Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Miten päästä Louvreen

Louvren museossa on se hyvä puoli, että se on helposti nähtävissä ja sijaitsee kaupungin keskustassa. Siitä huolimatta on hyvä tietää, millaisia liikennevaihtoehtoja sinulla on sinne pääsemiseksi.

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuuttia luettu

Miten päästä Louvreen

Näkymä Louvren museoon | ©Pixabay

Pariisi ei olisi Pariisi ilman Louvren upeaa museota, joka on vaikuttava ja yksi maailman suurimmista museoista. Louvren taidekokoelma ulottuu keskiajalta 1800-luvun puoliväliin. On kuitenkin yhtä tärkeää tietää, miten sinne pääsee, joten tässä postauksessa kerrotaan, miten museoon (rue de Rivoli, 75001, Pariisi) pääsee eri tavoin.

Louvressa on kaksi tärkeintä asiaa, jotka on hyvä tietää: Ensiksi, liikenneväline, jolla pääset museoon. Toiseksi museon eri ovet tai sisäänkäynnit, joilla museo vastaanottaa kävijöitä. Tästä huolimatta aloitetaan!

Miten pääset Louvren museoon metrolla?

Metro Pariisissa| ©FranceHouse
Metro Pariisissa| ©FranceHouse

Metrolla matkustaminen museoon on yksi suositeltavimmista vaihtoehdoista, sillä se yhdistää kadehdittavalla tavalla kaikki kaupungin osat. Pääset museoon millä tahansa metroasemalla ja nouset linjalle 1 tai 7, jotka molemmat kulkevat Palais Royal-Musée du Louvren asemalle.

Pyramidesin asema, jossa linja 14 pysähtyy, on myös hyvä vaihtoehto, vaikka museon sisäänkäynnille on lyhyt 500 metrin kävelymatka, jonka voit hyödyntää näkemällä Eiffel-tornin kaukaa ja tarkkailemalla Seinen varrella kulkevia lepakkobusseja ja risteilyaluksia.

Paris Passinhaltijoilla on etuoikeus päästä museoon suoraan Palais Royalin asemalta.

Osta lippuja Louvre-museoon

Miten pääset Louvren museoon RERillä?

Pariisi RER| ©Rob Dammers
Pariisi RER| ©Rob Dammers

Jos olet Pariisin lentokentällä tai muualla kaupungin ulkopuolella, viisain tapa päästä Pariisiin on käyttää RER-junaa (Pariisin esikaupunkijunajärjestelmä). Tässä tapauksessa sinun on otettava linja C ja pysähdyttävä Musée d'Orsayn asemalla, joka on noin 800 metrin päässä museon pyramidista.

Tämä kuljetus on myös hyödyllinen, jos tulet Versaillesin palatsista. Tällainen "juna" yhdistää kaupungin päädyt ja keskustan. Lisätietoja tästä liikennevälineestä saat tällä virallisella verkkosivustolla.

Osta lippuja Louvre-museoon

Miten päästä Louvren museoon bussilla?

Pariisin kaupunkibussi linja 82| ©Les Chatfield
Pariisin kaupunkibussi linja 82| ©Les Chatfield

Yksi Louvren museoon bussilla matkustamisen eduista on se, että useat linjat vievät sinut suoraan pyramidin sisäänkäynnille, joten pääset sinne mahdollisimman nopeasti. Museon lähellä kulkevat seuraavat linjat: 21, 24, 27, 39, 68, 69, 48, 72, 81 ja 95.

Ei ole myöskään huono idea ottaa Pariisin turistibussi, sillä riippumatta siitä, millä pysäkillä pysähdyt, se vie sinut suoraan museon sisäänkäynnin luo. Lisäksi näet matkan varrella joitakin kaupungin tunnusomaisimpia nähtävyyksiä.

Tärkeimmät asemat ovat Place du Carrousel, joka on vain 100 metrin päässä Pyramidin sisäänkäynniltä, ja Palais Royal Musée du Louvre, joka on vain 200 metrin päässä Pyramidista. Kiinnitä siis huomiota pysäkkien nimiin.

Osta lippuja Louvre-museoon

Miten päästä Louvren museoon Batobussilla?

BatoBus| ©Andy Blackledge
BatoBus| ©Andy Blackledge

On sanottava, että se ei ole kaikkein halvin kulkuväline, sillä ne, jotka käyttävät tätä kulkuvälinettä, nauttivat enemmän Seinäjoen varrella kulkevasta matkasta kuin pääsevät määränpäähänsä. Joka tapauksessa siitä voi olla hyötyä museoon pääsemiseksi, jos poistut laivasta François-Mitterrandin laiturilla olevalla Louvre-pysäkillä.

Louvre Batobusin pysäkki on Pont Royalin ja Pont du Carrouselin puolivälissä. Koska se on suorempi, sinun tarvitsee kävellä vain noin 300 metriä päästäksesi pyramidille.

Tätä liikennevälinettä voi käyttää rajattomasti 24 tai 48 tunnin ajan, ja voit nousta kyytiin ja poistua kyytiin millä tahansa sen 9 asemasta.

Miten päästä Louvreen pyörällä

Vélib-polkupyörät| ©I, Rcsmit
Vélib-polkupyörät| ©I, Rcsmit

Vaikka on totta, että kaikki eivät halua käyttää tätä liikennevälinettä, ei pidä unohtaa, että pyöräily on myös vaihtoehto (ja vieläpä erittäin edullinen sellainen).

Julkinen polkupyörävuokrauspalvelu velib voi auttaa sinua tässä asiassa, sillä epäilen suuresti, ettet lähde Pariisiin polkupyörän kanssa. Keskimääräiset vuokrahinnat ovat seuraavat:

  • 5€ vastaa 24 tunnin palvelua
  • 20€ 3 päivän palvelusta

Varaa pyöräretki Pariisissa

Louvren museon eri sisäänkäynnit/portit

Sisäänkäynti Pyramidin kautta museoon| ©Alex Holyoake
Sisäänkäynti Pyramidin kautta museoon| ©Alex Holyoake

Museossa, jossa käy vuosittain yli 8 miljoonaa ihmistä, ei voi olla vain yhtä sisäänkäyntiä. Tässä valtavassa ja kuuluisassa museossa on useita sisäänkäyntejä, joista jokaisella on erilaiset olosuhteet, ominaisuudet ja sijainti. Siksi on tärkeää tietää Louvren museon aukioloajat ja myös se, mistä ovesta sisään pääsee.

Carrousel du Louvre- Nopein sisäänkäynti

Carrousel du Louvre on ehkä paras sisäänkäynti Louvreen, sillä siellä on lyhyimmät odotusaika.

Carrousel on maanalainen sisäänkäynti, joka yhdistää museon ostoskeskukseen ja sen suureen valikoimaan kauppoja Louvren lähellä ja ravintoloita Louvren läheisyydessä.

Se on loistava paikka ostoksille tai lounaalle, jossa on laaja valikoima kohtuuhintaisia ruokia ja kauppoja, joissa on monenlaisia tuotteita. Voit jopa syödä aamiaista tai lounasta ostoskeskuksessa ennen museoon menoa. Puhumattakaan siitä, että itse ostoskeskus oli museon tai entisen palatsin jatke, joten jos katsot kattoja ja Carrouselin sisäänkäynnin lähellä olevia alueita, näet paljon taiteellista ilmettä.

Carrousel du Louvren sisäänkäynti sijaitsee osoitteessa 99 rue de Rivoli. Pääset Carrousel du Louvreen Palais Royal-Musée du Louvren metroasemalta linjoilla 1 ja 7 tai voit kävellä suoraan Rue de Rivolia pitkin.

Pyramidi - Vilkkain sisäänkäynti

Pyramidi on Louvren pääs isäänkäynti, ja siksi se on yleensä myös museon vilkkain sisäänkäyntipaikka. Jos et ole ostanut lippuja etukäteen ja olet sesonkiaikana, saatat joutua odottamaan pitkään (jopa 3 tuntia).

Vaikka olisit ostanut lipun etukäteen, saatat joutua odottamaan pidempään kuin haluaisit. Jos siis olet päättänyt nähdä pyramidin, suosittelen nopeaa kävelyä palatsin sisäpihan läpi ja valokuvan ottamista silmiinpistävän lasisen sisäänkäynnin edessä , ennen kuin suuntaat toiseen, vähemmän ruuhkaiseen sisäänkäyntipisteeseen.

Kristallipyramidissa on neljä eriväristä linjaa:

  • Keltainen linja: vierailijoille, joilla on erikoiskortti, kuten vuosittainen vierailijakortti tai turistikortti.
  • Oranssi viiva: Kävijöille, joilla ei ole lippua (kannattaa tutustua museon sisäänpääsymaksuihin).
  • Vihreä linja: kävijöille, joilla on liput tiettyyn aikaan.
  • Sininen linja: Vammaisille, raskaana oleville naisille tai liikuntarajoitteisille vierailijoille.

Porte des Lions - piilotettu sisäänkäynti

Carrousel du Louvren lisäksi Louvren sisäänkäynti Porte des Lions -portista on luultavasti yksi parhaista vaihtoehdoista välttää pitkät odotusajat museoon pääsemiseksi.

Porte des Lions -sisäänkäynti on myös lähin sisäänkäynti Mona Lisalle, joten jos aiot keskittyä Louvressa Da Vincin salaperäisen naisen ympärille, tämä sisäänkäynti on sinulle sopiva.

Se, että se on vähän tunnettu sisäänkäynti, johtuu pääasiassa sen ulkonäöstä ja sijainnista. Sillä ei ole mitään tekemistä niiden arvokkaiden kristallien kanssa, jotka muodostavat pääsisäänkäynnin pyramidin. Jos siis tarkoituksenne ei ole ottaa kuvaa pyramidista, vaan päästä sisään mahdollisimman pian, suosittelen tätä ovea.

Porte des Lions Louvren sisäänkäynti on museon eteläpäässä, joka kulkee Seinen suuntaisesti ja johtaa suoraan veistososastolle.

Porte de Richelieu - Ryhmävaihtoehto

Porte de Richelieun sisäänpääsy Louvreen on varattu ryhmille tai jäsenkortin omaaville Louvren kävijöille.

Jos kumpikaan näistä kategorioista ei koske sinua, sinun on valittava toinen sisäänkäynti, jotta pääset museoon. Jos näin on, huomaa, että sisäänkäynti sijaitsee Passage Richelieun varrella, pyramidin pohjoispuolella olevalla kadulla, joka yhdistää palatsin sisäpihan Rue de Rivoliin.

Jos haluat osallistua ryhmäkierrokselle Louvreen, voit varata paikkoja Louvren viralliselta verkkosivustolta. Sinulla on mahdollisuus osallistua Louvren kierrokselle Louvren virallisen oppaan johdolla tai voit vuokrata oman oppaan ja varata ajan museoon tutustumista varten.

Vinkkejä ennen Louvren museoon menoa

Kierros Louvressa| ©vasse nicolas,antoine
Kierros Louvressa| ©vasse nicolas,antoine

Paras tapa vierailla Louvren museossa on olla menemättä sinne Pyramidin sisäänkäynnin kautta!
Jos haluat ottaa kuvia Pyramidista, poistu museosta tämän sisäänkäynnin kautta, mutta älä mene sisään Pyramidin sisäänkäynnin kautta - sisäänkäynnillä on lähes aina ihmisiä ja jonot ovat erittäin pitkiä!

Ennen museoon menoa suosittelen, että tiedät, missä sinua kiinnostavat teokset sijaitsevat. Museo on valtava, ja on aivan liian helppoa eksyä niin monien häiriötekijöiden, huoneiden, maalausten, veistosten... Puhumattakaan siitä, jos museoon mennään ruuhka-aikaan tai kesällä Pariisissa. Tätä varten olisi parasta, että sinulla olisi Louvren kartta, jotta tiedät, missä kukin teos sijaitsee ja mistä sisäänkäynnistä pääset sisään.

On myös viisasta ottaa opastettu kierros Louvressa, jolloin vierailun kesto ja laatu ovat osittain mukana olevan oppaan hallinnassa. Puhumattakaan siitä, että opastetun kierroksen lipulla sinulla on paremmat mahdollisuudet olla odottamatta niin kauan jonossa.

Älä kävele. Se saattaa kuulostaa hieman liioitellulta, mutta sillä on merkityksensä. Louvre on valtava, ja vietät paljon aikaa jaloillasi ja kävellen sen valtavissa saleissa, joten on viisasta saapua paikalle levänneenä ja virkeänä.

Osta lippuja Louvre-museoon