Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Pariisi tammikuussa: kätevä opas kaupunkiin tutustumiseen

Vierailu Pariisissa tammikuussa voi olla ikimuistoinen kokemus. Tämän kuukauden aikana valon kaupunki avautuu monin tavoin, kuten muodin, kirjallisuuden, sirkustaiteen ja perinteiden kautta.

Katherine Betances

Katherine Betances

7 minuuttia luettu

Pariisi tammikuussa: kätevä opas kaupunkiin tutustumiseen

Näkymä Pariisiin ilmasta | ©Luca Micheli

Pariisi on kaupunki, joka loistaa, kuvainnollisesti ja kirjaimellisesti, 365 päivää vuodessa, mutta talvi on aika, jolloin Ranskan pääkaupungin kadut saavat aivan erityisen sävyn. Vaikka joudut kamppailemaan kylmyyden kanssa, tammikuun Pariisissa vierailun edut voivat olla haittoja suuremmat. Tämä on suosikkiaikaa vuodesta, jolloin Pariisissa voi nähdä ja tehdä kaikkea sellaista, mitä ei muilla matkoilla voi tehdä.

1. Haute Couture Pariisin muotiviikoilla - Miesten painos

Pariisin muotiviikko| ©miguelbiedma
Pariisin muotiviikko| ©miguelbiedma

Ranskan pääkaupungissa muoti ei tietenkään ole vain naisille. Siksi maailman tärkeimmällä ja ikonisimmalla suunnittelijoiden, mallien ja julkkisten tapaamisella on joka vuosi oma miesten tapahtumansa Pariisissa.

Jotkut suunnittelijoista, jotka osallistuvat joka vuosi Men's Edition -tapahtumaan, ovat: Louis Vuitton, Balmain, Hermès, Lanvin, Valentino, Dior, Kenzo ja paljon muuta.

Missä Pariisin muotiviikot järjestetään

Pariisin muotiviikoilla pyritään pitämään yleisö kiinnostuneena uutuuksien avulla, mikä on yksi tärkeimmistä syistä, miksi tapahtumalla ei ole kiinteää sijaintia. Pariisissa on kuitenkin niin paljon tarjottavaa, että tapahtuma on aiemmin järjestetty museoissa, kirjastoissa, kulttuurikeskuksissa ja paikoissa, joilla on historiallista merkitystä pariisilaisille.

Miten ostaa lippuja

Pariisin muotiviikko on yksi eksklusiivisista tapahtumista, sillä se on vain kutsuvierastapahtuma. Jotkut ostavat lippuja verkkokaupasta. Yksityiskohtainen aikataulu löytyy virallisilta verkkosivuilta.

Varaa ostosretki La Valléen outletiin

2. Osallistu Grand Prix d'Amérique -juhlaan!

Grand Prix d'Amérique| ©Lars Jakobsson,
Grand Prix d'Amérique| ©Lars Jakobsson,

Hevosten ystävien kannattaa osallistua tähän ainutlaatuiseen tapahtumaan, joka järjestetään joka vuosi tammikuun lopussa Pariisissa ja joka kokoaa yhteen kauniit hevoset ja niiden ratsastajat. Grand Prix d'Amérique, valjakkoajon maailmanmestaruuskilpailut, perustettiin vuonna 1920 Yhdysvaltojen kunniaksi kiitokseksi sen osallistumisesta ensimmäisen maailmansodan aseelliseen selkkaukseen. Huippukokoukseen osallistuvat maailman parhaat raviurheilijat. Siihen osallistuvat maailman parhaat raviurheilijat ja -kuljettajat, jotka juoksevat 2700 metrin matkan ja voittavat ensimmäisen sijan.

Harness trotting, joka tunnetaan myös nimellä harness trotting, on hyvin erityinen kilpa-ajotyyli, jossa hevosen on vedettävä pientä kärryä, jonka selässä on jockey.

Missä se tapahtuu

Tapahtuma järjestetään Hippodrome de Vincennesissä, joka sijaitsee Pariisin 12. kaupunginosassa Seinen oikealla rannalla.

Miten ostaa lippuja

Hippodrome de Vincennesin virallisella verkkosivustollaon kutsupyyntölomake. Täytä pyydetyt tiedot ja noudata ohjeita.

Varaa opastettu kierros Pariisissa

3. Osallistu Festival Mondial du Cirque de Demain -festivaaliin

Cirque de Demainissa| ©HK Visuals
Cirque de Demainissa| ©HK Visuals

Isabelle ja Dominique Mauclair perustivat tämän ainutlaatuisen näyttelyn vuonna 1977 kunnioittaakseen nuoria taiteilijoita eri puolilta maailmaa. Tapahtuma järjestetään tammikuun lopussa, ja se kokoaa yhteen kymmeniä akrobaatteja, köysikävijöitä, klovneja, jonglöörejä ja trapetsitaiteilijoita eri puolilta maailmaa. Kuten olympialaisissa, lahjakkuudet, jotka tulevat esittämään taitonsa kansainvälisen tuomariston edessä, saavat kulta-, hopea- ja pronssimitalit.

World Circus Festival of Tomorrow on kansainvälinen referenssi, ja kaikki sirkusfanit, taiteilijat, aiemmat voittajat ja sirkustaiteen tuottajat kokoontuvat Cirque Phénixin telttojen alle osallistumaan juhliin.

Missä se tapahtuu

Tapahtuma järjestetään Cirque Phénixin tiloissa, lähin metroasema on Liberté.

Miten ostaa lippuja

Voit etsiä lippuja tähän tapahtumaan esimerkiksi TicketSwap-sivustoilta.

4. Hyödynnä talven alennusmyynti

Ostokset| ©freestocks
Ostokset| ©freestocks

Jos rakastat muotia ja vierailet Pariisissa tammikuussa, et voi jättää väliin suuria talven alennusmyyntejä, joissa voit viettää päivän pariisilaistyylisiä ostoksia. Aloituspäivä vaihtelee, mutta yleensä ne alkavat tammikuun ensimmäisenä tai toisena keskiviikkona ja jatkuvat neljä täyttä viikkoa.

Pariisilaisilla on taito luoda moitteetonta muotityyliä yksinkertaisella ja upealla tavalla. Jopa vaatimattomalla budjetilla he tietävät, mitä ja miten yhdistää, jotta he saavat aikaan kadehdittavan ulkonäön. Ei ole mikään yllätys, että Pariisi on maailman tyylipääkaupunki, ja sen kaupat ovat parhaita paikkoja tehdä ostoksia, ja jos ne ovatalennusmyynneissä, vielä parempi.

Missä se tapahtuu

Yksinkertainen vastaus on: Ranskan pääkaupunki on täynnä upeita putiikkeja ja kauppoja kaikkialla Pariisissa. Parhaat ostospaikat Pariisissa ovat kuitenkin:

 • Louvre ja Tuileriesin alue Täydellinen niille, jotka etsivät design-muotia ja laadukasta kosmetiikkaa.
 • Boulevard Haussmann Täydellinen paikka tuntikausien vaelteluun Pariisin arvostetuissa ja huimissa tavarataloissa.
 • Le Marais Le Marais 'sta löydät eklektisiä ketjuja ja ensiluokkaista couturea, vintage-kauppoja, käsintehtyjä koruja, antiikkia, kosmetiikkaa ja hajuvesiä.
 • Avenue Montaigne ja Champs-Elysées löydät maailmanluokan design-muodin ja trendikkäiden ketjuliikkeiden yhdistelmän.
 • St-Germain-des-Prés Ihanteellinen niille, jotka etsivät klassista ja eleganttia muotoilua, mutta myös niille, jotka pitävät kirjoista.

5. Liity lukemisiltaan

Henkilö lukeminen| ©cottonbro
Henkilö lukeminen| ©cottonbro

Kyseessä on Ranskan kulttuuriministeriön vuonna 2017 luoma tapahtuma, jonka tarkoituksena on edistää ja juhlistaakirjojen rakkautta. Perustamisestaan lähtien se on järjestetty joka vuosi tammikuussa. Juhlapäivien aikana kirjastot, mediakirjastot, kirjakaupat ja muut kulttuurialan toimijat tarjoavat erilaisia aktiviteetteja kaikille, jotka haluavat osallistua.

Euroopan museoiden yön kaltaisen rakenteen mukaisesti osallistuvat kirjastot ja keskukset eri puolilla Ranskaa avaavat ovensa pidennetyksi ajaksi tarjotakseen yleisölle erilaisia aktiviteetteja, kuten esimerkiksi: Pyjamalukuja, musiikkia, kirjailijoiden tapaamisia, keskusteluja, esityksiä ja pelejä, jotka on suunnattu kaikenikäisille.

Missä se tapahtuu

Nuits de la lecture on avoin kutsutapahtuma, joka järjestetään kolmen päivän aikana kaikissa kirjastoissa, kirjakaupoissa ja kulttuuritoimijoissa, jotka haluavat osallistua. Lisätietoja ohjelmasta saat tapahtuman virallisilta verkkosivuilta.

Lähes kaikki Ranskan kirjastot osallistuvat tähän juhlaan. Pariisissa on noin 57 kirjastoa; tässä on suuntaa-antava luettelo joistakin Pariisin kirjastoista, jotka osallistuvat Nuits de la lecture -tapahtumaan joka vuosi ja tarjoavat kaikenlaista mielenkiintoista toimintaa.

 • Bibliothèque Faidherbe
 • Robert Sabatierin kirjasto
 • Fessartin kirjasto
 • Bibliothèque Drouot
 • Bibliothèque Lancry
 • Bibliothèque Forney
 • Bibliothèque Amélie
 • Benoîte Groult Kirjasto

Miten ostaa lippuja

Lippuja ei tarvita. Useimmat tapahtumat ovat maks uttomia, mutta joihinkin, kuten kirjailijatapaamisiin, voi olla rajoitettu kapasiteetti.

6. Liity Hip-hop-puolueeseen

Suresnesin teatteri| ©Alvaro Soto
Suresnesin teatteri| ©Alvaro Soto

Suresnes cités danse on tanssifestivaali, joka pyrkii yhdistämään hip-hip-liikkeen ja institutionalisoidumman nykytanssin. Se perustettiin vuonna 1993, ja se on järjestetty siitä lähtien joka vuosi tammikuun aikana, ja se kestää yleensä helmikuun ensimmäisiin päiviin asti.

Festivaalin ideana on tukea epämuodollisempia ja vähemmän strukturoituja tanssiliikkeitä ja tarjota näin koreografeille, jotka eivät ole saaneet klassista nyky- tai nykytanssikoulutusta, mahdollisuus esiintyä lavalla muiden tunnettujen toimijoiden kanssa. Samalla he voivat nauttia katutanssin luovasta energiasta, erityisesti jarrutanssin kaltaisista liikkeistä.

Missä se tapahtuu

Tapahtuma järjestetään joka vuosi Pariisin liepeillä sijaitsevassa Théâtre Suresnesissa. Suresnes on Pariisin esikaupunkialueella Hauts-de-Seinessä sijaitseva kunta. Nopein tapa päästä Suresnesiin on ottaa RER A -junaPariisin keskustasta ja jäädä pois Suresnesin asemalla.
Pariisin keskustassa ja jää pois La Défensen asemalla.

Miten ostaa lippuja

Théâtre Suresnesin virallisilta verkkosivuilta löydät kaikki tarvittavat tiedot lippujen ostamiseen verkossa.

7. Juhli Kolmen kuninkaan päivää tai La Fete des Rois -juhlaa kuin pariisilaiset

Leivonnainen| ©Confetti
Leivonnainen| ©Confetti

Katolisessa perinteessä juhlitaan Kristuslapsen esittelyä kolmelle viisaalle miehelle ja heidän mukanaan tuomiaan lahjoja. Tapahtuma liittyy Saturnalia-juhlaan, joka juontaa juurensa antiikin Roomaan. Tässä pakanallisessa juhlassa isäntien ja orjien roolit vaihtuivat, ja "Saturnalian prinssin" nimeämiseksi roomalaiset käyttivät kakkua, johon oli kätketty juutalainen nainen.

Ranskassa alkoi Galette des Roi -leivoksen perinne, joten jos olet Pariisissa tähän aikaan vuodesta, älä missaa tilaisuutta syödä herkullista leivonnaista. Lisäksi sekä Fete des Rois -juhlapäivänä että sitä edeltävinä päivinä pariisilaiset ravintolat ja konditoriat keksivät itsensä uudelleen tarjotakseen asiakkailleen erityistoimia, joita voivat olla.

 • Viininmaistajaiset galette des rois -valikoiman kanssa.
 • Ruokailijoiden kanssa pelataan papupeliä, jossa kakkuun on piilotettu papu ja sen löytävä asiakas voi voittaa palkinnon.
 • Eräät tunnetut kokit järjestävät Fete des Rois -juhlia varten erityisen menun, johon kuuluu kuuluisa galette des rois, joka on saanut tyylikkään ja omaleimaisen vivahteen.

Missä syödään parasta Galette des Rois -juustoa Pariisissa?

Pariisin konditorioiden valitseminen on monimutkainen tehtävä, mutta tässä on muutamia ideoita.

 • Maison Aleph: 20 rue de la Verrerie, 4. kaupunginosa.
 • Sano: 15 rue Marie et Louise, 10. kaupunginosa.
 • Mamiche: 45 rue Condorcet, 9. kaupunginosa.
 • Benoît Castel: 150, rue de Ménilmontant, 20. kaupunginosa.
 • Tapiz: 65 rue de Charonne, 11. kaupunginosa.
 • Yann Roofer: 137 Ave Parmentier, 10. kaupunginosa.

Varaa opastettu kierros Pariisissa

8. Luistelu Pariisin sydämessä

Grand Palais'n luistinrata,| ©Eric Demarcq
Grand Palais'n luistinrata,| ©Eric Demarcq

Talven tulo Pariisiin tuo mukanaan yhden niistä ainutlaatuisista aktiviteeteista, joista voi nauttia vain talvipakkasessa: luistelun. Ranskan pääkaupungissa kaupungin tärkeimmillä aukioilla ja suurissa palatseissa on katoavia jäähalleja, jotka vievät tämän hauskan aktiviteetin seuraavalle tasolle.

Jos pidät luistelusta, ota varusteet mukaan ja ole valmis seikkailuun! Vaikka on totta, että jotkut jäähallit suljetaan tammikuun ensimmäisinä päivinä, monet muut jäähallit ovat avoinna Pariisissa pitkälle helmikuuhun.

Missä luistella Pariisissa

 • Place du Trocadero: vapaa pääsy.
 • Stade Sébastien Charléty: Vapaa pääsy.
 • Grande Arche de la Défense: noin 10 € aikuiset ja 5 € lapset.
 • Jardin des Tuileriesin marssin hinta: noin 10 € aikuiset ja 65 € lapset.
 • Grand Palais des Glaces: 20-29 € aikuiset ja 12 € lapset
 • Place Athénée: Noin 60 € ja teetarjoilu.
  -Espacesportif Pailleron: Sisähalli avoinna suurimman osan vuodesta. Hinnat ja aukioloajat löytyvät niiden verkkosivuilta.

9. Pyörähdä La Grande Roue de Parisilla

Suuri maailmanpyörä Place de la Concordella| ©Quim Esteban Osta
Suuri maailmanpyörä Place de la Concordella| ©Quim Esteban Osta

Jos vierailet Pariisissa talvikaudella, sinun on ehdottomasti käytävä yhdellä pariisilaisten suosikkinähtävyydellä Place de la Concorde -aukiolla, sillä Grande Roue de Paris on pariisilainen instituutio omalla tavallaan. Se oli aikoinaan maailman suurin maailmanpyörä, joka rakennettiin 100 metriä korkeaan rakennelmaan Pariisin maailmannäyttelyä varten vuonna 1900.

Nykyään nähtävyyttä pidetään maailman suurimpana liikkuvana maailmanpyöränä 70 metrin korkeudellaan; se on asennettu Pariisin pääkaupunkiin marraskuusta helmi-maaliskuuhun Pariisissa. Kalenteri vaihtuu joka vuosi.

Minne mennä

La Grande Roue de Paris asennetaan joka vuosi Place de la Concorde-aukiolle; sieltä avautuu 360 asteen panoraamakuva, jonka avulla voit ihailla Pariisin tärkeimpiä monumentteja.

Kuinka paljon se maksaa

Voit käydä virallisella verkkosivustolla päivitettyjä hintoja varten. Keskimääräinen hinta on kuitenkin: aikuiset 10 € ja alle 10-vuotiaat lapset 5 €.

Varaa opastettu kierros Pariisissa

10. Osallistu muotoilu- ja sisustusmessuille Maison&Objetiin

Maison&Objet| ©HK Visuals
Maison&Objet| ©HK Visuals

Maison & Objet on Pariisin suurin muotoilu- ja sisustusmessutapahtuma, joka järjestetään joka vuosi, yleensä kuukauden toiseksi viimeisellä viikolla. Tämä taiteen ja sisustussuunnittelun juhla kokoaa yhteen alan suurimmat nimet, jotka esittelevät töitään ja suunnittelun ja sisustuksen trendejä, jotka antavat sävyn koko vuodelle viiden päivän ajan. Lisäksi joka vuosi valitaan vuoden suunnittelija, jonka ura ja panos alalla tunnustetaan.

Missä se tapahtuu

Tapahtuma järjestetään joka vuosi Paris Nord Villepinte -tapahtumakeskuksessa, joka sijaitsee Villepinessä, lähellä Charles de Gaullen lentokenttää.

Kuinka paljon tämä toiminta maksaa

Tapahtumaan osallistuminen maksaa noin 50 euron hintaisen pääsymerkin. Tällä merkillä voit osallistua tapahtuman kaikkiin 5 päivään. Voit ostaa lippusi suoraan Maison&Objetin verkkosivuilta.

Varaa opastettu kierros Pariisissa

Sää Pariisissa tammikuussa

Pariisi talvella| ©xiaoshu.paris
Pariisi talvella| ©xiaoshu.paris

Pariisi on kylmä ja kostea kaupunki koko talven ajan, ja tammikuu on vuoden kylmin tammikuu valon kaupungissa, ja keskimääräinen päivälämpötila on noin 7-5 astetta.

Paras vinkki Pariisiin tammikuussa: Varautukaa kylmyyteen. Pakkaa mukaan talvitakki, lämpimät sukat, käsineet, huivit, pipot tai myssyt, vedenpitävä takki takin alle ja lumi- tai sadekengät ovat myös hyvä idea.

Pariisi tammikuussa.

Näkymä Eiifelin torniin| ©Jean-Pierre Dalbéra
Näkymä Eiifelin torniin| ©Jean-Pierre Dalbéra

Tammikuu on ehkä hiljaisinta aikaa vierailla Pariisissa, koska turisteja on vähän. Tämä tarkoittaa, että voit käydä suosikkinäyttelyissä ilman kiirettä, kahviloissa on jälleen pöytiä ja jalkakäytävät ovat esteettömiä. Jos pidät hiljaisuudesta ja haluat nauttia Pariisista kaikessa rauhassa, tulet rakastamaan tammikuuta!

Se on myös vuoden halvinta aikaa. Tälle kuukaudelle ei ole vaikeaa löytää alennettuja lento- tai junalippuja, ja monilla hotelleilla on erityisiä kausitarjouksia, joilla houkutellaan turisteja ruuhkahuippujen ulkopuolisina kuukausina.