Pariisi helmikuussa: salaisuudet, joilla saat matkastasi kaiken irti

Helmikuu Pariisissa on romanttisten Seinen risteilyjen, karnevaalien, maailmannäyttelyiden ja paljon muuta... Haluatko tietää, mitä on tarjolla?

Katherine Betances

Katherine Betances

7 minuuttia luettu

Pariisi helmikuussa: salaisuudet, joilla saat matkastasi kaiken irti

Auringonlasku Pariisissa | © Bruno Abatti

Jos harkitset matkaa Pariisiin lopputalvella, onnittelut siitä! Kevät on vain muutaman viikon päässä, ja vaikka kylmä sää hallitsee yhä maisemaa, ympäri kaupunkia järjestettävät karnevaalit, juhlat ja juhlat auttavat sinua selviytymään siitä melko hyvin.

Jos siis etsit tekemistä Pariisissa helmikuussa, toivon, että pidät näistä ideoista, jotka olen laatinut sinulle.

1. Juhli ystävänpäivää rakkauden pääkaupungissa

Eiffel-torni pariskuntana| ©Dominique ROELLINGER
Eiffel-torni pariskuntana| ©Dominique ROELLINGER

Onni olla Pariisissa ystävänpäivänä ja juhlia näin erityistä päivää maailmankuulussa rakkauden pääkaupungissa on ainutlaatuinen tilaisuus! Liity romanttiseen ja juhlavaan ilmapiiriin, joka läpäisee koko kaupungin, ja juhli sen erityisen ihmisen kanssa jossakin niistä monista tapahtumista ja juhlallisuuksista, joita järjestetään joka vuosi 14. helmikuuta.

Missä järjestetään

Ystävänpäivän juhlapaikat Pariisissa ovat monipuolisia. Tässä on luettelo muutamista suosikkiideoistani.

 • Ystävänpäivän illallinen Bateaux Parisiens -laivalla: Lähde jollekin Seinäjoella järjestettävistä illallisristeilyistä, joihin kuuluu myös samppanjaa ja elävää musiikkia.
 • Ystävänpäivä Lidossa: Lido on Pariisin suosituin kabaree, ja joka vuosi ystävänpäivänä se järjestää rakastavaisille erityisen illan täynnä glamouria, illallista ja orkesteria.
 • Ystävänpäivä Moulin Rougessa: Myös legendaarinen Moulin Rouge toivottaa rakastavaiset tervetulleiksi erityisesti ystävänpäiväksi valmistetulla esityksellä. Varaa lippu Moulin Rougeen illallisineen ja kuljetuksineen.
 • Illallinen kahdelle Eiffel-tornissa: Joka vuosi yksi Eiffel-tornin ravintoloista valmistaa erityisen menun ystävänpäiväksi. Helmikuun 14. päivänä voit nauttia romanttisesta illasta yhdellä kaupungin täydellisimmistä näköaloista. Jos et halua osallistua illalliselle, voit ostaa yöliput Eiffel-torniin ja kiivetä tornin huipulle vain nauttimaan näkymistä.
 • Käymusikaalissa: Musikaalit Pariisissa ovat yhä suositumpia, ja ne ovat loistava vaihtoehto, jos satut olemaan helmikuussa tähän aikaan vuodesta.

Varaa yöristeily Seinen vesillä

2. Nauti ystävänpäivästä romanttisella illalla Eiffel-tornilla

Pariskunta Eiffel-tornin luona|©Negar MAHDAVI
Pariskunta Eiffel-tornin luona|©Negar MAHDAVI

Mutta minun pohjimmainen ystävänpäiväsuunnitelmani on nauttia lounasta Eiffel-tornin luona. Madame Brasserie, yksi monumentin ravintoloista, tarjoaa ennennäkemättömän ruokailukokemuksen. Ruokalistalla on klassisen ranskalaisen keittiön taidokkaita ruokalajeja, jotka valmistetaan perinteisin kulinaarisin tekniikoin tuoreista, kauden raaka-aineista.

Tämä ravintola sijaitsee rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa, ja voit myös nauttia illallisen Eiffel-tornin äärellä. Huomaa, että molemmissa vaihtoehdoissa pääset vain Madame Brasserien asiakkaille tarkoitettuun jonoon, jolloin vältyt monumentille tyypillisiltä pitkiltä jonoilta.

Varaa lounas Eiffel-tornissa

3. Tee matka Givernyyn

Givernyn talo ja puutarhat|©Paul Chibeba
Givernyn talo ja puutarhat|©Paul Chibeba

Toinen ihanteellinen ystävänpäiväsuunnitelma on kävelyretki Monet'n puutarhoissa. Mitä mieltä olet tästä ehdotuksesta? Jos olet valmis, älä epäröi varata retkeä Givernyyn. Tämä on mukavin vaihtoehto, ja voit vierailla taidemaalarin talossa asiantuntevan oppaan johdolla ja oppia lisää hänen inspiraationsa lähteestä.

Sinulla on myös mahdollisuus tutustua tämän kauniin ranskalaisen kaupungin historialliseen keskustaan, joka sijaitsee Seinäjoen länsirannalla Normandian alueella. Matkustat ilmastoidulla linja-autolla.

Varaa matka Givernyyn

4. Opi valmistamaan ranskalaisia leivonnaisia Chandeleurin luona

Crêpes| ©Delaney Van
Crêpes| ©Delaney Van

Kuten monissa muissakin maissa, kynttilänpäivää vietetään Ranskassa 2. helmikuuta. Kristillisessä perinteessä tämä päivä oli Neitsyt Marian puhdistautumispäivä hänen syntymänsä jälkeen. Nykyään La Chandeleur tunnetaan Pariisissa paremmin crêpe-päivänä, jolloin perheet ja ystävät valmistavat ja nauttivat yhdessä tätä herkullista jälkiruokaa.

Jos matkasi ajoittuu tälle päivälle, suuntaa johonkin Pariisin parhaista crêpe-ravintoloista, jotka osallistuvat varmasti juhlallisuuksiin valmistamalla erityisen menun. Voit myös varata leivontakurssin Pariisissa.

Minne mennä

Minusta on erityisen vaikeaa valita vain yhtä vaihtoehtoa, joten tässä on luettelo henkilökohtaisista suosikeistani. Tämä on luettelo, joten voit vapaasti tutkia uusia vaihtoehtoja omatoimisesti.

 • La Cuiller en Bois: 108 Rue des Entrepreneurs. 75015.
 • Le Petit Morbihan: 20 rue d'Odessa, 75014.
 • Le Breizh Café: 109 Rue Vieille du Temple, 75003.
 • Crêperie Suzette: 24 rue des Francs Bourgeois, 75004.

Ota kaikki irti treffeistä ja ilmoittaudu leivontakurssille, jossa voit oppia valmistamaan oman ranskalaisen leivän tai herkullisia croissanteja todellisen mestarikondiittorin kanssa - onko suupielesi vuotanut?

Varaa leivontatunti Pariisissa

5. Vie lapsesi Louvreen juhlistamaan talvilomaa

Lapset Louvressa| ©Joe Shlabotnik
Lapset Louvressa| ©Joe Shlabotnik

Pariisissa talviloma alkaa joka vuosi 18. helmikuuta ja päättyy 7. maaliskuuta. Jos vierailet Pariisissa lasten kanssa helmikuun aikana, kannattaa tutustua aktiviteetteihin, joita järjestetään tänä aikana ympäri kaupunkia: retkeilyä, ilmaisia näyttelyitä, teemakohtaisia oppimistyöpajoja, luovia työpajoja, konsertteja, alennuksia kyydistä ja nähtävyyksistä ja paljon muuta. Tässä vain muutamia esimerkkejä.

Minne mennä

Löydät niitä kaikkialta Pariisista: museoista, kirjakaupoista, puistoista, viihde- ja kulttuurikeskuksista. Jos haluat pysyä ajan tasalla, voit käydä Parisinfo-verkkosivustolla katsomassa matkapäivääsi saatavilla olevan kalenterin.

Varaa opastettu kierros Louvressa

6. Juhli kiinalaista uutta vuotta Pariisissa

Kiinalainen uusivuosi Pariisissa| ©Sébastien Bertrand
Kiinalainen uusivuosi Pariisissa| ©Sébastien Bertrand

Kiinalainen uusivuosi Pariisissa on perinteisesti yleisölle avoin juhlaviikko. Uudenvuodenjuhla on yksi kiinalaisen perinteen tärkeimmistä tapahtumista, joka järjestetään joka vuosi 21. tammikuuta ja 20. helmikuuta välisenä aikana; se merkitsee uudistumista ja uuden syklin alkua. Kiinalaiset yhteisöt ympäri maailmaa osallistuvat tähän juhlaan ja antavat meille muillekin mahdollisuuden oppia hieman lisää kiinalaisten kiehtovista perinteistä.

Pariisissa juhla on hyvin erityinen, sillä se houkuttelee turisteja kaukaa ja kaukaa, ja siihen kuuluu juhlia Pariisin eri kaupunginosissa:

 • Filharmonisen orkesterin esitykset
 • Pukukulkueet 3. ja 4. kaupunginosissa, jotka alkavat Place de la Républiquelta.
 • Perinteinen tanssiesitys.
 • Työpajat
 • Markkinat

7. Nauti Pariisin karnevaalikulkueesta

Pariisin trooppinen karnevaali|©Philippe Guillot
Pariisin trooppinen karnevaali|©Philippe Guillot

Karnevaalijuhlat järjestetään joka vuosi karnevaalia edeltävänä sunnuntaina. Vaikka ajankohta vaihtelee vuosittain, se järjestetään Pariisissa yleensä helmikuussa tai maaliskuun alussa. Juhlaan kuuluu juhlava paraati, joka tunnetaan nimellä "Promenade du Bœuf Gras", ja paljon pukuja! Karnevaalien maskotti on ruskeaturkkinen limusiinilehmä, joka johtaa kulkuetta tyylikkäästi.

Pariisin karnevaalien perinne unohtui lähes kokonaan suurimmaksi osaksi 1900-luvun ajan. 1990-luvulla karnevaalit kuitenkin yritettiin elvyttää, ja niitä on järjestetty sen jälkeen joka vuosi. Ajan mittaan karnevaalin hienostuneisuus, värit ja puvut ovat muuttuneet yhä vaikuttavammiksi.

Tapahtumapaikka

Promenade du Bœuf Gras -paraati alkaa Place Gambetta - aukiolta ja päättyy Place de la République -aukiolle. Paraati kulkee 2,8 kilometrin pituisen reitin läpi Pariisin keskustan.

Miten ostaa lippuja

Lippuja ei tarvitse ostaa, sillä tapahtuma on täysin ilmainen ja avoin yleisölle. Tule vain ajoissa paikalle varmistaaksesi hyvän paikan. Paraati järjestetään yleensä iltapäivällä, ja siihen osallistuu yli 5 000 ihmistä. Lisätietoja saat virallisilta verkkosivuilta:

.

8. Tartu tilaisuuteen ja nauti Pariisin Grand Slam -tapahtumasta

Grand Slam of Paris| ©Gabriela Sabau
Grand Slam of Paris| ©Gabriela Sabau

Kansainvälinen judokilpailu Grand Slam de Paris on järjestetty noin 50 vuoden ajan joka vuosi helmikuussa kahden päivän ajan. Se järjestetään yleensä kuun ensimmäisinä päivinä, ja se kokoaa yhteen kunkin maan parhaat edustajat kilpailuun, jossa valitaan maailmanmestari sekä miesten että naisten joukkueissa.

Jos olet lajin ihailija tai jos olet itse harrastanut sitä aiemmin, tämä on loistava tilaisuus ihailla kansainvälisellä tasolla loistavia lahjakkuuksia.

Missä se järjestetään

Tapahtuma järjestettiin alun perin Stade Pierre de Coubertinin stadionilla, mutta vuodesta 2000 lähtien se on järjestetty Accor Arenalla, joka sijaitsee Boulevard de Bercy -bulevardilla, hyvin lähellä Bercyn asemaa, josta on yhteys Pariisin metron linjoille 6 ja 14.

Miten ostaa lippuja

Liput kilpailuun voi ostaa suoraan Grand Slam -kilpailun verkkosivuilta; hinnat vaihtelevat 32 ja 65 punnan välillä yhdeksi päiväksi ja 50 ja 107 punnan välillä molemmiksi päiviksi.

.

9. Liity Les Front Runners de Paris -järjestöön

Les Front Runners de Paris -kilpailuun osallistuminen| ©Edward Gebuis
Les Front Runners de Paris -kilpailuun osallistuminen| ©Edward Gebuis

Vuodesta 2000 lähtien Pariisissa on järjestetty joka vuosi helmikuussa Les Front Runners -tapahtuma, jonka järjestää kaupungin LGBT-juoksijoiden yhdistys. Tämä juhla perustuu siihen, että rakkaus on rakkautta, ja se järjestetään yleensä viikonloppuisin ja mahdollisimman lähellä helmikuun 14. päivää. Kilpailuun kuuluu kaksi osakilpailua: 5 kilometrin henkilökohtainen rata ja 10 kilometrin parikilpailu.

Tapahtuman tavoitteena on lisätä tietoisuutta kollektiivin tarpeista ja kerätä varoja, jotta he voivat jatkaa aktivismiaan. Joinakin vuosina järjestetään arpajaisia, joiden tuotto menee kuuluisalle Grey Pride -yhdistykselle.

Tapahtumapaikka

Tämä hauska tapahtuma järjestetään Pariisin 19. kaupunginosassa, yleensä Parc des Buttes-Chaumont -puistossa.

Miten ostaa lippuja

Tapahtuma on ilmainen ja avoin yleisölle, joka haluaa tukea asiaa; jos kuitenkin olet kiinnostunut osallistumaan kilpailuun juoksijana, voit täyttää ilmoittautumislomakkeen virallisilla verkkosivuilla

.

10. Mene tanssifestivaalille

Suresnesin teatteri| ©Álvaro Soto
Suresnesin teatteri| ©Álvaro Soto

Tammikuusta alkaen Pariisissa ja helmikuun ensimmäisinä päivinä Pariisissa voit osallistua Suresnes cités dans; tapahtumaan, joka on kutsuttu koolle tarkoituksenaan koota yhteen nykytanssin tyylien ja koreografisten varianttien suuri monimuotoisuus.

Festivaali alkoi vuonna 1993 Suresnesin kaupungin tukemana aloitteena. Tuolloin sillä pyrittiin avaamaan rakenteellisempia tanssikouluja hiphopin ja katutanssin kaltaisille liikkeille, jotka hallitsivat tanssikenttää 1980-luvulla.

Tapahtumapaikka

Tapahtuma järjestetään Jean-Vilar-teatterissa Suresnesissa, joka on pieni yhteisö Pariisin ulkopuolella. Suresnesiin pääsee RER A -junalla.

Miten ostaa lippuja

Liput tähän tapahtumaan ovat saatavilla verkossa Théâtre Suresnesin virallisilla verkkosivuilla.

.

11. Nauti Pariisin viimeisistä jäähalleista

Grand Palais'n jäähalli,| ©Eric Demarcq
Grand Palais'n jäähalli,| ©Eric Demarcq

Helmikuun ensimmäisten viikkojen aikana voit nauttia Pariisin kaupungin viimeisistä jäähalleista talven aikana; jos pidät tästä kauniista aktiviteetista, älä missaa sitä! Luistelua ulkoilmassa monumentaalisten arkkitehtuuriteosten varjossa ei voi tehdä joka päivä eikä missään päin maailmaa.

Missä luistella Pariisissa

 • Place Athénée: Noin 60 euroa teehetkellä.
 • Espace sportif Pailleron: Se on sisätiloissa sijaitseva jäähalli, joka on avoinna lähes ympäri vuoden, hinnat ja aukioloajat on julkaistu niiden virallisilla verkkosivuilla.

12. Lämmittele Pariisissa "chocolat chaud"-juomalla

chocolat chaud| ©Courtesy Unsplash + Giancarlo Duarte
chocolat chaud| ©Courtesy Unsplash + Giancarlo Duarte

Kun olet kävellyt Pariisin kaduilla ja vieraillut kaupungin tärkeimmissä monumenteissa, paras tapa levätä on nauttia herkullinen kuuma juoma. Pariisin gastronomiasta löydät monia herkullisia juomia, mutta niin turistien kuin paikallistenkin suosikki on perinteinen pariisilainen kuuma suklaa.

Oikein valmistettuna suositulle juomalle on ominaista sen runsas, ei liian makea maku, joka miellyttää makua ilman, että se on koskaan ylenpalttinen. Maito- ja tummasta suklaasta valmistettu juoma valmistetaan monissa pariisilaisissa kahviloissa ja teehuoneissa, ja monet niistä valmistavat sen omalla tavallaan. Kokemus nauttia suklaan lohdullisesta mausta kauniisti sisustetussa paikassa yhdessä maukkaan jälkiruoan tai suolaisen välipalan kanssa saa sinut tuntemaan itsesi pariisilaiseksi ja antaa sinulle energiaa seikkailusi jatkamiseen.

Mistä saat parasta kuumaa kaakaota Pariisissa

Joitakin suosikkipaikkoja, joilla on parhaat arvosanat, ovat mm. seuraavat:

Vinkkejä helmikuun Pariisissa vierailuun

Riemukaari Pariisissa| ©xiaoshu.paris
Riemukaari Pariisissa| ©xiaoshu.paris

Aivan kuten Pariisissa talvella, myös tässä kuussa lämpötila on edelleen kylmä, joten suosittelen valmistautumaan siihen kunnolla. Tämä tarkoittaa, että hyvä takki on välttämätön, samoin kuin pipo, talvihanskat ja vedenpitävät kengät. Lumisade helmikuussa ei ole Pariisissa yleistä, mutta sitä voi sattua aivan kuten mitä tahansa sateista iltapäivää.

Parasta Ranskan pääkaupunkiin helmikuussa matkustamisessa on se, että voit välttää väkijoukkoja kaikissa Pariisin nähtävyyksissä. Halusitpa sitten kiertää suosituimmat nähtävyydet tai tutustua Ranskan pääkaupunkiin syrjässä, tämä on kaikista hiljaisin aika matkustaa Pariisiin. Hyvää matkaa!