Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Pariisi maaliskuussa: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Voi, maaliskuu! Mikä kaunis aika nauttia valon kaupungista. Matkailijoita on vähemmän, festivaaleja ja karnevaali-iltoja on paljon, ja juhlia vietetään käytännössä koko kuukausi, joten se sopii täydellisesti hauskanpitoon.

Katherine Betances

Katherine Betances

7 minuuttia luettu

Pariisi maaliskuussa: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Ilmakuva Pariisista | ©Lucas Gallone

Maaliskuu saattaa hyvinkin olla yksi parhaista kuukausista vierailla Pariisissa. Vaikka talven kylmyys puree vielä, kevätkaikkine hyvyyksineenon aivan nurkan takana, ja pariisilaiset tietävät sen. Tämä kuukausi on täynnä juhlallisuuksia ja juhlia, jotka vaihtelevat korkeimmasta pariisilaisesta muodista värikkäisiin ja viehättäviin katukulkueisiin.

Ota selvää, mitä kaikkea Pariisissa voi tehdä tähän vuodenaikaan, ja kokoa matkasuunnitelma, jonka avulla voit osallistua kaikkiin mahdollisiin juhliin mutta myös tutustua Pariisin kauniisiin museoihin, upeaan ruokaan ja lumoaviin maisemiin.

1. Koe Pariisin muotiviikko

Pariisin muotiviikon malli| ©Simon Ackerma
Pariisin muotiviikon malli| ©Simon Ackerma

Semaine de la mode de Paris eli Pariisin muotiviikko on nimi kuuluisalle esittelypäivälle, joka järjestetään Ranskan pääkaupungissa ja joka päättää "muotiviikkojen" kiertueen muissa pääkaupungeissa, kuten Lontoossa, New Yorkissa ja Venetsiassa.

Pariisia julistetaan kaikkialla maailmassa muodin ja tyylin pääkaupungiksi, joten tämä tapahtuma on äärimmäisen tärkeä pariisilaisille yleensä mutta erityisesti sen suunnittelijoille ja malleille, jotka liikkuvat miljoonateollisuudessa ympäri maailmaa. Tärkeimmät pariisilaiset muotitalot, kuten Dior, Chanel, Yves Saint Laurent, Hérmes ja Louis Vuitton, osallistuvat tapahtumaan.

Totuus on kuitenkin se, että kyseessä on hyvin suljettu tapahtuma, jonne pääsevät yleensä vain muoti- ja showbisnekseen liittyvät henkilöt.

Ostokset Pariisissa

Ostokset Pariisissa ovat yksi kaupungin tärkeimmistä asioista, sillä Pariisia pidetään maailman muotipääkaupunkina. Siksi Pariisissa järjestetään monia ostosmatkoja, jotka sopivat jokaiseen makuun ja budjettiin. Jos olet esimerkiksi kiinnostunut eksklusiivisista merkeistä, mutta hyvään hintaan, ilmoittaudu ostosretkelle La Vallée -myymälään, jossa on edestakainen kuljetus. Oletko valmis glamouriin?

Yves Saint Laurentin museo

Toisaalta, jos et saa lippuja Pariisin muotiviikon näytöksiin, mutta haluat imeytyä Pariisin muotiin, suosittelen vaihtoehtoista suunnitelmaa: käy Yves Saint Laurent -museossa. Näyttelyssä voit tutustua ateljeeseen ja muotikokoelmiin, joiden parissa suuri ranskalainen haute couture -suunnittelija työskenteli.

Varaa liput Yves Saint Laurent -museoon

2. Juhli Pyhän Patrickin päivää Pariisin Disneylandissa tai Moulin Rougessa

Pyhän Patrickin päivä Moulin Rougessa| ©RTV
Pyhän Patrickin päivä Moulin Rougessa| ©RTV

Koska irlantilaisväestö kasvaa ja matkailijat matkustavat juhlia varten kaikkialta maailmasta, Pariisi on yksi suosituimmista eurooppalaisista kohteista nauttia kuuluisasta Pyhän Patrickin päivän juhlasta. Ranskan pääkaupungissa järjestetään joka vuosi 17. maaliskuuta useita tapahtumia, joissa yhdistyvät musiikki, olut, tanssi ja paraatit.

Missä se järjestetään

Tämä juhla järjestetään kaikkialla Pariisissa. Tässä on kuitenkin luettelo mielenkiintoisimmista aktiviteeteista ja tapahtumista, joiden toivon inspiroivan sinua.

  • Pyhän Patrickin päivän paraati: Jos olet Disney-fani tai jos vierailet Pariisissa lasten kanssa, voit halutessasi käydä Pyhän Patrickin päivän paraatissa Pariisin Disneylandissa.
  • Moulin Rouge: jos haluat nähdä myyttisen myllyn kerrankin vihreänä, älä jätä väliin tätä Pyhän Patrickin päivää juhlistavaa esitystä.
  • Kierros Pariisin parhaisiin irlantilaispubeihin: Jos etsit huippulaatuista irlantilaista olutta, jotkut Pariisin pubit, kuten La Guinness Tavern, O'Sullivan's Pub Montmartre tai Patrick's Le Ballon Vert, tarjoavat parasta.

Varaa liput Pariisin Disneylandiin

3. Nauti ranskalaisesta elokuvasta ja elokuvafestivaaleista

Elokuvafestivaali| ©Erik Witsoe
Elokuvafestivaali| ©Erik Witsoe

Elokuva syntyi Ranskassa, kun Lumiéren veljekset loivat ensimmäisen elokuvan ja ensimmäisen toistolaitteen; ei siis ole mikään yllätys, että elokuvataide ja elokuvafestivaalit ovat tärkeä osa ranskalaista kulttuurimaisemaa.

Maaliskuun aikana Pariisissa järjestetään useita vuotuisia elokuvafestivaaleja, joten jos vierailet kaupungissa tähän aikaan, sinulla on tilaisuus ihailla palkittujen ohjaajien ja tietenkin uusien kykyjen työtä.

Missä järjestetään

Pariisin elokuviin maaliskuussa on useita vaihtoehtoja, tässä ovat suosikkini:

  • Cinéma du Réel Kansainvälinen dokumenttielokuvafestivaali järjestetään maaliskuun puolivälissä, ja näytökset pidetään Centre Pompidoussa.
  • Printemps du Cinéma eli elokuvakevät järjestetään joka vuosi kuun viimeisinä päivinä. Osallistuvat pariisilaiset elokuvateatterit esittävät kolmen päivän ajan laajan valikoiman elokuvia huomattavasti alennettuun lipputulohintaan.

Varaa liput Pompidou-keskukseen

4. Nauti Mardi Grasista tai käy kabareessa

Mardi Gras -tapahtumassa| ©Cécile D
Mardi Gras -tapahtumassa| ©Cécile D

Karnevaalit Ranskassa ovat sarja juhlia, joihin kuuluu kaikenlaisia paraateja ja aktiviteetteja ja jotka päättyvät Mardi Gras -juhlaan. Ne järjestetään yleensä helmi-maaliskuussa, joten jos olet Pariisissa karnevaalien aikaan, älä jätä niitä väliin!

Kaksi erityistä juhlaa erottuu muista. Se, kumman niistä valitset, riippuu matkasuunnitelmastasi ja seikkailunhalustasi.

Kabaree aitoon pariisilaiseen tyyliin

Jos et ehdi Mardi Gras -juhliin, koska matkasi ei osu samaan aikaan kuin tämä juhla (se vaihtuu joka vuosi), tässä on muita ehdotuksia niille, jotka haluavat viettää hauskaa aikaa taikashow'n, akrobatian ja kabareen parissa, ja suora linkki lippujen hankkimiseen verkossa etukäteen:

5. Kiipeä huipulle La Grande Roue -tapahtumassa

Suuri maailmanpyörä Place de la Concordella| ©Quim Esteban Osta
Suuri maailmanpyörä Place de la Concordella| ©Quim Esteban Osta

Jos vierailet Pariisissa lasten kanssa, sinun kannattaa varata aikaa vierailulle Pariisin La Grande Roueen. Vuonna 1900 vuosituhannen vaihteen juhlallisuuksia varten rakennettu maailmanpyörä oli pitkään maailman suurin maailmanpyörä. Nykyään sitä pidetään suurimpana liikkuvana maailmanpyöränä, sillä se kootaan ja puretaan joka vuosi talven juhlallisuuksien aikana.

Grande Roue on 70 metriä korkea, ja sen korkeimmalta kohdalta voi nähdä koko Pariisin. Haluatko kokea sen toisella tasolla? Aja maailmanpyörällä auringonlaskun aikaan.

Missä se järjestetään

Marraskuun lopusta huhtikuun alkuun Pariisissa perinteinen pariisilainen maailmanpyörä on asennettu Place de la Concorde -aukiolle. Lippuja saa siellä olevista lippuluukuista noin 10 €:n hintaan.

Muita ehdotuksia pienimmille

Jos ideat lasten kanssa tehtävistä asioista Pariisin sateisena maaliskuun päivänä loppuvat kesken, ei hätää, sillä Ranskan pääkaupungissa on paljon muutakin tekemistä perheen kanssa kuin Disneyland Parisissa sijaitseviin nähtävyyksiin tutustuminen. Tässä on vain muutamia:

Varaa opastettu kierros Louvreen

6. Liity Carnaval de Femmes -tapahtumaan

Carnaval de Femmes -tapahtumassa| ©Basili
Carnaval de Femmes -tapahtumassa| ©Basili

Carnaval de Femmes on värikäs pukukulkue, joka järjestetään joka vuosi maaliskuussa. Tämä erikoinen juhla tunnetaan myös nimellä Fête des blanchisseuses eli pesijättärien juhla juhlan synnyttäneen tarinan kunniaksi. Pariisilaisten mukaan perinne sai alkunsa 1700-luvulla, jolloin Seine-joen varrella työskentelevät pesijättäret valitsivat päivän kuningattaren ja tanssivat sen jälkeen tähtien alla aamunkoittoon asti.

Missä se järjestetään

Fête des Blanchisseuses -reitti alkaa Gambettan metroasemalta 20. kaupunginosassa ja päättyy Place de la République -aukiolle.

Miten saat liput

Tähän tapahtumaan ei tarvitse ostaa lippuja. Kyseessä on ilmainen, voittoa tavoittelematon paraati, joka on avoin yleisölle. Lisätietoja tulevista päivämääristä saat tapahtuman virallisilta verkkosivuilta.

.

7. Osallistu Pariisin puolimaratonille

Pariisin maraton| ©Caravanum
Pariisin maraton| ©Caravanum

Ranskan pääkaupungissa on järjestetty vuodesta 1993 lähtien joka maaliskuu Pariisin puolimaraton, joka on kaupungin vuotuisen urheilukalenterin avaustapahtuma. Tapahtuma tunnetaan myös lämmittelyvaiheena Grand Marathon de Paris -maratonille, joka järjestetään joka vuosi huhtikuussa.

Missä se järjestetään

Vaikka reittiä voidaan muuttaa tietyiltä osin, Pariisin tärkeimmät kadut ja houkuttelevimmat turistikohteet tai monumentit otetaan aina huomioon. Tuloksena on kilpailureitti, jolta avautuvat kauniit näkymät, jotta juoksijat, jotka tulevat kaikkialta maailmasta, pääsevät ihastumaan kaupungin vetovoimaan.

Miten saada lippuja

Jos haluat ilmoittautua juoksijaksi Pariisin puolimaratonille, voit tehdä sen virallisilla verkkosivuilla. Huomaa, että Pariisin maraton on yksi harvoista tämän luokan tapahtumista, joka vaatii kaikilta kilpailijoilta täydellisen lääkärintarkastuksen alle vuoden ikäisenä. Ilmoittautumismaksu tapahtumaan alkaa 50 eurosta; mutta jos haluat seurata kilpailua katsojana, sinun ei tarvitse maksaa mitään.

8. Nauti Pariisin jazzfestivaaleista

Pariisin jazzfestivaali| ©InfoParis
Pariisin jazzfestivaali| ©InfoParis

Ranskalaiset rakastavat jazzia, joten matka Pariisin esikaupunkialueelle nauttimaan Festival Banlieues Bleues -festivaalista on ohjelmassa vuodesta toiseen. Jacques Pornonin ja taiteellisen johtajan Xavier Lemetren vuonna 1984 perustama festivaali on järjestetty yli 30 vuotta, ja se kestää viisi viikkoa maalis-huhtikuussa.

Tämä jazzfestivaali järjestetään eri paikoissa Seine-St-Denis'ssä, ja se sisältää monipuolisen esitysohjelman, johon kannattaa tutustua tarkemmin virallisilla verkkosivuilla. Pääsääntöisesti voit nauttia erittäin lahjakkaiden artistien esityksistä, jotka edustavat jazzin, bluesin, R&B:n, soulin, funkin, flamencon ja maailman eri kolkista tulevien rytmien kaltaisia genrejä.

Missä se järjestetään

Festivaali järjestetään joka vuosi Saint-Denis'ssä, joka on Pariisin pohjoisessa esikaupunkialueella sijaitseva kunta 9,4 kilometrin päässä kaupungista. Saint-Denis'hen pääsee kätevästi H-junalla Gare du Nordista Saint-Denisin asemalle.

Näin saat liput

Tietoa tapahtuman reittisuunnitelmasta ja lippujen hinnoista löytyy virallisilta verkkosivuilta. Lipun historiallinen keskihinta on yleensä enintään 16 euroa yleisölippujen osalta; yli 60-vuotiaat, opiskelijat ja alle 21-vuotiaat maksavat alhaisemman hinnan.

.

9. Nauti ratsastusnäytöksestä

Näkymä Grand Palais'n Eiffel-tornista käsin| ©Roger W
Näkymä Grand Palais'n Eiffel-tornista käsin| ©Roger W

Jos olet hevosfani tai olet edes jonkinlainen utelias näistä kiehtovista otuksista, harkitse osallistumista Saut Hermès -hevostenäyttelyyn. Urheilutapahtuma on vuosittainen kilpailu, jolla on taiteellinen ja kulttuurinen vivahde ja joka juhlistaa hevosmaailman kaikkia puolia: sitä sponsoroi pariisilainen muotimerkki ja -yritys Maison Hérmes,

. Tapahtuma on saanut Kansainväliseltä ratsastajainliitolta korkeimman luokituksen; se vetää vuosittain keskimäärin 4 000 katsojaa. Kilpailujen seuraamisen lisäksi kävijät voivat osallistua osastoille, erikoisliikkeisiin ja valokuvakoppiin.

Missä se järjestetään

Tapahtuma on järjestetty vuonna 2011, ja se on järjestetty Grand Palais'ssa, Avenue du Général Eisenhowerilla.

Miten saat liput

Tapahtuman lippuja voi ostaa suoraan Saut Hermesin verkkosivuilta. Hinta alkaa 60 eurosta.

10. Euroopan käsityöläispäivät

Käsityöt| ©julian mora
Käsityöt| ©julian mora

Kansallisen käsityöinstituutin järjestämän tapahtuman tavoitteena on lisätä käsityöalan tunnettuutta. Näillä päivillä yleisö kutsutaan tapaamaan käsityöläisiä, vierailemaan heidän työpajoissaan ja tutustumaan käsityötaitoihinsa.

Tapahtuma perustettiin vuonna 2012, ja siitä lähtien se on saanut vahvan kansainvälisen ulottuvuuden. Eri puolilla Ranskaa järjestetään 5 000 tapahtumaa, joihin kuuluu muun muassa työpajojen avajaisia, näyttelyitä kulttuuriperintökohteissa, ammattilaisten tapaamisia, opintopolkuja, teemakierroksia, hauskaa toimintaa ja paljon muuta.

Tapahtuma järjestetään joka vuosi maaliskuun lopussa ja huhtikuun alussa. Lisätietoja Pariisissa ja muissa kaupungeissa järjestettävästä ohjelmasta on virallisilla verkkosivuilla.

.

Pariisin lämpötilat maaliskuussa

Riemukaaren terassilta| ©Guilhem Vellut
Riemukaaren terassilta| ©Guilhem Vellut

Lämpötilat vaihtelevat 5 ja 13 celsiusasteen välillä, joten Pariisin maaliskuun sää on yleisesti ottaen viileä ja miellyttävä. Vaikka lämpimät vaatteet ovat edelleen tarpeen, lumisateet ovat käytännössä olemattomia, ja vain poikkeuksellisen kylminä vuosina niitä voi esiintyä satunnaisesti.

Toisin kuin tammikuu ja helmikuu Pariisissa, jotka pysyvät kylminä suurimman osan aikaa, maaliskuu on vaihteleva ja polarisoiva kuukausi; älä ylläty, jos joudut eräänä iltapäivänä kylmään talvisateeseen vain nähdessäsi seuraavana päivänä kirkasta auringonpaistetta ja kuullaksesi lintujen laulavan kuin keväällä.