Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Conciergerie Museo Pariisissa Liput: miten ostaa ja hinnat

Vieraile Pariisissa Musée Conciergerie -museossa, joka toimi kuninkaallisena residenssinä ja oli pahamaineinen 1700-luvun vankila. Saat tietää, millaisissa oloissa vangit elivät ennen giljotointia.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Conciergerie Museo Pariisissa Liput: miten ostaa ja hinnat

Vista del museo | ©Bruno Abatti

Pariisi on eurooppalainen kaupunki, jota pidetään maailman taiteen keskuksena arkkitehtuurinsa ja historiallisten rakennustensa ansiosta. Siellä on myös lukuisia museoita, joissa on upeita taideteoksia ja Pariisin kaupungin ikonisia monumentteja. Tällainen on Conciergerie-palatsi, joka tunnetaan tärkeänä 1700-luvun vankilana.

Voit vierailla tässä palatsista museoksi muuttuneessa rakennuksessa ostamalla yleisö- tai ryhmäliput. Voit ihailla kaikkia arkkitehtonisia yksityiskohtia julkisivussa, holveissa, pylväissä, pylväissä, ovissa, ikkunoissa ja muilla alueilla. Näet myös tärkeimmät sellit ja kävelet portaita, joita vangit kävivät ylös minuutteja ennen giljotiiniin menoa. Musée conciergerie on epäilemättä ehdoton vierailukohde Ranskan historian ystäville, jotka miettivät , mitä nähdä ja tehdä Pariisissa.

.

Kuinka paljon liput Pariisin Conciergerie-museoon maksavat?

liput ihmisten käsiin| © Christian Dubovan
liput ihmisten käsiin| © Christian Dubovan

Liput Musée Conciergerie -museoon maksavat keskimäärin 11,5 euroa. Tällä hinnalla pääset tutustumaan koko muistomerkkiin eli eri huoneisiin, sisäpihoille, pääkelloihin, keittiöihin, kappeliin ja muihin palatsin alueisiin.

Tarjolla on myös lippuja noin 20 hengen ryhmille, joiden keskihinta on 9,5 euroa/henkilö. Koululaisryhmien liput maksavat 40 euroa, ja niihin mahtuu yhteensä 40 henkilöä: 35 oppilasta ja 5 aikuista.

Kumpaankin näistä vaihtoehdoista on tehtävä varaus sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Niihin sisältyy myös erikoistunut opas, joka antaa ryhmälle historiallisia ja arkkitehtonisia tietoja jokaisesta vierailtavasta huoneesta ja tilasta. Näin vierailu on mielenkiintoisempi ja opettavaisempi.

Varaa liput Conciergerie de Parisiin

Miten ostaa lippuja Conciergerie-museoon Pariisissa?

nainen maksaa myyntipisteessä| ©Екатерина С
nainen maksaa myyntipisteessä| ©Екатерина С

Lippujen ostaminen Conciergerie-museoon on yksinkertainen tehtävä, ja sinulla on pari vaihtoehtoa. Voit ostaa lipun suoraan monumentin lipputoimistosta ennen kierrokselle lähtöä.

Ensimmäisessä tapauksessa sinun on mentävä Conciergerie-museoon ja jonotettava lipunmyyntipisteeseen. Ihmisten määrästä riippuen voit joutua odottamaan muutaman minuutin ennen ostosten tekemistä, jotka on muuten tehtävä käteisellä tai luottokortilla. Sen jälkeen saat tulostetun lipun, jolla voit vihdoin aloittaa kierroksen.

Mutta jos haluat ostaa liput verkossa, tarvitset vain matkapuhelimen. Voit siirtyä Conciergerie-museon verkkosivuille ja seurata lipun ostoalueella ilmoitettuja ohjeita.

Riippumatta siitä, ostatko ryhmäliput lipputoimistosta vai verkossa, sinun on tehtävä varaus vähintään 24 tuntia etukäteen. Jos sinulla on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä museoon sähköpostitse osoitteeseen [email protected] tai soittamalla numeroon 01 53 40 60 60 80.

Varaa liput Conciergerie de Parisiin

Minkälaisia lippuja on tarjolla? Onko Conciergerie de Parisiin saatavilla lippuja ilman jonotusta?

ryhmä ihmisiä kävelee museossa| ©Екатерина С
ryhmä ihmisiä kävelee museossa| ©Екатерина С

Musée Conciergerie de Paris tarjoaa yleisiä pääsylippuja, joilla voit kiertää palatsia omaan tahtiisi, ja ryhmäpääsylippuja palatsin erikoisoppaan kanssa.

Conciergerie-museoon on myös vapaa pääsy marras-, joulu-, tammi-, helmi- ja maaliskuun ensimmäisenä sunnuntaina.

Sinun ei myöskään tarvitse maksaa pääsymaksua minä tahansa päivänä vuodesta, jos esität henkilöllisyystodistuksen, joka todistaa seuraavat vaatimukset:

 • Alle 18-vuotias (paitsi jos tulet ryhmävierailulle).
 • 18-25-vuotias Euroopan unionin kansalainen.
 • Yliopisto-opiskelija, joka ei ole yli 30-vuotias.
 • Opettaja, joka on erikoistunut taidehistoriaan, grafiikkaan, arkkitehtuuriin, maisema-arkkitehtuuriin, muotoiluun, elokuvaan, valokuvaukseen, arkeologiaan ja muotiin.
 • Toimittaja.
 • Vammainen henkilö (tässä tapauksessa myös hänen saattajansa pääsee maksutta sisään iästä, kansalaisuudesta tai ammatista riippumatta).

Museo ei tarjoa lippuja jonon ohittamiseen erityistä pääsymaksua vastaan. Odottelu on kuitenkin epätodennäköisempää, jos menet Conciergerieen vähemmän kiireisinä viikonpäivinä eli tiistaisin ja keskiviikkoisin.

Myös aukioloajoilla on merkitystä, joten ihmisiä on vähemmän klo 9.00, jolloin ravintola on auki, tai klo 17.00, vain 60 minuuttia ennen sulkemisaikaa. Sinulla** on myös **mahdollisuus liittyä kiertoajelulle tai käyttää turistipassia ja mennä suoraan läpi.

Varaa liput Conciergerie de Parisiin

Sisältyvätkö Pariisi-passiin liput Conciergerie de Parisiin?

Paris Pass -kortti| ©ViajandoDescubre
Paris Pass -kortti| ©ViajandoDescubre

Kyllä, liput Musée Conciergerie de Paris -museoon sisältyvät joihinkin kaupungin turistipasseihin. Tällaisia ovat esimerkiksi Pariisin museopassi, Paris Pass tai Go City.

Sinun tarvitsee vain ladata kyseinen sovellus matkapuhelimeesi, tarkistaa tarjolla olevat vaihtoehdot, maksaa valitun passin hinta sähköisesti ja tehdä varaus.

Sen jälkeen voit mennä Conciergerieen ja mennä suoraan lipputoimistoon ilman jonottamista, skannata QR-koodin ja päästä sisään palatsiin nauttimaan kierroksesta.

Osta Pariisi-passi

Sisältävätkö liput opastetun kierroksen Pariisin Conciergerie-museossa ja onko se sen arvoista?

ihmiset museon sisällä| ©bageltam
ihmiset museon sisällä| ©bageltam

Conciergerie-museo tarjoaa opastetun kierroksen 20-40 hengen ryhmille, ja se on varmasti sen arvoinen, sillä kierroksesta vastaava opas kertoo palatsin historiasta ja mielenkiintoisia faktoja.

Tätä opaspalvelua ei kuitenkaan ole saatavilla, jos pääset palatsiin ilmaiseksi tai maksat yleisen sisäänpääsymaksun.

Onko Musée Conciergerie de Paris -museoon saatavilla alennettuja lippuja?

sisäänkäynti museoon| ©didimouman
sisäänkäynti museoon| ©didimouman

Kyllä, Musée Conciergerie de Paris tarjoaa alennettuja lippuja suurille, vähintään 20 hengen ryhmille. Säästät noin 2,5 euroa verrattuna yleiseen hintaan, joka on 11,5 euroa per henkilö.

Onko Musée Conciergerie de Paris -museossa erityisiä lippuja lapsille?

hymyilevä lapsi| ©drizdan
hymyilevä lapsi| ©drizdan

Musée Conciergerie de Paris -museoon lapset pääsevät **ilmaiseksi kaikkina viikonpäivinä, paitsi jos he **ovat suuressa ryhmässä kouluretkellä ** Tällöin heidän on maksettava 40 euroa eli 1 euro per henkilö.

Miksi kannattaa ostaa liput netistä eikä Pariisin Conciergerie-museosta?

kannettavaa tietokonetta ja korttia käyttävä henkilö| © rupixen.com
kannettavaa tietokonetta ja korttia käyttävä henkilö| © rupixen.com

Musée Conciergerie de Paris -museon lippujen ostaminen verkosta kannattaa erityisesti sesonkiaikana, sillä maksat ennakkoon ja varmistat näin pääsysi monumenttiin.

Jos menet suoraan Conciergerien lipunmyyntipisteeseen, saatat kokea viime hetken yllätyksen etkä pääse sisään haluamanasi päivänä yksityisten kiertoajelujen, koululaisryhmien tai turistien aiheuttaman tungoksen vuoksi.

Musée Conciergerie de Paris'n aukioloajat

museokello| ©Raúl Alejandro Rodríguez
museokello| ©Raúl Alejandro Rodríguez

Musée Conciergerie de Paris on avoinna yleisölle vuoden jokaisena päivänä paitsi 1. tammikuuta, 1. toukokuuta ja 25. joulukuuta.

Rakennukseen pääsee sisään kello **9 **.00 alkaen **noin **45 minuuttia ennen sulkemisaikaa klo 18.00 **asti ****.

Kuinka paljon aikaa tarvitset Musée Conciergerie de Paris -museossa käymiseen?

kokoontunut ihmisryhmä| ©Katie
kokoontunut ihmisryhmä| ©Katie

Musée Conciergerie de Paris -museon kiertäminen kestää noin 1 tunti ja 30 minuuttia. Monet tarvitsevat kuitenkin hieman enemmän aikaa tutustuakseen tähän legendaariseen keskiaikaiseen palatsiin omaan tahtiinsa.

On tärkeää suunnitella saapumisaikasi Conciergerie-museoon, sillä sinne ei pääse suoraan. Kaikkien vierailijoiden on kuljettava rakennusta ympäröivän turva-alueen läpi. Tämän jälkeen sisäänkäynnin luona tehdään jälleen joitakin tarkastuksia, joilla varmistetaan, että museon sääntöjä noudatetaan.

Palatsiin pääsyyn ja kierrokseen kuluu joka tapauksessa enintään kolme tuntia, joten sinulla on riittävästi aikaa muuhun matkailutoimintaan. Vieraile esimerkiksi goottilaisessa Sainte Chapelle-kappelissa, joka on vain 40 metrin päässä Conciergerie-museosta.

Sainte Chapellen ja Conciergerien lippuvaraukset

Paras aika vierailla Pariisin Conciergerie-museossa

tyhjä tila museossa| ©Gilles Messian
tyhjä tila museossa| ©Gilles Messian

Kun harkitset vierailua Conciergerie-museoon, kannattaa ottaa huomioon kaupungin sääkausi, sillä se on ratkaiseva tekijä palatsin kävijämäärän kannalta.

Myös viikonpäivällä on merkitystä, sillä esimerkiksi maanantaisin, torstaisin ja lauantaisin kello 15.00 jälkeen muistomerkillä on yleensä eniten kävijöitä.

Esimerkiksi Pariisin talviaikaa pidetään matalasesonkina, koska näille kuukausille on ominaista kylmyys. Siksi Conciergerie-museoon ei ole paljon turisteja odottamassa sisäänpääsyä.

Päinvastoin käy, jos matkustat Pariisiin kesällä, jolloin kaduilla ja erityisesti keskiaikaisessa palatsissa on paljon ihmisiä.

Toisaalta syys- ja kevätkuukausina on yleensä kohtalainen matkailijavirta, mikä voidaan määritellä talven ja kesän välimaastoksi. Tässä mielessä sinulla ei ole suuria ongelmia jonottamisessa.

Joka tapauksessa, jos haluat nauttia vierailustasi ilman liikaa ihmisiä, sinun kannattaa mennä Conciergerieen aamuvarhaisella (klo 9:00-10: 00) tai tuntia ennen sulkemisaikaa (klo 17:00).

Miten päästä Pariisin Conciergerie-museoon?

näkymä museolle järveltä| ©Gilles Letang
näkymä museolle järveltä| ©Gilles Letang

Conciergerie-museo sijaitsee goottilaisen Sainte Chapelle -kirkon vieressä Île de Citén varrella. Palatsi sijaitsee osoitteessa 2 Boulevard du Palais, 75001, Pariisi - Ranska.

Musée Conciergerie de Parisiin pääset useilla eri liikennevälineillä:

 • Bussi linjoilla 96, 85, 81, 58, 38, 38, 27, 24 tai 21.
 • Metro nousemalla Châtelet'n asemalla linjoihin 14, 11, 7 ja 1 tai Cité-asemalla linjalle 4. Voit myös käyttää metroa.
 • Juna linjalla B tai C Saint-Michelin asemalla.

Parasta on, että tämä museo on lähellä useita kiinnostavia paikkoja. Vierailun päätteeksi voit siis jatkaa kaupunkiin tutustumista. Sinulla on mahdollisuus osallistua yhdelle Pariisin Latinalaisen korttelin parhaista kierroksista tai vierailla Notre-Damen katedraalissa, sillä nämä paikat ovat 342 ja 453 metrin päässä.

Varaa kierros Latinalaisessa korttelissa Pariisissa

Mitä ei kannata jättää väliin Pariisin Conciergerie-museossa?

esineitä museovankilasta| ©Gilles Messian
esineitä museovankilasta| ©Gilles Messian

Musée Conciergerie -museossa jokainen yksityiskohta on tärkeä siitä lähtien, kun saavut palatsiin. Näet sen mahtavan julkisivun, jossa on keskiaikaiset lieriömäiset tornit ja joitakin 1800-luvulla lisättyjä uusgoottilaisia elementtejä.

Ensimmäinen keskiaikaisista huoneista, jonka löydät astuessasi sisään, on Asesodan sali, joka koostuu yhteensä yhdeksästä osastosta ja neljästä keskilaivasta, jotka on erotettu toisistaan tukevilla pylväillä ja sivupylväillä. Näet myös muuratut ikkunat, jotka aikoinaan päästivät valoa saliin.

Sen jälkeen voit kävellä joidenkin sellien läpi ja ihmetellä virkistysmahdollisuuksia. Lattialla on aitoja olkia, aikakauden astioita ja jergoneja, jotka ovat kuivatuista kasvijätteistä tehtyjä patjoja.

Näet myös joukon mallinukkeja, jotka esittävät vartijoita ja vankeja. Sinusta tuntuu kuin olisit 1700-luvun aavemaiseen Conciergerieen.

Conciergerie-museossa on myös muita huoneita, joita ei kannata jättää väliin:

 • Palatsinkeittiöt. Nämä ovat 1300-luvulla rakennettuja keskiaikaisia huoneita. Valitettavasti tälle alueelle ei ole aina mahdollista päästä, mutta vierailusi aikana olet todennäköisesti onnekas.
 • Vartijoiden asuintilat.
 • Girondinien kappeli.
 • Vankilan portti, jonka läpi Marie-Antoinette kulki matkalla teloitukseensa.
 • Marie-Antoinetten selli, jossa on täydellinen asennus hänen käyttämistään huonekaluista. Voit myös ihailla edellä mainitun Ranskan kuningattaren elämänkokoista hahmoa.

Vinkkejä Pariisin Conciergerie-museoon tutustumiseen

nainen kaltereiden takana| ©Katie
nainen kaltereiden takana| ©Katie

Pariisissa sijaitsevassa Musée Conciergerie -museossa käydessäsi kannattaa noudattaa muutamia vinkkejä. Näin vältät huonon ajan ja autat säilyttämään tämän historiallisen perinnön hyvän kunnon.

Suositukset ovat muun muassa seuraavat:

 • Vältä suurten laukkujen tai matkalaukkujen käyttämistä Conciergerien vierailun aikana, sillä ne eivät ole sallittuja.
 • Jos lähdet matkalle pienten lasten kanssa, jotka käyttävät vielä autoa, sinun on varmistettava, että se on pieni ja kokoontaitettava. Näin sinulle ei aiheudu mitään haittaa, kun käyt röntgenlaitteen läpi.
 • Älä pidä laukussasi teräviä esineitä (veitsiä, saksia, lasipulloja jne.).
 • Jos tulet museoon segwaylla tai polkupyörällä, et pääse museoon kypärän tai ajamiseen käytettävien turvavarusteiden kanssa, sillä museossa ei ole erityistä tilaa niiden säilyttämiseen.
 • Kunnioita kunkin palatsin kylttien järjestystä kierroksen aikana.
 • Vaikka valokuvaaminen on sallittua kaikille matkailijoille, jalustojen tai vakaajien käyttö ei ole sallittua. Jos olet valokuvaaja, sinun on myös noudatettava joitakin muita sääntöjä, jotka Ranskan kulttuuriministeriö on määrännyt kuvien ottamisesta kulttuurin jakamista varten niin sanotulla digitaalisella aikakaudella.