Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Aavikkosafari Dubaista

Tämä lomakeskus on todellinen keidas keskellä aavikkoa: epäilemättä yksi parhaista pakopaikoista kaupungista.

Alex Grande

Alex Grande

6 minuuttia luettu

Aavikkosafari Dubaista

Maastoajoneuvo dyyneillä | ©Zafeerah Heesambee

Kuinka monta kertaa saat tilaisuuden lähteä aavikkoretkelle ja kokea seikkailun kameleilla, mönkijöillä, maastoajoneuvoilla ja haukkanäytöksillä?

1. Parhaat aavikkoretket Dubaista

Dubain autiomaa| ©Toa Heftiba
Dubain autiomaa| ©Toa Heftiba

Aavikkomatkoja tarjoavia yrityksiä on niin paljon, eivätkä kaikki ole sitä, miltä ne näyttävät, joten autan sinua valitsemaan parhaan, jotta saat kokemuksen, jonka muistat ikuisesti.

2. Aavikkoretki safarilla, kameliretkellä ja muilla aktiviteeteilla

Kamelit lepäävät| ©Fernando Jorge
Kamelit lepäävät| ©Fernando Jorge

Pidän tästä retkestä Dubain aavikolle kameliratsastuksen kanssa, koska sen lisäksi, että se sisältää aavikkovierailujen perusaktiviteetin eli kameliratsastuksen (kerron siitä lisää myöhemmin), se tarjoaa mahdollisuuden tehdä useita ylimääräisiä elämyksiä: voit valita hiekkalautailun (samanlainen kuin lumilautailu, mutta aavikon hiekalla), dyyni-ajelun, jossa liukastellaan dyynien yli maastoajoneuvon kyydissä.

Lisäksi on myös mahdollisuus nauttia haukkakilpailuista tai vatsatanssiesityksistä, hennatyöpajoista jne., ja kaiken tämän lisäksi on tarjolla perinteinen grilliruokaillallinen.

Mitä tämä kiertue sisältää

Kierros alkaa noutamalla sinut jostakin Dubain suurimmista hotelleista nelivetoisella jeepillä, jolla jätät pilvenpiirtäjät taaksesi ja suuntaat aavikon sydämeen, jossa voit nauttia erilaisista aktiviteeteista. Tämä on ainoa tapa nauttia tästä aktiviteetista, sillä se on kiellettyä ilman järjestettyä retkeä. Ja syystäkin: ajaminen vaihtuvien dyynien yli on varsin vaarallista kokemattomalle kuljettajalle.

Aavikolle saavuttuasi vietät iltapäivän tekemällä haluamasi aktiviteetin kaikista tarjolla olevista aktiviteeteista, samalla kun levähdät teetä tai kahvia ja perinteisiä välipaloja nauttien. Sen jälkeen nautit grillattua lihaa sisältävän illallisen leirissä keskellä aavikkoa, jonka jälkeen nautit minttuteetä ja perinteisiä makeisia samalla kun katselet tuli- ja tanssiesitystä.

Varaa aavikkoretki kameliratsastuksen kanssa

Kameliretkeily

Kameliratsastus on yksi Dubain tyypillisimmistä aktiviteeteista, ja siihen on runsaasti mahdollisuuksia. Aavikkokokemukset ovat edelleen hauskaa puuhaa, mutta saatat haluta hyödyntää aikaa paremmin ja lähteä kameliretkelle keitaiden läpi tai vaihtoehtoiselle reitille.

Varoituksen sanana mainittakoon, että kameliretkeily on yleensä yksi suosituimmista aktiviteeteista, ja retkelläsi olevan ryhmän koosta riippuen joudut joskus jonottamaan.

Alexin matkavinkki

Kameliratsastus on Dubain aavikkokierroksen suosituin aktiviteetti, joten jos haluat ohittaa jonottamisen, yritä lähteä ratsastamaan illallisen jälkeen.

3. Aavikkoretki, jossa safari, grillaus ja hiekkasärkki

Auringonlasku punaisten dyynien yllä
Auringonlasku punaisten dyynien yllä

Minulle Red Dunesin kaltaisen aavikkokierroksen suuri vetovoima on kokemus auringonlaskun katselemisesta horisontin yli dyynin huipulta sen jälkeen, kun on kokenut adrenaliiniryöpyn ainutlaatuisista kokemuksista, kuten hiekkalautailusta tai dyyni-ajelusta. Dubain matkallesi on hieno kontrasti, kun näet, millaista elämä on sekä yltäkylläisten pilvenpiirtäjien ja ostoskeskusten keskellä että aavikon yksinkertaisuudessa.

Kerron sinulle hieman lisää erilaisista hiekkalautailun ja dyynimetsästyksen lajeista, joita voit harrastaa tällä kiertomatkalla, jotta tiedät, mistä kukin laji koostuu, ja voit päättää, sopiiko tämä suunnitelma sinulle, kun olet siellä.

Hiekkalauta

Jos pidät lumilautailusta, sinun täytyy kokeilla hiekkalautailua. Vaikka näiden kahden urheilulajin välillä on joitakin eroja, kuten hiekkalaudan keveys ja hiekan koostumus, joka on pehmeämpää, kun putoat laudalta, molemmat lajit ovat hyvin samankaltaisia. Mielestäni se on yksi hauskimmista asioista, joita aavikolla voi tehdä, vaikka saisitkin pari mustelmaa!

Jos sinua pelottaa, mutta haluat silti kokeilla, älä huoli, sillä monet ihmiset käyttävät lautaa kelkkana ja liukuvat hiekan päällä, mikä on myös hauska vaihtoehto.

Dyyni bashing

Tässä toiminnassa Dubain aavikon dyynit muuttuvat vuoristoradaksi. Ensi silmäyksellä se saattaa vaikuttaa paljolta turhalta, mutta kun olet maastoautolla ajamassa alas dyyniä, huimaus on melkoinen haaste. Jos sinua huimaa helposti, tämä ei ehkä ole paras mahdollinen aktiviteetti sinulle, mutta kokeilemisen arvoinen. Se kestää yleensä noin 45 minuuttia.

Varaa aavikkoretki aktiviteetteineen

4. Retki aavikolle, jossa on grilliruokaa ja live-esitys.

Hiekkalautailu| ©whatleydude
Hiekkalautailu| ©whatleydude

Tällä kierroksella yhdistyvät edellisten kierrosten parhaat puolet - grilliruokailu ja live-esitys Dubain aavikolla- jotta aavikkokokemuksestasi tulisi vieläkin täydellisempi. Sinun ei myöskään tarvitse luopua tyypillisistä aavikko-aktiviteeteista - kun olet siellä, sinulle tarjotaan mahdollisuus harrastaa hiekkalautailua tai kameliratsastusta samalla, kun varaat aikaa illalliselle.

Varaa aavikkoretki päivällisellä

5. Puolen päivän aavikkosafari Dubaissa mönkijöiden kanssa

Mönkijäpyöräily dyyneillä| ©Maxi am Brunnen
Mönkijäpyöräily dyyneillä| ©Maxi am Brunnen

Tämä aktiviteetti sisältyy vain joihinkin Dubain aavikkomönkijäpyöräilyretkiin, ja siihen kuuluu kilpaileminen matkaryhmäsi muiden matkustajien kanssa yhdellä näistä maastoajoneuvoista. Älä huoli, sillä saat ajo-opetuksen ja vinkkejä dyyneillä liikkumiseen sekä kaikki varusteet. Jos mönkijäpyöräily on listallasi, mikä olisikaan parempi tapa tehdä se kuin aavikon dyynit!

Varaa mönkijä aavikkoretki

Järjestä matkasi Dubain aavikolle

Dubain aavikko| ©Toa Heftiba
Dubain aavikko| ©Toa Heftiba

Ellet valitse aamupäiväretkeä, Dubain aavikkoretket lähtevät kaupungista yleensä aikaisin iltapäivällä, noin kello 15.00, jotta voit viettää iltapäivän aavikolla, nauttia auringonlaskusta ja ruokailla ulkona. Retken kesto on yleensä noin 6 tuntia.

Palaat Dubaihin yöllä hyvin hiljaista ja rauhallista reittiä, jotta voit rentoutua aavikkoretken jälkeen.

Paras päivä viikossa mennä aavikolle

Dubaissa vieraillessasi huomaat, että perjantai on yleensä lepopäivä, ja monet kaupat ovat silloin kiinni. Siksi tämä voi olla se päivä, jolloin turistit valitsevat paeta kaupungista aavikolle. Kierrokset on kuitenkin järjestetty niin hyvin, ettei matkoilla ole tungosta tai suuria ryhmiä. Kaiken kaikkiaan retki on melko rentouttava.

Paras aika vuodesta lähteä aavikkoretkelle

Dubain matkaa valmistellessasi olet luultavasti huomannut, että kaupungin sää ja lämpötila ovat muuttumattomia: siellä on aina kuuma. Kesäkuusta syyskuuhun aavikon lämpötilat ja kuivuus muuttuvat kuitenkin todella sietämättömiksi, joten ei ole mikään yllätys, että Dubain huippusesonki ajoittuu lokakuusta huhtikuuhun.

Suosittelen siis, että jos teillä on mahdollisuus valita, käykää Dubaissa ja tehkää matka aavikolle "viileämpänä" vuodenaikana, marraskuusta helmikuuhun. Vaikka turisteja on enemmän kuin muina vuodenaikoina, sää on melko siedettävä ja matkastasi tulee miellyttävämpi.

Varaa Desert Activity Tour

Syöminen Dubain aavikkoretkelläsi

Aavikkoaktiviteetteja sisältävän iltapäivän jälkeen matka päättyy leiriin, jossa sinulle tarjoillaan buffetissa tyypillistä ruokaa, kuten perunasalaattia, hummusta, tabboulehia, baba ghanoushia ja hedelmäsalaattia, sekä kaikenlaista grillattua lihaa, kuten kanaa, lammasta ja kalaa. Mitä ikinä teetkin, jos sinulla on mahdollisuus, maista khuboosia, leipää, johon hummusta voi dipata - se on ihan eri juttu!

Jälkiruoaksi saat perinteisiä arabialaisia makeisia (syö niin monta luqaimatia kuin pystyt!), ja tarjolla on kahvia, teetä ja juomia. Alkoholi ei sisälly hintaan, mutta voit maksaa lisämaksun, jos haluat kylmän oluen aavikolla kiipeiltyäsi ja laskeuduttuasi dyyneillä.

Illallisen jälkeen saat myös perinteisen vesipiipun tai shishan, jossa on yleensä vain yksi maku. Jos haluat kokeilla muita makuja, sinun on maksettava lisämaksusta.

Mitä ottaa mukaan Dubain aavikkoretkelle

Vietät koko päivän aavikolla tämän kokemuksen aikana: ota mukaan oma vesipullo, mukavat ja viileät vaatteet, aurinkovoidetta, aurinkolasit ja lippis tai hattu. Suosittelen myös ottamaan reppuun mukaan sandaalit, sillä on erittäin epämukavaa saada hiekkaa kenkiinsä koko ajan, varsinkin hiekkalautailun aikana!

Suosittelen ottamaan kameran mukaan, sillä palaat matkaltasi varmasti monien anekdoottien ja postikorttimaisen hienojen auringonlaskukuvien kera dyyneiltä, mutta muista ottaa mukaan elektronisille laitteille tarkoitettu laukku, jossa voit säilyttää kamerasi ja matkapuhelimesi ja suojata ne hiekalta.

Jos sinua huimaa helposti, hiekkasuksilla ja dyyneillä ajelu voi olla sinulle kova kokemus, joten suosittelen ottamaan lääkkeitä matkapahoinvointiin ennen tätä kokemusta. Samasta syystä vältä yrittämästä ottaa valokuvia aavikolla dyyniajelun aikana.

Varaa aavikkoaktiviteettikierroksesi

Käytännön vinkkejä Dubain aavikolla vierailuun

Kävely dyyneillä
Kävely dyyneillä

Varaa etukäteen

Kun olet selvillä Dubain matkapäivistäsi, varaa tämä kokemus mahdollisimman pian, varsinkin jos olet menossa sesonkiaikaan (joulukuussa ja tammikuussa). Se on yleensä melko suosittu, ja vaarana on, että joudut etsimään toisen samanlaisen aktiviteetin matkanjärjestäjältä, joka ei vastaa odotuksia.

Tietoa valokuvauksesta

Huomaa, että tässä toiminnassa ei ole juuri lainkaan signaalia tai kuuluvuutta, koska olet keskellä autiomaata. Ja koska aavikon hieno hiekka ei ole paras mahdollinen elektronisille laitteille, kannattaa ehkä jättää kännykkä hotelliin, vaikka suosittelenkin ottamaan sen mukaan, jotta voit ottaa kuvia, kun palaat takaisin Dubaihin.

Jos sinulla on Instagram-tili tai olet Instagramin käyttäjä, sinun pitäisi tietää, että Dubaissa on hashtag, jota useimmat paikalliset käyttävät: #mydubai. Tämän hashtagin käyttämisen hienous on siinä, että jos olet ottanut mahtavan kuvan, se saatetaan julkaista uudelleen virallisessa My Dubai Instagramissa ja se voi näkyä Burj Khalifan näytöillä.

Huomaa

Muista lopuksi, että matka Dubain aavikolle ei ole riskitön, varsinkin jos et juo tarpeeksi vettä, mutta sinun ei tarvitse huolehtia mistään, sillä oppaat ovat erittäin ammattitaitoisia ja muistuttavat sinua koko ajan yleisimmistä suosituksista, jos on liian kuuma tai jos osallistut mönkijä- tai hiekkahyppytoimintaan.

Varaa mönkijäkierroksesi aavikolla

Muita jännittäviä aktiviteetteja Dubaissa

Burj Khalifa katoaa pilviin| ©Marco Biasibetti
Burj Khalifa katoaa pilviin| ©Marco Biasibetti

Jos tutkitte mahdollisuutta tehdä muita retkiä, Abu Dhabissa vierailu on helppoa, ja sen voi tehdä samana päivänä ja palata takaisin. Olen kirjoittanut kätevän oppaan Abu Dhabi -päiväretket Dubaista jotta voit lukea kaikki yksityiskohdat, jos haluat järjestää vierailun.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä Dubaissa ei voi lähteä kiipeämättä Burj Khalifaan. Piditpä sitten korkeista paikoista tai et, näkymä täältä ylhäältä on henkeäsalpaava, hissillä nousemisen tunne on ainutlaatuinen, ja rehellisesti sanottuna se ei ole lainkaan korkeanpaikankammoinen, sillä näköalatasanne on melko suojaisa. Tässä ovat yksityiskohdat, jotta voit valmistautua nousuun: Burj KhalifaLiput: hinnat, vaihtehdot, paras aika mennä ylös, jne..

UKK

  • Sisältyykö tähän vierailuun kokemus Al Maha Desert Resortissa?

    Ei, millään päiväretkellä et pääse tutustumaan lomakeskukseen ja kylpylään, vaan voit vain nauttia aperitiivin niiden ravintolassa.

  • Miten voin muokata kokemustani Al Maha Desert Resortissa?

    Voit valita kahden erilaisen kokemuksen välillä: täyden aavikkoseikkailun, johon kuuluu kameliretkeilyä, hiekkalautailua, hennatatuointi ja shishan polttaminen, tai retken luonnonsuojelualueelle, jossa näet harvinaisia arabianoreksilajeja, gaselleja ja alkuperäistä kasvistoa.

  • Mitä Al Maha Desert Resortin päiväretkeen sisältyy?

    Joihinkin kokemuksiin kuuluu vesipiippu (shisha), arabialainen kahvi, hennatatuoinnit, pullovesi ja kuljetus hotellilta ja takaisin. Muista joka tapauksessa lukea kunkin kokemuksen yksityiskohdat saadaksesi täydelliset tiedot.