Pariisi maaliskuussa: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Maaliskuussa on vähemmän turisteja, paljon festivaaleja, karnevaali-iltoja ja juhlia, joten maaliskuu on täydellinen kuukausi vierailla valon kaupungissa.

Katherine Betances

Katherine Betances

7 minuuttia luettu

Pariisi maaliskuussa: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Ilmakuva Pariisista | ©Lucas Gallone

Maaliskuu on juhlallisuuksien, juhlien ja aktiviteettien aikaa, Pariisin huippumuodista värikkäisiin ja viehättäviin katukulkueisiin.

Tutustu kaikkeen, mitä Pariisissa voi tehdä tähän aikaan, ja laadi matkasuunnitelma, jossa voit nauttia festivaaleista, museoista, nähtävyyksistä ja tietenkin upeasta ruoasta ja lumoavista maisemista.

1. Koe Pariisin muotiviikko

Pariisin muotiviikon malli| ©Simon Ackerma
Pariisin muotiviikon malli| ©Simon Ackerma

Pariisin muotiviikko on nimi kuuluisalle esittelypäivälle, joka järjestetään Ranskan pääkaupungissa ja joka päättää "muotiviikkojen" kulun muissa pääkaupungeissa, kuten Lontoossa, New Yorkissa ja Venetsiassa.

Pariisia julistetaan kaikkialla maailmassa muodin ja tyylin pääkaupungiksi, joten tämä tapahtuma on erittäin tärkeä pariisilaisille yleensä, mutta erityisesti sen suunnittelijoille ja malleille, jotka liikuttavat miljoonien dollarien teollisuutta ympäri maailmaa. Pariisin tärkeimmät muotitalot, kuten Dior, Chanel, Yves Saint Laurent, Hérmes ja Louis Vuitton, osallistuvat tapahtumaan.

Totuus on kuitenkin se, että kyseessä on hyvin suljettu tapahtuma, jonne pääsevät yleensä vain muotiin ja showbisnekseen liittyvät henkilöt.

Ostokset Pariisissa

Shoppailu Pariisissa on yksi kaupungin huippusuunnitelmista, sillä siellä on suurten merkkien putiikkeja juuri siksi, että sitä pidetään muodin pääkaupunkina. Tästä syystä Pariisissa on monia ostosmatkoja jokaiseen makuun ja budjettiin.

Voit esimerkiksi varata ostosmatkan Pariisin La Vallée -myymälään, jos olet kiinnostunut eksklusiivisista tuotemerkeistä, mutta hyvään hintaan, ja edestakainen kuljetus sisältyy hintaan. Oletko valmis glamouriin?

Yves Saint Laurentin museo

Toisaalta, jos et saa lippuja Pariisin muotiviikon näytöksiin, mutta haluat imeytyä Pariisin muotiin, älä epäröi varata lippuja Yves Saint Laurent -museoon.

Yves Saint Laurent -museo on näyttely, jossa voit tutustua suuren ranskalaisen haute couture -suunnittelijan ateljeehen ja muotikokoelmiin.

Varaa liput Yves Saint Laurent -museoon

2. Juhli Pyhän Patrickin päivää Pariisin Disneylandissa tai Moulin Rougessa

Pyhän Patrickin päivä Moulin Rougen teatterissa| ©RTV
Pyhän Patrickin päivä Moulin Rougen teatterissa| ©RTV

Koska irlantilaisväestö kasvaa ja matkailijat matkustavat juhlia varten kaikkialta maailmasta, Pariisi on yksi suosituimmista eurooppalaisista kohteista nauttia kuuluisasta Pyhän Patrickin päivän juhlasta. Ranskan pääkaupungissa järjestetään joka vuosi 17. maaliskuuta useita tapahtumia, joissa yhdistyvät musiikki, olut, tanssi ja paraatit.

Missä se järjestetään

Tätä juhlaa vietetään kaikkialla Pariisissa. Tässä on kuitenkin luettelo mielenkiintoisimmista aktiviteeteista ja tapahtumista:

Varaa liput Pariisin Disneylandiin

3. Tutustu ranskalaiseen elokuvaan

Elokuvanäytös| ©Erik Witsoe
Elokuvanäytös| ©Erik Witsoe

Elokuva syntyi Ranskassa, kun Lumiéren veljekset loivat ensimmäisen elokuvan ja ensimmäisen toistolaitteen. Ei siis ole mikään yllätys, että elokuvataide ja elokuvafestivaalit ovat tärkeä osa ranskalaista kulttuurimaisemaa.

Maaliskuun aikana Pariisissa järjestetään useita vuosittaisia elokuvafestivaaleja, joten jos vierailet kaupungissa tähän aikaan, sinulla on mahdollisuus ihailla palkittujen ohjaajien ja tietysti uusien kykyjen töitä.

Missä järjestetään

Pariisin elokuviin maaliskuussa on useita vaihtoehtoja:

  • Cinéma du Réel: Kansainvälinen dokumenttielokuvafestivaali järjestetään maaliskuun puolivälissä, ja näytökset pidetään Centre Pompidoussa. Varaa liput Centre Pompidou -keskukseen etukäteen ja nauti sekä seitsemännestä taidemuseosta että taidekokoelmasta.
  • Printemps du Cinéma eli elokuvakevät järjestetään joka vuosi kuukauden viimeisinä päivinä. Osallistuvat pariisilaiset elokuvateatterit esittävät kolmen päivän ajan laajan valikoiman elokuvia huomattavasti alennettuun lipputulohintaan.

Varaa liput Pompidou-keskukseen

4. Nauti Mardi Gras -karnevaaleista tai käy kabareessa

Mardi Gras -tapahtumassa| ©Cécile D
Mardi Gras -tapahtumassa| ©Cécile D

Karnevaalit Ranskassa ovat sarja juhlia, joihin kuuluu kaikenlaisia paraateja ja aktiviteetteja ja jotka päättyvät Mardi Grasiin. Ne järjestetään yleensä helmi-maaliskuussa, joten jos olet Pariisissa karnevaalien aikaan, älä jätä niitä väliin!

Karnevaalijuhlia on kaksi. Se, kumman niistä valitset, riippuu matkasuunnitelmastasi ja seikkailunhalustasi.

Kabaree aitoon pariisilaiseen tyyliin

Jos et ehdi ajoissa Mardi Grasiin, koska matkasi ei osu samaan aikaan tämän juhlan kanssa (tiedät, että se vaihtuu joka vuosi), tässä on joitakin muita ehdotuksia niille, jotka haluavat viettää hauskaa aikaa taikashow'n, akrobatian ja kabareen parissa, ja suora linkki lippujen hankkimiseen verkossa etukäteen:

Varaa liput Cabaret Crazy Horse Pariisissa

5. Kiipeä huipulle La Grande Roue -tapahtumassa

Suuri maailmanpyörä Place de la Concordella| ©Quim Esteban Osta
Suuri maailmanpyörä Place de la Concordella| ©Quim Esteban Osta

Jos vierailet Pariisissa lasten kanssa, sinun on ehdottomasti käytävä La Grande Roue Pariisissa. Se rakennettiin vuonna 1900 vuosituhannen vaihteen juhlallisuuksia varten, ja sillä oli vuosia maailman suurimman maailmanpyörän titteli. Nykyään sitä pidetään suurimpana liikkuvana maailmanpyöränä, sillä se kootaan ja puretaan joka vuosi Pariisin talvijuhlien aikana.

La Grande Roue on 70 metriä korkea, ja sen korkeimmalta kohdalta voit nähdä koko Pariisin. Haluatko kokea sen toisella tasolla? Aja maailmanpyörällä auringonlaskun aikaan.

Missä se järjestetään

Marraskuun lopusta huhtikuun alkuun Pariisissa perinteinen pariisilainen maailmanpyörä on pystytetty Place de la Concorde -aukiolle. Lippuja saa siellä olevista lippuluukuista noin 10 eurolla.

Muita ehdotuksia pienimmille

Jos ideat loppuvat kesken, mitä tehdä pienten lasten kanssa Pariisissa, ja on sateinen päivä, ei hätää, Ranskan pääkaupungissa on paljon muutakin tekemistä perheen kanssa kuin Disneyland Paris -maailman nähtävyyksiin tutustuminen. Tässä on vain muutamia:

Varaa opastettu kierros Louvreen

6. Liity Carnaval de Femmes -tapahtumaan

Carnaval de Femmes -tapahtumassa| ©Basili
Carnaval de Femmes -tapahtumassa| ©Basili

Carnaval de Femmes on värikäs pukukulkue, joka järjestetään joka vuosi maaliskuussa. Tämä erikoinen juhla tunnetaan myös nimellä Fête des blanchisseuses eli pesijättärien juhla juhlan synnyttäneen tarinan mukaan.

Pariisilaisten mukaan perinne sai alkunsa 1700-luvulla, jolloin Seine-joen varrella työskentelevät pesijättäret valitsivat päivän kuningattaren ja tanssivat sitten tähtien alla aamuun asti.

Missä se järjestetään

Fête des Blanchisseusesin reitti alkaa Gambettan metroasemalta 20. kaupunginosassa ja päättyy Place de la République -aukiolle.

Miten saat liput

Tähän tapahtumaan ei tarvitse ostaa lippuja. Kyseessä on ilmainen, voittoa tavoittelematon paraati, joka on avoin yleisölle. Lisätietoja tulevista päivämääristä saat tapahtuman virallisilta verkkosivuilta.

.

7. Osallistu Pariisin puolimaratonille

Pariisin maraton| ©Caravanum
Pariisin maraton| ©Caravanum

Pariisin puolimaraton on järjestetty Ranskan pääkaupungissa joka maaliskuu vuodesta 1993 lähtien. Tapahtuma, joka on kaupungin vuotuisen urheilukalenterin alkupiste.

Tapahtuma tunnetaan myös lämmittelyvaiheena Grand Paris Marathonille, joka järjestetään joka vuosi huhtikuussa.

Missä se järjestetään

Vaikka reittiä voidaan tietyiltä osin muuttaa, Pariisin tärkeimmät kadut ja houkuttelevimmat turistikohteet tai muistomerkit otetaan aina huomioon.

Tuloksena on kilpailureitti, jolta avautuvat kauniit näkymät, jotta kaikkialta maailmasta saapuvat juoksijat lumoutuvat kaupungin vetovoimasta.

Miten saada lippuja

Jos haluat ilmoittautua juoksijaksi Pariisin puolimaratonille, voit tehdä sen virallisilla verkkosivuilla.

Huomaa, että Pariisin maraton on yksi harvoista tämän luokan tapahtumista, joka vaatii kaikilta kilpailijoilta täydellisen lääkärintarkastuksen alle vuoden ikäisenä. Ilmoittautumismaksu tapahtumaan alkaa 50 eurosta, mutta jos haluat seurata kilpailua katsojana, sinun ei tarvitse maksaa mitään.

8. Koe jazzmusiikki Festival Banlieues Bleues -festivaalilla

Pariisin jazzfestivaali| ©InfoParis
Pariisin jazzfestivaali| ©InfoParis

Ranskalaiset rakastavat jazzia, joten matka Pariisin esikaupunkialueelle Banlieues Bleues -festivaalille on ohjelmassa vuodesta toiseen. Festivaalin perustivat Jacques Pornon ja taiteellinen johtaja Xavier Lemetre vuonna 1984, ja se on järjestetty jo yli 30 vuotta. Festivaali järjestetään viiden viikon ajan maalis-huhtikuussa.

Tämä jazzfestivaali järjestetään eri paikoissa Seine-St-Denis'ssä, ja se sisältää monipuolisen esitysohjelman, johon kannattaa tutustua tarkemmin virallisilla verkkosivuilla.

Pääsääntöisesti pääset nauttimaan erittäin lahjakkaiden taiteilijoiden esityksistä, jotka edustavat jazzin, bluesin, R&B:n, soulin, funkin, flamencon ja rytmien kaltaisia tyylilajeja eri puolilta maailmaa.

Tapahtumapaikka

Festivaali järjestetään joka vuosi Saint-Denis'ssä, joka on Pariisin pohjoisessa esikaupunkialueella sijaitseva kunta 9,4 kilometrin päässä kaupungista. Saint-Denis'hen pääsee kätevästi H-junalla Gare du Nordista Saint-Denisin asemalle.

Näin saat liput

Tietoa tapahtuman reittisuunnitelmasta ja lippujen hinnoista löytyy virallisilta verkkosivuilta. Lipun historiallinen keskihinta on yleensä enintään 16 euroa yleisölippujen osalta, kun taas yli 60-vuotiaat, opiskelijat ja alle 21-vuotiaat maksavat alhaisemman hinnan.

.

9. Nauti ratsastusnäytöksestä

Näkymä Grand Palais'n Eiffel-tornista käsin| ©Roger W
Näkymä Grand Palais'n Eiffel-tornista käsin| ©Roger W

Jos pidät hevosista tai olet yhtään kiinnostunut näistä kiehtovista otuksista, kannattaa harkita osallistumista Saut Hermès -ratsastusnäyttelyyn, joka on vuosittain järjestettävä taiteellinen ja kulttuurinen kilpailu, jossa juhlitaan hevosmaailman kaikkia puolia. Sitä sponsoroi pariisilainen muotimerkki ja -yritys Maison Hérmes.

Tapahtuma on saanut Kansainväliseltä ratsastajainliitolta korkeimman luokituksen, ja se houkuttelee vuosittain keskimäärin 4 000 katsojaa. Kilpailujen seuraamisen lisäksi voit vierailla katsomossa, erikoisliikkeissä ja valokuvakopissa.

Missä se järjestetään

Tapahtuma on järjestetty vuonna 2011 tapahtuman perustamisesta lähtien Grand Palais'ssa, Avenue du Général Eisenhowerilla.

Miten saat liput

Tapahtuman lippuja voi ostaa suoraan Saut Hermesin verkkosivuilta. Hinnat alkavat 60 eurosta.

10.Osallistu Euroopan käsityöläispäiville

Käsityö| ©julian mora
Käsityö| ©julian mora

Kansallisen käsityöinstituutin järjestämän tapahtuman tavoitteena on lisätä käsityöalan tunnettuutta. Näillä päivillä suuri yleisö kutsutaan tapaamaan käsityöläisiä, vierailemaan heidän työpajoissaan ja tutustumaan käsityötaitoihinsa.

Tapahtuma perustettiin vuonna 2012, ja siitä lähtien se on saanut vahvan kansainvälisen ulottuvuuden. Eri puolilla Ranskaa järjestetään 5 000 tapahtumaa, joihin kuuluu muun muassa työpajojen avajaisia, näyttelyitä kulttuuriperintökohteissa, ammattilaisten tapaamisia, opintoreittejä, teemakierroksia, hauskaa toimintaa ja paljon muuta.

Tapahtuma järjestetään joka vuosi maaliskuun lopussa ja huhtikuun alussa. Lisätietoja Pariisissa ja muissa kaupungeissa järjestettävästä ohjelmasta on virallisella verkkosivustolla.

Pariisin lämpötilat maaliskuussa

Riemukaaren terassilta| ©Guilhem Vellut
Riemukaaren terassilta| ©Guilhem Vellut

Lämpötilat vaihtelevat 5 ja 13 celsiusasteen välillä, joten Pariisin sää maaliskuussa on yleisesti ottaen viileä ja miellyttävä.

Vaikka lämpimät vaatteet ovat edelleen tarpeen, lumisateet ovat lähes olemattomia, ja vain poikkeuksellisen kylminä vuosina niitä voi esiintyä satunnaisesti, joten tämä on yksi parhaista kuukausista vierailla Pariisissa ja nauttia kaikesta siitä, mitä Pariisissa voi tehdä, ja vierailla parhaissa Pariisin museoissa, upeassa ruoassa ja lumoavissa maisemissa.

Toisin kuin Pariisin tammikuu ja Pariisin helmikuu, jotka pysyvät lähes koko ajan kylminä, maaliskuu on vaihteleva ja napakoituva kuukausi; älä ylläty, jos huomaat olevasi eräänä iltapäivänä kylmän talvisateen keskellä, mutta seuraavana päivänä näet kirkkaan auringon nousevan ja kuulet lintujen laulavan kuin Pariisissa olisi kevät.

.

Varaa pyöräretki