Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Eiffel-torni yöllä

Eiffel-tornin näkeminen yöllä on ainutlaatuinen kokemus, jota ei kannata jättää väliin, jos etsit Pariisin parhaita näkymiä yöllä.

María Cano

María Cano

5 minuuttia luettu

Eiffel-torni yöllä

Eiffel-torni yöllä | ©Jez Timms

Jos se on jo päivälläkin upea kokemus, mahdollisuus kiivetä Eiffel-torniin ja nähdä kaupunki valaistuna yöllä on vielä vaikuttavampi kokemus. Saat aivan toisenlaisen näkymän Pariisiin ja näet tärkeimmät monumentit ainutlaatuisessa yövalossa, joka valaisee ne.

Lisäksi satojen valonheittimien valaisema Eiffel-torni on yöllä todellinen ihme, ja joka tunti voit nauttia valoshow'sta, jossa rakennukseen syttyy yhteensä 20 000 hehkulamppua.

Jos etsit muita suunnitelmia Pariisin kaupungista, vieraile postauksessa Mitä nähdä ja tehdä Pariisissa.

Liput Eiffel-tornin katsomiseen yöllä

Valaistu Eiffel-torni| ©Takumi Yoshida
Valaistu Eiffel-torni| ©Takumi Yoshida

Riippumatta siitä, mihin aikaan vuodesta matkustat Pariisiin, sinulla on mahdollisuus vierailla Eiffel-tornissa yöllä. Maaginen ja ainutlaatuinen kokemus. Muistomerkki on avoinna joka päivä kello 22.45 asti illalla, ja kesäkuun puolivälistä syyskuun alkuun sekä joinakin pitkinä viikonloppuina, jotka ajoittuvat kevääseen tai pääsiäiseen, rakennuksen aukioloaikoja jatketaan keskiyöhön asti, paitsi jos turvallisuusrajoituksia tai epäsuotuisia sääolosuhteita ei ole.

Joten älä epäröi, milloin tahansa menetkin, älä epäröi kokea tätä lumoavaa kokemusta ympäri vuoden. Kesällä sinua seuraa miellyttävä sää, ja joulukuussa vierailu on todella upea, sillä Pariisin joulun aikaan kaupunki täyttyy vielä enemmän valosta ja väreistä.

Lippujen hinnat

Yöllä lippujen hinta on sama kuin päivällä, ja lippuja on erityyppisiä riippuen siitä, nousetko ylös kävellen vai hissillä tai nousetko rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen vai huipulle. Lippujen hinnat vaihtelevat 10 eurosta 27 euroon.

Liput ilta-aikaan voi ostaa verkossa. Suosittelen kuitenkin varaamaan ne mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen, koska ne saattavat olla loppuunmyytyjä. Löydät lisätietoja Eiffel-tornin lippujen hinnat-postauksesta.

Osta liput Eiffel-torniin

Syitä nousta Eiffel-torniin yöllä

Näkymä Eiffel-tornista yöllä| ©Gary Campbell-Hall
Näkymä Eiffel-tornista yöllä| ©Gary Campbell-Hall

Eiffel-torniin kiipeäminen yöllä on aina suositeltavaa, sillä silloin sinulla on mahdollisuus tutustua Pariisiin täysin eri näkökulmasta kuin päivällä, kun näet kaupungin tärkeimmät monumentit ja nähtävyydet valaistuina. Lisäksi jokaisen tunnin alussa on valoshow. Jos otat mukaan jalustan ja hyvän kameran, voit ottaa unelmakuvia.

Toinen Eiffel-torniin yöllä nousemisen suurimmista eduista on se, että se on yksi niistä Pariisin monumenteista, jotka sulkeutuvat myöhemmin illalla. Voit siis hyödyntää tätä vuorokauden aikaa, jolloin sinulla ei ole mahdollisuutta vierailla missään muussa muistomerkissä, ja ottaa vierailustasi kaiken irti ja hyödyntää päivän parhaalla mahdollisella tavalla. Itse asiassa monet matkailijat päättävät vierailla siellä heti laskeuduttuaan.

Ja jos haluat juhlia jotain erityistä, Eiffel-torniin nouseminen yöllä on romanttisin suunnitelma kumppanisi kanssa.

Varaa liput Eiffel-torniin ja yöristeily Seinäjoella

Illallisravintolat Eiffel-tornin luona

Jos haluat kokemuksestasi mahdollisimman täydellisen, voit käyttää tilaisuutta hyväkseen ja syödä yhdessä rakennuksen ravintoloista. Eiffel-torni tarjoaa vaihtoehtoja kaikille budjeteille ja upeat näkymät Pariisin kaupunkiin.

 • Le Jules Verne: Eiffel-tornin ensimmäisessä kerroksessa sijaitseva Le Jules Verne tunnetaan yhtenä Pariisin parhaista ravintoloista, ja sille on vuosien varrella myönnetty Michelin-tähti. Se sopii erinomaisesti ranskalaista erikoisruokaa tarjoaville illallisille. Siinä on yhteensä kolme huonetta, joiden korkeus on 125 metriä. Kokki on Frédéric Anton, ja illallistarjoilu on saatavilla kello 19.00-21.00. Erittäin suositeltavaa, mutta älä epäröi tarkistaa hintoja etukäteen, sillä saatat joutua pettymään.
 • Les Buffets: Tämä ravintola tarjoaa ruokailijoille mahdollisuuden ruokailla esplanadilla sekä Eiffel-tornin ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa. Ne tarjoavat kevyitä ateriapalveluja sekä paikan päällä että take away - salaatteja, pizzoja, kakkuja, leivonnaisia, voileipiä jne. ja ovat avoinna ympäri vuoden klo 23.30 asti.
 • Bar à Champagne: Rautarouva-tornin huipulla sijaitsevassa baarissa voit nauttia lasillisen samppanjaa 10-20 eurolla kello 22:een asti ja nauttia samalla näkymistä valaistuun Pariisiin. Ja jos olet menossa paikalle perheen pienimpien kanssa, ei hätää, tarjolla on myös alkoholittomia juomia.

Jos haluat lisätietoja lähistöllä sijaitsevista ruokapaikoista, lue Eiffel-tornin lähellä sijaitsevista ravintoloista kertova postauksemme.

Matkustajan vinkki

Suosittelen, että täydennät kokemuksesi syömällä yhdessä rakennuksen ravintoloista. Le Jules Vernellä on Michelin-tähti, ja se tarjoaa maukkaita maistiaisia keittiömestari Frédéric Antonin suunnittelemista ruokalajeista. Vaihtoehtoisesti voit nauttia lasillisen samppanjaa rakennuksen yläkerrassa sijaitsevassa Bar à Champagne -baarissa.

Eiffel-tornin valaistus yöllä

Eiffel-tornin valot| ©Pe_Wu
Eiffel-tornin valot| ©Pe_Wu

Auringonlaskun jälkeen Eiffel-torni muuttuu kultaisen väriseksi, kun 336 projektoria, joissa on kelta-oransseja natriumlamppuja, valaisee monumentin palkit ja tarjoaa kävijöille täysin erilaisen ja ainutlaatuisen kuvan kuin mitä he ovat nähneet päivän aikana.

Valaistuksen ajankohta riippuu päivästä, koska sen tuottavat valoherkät anturit. Lisäksi Eiffel-tornissa on valoshow joka tunti, ja rakennusta valaisee 20 000 hehkulamppua, jotka vilkkuvat koko rakennuksen yllä.

Tornin huipulla on myös majakka, joka toimii iltahämärästä alkaen ja ulottuu kirkkaina päivinä 80 kilometrin päähän. Erikoista on se, että Eiffel-tornin valaistuksen osuus koko vuoden energiankulutuksesta on alle 4 prosenttia.

Eiffel-torni on kautta historian valaistu erityisesti tiettyjen tapahtumien yhteydessä.

 • 2004: Ranskan vuosi Kiinassa (punainen)
 • 2007: Rugbyn maailmanmestaruuskilpailut (vihreä)
 • 2008: Euroopan unionin puheenjohtajavaltio Ranska (sininen).
 • 2016: COP 21 (vihreä)
 • 2016: Nizzan iskujen jälkeen (sininen, valkoinen ja punainen).

Lisäksi se syttyy joka vuosi lokakuussa vaaleanpunaiseksi rintasyöpäpäivän kunniaksi....

Osta liput Eiffel-torniin

Tältä näyttää yönäkymä Eiffel-tornista

Pariisi yöllä Eiffel-tornista| ©Hans Põldoja
Pariisi yöllä Eiffel-tornista| ©Hans Põldoja

Yönäkymät Eiffel-tornista ovat todella upeat, ja sinulla on mahdollisuus tutustua uudelleen Pariisin tärkeimpiin muistomerkkeihin, jotka olet nähnyt päivällä, kuten Opéra Garnieriin, Riemukaarelle, Notre Damen kirkkoon, Louvren museoon tai **Champs Elysées'**n katuun, aivan eri näkökulmasta, jolle on ominaista niiden kaunis valaistus. Maaginen ja ihanteellinen hetki, jos lähdet matkaan kumppanisi kanssa!

Jos haluat lisätietoja, lue postauksen postauksen näkymät Eiffel-tornista.

Eiffel-tornin alueet

Kun vierailet Eiffel-tornissa ja ostat lippusi, on tärkeää pitää mielessä, että Eiffel-torni on jaettu useisiin alueisiin, joista kerron tarkemmin jäljempänä, sillä joihinkin lippuihin sisältyy pääsy huipulle ja joihinkin ei. Suosittelen ehdottomasti ostamaan lipun, joka sisältää myös vierailun tässä osassa.

 • Atrium: Täältä on upeat näkymät Eiffel-tornille. Rakennuksen itä-, pohjois-, etelä- ja länsipuolella olevissa neljässä pilarissa on portaat ja hissit, jotka vievät sinut ensimmäiseen kerrokseen ja jotka valaistaan auringonlaskun aikaan.
 • Ensimmäinen kerros: Ensimmäinen kerros tekee vaikutuksen kaikkiin niihin, joilla on tilaisuus kävellä sen läpi läpinäkyvän rakenteensa ja lasilattiansa ansiosta, ja antaa kävijöille mahdollisuuden tarkastella Pariisin kaupunkia jalkojemme alla, mikä kokemus moninkertaistaa sen arvon yöllä. Tällä tasolla on suuri terassi ja buffet, jossa voit nauttia drinkin auringonlaskun jälkeen. Tällä alueella voit myös tutustua kaikenlaisiin yksityiskohtiin muistomerkin historiasta ja arkkitehtuurista, kuten kosketuslattioihin, näyttöihin, reprografioihin, vitriineihin... Voit myös nähdä osan kierreportaista, jotka alun perin yhdistivät ensimmäisen kerroksen ja rakennuksen yläkerran, jossa Gustave Eiffelin toimisto sijaitsi.
 • Ensimmäinen kerros: Ensimmäisestä kerroksesta näet muun muassa Louvre-museon, Grand Palais'n, Montmatren, Les Invalidesin, Notre Damen ja Seine-joen. Tällä tasolla sijaitsee myös 125 metriä korkea Michelin-tähdellä palkittu Jules Verne -ravintola, josta on upeat näkymät Champ de Marsille, Quai Branlylle ja Place du Trocadérolle. Ihanteellinen paikka ruokailuun.
 • Huipulle: Päästäksesi huipulle sinun on noustava ensimmäisestä kerroksesta lasihissillä, josta näet Pariisin valtavan laajuuden. Se on 276 metriä korkea, ja öiset näkymät ovat upeat. Tämä alue on jaettu kahteen tasoon, joista toinen on katettu ja toinen avoinna. Täältä löydät Bar à Champagne -baarin, jossa voit nauttia lasillisen samppanjaa päivän päätteeksi.

Vinkkejä Eiffel-torniin kiipeämiseen yöllä

Näkymä sisäänkäynniltä| ©Philip Daly
Näkymä sisäänkäynniltä| ©Philip Daly

Jos olet menossa Eiffel-torniin yöllä, suosittelen sinua noudattamaan näitä vinkkejä, jotta sinulla on upea kokemus:

 • Jos haluat välttää jonot lipunmyyntipisteessä, älä epäröi ostaa lippua verkossa.
 • Muista, että jotta kokemus olisi mahdollisimman täydellinen, sinun on saavuttava paikalle vähintään 45-60 minuuttia ennen sulkemisaikaa (klo 22:45).
 • Yksi hiljaisimmista kellonajoista nähdä Eiffel-torni on kello **20.**00 jälkeen. Älä siis epäröi tehdä iltavierailua.
 • Jos sinulla on tilaisuus, käytä tilaisuus hyväkseni ja ruokaile muistomerkillä. Tarkista kuitenkin hinnat etukäteen, sillä saatat kokea ikävän yllätyksen.
 • Vilkkaimmat päivät Eiffel-tornissa vierailuun ovat tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Toisaalta vilkkaimmat päivät ovat viikonloppuisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. Jos sinulla on siis mahdollisuus, käy viikolla.
 • Suosittelen, että otat mukaasi kameran, jossa on hyvä objektiivi ja jalusta, jotta saat parhaat tilannekuvat vierailusi aikana.
 • Muista myös, että 3. ja 4. tammikuuta nähtävyys on suljettu huolto- ja kunnostustöiden vuoksi.
 • Virallisella verkkosivustolla suositellaan, että kävijät tarkistavat säännöt ja määräykset, jotta he ovat selvillä kaikista yksityiskohdista ennen vierailua.
 • Jos tutustutaan useampaan kerrokseen, kierros on aloitettava ylimmästä kerroksesta.

Jos haluat lisää vinkkejä Eiffel-tornissa vierailuun, lue postaus Vinkkejä Eiffel-tornissa vierailuun.

Osta liput Eiffel-torniin