Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Dubai yöllä

Ulkona käyminen Dubaissa on kuin matkustaisi toiseen kaupunkiin. Koko maisema muuttuu!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

7 minuuttia luettu

Dubai yöllä

Dubai Night | ©Through the Lense

Dubaissa on maailman suurin ostoskeskus, maailman korkein hotelli ja maailman korkein rakennus, joten ei ole ihme, että Dubai on täydellinen paikka unohtumattomalle illanvietolle.

Täytyy sanoa, että yöllä kaupunki on vielä kauniimpi ja vaikuttavampi kuin päivällä. Ensinnäkin siksi, että lämpötila on yöllä paljon miellyttävämpi, ja toiseksi siksi, että kaupunki muuttuu futuristiseksi tilaksi, jossa on satoja valaistuja rakennuksia ja värikkäitä puutarhoja. Sen lisäksi siellä on myös enemmän liikettä ja juhlava ilmapiiri.

1. Älä jätä väliin Dubai Fountains -yönäytöstä.

Dubain suihkulähteet yöllä| ©Tanya Hart
Dubain suihkulähteet yöllä| ©Tanya Hart

Näyttävistä Dubai Fountains -suihkulähteistä nauttiminen on yksi suositeltavimmista yöllisistä suunnitelmista. Nämä kuuluisat suihkulähteet esittävät 30 minuutin välein kello 18.00 alkaen koreografioidun show'n uskomattomien sinfonioiden tahtiin.

Dubain suihkulähteitä voi katsella monista paikoista ilmaiseksi. Näyttävin tapa nauttia tästä spektaakkelista on Burj-järveltä käsin perinteisessä abrassa, vanhassa puuveneessä. Jos kuitenkin kaipaat lisää mukavuutta, suosittelen suihkulähteiden katselua jostakin läheisistä ravintoloista.

The Fountain Show on maailman toiseksi suurin koreografioitu suihkulähdejärjestelmä. Näytös kestää päivittäin kello 18.00-23.30, ja se huipentuu kahteen näytökseen kello 13. 00 ja 13.30. Jokainen show koostuu tanssikoreografin tiettyyn kappaleeseen suunnittelemasta koreografoidusta vesishow'sta. Kappaleiden järjestys vaihtuu joka päivä, joten voit halutessasi nähdä kaikki esitykset muutamassa päivässä.

 • Osoite Dubai Fountains: Fashion Parking - Dubai Mall - Sheikh Mohammed Bin Rashid Boulevard.

Varaa Fountain Show -risteily

2. Tarkkaile Dubain yöelämää Burj Khalifan laelta käsin

Burj Khalifan näkymä yöllä| ©Sreeni Menon
Burj Khalifan näkymä yöllä| ©Sreeni Menon

Kuten arvata saattaa, paras tapa nähdä Dubain jokainen nurkka yöllä on maailman korkeimmasta rakennuksesta, Dubai näyttää yöllä muuttuvan futuristiseksi kaupungiksi, joten nauti näkymistä huipulta, näet Dubai Mallin, Dubain suihkulähteet ja kaikki pilvenpiirtäjät. Mikään ei voi olla näköalasi tiellä, varsinkaan kirkkaalla taivaalla!

Burj Khalifa yöllä on tietenkin yksi Dubain huippunähtävyyksistä, joten varaa liput Burj Khalifaan etukäteen, erityisesti hämärän aikaan ja yöllä.

 • Osoite Burj Khalifa: Downtown Dubai, sisäänkäynti Dubai Mallin kellarikerroksesta.

Varaa liput Burj Khalifaan

3. Lähde perinteisen yöristeilyn kyytiin

Risteily Dubai Creekissä yöllä| ©Jackie L Chan
Risteily Dubai Creekissä yöllä| ©Jackie L Chan

Toinen suunnitelma Dubaissa yöllä on lähteä perinteiselle dhow-risteilylle. Laivaan voi hypätä useista paikoista, kuten Dubai Creekistä, Dubain kanavalta ja Dubai Marinasta.

Dubai Marinan risteily yöllä on hyvin erityinen kokemus, ja se antaa sinulle erilaisen näkökulman kaupunkiin, kun risteilet pitkin kaupungin monia vesiväyliä.

Perinteinen illallisristeily

Illallisristeilyjä on sekä **vanhan Dubain sydämessä (Dubai Creek) että Dubain uudemmilla alueilla (Dubai Marina ja Dubai Water Canal).

Näillä illallisristeilyillä tarjoillaan yleensä ylellinen kolmen ruokalajin kansainvälinen buffet perinteisillä puisilla dhoweilla. Sen lisäksi maukasta illallista nauttiessasi sinua voi viihdyttää paikallisten artistien esittämä miellyttävä elävä musiikki.

Useimmilla dhow-risteilyillä noudatetaan yleensä perinnettä, jonka mukaan tarjolla on kylmiä ja kuumia pyyhkeitä käsien pesua varten sekä välipaloja, kuten arabialaista kahvia, tuoreita taateleita ja mehuja. Kasvissyöjän ei myöskään tarvitse olla huolissaan, sillä tarjolla on monenlaisia ruokia ja ruokalajeja.

Varaa perinteinen purjehdusristeily illallisineen

4. Hyppää Big Busin kyytiin yöllä

Big Bus -kierros Dubaissa| ©Darren Foreman
Big Bus -kierros Dubaissa| ©Darren Foreman

Yksi parhaista tavoista nähdä Dubain kaupunki yöllä on lähteä Big Bus -yökierrokselle. Tällä kierroksella näet kaikki Dubain tärkeimmät maamerkit. Näihin kuuluvat Burj Khalifa, Dubai Mall, Atlantis on the Palm ja Jumeirahin moskeija.

Kierros alkaa Dubai Mallilta, ja se on saatavilla 12 eri kielellä. Se on varmasti järkevä tapa tutustua öiseen Dubaihin, ja pääset onneksi jopa näkemään Wafi Mallin pyramidien valoshow'n.

 • Dubai Mallin osoite: Financial Center Street, Sheikh Zayed Roadin varrella, Burj Khalifan vieressä.

Varaa Big Bus -yökiertoajelubussi

5. Mene katsomaan La Perle de Dragone -show'ta

La Perle de Dragone| ©Ameer Basheer
La Perle de Dragone| ©Ameer Basheer

Dubai itsessään on upea kaupunki, joka tarjoaa viihdettä ja loputonta yöelämää. Yksi kaupungin upeimmista esityksistä on La Perle de Dragone, joka on valo-, vesi- ja ääniakrobatiaa sisältävä, täysin upottava kokemus.

Tässä ainutlaatuisessa esityksessä on yli 65 esiintyjää, jotka hämmästyttävät yleisöä joka ilta tempauksillaan, joita he esittävät vesinäyttämöllä, jossa on 3D-projisointeja. Kuuluisa taiteellinen johtaja Franco Dragone on luonut tämän pysyvän teatteriesityksen, josta voit nyt nauttia Dubaissa. Lippuja voi ostaa ennakkoon alkaen 67 euroa. Hanki lippusi ja valmistaudu hämmästymään!

Varaa liput La perle de Dragone

6. Nauti Dubain puutarhan hehkusta

Dubai Garden Glow| ©Rob Young
Dubai Garden Glow| ©Rob Young

Dubai Garden Glow on yksi Dubain upeimmista paikoista, joissa kannattaa vierailla yöllä. Se on täynnä kierrätysmateriaalista valmistettuja valkokankaita ja miljoonia LED-lamppuja. Tunnet taianomaisen tunnelman, jonka voit jakaa ystävien, perheen tai kumppanisi kanssa. Suunnitelmat ovat niin tarkkoja, että ajoittain puutarha tuntuu heräävän henkiin. Dubai Garden on avoinna kello 17.00-22.00, ja liput maksavat 65 AED (15,41 euroa).

Lisäksi Dubai Garden Glow'n sisällä on muutamia erilaisia nähtävyyksiä, kuten Dinosauruspuisto, jossa on 120 animatronista dinosaurusta, tai Jääpuisto, jossa on vaikuttava joukko kauniita jääveistoksia.

 • Osoite Dubai Garden Glow: Zabeel Park, portti nro 6 ja 7, alue B.

Varaa Dubain kiertoajelu

7. Vieraile Dubai Global Villagessa

Global Village, Dubai| ©Syed Ali
Global Village, Dubai| ©Syed Ali

Vierailu Global Villagessa on vähän kuin kävisit kaikilla maailman suurimmilla monumenteilla kerralla. Tällä ulkoilmatorilla on pienempiä, kimaltavia versioita Big Benistä, Taj Mahalista ja monista muista. Tämän tilan tavoitteena on olla maailman suurin yöaikainen viihdehanke, ja vain 15 AED:llä ( 3,66 Eur ) pääset nauttimaan aivan kaikesta! Global Village on avoinna lauantaista keskiviikkoon kello 18:00 keskiyöhön (maanantaina vain naiset). Torstaina ja perjantaina klo 18:00 - 01:00.

Tämän lisäksi se on myös loistava paikka ostaa ruokaa ja tehdä ostoksia, puhumattakaan siitä, että minulle se on täydellinen paikka Dubain matkamuistojen hankkimiseen. Paras aika nauttia tästä tilasta on tietysti sesonkikuukausina(marraskuu Dubaissa, joulukuu Dubaissa, tammikuu Dubaissa, helmikuu Dubaissa, maaliskuu Dubaissa).

Vinkki! Jos aiot käydä ostoksilla Global Villagessa, suosittelen menemään huhtikuussa Dubaissa, sillä tämän kuukauden lopussa monet myyjät tarjoavat valtavia alennuksia purkaakseen varastojaan.

 • Osoite Global Village: Sheikh Mohammed Bin Zayed Road (E311). Sisäänkäynti "World Gate" tai "Cultural Gate" -portista.

Varaa Dubain yökierros

8. Kävele yöllä La Mer Beachin rannalla

La Mer, Dubai| ©Gabby Canonizado
La Mer, Dubai| ©Gabby Canonizado

Tämä Dubain uusi rantakohde on yhtä suosittu yöllä kuin päivälläkin. Rannan juhlava tunnelma alkaa auringonlaskun aikaan, kun värikkäät ruokarekat ja valot valaisevat koko rantakadun.

La Mer on Dubain houkuttelevin rantakatu iltasuunnitelmia varten, ja tarjolla on kaikkea rannoista ostos-, ravintola- ja viihdepaikkoihin. Se sijaitsee Jumeirah 1:ssä, 2,5 kilometrin pituisen valkoisen hiekkarannan varrella, jota reunustavat rantapromenadit ja josta on näkymät Arabianlahden koskemattomille, kristallinkirkkaille vesille.

9. Tutustu Dubain yömarkkinoihin

Dubain yömarkkinat| ©Viator
Dubain yömarkkinat| ©Viator

Yksi Dubain yöllisistä aktiviteeteista on käydä vilkkailla yömarkkinoilla, jotka ovat täynnä perinteisiä suunnittelijoita, kauppiaita ja paikallisia taiteilijoita. Yömarkkinat sijaitsevat Sheikh Mohammed Bin Zayedy Avenue/Roadinvarrella, ja niitä reunustavat houkuttelevat neonvalot. Yömarkkinat ovat avoinna torstaista perjantaihin (klo 19.00-1.00) ja lauantaista maanantaihin (klo 19.00-23.00).

Dubain yömarkkinat houkuttelevat suurta määrää ostajia, sillä sisältä löytyy perinteisiä tuotteita jopa 70 maasta (käsitöitä, soittimia, vaatteita, koriste-esineitä, asusteita...). Toisin sanoen kyseessä on yöostosten megamessut.

 • Osoite: Sheikh Mohammed Bin Zayed Road, Dubai.

10. Ilmoittaudu Yoga de Lunan ohjelmaan

Jooga| ©MakeIt
Jooga| ©MakeIt

Rakastatko joogaa? Mikset sitten viettäisi iltaa Dubaissa tekemällä suosikkiasentojasi kuunvalossa? Talise Spa -kylpylässä voit tehdä juuri niin. Kuujooga maksaa 95 AED (23,21 Eur) per henkilö, ja uskon vakaasti, että tämä on kokeilemisen arvoinen henkinen kokemus.

Vaikka iltajoogasta nauttiminen täysikuun valossa on ykkössuunnitelma iltajoogalle, se on mahdollista vain yhtenä päivänä kuukaudessa. Dubain maantieteellisen sijainnin ansiosta sen voi kuitenkin nähdä selvästi lähes kaikkina öinä, paitsi silloin, kun se on täysin piilossa.

 • Talise Span osoite: Madinat Jumeirah, King Salman Abdulaziz Al Saud Street.

11. Ruokaile pimeässä Noire Fairmontissa

Fairmont Hotel| ©Asif Ali Yousafzai
Fairmont Hotel| ©Asif Ali Yousafzai

Varaa pöytä ja koe ennennäkemätön ruokailukokemus Noire Fairmont-hotellissa, jossa tarjoilijat käyttävät yönäkölaseja ja tarjoilevat sinulle illallisen pilkkopimeässä. Hinta on noin 70 euroa kahdelta hengeltä ja pääsy klo **19.30-22.**00.

Sinulle tarjoillaan yleensä kolmen ruokalajin ateria virvokkeineen pimeässä huoneessa, jotta voit arvostaa syömäsi ruokalajin makua vielä enemmän. Ellet pelkää pimeää, tämä on kokemus, jota et unohda koskaan. Edellytyksenä on, ettet käynnistä mitään valoa säteileviä laitteita. Jos haluat mennä vessaan tai ulos, sinun on vain puhuttava ääneen, jotta hoitaja voi auttaa sinua.

Se on myös loistava tapa pitää yhteyttä Dubaissa olevaan seurueeseesi, ja voitte nauraa ja kommentoida kaikkea, mitä tapahtuu.

 • Osoite: Noire, Level 9, Fairmont Dubai, Trade Centre Area, Dubai.

Yökerhot Dubaissa

Club Cavalli| ©Sabirnada
Club Cavalli| ©Sabirnada

Vierailu yhdessä Dubain yökerhoista on yksi parhaista asioista, joita Dubaissa voi tehdä yöllä. Kaupungin yöelämä on legendaarista, joten valmistaudu tanssimaan yön loppuun ja juhlimaan auringonnousuun asti.

The Cavalli Club, Billionaire Mansion, Toy Room ja White Dubai ovat Dubain suosituimpia klubeja. Huomaa, että laillinen juomisen ikäraja Dubaissa on 21 vuotta.

Myöhäisillan brunssi Dubaissa

Kuka on kertonut, että brunssit Dubaissa ovat koko päivän käsite? Dubaissa iltabrunssi on melkeinpä kuuluisampi kuin päivällä tarjottava brunssi. Dubaissa on monenlaisia myöhäisillan ruokailuvaihtoehtoja, joista voit valita, pidät sitten aasialaisesta keittiöstä, kreikkalaisista ruokalajeista, pikaruoasta tai perinteisestä italialaisesta ruoasta.

Blushing Dragon Karma Kaféssa

Souk al Baharissa sijaitseva Karma Kafé ei ainoastaan tarjoa yhtä Dubain parhaista yönäkymistä, josta on näkymät Burj-järven Dubain suihkulähteen yölliselle spektaakkelille, vaan siellä on myös joitakin monipuolisimmista ruokalajeista. Voit nauttia illallisen kello 20:00-23:00.

Lisätietoja saat virallisilta verkkosivuilta.

 • Osoite: Karma Kafé, Souk Al Bahar Level 3, Sheikh Mohammed Bin Rashi Boulevard, Downtown Dubai.

The Stage -brunssi

The Stage Brunch on erikoistunut 100-prosenttisesti myöhäisillan brunsseihin kello 20:00-23:00. Sinulla on mahdollisuus kokeilla yhtä Dubain näyttävimmistä kansainvälisistä ruokapaikoista. Jos pidät pizzasta ja kaikenlaisesta pikaruoasta, Stage Brunch on paikka, jota suosittelen lämpimästi.

Lisätietoja saat virallisilta verkkosivuilta.

 • Mistä löydät The Stage Brunchin: Jazz Pizza Express, Cluster A, Jumeirah Lake Towers, Dubai.

Kanpai

Jos olet kiinnostunut japanilaisesta keittiöstä, Kanpaissa on yksi parhaista brunsseista. Sen lisäksi, että ravintola tarjoaa rajattomasti juomia, siellä on monipuolinen ruokalista, johon kuuluu muun muassa tiikerikatkarapuja, mustaa turskaa, yakitoria... Ravintola on avoinna kello 19.00-22.00.

Lisätietoja saat virallisilta verkkosivuilta.

 • Osoite: Shop No. G-5, Level 3, Souk Al Bahar, Sheikh Mohammed Bin Rashi Boulevard, Downtown Dubai.