Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Eiffel-torni yöllä

Eiffel-tornin näkeminen yöllä on ainutlaatuinen kokemus, jota ei kannata jättää väliin, jos etsit Pariisin parhaita näkymiä yöllä.

María Cano

María Cano

5 minuuttia luettu

Eiffel-torni yöllä

Eiffel-torni yöllä | ©mgroeber

Jos se on upea kokemus päivällä, mahdollisuus kiivetä Eiffel-torniin ja nähdä kaupunki valaistuna yöllä on vielä vaikuttavampi kokemus. Saat Pariisista täysin erilaisen kuvan, kun näet tärkeimmät monumentit niiden valaistuksessa.

Lisäksi Eiffel-torni on yöllä satojen valonheittimien valaisemana todellinen ihme, ja joka tunti tasatunnein sinulla on tilaisuus nauttia valoshow'sta, jossa rakennusta valaisee yhteensä 20 000 hehkulamppua.

Jos etsit muita suunnitelmia Pariisin kaupungista, vieraile postauksessa Mitä nähdä ja tehdä Pariisissa.

Liput nähdäksesi Eiffel-tornin yöllä

Eiffel-tornin valaistus| ©kuhnmi
Eiffel-tornin valaistus| ©kuhnmi

Riippumatta siitä, mihin aikaan vuodesta matkustat Pariisiin, sinulla on mahdollisuus vierailla Eiffel-tornissa yöllä. Maaginen ja ainutlaatuinen kokemus. Muistomerkki on avoinna joka päivä klo 22.45 asti illalla, ja kesäkuun puolivälistä syyskuun alkuun sekä joinakin pitkinä viikonloppuina, jotka osuvat kevääseen tai pääsiäiseen, rakennus jatkaa aukioloaikojaan keskiyöhön asti, ellei turvallisuusrajoituksia tai epäsuotuisia sääolosuhteita ole.

Älä siis epäröi, milloin tahansa menetkin, älä epäröi kokea tätä lumoavaa elämystä ympäri vuoden. Kesällä sinua seuraa miellyttävä sää, ja joulukuussa vierailu on todella upea, sillä samaan aikaan Pariisin joulun kanssa kaupunki täyttyy entistä enemmän valosta ja väreistä.

Lippujen hinnat

Yölippujen hinnat ovat samat kuin päivällä, ja lippuja on erityyppisiä riippuen siitä, nousetko ylös kävellen vai hissillä ja nousetko rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen vai huipulle. Lippujen hinnat vaihtelevat 10 eurosta 27 euroon.

Ilta-aikaan lippuja voi ostaa verkosta. Suosittelen kuitenkin varaamaan ne mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen, sillä ne saattavat olla loppuunmyytyjä. Lisää tietoa löydät Eiffel-tornin lippujen hinnat-postauksesta.

Varaa yöliput Eiffel-torniin

Syitä nousta Eiffel-torniin yöllä

Näkymä Eiffel-tornista yöllä| ©Gary Campbell-Hall
Näkymä Eiffel-tornista yöllä| ©Gary Campbell-Hall

Eiffel-torniin kiipeäminen yöllä on aina suositeltavaa. Sinulla on tilaisuus tutustua Pariisiin uudelleen aivan eri näkökulmasta kuin päivällä, kun näet kaupungin tärkeimmät monumentit ja nähtävyydet valaistuina. Lisäksi jokaisen tunnin alussa on valoshow. Jos otat mukaan jalustan ja hyvän kameran, voit ottaa unelmakuvia.

Toinen Eiffel-torniin yöllä nousemisen suurimmista eduista on se, että se on yksi niistä Pariisin monumenteista, jotka sulkeutuvat myöhemmin illalla. Siksi voit hyödyntää tätä vuorokauden aikaa, jolloin sinulla ei ole mahdollisuutta käydä missään muussa monumentissa, käymällä siellä ja ottamalla päivästä kaiken irti. Itse asiassa monet matkailijat päättävät käydä siellä heti laskeuduttuaan.

Ja jos haluat juhlia jotain erityistä, Eiffel-torniin nouseminen yöllä on romanttisin tapa mennä kumppanisi kanssa.

Varaa liput Eiffel-torniin ja yöristeilyyn Seinäjoella

Illallisravintolat Eiffel-tornin luona

Jos haluat kokemuksestasi mahdollisimman täydellisen, voit käyttää tilaisuutta hyväksenne ja syödä jossakin rakennuksessa sijaitsevista ravintoloista. Eiffel-tornissa on vaihtoehtoja kaikille budjeteille ja upeat näkymät Pariisin kaupunkiin.

 • Le Jules Verne: Eiffel-tornin ensimmäisessä kerroksessa sijaitseva ravintola tunnetaan yhtenä Pariisin parhaista ravintoloista, ja sille on vuosien varrella myönnetty Michelin-tähti. Se sopii erinomaisesti erikoisillallisiin, joissa tarjotaan ranskalaista erikoisruokaa. Siinä on yhteensä kolme huonetta, joiden korkeus on 125 metriä. Keittiömestarina toimii Frédéric Anton, ja illallistarjoilu on saatavilla kello 19.00-21.00. Erittäin suositeltavaa, mutta älä epäröi tarkistaa hintoja etukäteen, sillä saatat joutua pettymään.
 • Les Buffets: Tämä ravintola tarjoaa ruokailijoille mahdollisuuden ruokailla esplanadilla sekä Eiffel-tornin ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa. Ravintola tarjoaa kevyitä ateriapalveluja sekä paikan päällä että take away - salaatteja, pizzoja, kakkuja, leivonnaisia, voileipiä... Aukioloaika on ympäri vuoden aina klo 23.30 asti illalla.
 • Bar à Champagne: Rautarouvan huipulla sijaitsevassa Barà Champagne-ravintolassa voit nauttia lasillisen samppanjaa 10-20 eurolla klo 22:een asti ja nauttia samalla näkymistä valaistuun Pariisiin. Ja jos olet menossa paikalle perheen pienimpien kanssa, ei hätää, tarjolla on myös alkoholittomia juomia.

Lisätietoa siitä, missä lähistöllä voi ruokailla, löydät Eiffel-tornin lähellä sijaitsevista ravintoloista kertovasta postauksesta.

Travellerin vinkki

Suosittelen täydentämään kokemuksesi syömällä yhdessä rakennuksen ravintoloista. Le Jules Vernellä on Michelin-tähti, ja se tarjoaa maukkaita maistiaisia keittiömestari Frédéric Antonin suunnittelemista ruokalajeista. Vaihtoehtoisesti voit nauttia lasillisen samppanjaa Bar à Champagnen baarissa, joka sijaitsee rakennuksen huipulla.

Eiffel-tornin yövalaistus

Carrucel ja Eiffel-torni| ©mangMangW
Carrucel ja Eiffel-torni| ©mangMangW

Auringonlaskusta alkaen Eiffel-torni muuttuu kultaisen väriseksi, kun muistomerkin palkkeihin on sijoitettu 336 keltaruskeilla natriumlamppuilla varustettua projektoria, jotka tarjoavat kävijöille täysin erilaisen ja ainutlaatuisen kuvan kuin päivällä.

Valaistuksen ajankohta riippuu päivästä, koska se tuotetaan valolle herkkien antureiden avulla. Lisäksi Eiffel-torni tarjoaa valoshow'n joka tunti tas atunnein, ja rakennusta valaisee 20 000 hehkulamppua, jotka vilkkuvat koko rakennuksen rakenteessa.

Tornin huipulla on myös majakka, joka toimii iltahämärästä alkaen ja ulottuu kirkkaina päivinä 80 kilometrin päähän. Erikoista on, että Eiffel-tornin valaistuksen osuus monumentin energiankulutuksesta on alle 4 prosenttia koko vuoden aikana.

Eiffel-torni on kautta historian valaistu erityisesti tiettyjen tapahtumien yhteydessä.

 • 2004: Ranskan vuosi Kiinassa (punainen)
 • 2007: Rugbyn maailmanmestaruuskilpailut (vihreä)
 • 2008: Ranskan puheenjohtajuus Euroopan unionissa (sininen).
 • 2016: COP 21 (vihreä)
 • 2016: Nizzan iskujen jälkeen (sininen, valkoinen ja punainen)

Joka vuosi lokakuussa torni syttyy vaaleanpunaisena rintasyöpäpäivän kunniaksi....

Varaa yöliput Eiffel-torniin

Tässä ovat Eiffel-tornin yönäkymät

Pariisi yöllä Eiffel-tornista| ©Hans Põldoja
Pariisi yöllä Eiffel-tornista| ©Hans Põldoja

Yönäkymät Eiffel-tornista ovat todella upeita. Sinulla on tilaisuus tutustua uudelleen Pariisin tärkeimpiin monumentteihin, jotka olet nähnyt päivällä, kuten Opéra Garnieriin, Riemukaarelle, Notre Dameen, Louvren museoon tai **Champs Elysées'**n katuun, aivan eri näkökulmasta, jolle on ominaista niiden tunnistaminen kauniista valaistuksesta. Maaginen ja ihanteellinen hetki, jos menet kumppanisi kanssa!

Jos haluat lisätietoja, lue postaus postaus Eiffel-tornin näkymät.

Eiffel-tornin alueet

Kun vierailet Eiffel-tornissa ja ostat lippusi, on tärkeää ottaa huomioon, että se on jaettu useisiin alueisiin, joista kerron tarkemmin jäljempänä, sillä joihinkin lippuihin sisältyy pääsy huipulle ja joihinkin ei. Suosittelen ehdottomasti ostamaan lipun, joka sisältää myös vierailun tällä alueella.

 • Atrium: Täältä on upeat näkymät Eiffel-tornille. Rakennuksen itä-, pohjois-, etelä- ja länsipuolella olevissa neljässä pilarissa on portaat ja hissit, jotka vievät sinut ylös ensimmäiseen kerrokseen ja jotka valaistaan auringonlaskun aikaan.
 • Ensimmäinen kerros: Ensimmäinen kerros tekee vaikutuksen kaikkiin niihin, joilla on tilaisuus kävellä sen läpi, sen läpinäkyvällä rakenteella ja lasilattialla, joka antaa kävijöille mahdollisuuden tarkastella Pariisin kaupunkia jalkojemme alla, kokemus, joka moninkertaistaa arvonsa yöllä. Tältä tasolta löydät Suuren terassin ja buffetin, jossa sinulla on mahdollisuus nauttia drinkki auringonlaskun jälkeen. Tällä alueella voit myös tutustua kaikenlaisiin yksityiskohtiin muistomerkin historiasta ja arkkitehtuurista kosketeltavista lattioista, näytöistä, reprografioista, vitriineistä... Voit myös nähdä osan kierreportaasta, joka alun perin yhdisti ensimmäisen kerroksen ja rakennuksen yläkerran, jossa Gustave Eiffelin toimisto sijaitsi.
 • Ensimmäinen kerros: Ensimmäisestä kerroksesta näet muun muassa Louvre-museon, Grand Palais'n, Montmatren, Les Invalidesin, Notre Damen ja Seine-joen. Tässä kerroksessa sijaitsee myös Michelin-tähdellä palkittu Jules Verne -ravintola, joka sijaitsee 125 metriä merenpinnan yläpuolella ja josta on upeat näkymät Champ de Marsille, Quai Branlylle ja Place du Trocadérolle. Ihanteellinen paikka ruokailuun.
 • Huipulle: Huipulle päästäkseen sinun on noustava ensimmäisestä kerroksesta lasihissillä, josta voit nähdä Pariisin valtavuuden. Se on 276 metriä korkea, ja yöllä näkymät ovat upeat. Tämä alue on jaettu kahteen tasoon, joista toinen on katettu ja toinen avoinna. Täällä on Bar à Champagne, jossa voit nauttia lasillisen samppanjaa päivän päätteeksi.

Varaa yöliput Eiffel-torniin

Vinkkejä Eiffel-torniin kiipeämiseen yöllä

Eiffel-tornin vapautusjuhla| ©Yann Caradec
Eiffel-tornin vapautusjuhla| ©Yann Caradec

Jos menet Eiffel-torniin yöllä, suosittelen noudattamaan näitä vinkkejä, jotta saat upean kokemuksen:

 • Jos haluat välttää jonot lipputoimistossa, älä epäröi ostaa lippua netistä.
 • Muista, että jotta kokemus olisi mahdollisimman täydellinen, sinun tulisi saapua paikalle vähintään 45-60 minuuttia ennen sulkemisaikaa (22:45).
 • Yksi hiljaisimmista ajoista nähdä Eiffel-torni on kello 20:00 jälkeen, joten älä epäröi tehdä yövierailua.
 • Jos sinulla on siihen mahdollisuus, käytä tilaisuus hyväksenne ja ruokaile monumentilla. Tarkista hinnat etukäteen, sillä saatat kokea ikävän yllätyksen.
 • Vilkkaimmat päivät Eiffel-tornissa vierailuun ovat tiistai, keskiviikko ja torstai. Toisaalta vilkkaimmat päivät ovat viikonloppuisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. Jos sinulla on siis mahdollisuus, käy viikolla.
 • Suosittelen, että otat mukaasi kameran, jossa on hyvä objektiivi ja jalusta, jotta saat parhaat tilannekuvat vierailusi aikana.
 • Muistakaa myös, että 3. ja 4. tammikuuta nähtävyys on suljettu huolto- ja kunnostustöiden vuoksi.
 • Virallisella verkkosivustolla suositellaan, että kävijät tutustuvat sääntöihin ja määräyksiin, jotta he ovat selvillä kaikista yksityiskohdista ennen vierailua.
 • Jos vierailet useassa kerroksessa, sinun kannattaa aloittaa vierailusi ylimmästä kerroksesta.

Jos haluat lisää vinkkejä Eiffel-tornissa vierailuun, lue postaus Vinkkejä Eiffel-tornissa vierailuun.

Varaa yöliput Eiffel-torniin