Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Pariisi keväällä

Sää, tapahtumat ja Pariisin ulkonäkö tekevät keväästä loistavan ajankohdan vierailla Ranskan pääkaupungissa. Voit tutustua näiden kuukausien parhaimpiin aktiviteetteihin täällä.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

6 minuuttia luettu

Pariisi keväällä

Kevät Pariisissa | © Florencia Potter

Pariisin kevät on epäilemättä yksi parhaista vuodenajoista vierailla ranskalaisessa kaupungissa. Tämä johtuu erittäin miellyttävästä ilmastosta, jossa on leudot lämpötilat ja monenlaisia tapahtumia ja aktiviteetteja, jotka ovat tyypillisiä näille kuukausille.

Pääsiäisen kaltaiset juhlapyhät yhdistyvät kaupungin kauniiseen keväiseen postikorttiin ja tarjoavat monia aktiviteetteja ja tapahtumia, jotka eivät kuulu Pariisin tyypillisimpiin nähtävyyksiin ja tekemisiin. Jos haluat tai aiot matkustaa historialliseen kaupunkiin keväällä, tässä postauksessa jaan kanssasi luettelon parhaista asioista, joita kannattaa tehdä tähän aikaan vuodesta, ja kaikki hyödylliset tiedot siitä.

1. Kävele sen puistoissa ja kukkivissa puutarhoissa

Tuileriesin puutarha| ©Guilhem Vellut
Tuileriesin puutarha| ©Guilhem Vellut

Pariisi on kaupunki täynnä kauniita puistoja ja puutarhoja, joita hoidetaan erityisen huolellisesti. Keväällä nämä paikat ovat kauneimmillaan, pääasiassa kukinnan vuoksi, joka antaa ohikulkijoille erittäin värikkään ja kauniin postikortin.

Täällä on kymmeniä puistoja ja puutarhoja, jotka sopivat erinomaisesti miellyttävään kevätkävelyyn. Louvren ja Concorde-aukion välissä sijaitseva Tuileries'n puutarha, kaupungin eteläosassa sijaitseva Montsouris'n puisto, samannimisellä kukkulalla sijaitseva Belleville-puisto, josta on yksi pääkaupungin parhaista näköaloista, ja Buttes Chaumont'n puisto, joka sijaitsee vanhalla louhoksella Pariisin itäosassa, ovat joitakin vaihtoehtoja, joita kannattaa harkita.

2. Käytä tilaisuutta hyväksesi ja käy Montmartren alueen kahviloiden terasseilla

Montmartren alue| ©Ed Webster
Montmartren alue| ©Ed Webster

Kun hyvä sää saapuu Pariisiin, pariisilaiset käyttävät tilaisuutta hyväkseen ja lähtevät kaduille nauttimaan iloista, joita he eivät voi kokea suurimpaan osaan vuotta. Tarkoitan niinkin yksinkertaista asiaa kuin kahvittelua mukavalla terassilla. Ylellisyys on varattu vain keväälle ja kesälle, sillä muina vuodenaikoina lämpötilat eivät ole sopivia.

Yksi parhaista paikoista nauttia siitä on Montmartren kaupunginosa. Sen jyrkkiä katuja reunustavat kymmenet tyypilliset pariisilaiset kahvilat pienine terasseineen ja kauniine julkisivuineen. Yksi esimerkki on Moulin Rougen lähellä sijaitseva Café des Deux Moulins, joka oli kuuluisan Amelie-elokuvan näyttämönä. Mutta Montmartren kaupunginosan kaduilla on paljon muitakin, joihin kutsun sinut tutustumaan.

Varaa opastettu kierros Montmartressa

3. Pidä keväinen piknik Luxemburgin puutarhoissa

Piknik Luxemburgin puutarhoissa| ©Mustang Joe
Piknik Luxemburgin puutarhoissa| ©Mustang Joe

Jos kysyt pariisilaiselta, mikä on hänen kevään lempipuuhansa, vastaus on hyvin todennäköisesti piknik. Se on tyypillinen pariisilainen postikortti tähän aikaan vuodesta esimerkiksi Champ de Marsilla Eiffel-tornin alla.

Kaikista vaihtoehdoista, joita voimme käydä ranskalaisessa kaupungissa, pariisilaisten suosikki ja henkilökohtainen suositukseni ovat kuitenkin Luxemburgin puutarhat. Nämä keskeisellä paikalla sijaitsevat puutarhat on koristeltu kauniisti kukilla, ja niillä on suuret nurmikot, joilla voit keväällä, kun sää on kaunis, pitää piknikin. Se on Pariisin kevään olennainen aktiviteetti.

4. Juhli pääsiäistä ja pääsiäistä Pariisissa

Sacre-Coeurin basilika| ©Superchilum
Sacre-Coeurin basilika| ©Superchilum

Jos päätät matkustaa Pariisiin pääsiäislomalla, voit hyödyntää näitä pariisilaistyylisiä juhlallisuuksia. Siitä voi nauttia kahdella tavalla. Uskonnollisesta näkökulmasta katsottuna tämä on ihanteellinen aika vierailla kaupungin kirkoissa, joita on paljon ja erittäin kauniita. Sacré Coeurin basilika, La Sainte Chapelle, La Madeleinen kirkko ja tietenkin Notre Dame ovat kaupungin tunnetuimpia ja kauneimpia kirkkoja. Notre Damen katedraalin sisätiloihin ei kuitenkaan voi tutustua sen vuonna 2019 kärsimän suuren tulipalon jälkeen.

Tyypillinen vaihtoehto nauttia pääsiäisestä liittyy enemmän makuaistiin kuin näköaistiin. Tarkoitan kuuluisia suklaamunia ja pupuja, jotka ovat tyypillisiä tälle juhlakaudelle. Pariisi on leivonnaisten kaupunki, ja sen katuja reunustavat sadat suklaaherkkuja tarjoavat konditoriat.

5. Ota kaikki irti kuuluisasta Museoiden yöstä

Louvren museon julkisivu yöllä| ©Lonni Besançon
Louvren museon julkisivu yöllä| ©Lonni Besançon

Toukokuun puolivälissä, lähes kevään hyvästiksi ja kesän tervetulleeksi, Pariisissa järjestetään yksi vuoden taianomaisimmista öistä. Museoiden yötä juhlitaan kaikkialla maassa, mutta pääkaupungissa se on nautittavin. Tänä yönä sinulla on mahdollisuus vierailla ilmaiseksi monissa museoissa ja näyttelyissä eri puolilla Pariisia.

Myös suuret museot, kuten Louvre ja Musée d'Orsay, osallistuvat tähän tapahtumaan ja avaavat ovensa yöllä. Tätä kaikkea täydentävät konsertit sekä taide- ja kulttuuritapahtumat eri puolilla kaupunkia, joten tämä on täydellinen matkaohjelma kulttuurista nauttimiseen taianomaisena pariisilaisena kevätiltana.

Varaa liput Louvren museoon

6. Koe kaksi Pariisin parasta urheilutapahtumaa. Roland Garros ja Pariisin maraton

Pariisin maraton| ©Caravanum
Pariisin maraton| ©Caravanum

Kevät on myös suurten urheilutapahtumien aikaa. Kaksi suurinta tapahtumaa sijoittuu tähän aikaan. Ensimmäinen on huhtikuun alussa järjestettävä Pariisin maraton. Tämä kilpailu kokoaa yhteen yli 60 000 juoksijaa ja paljon enemmän katsojia radan varrelle, joka kulkee sellaisten ikonisten paikkojen kuin Notre Damen, Louvren ja Eiffel-tornin ohi.

Toinen suuri tapahtuma on Roland Garros. Ranskan avoimet tennisturnaukset ovat yksi maailman tärkeimmistä tennisturnauksista, tärkein savikentällä pelattava turnaus, ja ne kokoavat aina yhteen maailman parhaat tennispelaajat. Se järjestetään touko-kesäkuun vaihteessa Stade Roland Garros -stadionilla Pariisissa.

7. Pyöräile Pariisin kaduilla

Pariisi pyörällä| ©TRAVELBLOG
Pariisi pyörällä| ©TRAVELBLOG

Kun puut kukkivat, lämpötila nousee ja päivät ovat aurinkoisempia, kävely Pariisissa on todellinen nautinto. Kävely on aina hyvä idea, mutta se rajoittaa kuljettavaa matkaa. Siksi keväällä yksi parhaista vaihtoehdoista on vuokrata polkupyörä ja kiertää Pariisia hyvällä säällä.

Paris Pass -matkailukortilla voit käyttää julkisia polkupyöriä ja tutustua kaupungin keskustaan tai alueisiin, kuten Palais Royal -kompleksiin, Bellevillen kaupunginosaan tai jopa pyöräillä Bastilleen ja tutustua pääkaupungin laitamille, jossa on mielenkiintoisia paikkoja, kuten Vincennesin metsä.

Varaa opastettu pyöräretki Pariisissa

8. Risteily Seinäjoella vuoden parhaaseen aikaan

Risteily lähellä Eiffel-tornia| ©Heather (Gruber) Williams
Risteily lähellä Eiffel-tornia| ©Heather (Gruber) Williams

On aina suositeltavaa tutustua Pariisiin eri näkökulmista. Yksi kauneimmista on risteily Seinäjoella. Kevään lämpötilat ovat tähän täydelliset, jopa Seinen risteilyyn yöllä.

Matkan varrella näet muun muassa Invalidien, Musée d'Orsayn, Notre Damen katedraalin, Louvren, Grand Palais'n ja Eiffel-tornin kaltaisia monumentteja. Voit valita risteilylle illallisen aluksella tai valita eri vaihtoehdoista ja yhdistelmistä. Tässä ovat parhaat vaihtoehdot Seinen risteilyille.

Varaa risteily Seinen varrella

9. Hyödynnä kirkasta taivasta nähdäksesi Pariisin ylhäältä käsin

Näkymä Sacré Coeurin basilikasta| ©Carlos Pinto
Näkymä Sacré Coeurin basilikasta| ©Carlos Pinto

Kevään edetessä kirkkaat päivät ja taivas ovat yhä yleisempiä, ja yksi parhaista vaihtoehdoista hyödyntää tämä seikka on nähdä Pariisi korkeuksista Pariisin parhaista näköalapaikoista.

Tunnetuin niistä on tietenkin Eiffel-torni. Se on myös korkein, mutta on muitakin vaihtoehtoja, kuten Sacré-Coeur-basilikan näköalapaikka, Montparnassen pilvenpiirtäjä, joka on Ranskan toiseksi korkein rakennus, tai jopa Riemukaaren terassi. Pariisi on vielä kauniimpi ylhäältä päin.

Varaa liput Eiffel-torniin

10. Tee retki Versaillesiin ja sen puutarhoihin

Kukat ja puut| ©Gary Todd
Kukat ja puut| ©Gary Todd

Versaillesin palatsi on yksi Pariisin-matkasi pakollisista nähtävyyksistä. Paikan viehätysvoima ei ole vain palatsissa vaan myös sen puutarhoissa. Versaillesin kuninkaallisia puutarhoja pidetään yhtenä Euroopan ja maailman kauneimmista, ja ne ovat erityisen kauniit keväällä.

Kukkakoristeet ovat tähän aikaan vuodesta valtavan kauniita, ja puutarhurit pitävät erityistä huolta siitä, että ne näyttävät näyttäviltä. Näinä kuukausina voit myös nauttia palatsin suihkulähteistä, jotka esittävät valoja ja musiikkia. Keväällä vierailu on pakollinen.

Varaa matka Versaillesiin

Pariisin lämpötilat keväällä

Classique au Vert| ©OTC
Classique au Vert| ©OTC

Sää on yksi perustavanlaatuisista tekijöistä, kun päätät, milloin kannattaa vierailla Pariisissa tai jossakin muussa kaupungissa. Tässä mielessä keväällä on paljon perusteluja vakuuttaa sinut.

Maalis-, huhti- ja toukokuussa auringonpaisteen määrä lisääntyy vähitellen ja sen myötä myös lämpötila. Maaliskuun korkein lämpötila on hieman yli 10 °C, ja toukokuun keskilämpötila nousee 20 °C:een ja huhtikuun noin 15 °C:een. Minimilämpötilat nousevat kevään ensimmäisten kuukausien 5 asteesta 10 asteeseen toukokuussa. Yleisesti ottaen ilmasto on erittäin miellyttävä ja lämpötilat ovat hyvin leudot.

Kevään ainoa haittapuoli, ja tämä on yleinen ongelma lähes kaikissa vuoden kuukausissa, on sateet. Toukokuu on yksi vuoden sateisimmista kuukausista, ja yleensä keväällä on lähes mahdotonta välttyä sateelta.

Pariisi keväällä

Valokuvan ottaminen Riemukaarella Pariisissa| ©Sebastien Gabriel
Valokuvan ottaminen Riemukaarella Pariisissa| ©Sebastien Gabriel

Kevätkuukaudet ovat alkusoittoa Pariisin matkailusesongille, joka kestää toukokuun lopusta syyskuuhun. Yleisesti ottaen kevätkuukaudet eivät ole kovin kiireisiä, kun otetaan huomioon, että Pariisi on yksi maailman suosituimmista kaupungeista, eikä majoituksen löytämisessä ole suuria ongelmia.

Poikkeuksena tästä on pääsiäisviikko, jolloin monet ihmiset käyttävät tilaisuutta hyväkseen ja vierailevat Pariisissa tämän loma-ajanjakson aikana, jolloin kysyntä ja matkailijoiden määrä kasvavat huomattavasti.

Pariisin hinnat keväällä

Raha| ©cottonbro
Raha| ©cottonbro

Majoituksen ja Pariisin kaltaisten nähtävyyksien hinnat riippuvat erityisesti kysynnästä. Koska kevät ei ole vielä sesonkiaikaa, kysyntä ei ole niin suurta, joten hinnat pysyvät kohtuullisina.

Poikkeuksena on pääsiäinen, jolloin monissa paikoissa on lomaa ja majoituksen kysyntä kasvaa huomattavasti. Ja kysynnän myötä myös hinnat nousevat.

Mitä pakata mukaan kevätmatkalle Pariisiin

Matkalaukun pakkaaminen| ©Vlada Karpovich
Matkalaukun pakkaaminen| ©Vlada Karpovich

Keväällä voit kokea kaikkea aurinkoisista ja miellyttävistä päivistä sateisiin ja tuulisiin päiviin. Siksi sinun on pakattava matkatavarasi huolellisesti ja varauduttava erilaisiin tilanteisiin. Matkalaukusta ei kannata jättää pois seuraavaa:

  • Kevyet ja mukavat vaatteet aurinkoisia ja keväisiä päiviä varten.
  • Ylimääräisiä lämpimiä vaatteita pilvisiä päiviä ja iltoja varten.
  • Mukavat kengät pitkiä kävelyretkiä varten Pariisin kaduilla.
  • Sateenvarjo tai sateenvarjo on välttämätön, jos joudut sateeseen.