Parhaat ruoanlaittokurssit Pariisissa

Pidätkö ruoanlaitosta? Sitten ei ole mitään parempaa kuin kokkikurssi, jossa opit valmistamaan joitakin Pariisin konditorian klassikoita: pue esiliinasi yllesi ja tule kanssani oppimaan Pariisin asiantuntijakondiittoreilta!

Verónica Álvarez

Verónica Álvarez

6 minuuttia luettu

Parhaat ruoanlaittokurssit Pariisissa

Pariisi | ©Elina Sazonova

Pariisi on maailmankuulu muun muassa leipiensä ja jälkiruokiensa laadusta. Yksi parhaista asioista, joita voit tehdä Pariisissa, jos pidät ruoanlaitosta, on osallistua konditoria- tai leivontakurssille. Kun palaat kotikaupunkiisi, voit valmistaa näitä herkkuja perheellesi ja ystävillesi ja myös näyttää heille, että olet oppinut niiden valmistuksen salat ammattitaitoisilta ammattikokeilta.

Tämäntyyppinen aktiviteetti on myös loistava tapa nauttia Pariisista lastesi kanssa, sillä pienimmät rakastavat liata kätensä ammattikeittiössä valmistamalla herkullisia jälkiruokia, joita he voivat syödä jälkeenpäin. He saavat myös tietää, millaista on päivittäinen elämä pariisilaisessa konditoriassa tai leipomossa ja miten ammattilaisten koneet toimivat ja miten erilaisia keittiövälineitä käytetään. Seuraa minua tällä Pariisin parhaiden kokkikurssikierrosten kierroksella.

.

1. Kokkikurssi Pariisissa: opi tekemään macaroneja

Macaronit| ©Anne Laurence
Macaronit| ©Anne Laurence

Macaronit ovat yksi ranskalaisen konditorian erikoisuuksista. Macaronien historia ulottuu kauas taaksepäin, sillä niitä tarjoiltiin kuninkaallisissa häissä jo 1400-luvulla.

Macaronit ovat selkeä esimerkki siitä hienostuneisuudesta ja huolellisuudesta, jolla ranskalaiset suhtautuvat perinteisiin leivonnaisiinsa. Lapset eivät voi vastustaa näitä herkkuja, joten jos matkustat pienimpien kanssa, on hyvä ajatus osallistua kokkauskurssille, jossa opitaan valmistamaan niitä. Kotiin palattuasi he voivat toistaa reseptin ja tarjota herkkuja ystävilleen.

Tällä kolmen tunnin kurssilla ohjaaja opettaa sinulle askel askeleelta, miten valmistat herkullisia macaroneja, joita voit sitten valmistaa kotona. Macaronien valmistamisen jälkeen voit maistella niitä kupin teen tai kahvin kera. Kokemus sisältää kaikki materiaalit, tervetuliaisjuoman, kahvin ja laatikon, jossa on noin 20 itse tekemääsi macaronia!

Mielenkiintoisia yksityiskohtia tästä kokemuksesta

 • Hinta: alkaen noin 120 euroa per henkilö.
 • Kesto: noin 3 tuntia.
 • Kuljetusvälineet: Sinun on saavuttava luokkapaikalle omalla kulkuvälineelläsi, voit mennä bussilla, metrolla, taksilla tai autolla.
 • Tämän vaihtoehdon edut: sisältää tervetuliaisjuoman, kahvin ja leipomasi macaronit.
 • Vaihtoehdon haitat: tunneilla ei puhuta espanjaa.

2. Boulangerien verhon takana: retki ranskalaiseen leipomoon Pariisissa

Boulangerie-leipomo| ©Juan Antonio Segal
Boulangerie-leipomo| ©Juan Antonio Segal

Leipomo, jossa vierailet, sijaitsee viehättävässä Montmartren kaupunginosassa. Tällä kierroksella opit kaikki perinteisen pariisilaisen leipomon salaisuudet, ja sinulle näytetään, miten valmistetaan eräitä ikonisimpia leipiä, kuten patonkia. Tutustut omakohtaisesti klassisten ranskalaisten leipien valmistuksen taustalla oleviin toimintatapoihin ja dynamiikkaan.

Tällä tunnin mittaisella vierailulla näet rennossa ilmapiirissä, miten kaikki toimii, ja saat lahjaksi vastaleivotun patongin ja croissantin. Tässä tapauksessa kurssi ei ole käytännönläheinen, et siis valmista leipää, mutta näet, miten leipomon henkilökunta tekee sen. Sinulla on mahdollisuus nähdä ja oppia, miten nykypäivän ammattilaisleipomoissa käytettävät teolliset laitteet toimivat.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia tästä kokemuksesta

 • Hinta: alkaen noin 34 euroa per henkilö.
 • Kesto: noin 1 tunti.
 • Kuljetustavat: Paikalle on päästävä omalla kulkuneuvolla, joko bussilla, metrolla, taksilla tai autolla.
 • Vaihtoehdon edut: Näet leipurimestarit työssään reaaliajassa leipomon aukioloaikoina.
 • Vaihtoehdon haitat: et voi leipoa itse.

3. Tutustu Pariisiin patonki- ja croissant-työpajassa

Patonki- ja croissant-työpaja| ©Viator
Patonki- ja croissant-työpaja| ©Viator

Tässä ihanassa aktiviteetissa pääset paitsi näkemään pariisilaisen leipurin toiminnan, myös valmistamaan omia patonkeja ja croissanteja sukupolvelta toiselle periytyvien reseptien mukaan.

He opettavat sinulle kaikki salaisuudet, jotta voit tehdä omat patongit ja croissantit kotiin palattuasi. Jos tunnet patongin historian, ymmärrät, miksi tämä leipä on liittynyt niin tiiviisti Ranskan historiaan vuosisatojen ajan ja miksi se on saavuttanut nykyisen maineensa.

Ryhmät ovat pieniä, korkeintaan 8 henkilöä, jotta ohjaajasi huomioisi sinut henkilökohtaisesti.

Opit myös, miten valita parhaat raaka-aineet ja tietenkin miten keittiön eri teollisuuskoneet toimivat ja mihin niitä käytetään sekä miten ammattimaisessa leipomossa tärkeimpiä työvälineitä käytetään oikein.

Pääset maistelemaan erilaisia croissanteja ja leipiä, joita voit ottaa mukaasi nautittavaksi myöhemmin.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia tästä kokemuksesta

 • Hinta: alkaen 120 euroa/henkilö noin.
 • Kesto: noin 2 tuntia.
 • Kuljetusmuoto: Paikalle on päästävä omalla autolla, metrolla, bussilla tai taksilla.
 • Tämän vaihtoehdon edut: Kyseessä on käytännönläheinen kurssi, jonka avulla voit oppia reseptit, jotta voit myöhemmin valmistaa niitä uudelleen niin monta kertaa kuin haluat.
 • Tämän vaihtoehdon haitat: Toimintaa ei ole saatavilla espanjaksi.

4. Opi tekemään ranskalaisia macaroneja Pariisissa

Ranskalaisten macaronien valmistaminen| ©Nico
Ranskalaisten macaronien valmistaminen| ©Nico

Tällä kurssilla opit askel askeleelta, miten valmistetaan parhaat ranskalaistyyliset macaronit. Osallistut kurssin aikana valmistettavien macaron-tyyppien valintaan yhdessä muiden kokemukseen osallistuvien kanssa.

Toiminta tapahtuu kokin henkilökohtaisessa asunnossa, rennossa ilmapiirissä ja enintään 8 hengen ryhmissä, joten toiminta on hyvin yksilöllistä ja sinulla on mahdollisuus selvittää kaikki epäilyksesi ainesosista ja valmistuksesta.

Tällä kurssilla voit oppia valmistamaan macaroneja samalla tavalla, samanlaisilla välineillä ja välineillä kuin mitä sinulla on kotona eikä ammattilaisvälineillä.

Tämän yksityiskohtaisen 3-tuntisen kurssin jälkeen otat mukaasi laatikollisen herkullisia macaroneja ja reseptin, jonka voit jakaa ystäviesi kanssa. Kokemuksen hintaan sisältyy kaikkien välineiden ja laitteiden käyttö sekä makaronilaatikko, jonka viet kotiin kurssin päätteeksi.

Jos olet makeanhimoinen ja macaronit eivät riitä sinulle, voit yrittää tyydyttää jälkiruokahimosi vierailemalla yhdessä Pariisin parhaista creperieistä, et tule katumaan sitä, Pariisi on kaupunki, jolla on niin paljon herkkuja tarjolla, että haluat varmasti kokeilla niitä kaikkia.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia tästä kokemuksesta

 • Hinta: alkaen noin 120 euroa per henkilö.
 • Kesto: noin 3 tuntia.
 • Kuljetusvälineet: Sinun on päästävä paikalle omin avuin, mutta se ei ole monimutkaista, koska asunto sijaitsee Pariisin keskustassa, ja jos noudatat näitä vinkkejä Pariisissa liikk umiseen, se on vielä helpompaa.
 • Tämän vaihtoehdon edut: Se sisältää astiat ja se on pienissä ryhmissä.
 • Tämän vaihtoehdon haitat: se ei ole englanninkielistä toimintaa.

5. Kierros Pariisin konditorian kulissien taakse

Ruoanlaittokurssi| ©Jeff Hester
Ruoanlaittokurssi| ©Jeff Hester

Kun saavut patisserieen, nautit tyypillisen ranskalaisen aamiaisen (sisältyy retken hintaan) ja ryhdyt sitten töihin pariisilaisen leipurimestarin valvovan silmän alla. Opit, mitä aineksia tarvitaan patonkien, croissanttien ja pain au chocolaten valmistamiseen perinteiseen tyyliin, rakenteeseen ja makuun.

Opit leipomaan perinteisen ranskalaisen leipomisen klassikoita kaikkien niiden salaisuuksien avulla, jotka vain ammattilaiset tietävät, sekä valitsemaan ainekset, jotka sopivat parhaiten valmistettavaan leipätyyppiin.

Opettajasi selittää ja antaa sinulle myös parhaat vinkit valmistusmenetelmistä, kuten ihanteellisista ajankohdista ja lämpötiloista, jotta voit kotiin palattuasi leipoa parhaat patongit, croissantit ja pain au chocolat -leivät jaettavaksi perheesi kanssa.

Patongit, croissantit ja pain au chocolat ovat kolme ranskalaisen leipomon klassikkoa, jotka jokaisen herkkusuun pitäisi osata valmistaa. Tartu tilaisuuteen ja opi valmistamaan näitä kolmea herkkua helposti ja ammattilaisen avustuksella, ja kehuskele sitten ystävillesi matkasi aikana oppimillasi kulinaarisilla taidoilla.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia tästä kokemuksesta

 • Hinta: alkaen noin 80 euroa per henkilö.
 • Kesto: noin 2 tuntia.
 • Kuljetusmuoto: Sinun on saavuttava paikalle omalla kulkuvälineelläsi, metrolla, bussilla, autolla tai taksilla.
 • Tämän vaihtoehdon edut: Tunti on espanjaksi, joten voit vastata mahdollisiin kysymyksiin omalla kielelläsi.
 • Vaihtoehdon haitat: ryhmät ovat suuria, jopa 27 henkilöä.

Varaa kiertoajelu Pariisin konditoriakauppoihin

6. Ruoanlaittokurssi Pariisissa: Suklaa-Eclairit ja kermavaahtokakut

Éclair| ©David Lebovitz
Éclair| ©David Lebovitz

Tässä kokemuksessa keskitytään kahden ranskalaisen leivonnaisklassikon, suklaaeclairien ja kermavaahtokakkujen valmistukseen.

Opit valmistamaan näitä gourmet-herkkuja ranskalaiselta ammattitaitoiselta kondiittorilta perinteisiä ranskalaisia reseptejä noudattaen, joita varjellaan mustasukkaisesti.

Opettajasi opettaa sinulle askel askeleelta, miten choux-taikina ja chantilly-kerma valmistetaan selkeiden ja yksityiskohtaisten selitysten avulla. Jos olet jo yrittänyt tehdä eclaireja ja kermavaahtokakkuja kotona, tiedät, että nämä reseptit ovat hieman monimutkaisia ja niissä on muutamia pieniä salaisuuksia, joita ei näy reseptikirjoissa.

Älä masennu, jos eclairista ei silti tule täydellistä, sillä tällä kurssilla kerrotaan kaikki salaisuudet, joita tarvitset, jotta voit tehdä niitä aivan kuten ammattilaisleipurit tekevät.

Kurssin päätteeksi voit ottaa alkuperäiset reseptit mukaasi kotiin, jotta voit leipoa niitä uudelleen ilman ongelmia. Kun olet saanut tämän ainutlaatuisen kulinaarisen kokemuksen päätökseen, saat mukaasi eklaireja tai kermavaahtokakkuja, joita voit nauttia myöhemmin hyvän kahvin kera.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia tästä kokemuksesta

 • Hinta: alkaen noin 106 euroa per henkilö.
 • Kesto: noin 3 tuntia.
 • Kuljetustavat: Sinun on saavuttava paikalle omalla kulkuvälineelläsi, bussilla, taksilla, autolla tai metrolla.
 • Tämän vaihtoehdon edut: Sinulle opetetaan valmistamaan kahta reseptiä, joita ei yleensä löydy kokkikierroksilta.
 • Tämän vaihtoehdon haitat: Kyseessä ei ole espanjankielinen kurssi.

Kuinka varata ruoanlaittokurssi Pariisissa

Matkan varaaminen| ©Vlada Karpovich
Matkan varaaminen| ©Vlada Karpovich

Tämäntyyppistä aktiviteettia ei yleensä tarjota hotellien tiskeillä, vaan niitä kannattaa etsiä tämäntyyppisten kokemusten myyntiin erikoistuneelta online-matkojen ja -matkailun alustalta.

Tämäntyyppisillä online-yrityksillä on yleensä matkavalikoimassaan Pariisin parhaiden gastronomisten retkien lisäksi useita vaihtoehtoja kulinaarisia luokkia, joissa keskitytään Pariisin gastronomian klassikoihin, leivonnaisiin ja perinteisiin leipomoihin.

Sen lisäksi, että voit löytää haluamasi tyyppisen kokkikurssin, löydät näiltä alustoilta myös laajan valikoiman paikallisten oppaiden tarjoamia kokemuksia ja retkiä, jotka ovat yleensä hotellipiirien ulkopuolella, koska ne ovat yksityisten oppaiden tarjoamia henkilökohtaisia kokemuksia. Suosittelen, että selaat näitä sivustoja nähdäksesi kaikki eri vaihtoehdot, joita voit löytää.

.

Miksi Pariisissa kannattaa käydä kokkikurssilla?

Ruoanlaittokurssi| ©Elaine
Ruoanlaittokurssi| ©Elaine

Kaikille ruoanlaiton harrastajille on unelmien täyttymys oppia paikallisilta ammattilaisilta, miten valmistetaan yhden maailman ikonisimman keittiön klassisia leivonnaisia ja leivonnaisia. Netistä voi löytää monia reseptejä, mutta se ei ole sama asia kuin se, että oppii vaihe vaiheelta valmistamaan tyypillisiä ranskalaisia reseptejä todellisilta ammattilaisilta.

Ruoanlaittokurssin avulla et ainoastaan opi valmistamaan tiettyä tyypillistä ruokalajia, vaan tällaisen kokemuksen kautta opit vielä enemmän Pariisin asukkaiden kulttuurista, tavoista ja omituisuuksista.

Jos et ole suuri ruoanlaiton ystävä etkä ole kovin taitava, osallistuminen Pariisin kokkikurssille voi antaa sinulle muita työkaluja ja tietoja, joita ei voi oppia reseptikirjojen avulla, ja ehkä herättää sinussa piilevän herkkusen.

Rakastan gastronomiaa, ja aina kun vierailen uudessa kaupungissa, osallistun kokkikurssille, jos minulla on siihen mahdollisuus. En vain oppiakseni reseptin, vaan ennen kaikkea siksi, että haluan oppia lisää paikallisesta kulttuurista ja olla vuorovaikutuksessa paikallisten kanssa rennolla ja aidolla tavalla, joka voidaan saavuttaa vain kulttuurieroja ylittävän asian, ruoan, avulla.