvelu, opas tai ääniopas valintasi mukaan, sisäänpääsy museoon.
 • Kuljetusvälineet... Bussi.

Varaa retki Givernyyn ja Monet'n puutarhaan

4. Tutustu Loiren laakson satumaiseen alueeseen

Sisäänpääsy Chevernyn linnaan.| ©amanderson2
Sisäänpääsy Chevernyn linnaan.| ©amanderson2

Yksi suosituimmista retkistä Pariisista on matka Loiren laaksoon. Matkallasi tälle Ranskan maaseutualueelle voit nauttia satumaisista maisemista ja osallistua opastetulle kierrokselle alueen tärkeimpiin linnoihin, kuten Château de Chenonceau 'hun ja **Château de Chambord'**hun, joka on toiminut inspiraationa muun muassa Kaunotar ja hirviö -elokuville.

Lisäksi opastetun kierroksen jälkeen sinulla on aikaa tutustua molempiin linnoihin omin päin ja käydä eri huoneissa, kävellä puutarhoissa ja kiertää pihapiirissä. Tällä matkalla sinulla on myös mahdollisuus käydä viininmaistiaisissa Cave des Domes -viinitilalla, jonka viinit on valmistettu Chenonceaun viiniköynnöksistä.

 • Hinta... Noin 150 €.
 • Kesto... 12 tuntia.
 • Sisältää... Bussikuljetus, sisäänpääsy Chambordin ja Chenonceaun linnoihin, viininmaistelu Château de Chenonceaun linnassa.
 • Kuljetusvälineet... Bussi.

Varaa retki Loiren Châteaux'n linnoihin

5. Vieraile Chantillyn linnassa ja ihastu Château du Condén museoon

Chantillyn linna| ©Angel de los Rios
Chantillyn linna| ©Angel de los Rios

Noin 50 kilometrin päässä Pariisista sijaitsee Château de Chantilly, yksi Ranskan suosituimmista linnoista. Se on jaettu kahteen osaan: Château Petit, pieni linna 1500-luvulta, ja Château Grand, suuri 1800-luvun linna.

Yksi vierailun tärkeimmistä nähtävyyksistä on kreivin museo, jossa on Louvren jälkeen maan toiseksi merkittävin klassisen maalaustaiteen kokoelma. Lisäksi sen kirjastossa on lähes 13 000 nidettä, joista yli 1 500 käsikirjoitusta, joista kaksisataa on keskiaikaisia. Matkallasi voit myös kävellä puutarhoissa ja vierailla talleilla sekä elävässä hevosmuseossa.

 • Hinta... Lippuja on erityyppisiä. Täydellisin lippu maksaa noin 20 euroa.
 • Kesto... Tunti Pariisista sekä ilmainen vierailu.
 • Sisältää... Täydellisin lippu sisältää palatsin, Condé-museon, puutarhat, tallit ja hevosen elävän museon. Perhelippuja ostettaessa saa alennusta.
 • Kulkuvälineet... Kätevin vaihtoehto on juna, ja päätepysäkki on Chantilly-Govieux. Sinne pääsee linjalla D.

6. Mont Saint-Michelin luostari

Mont Saint-Michelin luostari| ©Romain Cloff
Mont Saint-Michelin luostari| ©Romain Cloff

Pariisista voit myös tehdä matkan Mont Saint-Micheliin. Se sijaitsee Normandiassa, Luoteis-Ranskassa, ja se on todella upea vierailukohde, jossa vierailee vuosittain yli 3,5 miljoonaa ihmistä. Matkalla Pariisista voit vierailla benediktiiniläisluostarissa, joka on peräisin 10. vuosisadalta ja joka julistettiin maailmanperintökohteeksi vuonna 1979, kuljeskella keskiaikaisilla kaduilla, kävellä valleilla ja ennen kaikkea katsella paikan ainutlaatuisia vuorovesiä.

 • Hinta... Alkaen 140 €.
 • Kesto... Noin 14 tuntia.
 • Sisältää... Kuljetuksen kohteeseen ja takaisin, sisäänpääsyn Mont Saint Micheliin ja asiantuntevan oppaan seuran.
 • Kuljetusvälineet... Bussi.

Varaa retki Mont Saint-Micheliin

7. Opi kaikki Normandian taistelusta matkalla D-Dayn rannoille...

Sword Beach, Normandian maihinnousuranta| ©Mike McBey
Sword Beach, Normandian maihinnousuranta| ©Mike McBey

Erilaisten tarjousten joukossa Pariisista käsin on myös kokopäiväretki D-Dayn rannoille Normandiassa. Tällä retkellä vierailijoille näytetään kaikki yksityiskohdat ja kohtaukset tästä tärkeästä päivästä, joka merkitsi Normandian taistelun alkua ja toisen maailmansodan päättymistä. Kierroksen aikana näet Ranskan maaseudun maisemia, vierailet Caenin muistomuseossa, jossa kerrotaan yksityiskohtaisesti tästä toisen maailmansodan jaksosta, menet Pointe du Hocille, josta näet Utah- ja Omaha-rantojen väliset satojen metrien korkuiset kalliot, vierailet Saint Laurentin ja Arromanchesin amerikkalaisella hautausmaalla, ja viimeisenä pysähdyspaikkana on Juno Beach ja sen hautausmaa.

 • Hinta... Alkaen 185 €.
 • Kesto... 14 tuntia.
 • Sisältää... Paluukuljetus, matkanjohtaja, sisäänpääsy Caenin museoon, lounas, vierailu Saint Laurentin hautausmaalla ja Pointe du Hocilla.
 • Kuljetusvälineet... Bussi

8. Vierailu viinikellarissa Champagnessa

Campagnan viinitarha| ©Vassil
Campagnan viinitarha| ©Vassil

Voit myös valita pienryhmäretken Champagnen alueelle. Tällä kierroksella tutustut syvällisesti tähän tyypilliseen ja suosittuun alueeseen. Aloitat päivän vierailemalla Moët & Chandon-, Veuve Clicquot- tai Mercier-tilalla, nautit viinitilamaisemista ja viininmaistiaisista, lounastat perheomisteisessa samppanjakellarissa, kävelet Côte des Blancsin ja Vallée de la Marnen läpi. Vierailet myös Hautvillersissä, Ranskan Dom Perignonin kylässä.

 • Hinta... alkaen 269 €.
 • Kesto: 11 tuntia.
 • Sisältää... Vierailu kolmessa samppanjakellarissa ja maistiaiset jokaisessa niistä, lounas, jossa on ruoka- ja viinipari, kuljetus Pariisista pakettiautolla, englanninkielinen opas.
 • Kuljetusvälineet... Pakettiauto.

Varaa retki Moët et Chandon -kellareihin

Kuinka paljon retki Pariisista maksaa?

Rahaa| ©cottonbro
Rahaa| ©cottonbro

Pariisista lähtevien retkien hinnat vaihtelevat suuresti riippuen kohteesta ja siitä, teetkö retken omin päin, jolloin sinun tarvitsee ostaa vain junalippu ja sisäänpääsy kohteeseen, vai varaatko retken. Yleisesti ottaen tärkeimmistä retkistä voi nauttia 30-150 eurosta.

Mitkä ovat pakolliset retket Pariisista?

Vierailu Disneyssä Pariisissa| ©Patricia Ferreira
Vierailu Disneyssä Pariisissa| ©Patricia Ferreira

Jos olet Pariisissa useita päiviä, älä epäröi vierailla Pariisin Disneylandissa. Tämä on tähti-retki. Jotkut tekevät matkan huvipuistoon kulkematta Pariisin kaupungin läpi. Näin saat käsityksen tämän kohteen merkityksestä.

Toinen mahdollisuus on käydä Versaillesin palatsissa, joka on yksi maailman tärkeimmistä palatseista ja jonka vierailu antaa sinulle käsityksen Ranskan monarkian täyteydestä ennen sen rappiota. Lisäksi, vaikka matka onkin pidempi, suosittelen vierailua Loiren linnoihin, satumaiseen alueeseen, tai Mont Saint-Michelin luostariin, joka on peräisin 10. vuosisadalta ja jossa vierailee vuosittain yli kolme ja puoli miljoonaa ihmistä. Jos kaipaat omaperäisyyttä, muista myös omaperäisemmät vierailut, kuten retki Fontainebleauhun ja Vaux Le Vicomten linnaan.

Ja jos olet taiteen ystävä, älä jätä väliin vierailua Givernyyn, jossa voit syventyä Monet'n töihin, sekä vierailua Chantillyyn, jossa on yksi Louvren jälkeen hienoimmista klassisen maalaustaiteen teoksista.

Varaa retki Givernyyn ja Monet'n puutarhaan