Pariisin parhaat näköalapaikat ja niiden näkymät

Tässä on kymmenen paikkaa, joista on parhaat näkymät Pariisiin, valon kaupunkiin.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Pariisin parhaat näköalapaikat ja niiden näkymät

Pariisi auringonlaskun aikaan | ©Luca Micheli

Pariisissa on niin paljon nähtävää, että on parasta tietää, mistä etsiä. Tässä postauksessa kerron sinulle kymmenestä pakollisesta paikasta, joista voit nauttia ainutlaatuisista näkymistä. Jos haluat tietää, mistä voit ottaa parhaat panoraamakuvat kaupungista tai mistä voit ottaa unohtumattoman matkamuiston, lue eteenpäin!

Tästä listasta löydät turistinäköalapaikkoja ja muita piilotetumpia paikkoja, paikkoja, joissa voit nauttia korkeuksista tai maanpinnan tasolta, muistomerkeiltä tai ulkoilmassa. Yhteistä niille kaikille on se, että ne tarjoavat ainutlaatuisen ja upean näkymän yhteen maailman kauneimmista kaupungeista. Nauti niistä kaikista!

1. Eiffel-torni: ensimmäinen kerros ja huippu

Näkymä tornista| ©Chris Yunker
Näkymä tornista| ©Chris Yunker

Eiffel-torni on Pariisin tunnetuin monumentti, jota et voi missään nimessä jättää väliin, kun matkustat Ranskan pääkaupunkiin. Se on 324 metriä korkea ja tarjoaa myös kaksi vertaansa vailla olevaa näköalapaikkaa, joista on näkymät kaupunkiin.

Voit nauttia Eiffel-tornin näköaloista nousemalla hissillä ensimmäiseen kerrokseen (tornin "jaloissa" on hydraulisia hissejä) tai nousemalla ylös kävellen. Portaita on kuitenkin melko paljon: tarkalleen ottaen 704. Mielestäni jokainen niistä on sen arvoinen.

Tornin ensimmäisestä kerroksesta avautuvaa näkymää ei voi olla huomaamatta: se on 115 metriä korkea ja niin suuri, että sen voi jakaa jopa 1600 ihmisen kanssa. Sieltä 360º näkymä kaupunkiin on henkeäsalpaava. Varmistaaksesi, ettet missaa mitään, voit palkata oppaan, joka kertoo sinulle kaikki tiedot ja anekdootit Eiffel-tornista.

Jos olet jo nauttinut ensimmäisen kerroksen näköalapaikasta, on todennäköistä, että kehosi kaipaa vielä lisää korkeutta. Älä huoli, olet täydellisessä paikassa! Eiffel-tornissa on toinen näköalatasanne aivan huipulla: tornin huipulla voit nauttia näköalasta ravintola Le Jules Vernestä.

Paikassa on vaikuttava ikkuna, josta on näkymät kaupunkiin. Siellä on myös pieni baari, jossa tarjoillaan samppanjaa... se on tyypillinen paikka kosinnoille. Jos jäät sinne hetkeksi sesonkiaikana, palaat kotiin varmasti näkymien lisäksi myös rakkaustarinan kera.

Tämän toisen näköalapaikan korkeus on 276 metriä. Vaikka se on hieman kapeampi kuin ensimmäinen, voit silti jakaa näkymät 400 ihmisen kanssa samaan aikaan. Näistä näkymistä nauttiaksesi voit päättää syödä Eiffel-tornin ravintolassa, mutta voit myös yksinkertaisesti maksaa pääsymaksun, jotta pääset ylös ja voit nauttia näköalatasanteesta. Hissillä Eiffel-tornin huipulle nouseminen maksaa noin 26 € ja portaita pitkin noin 20 €.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Missä se sijaitsee: Se sijaitsee Champ de Marsilla. Eiffel-tornille on erittäin helppo päästä, sillä se näkyy helposti ympäröivältä alueelta. Se on myös erittäin hyvien yhteyksien päässä Pariisin julkisista liikennevälineistä.
 • Aukioloajat: Joka päivä klo 09:30-22:45.
 • Hinta: Hissi ensimmäiseen kerrokseen maksaa noin 17 €. Voit myös mennä portaita, jolloin sisäänpääsymaksu on noin 10 €.
 • Varaukset: Voit tehdä varauksen joko verkossa (suosittelen tekemään sen, jotta vältät jonot ja tuhlaat aikaa matkallasi) tai mennä lipunmyyntipisteeseen. Suosittelen varaamaan lipun oppaan kanssa, jotta pääset nauttimaan täydestä kokemuksesta.

Varaa lippu Eiffel-torniin

2. Quai du Branly -museon näköalapaikka

Quai du Branly -museo| ©PaisajismoDigital
Quai du Branly -museo| ©PaisajismoDigital

Musée du Quai du Branly tarjoaa kävijöille valikoiman ei-länsimaista taidetta, jossa on teoksia Oseaniasta, Amerikasta, Aasiasta ja Afrikasta. Se sijaitsee Seinen rannalla, lähellä Eiffel-tornia.

Sen lisäksi, että sieltä löytyvät esineet ovat erittäin mielenkiintoisia (soittimista tekstiileihin), suosittelen nauttimaan rakennuksesta ja erityisesti ylimmän kerroksen näköalatasanteelta avautuvista näkymistä. Siellä voit syödä lounasta tai päivällistäja nauttia yhdestä parhaista näkymistä Eiffel-tornille.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Missä se sijaitsee? 37 Quai Branly. Voit tulla sisään myös 218 rue de l'Universitén kautta.
 • Aukioloajat: klo 10.30-19, paitsi torstaisin, jolloin se on avoinna klo 22.00 asti. Maanantaisin suljettu.
 • Hinta: Museon sisäänpääsy maksaa noin 10 euroa. Ravintolan aterioiden hinta riippuu tietysti siitä, mitä tilaat, vaikka paikka ei olekaan halpa.
 • Varaukset: Jos haluat syödä siellä lounasta tai illallista, kannattaa tehdä varaus.

Varaa yksityinen kiertoajelu Pariisissa

3. Montparnassen tornit

Näkymä Montparnassen torneista| ©Guilhem Vellut
Näkymä Montparnassen torneista| ©Guilhem Vellut

Se on Pariisin toiseksi korkein rakennus, joten kuvittele näköalat. Se sijaitsee 14. arrondissementissa (Pariisin kaupunginosat on numeroitu), ja sen näköalatasanteelta näet viereisen Eiffel-tornin, Invalidit, Montmartren, Sacré Coeurin basilikan, Latinalaisen korttelin...

Näköalatasanne on 59. kerroksessa, 210 metrin korkeudessa, ja sieltä avautuu 360º:n näkymä kaupunkiin. Hissien sanotaan olevan Euroopan nopeimpia. Nousu kestää 18 sekuntia.

Talvella on jäätävän kylmä, mutta näkymät korvaavat sen. Kerroksessa aivan alapuolella on myös kahvila, jossa voit pitää tauon ja suojautua pariisilaiselta kylmyydeltä.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Missä: Rue de l'Arrivée.
 • Aukioloajat: Voit nauttia Montparnasse-tornista kaikessa rauhassa: 360 Café (Pariisin korkein panoraamabaari) on avoinna yhteen asti yöllä. Tornissa on myös ravintola (Le Ciel de Paris), joka sulkeutuu klo 23.00.
 • Hinta: Noin 23 € aikuisilta, 9 € alle 11-vuotiailta lapsilta. Sisäänpääsy sisältyy Paris Pass -korttiin.
 • Varaukset: Voit ostaa lipun verkossa.

Varaa liput Montparnassen torniin

4. Sacré-Coeur-basilikan portaat

Näkymä Sacré-Coeur-basilikasta| ©Carlos Pinto
Näkymä Sacré-Coeur-basilikasta| ©Carlos Pinto

Kun vierailet Sacré-Coeur-basilikassa, älä unohda kääntyä, kääntää hetkeksi selkäsi muistomerkille ja nauttia Pariisin näköalasta.

Basilika on yksi Pariisin tärkeimmistä muistomerkeistä, mutta sen sijainti kukkulalla (Montmartren kukkulalla) tekee siitä myös upean näköalapaikan, josta voit nauttia horisonttiin asti ulottuvasta Pariisin näkymästä.

Korkeus on noin 130 metriä kaupungin yläpuolella, ja se on ilmainen, voit jäädä sinne nauttimaan näkymistä niin kauan kuin haluat. Suosittelen nousemaan ylös auringonlaskun aikaan, sillä auringonlasku basilikan portailta on unohtumaton. Joskus myös katumuusikot antavat oman panoksensa ja tekevät vierailusta vieläkin erikoisemman.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Missä: 35 rue du Chevalier de la Barre, Montmartren kaupunginosassa.
 • Aukioloajat: Näköalapaikka sijaitsee basilikan ulkopuolella, joten voit vierailla siellä milloin haluat. Basilikalla on aukiolo- ja sulkemisaikoja: joka päivä klo 6.00-22.30.
 • Hinta: Basilikaan on vapaa pääsy. Myös näköalapaikalle pääseminen on ilmaista.
 • Varauksen tekeminen: Ei, näköalapaikalle on vapaa pääsy. Suosittelen, että hyödynnät vierailusi Basilikassa ja Montmartrella nauttimalla näköalasta.

Varaa kiertoajelu Montmartrelle ja Sacre Coeuriin

5. Riemukaaren terassi

Riemukaaren terassilta| ©Guilhem Vellut
Riemukaaren terassilta| ©Guilhem Vellut

Älä jätä väliin panoraamanäkymää Riemukaaren huipulta

. Tämä monumentti sijaitseekaupungin keskustassa, aivan Pariisin kahdentoista tärkeimmän kadun yhtymäkohdassa. Riemukaari on yhtä vaikuttava: se on 22 metriä leveä, 45 metriä pitkä ja 50 metriä korkea.

Näiden 50 metrin huipulla on terassi, jolta voit katsella kaupunkia. Pääset sinne sisäpuolelta, jossa 286 askeleen kierreportaat vievät korkeimmalle kohdalle, jossa on näköalatasanne. Huipulta näet kaupungin vilinän ympärilläsi.

Huomautus: Jos haluat ottaa valokuvia tällä Pariisin näköalapaikkojen reitillä, on kiellettyä tuoda selfiekeppiä tai kameran jalustaa Riemukaaren muistomerkille.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Missä: Place Charles-de-Gaulle.
 • Aukioloajat: Monumentti on avoinna klo 10:00-21:45. Viimeinen sisäänpääsy on klo 21:45.
 • Hinta: Pääsymaksu on noin 13 euroa. Alle 18-vuotiaat lapset, vammaiset ja heidän saattajansa sekä 18-25-vuotiaat nuoret pääsevät ilmaiseksi. Myös sunnuntaisin sisäänpääsy on ilmainen.
 • Varaukset: Suosittelen, että ostat lippusi netistä, jotta voit varmistaa, että paikkoja on saatavilla haluamana ajankohtana.

6. Pompidou-keskuksen 6. kerros

Pompidou-keskus| ©Luis Tamayo
Pompidou-keskus| ©Luis Tamayo

Suosittelen vierailua Pompidou-keskuksessa sekä nykytaidenäyttelyiden että rakennuksen huipulla sijaitsevan näköalatasanteen vuoksi. Jos sinulla ei ole aikaa tutustua museoon, voit mennä suoraan 6. kerroksen terassille, jonne on vapaa pääsy.

Pompidou-keskuksen näköalatasanne on 46 metrin korkeudessa kaupungin keskustassa. Museon sisäänpääsyyn sisältyy käynti 5. kerroksen näköalatasanteella, mutta jos olet kiinnostunut vain näköaloista, voit mennä myös yksin ylös 6. kerroksen terassille.

Se on varmasti sen arvoista. Sieltä näet kaupungin sydämen: Seinen, Louvren, Notre Damen, Palais Royalen ja koko kapeiden katujen verkoston, joka tekee Pariisista unohtumattoman kaupungin.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Missä: Place Georges-Pompidou.
 • Aukioloajat: Museo on avoinna joka päivä paitsi tiistaisin. Aukioloajat ovat klo 10-23.
 • Hinta: Liput museoon maksavat noin 14 euroa, ja ne sisältyvät Paris PassParisPassiin. Joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina sisäänpääsy on ilmainen. Tällä lipulla pääset nauttimaan 5. kerroksessa sijaitsevasta näköalatasanteesta. Jos sinua kiinnostaa vain terassille meneminen, voit mennä yksin 6. kerrokseen.
 • Varaukset: Vaikka lippuja on saatavilla lipputoimistosta, suosittelen, että ostat lippusi netistä.

7. Puolustuskaari

Näkymä Arc de la Défense -kaarelta| ©Suresh /R
Näkymä Arc de la Défense -kaarelta| ©Suresh /R

Pariisin talouskeskuksessa sijaitsee Arc de la Défense. Olet varmasti nähnyt sen, jos olet käynyt katsomassa näkymää Riemukaarelta. Ranskassa se tunnetaan nimellä "Grand Arche de la Fraternité", ja sen 35 kerroksen huipulta (110 metriä korkealta) avautuu henkeäsalpaava näkymä kaupunkiin.

Kaaressa on muun muassa valokuvajournalismin museo, mutta voit mennä hissillä suoraan rakennuksen huipulle ja nauttia Pariisista ylhäältä päin. Näköalapaikka on nimeltään "La Promenade", ja se on avoin terassi, jolta näet monia Pariisin tunnetuimpia monumentteja, kuten Louvren.

Mielenkiintoisia tietoja

 • Missä: osoitteessa 1 Parvis de la Défense.
 • Aukioloajat: Aukiolopäivinä näköalatasanteelle pääsee klo 10.00-19.00. Viimeinen kiipeäminen tapahtuu klo 18:30. Tarkista päivämäärät heidän verkkosivustoltaan, sillä se ei ole aina avoinna yleisölle.
 • Hinta: Aikuiset maksavat noin 16 euroa ja alle 18-vuotiaat lapset noin 8 euroa.
 • Varaukset: Voit ostaa lipun paikan päältä, mutta suosittelen varaamaan ja tarkistamaan saatavuuden ennen lähtöä. Se ei ole kovin turistinen alue, ja monumentille on rajoitettu pääsy.

8. Galeries Lafayetten terassi

Galeries Lafayetten terassilta katsottuna| ©Guilhem Vellut
Galeries Lafayetten terassilta katsottuna| ©Guilhem Vellut

Katso Pariisin ylle ainutlaatuisen rakennuksen terassilta. Lähellä Place de l'Opéraa, Boulevard Haussmannin varrella sijaitseva Galeries Lafayette on klassikko vierailijoille, jotka haluavat viettää iltapäivän ostoksilla Pariisissa. Se on itse asiassa Euroopan suurin ostosalue.

Lisäksi tämä rakennus tarjoaa lisäetua: terassilta on näköalapaikka kaupungin ylle. Voit katsella ulos täysin ilmaiseksi, ostoksia ei tarvita. Sieltä näet Oopperan takajulkisivun, Sacré-Coeur-basilikan ja kaukana Eiffel-tornin siluetin.

Rakennus on myös vierailun arvoinen: se on julistettu historialliseksi monumentiksi. Vilkaise kupolia ja sen lasimaalauksia, se on uskomaton!

Mielenkiintoisia faktoja

 • Missä se sijaitsee? 40 Boulevard Haussmann.
 • Aukioloajat: maanantaista lauantaihin klo 10:00-20:00 ja sunnuntaisin ja juhlapyhinä klo 11:00-20:00.
 • Hinta: Rakennukseen on vapaa pääsy, ja terassi on avoinna yleisölle.
 • Varaukset: Ei, niin kauan kuin ostoskeskus on auki, voit tulla nauttimaan näköalapaikasta.

9. Saint Jacques -tornin korkein kohta

Näkymä Saint Jacques -tornista| ©Guilhem Vellut
Näkymä Saint Jacques -tornista| ©Guilhem Vellut

Jos vielä kaipaat korkeuksia, suosittelen kiipeämään Saint Jacques -torniin. Se on kaikki, mitä on jäljellä monumentista, johon se aikoinaan kuului, eli Saint-Jacques-de-la-Boucherien goottilais-flamettilaisesta kirkosta.

Kiipeäminen tornin huipulla sijaitsevalle näköalapaikalle on 300 askeleen harjoittelu, joka palkitaan: näköalat ovat uskomattomat. Huomaa, että kyseessä on kapea keskiaikainen rakennus. Jos et pidä suljetuista tiloista, portaat saattavat tuntua hieman ylivoimaisilta.

Rakennus on mielenkiintoinen myös muista syistä: siinä on pieni sääasema, ja se on yhden Compostelaan johtavan Pyhän Jaakobin reitin, Via de Toursin, lähtöpiste.

Mielenkiintoisia tietoja

 • Missä se sijaitsee: Place de la tour Saint-Jacques.
 • Aukioloajat: Perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-17.
 • Hinta: Pääsymaksu on noin 12 euroa.
 • Varaukset: Varaukset ovat välttämättömiä, sillä tälle näköalatasanteelle mahtuu kerrallaan vain 17 henkilöä.

10. Louis Vuitton -säätiön terassit

Louis Vuitton -säätiössä| ©acazorzi
Louis Vuitton -säätiössä| ©acazorzi

Vieraile yhdellä Pariisin vähemmän tunnetuista ja vähemmän ruuhkaisista näköalapaikoista: Louis Vuitton -säätiö on museo, joka sijaitsee ainutlaatuisessa rakennuksessa, jossa on useita terasseja, joilta on upeat näköalat. Voit hyödyntää tätä korkealla käyntiä tutustuaksesi rakennukseen sijoitettuihin nykytaiteen näyttelyihin.

Jos rakennus herättää huomiosi, se ei ole ihme. Sen on rakentanut Frank Gehry, sama arkkitehti, joka suunnitteli Bilbaon Guggenheim-museon. Kyseessä on lasista ja metallista rakennettu rakennus, joka on luonut valolla leikittelevän, hyvin erikoisen tilan valon kaupunkiin.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Missä: Osoite on Bois de Boulogne - 8 avenue du Mahatma Gandhi.
 • Aukioloajat: Museo on suljettu tiistaisin. Muina päivinä se on avoinna klo 12.00-19.00. Lauantaisin, sunnuntaisin ja juhlapyhinä aukioloaikoja pidennetään, jolloin se on avoinna klo 11.00-20.00.
 • Hinta: Pääsymaksu on noin 9 euroa.
 • Varaukset: Vaikka lipun voi hankkia lipunmyyntipisteestä, suosittelen varaamaan lipun turhien jonojen välttämiseksi.

Näistä näköalapaikoista saat käsityksen siitä, miten uskomaton kaupunki Pariisi on, mutta jos haluat tutustua kaupunkiin virtuaalitodellisuuden kautta, suosittelen Flyview Pass -kokemusta, jossa näet kaupungin ylhäältä päin. Voit valita yhden tai kaksi virtuaalitodellisuuskokemusta - nauti matkastasi!