Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Pariisin parhaat kaupunginosat: tutustu niihin kaikkiin

Pariisi on ehtymätön kaupunki, jonka monet kaupunginosat ovat täynnä nähtävää. Tässä ovat Ranskan pääkaupunkiin suuntautuvan vierailun pakolliset nähtävyydet.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Pariisin parhaat kaupunginosat: tutustu niihin kaikkiin

Notre Dame Pariisissa | ©Hannah Reding

Pariisi on kaupunki, jonka kaduilla ja kaupunginosissa on lukematon määrä viehätystä. Ranskan pääkaupungissa on 20 kaupunginosaa eli arrondissementtia. Monet niistä ovat aitoja mikrokosmoksia, joilla on oma tunnelmansa ja kaupunkielämänsä. Jotkin niistä ovat jo myyttisiä, erityisesti siksi, että ne ovat esiintyneet lukuisissa elokuvissa ja romaaneissa. Tarkoitan esimerkiksi Montmartrea, Les Hallesia, Le Marais'ta... ja monia muita!

Esittelen teille Pariisin mielenkiintoisimmat kaupunginosat, joita ei voi jättää väliin. Näiden tietojen avulla voit itse asiassa suunnitella vierailusi Ranskan pääkaupunkiin paljon paremmin. Määrittelemällä, mihin Pariisin osa-alueisiin haluat tutustua syvällisemmin, voit ottaa kokemuksestasi kaiken irti. Jos haluat saada paremman yleiskuvan siitä, mitä kaupungilla on tarjottavanaan, tutustu postaukseemme siitä , mitä Pariisissa kannattaa nähdä ja tehdä.

1- Montmartren alue

Montmartren kaupunginosa| ©Ed Webster
Montmartren kaupunginosa| ©Ed Webster

Aloitamme yhdestä Pariisin legendaarisimmista paikoista: Montmartren kaupunginosasta. Montmartre on historiallisesti kuuluisa siitä, että se on ollut yksi Pariisin boheemin ja taiteellisen elämän keskuksista, ja se on hyvä lähtökohta tutustua pariisilaiseen elämäntapaan jo kauan ennen kuin Amélie-elokuva teki siitä suositun!

Yksi alueen nähtävyyksistä (ja yksi sen ikoneista) on epäilemättä Sacre Coeurin basilika. Se on 1800-luvun lopulla rakennettu monumentti, joka on myös yksi kaupungin symboleista.

Ja kuinka voisimme olla mainitsematta toista sen kuuluisinta paikkaa: Moulin Rougea. Myyttinen 1800-luvun kabaree, joka tarjoaa nykyään myös erilaisia esityksiä, vaikkakin ilman sitä ilkikurisuutta, joka teki siitä aikoinaan kuuluisan. Se on kuitenkin yksi Pariisin ehdottomista pakollisista nähtävyyksistä. Jos olet kiinnostunut vierailemaan siellä, löydät kaikki tiedot siitä , miten voit ostaa lippuja Moulin Rougeen täältä. Se ei todellakaan sovi kaikille, joten jos matkustat lasten kanssa, suosittelen tätä artikkelia siitä , mitä nähdä Pariisissa lasten kanssa.

Varaa opastettu kierros Montmartrelle

2 - Saint Germainin alue

Saint Germainin kaupunginosa| ©FRANCO600D
Saint Germainin kaupunginosa| ©FRANCO600D

Epäilemättä yksi taiteellisimmista kaupunginosista, mutta ei suinkaan boheemi, vaan pikemminkin tyylikäs ja komea. Tämä on kahviloiden ja kokoontumisten Pariisi, jossa vaahtoavan kahvin äärellä voi perustaa kirjallisen liikkeen tai laatia perustuslain perusperiaatteet.

Näin ainakin kertoo legenda, joka liittyy yhteen sen kuuluisimmista kahviloista, La Procopeen. Paikka, joka sattuu olemaan Pariisin vanhin kahvila ja jossa ovat vierailleet niinkin merkittävät asiakkaat kuin Benjamin Franklin ja Thomas Jefferson. Se ei kuitenkaan ole ainoa legendaarinen kahvila, jossa voit vierailla. Voit vierailla muun muassa seuraavissa:

 • Café des Flore;
 • Café des Deux Magots.

Voit myös kuljeskella kaduilla ja nauttia kauniista rakennuksista sekä merkittävistä muistomerkeistä, kuten Saint Sulpicen kirkosta (kuuluisa Da Vinci -koodista) ja Saint Germain Des Présin luostarista. Viimeksi mainittu muistomerkki ihastuttaa sinua, jos pidät historiasta (6. vuosisadalla rakennettu kirkko on kaupungin vanhin) tai kulttuurista yleensä (sinne on haudattu filosofi Descartes).

.

3 - Les Halles

Nykytaiteen Georges Pompidou -keskus.| ©Christian del Puerto
Nykytaiteen Georges Pompidou -keskus.| ©Christian del Puerto

Yksi kaupungin keskeisimmistä kaupunginosista, joka oli vielä muutama vuosi sitten tärkeä muinaisten keskiaikaisten markkinoiden sijaintipaikka. Nykyään tämä erillisalue on korvattu kauniilla puutarhalla, joka ihastuttaa sinua ja tarjoaa sinulle rauhallisen ympäristön, jossa voit levätä kävelystäsi.

Kulttuuri ei ole vieras tässäkään kaupunginosassa. Itse asiassa voit vierailla "La Cité de l'Eiffel-torniin", joka on kuuluisa siitä, että se on ollut kahden Ranskan historian ja kulttuurin keskeisen persoonallisuuden, Molièren ja Richelieun, kastepaikka 1600-luvulla.

Georges Pompidoun nykytaiteen keskus

Mutta jos taide ja erityisesti nykytaide on sinun juttusi, Les Halles on yksi tärkeimmistä vierailukohteistasi Pariisissa. Täältä löydät . Epäilemättä yksi maailman kattavimmista ja suosituimmista museoista, joka on omistettu tälle taiteen aikakaudelle. Täällä voit ihailla seuraavien taiteen nerojen teoksia:

 • Miró
 • Picasso
 • Duchamp
 • Mattisse

Ja monia, monia muita!

4 - Le Marais

Marais| ©bournvillebaggie
Marais| ©bournvillebaggie

Erittäin tyylikäs kaupunginosa, sillä se oli vuosisatojen ajan Pariisin aateliston ja yläluokan asuinalue. Tämä johtuu osittain sen kuuluisasta joka antoi arvovaltaa ja merkitystä tälle alueelle, joka oli alun perin suoalue (espanjaksi sen nimi tarkoittaa "suota").

Jos olet kirjallisuuden ystävä, et voi jättää väliin Victor Hugon, Les Miserables -elokuvan kuolemattoman kirjailijan, tai Notre Dame de Paris -teoksen taloa, joka sijaitsee aivan Place des Vosges -aukiolla.

Parasta Le Marais'ssa on kuitenkin kävellä sen kaduilla. Koska se on ollut yksi Pariisin aateliston asuinkeskuksista, se takaa kävelyn täynnä poikkeuksellisia arkkitehtonisia teoksia. Nykyään tällä alueella on vahva homoyhteisö, joten sen ilmapiiri on täysin homoystävällinen lukuisissa pubeissa, yökerhoissa ja kabareissa.

5 - Latinalainen kortteli

Luxemburgin puutarha| ©Juanedc
Luxemburgin puutarha| ©Juanedc

Yksi pääkaupungin vilkkaimmista alueista, pitkälti siksi, että se on perinteisesti ollut Pariisin opiskelijakortteli. Itse asiassa sen nimi "Latinalainen" tulee latinasta, jota puhuttiin tässä kaupunginosassa niin paljon, koska se oli Sorbonnen pääkieli.

Nykyään se on, kuten sanoin, vilkas paikka täynnä kahviloita, elokuvateattereita, teattereita ja vilkasta yöelämää. Mutta siellä on myös nähtävyyksiä, jotka sopivat erinomaisesti päivällä tapahtuvaan tutustumiseen. Tässä muutamia kohokohtia:

 • Luxemburgin palatsi ja puutarhat
 • Pantheon
 • Sorbonnen yliopisto
 • Saint Michelin aukio
 • Legendaarinen Shakespeare And Companyn kirjakauppa.

Mielenkiintoista on, että se on yksi Pariisin keskustan alueista, jossa hinnat ovat edullisimmat. Tämä ei tarkoita sitä, että ne olisivat halpoja, vaan yksinkertaisesti sitä, että ne eivät ole yhtä korkeita kuin muille lähialueille tyypilliset hinnat. Tämä on hyvä uutinen, jos otamme huomioon, että täältä löytyy kuuluisia yksi parhaista paikoista syödä tyypillisiä crêppejä.

6 - Observatorion alue

Pariisin katatombit| ©MykReeve
Pariisin katatombit| ©MykReeve

Seinen vasemmalla rannalla sijaitseva paikka, joka on kuuluisa siitä, että siellä sijaitsee Pariisin tähtitieteellinen observatorio, joka vihittiin käyttöön 1600-luvulla. Tilat, kuten Parc de Montsouris, ovat myös mielenkiintoinen nähtävyys, sillä se on rauhallinen paikka levätä ja pitää taukoa. Alueen voimakkain nähtävyys on kuitenkin sen katakombit, joista kerron alla.

Pariisin katakombit

Nimestään huolimatta kyseessä ei ole kristillinen katakombi, jonka tyyliä voi ihailla Roomassa. Se oli itse asiassa kaivos roomalaisaikana, mutta paljon myöhemmin, 1700-luvulla, siitä tuli hautausmaa.

Tämä uusi toiminto on tehnyt siitä sen, mikä se on nykyään: 6 miljoonan luurangon kivikammio, jossa on jopa 800 metrin pituisia käytäviä, jotka ovat täysin luiden peitossa. Epäilemättä yksi karmivimmista (ja samalla kiehtovimmista) vierailuista, jonka voit tehdä Pariisissa.

Kuten huomaat, monet Pariisin nähtävyydet ovat levittäytyneet Seinen molemmille puolille, mikä voi tarkoittaa, että joudut liikkumaan tehokkaasti. Tämän vuoksi suosittelen ottamaan selvää , miten Pariisissa voi liikkua.

7 - Tuileriesin alue

Tuileriesin puutarha| ©Roland Turner
Tuileriesin puutarha| ©Roland Turner

Yksi Pariisin suosituimmista ja vilkkaimmista kaupunginosista. Ei ole yllättävää, että se on yksi Ranskan pääkaupungin ikonisimmista nähtävyyksistä. Tässä muutamia tärkeimpiä niistä:

 • Place de la Concorde
 • Tuileries-puutarha
 • Kuninkaallisen palatsin puutarha
 • Madeleinen kirkko
 • Garnierin palatsi
 • Place Vendôme

Ei pidä myöskään unohtaa kulttuuriherkkuja. Musée d'Orsay, joka on omistettu impressionistiselle maalaustaiteelle, ja tietenkin yksi kaupungin jalokivistä: Louvre-museo. Paikka, joka ansaitsee yksityiskohtaisen selityksen.

Louvre-museo

Todennäköisesti maailman täydellisin museo. Sen seinillä on aarreaitta muutamien maalaustaiteen mestariteosten lisäksi (kuten Da Vincin La Gioconda). Siellä on myös veistoksia, kultasepänteoksia, keramiikkaa... Ja tunnetuin: sen egyptiläisen taiteen kokoelma, joka on yksi maailman parhaista (ellei paras). Lyhyesti sanottuna, tämä on kaikki se perintö, jonka voit löytää sisältä:

 • Muinaista taidetta idästä
 • Egyptin taide
 • kreikkalaista, etruskilaista ja roomalaista taidetta
 • islamilainen taide
 • veistoksia kaikilta aikakausilta ja tyyleiltä
 • Maalauksia kaikilta aikakausilta ja kulttuureista
 • Koristeellinen taide, kuten kuvakudokset, korut, huonekalut, kellot ja paljon muuta.

Kuten voitte kuvitella, Louvren koko tarjonta on mahdotonta nähdä yhdellä vierailulla. Jotta saisit kaiken irti vierailustasi tässä museossa, suosittelen vuokraamaan opastetun kierroksen, joka vie sinut olennaisen äärelle. Tosin ehkä parasta on ottaa itse selvää , kuinka kauan Louvren katsominen kestää, ja päättää tämän tiedon perusteella, mikä sinua kiinnostaa eniten. Ja jos matkustat lastesi kanssa etkä halua luopua museon kaunottariin tutustumisesta, älä jätä väliin näitä vinkkejä siitä, miten Louvressa voi vierailla lasten kanssa.

Varaa liput Louvreen

8 - Ile de la Citén alue

Notre Dame| ©Adrienn
Notre Dame| ©Adrienn

Tämä kaupunginosa on Pariisin sydän. Erityisesti historiallisesti, sillä juuri tällä Seinen saarella kaupungin historian ensimmäiset asutukset tapahtuivat. Sen asema kaupungin perustamiskeskuksena on merkinnyt sitä, että osa sen suurimmista symboleista, erityisesti uskonnollisista symboleista, sijaitsee täällä. Niiden joukossa on Notre Damen katedraali, jota käsittelen muutamassa kappaleessa. Olisi kuitenkin epäreilua olla korostamatta näitä muita viehätyksiä:

 • Sainte Chapelle;
 • Oikeuspalatsi;
 • Kukkamarkkinat.

Suosittelen, ettet jätä Sainte Chapellea väliin. Se on Notre Damen kanssa tasavertainen goottilainen monumentti. Tämä kappeli rakennettiin 1200-luvulla kuningas Saint Louis'n käskystä, ja sen seinissä on niin paljon lasimaalauksia, ettei mikään alkuperäinen goottilainen rakennus ole sen jälkeen saavuttanut vertaistaan. Sen sisätiloihin astuminen merkitsee kirjaimellisesti värivalojen tulvimista.

Notre Damen katedraali

Notre Dame on yksi maailman kuuluisimmista temppeleistä. Monien mielestä se on kaikkein täydellisin ja parhaiten viimeistelty goottilainen katedraali. Tämä on makuasia, vaikka sen seinien sisällä on epäilemättä tapahtunut joitakin Euroopan tärkeimpiä taiteellisia tapahtumia. Eikä vain arkkitehtuurin, vaan myös teologian, musiikin... Luettelo olisi loputon.

Katedraali rakennettiin 1300-luvulla loistavaan goottilaiseen tyyliin, vaikka muita elementtejä lisättiin myöhemmin. Esimerkiksi kuuluisat vesipeltipojat, jotka ovat peräisin 1800-luvun jälleenrakentamisesta.

Pariisissa on myös vähän miellyttävämpää kuin kuljeskella Notre Damen ympärillä ja nauttia Seinen näkymistä. Vain yksi vinkki: yritä päästä Île de la Citén saarelle Pont Neufilta, joka on toinen Pariisin ikonisista rakennelmista. Kivisillalta avautuvat romanttisimmat näkymät joelle.

9 - Trocadero

Odottamassa nousua| ©gckwolfe
Odottamassa nousua| ©gckwolfe

Trocadero on toinen Pariisin ikoninen osa. Erityisesti se isännöi seuraavia nähtävyyksiä:

 • Trocaderon puutarhat
 • Champ de Mars
 • Eiffel-torni

Tämä on erittäin tyylikäs alue, joka on täynnä hienoa arkkitehtuuria, diplomaattirakennuksia ja museoita. Mutta jos se erottuu jostain, se tarjoaa yhden parhaista näkymistä Eiffel-tornille, Pariisin ja koko Ranskan keskeiselle symbolille.

Eiffel-torni

Rautarouva rakennettiin vuoden 1889 maailmannäyttelyä varten. Siitä ei kestänyt kauan, ennen kuin siitä tuli yksi Pariisin symboleista. Nykyään se on jopa yksi maailman suosituimmista muistomerkeistä.

Sillä on varmasti ominaisuuksia, jotka oikeuttavat tällaiseen maineeseen. Sen 300 metrin korkeus ja 10 000 tonnin paino ovat insinööritaidon ihme, erityisesti sen arkkitehdin Gustave Eiffelin lahjakkuuden ansiota. Tällä teknisellä saavutuksella on esteettinen vastine: Eiffel-tornista on lyömätön näköala. Jos haluat tietää tästä lisää, suosittelen sinua tutustumaan täältä Eiffel-tornin näköalavaihtoehtoihin, joista voit nauttia.

Kuten voitte kuvitella, se on myös yksi maailman suosituimmista monumenteista. Tämä tarkoittaa, että se on myös yksi niistä monumenteista, joihin on pisimmät jonot. Sinun on oltava kärsivällinen, vaikka olisitkin varannut liput jo etukäteen. Jos haluat välttää tungoksen aiheuttaman vaivan, tutustu näihin vinkkeihin Eiffel-tornissa vierailua varten.

Varaa liput Eiffel-torniin

10 - Montparnasse

Montparnassen hautausmaa| ©Jérôme Blum
Montparnassen hautausmaa| ©Jérôme Blum

Montparnasse on niin taiteellinen kaupunginosa, että jopa sen nimen syy on kulttuurinen. Se tulee Parnassos-vuoresta, jossa muinaiset kreikkalaiset uskoivat muusien asuvan.

Voisi sanoa, että tässä tapauksessa nimi sopii siihen kuin nenä päähän. Se on yksi kirjailijoiden suosimista Pariisin kaupunginosista. Jos pidät kirjallisuudesta, rakastat luultavasti kävelyä samoilla kaduilla, joilla asuivat Baudelairen, Flaubertin, Cortázarin, Verlainen, Rimbaud'n... kaltaiset kirjailijat.

Sen kulttuurinen merkitys on niin suuri, että monet kulttuurin ystävät käyvät Pariisissa ennen kaikkea vierailemassa kuuluisalla Montparnassen hautausmaalla. Se on 18 hehtaarin laajuinen alue, jossa on haudattu kirjallisuuden suurmiesten lisäksi Edith Piafin ja Jim Morrisonin kaltaisia persoonallisuuksia.

Lyhyesti sanottuna nämä ovat ne kaupunginosat, joita et voi jättää väliin, jos matkustat Pariisiin. Jos sinulla ei ole paljon aikaa, voit mennä suoraan sinne, jonka viehätysvoima kiinnostaa sinua eniten.