Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Pariisi kesällä

Pariisi hyödyntää hyvän sään saapumista tarjotakseen kaduillaan lukuisia tapahtumia. Kesä on myös aikaa, jolloin järjestetään sellaisia tärkeitä tapahtumia kuin heinäkuun 14. päivä ja Tour de France.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

8 minuuttia luettu

Pariisi kesällä

Pariisi ilmasta | ©Marishalaugh

Kesällä Pariisi lisää monien nähtävyyksiensä joukkoon useita aktiviteetteja, joissa hyödynnetään hyvää säätä kaduilla viihtymiseen. Se on loistava aika vierailijoille, sillä perinteisesti monet pariisilaiset lähtevät kaupungista lomalle, ja tunnelma on yleensä rennompi.

Pariisin kesälämpötilat houkuttelevat nauttimaan kaupungin puistoista ja venyttämään päivää pitkälle iltaan. Ranskan pääkaupunki auttaa pidentämään päiviä laajalla kulttuuriohjelmalla, jossa on pääasiassa ulkoilmatapahtumia.

1. Rentoudu rannalla Paris Plages -tapahtuman aikana

Pariisi Plages| ©ParisInfo
Pariisi Plages| ©ParisInfo

Kun suunnittelit kesälomamatkaa Pariisiin, et luultavasti odottanut, että sinulla olisi mahdollisuus käydä rannalla. Suunnittelet varmasti matkasi Pariisista Versaillesiin nauttiaksesi kesäauringosta, mutta Ranskan pääkaupungilla on paljon muutakin tarjottavaa.

Viime vuosina kaupunginhallitus on järjestänyt Paris Plages-tapahtuman, joka kestää koko heinä- ja elokuun ajan ja jossa hyödynnetään hyvää säätä parhaalla mahdollisella tavalla.

Näinä päivinä Pariisi hyödyntää joen pengerryksiä luodakseen todellisia jokirantoja, joihin kuuluu myös hiekkaa. Alueet, joilla tapahtuma järjestetään, täyttyvät pariisilaisista, jotka pystyttävät aurinkovarjojaan ja aurinkotuolejaan palmujen keskelle.

Paris Plages ei tarkoita vain päivää rannalla kaupungin sydämessä, vaan myös monenlaisia aktiviteetteja aikuisille ja lapsille. Lasten työpajoista ruokakojuihin, melontaretkiin, lautapeleihin ja näyttelyihin.

Käytännön tietoja

 • Missä: Paris Plagues tapahtuu useilla eri alueilla. Ensimmäinen on Parc Rives de Seine -puisto, joka ulottuu Pont des Artsista Pont de Sullyyn, joen oikealla rannalla. Täältä avautuvat näkymät Notre Damen katedraalille, Musée d'Orsaylle ja Louvrelle. Toinen vierailun arvoinen alue (varsinkin jos pidät uimisesta) on Bassin de la Villette, joka sijaitsee Quai de Loiren rannalla Canal de l'Ourcqin varrella. Trocaderon puutarha on lisätty tapahtumapaikkoihin.
 • Aukioloajat: Parc Rives de Seinen rannat ovat avoinna joka päivä klo 10-18.30, kun taas Bassin de la Villetten rannat ovat avoinna arkisin klo 10-22 ja lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-24.

Varaa opastettu kierros Pariisissa

2. La Fête des Tuileries (Tuileries-messut)

Tuileriesin puutarha| ©Roland Turner
Tuileriesin puutarha| ©Roland Turner

Yksi Pariisin kauneimmista puutarhoista, Tuileries-puutarha, pukee kesällä ylleen pienimpien ja monien aikuisten iloksi. Jos olet kaupungissa tähän aikaan vuodesta, suosittelen kävelemään siellä järjestettävillä messuilla.

Kahtena kuumimpana kuukautena puutarhassa järjestetään messut, joilla on noin 60 nähtävyyttä aavajunista peilipalatsiin, mukaan lukien 1900-luvun alun tyyliin suunnitellut karusellit ja aktiviteetteja, kuten karbiiniammuntaa.

Jos matkustat Pariisiin lasten kanssa, he voivat myös osallistua leikkeihin, kuten ankanpyyntiin, hyppiä trampoliineilla, ottaa ensiaskeleensa kiipeilyssä tai liukua alas isoa liukumäkeä.

Vakuutan teille, että vaikka teillä ei olisi lapsia, nautitte kävelystä pääkadulla. Voit päästää itsesi valloilleen ja herkutella jäätelöllä, pariisilaisilla crepeillä, karkkihelmillä tai lämpimällä voileivällä.

Paluu lapsuuteen voidaan täydentää pienellä piknikillä puutarhassa. Ranskan pääkaupungissa tuskin voisi olla rentouttavampaa kokemusta. Tämän tunteen lisäämiseksi järjestäjät ovat päättäneet, että messuilla ei soiteta musiikkia.

Käytännön tietoja

 • Aukioloajat: messut avataan klo 11.00 ja ne sulkeutuvat vasta klo 23.45 (arkisin) tai klo 0.45 (perjantaisin, lauantaisin ja yleisten vapaapäivien aattoina).
 • Hinnat: messuille pääsystä ei tarvitse maksaa mitään, mutta kunkin nähtävyyden hinta on maksettava.

Varaa opastettu kierros Pariisissa

3. "L'été du Canal" (Kesä kanavalla),

Kesä kanavalla| ©Pascal POGGI
Kesä kanavalla| ©Pascal POGGI

Myös Canal de l'Ourcqin alueella juhlitaan kesän saapumista kaikille sopivilla aktiviteeteilla. Jos tulet mukaan, voit nauttia työpajoista, purjehtia pienillä risteilyillä, osallistua konsertteihin ja moniin muihin tapahtumiin, kuten ulkoilmaelokuviin tai katutaiteeseen.

Villetten lampi ( Bassin de la Villette ) on jo useiden vuosien ajan kasvattanut merkitystään kaupungin kesissä. Tämä kaupungin 19. kaupunginosassa sijaitseva entinen jokikaupan keskus on yksi Pariisin vilkkaimmista alueista hyvän sään lähestyessä.

Suosituimpia aktiviteetteja ovat laivamatkat, joita järjestetään viikonloppuisin heinä- ja elokuussa. Joillakin näistä pienistä, 10 kilometrin pituisista risteilyistä on erilaisia teemoja, joista jokainen voi valita.

Käytännön tietoja

 • Milloin se järjestetään: se alkaa yleensä noin 6. heinäkuuta ja kestää elokuun viimeiselle viikolle.
 • Hinta: Messuille on vapaa pääsy, mutta aktiviteetit ovat maksullisia.

Varaa opastettu kierros Pariisissa

4. Museoiden yö

Yömuseon julkisivu| ©Lonni Besançon
Yömuseon julkisivu| ©Lonni Besançon

Nuit des Musées -tapahtuma järjestetään yleensä heinäkuun alussa, ja se on poikkeuksellinen tilaisuus vierailla Pariisin parhaissa museoissa.

Koko yön ajan on vapaa pääsy, ja lisäksi tarjolla on erikoisnäyttelyitä, työpajoja ja kaikenlaista viihdettä. Viime vuosina myös monet uudet ja kiinnostavat digitaaliset formaatit ovat nousseet keskeiseen asemaan.

Tuona yönä voit ilmoittautua erityyppisille opastetuille kierroksille, joilla on erilainen näkökulma kuin päivällä varattavilla kierroksilla. Voit myös nauttia musiikkiesityksistä museoiden läheisyydessä.

Osta lippusi Pariisin parhaisiin museoihin

5. Heinäkuun 14. päivän juhla

14. heinäkuuta paraati| ©DR
14. heinäkuuta paraati| ©DR

Pariisin (ja koko maan) kesän kohokohta on Ranskan juhlapyhien vietto 14. heinäkuuta. Tänä päivänä pääkaupungissa järjestetään intensiivistä juhla- ja kulttuuriohjelmaa Ranskan vallankumouksen aloittaneen Bastilian rynnäkön muistoksi.

Jos sinulla on onni olla Pariisissa kyseisenä päivänä, sinun kannattaa suunnata Champs Elysées -kadulle katsomaan Champs Elysées -kadulla järjestettävää ylenpalttista sotilasparaatia. Älkää unohtako katsoa ylöspäin nähdäksenne jotain, jota kuvailisin ilmabaletiksi.

Harva asia on yhtä upea kuin henkeäsalpaava ilotulitus Eiffel-tornin juurella yöllä, kun erityinen konsertti soi. Ihannetapauksessa sitä olisi parasta katsella Champs de Marsin nurmikolta, mutta tulipalot näkyvät suurimmasta osasta kaupunkia.

Myös Champs Elysées'n ulkopuolella vietetään 14. heinäkuuta. Eri paikoissa järjestetään päivän mittaan vaikuttava määrä tapahtumia. Huomionarvoista on myös Louvren museon aloite, jonka mukaan sen pysyviin kokoelmiin pääsee maksutta.

Heinäkuun 14. päivä Seinen varrella

Kuten sanoin, Pariisissa on monia paikkoja, joista voi katsella 14. heinäkuuta pidettävää ilotulitusta, mutta harva tarjoaa yhtä upean kokemuksen kuin veneestä käsin.

Kyseisenä päivänä järjestetään usein erityisiä Seinen risteilyjä, joilla voit romanttisessa ilmapiirissä nautitun illallisen lisäksi ihailla ilotulitusnäytöstä eri näkökulmasta. Jos pystyt siihen, se on yksi niistä aktiviteeteista, joita ei kannata jättää väliin.

Varaa risteily Seinen risteily

6. Hyödynnä kesän alennusmyynnit ostaaksesi

Myynnin hyödyntäminen parhaalla mahdollisella tavalla| ©Polina Tankilevitch
Myynnin hyödyntäminen parhaalla mahdollisella tavalla| ©Polina Tankilevitch

Pariisi on tunnetusti yksi niistä kaupungeista, joissa on vaikea vastustaa näyteikkunoita, erityisesti luksusmerkkien näyteikkunoita upeimmissa ostoskeskuksissa.

Pelkästään melko korkeat hinnat estävät kaupunkiin saapuvia vierailijoita palaamasta takaisin suuren määrän tavaroita täynnä olevia laukkuja mukanaan, mutta tämä haitta voi vähentyä huomattavasti, jos matkustat kesällä.

Heinäkuun alusta elokuun loppuun Pariisissa järjestetään niin sanotut "soldes" eli kesämyynnit. Tänä aikana voit löytää alennuksia, jotka vaihtelevat 30-70 % alkuperäisestä hinnasta. Lisäksi alennukset kasvavat ajan myötä ja voivat olla jopa 80 prosenttia elokuun loppuun mennessä.

Jos haluat hyödyntää Pariisin-matkasi luksusmerkkien etsimiseen, suosittelen sinua menemään Galeries Lafayetteen tai Printempsiin, kahteen paikkaan, jotka ovat kauneutensa vuoksi vierailun arvoisia, erityisesti Pariisin jouluna. Molemmista ostoskeskuksista löydät muodikkaita vaatteita ja asusteita paljon edullisempaan hintaan.

Toinen kikka, jolla voit hyödyntää näitä myyntejä, on mennä myyntipisteisiin. Silmäänpistävin on La Vallée Village, joka on erikoistunut luksusbrändeihin.

7. Ranskan ympäriajo

Ranskan ympäriajo| ©Marco Bertorello
Ranskan ympäriajo| ©Marco Bertorello

Yksi Pariisin kesän suurista päivistä on Tour de Francen päättyminen. Maailman tärkein pyöräilyn etappikilpailu päättyy aina heinäkuussa (päivä vaihtelee vuoden mukaan) verrattomassa ympäristössä: Champs Elysées'llä.

Pyöräilyn harrastajat tai yksinkertaisesti ne, jotka haluavat nauttia tapahtuman värikkäästä tunnelmasta, voivat ottaa paikkansa jollakin reitin osuudella. Tavallisesti peloton kulkee Champs Elysées'ltä **Tuileries'**lle Champs Elysées'n kautta.

Tänä päivänä koko Pariisi pukeutuu juhlavasti toivottaakseen pyöräilijät tervetulleiksi, ja monissa paikoissa soi musiikki.

Jos haluat jäljitellä hieman näitä maantien sotureita, vaikkakaan et samana päivänä, voit vuokrata yhden Pariisin kaupungin hauskimmista kierroksista, joka kulkee sen kaduilla polkupyörällä.

Varaa pyöräretki Pariisiin

8. La Nuit aux Invalides (Invalidien yö)

Invalidien kansallispalatsi| ©Daniel Vorndran
Invalidien kansallispalatsi| ©Daniel Vorndran

Yksi mielenkiintoisimmista asioista, joita voit tehdä Pariisissa yöllä, jos olet matkustanut kesällä, on mennä katsomaan Invalidien yö-nimistä ääni- ja valoshow'ta.

Tapahtumapaikkana on Invalidien kansallinen palatsi, joka rakennettiin 1600-luvulla asuttamaan ranskalaisia sotilaita, kun nämä olivat laskeneet aseensa. Tämä palatsi on yksi Pariisin suosituimmista nähtävyyksistä sekä kiistattoman arkkitehtonisen arvonsa että Napoleonin haudan vuoksi.

Joka kesä palatsin sisäpihalla järjestetään upea ääni- ja valoshow, jonka teemat vaihtelevat vuodenajasta riippuen. Samassa kompleksissa sijaitseva Dômen kirkko on myös usein valaistu kynttilöiden valossa.

Käytännön tietoja

 • Ajankohdat: heinäkuun ensimmäisestä viikosta elokuun viimeiseen viikkoon, tiistaista lauantaihin. Heinäkuussa esitys alkaa kello 22.30 ja elokuussa puoli tuntia aikaisemmin.
 • Hinta: hinnat vaihtelevat 5 eurosta noin 25 euroon.

9. Musiikki- ja elokuvafestivaalit ympäri kaupunkia

Avointen ovien festivaali| ©Villete
Avointen ovien festivaali| ©Villete

Pariisissa järjestettävien festivaalien suuri määrä kesän aikana tekee lähes mahdottomaksi valita vain yhtä. Jos tarkistat kalenterin etukäteen, löydät varmasti mieleisesi tapahtuman päivästä riippumatta. Tässä ovat kiinnostavimmat:

 • Nuorten lahjakkuuksien eurooppalainen festivaali, joka sopii klassisen musiikin ystäville. Marais'n alueella järjestetään koko kesän ajan konsertteja, joissa esiintyvät lupaavimmat nuoret muusikot.
 • Pariisin jazzfestivaali Parc Floralin upeissa puutarhoissa järjestetään joka kesä kaupungin tärkein jazzfestivaali.
 • Opera en Plein Jos ooppera on sinun juttusi, älä jätä väliin yhtäkään kesäkuun ja syyskuun välisenä aikana järjestettävistä konserteista. Tällä festivaalilla ei ole yhtä ainoaa tapahtumapaikkaa, vaan esityksiä on eri puolilla Ile-de-Francea.
 • Elokuvateatteri: vaikka elokuvatarjonta on laaja, suosittelen erityisesti Silhouette-festivaalia (lyhytelokuvat). Näytökset järjestetään eri paikoissa 19. kaupunginosassa, myös sen puistoissa.

10. Nauti Pariisin terasseista

Le Perchoirin terassi| ©Marïka V
Le Perchoirin terassi| ©Marïka V

Vaikka joillakin terasseilla voi vierailla muina vuodenaikoina, myös Pariisin talvella, mikään aika ei ole parempi kuin kesäillat.

Kiinteiden terassien lisäksi kaupunki on täynnä tilapäisiä paikkoja, kuten niin sanottuja kattobaareja. Täällä voit nauttia hyvästä säästä ja vertaansa vailla olevista näkymistä kaupunkiin, melkein kuin katselisit Eiffel-tornia.

Näillä ulkoilmaterasseilla voit myös nauttia drinkin ja rentoutua Pariisin nähtävyyksien kiert elyn jälkeen:

 • Le Perchoir avataan joka kesä yhden pääkaupungin keskeisimmän tavaratalon, **BHV Marais'**n, terassilla. Ainoa ongelma on, että se on niin menestynyt, että on vaikea löytää paikkaa.
 • Gare d'Austerlitz: Tällä rautatieasemalla on myös upea kesäterassi, jossa voit viettää iltaa ja jonne on helppo päästä metrolla.
 • La Javelle aivan Seinen rannalla, André Citroënin puiston vieressä. Siellä on usein live-esityksiä, ja lähellä on mielenkiintoinen ruokarekka, jossa voi syödä.
 • Le Jardin Municipal sijaitsee Credit Municipal de Paris -pankin sisäpihalla Marais'n alueella.

Lämpötila Pariisissa kesällä

Aurinko kesällä| ©David Brooks
Aurinko kesällä| ©David Brooks

Pariisin kesälämpötilat voivat olla yllätys, kuten koko muunkin vuoden ajan. Niinpä monina päivinä on melko viileä tuuli tai jopa sade.

Tänä vuodenaikana on kuitenkin tapana olla kuuma. Korkeimmat lämpötilat vaihtelevat yleensä 24 °C:sta 30 °C:een, vaikka viime vuosina on ollut useita helleaaltoja, jotka ovat yleistyneet ja joiden seurauksena lämpötila on noussut jopa 40 °C:seen.

Kun ilta laskee, lämpötila viilenee hieman ja pysyy noin 15 asteessa, mikä houkuttelee sinua menemään ulos ja nauttimaan terasseista ja yöelämästä.

Elokuussa Pariisissa saavutetaan vuoden korkeimmat lämpötilat, jotka yhdessä korkean ilmankosteuden kanssa voivat aiheuttaa joitakin lyhytkestoisia ukkoskuuroja. Neuvoni on, että kannattaa aina tarkistaa sääennuste ennen päivittäisen retken suunnittelua.

Matkailijoiden määrä Pariisissa kesällä

Turisteja Eiffel-tornilla| ©David Brooks
Turisteja Eiffel-tornilla| ©David Brooks

Ei ole mikään salaisuus, että Pariisin huippusesonki on kesäkuukausina. Tämä tarkoittaa valtavaa kävijävirtaa, sillä Ranskan pääkaupunki on maailman toiseksi suosituin kaupunki vuosittain.

Tämä valtava tulva johtaa siihen, että jonot tärkeimpiin nähtävyyksiin pitenevät, joten lippujen ostaminen on entistäkin tärkeämpää, jotta ei tarvitse odottaa esimerkiksi Eiffel-tornissa tai Louvre-museossa.

Toinen huomioon otettava seikka on se, että pariisilaisilla on tapana lähteä lomalle elokuussa. Kaupunki näyttää silloin olevan turistien käsissä, mikä tekee siitä melko oudon tuntuisen.

Osta lippu Eiffel-torniin

Hinnat Pariisissa kesällä

Raha| ©cottonbro
Raha| ©cottonbro

Lentojen, hotellien ja muiden matkailijoiden suosimien paikkojen hinnat nousevat kesällä paljon. Jos haluat säästää rahaa (ilman, että menetät mitään), voit aina soveltaa joitakin pieniä temppuja, kuten etsiä ravintoloita hieman kauempana tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Voit myös jonain päivänä vaihtaa ravintolat kaupungin puistoihin ja viettää mukavan piknikin jossakin niistä.

Josvaraat lennot ja hotellit hyvissä aj oin etukäteen, hinnat ovat yleensä alhaisemmat, joten aloita etsiminen heti, kun tiedät, että aiot tehdä matkan.

Paris Passin, kaupungin suosituimman turistikortin, hankkiminen voi myös olla hyvä tapa säästää rahaa. Sen avulla saat huomattavia alennuksia pääsystä moniin Pariisin nähtävyyksiin, kuten Riemukaarelle ja joihinkin Pariisin parhaisiin museoihin.

Paris Pass ei ole enää muutamaan vuoteen sisältänyt Pariisin metron kulkulupaa, joten voi olla hyvä idea hankkia myös sellainen, joka säästää joka matkalla.