Dubai yöllä

Ulkona käyminen Dubaissa on kuin matkustaisi toiseen kaupunkiin. Koko maisema muuttuu!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minuuttia luettu

Dubai yöllä

Dubai Night | ©Through the Lense

Dubaissa sijaitsee maailman suurin ostoskeskus ja maailman korkein hotelli ja rakennus, joten ei ole ihme, että Dubai on täydellinen paikka unohtumattomalle illanvietolle.

Täytyy sanoa, että yöllä kaupunki on vielä kauniimpi ja vaikuttavampi kuin päivällä. Ensinnäkin siksi, että lämpötila on yöllä paljon miellyttävämpi, ja toiseksi siksi, että kaupunki muuttuu futuristiseksi tilaksi, jossa on satoja valaistuja rakennuksia ja värikkäitä puutarhoja. Eikä vain sitä, vaan myös liikettä on enemmän.

1. Älä jätä väliin Dubai Fountains -yönäytöstä.

Dubain suihkulähteet yöllä| ©Tanya Hart
Dubain suihkulähteet yöllä| ©Tanya Hart

Dubain upeista suihkulähteistä nauttiminen on yksi parhaista asioista nähdä yöllä. Nämä kuuluisat suihkulähteet esittävät 30 minuutin välein kello 18:00-23:30 välisenä aikana koreografioidun show'n uskomattomien sinfonioiden tahtiin. Sitten kello 13.00 ja 13.30 esitetään kaksi tanssikoreografin suunnittelemaa vesishow'ta

Dubain suihkulähteitä voi katsella ilmaiseksi monista paikoista, mutta näyttävimmät paikat ovat Burj-järvellä, risteilyaluksen kyydissä ja jossakin läheisistä ravintoloista.

The Fountain Show on maailman toiseksi suurin koreografioitu suihkulähdejärjestelmä kaksi show'ta. Joka päivä soitettujen kappaleiden järjestys vaihtuu, joten voit halutessasi nähdä kaikki esitykset muutamassa päivässä.

Varaa Fountain Show -risteily

2. Tarkkaile Dubain yöelämää Burj Khalifalta käsin

Burj Khalifan näkymä yöllä| ©Sreeni Menon
Burj Khalifan näkymä yöllä| ©Sreeni Menon

Kuten arvata saattaa, paras tapa nähdä Dubain jokainen nurkka yöllä on maailman korkeimmasta rakennuksesta- varaa liput Burj Khalifaan.

Dubai näyttää yöllä muuttuvan futuristiseksi kaupungiksi, joten nauti näkymistä huipulta. Näet Dubai Mallin, Dubain suihkulähteet ja kaikki pilvenpiirtäjät- mikään ei voi estää näkymääsi, varsinkaan kirkkaana yönä!

Burj Khalifa yöllä on luonnollisesti yksi Dubain huippunähtävyyksistä, joten varaa liput ajoissa, etenkin iltahämärään ja yöllä.

Varaa liput Burj Khalifaan!

3. Lähde perinteisen yöristeilyn kyytiin

Risteily Dubai Creekissä yöllä| ©Jackie L Chan
Risteily Dubai Creekissä yöllä| ©Jackie L Chan

Toinen suunnitelma Dubaissa yöllä on varata perinteinen risteily. Risteilylle voi hypätä useista paikoista, kuten Dubai Creekistä, Dubain kanavalta ja Dubai Marinasta.

Risteily yöllä on aivan erityinen kokemus, joka antaa sinulle erilaisen näkökulman kaupunkiin, kun risteilet pitkin kaupungin monia vesireittejä.

Perinteinen illallisristeily

Voit myös varata illallisristeilyn, jossa nautit ammattitaitoisen kokin valmistaman gourmet-illallisen samalla kun nautit paikallisten artistien esittämästä miellyttävästä livemusiikista.

Useimmilla dhow-tyylisillä (perinteisillä) risteilyillä noudatetaan yleensä tapaa, jonka mukaan tarjolla on kuumia ja kylmiä pyyhkeitä käsien pesuun, minkä jälkeen tarjolla on välipaloja, kuten arabialaista kahvia, tuoreita taateleita ja mehuja.

Kasvissyöjän ei myöskään tarvitse olla huolissaan, sillä tarjolla on laaja valikoima ruokia ja ruokia.

Varaa perinteinen purjehdusristeily illallisineen

4. Hyppää Big Busin kyytiin yöllä

Big Bus -kierros Dubaissa| ©Darren Foreman
Big Bus -kierros Dubaissa| ©Darren Foreman

Yksi parhaista tavoista nähdä Dubain kaupunki yöllä on varata liput Big Bus -yökierrokselle.

Tällä kierroksella näet kaikki Dubain tärkeimmät maamerkit. Näihin kuuluvat Burj Khalifa, Dubai Mall, Atlantis on the Palm ja Jumeirahin moskeija.

Kierros alkaa Dubai Mallilta, ja se on saatavilla 12 eri kielellä. Se on varmasti erittäin järkevä tapa tutustua öiseen Dubaihin, ja sinulla on jopa onni nähdä Wafi Mallin pyramidien valoshow.

Varaa Big Busin yöbussikierros

5. Käy katsomassa La Perle de Dragone -esitys

La Perle de Dragone| ©Ameer Basheer
La Perle de Dragone| ©Ameer Basheer

Dubai on upea kaupunki, joka tarjoaa viihdettä ja loputonta yöelämää. Yksi kaupungin upeimmista esityksistä on La Perle de Dragone, joka on täysin upottava kokemus valo-, vesi- ja ääniakrobatiasta.

Tässä ainutlaatuisessa esityksessä, joka sijoittuu 3D-projisoinnein varustetulle vesilavalle, on yli 65 esiintyjää, jotka hämmästyttävät yleisöä joka ilta suorituksillaan.

Kuuluisa taiteellinen johtaja Franco Dragone on luonut tämän pysyvän teatteriesityksen, josta voit nyt nauttia Dubaissa. Lippuja La perle de Dragoneen voi ostaa ennakkoon alkaen 65 eurolla. Hanki ne käsiisi ja valmistaudu hämmästymään!

Varaa liput La perle de Dragone -teatteriin

6. Nauti Dubain puutarhan hehkusta

Dubai Garden Glow| ©Rob Young
Dubai Garden Glow| ©Rob Young

Dubai Garden Glow on yksi Dubain upeimmista paikoista, joissa kannattaa vierailla yöllä. Se on täynnä kierrätysmateriaalista valmistettuja valkokankaita ja miljoonia LED-lamppuja.

Tunnet maagisen tunnelman, jossa puutarha tuntuu välillä heräävän henkiin. Dubai Garden on avoinna kello 17.00-22.00, ja liput maksavat 65 AED (15,41 euroa).

Lisäksi Dubai Garden Glow'n sisällä on muutamia erilaisia nähtävyyksiä, kuten Dinosauruspuisto, jossa on 120 animatronista dinosaurusta, tai Jääpuisto, jossa on vaikuttava joukko kauniita jääveistoksia.

7. Vieraile Dubai Global Villagessa

Global Village, Dubai| ©Syed Ali
Global Village, Dubai| ©Syed Ali

Vierailu Global Villagessa on vähän kuin kävisit kaikilla maailman suurimmilla monumenteilla kerralla. Tällä ulkoilmatorilla on pienempiä, kimaltelevia versioita Big Benistä, Taj Mahalista ja monista muista.

Tämän tilan tavoitteena on olla maailman suurin yöaikainen viihdehanke, ja vain 15 AED:llä ( 3,66 Eur ) pääset nauttimaan aivan kaikesta! Global Village on avoinna lauantaista keskiviikkoon kello 18:00 keskiyöhön (maanantaina vain naiset). Torstaina ja perjantaina kello 18:00 - 01:00.

Tämän lisäksi se on myös loistava paikka ostaa ruokaa ja tehdä ostoksia, unohtamatta sitä, että minulle se on täydellinen paikka Dubain matkamuistojen hankkimiseen.

Carmenin matkustajan vinkki

Jos tarkoituksenasi Global Villagessa on shoppailu, suosittelen menemään Dubain huhtikuun aikana, sillä tämän kuukauden lopussa monet myyjät tarjoavat valtavia alennuksia tavaroidensa tyhjentämiseksi.

8. Kävele yöllä La Mer Beachin rannalla

La Mer, Dubai| ©Gabby Canonizado
La Mer, Dubai| ©Gabby Canonizado

Tämä Dubain uusi rantakohde on yhtä suosittu yöllä kuin päivälläkin. Rannan juhlava tunnelma alkaa auringonlaskun aikaan, kun värikkäät ruokarekat ja valot valaisevat koko rantakadun.

La Mer on Dubain houkuttelevin rantakatu iltasuunnitelmia varten, ja sieltä löytyy kaikkea rannoista ostos-, ravintola- ja viihdepaikkoihin.

Se sijaitsee Jumeirah 1:ssä, 2,5 kilometrin pituisen valkoisen hiekkarannan varrella, jota reunustavat rantapromenadit ja josta on näkymät Persianlahden koskemattomille, kristallinkirkkaille vesille.

9. Tutustu Dubain yömarkkinoihin

Dubain yömarkkinat| ©Viator
Dubain yömarkkinat| ©Viator

Yksi Dubain yöllisistä aktiviteeteista on käydä vilkkailla yömarkkinoilla, jotka ovat täynnä perinteisiä suunnittelijoita, kauppiaita ja paikallisia taiteilijoita.

Yömarkkinat sijaitsevat Sheikh Mohammed Bin Zayed Avenue/Roadin varrella, ja niitä reunustavat houkuttelevat neonvalot. Nämä yömarkkinat ovat avoinna torstaista perjantaihin (klo 19.00-1.00) ja lauantaista maanantaihin (klo 19.00-23.00).

Sisältä löydät perinteisiä tuotteita jopa 70 maasta (käsitöitä, soittimia, vaatteita, koriste-esineitä, asusteita...). Toisin sanoen kyseessä on megamessut yöostosten ystäville.

10. Ilmoittaudu Yoga de Luna -ohjelmaan

Yoga| ©MakeIt
Yoga| ©MakeIt

Rakastatko joogaa? Mikset sitten viettäisi yötä Dubaissa suorittaen suosikkiasentojasi kuunvalossa? Talise Spa -kylpylässä voit tehdä juuri niin.

Moon Yoga maksaa 95 AED (23,21 Eur) per henkilö, ja uskon vakaasti, että se on kokeilemisen arvoinen henkinen kokemus.

.

11. Ruokaile pimeässä Noire Fairmontissa

Fairmont Hotel| ©Asif Ali Yousafzai
Fairmont Hotel| ©Asif Ali Yousafzai

Varaa pöytä ja koe ennennäkemätön ruokailukokemus Noire Fairmontissa, jossa tarjoilijat käyttävät yönäkölaseja ja tarjoilevat sinulle illallisen pimeässä. Hinta on noin 70 euroa kahdelta hengeltä, ja sisäänpääsy on mahdollista kello **19.30-22.**00.

Normaalisti sinulle tarjoillaan kolmen ruokalajin ateria virvokkeineen pimeässä huoneessa, jotta voit arvostaa syömäsi ruokalajin makua vielä enemmän.

Edellytyksenä on, että et kytke mitään valoa säteileviä laitteita päälle. Jos haluat mennä vessaan tai ulos, sinun tarvitsee vain puhua ääneen, jotta avustaja voi auttaa sinua. Se on myös loistava tapa pitää yhteyttä Dubaissa olevaan henkilöön.

12. Vieraile Dubain parhaissa yökerhoissa

Club Cavalli| ©Sabirnada
Club Cavalli| ©Sabirnada

Vierailu jossakin yökerhossa on yksi parhaista asioista, joita Dubaissa voi tehdä yöllä. Tämän kaupungin yöelämä on legendaarinen. Varaudu tanssimaan koko yö ja juhlimaan auringonnousuun asti.

Cavalli Club, Billionaire Mansion, Toy Room ja White Dubai ovat Dubain tunnetuimpia klubeja, mutta muista, että laillinen juomisen ikäraja Dubaissa on 21 vuotta.

Dubain parhaat ravintolat ja ruokailuideat

Myöhäisillan brunssi Dubaissa

Kuka on sanonut, että brunssi on täysin päiväkonsepti? Dubaissa myöhäisillan brunssit ovat melkeinpä kuuluisampia kuin päivällä tarjottavat brunssit. Se on kuitenkin yleensä torstai-, perjantai-, lauantai- ja sunnuntai-iltoihin varattu tapahtuma.

Dubaissa on useita erilaisia myöhäisillan ruokailuvaihtoehtoja, joista voit valita, pidät sitten aasialaisesta keittiöstä, kreikkalaisista ruokalajeista, pikaruoasta tai perinteisestä italialaisesta ruoasta.

Blushing Dragon Karma Kaféssa

Souk al Baharissa sijaitseva Karma Kafé ei ainoastaan tarjoa yhtä Dubain parhaista yöllisistä näkymistä, josta avautuu näkymä Burj-järven Dubain suihkulähteen yölliselle spektaakkelille, vaan siellä on myös joitakin monipuolisimmista ruokalajeista. Voit nauttia illallisen kello 20:00-23:00.

  • Osoite: Karma Kafé, Souk Al Bahar Level 3, Sheikh Mohammed Bin Rashi Boulevard, Downtown Dubai.

The Stage -brunssi

The Stage Brunch on erikoistunut 100-prosenttisesti myöhäisillan brunssiin, ja kello 20:00-23:00 sinulla on mahdollisuus maistella yhtä Dubain näyttävimmistä kansainvälisistä ruokapaikoista. Jos pidät pizzasta ja kaikenlaisesta pikaruoasta, Stage Brunch on paikka, jota suosittelen lämpimästi.

  • Osoite: Jazz Pizza Express, Cluster A, Jumeirah Lake Towers, Dubai.

Kanpai

Jos olet kiinnostunut japanilaisesta keittiöstä, Kanpai tarjoaa yhden parhaista brunsseista. Sen lisäksi, että se tarjoaa rajattomasti juomia, sillä on monipuolinen ruokalista, johon kuuluu muun muassa tiikerikatkarapuja, mustaa turskaa, yakitoria... Ravintola on avoinna klo 19.00-22.00.

  • Osoite: Shop No. G-5, Level 3, Souk Al Bahar, Sheikh Mohammed Bin Rashi Boulevard, Downtown Dubai.